رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفت وگو با خراسان:
آغاز ساخت نسخه دوم ماهواره«پیام» از 2 هفته دیگر
زهرا حاجیان - رئیس دانشگاه امیرکبیر از اجرای پروژه ساخت نسخه دوم ماهواره«پیام» با مشارکت حدود 150 نفر از متخصصان ومحققان این دانشگاه از دو هفته دیگر خبر داد .احمد معتمدی در گفتوگو با خراسان ، گفت:براساس مذاکراتی که با سازمان فضایی انجام دادهایم،مقرر شده است تا ازدو هفته دیگرپروژه ساخت نسخه دوم ماهواره پیام را با حضورتیمی متشکل از 17 نفر از استادان دانشگاه و 130 دانشجوی مقطع ارشد و دکترا در دانشگاه امیر کبیر آغاز کنیم .
شفافیت در بودجه ساخت ماهواره پیام
وزیر ارتباطات نیزبا بیان این که عدهای خواستار شفافیت در بودجه ساخت ماهواره «پیام» شده اند افزود: کل بودجه ساخت این ماهواره در طول ۱۰ سال، 1.2میلیون یورو بوده است.به گزارش مهر، محمدجواد آذری جهرمی در اینستاگرام نوشت:« این بودجهها از جنس هزینه نیست، بلکه سرمایه ملی است، به خاطر دارید اجرای بخشی از دولت الکترونیکی چه میزان از هزینههای کشور و بریز و بپاشها را جمع میکرد؟ داشتن ماهواره سنجشی نیز به همان میزان بهرهوری منابع آب و کشاورزی ما را بهبود خواهد بخشید.»وزیر ارتباطات با اشاره به جلسه ای که با تیم ماهواره «پیام» داشته است، گفت: ماهواره بعدی این تیم، دقت ۴۰ برابر بالاتر از «پیام» و کاربردهای جدید و کارآمدی بهتری خواهد داشت.
محمدرضا جلایی پور فعال سیاسی اصلاح طلب:
خسته نباشید به همکاران پروژه ماهواره پیام
محمد رضا جلایی پور طی یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:«...چند روز پیش صادق زیباکلام توئیتی انتقادی در خصوص این تلاش ها (پرتاب ماهواره)منتشر کرد و وزیر ارتباطات به آن پاسخ داد. پیرو آن آذر منصوری، قائم مقام حزب اتحاد ملت، در پاسخ توئیت وزیر ارتباطات بر ضرورت تلاش این وزارتخانه برای توجیه افکار عمومی و فعالان مدنی و رسانه ها تاکید کرد. وزیر ارتباطات هم در پاسخ به آذر منصوری از او و جمعی از فعالان مدنی دعوت کرد به عنوان اولین گام در این مسیر صبح روز بعدش به پژوهشگاه فضایی ایران بیایند. در این بازدید دستاوردهای این پژوهشگاه و ضرورت و اولویت اقتصادی آن برای همه فعالانی که دعوت شده بودند بیش از انتظار قبلی بود. کاربردی سازی داده های فضایی نیز بهویژه از سال گذشته پیشرفت قابل توجهی کرده بود. شخصا نمی دانستم بیش از 100 استارتآپ نوپدید ایرانی در حوزه کشاورزی از این داده ها استفاده می کنند، پایگاه اطلاعاتی این پژوهشگاه به شکل رایگان و داده باز در اختیار عموم است و می تواند مبنای شکل گیری و تقویت استارتآپ های فضاپایه پرشمار شود، وزارت نیرو و کشاورزی برای شناسایی چاه های آب مجاز و غیرمجاز و مدیریت منابع آب و تخصیص بهینه زمین های کشاورزی همین حالا هم استفاده از داده های این پژوهشگاهها را آغاز کرده اند، صرفه جویی قابل توجه هزینه های حکمرانی با اتکا به این داده ها همین حالا هم دارد اتفاق می افتد، برای پیشگیری از آتش سوزی در جنگل های ایران این مرکز با سازمان محیط زیست همکاری خود را آغازکرده ، ایران تنها کشور منطقه است که دانش و تجربه تولید و ارسال این ماهواره ها را پیدا کرده است و دیگر حکمرانی بهینه در بسیاری از حوزه ها بدون داده های ماهواره ای ممکن نیست.به نظرم اگر ساعت بازدید با کلاس جناب صادق زیباکلام تداخل نمیکرد و در آن شرکت میکردند و توضیحات مفصل و دقیق کارشناسان حرفه ای این پژوهشگاه و وزیر ارتباطات را می شنیدند، دیگر در ضرورت و اولویت و ارزش ساخت و ارسال ماهواره و استفاده از داده های فضایی برای بهبود حکمرانی و اجرای سیاست ها تردید نمیکردند...»