زندهیاد حسام محمودی در آخرین روزهای عمرش، حسابی پرکار شده بود. او در سریال «سوران» ایفای نقش کرد و سپس جلوی دوربین «رحیل» رفت، اما در میانه کارش در این سریال، دار فانی را وداع گفت و درگذشت ناگهانی او باعث شد ادامه نقش این بازیگر به بازیگر دیگری سپرده شود. در سالهای اخیر، پیش از مرحوم محمودی چهرههای دیگری هم بودهاند که سریال آنها پس از درگذشتشان و در غیاب آنان به آنتن رسیده است، بنابراین تماشای این مجموعهها برای مخاطبان همراه با احساس غم و حسرت بوده است. به بهانه حضور زندهیاد محمودی در سریال «رحیل»، در ادامه مطلب به 8 چهرهای پرداختیم که سریال آنها پس از درگذشتشان روی آنتن رفته است یا به زودی اثری آماده پخش خواهند داشت.
سیروس گرجستانی
12 تیر 99، زمانی که سیروس گرجستانی مشغول بازی در سریال «شرم» بود، بر اثر ایست قلبی درگذشت و مرگ ناگهانی او نقش «عزیز آقا» را ناتمام گذاشت. مرحوم گرجستانی مدت زیادی در سریال «شرم» بازی نکرده بود و تنها پنج ماه از فوت او گذشته بود که آخرین سریال این بازیگر پخش شد و یاد سیروس گرجستانی در ذهن مخاطبان زنده شد. پس از پخش پنج قسمت از این مجموعه، ادامه نقش مهم او با بازی سیاوش طهمورث دیده شد. سیاوش طهمورث با انگیزه زنده کردن یاد و خاطره مرحوم گرجستانی، تصمیم گرفت ادامه نقش او را ایفا کند.
پرویز پورحسینی
شیوع کرونا و ابتلای بسیاری از چهرهها به بیماری کووید – 19، باعث شد هنرمندان زیادی از دست بروند. یکی از اولین چهرههای پیشکسوت که بر اثر این بیماری دار فانی را وداع گفت، پرویز پورحسینی بود. این بازیگر هفتم آذر 99 درگذشت و طولی نکشید که آخرین سریال او یعنی مجموعه «بیگانهای با من است» ساخته احمد امینی و آرش معیریان روی آنتن شبکه دو رفت. مرحوم پورحسینی از نیمه آذرماه با این سریال در تلویزیون دیده شد و نقش پدر یک خانواده را در آن برعهده داشت. نکته غمانگیز درباره حضور پرویز پورحسینی در «بیگانهای با من است» این بود که سرنوشت کاراکتر او در قصه نیز مرگ بود، بنابراین سکانس درگذشت «بهمن شهرابی» در قسمت 33 سریال به نوعی دور از واقعیت نبود و مخاطبان را غمگین کرد. هرچند که «بیگانهای با من است» آخرین سریال کارنامه زندهیاد پورحسینی در دوران فعالیت هنری اوست، اما این بازیگر سریال «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی را که چند سال پیش از درگذشت خود در آن بازی کرده بود نیز آماده پخش دارد. توقیف چندساله سریال تبریزی باعث شد این مجموعه سالها بعد و در غیاب مرحوم پورحسینی پخش شود. طبق اعلام رئیس سیمافیلم، قرار است «سرزمین مادری» امسال روی آنتن برود، اما فعلا خبری از تاریخ پخش آن نیست.
سیامک اطلسی
یکی دیگر از هنرمندان پیشکسوت که بر اثر بیماری کووید - 19 درگذشت، سیامک اطلسی بود. مشابه اتفاق تلخی که برای پرویز پورحسینی رخ داد، برای این بازیگر نیز پیش آمد. مرحوم اطلسی در سریال «موج اول» که به موضوع شیوع کرونا میپرداخت، نقش یک رئیس بیمارستان به نام دکتر «نوروزی» را ایفا کرده بود که پزشکی مسئولیتپذیر و با وجدان بود و به دلیل ابتلا به کووید – 19 فوت میکرد. سرنوشت کاراکتر مرحوم سیامک اطلسی در قصه، به واقعیت پیوست و این هنرمند بر اثر کرونا دارفانی را وداع گفت. زندهیاد اطلسی چهارم مهر 1400 درگذشت و سریال «موج اول» با فاصله نه چندان زیادی یعنی حدود دو ماه بعد، از نیمه آذرماه روی آنتن رفت. این هنرمند پیشکسوت برای آخرینبار با مجموعه «موج اول» در قاب تلویزیون دیده شد.
زهره فکورصبور
تنها بازیگران این فهرست که هنگام بازی در پروژه جدیدشان درگذشتند، مرحوم زهره فکورصبور و مرحوم حسام محمودی بودند. زندهیاد فکورصبور سال 1400 پس از دو سال غیبت در تلویزیون، جلوی دوربین مجموعه «بیهمگان» کاری از بهرنگ توفیقی و اصغر هاشمی رفت و مشغول بازی در این سریال بود که با مرگ ناگهانی خود، همه را در بهت فرو برد. او در این مجموعه نقش زنی ثروتمند به نام «مهشید» را ایفا میکرد و حضور پررنگی در سریال داشت. این بازیگر 11 اسفند 1400 درگذشت و بازیاش در سریال «بیهمگان» ناتمام ماند، به همین دلیل ادامه نقش او به کمند امیرسلیمانی واگذار شد. طبق گفته امیرسلیمانی، این بازیگر احساس کرده بود مرحوم فکورصبور کار ناتمامی در این دنیا دارد که مسئولیت انجام آن به او سپرده شده، بنابراین پیشنهاد بازی در نقش مرحوم فکورصبور را پذیرفت. سریال «بیهمگان» هفت ماه پس از درگذشت این بازیگر، روی آنتن رفت.
علی سلیمانی
مهر توقیف بر سریال کمدی «کتونی زرنگی» به کارگردانی علی ملاقلیپور باعث شد این مجموعه که چند سال قبل ساخته شده بود، در زمان درگذشت علی سلیمانی روی آنتن برود. این سریال قرار بود بهمن سال 98 پخش شود، اما بعضی اظهارنظرهای ملاقلیپور در فضای مجازی، «کتونی زرنگی» را از کنداکتور خارج کرد و پخش آن به تعویق افتاد. درنهایت طلسم پخش این مجموعه شکسته شد و «کتونی زرنگی» سه سال بعد، نیمه بهمن 1401 روی آنتن رفت. به این ترتیب علی سلیمانی که یکی از بازیگران این مجموعه بود، در زمان حیات خود نتوانست شاهد پخش این سریال باشد. مرحوم سلیمانی که یکی از هنرمندان قربانی ویروس کروناست، 21 مرداد 1400 دار فانی را وداع گفت و «کتونی زرنگی» به عنوان آخرین یادگاری او در تلویزیون پخش شد.
کریم اکبری مبارکه
آخرین سکانس بازی مرحوم کریم اکبری مبارکه در آخرین اثر کارنامه او نیز مانند سیامک اطلسی و پرویز پورحسینی با غم و اندوه فراوانی همراه بود. این بازیگر پیشکسوت که او نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید – 19 از دست رفت، مشغول بازی در سریال تاریخی «آتش و باد» بود که درگذشت. مرحوم اکبری مبارکه در این مجموعه نقش شخصیت نابینایی به نام «آسد ممد» را بازی میکرد که جزو نقشهای مثبت سریال بود. کاراکتر او در این مجموعه توسط یکی از شخصیتهای شرور داستان کشته میشد و پایان این بازیگر در عالم قصه نیز با مرگ رقم میخورد. هرچند که طبق گفته حسن نجاریان کارگردان «آتش و باد»، بخشهایی جزئی از نقش او باقی مانده بود، اما کار اصلی مرحوم اکبری مبارکه در سریال تمام شده بود و درگذشت این هنرمند، نقش او را نیمهتمام باقی نگذاشت. کریم اکبری مبارکه اوایل آبان 99 درگذشت و آخرین سریال او «آتش و باد» نوروز امسال به آنتن رسید. باتوجه به فوت این بازیگر، سکانس مرگ «آسد ممد» در سریال و عزاداری دیگر کاراکترها برای او، بسیار تلخ و باورپذیر بود.
حسام محمودی
همانطور که اشاره کردیم، حسام محمودی جزو بازیگران پرکار تلویزیون نبود، اما در اواخر عمرش جلوی دوربین دو سریال «سوران» و «رحیل» رفت. مرحوم محمودی نیمه اردیبهشت امسال درگذشت و یک ماه بعد یکی از آخرین سریالهایش یعنی «سوران» در غیاب او روی آنتن رفت. این بازیگر نقش یکی از نیروهای انقلابی را که با منافقین مبارزه میکرد، برعهده داشت و با شخصیتی خوب و مثبت در این اثر دیده شد. هنوز مدت زیادی از پایان «سوران» نگذشته بود که «رحیل» نیز روی آنتن شبکه سه رفت. زندهیاد حسام محمودی در این مجموعه نقش یک ولیعهد در دوران قاجار را ایفا کرده و نقش متفاوتی برعهده دارد. فوت او هنگام بازی در این سریال باعث شد آخرین نقش او ناتمام بماند، بنابراین سازندگان «رحیل» ادامه نقش او را به بازیگر دیگری سپردهاند. همچنین صدای آن بازیگر نیز در سکانسهای حسام محمودی دوبله شده است. با توجه به اینکه مخاطبان با صدای مرحوم محمودی آشنا هستند، این دوبله روی صدای او ننشسته است.
حسین محب اهری
برخلاف دیگر بازیگرانی که نام بردیم، پس از درگذشت حسین محب اهری سریالی با بازی او روی آنتن نرفت، اما به زودی آخرین سریال دیده نشده کارنامه این هنرمند نیز روی آنتن خواهد رفت. سریال «87 متر» اثر کیانوش عیاری و «سرزمین مادری» ساخته کمال تبریزی دو اثر کارنامه تلویزیونی او هستند که هنوز به پخش نرسیدهاند؛ از میان این دو مجموعه سریال عیاری از تلویزیون پخش نخواهد شد و معلوم نیست چه زمانی و از طریق کدام پلتفرم پخش میشود، اما وعده پخش «سرزمین مادری» داده شده است که البته این مجموعه نیز تاریخ پخش مشخصی ندارد. مرحوم محب اهری پس از چند سال تحمل بیماری، اواخر دیماه 97 درگذشت و پنج سال پس از فوت او، «سرزمین مادری» دیده خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
توکلی - رفته رفته و با نزدیک شدن به انتخابات اسفندماه مجلس؛ کم کم سر و شکل گروه ها و جریان های سیاسی حاضر در این رقابت مشخص می شود. هرقدر جریان اصلاحات موضع منفعلانه ای در انتخابات گرفته و سیاست ورزی ضعیفی را از خود به نمایش گذاشته است، از طرف دیگر اما جریان اعتدال حضور پررنگی در این عرصه داشته است. پس از به صف شدن چهره های شاخص جریان اعتدال نظیر ربیعی، واعظی، نوبخت و شریعتمداری و نام نویسی در مرحله اول انتخابات مجلس، اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس دولت اعتدال و انتقاد صریح او از عملکرد دولت آن هم همزمان با نشست خبری رئیس جمهور نشان داد که جریان اعتدال از همین حالا استارت انتخابات خود را زده و به نظر در کنشگری انتخاباتی گوی سبقت را ربوده و از دیگر رقبای اردوگاه اصولگرایی پیش افتاده است. موضوعی که غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیزدر اظهارات خودبه شکلی تلویحی به آن اشاره کرد و با ارائه تحلیلی از آرایش سیاسی گروههای مختلف در انتخابات پیش رو، گفت:«درباره انتخابات این دوره احساس ما این است یک تکثر بیشتری در فهرستهای مختلف دیده شود. استنباط ما این است که بعضی از احزاب جریان اصلاحات در انتخابات شرکت خواهند کرد، مثل کارگزارانیها و اعتدالیها و شاید هم یک پیوندی بین بخشی از جریان اصلاحات و اعتدالیها ایجاد شود و با یکدیگر فهرست مشترک بدهند و به نوعی آقای نوبخت در برنامه صف اول از رویکرد این جریان در انتخابات پیش رو پرده برداشت.» حدادعادل در بخش دیگری از آنالیز انتخاباتی خود از همکاری جریان پایداری و جریان موسوم به عدالت خواه سخن گفت: «احتمالا جبهه پایداری و جریان عدالتخواه هم شرکت کنند و فهرست بدهند، خب از این منظر ما شاهد رقابت گروههای مختلف خواهیم بود.» وی با اشاره به بحث مشارکت در انتخابات، گفت:«از نظر مشارکت هنوز نمیشود پیشبینی کرد که دقیقا چه میزانی از مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد. این فعال سیاسی اصولگرا در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که هنوز نمیشود درباره فضای سیاسی کشور سخن واقع بینانهای ارائه کرد، تاکید کرد که هر جریانی در مجلس پیروز بشود در ریاستجمهوری هم پیروز خواهد شد: «نکتهای که مسلم است، نتیجه انتخابات مجلس بر روی انتخابات ریاستجمهوری اثر میگذارد، حالا بنده با قاطعیت نمیتوانم بگویم هر جریانی در مجلس پیروز بشود در ریاستجمهوری پیروز میشود، اما خب با توجه به تجربهای که در گذشته وجود داشته، این موضوع یک شاخص است.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سارا مسیحا-تیم ملی فوتبال امید کشورمان چند روز دیگر باید عازم ازبکستان شود تا در مرحله گروهی مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا شرکت کند. تیم امید ایران که با ازبکستان، هنگ کنگ و افغانستان همگروه است، 12 شهریور ماه به تاشکند اعزام خواهد شد و رقابتها از ۱۳ تا ۲۱ شهریور برگزار می شود. مرحله مقدماتی مسابقات جام ملت های زیر 23 سال آسیا در قالب 11 گروه و به صورت متمرکز برگزار خواهد شد و 11 تیم صدرنشین و 4 تیم برتر دوم به همراه قطر میزبان در مسابقات قهرمانی زیر ۲۳سال آسیا ۲۰۲۴ قطر حضور خواهند داشت. یکی از دغدغههای مسئولان فدراسیون فوتبال و رضا عنایتی سرمربی تیم امید استفاده از تمام ظرفیتهای فوتبال ایران برای حضور پرقدرت در مرحله مقدماتی و سپس بازیهای آسیایی هانگژو است که البته با توجه به تداخل برنامه های تیم امید و اردوی بزرگسالان در فیفادی و مسابقات باشگاهی و لیگ قهرمانان آسیا چالش بزرگی برای عنایتی و مسئولان فدراسیون فوتبال است. در همین زمینه جلساتی برای هماهنگی برنامه های سرمربیان تیم امید و تیم ملی بزرگسالان برگزار شده و ظاهرا عنایتی و قلعه نویی برای چگونگی استفاده از بازیکنان مشترک امید و بزرگسالان به توافق رسیده اند؛ اما چالش اصلی سرمربی تیم امید با مربیان باشگاهی و به خصوص جواد نکونام و مورایس سرمربیان استقلال و سپاهان است که بیشترین تعداد ملی پوش را در تیم امید دارند. جواد نکونام که این روزها به خاطر اختلاف با مدیریت باشگاه و پر شدن سقف بودجه با کمبود بازیکن مواجه است چند روز پس از دیدار با رضا عنایتی در کمپ حجازی، در نشست خبری دیدار تیمش با استقلال خوزستان اعلام کرد که تیم ملی او استقلال است و به تیم امید بازیکن نمی دهد چراکه هیچ درخواست رسمی برای در اختیار گرفتن بازیکنان تیمش از سوی کادرفنی تیم امید و فدراسیون فوتبال ارائه نشده است. سرمربی تیم امید در واکنش به این اظهارنظر نکونام، با آرامش از برگزاری جلسه ای برای تعامل با نکونام خبر داد و تاکید کرد به خاطر بازی حساس آبی ها نمی خواهند تمرکز سرمربی اش را بههم بزنند. روز گذشته در ادامه برگزاری نشست خبری کادرفنی و مسئولان فدراسیون های تیم های اعزامی به هانگژو، رضا عنایتی مقابل خبرنگاران قرار گرفت و درباره موضع گیری نکونام و چگونگی رسیدن به تعامل با سرمربی استقلال توضیحاتی داد و گفت: «جلسهای با نکونام داشتم و دغدغههایش را میدانم. 2 روز پیش جلسه فوقالعادهای داشتیم و سهیل مهدی مسئول مسابقات لیگ برتر با او تماس میگیرد و مشکلات حل خواهد شد. نگرانی کلی نکونام برای بازی مقابل پرسپولیس در هفته پنجم لیگ است و حق میدهیم که ساده از کنار این مسئله نگذرد و دغدغهاش را میدانم.» با این که قرار بود اسامی دعوت شدگان به تیم ملی امید مثل تیم ملی بزرگسالان در پایان هفته چهارم مسابقات لیگ برتر اعلام شود اما قابل پیش بینی بود که خالدآبادی، سامان تورانیان، امیرعلی صادقی، محمدحسین زواری، حسین حسینی و ارسلان مطهری از استقلال به تیم امید دعوت شوند. در چنین شرایطی استقلال با حضور خالدآبادی و حسینی در مسابقات تیم امید به طور رسمی دروازهبانی نخواهد داشت و این یک دغدغه منطقی برای جواد نکونام بود که مانع حضور کاپیتان تیم استقلال و ستاره این روزهای این باشگاه باشد، همچنین استقلال در این فصل مسابقات نفرات زیادی برای شرکت در مسابقات لیگ برتر ندارد که حضور 6 بازیکن در تیم امید برای سرمربی استقلال به چالشی حل ناشدنی تبدیل میشد. به نظر می رسد با موافقت نکونام برای حضور بازیکنانش در اردوی تیم ملی امید، سازمان لیگ هم با توجه به قانون تعویق دیدارهای تیم هایی که 3 بازیکن یا بیشتر در تیم ملی دارند، هفته پنجم لیگ برتر را بدون برگزاری شهرآورد سرخابیها برگزار کند و شهرآورد را به تاریخ دیگری موکول سازد. پیش از این شنیده می شد احتمال دارد شهرآورد 102 سرخابی ها اواسط مهر یا اواخر مهر برگزار شود و باید منتظر ماند و دید سازمان لیگ دقیقا چه تاریخی را برای شهرآورد اعلام خواهد کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«الوند محمدعلیزادگان» 19ساله و دانشجوی کارشناسی علوم مهندسی محیطزیست است. بیشتر ویدئوهایش را با «خب چیزی که ما اینجا داریم...» شروع میکند، نام گونه و زیرگونه آن را حتی اگر عجیبوغریب باشد، کامل میداند، در ویدئو درباره خزندهای که کنارش است یا در دست دارد توضیحمیدهد، جزئیاتش را میگوید و رفتار آن گونه را در موقع شکار بررسی میکند. در اینستاگرام 61هزار نفر دنبالکننده دارد و هربار که یک پست جدید میگذارد خیلیها محو او و دانشش یا حتی خزندهها و دوزیستانی میشوند که تا الان شاید حتی اسمشان را نشنیده بودند. او در دبیرستان، علومتجربی خوانده و از زمانی که یادش میآید حیوانات را بیشاز اندازه دوست داشته است. این علاقه باعثشده او برای ادامه مسیر تحصیلیاش رشتهای را انتخابکند که با این علاقه، هماهنگ است. البته در تمام این سالها الوند با تشویق پدر و مادرش که حامی همیشگی او بودند به راهش ادامه دادهاست. الوند جزو جوانانی است که برای هدفش سفر میکند. برای مثال برای دیدن مار افعی شاخدار عربی یا افعی دمعنکبوتی به شنزارهای خوزستان میرود یا وقتی همه در رودخانه به دنبال عکسگرفتن و جوجهزدن هستند، او را باید در کنار زیستگاه سمندرها پیدا کرد. بیشتر محتوای صفحهاش هم نتیجه همین دیدارها و توضیحاتی درباره آنهاست. حتی وقتی چند ماه پیش ماری را در قسمت اداری یک شرکت در جنوب تهران دیدند عکسش را برای الوند فرستادند. او با دیدن عکس فهمید با یک افعیِ سوسن مواجه است و مار را تحویلگرفت تا ضمن بررسی سلامتیاش آن را در زیستگاه خودش رهاسازی کند. پرونده امروز زندگیسلام حاصل گفتوگو با این پسر جوان و پرانگیزه درباره مسیری است که انتخاب کرده.
از 7سالگی سر کلاس راهنمایان گردشگری!
همانطور که گفتیم بیشتر محتوای صفحه الوند درباره مواجهه او با خزندگان و دوزیستان در طبیعت است. وقتی از او میپرسم چطور و چهچیزی باعثشد تا این مسیر را انتخابکند، میگوید :«من از وقتی یادم میآید حیوانات را خیلی دوست داشتم. از همان زمان خانوادهام خیلی حمایتم کردند و خیلی هم اهل سفر و طبیعتگردی بودند. به واسطه این موضوع این علاقه شکلگرفت و مسیر هم پیدا شد. وقتی سنم خیلی کم بود شاید 7، 8 ساله مادرم در دورههایی که برای راهنمایان گردشگری بود، شرکت میکرد. من هم همراه او سر این کلاسها مینشستم. این کلاسها دورههای مختلفی دارند مانند دوره آشنایی با خزندگان، دوزیستان، پرندگان، پستانداران و ... . این جا یکی دیگر از موقعیتهایی بود که این علاقه خیلی بیشتر شکلگرفت. غیر از این، همیشه زیاد سفر میرفتیم و من علاقهام را در سفرها هم دنبالمیکردم. گذشت تا این که من در 15سالگی یک مشاهده جدید برای ایران در استان سمنان ثبتکردم. سوژه، یک پستاندار حشرهخوار بود که مقالهشد. این جا بود که بیشتر وارد محیط آکادمیک شدم و خیلی جدیتر خزندگان و حیاتوحش را دنبال کردم. من همیشه خزندگان و دوزیستان را بیشتر دوستداشتم که بخشی به خاطر متفاوتبودن این گونهها نسبت به دیگر شاخهها بود و این که کمتر به آنها توجه میشد. ولی در کل این اتفاق همان چیزی بود که باعثشد بیشتر وارد محیط علمی شوم و فعالیتهایی را انجامدهم که تا الان دیدید و داوطلبانه یا از روی علاقه شخصی بوده است. درباره محتوا هم ویدئوهای مختلفی میگرفتم و بعد از این که یکی، دو تا را منتشرکردم بازخورد خیلی خوبی گرفتم و باعث شد به این مسیر ادامهدهم.»
جای خزندگان و دوزیستان خالی است!
یکی از اولین سوالهایی که با دیدن الوند و مسیر کاریاش به ذهنم رسید این بود که در این مسیر میخواهد به چه نقطهای برسد؟ پاسخش این است: «هدفم از این مسیر بیشتر این است که گونههای بیشتری را ببینم، نقش کوچکی در حفاظت از حیوانات داشته باشم و اندک آگاهی را که دارم با دیگران به اشتراک بگذارم. به نظرم این آموزش میتواند به بقیه آدمها خیلی کمککند نه این که از حیوانات حفاظت کنند که شاید درباره آنها دغدغهمندتر شوند. در واقع جدا از علاقه فردی که دوستدارم گونههای مختلف را ببینم و سفرکنم، می خواهم بقیه هم لذت آشنایی با این گونهها را تجربهکنند و به نوعی از آنها بیشتر حفاظتشود. حداقل، چیزی که ترجیح میدهم درباره اش محتوا تولید و در آن زمینه فعالیت کنم به چند دلیل، خزندگان و دوزیستان هستند. اول این که کمتر شناخته شده اند. احتمالا همه ما اسم یوزپلنگ آسیایی یا در میان پرندگان، نام زاغ بور را شنیدیم. چیزهای مختلفی دربارهشان میدانیم. با بیشتر حیوانات و پرندگانی که در شهر و اطرافمانمیبینیم ارتباط بیشتری برقرارمیکنیم ولی خزندهها را عمده جامعه و خود ما هم خیلی کمتر میشناسیم. حداقل من فکر میکنم این که بیشتر فعالیتم درباره خزندگان و دوزیستان باشد، میتواند یک جای خالی را تا حدی پرکند. من در این حوزه دوستان جانورشناس، خزندهشناس و افراد تاثیرگذار زیادی را دیدم که همیشه دوستشان داشتم و از آنها یادگرفتم ولی هیچوقت دوستنداشتم شبیه کسی شوم.»
پدر و مادر ،فیلمبردار ویدئوهای پسر
از الوند پرسیدیم چنددرصد از زندگی روزمره و بلندمدت خود را به کار خزنده و دوزیستشناسی و پیداکردن آنها اختصاص دادهاست. او این سوال را کمی سخت میداند و میگوید: «بخش زیادی. شاید این کار 80، 90 درصد روزم را تشکیل میدهد. بخش زیادی از سال را هم به خاطر دیدن خزندگان و دوزیستان در سفر هستم؛ تنها یا با دوستانی که مانند من به این موضوع علاقهدارند و پایه اینجور سفرها هستند. در گذشته بیشتر سفرها را با پدرم میرفتم و بخش زیادی از فیلمبرداری از گونههای مختلف که در صفحهام میبینید کار پدر و مادرم است. به هر حال بخش زیادی از زندگیام را شامل می شود. چون حتی وقتی سفر نیستم یا دارم کارگاهی مربوط به این موضوع را برگزارمیکنم و به سوالات دیگران در اینباره جوابمیدهم یا خودم در حال جستوجو هستم. من تا الان بیشتر به عنوان کارشناس یا تسهیلگر با تورها همراه بودم. چون مدرک راهنمای گردشگری و تورلیدری ندارم. برای گرفتن این مدرک باید دوره کارشناسی را گذراندهباشید. البته قوانینی وجوددارد که افراد بدون داشتن مدرک کارشناسی، این کارت را دریافتکنند اما من شرایطش را ندارم. بههرحال تورهایی که با کارت برگزارمیشوند اصولیتر است هرچند کسانی هستند که بدون این مدرک، تور برگزار میکنند ولی به نظر من برای چنین تورهایی درستش این است که افراد به خاطر شبگردی و مواجهه با گونههای شاید خطرناک بیمه شدهباشند. ما در این برنامهها یک بخش شبگردی داریم که به پیداکردن و دیدن خزندگان اختصاص دارد و با توجه به این که در ایران هم این کار خیلی معمول نیست پرندهها را هم اضافهکردیم که اگر افراد به خزندگان بیعلاقه بودند به خاطر پرندگان در این برنامهها شرکتکنند، در کنار آن با خزندگان هم آشنا و به آنها علاقهمند شوند.»
پیشبینی حدودی
از روی رفتار مارها
«چه جرئتی کردی! چطور این حیوون رو دستت گرفتی پسر؟»، «خب الان کنار یکی از خطرناکترین مارهای ایران لم دادی! چرا نمیترسی خب؟»، «دیگه خیلی به قلمرو مار نزدیک شدی!»، «من خیلی از مار و خزندهها میترسم و اومدم این جا تا ترسم بریزه» و «سلام! پسری که مار توی آستینت پرورش میدی» و جملاتی شبیه این، بیشترین نظراتی است که در صفحه الوند با آن برخوردمیکنید. او درباره اینکه چطور به خزندهای مانند مار افعی یا جعفری نزدیک شدهاست، میگوید: «بخش زیادی از رفتارم با خزندههای خطرناک مانند مارها به شناخت و آشنایی با آن گونهها برمیگردد. برای مثال در ویدئویی در نزدیکی مار افعی دمعنکبوتی که زهرآگین است، نشستم. گونهای مانند افعی دم عنکبوتی تا حد زیادی وابسته به استتار خودش است و تمام تلاشش این است که این همپوشانی را لو ندهد. این یکی از دلایلی بود که میشد خیلی به آن نزدیک شد. با این حال وقتی با این گونه ها کار میکنید میتوانید تا حدی رفتارشان را پیشبینیکنید. برای مثال وقتی قرار باشد گزیدگی اتفاق بیفتد آنها با صدایی هشدار میدهند و وقتی یک گوشه آرام هستند اگر ما فاصله درستی را رعایت کنیم، اتفاقی نمیافتد. البته وقتی انسان با گونههای مختلف کار کند، میداند تا چه اندازه توانایی پریدن دارند. بیشتر مارهای زهرآگین نمیتوانند بیشتر از یک سوم طول بدنشان را به جلو پرتاب کنند و اگر شما یک فاصله میانگین بیشتر از این مقدار با آنها داشتهباشید معمولا خطری شما را تهدید نمیکند. در عین این که در طبیعت همیشه باید حواستان باشد ولی چیزی هست که هیچ وقت به کسی توصیهاش نمیکنم و تلاشم بر این است که افرادی که با این گونهها آشنایی ندارند به هیچ عنوان این قدر به آنها نزدیک نشوند.»
میخواهم در مسیری که هستم ادامه بدهم
واکنش مردم وقتی میدیدند یک پسر 19ساله کارشناس تور است و با این همه گونه خزنده و دوزیست آشناست، چیست؟ این یکی از سوالهای ما بود که شاید سوال شما هم باشد. الوند آخرین سوالمان را اینطور پاسخ میدهد: «مردم بیشتر از آگاهیام درباره گونهها تعجبمیکنند. برایشان عجیب است که چطور این قدر اطلاعات دارم و این قدر فعالیت کردم. تکوتوک واکنش های منفی هم دارم که میگویند «هنوز سنت کم است»، «به جای این کارها برو دنبال آیندهات و کارایی رو انجام بده که به سنت مربوطه» ولی در مجموع خیلی واکنشهای مثبتی میگیرم. من تا الان همیشه سعیکردم بیشتر موارد ایمنی را در برخورد با گونههای خطرناک رعایتکنم و در موقعیت خطرناکی قرار نگرفتم. فقط یکبار توسط یک مار نیمه زهری گزیدهشدم که زهرش خطر جدی نداشت. من تا بهحال مسئلهای درباره درآمد نداشتم و هم اکنون یک درآمد محدودی به واسطه برگزاری کلاس و کارگاههای مربوط به خزندهها و دوزیستان دارم. برنامهام برای آینده ادامهدادن همین مسیر است. شاید نظر خیلیها این باشد که این رشته پول ندارد اما چیزی است که دوستش دارم، در آن موفق بودم و میخواهم تحصیلم را در همین زمینه ادامهبدهم.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
به طور طبیعی بار اصلی فشار اجرایی اداره عمومی کشور به عهده دولتهاست؛ با مجموعهای از فراز و فرودها، توفیقات و نارساییها در حوزههای مورد انتظار افکار عمومی. از تشکیل دولت سیزدهم دو سال گذشت و با مجموعه اقداماتی که در این مدت صورت گرفت، راحتتر میتوان به قضاوت نشست. اگرچه به صورت طبیعی مهمترین انتظارات، مربوط به بخش اقتصاد و معیشت عمومی است که نیازمند تبیین خدمات صورت گرفته و احیاناً برشماری دلایل تداوم برخی نارساییها، از سوی مدیران و کارشناسان این حوزه است،اما نگاهی به مصادیق رفتاری و مدیریتی دولت سیزدهم که دیروز مورد تایید رهبر انقلاب قرار گرفت،نشان می دهد توفیقات دولت سیزدهم به مراتب از ناکامی ها و کاستی ها بیشتر بوده است.رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت سیزدهم بر مشی همیشگی خودشان و حضرت امام (ره) مبتنی بر حمایت از دولتها تاکید کردند، اما علاوه بر آن از این دولت «تمجید» هم کردند. دولتی که «از جایگاه استعلا و استکبار» با مردم رفتار نمیکند و «در بین مردم» حضور دارد. دولتی که «فردا را قربانی امروز نمیکنند» و «کارهای بزرگ و زیربنایی انجام داده». دولتی که با همسایگان «ارتباط متعدد و متنوع» دارد و به درستی «در دو پیمان مهم بینالمللی» عضو شده. باید به دولت محترم و شخص آقای رئیسی بابت این تمجیدها تبریک بگوییم؛ چراکه تمجید رهبر انقلاب از رئیسی بیانگر این است که دولت سیزدهم توانسته است در مدت دو سالی که از آغاز به کارش میگذرد، رضایت نسبی رهبر انقلاب را کسب کند.این نشان می دهد که انقلابی شدن رویکردها به ویژه در حوزههای فرهنگ و سیاست خارجی، صراحت در موضع گیری در دفاع از مبانی ارزشی، دینی و انقلابی، میدان یافتن نیروهای جوان و انقلابی و پایبندی به شعارها و آرمانهای انقلاب عملاً باعث تغییر ریل در برخی حوزهها شده است.علاوه بر این بیانات، رهبر معظم انقلاب توصیهها و تذکرات مهمی هم به دولت داشتهاند. اولا موضوع معیشت مردم که اولویت کشور در دوره کنونی است. ایشان «شاخص خنثیسازی تحریمها» را کاهش تورم دانستند. یعنی باید از شعار فاصله گرفت و واقعیت زندگی مردم را به منظور بهبود معیشت هدف قرار داد. این امر با رشد واقعی تولید ممکن میشود که خود نیازمند زمینهسازیهای لازم برای «تولید آسان و باصرفه» است. ایشان شرط هر تصمیم اقتصادی را منوط به چگونگی «تاثیرش بر فاصله طبقاتی، ثبات بازار، نرخ ارز، کاهش تورم و رشد تولید» دانست.
افزون بر این، با تغییر رویکرد دستگاه دیپلماسی و قرار گرفتن همسایگان و دیگر کشورهای خارج از حوزه تمدنی غرب در صدر توجهات ارتباطات خارجی و پرهیز از تکگزینه نشان دادن کشور و تکیه بر ظرفیتهای واقعی و پرهیز از شرطیسازی جامعه با دادن آدرس خارجی برای حل مشکلات، فرصتهای بیبدیلی را فراهم کرد که تنها یک نمونه آن توسعه تجارت خارجی و ترانزیت و حل و فصل برخی مشکلات مزمن در ارتباطات بینالمللی بوده است، اما در حوزه سیاست خارجی هم رهبری معظم انقلاب همان نکته چندباره نخبگان را فرمودهاند. این که «تفاهمنامهها و سندهای همکاری، صرفاً روی کاغذ باقی نماند». یعنی باید از عضویت در شانگهای و بریکس عبور کرد و به قرارداد واقعی و روی زمین رسید. همچنین ایشان به موضوع انسجام دولت پرداختند که در آماردهی، چندگانگی و تناقض نداشته باشند. البته دولت باید در بیان دستاوردهایش هم فعال تر و هم «کارآمد»تر باشد. در این جا نکته دقیقی هم بیان شده است: «همه اقدامات مثبت دولت که با این زحمت انجام میشود، تحتالشعاع مشکلات معیشتی مثل گرانی مسکن و اجارهبها قرار میگیرد و این حیف است.» یعنی جامعه تا زمانی که با مشکلات معیشتی مواجه است از دولت صدایی را نمیشنود.در پایان نیز باید سخن آغازین ایشان را یادآوری کنیم. «اسم رمز دولتها باید کسب رضای الهی و کار برای مردم باشد» جهت گیری دولت و تمامی ساختارهای جمهوری اسلامی باید همین اسم رمزی باشد که رهبری بر آن تاکید ورزیدند؛ رضای خدا و ابزار آن یعنی کار برای مردم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
وقتی از نقالی سخنی به میان میآید، بیشتر ما در ذهنمان یک پرده قدیمی را با نقشهای رنگ و رو رفته تصور میکنیم که پیرمرد نقال، رو به روی آن ایستاده و با صدای خستهاش، داستانهای شاهنامه را روایت میکند. شاید این سوال برای شما هم پیشآمده باشد که در عصر فنّاوریهای مدرن، بازیهای رایانه ای چندبعدی و از همه مهمتر ورود هوش مصنوعی، آیا این هنر برای آیندگان به یادگار خواهد ماند؟ چند سالی میشود که محمد جهانپا، بازیگر، نویسنده و کارگردان شناختهشده تئاتر با تمرکز بر لزوم بهروزرسانی هنر نقالی، آن را در قالبی متفاوت به مخاطبان ارائه میکند. در گفتوگو با او، امکان جهانیسازی هنر نقالی و ماندگاری آن در عصر فناوریهای مدرن را بررسی کرده ایم.
نقالی در گذر تاریخ
جهانپا ضمن اشاره به تاریخ هنر نقالی گفت: نقالی یکی از قدیمیترین کهنالگوهای نمایشی ایرانی است و نقالان را میتوان نگاهبانان شفاهی ادبیات ایرانزمین در طول تاریخ نامید. در دوره قاجار، این هنر در کنار نقاشی قهوهخانهای درخشش فراوانی داشت، اما در عصر پهلوی اول و پس از بازگشت تعدادی از تحصیلکردگان از اروپا، این افراد، عملاً کمر به حذف هنر نقالی و تعزیهخوانی بستند؛ اما ماجرا به همینجا ختم نشد بلکه با ورود رادیو به ایران، بازار نقالها کمکم جمع شد و این هنرمندان برای ارائه هنرشان مجبور به سفر به شهرها و روستاهای کوچک شدند. زمان به همین وضعیت گذشت تا این که از حدود یک دهه پیش مرکز هنرهای نمایشی با توجه به اهمیت هنر نقالی و پردهخوانی، تدابیری اندیشید و نفس تازهای در کالبد نیمهجان این هنر دمید. خوشبختانه امروز علاقهمندی به تمرین و اجرای نقالی در نسل جدید، کموبیش دیده میشود و این هنر در سالهای گذشته به جشنواره تئاتر دانشآموزی و بسیاری از جشنوارههای دیگر اضافهشده است.
هنرهای دیجیتال، تنها راه نجات نقالی
این بازیگر تئاتر و نقال برجسته در تشریح لزوم بهروزرسانی نقالی تصریح کرد: برخی این سوال را مطرح میکنند که آیا باید نقالی را با همان ساختار قدمت دار 200 ساله اجرا کنیم یا بهتر است از فناوریهای روز به نفع نقالی استفاده شود؟ واقعیت این است که نباید به این هنر به چشم هنری موزهای نگاه کرد. میتوان تکنیک نقالی را با استفاده از پردههای دیجیتال و طراحی شده و همچنین ابزار دنیای مدرن بهصورت جذابتری به مخاطب ارائه داد. در این نوع طراحیها ،جوان و نوجوان ما رنگها را بهوضوح میبیند و عنصر صدا را با افکتهای متعددی میشنود. تنها راه نجات این هنر، تلفیق آن با هنرهای دیجیتال است.
ایجاد جذابیت با نوپردازی در متن
وی افزود: اگر فردوسی در روزگار ما حضور داشت، نگاهش به رستم، سیاوش، افراسیاب و شخصیتهای منفی و مثبت امروز چگونه بود؟ بیتردید، فردوسی در زمان خودش، با هدف ارائه الگوهای اسطورهای جدید و اشاعه تفکر نوین در ذهن مخاطبان، شاهنامه را خلق کرده است. ما نیز باید از بستر روایتهای ادبی، تاریخی و اجتماعی شاهنامه به نفع نوپردازی های اندیشمندانه استفاده کنیم. بیتردید با هوشمندی و خلاقیت نویسندگان و طراحان امروز، میتوانیم جهان کهن شاهنامه را به جهان این روزگار متصل کنیم. بهدور از هرگونه تردیدی با این تغییر، الگوهای جدید و جذابتری در اختیار فرزندان و آیندگانمان قرار میدهیم.
وی گفت: از چند سال پیش در دبیرخانه هنرهای حماسی حوزه هنری، کنکاشهایی انجام داده و تا حد زیادی توانستهایم اسطورههای شاهنامه را با الگوهای امروز تلفیق کنیم و روایت تازهای را رویاروی مخاطب امروز قرار دهیم.
فرصت هوش مصنوعی
جهانپا در پاسخ به این سوال که با توجه به ورود هوش مصنوعی، امیدی به آینده نقالی وجود دارد؟ گفت: هوش مصنوعی، بهترین فرصتها را در اختیار ما قرار میدهد که از آن به نفع پیشبرد تولیداتمان استفاده کنیم. این فناوری با تولید تصاویر و موقعیتهای جذاب برای نقالی، میتواند توجه هر مخاطبی را در هر گوشهای از جهان به فرهنگ، خرد و اندیشه ورزی ایرانیان در طول قرنهای گذشته تا امروز جلب کند.
استفاده از ظرفیت ها
برای جهانیسازی نقالی
این نقال و بازیگر تئاتر همچنین درباره شانس جهانیشدن هنر نقالی و پردهخوانی پس از بهروزرسانی آن گفت: بسیاری از گنجینههای ادبی و هنری ما حتی پس از گذشت قرنها با بهروزرسانی، قادرند چشم جهانیان را به خود خیره کنند. بهعنوانمثال، حمید رحمانیان که از هنرمندان شناختهشده ماست با استفاده از هنرهای گرافیکی و تصویرپردازیهای نوین، آثار بصری جدیدی بر مبنای شاهنامه خلق کرده است. کتاب سهبعدی که او طراحی کرده، توانسته نظر بسیاری از مردم جهان را به سمت خود جلب کند. واقعیت این است که نمیتوان با شیوههای قدیمی، نقالی را ادامه داد.
جهانپا خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولان توجه بیشتری به هنرهای در حال فراموشی ایرانزمین داشته باشند و با سرمایهگذاریهای لازم این هنرها را که در معرض فراموشی است، نجات دهند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه سیاسی-رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با تقدیر و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخشها از جمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخصهای کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، گفتند: با وجود کارهای اساسی تحسینبرانگیز دولت، متأسفانه مسائل معیشتی مانند غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت است؛ لازم است تورم نامطلوب دو رقمی، هرچه ممکن است کاهش یابد و عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم ، ثبات نرخ ارز ورشد تولید؛ به عنوان شاخص های مهم در همه تصمیمات و اقدامات دولت از جمله در برنامه هفتم توسعه، مورد توجه کامل قرار داشته باشد.حضرت آیتا... خامنهای در این دیدار که در سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر و به مناسبت هفته دولت انجام شد، جلب رضای الهی و کار برای مردم را دو ویژگی اساسی این دو شهید بزرگوار خواندند و گفتند: رجایی و باهنر با جهتگیریهای الهی و انقلابی، کار برای مردم را باعث جلب رضای الهی میدانستند و این هدف اساسی بر همه فعالیتها، انتصابات و کارکردهای آنان سایهافکن بود؛ بنابراین، اسم رمز همه دولتهای نظام اسلامی باید کسب رضای الهی و کار برای مردم باشد.ایشان با اشاره به حمایت رهبری از همه دولتها با گرایشها و توانمندیهای مختلف، کمک به قوه مجریه را وظیفهای همگانی برشمردند و افزودند: عملکرد دو ساله این دولت، موجب تقدیر و تمجید است اما متأسفانه به علت نارسایی در زبان رسانهای دولت، فعالیتهای خوب آن، به اندازه لازم و شایسته در اذهان مردم منعکس نشده است.
رشد شاخص های کلان، تقویت نظام مالیاتی و... از اقدامات قابل تقدیر دولت است
رهبر انقلاب در تشریح برخی کارهای قوی دولت در بخش اقتصاد به رشد شاخصهای کلان از جمله رشد اقتصادی به خصوص در بخش صنعت، افزایش رشد سرمایهگذاری، کاهش رشد نقدینگی، کاهش بیکاری، کاهش ضریب جینی و افزایش صادرات اشاره کردند و افزودند: تقویت نظام مالیاتی، افزایش محصولات پتروشیمی و کارهای ارزنده در زمینه نفت و گاز و راهاندازی چند هزار کارگاه تعطیل یا نیمهتعطیل از دیگر اقدامات قابل تقدیر دولت است که البته اثرگذاری افزایش شاخصهای کلان اقتصادی و اقدامات زیربنایی در زندگی مردم، نیاز به گذشت زمان دارد.حضرت آیتا... خامنهای در علتیابی انعکاس ضعیف اقدامات خوب دولت در جامعه، دو نکته را بیان کردند: اول؛ ضعف اطلاعرسانی هنرمندانه دولت و دوم؛ مشکلات معیشتی از جمله گرانی شدید برخی مواد غذایی و گرانی مستأصلکننده در بخش مسکن که باعث شده همچون غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت شود.رهبر انقلاب کارهای دولت در بخشهای مدیریتی را هم مهم دانستند و گفتند: حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم و صمیمی و متواضعانه با آنها، بسیار با ارزش است.ایشان افزودند: ما حق نداریم از جایگاه بالا و متکبرانه با مردم حرف بزنیم؛ زیرا ما اصلا کسی نیستیم و آن چه هست متعلق به مردم است و اگر مسئولیتی هم به ما داده شده، اولا مردم دادهاند و ثانیا برای خدمت به مردم است.
سادهزیستی، مواضع انقلابی و... از دیگر کارهای تحسین برانگیز دولت است
رهبر انقلاب،سادهزیستی، مواضع انقلابی، روحیه جهادی و به کارگیری جوانان در ردههای گوناگون مدیریتی را از دیگر کارهای تحسین برانگیز دولت خواندند.حضرت آیتا... خامنهای فعالیتهای دولت در بخش سیاست خارجی از جمله سیاست ارتباط با همسایگان را بسیار خوب خواندند و گفتند: باید با هیچ همسایهای مناقشهای نداشته باشیم و اگر مناقشهای هم هست، تبدیل به همکاری شود که گامهایی در این زمینه برداشته شده که باید ادامه یابد.ایشان ارتباط با همه دولتهایی که مایل به ارتباط با ایران هستند (به جز استثنائاتی معدود) را از دیگر سیاستهای درست دولت سیزدهم برشمردند و گفتند: عضویت در دو پیمان بینالمللی نیز کار بسیار مهمی بود که نشان میدهد کشور در وضعی قرار دارد که مؤسسان پیمانهای بینالمللی راغب و گاهی مُصر به ارتباط با ایران هستند و بر اساس محاسبات خود و با توجه به واقعیات ایران، ارتباط با کشورمان را لازم میدانند.ایشان با اشاره به ضرورت افزایش کمّی و کیفی کارهای خوب دولت در بخش فرهنگی، با اشاره به یک نکته مهم گفتند: فاصله بین واقعیتهای کشور و عملکرد دولت و تلقّی مردم از واقعیتها، خیلی زیاد است که باید با استفاده از کارشناسان خبره، این فاصله را کم کنید.
ترغیب مردم به استفاده از محصولات داخلی از مهم ترین راه های رشد تولید است
بخش سوم سخنان رهبر انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و هیئت دولت به بیان تذکراتی مهم اختصاص داشت.ایشان بار دیگر اولویت اصلی کشور را اقتصاد و فرهنگ خواندند و درباره شعار سال گفتند: مهار تورم هم با رشد تولید حاصل میشود بنابراین رشد تولید مهم ترین کار است و باید در صدر توجهات باشد.حضرت آیتا... خامنهای حمایت از تولید و برداشتن موانع سر راه تولیدکنندگان را دو راهکار اساسی برای رشد تولید بیان کردند و افزودند: حمایتهای قانونی، سهل شدن فعالیتهای تولیدی، حمایتهای مالی و تأمین منابع در حدی که وظیفه دولت است و حمایت فرهنگی یعنی ترغیب مردم به استفاده از محصولات داخلی مهم ترین راه های رشد تولید است.ایشان افزودند: البته باید مراقب بود که بر خلاف برخی دورههای گذشته، منابع ارزی و ریالی اختصاص داده شده به تولید سر از کارهای دیگر درنیاورد و برخی اشخاص «بازیگر با مسائل و اطلاعات اقتصادی» با استفاده از گریزگاهها، سودهای کلان نامشروع به جیب نزنند.رهبر انقلاب، پشتیبانی تجارت خارجی از تولید داخلی را از دیگر راه های مهم رشد تولید دانستند و گفتند: یک بخش تجارت خارجی به تنظیم بازار مربوط میشود اما در بخش دیگر باید کاری کرد که تفاهمها و قراردادها با کشورها در نهایت، باعث صادرات تولیدات داخلی و واردات سرمایه یا کالاهای اساسی به کشور سرمایهای شود.ایشان تشخیص به موقع نیازهای کشور را هم کاملاً ضروری خواندند و گفتند: اگر نیاز کشور به یک کالا به موقع تشخیص داده نشود و نزدیک مرحله بحرانی به ناچار و دستپاچه شروع به واردات کنیم، طبعاً دچار مشکل میشویم.حضرت آیتا... خامنهای با ابراز خرسندی از خرید بیش از ۱۰ میلیون تن گندم در سال جاری افزودند: اگر از تولیدکنندگان دیگر اقلام کشاورزی و تولیدکنندگان صنعتی، معدنی و خدماتی هم حمایت شود، قادرند نیازهای کشور را تا حد فراوانی تأمین کنند.
مشکلاتی مانند گرانی مسکن و اجارهخانه باعث میشود کارهای خوب دولت تحتالشعاع قرار بگیرد
رهبر انقلاب در تذکر بعدی با اشاره به تکالیف دولت در برنامه هفتم، از دولت خواستند در همه کارها و تصمیمهای اقتصادی چند نقطه مهم و قابل سنجش مانند عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم، ثبات نرخ ارز و رشد تولید را مراقبت و رعایت کند و تصمیمهای اقتصادی با توجه به تأثیر آن ها بر روی این شاخصها گرفته شود.حضرت آیتا... خامنهای مسئله معیشت مردم را مسئلهای بسیار مهم برشمردند و افزودند: مشکلات معیشتی مانند گرانی مسکن و اجارهخانه باعث میشود همه کارهای خوب و پر زحمت دولت تحتالشعاع قرار گرفته و از چشمها دور بماند.ایشان هدف اصلی از تحریمها را معیشت مردم و گروگان گرفتن آن دانستند و گفتند: در زمینه رفع تحریمها کارها و مذاکراتی در حال انجام است که در جای خود درست و محفوظ است اما به موازات آن باید خط خنثی کردن تحریمها دنبال شود که مهمترین شاخص آن، کاهش تورم است.رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آمارهای مسئولان درباره کاهش تورم از ابتدای دولت، خاطرنشان کردند: این کاهش خوب است اما کافی نیست چرا که استمرار تورم دو رقمی برای چند سال پیاپی نامطلوب است و باید تلاش کرد هر قدر ممکن است کم شود.ایشان، به سرانجام رساندن کارها و طرحهای زیاد نیمهتمام، حل مسئله ناترازی بانک ها و مقابله با دلالی و واسطهگری را از جمله اقداماتی خواندند که اجرای آن ها تأثیر سریعی بر کاهش تورم خواهد داشت.
شناخت فرصت های ارتباطی با کشورهای مختلف و استفاده بهنگام از آن ها ضروری است
حضرت آیتا... خامنهای در توصیهای دیگر، شناخت فرصت های ارتباطی با کشورهای مختلف و استفاده بهنگام از آن ها را ضروری خواندند.ایشان با اشاره به اسناد همکاری متعدد و طولانی مدت دولت با بعضی از کشورها، به نتیجه رساندن این اسناد و توافقات را ضروری دانستند و گفتند: تفاهمها و توافقها نباید صرفاً روی کاغذ باقی بماند.
رهبر انقلاب با اشاره به تلقی برخی عناصر سیاسی که تعامل با دنیا را در ارتباط گرم و صمیمی با چند کشور غربی محدود میدانند، گفتند: این نگاه، غلط، ارتجاعی و مربوط به ۱۰۰ سال پیش است که چند کشور اروپایی همه کاره دنیا بودند اما امروز باید آن نگاه کهنه و مرتجعانه را کنار گذاشت و درک کرد که ارتباط با دنیا یعنی ارتباط با آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیا که منابع عظیم ثروتهای انسانی و طبیعی هستند، ضمن این که ملاک ارتباطات بینالمللی، منافع و عزت ملی است و در ارتباطات، هم سلطهگری و هم سلطهپذیری نباید وجود داشته باشد.
هر چه میتوانید گفت و گو با نخبگان و صاحبنظران را افزایش دهید
ایشان همچنین در بیان چند تذکر دیگر خطاب به دولتمردان گفتند: زیّ مردمی را که بسیار با ارزش است حفظ کنید و همچنین هر چه میتوانید گفت و گو با نخبگان و صاحبنظران را افزایش دهید.حضرت آیتا... خامنهای حضور مسئولان در دانشگاه ها برای شنیدن حرفهای دانشجویان و استادان و همچنین بیان و انتقال نکات لازم به آن ها را ضروری دانستند و افزودند: دانشجویان و اساتید و نخبگان افراد آگاهی هستند اما از کارهای بسیار زیاد انجام شده در کشور اطلاع کافی ندارند که مشاهده پیشرفتها میتواند اطلاعات آن ها را کامل کند.ایشان زمینهسازی برای مشاهده پیشرفتهای عمومی کشور را ضروری دانستند و گفتند: یکی از نقاط امید دشمن برای ستیزهگری با ایران، دانشگاه هاست که حضور مسئولان در دانشگاه، آن برنامه را خنثی میکند.«کارآمدسازی فعالیتهای رسانهای دولت» تذکر بعدی رهبر انقلاب بود که در این زمینه گفتند: برای هر اقدام مهم، یک پیوست تبلیغاتی روشن لازم است مثلاً در قضیه حذف ارز ترجیحی که کار لازمی بود، باید به صورت روشن، علت این کار و فواید و آثار آن برای مردم تبیین میشد.حضرت آیتا... خامنهای با تأکید بر استفاده از خرد جمعی در کارها، افزودند: سخنان، آمارها و وعدههای مسئولان دولتی باید انسجام داشته باشد نه این که دستگاه ها آمارها و وعدههای یکدیگر را رد کنند یا غیرعملی بدانند.ایشان در آخرین نکته، دولتمردان را به بیاعتنایی به جوسازیها و حاشیهها توصیه کردند و گفتند: ممکن است عدهای با فعالیت شدید در فضای مجازی به دنبال جنجال برای جلوگیری از یک اقدام دولت یا تحمیل اقدامی به دولت باشند اما اگر آن تصمیم یا اقدام شما، سنجیده و اندیشیده شده است نباید به جنجالهای گروه های فشار توجه کنید بلکه با توکل به خدا گامها را محکم و با پیگیری کامل بردارید.حضرت آیتا... خامنهای در پایان ابراز امیدواری کردند با توفیق الهی موفقیتهای دولت در مدت باقی مانده از مسئولیت، مضاعف باشد.
گزارش رئیسی از عملکرد 2ساله دولت سیزدهم
در ابتدای این دیدار، رئیسجمهور با بیان گزارشی از چالشهای پیش روی دولت در زمان آغاز به کار همچون کرونا، کسری بودجه و کمبود کالاهای اساسی به برشمردن رویکردها و اقدامات دولت برای عبور از موانع اشاره کرد و گفت: رشد ۴ درصدی تولید در دو سال پیاپی، کاهش نرخ بیکاری به 8.2درصد، رونق بیسابقه تجارت کشور، افزایش تولید نفت و گاز و حل کامل مشکل باقی ماندن ۸۷ میلیون بشکه میعانات روی آب، برنامهریزی برای حل ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق، تدبیر دولت برای رفع تنش آبی و حل مشکل ۳۵۰۰ روستا، افزایش تولید گاز برای کاهش ناترازی در بخش گاز، برنامهریزی برای اصلاح نظام بانکی، کاهش رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به ۲۷ درصد، تمرکز بر روی اصلاح نظام و ساختار بودجه، افزایش ۱۵ هزار تخت بیمارستانی از ابتدای دولت، پوشش فراگیر بیمه سلامت، رشد کمّی و کیفی شرکتهای دانشبنیان، افزایش ۵۹ درصدی مدالآوری جوانان ورزشکار کشور، فعال شدن سامانههای شفافیت برای پیشگیری از بروز فساد، ورود ۸ میلیون گردشگر خارجی به کشور، بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی گندم، هدفگذاری تولید 1.7 میلیون خودرو تا پایان سال، پیگیری مذاکرات رفع تحریم و در عین حال دنبال کردن سیاست همسایگی، حضور در ائتلافهای بزرگ جهانی و بازگرداندن اموال ملت ایران از کشورهای مختلف از جمله اقدامات و برنامههای دولت در این مدت بوده است.آقای رئیسی تمرکز دولت بر کار بیوقفه و پرهیز از درگیر شدن با حاشیهها را سیاست دولت خواند و گفت: با کمک و مشارکت و نقشآفرینی خود مردم، پروژه دشمن برای منزوی کردن ایران در جهان و ناامید کردن مردم در داخل شکست خورد.آقای مخبر معاون اول رئیسجمهور نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی و اهتمام دولت به شعار سال در چارچوب برنامه ای منظم را بیان کرد. آقای محرابیان وزیر نیرو نیز به بیان آخرین وضعیت و میزان پیشرفت طرحهای بزرگ و در حال اجرا در بخش آب و برق کشور پرداخت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بزرگ ترین کارخانه تولید ژلاتین حلال کشور در مشهد پس از ۱۲ سال تعطیلی همزمان با هفته دولت با حضور مسئولان استانی دوباره به چرخه تولید بازگشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی، محمدرضا تازیکی مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی صبح دیروز چهارشنبه در آیین احیای بزرگ ترین کارخانه تولید ژلاتین حلال در کشور اظهار کرد: شرایط قبلی کارخانه با شرایط فعلی آن بسیار تغییر کرده و با همت مدیران و متخصصان سازمان همیاری و شرکت های وابسته به چرخه تولید بازگشته است.وی افزود: تشکر ویژه دارم از حمایت های بی دریغ استاندار معزز سردار نظری که با حمایت های خودشان در این مسیر پیوسته کمک و راهنمایی کردند. تازیکی با اشاره به این که توانستیم مجدد این کارخانه را به چرخه تولید برگردانیم، گفت : این مهم بدون اراده خداوند متعال میسر نبود و احیای این مجموعه پس از ۱۲ سال توقف با تلاش متخصصان داخلی انجام شد . وی ادامه داد : این مجموعه تمامی تست های تولید تا مرحله نهایی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و امروز شاهد خروج ژلاتین از خط تولید هستیم که
ان شاء ا... پس از دریافت استانداردهای لازم و تمدید برند حلال توانایی تامین نیاز تولیدکنندگان صنایع غذایی و دارویی را طی چند ماه آینده در سطحکشور خواهیم داشت و کارخانه از تمامی جهات آماده تولید محصول است. مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی بیان کرد: کارخانه ژلاتین آریا توانایی تولید بیش از هزار و ۲۰۰ تن محصول در سال را دارد و امیدواریم با همت مسئولان ظرفیت تولید ژلاتین را در کشور افزایش دهیم.وی با تشریح برنامه های سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این سازمان با برنامه ریزی های صورت گرفته به طورقطع در حوزه ساخت مسکن و مولد سازی دارایی ها و کمک به پروژه های سرمایه گذاری شهرداری های استان در نیمه دوم امسال ورود خواهیم کرد تا بتوانیم کمک های درخورتوجهی به سهامداران سازمان داشته باشیم.
تازیکی همچنین تصریح کرد: توسعه مرزی دوغارون و تکمیل عملیات عمرانی بازارچه مرزی با ظرفیت اشتغال هزار نفر در اولویت کاری ماست که بتوانیم از ظرفیت موجود در مرز افغانستان با کمک مردم منطقه استفاده کنیم که هم اکنون بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امسال به بهره برداری خواهد رسید و شاهد رونق اقتصادی در منطقه مرزی با کشور افغانستان خواهیم بود. وی گفت: حل شوندگی ژلاتین از دلایل اصلی تولید این محصول در کارخانه ژلاتین آریاست تا جایگزین ژلاتین با منبع خارجی و از خروج ارز به مقدار درخورتوجهی جلوگیری شود و زمینه اشتغال بیش از 100 نفر به صورت مستقیم را فراهم کند.حجت الاسلام موسی فتوحی مدیرکل بازرسی خراسان رضوی اظهار کرد: در ۱۲ سال گذشته این کارخانه متاسفانه تعطیل بود و خوشبختانه امروز به همت جوانان ایرانی و تلاش سازمان همیاری شهرداری های استان مجدد به چرخه تولید بازگشته است.وی افزود: بیش از ۱۰ هزار تن مصرف ژلاتین در کشور داریم از این رو با توجه به مصرف زیاد این محصول در کشور باید صنایعی در این زمینه فعال شوند.مدیرکل بازرسی خراسان رضوی بیان کرد: توانایی تولید حدود ۱۰ درصد ژلاتین در کشور را داریم که بخشی از آن امروز در مشهد تامین میشود و امیدواریم ظرفیت تولید آن نیز افزایش یابد.وی اظهار کرد: متأسفانه واردات ژلاتین به طور رسمی و غیررسمی با ارزبری در کشور صورت می گیرد که خوشبختانه سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی با احیای کارخانه ژلاتین آریا در مشهد علاوه بر تامین نیاز کشور از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد کرد.فتوحی خاطرنشان کرد: دولت به ویژه در دو سال اخیر با رویکرد انقلابی و جهادی نیازها را شناسایی کرده و با سرمایه گذاری در آن ها موجب پیشرفت کشور شده است.وی ادامه داد: تلاش جهادی دولت به تبیین نیاز دارد و در طول سال هزاران میلیارد تومان با همت مسئولان استانی در استان هزینه میشود که باید به درستی به مردم اطلاع داده شود.مدیرکل بازرسی خراسان رضوی تصریح کرد: حل مسئله مسکن و اشتغال مردم باعث رضایت مندی مردم و کارآمدی و حفظ نظام خواهد شد و مسئولان باید این موضوع را در اولویت کار خود قرار دهند.ابوالفضل چمندی معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: احیای کارخانه ژلاتین آریا نمونه ای از توانمندی های جوانان غیور ایرانی و تلاش مدیریت و کارکنان سازمان همیاری های استان و موسسه صنعتی گوشت مشهد است؛ چراکه ما در ۱۲ سال گذشته باید منتظر متخصصان خارجی می ماندیم تا این کارخانه مجدد احیا شود، اما امروز به همت متخصصان و جوانان ایرانی بدون نیازبه خارج این کارخانه احیا شد.
وی افزود: بیش از ۳۵۰ واحد راکد از سال گذشته تاکنون مجدد فعال شده اند که ۱۹۰ واحد تولیدی با بیش از ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به چرخه تولید بازگشته است.چمندی بیان کرد: رشد اقتصادی استان بیش از رشد اقتصادی کشور است و شاهد افزایش سرمایه گذاری در خراسان رضوی هستیم و خوشبختانه با راه اندازی شهرک صنعتی ۵ مشهد رشد سرمایه گذاری در این استان افزایش یافته است.وی گفت: امیدواریم توسعه در استان با توجه به نیاز کشور با سرعت خوبی دنبال شود و علاوه بر آن بتوانیم بازارهای خارجی را نیز تصاحب کنیم.جواد خدایی معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: تلاش و همت مسئولان استان خراسان رضوی ستودنی است و نتیجه تلاش آن ها افتتاح بیشترین پروژه های هفته دولت در کشور است.وی افزود: پروژه های سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی متعلق به شهرداری های استان است و ان شاءا... امسال نیز مانند سال گذشته بتوانیم به شهرداری های استان کمک های درخور توجهی داشته باشیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
وزیر خارجه کشورمان به منظور دیدار و گفت وگو با مقامات عالیرتبه سوریه ولبنان، وارد دمشق شد و سپس به بیروت می رود
دیپلماسی در سرزمین شام
حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه کشورمان سفر خود به سوریه و لبنان را آغاز کرد. رایزنی های وزیر خارجه ایران در دمشق و بیروت در چارچوب روابط دو جانبه، منطقه ای و مسائل بین المللی خواهد بود.سفر امیرعبداللهیان به دمشق، به فاصله یک ماه پس از سفر هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی سوریه به تهران انجام می شود. «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه ۸ مرداد به همراه هیئتی اقتصادی متشکل از وزیر تجارت خارجی، وزیر ارتباطات و جمعی از مدیران و کارشناسان به ایران سفر داشت. ایران و سوریه در یک ماه گذشته تبادل هیئت های دیپلماتیک و اقتصادی دیگری نیز داشتند. به نظر می رسد سفر وزیر خارجه ایران به سوریه، به دنبال تبادل سفرهای دیپلماتیک اخیر بین ایران و سوریه و در راستای تلاش های مشترک برای اجرایی سازی توافقات تهران و دمشق در جریان سفر اردیبهشت ماه رئیس جمهوری ایران به سوریه است. محور بیشتر رایزنی های اخیر دو کشور همکاری های اقتصادی تهران و دمشق است. اما شرایط امنیتی جدید سوریه، تحولات منطقه و موضوعات چندجانبه موجود با سایر بازیگران منطقهای نیز می تواند از محورهای رایزنی تهران و دمشق در دیدارهای پیشرو باشد.
واکاوی دلایل افت فروغی بعد از فروغ تاریخی در توکیو
افول یک ستاره!
جعفرزاده: فروغی به شوک نیاز دارد نه تلنگر
سارا اصلانی- 3 سال بعد از آن طلای پرطمطراق که با نام نخستین مدال تاریخ تیراندازی ایران در المپیک به ثبت رسید، دارنده این عنوان برجسته در رکود رکوردی گرفتار شده. جواد فروغی که تا پیش از المپیک 2020 شاید کمتر نامش بین نامداران ورزش ایران برده میشد، با طلای توکیو برسر زبانها افتاد و در بحبوحه کشندگی ویروس قرن(کرونا)، در قامت یک پرستار، تبدیل به ابرقهرمان ملی شد و شاید همین اتفاقات پشت سر هم، حالا بار روانی روی دوش او را به قدری سنگین کرده که تیرهایش به خطا میروند و مسئولان فدراسیون از احتمال آخرین حضورش در خط آتش در بازیهای آسیایی خبر میدهند! فروغی که بعد از المپیک در رقابتهایی چون جام ریاست جمهوری لهستان، جام جهانی برزیل، جام جهانی باکو، قهرمانی جهان مصر، جام جهانی و قهرمانی جهان به میزبانی باکو شرکت کرد، تنها موفق به کسب مدال تیمی و میکس در برخی از این رقابتها شده و از خیلی از این رقابتها هم دست خالی برگشته. او در انفرادی هم هیچ عنوانی کسب نکرده و حتی حضورش در قهرمانی جهان- باکو به درخواست مربیاش صورت گرفته. سرخوردگی از ناکامیها از یک طرف و بار روانی توقعات بالا از او از طرف دیگر، حالا مرد طلایی المپیک را در دایره محاصره تنگی قرار داده. احمدظفر جعفرزاده مربی مشهدی تپانچه و مربی جواد فروغی اما در گفتوگوی اختصاصی با خراسان، دلایل افول شاگردش بعد از آن فروغ تاریخی در المپیک را واکاوی میکند. او که پیشتر در نشست خبری فدراسیونهای اعزامی به بازیهای آسیایی بهصراحت گفته بود شاید بازیهای هانگژو آخرین فرصت فروغی باشد، در تشریح ماجرا به خراسان میگوید: «فروغی باید به خودش بیاید و به فکر خودش باشد. ما تا جایی که توانستیم از او حمایت کردهایم. البته احساس میکنم خودش هم متوجه شده که باید چه کاری انجام دهد تا به مرز آمادگی برسد. او قهرمان المپیک است و مدالش بینهایت ارزشمند است و به این راحتیها تکرار نخواهد شد. همه اینها بار دارد و این بار روانی هر قهرمانی را میتواند اذیت کند. به عنوان مربی به او گفتهام با طلای المپیک هرچقدر که توانستی خوشحالی کردی و لذتش را بردی و دیگر باید از نو شروع کنی. امیدوارم که بتواند این کار را انجام دهد و دوباره افتخاراتش را تکرار کند. همه قهرمانان المپیک اعم از ایرانی و خارجی مشکلاتی دارند و این طبیعی است که در برخی مسابقات عملکرد خوبی نداشته باشند. همین والیبال خودمان به کجا رسید و حالا چه اتفاقی برایش افتاده؟ چند کشتیگیر ما توانستهاند مدال المپیک خود را تکرار کنند؟ چند جودوکار موفق به تدوام مدالآوری شدهاند؟ اما تعدادی استثنا هستند و توانستهاند خود را کنترل کنند ولی استثنا جزو قانون نیست. تکرار موفقیت واقعا سخت است اما غیرممکن نیست.» جعفرزاده میگوید: «اینکه گفتم شاید بازیهای آسیایی آخرین فرصت حضور فروغی باشد فقط یک تلنگر نیست بلکه یک شوک به اوست. چون قهرمانان در یک جا باتری خالی میکنند و باید شارژشان کرد. امیدوارم با این شوک فروغی برگردد و خوب هم برگردد. با توجه به روحیات و خصوصیات ویژه اخلاقی فروغی، او این قابلیت را دارد که دوباره طلای المپیکش را تکرار کند. تنها چیزی که نیاز است این است که او به دیوار بخورد. از طرفی باید توجه داشت که بار روحی روانی که به ورزشکاران وارد میشود فلجکننده است.» مربی تیم ملی تپانچه به اشاره به شروع تمریناتش با فروغی میگوید: «من این را به فدراسیون هم گفتهام. زمانی که به کادرفنی تپانچه آمدم، فروغی از همه نظر در شرایط کاملا آسیبدیده(روحی) و اذیتشده تحویل من شد و پذیرفت او ریسک بسیار بزرگ برای اعتبار مربیگری من بود ولی چون میدانستم توانمند است پذیرفتم و از کارم پشیمان هم نشدم و حتی امیدوارتر هم شد. با این حال در نخستین مسابقهای که با حضور من داشت، نتیجه نسبتا ضعیفی گرفت که من از نتیجه او دفاع کردم. چون او پیش از حضور در جام جهانی باکو در ایران دچار سرماخوردگی شده بود. ولی در جریان جام جهانی باکو، او نتوانست در شیوهنامه فدراسیون قرار بگیرد(فروغی در انتخابی چهارم شد) اما من از فدراسیون درخواست کردم که به مسابقات اعزام شود که درنهایت در میکس شرکت کرد ولی 3- 4 امتیاز تا رسیدن به فینال کم آورد که معنای آن این است که میتواند به شرایط مسابقه برگردد. امیدوارم او در بازیهای آسیایی هانگژو موفق به کسب مدال شود. اگر این اتفاق رخ دهد، راه بازگشت او به سطح مدالآوری باز میشود.»
«خسته ام»!
افشاگری در یک کتاب در دست چاپ: بایدن بهطور پنهانی اذعان کرده برای ادامه راه «احساس خستگی» میکند
در بحبوحه نظرسنجیها و گزارشهایی درباره سن جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و این که او برای ادامه مسیر «بسیار پیر» به نظر میرسد، کتابی در دست چاپ است که میگوید بایدن بهطور پنهانی اذعان کرده برای ادامه راه «احساس خستگی» میکند. به نوشته روزنامه گاردین، «فرانکلین فوئر» نویسنده آمریکایی در آخرین کتابش با عنوان «آخرین سیاستمدار: درون کاخ سفید جو بایدن و تقلا برای آینده آمریکا» که انتظار میرود در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) منتشر شود، نوشت: «این مسئله شوکهکننده بود که او در تعداد اندکی از جلسات صبحگاهی شرکت میکرد یا پیش از ساعت ۱۰ صبح ریاست تعداد کمی از رویدادهای عمومی را برعهده میگرفت.»در بخش دیگری از این کتاب آمده است: «شخصیت و رفتار کلی او بیانگر ضعف جسمانی و کسالت در قوای ذهنیاش بود که هیچ قرص یا رژیم ورزشی نمیتواند در برابر آن مقاومت کند. او گاهی در خلوت اقرار میکرد که احساس خستگی میکند.»فوئر منبعی را برای این اظهارات بایدن ذکر نکرده، اما براساس گفتههای انتشارات این کتاب، «پنگوئن رندوم هاوس»، انتظار میرود صحبتهای بایدن براساس مشاورانی باشد که دهههاست اطراف او حضور داشتهاند. نتایج نظرسنجی جدید خبرگزاری آسوشیتدپرس و پژوهشکده نورک نشان میدهد، ۷۷ درصد از شرکتکنندگان معتقدند جو بایدن ۸۰ ساله برای ریاست دور دوم «بسیار پیر» است. در این میان، ۸۹ درصد از جمهوریخواهان و ۶۹ درصد از دموکراتها با چنین ایدهای موافق هستند. چندین گاف کلامی و فیزیکی رئیس جمهور آمریکا به پاسخگویی به افزایش پرسشهای مرتبط با سن او کمک کرده است.رئیس جمهور آمریکا در یک مورد از این گافها سعی کرد «جکی والورسکی»، نماینده ایالت ایندیانا را در یک رویداد در سپتامبر ۲۰۲۲ در میان جمعیت پیدا کند؛ او فراموش کرده بود که «والورسکی» هفتهها قبل در یک تصادف رانندگی جان باخته است.به تازگی رئیس جمهور آمریکا پس از تبریک به دانشجویان دانش آموخته در آکادمی نیروی هوایی کلرادو، روی صحنه به زمین افتاد. پس از آن در همان روز سر «بایدن» در زمان پیاده شدن از بالگرد به لبه بالایی در برخورد کرد.«فوئر»، استدلال میکند که برخی از گافهای رئیسجمهور آمریکا ناشی از سن بالای او نیست، بلکه به دلیل «بیانضباطی و بلاتکلیفی» است که در طول زندگی تقریباً ۵۰ سالهاش به عنوان یک سیاستمدار دیده میشود.«آسوشیتدپرس»نیز نوشت: البته موضوع بالا بودن سن برای ریاست جمهوری آمریکا صرفا مختص «جو بایدن» نیست؛ بلکه «دونالد ترامپ» نیز از نظر بسیاری برای تصدی کاخ سفید پیر است.حدود نیمی از بزرگ سالان آمریکایی، میگویند که «ترامپ» برای این مقام بسیار پیر است.آن چه از این نظرسنجی مشخص می شود،بیشتر آمریکاییها خواهان نامزدهای جوانتر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا هستند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کامیار-در ادامه تحولات قاره آفریقا و تداوم کودتاهای نظامی در برخی کشورهای این قاره، گروهی از نظامیان کشور گابن با حضور در تلویزیون ملی این کشور اعلام کردند که نتیجه اعلامی انتخابات ریاستجمهوری این کشور باطل و تمام نهادهای دولتی منحل میشود.انتخابات جنجالی ریاستجمهوری گابن تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ستاد انتخابات این کشور اعلام کرده بود که «علی بونگو» ۶۴ ساله رئیسجمهور گابن با کسب ۶۴ درصد آرا، پیروز انتخابات شده و برای یک دوره دیگر رئیسجمهور این کشور خواهد بود،امامخالفان، بونگو را به تقلب در انتخابات متهم کردند.حالا این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا و کشورهای تحت مستعمره فرانسه در سه سال گذشته است. آخرین کودتای نظامی در آفریقا مربوط به کشور نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.گابُن کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که در کنار خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوایی همسایه است.گابن از سال ۱۸۸۶ از مستعمره های استوایی فرانسه در آفریقا بود که ۱۷ اوت ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد.نکته این جاست که سرنگونی دولت علی بونگو و انحلال نهادهای دولتی از طرف ارتش به حکومت ۵۳ ساله خانواده بونگو در گابن پایان میدهد؛ علی بونگو در سال ۲۰۰۹ و پس از درگذشت «عمر»، پدرش قدرت را به دست گرفت؛ عمر ۴۱ سال قدرت در گابن را در اختیار داشت.علی بونگو سال ۲۰۱۸ به علت سکته مغزی به مدت یک سال از عرصه قدرت دور بود و در این دوره کشور گابن با ناآرامیهای گسترده ای روبه رو شد و حتی بخشی از نظامیان علیه دولت بونگو دست به کودتا زدند که شکست خوردند و تمام عوامل بازداشت شدند.گابن به لطف درآمدهای نفتی و جمعیت اندک ۲.۳ میلیون نفری، یکی از ثروتمندترین کشورهای آفریقا از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه است و نفت، ۶۰ درصد از درآمدهای کشور را تشکیل می دهد.
انتشار فهرست داراییهای «عمربونگو»
با وقوع کودتای نظامی در گابن، رسانههای محلی داراییهای «عمر بونگو»، رئیسجمهور پیشین این کشور را منتشر کردند .عمر بونگو۴۲ سال (از ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۹) قدرت را در گابن در دست داشت؛ پس از درگذشت عمر در سال ۲۰۰۹ پسرش علی بونگو جانشین او میشود که با کودتای ارتش سرنگون شد.طبق اعلام Africa Facts Zone اموال عمر بونگو در فرانسه به این شرح است:۷۰ حساب بانکی،۲ خودروی «فراری»،۶ خودروی «مرسدسبنز»،۳ خودروی «پورشه» و یک خودروی بوگاتی.یکی از نکاتی که در کودتاهای اخیر آفریقا باعث درد و رنج و فشار بسیار زیادی برای استعمارگران قدیم و جدید غربی شده، حمایت عامه مردم از نظامیانی است که دولتهای وابسته را برکنار کردهاند. تاکنون در کمتر کشوری شاهد بودهایم که نظامیان کودتا کنند و مردم به خیابانها بیایند و با ابراز خوشحالی در حمایت و پشتیبانی از نظامیان و دفاع از کشور برای به دست گرفتن سلاح اعلام آمادگی کنند. در کشور گابن که در اتفاقی مهم (دست کم برای ملتهای آفریقا و جمعیت ۲ میلیونی این کشور) نظامیان با موفقیت خانواده حاکم را دستگیر و تشکیل دولت انتقالی را اعلام کردند. مردم هم به خیابان ها آمدند و شادمان و خوشحال از رفتن علی بونگو همدیگر را در آغوش گرفتند.
فرانسه «گابن» را هم از دست میدهد؟
در سالهای اخیر مستعمرههای سابق فرانسه یکی پس از دیگری از سلطه ارباب سابق خود خارج شدهاند و آنطور که از شواهد پیداست، نوبت به گابن رسیده است. فرانسه برای نخستین بار از طریق امضای «پیمانهای حفاظت» با مقامات محلی وقت در ۱۸۳۹ و ۱۸۴۱ به گابن پا گذاشت تا این که در ۱۸۸۵ رسماً گابن را به عنوان مستعمره خود اعلام کرد.پس از حدود یک قرن استعمار، گابن در ۱۹۶۰ اعلام استقلال کرد، اما چهرههایی که در این کشور به قدرت رسیدند، مانند بسیاری از دیگر مستعمرههای فرانسه، مواضعی نزدیک به پاریس داشتند.گابن از زمان استقلال خود تا امروز، یکی از نزدیک ترین متحدان ارباب استعمارگر سابق خود در آفریقا بوده است. این کشور در دهه ۱۹۶۰ منبع اصلی فرانسه در تامین اورانیوم بود و پاریس روابطش با این کشور را برای «بازدارندگی هستهای» خود حیاتی میدانست. علاوه بر این، پس از آن که فرانسه در دهه ۱۹۶۰ نفوذ خود را در الجزایر از دست داد، در تامین نفت وابستگی شدیدی به گابن پیدا کرد.گابن هرگز به معنای واقعی کلمه از استعمار فرانسه خارج نشده بود و تلاش نظامیان فرانسوی برای سرنگون کردن دولت گابن در ۱۹۶۴، شاهدی بر این ادعاست. از ۲۰۰۸ تا امروز حدود ۱۰ هزار فرانسوی در گابن زندگی و کار میکنند و گردان ششم پیادهنظام نیروی دریایی فرانسه نیز در این کشور مستقر است.پس از سرنگونی حکومت «محمد بازوم» در نیجر توسط نظامیان این کشور که با استقبال مردمی هم همراه شد، حالا به نظر میرسد، پاریس یکی دیگر از متحدان خود در آفریقا را از دست داده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
حسین بردبار: همزمان با دیدار اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان خطاب به دولتمردان مبنی بر این که «مهم ترین شاخص خنثی سازی تحریم ها،کاهش تورم است ..؛تورم دورقمی طی چندسال پی درپی کاملا چیز نامطلوبی است و باید کاری کنید که تورم هرچه ممکن است،پایین بیاید...» دیروز خبرگزاری تسنیم از جلسه ویژه رئیس جمهوری برای بررسی مسئله افزایشی شدن تورم ماهانه درمرداد ماه به نقل از وزیر اقتصاد خبرداد، جلسه ای که جزئیاتی از محتویات آن در رسانه ها منتشر نشده است، اما آن گونه که سید احسان خاندوزی به خبرگزاری تسنیم گفته است: بررسی تیم اقتصادی دولت نشان می دهد سهم مهم این افزایش مربوط به رشد اجاره بها و مسکن است. در ادامه به جزئیات بیشتر این بررسی و مسئله افزایشی شدن تورم در مردادماه می پردازیم:
جلسه ویژه ستاد اقتصادی دولت
تسنیم گزارش داد: جلسه ویژه ستاد اقتصادی دولت با موضوع افزایش تورم ماهانه در مرداد ماه با حضور رئیس جمهور برگزار شد. به گزارش تسنیم در مرداد ماه تورم ماهانه نسبت به خرداد و تیر ماه امسال با افزایش جزئی 0.4 درصدی رو به رو شد که این موضوع در محافل خبری رسانه های منتقد دولت مورد توجه قرار گرفت. نرخ تورم در مرداد ماه به 2.4 درصد افزایش یافت.پیگیری ها نشان می دهد با توجه به حساسیت دولت درباره کنترل تورم، جلسه ویژه ای با حضور رئیس جمهور و اعضای تیم اقتصادی دولت برگزار شده و عوامل مختلف مرتبط با رشد تورم ماهانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به این که تورم یکی از اولویت های اصلی ستاد اقتصادی دولت است، گفت: بلافاصله بعد از تهیه آمار مربوط به تورم مرداد ماه، جلسه ویژه ای با حضور رئیس جمهور برگزار شده است.وی افزود: بررسی تیم اقتصادی دولت نشان می دهد، سهم مهم این افزایش مربوط به رشد اجاره بها و مسکن است، احتمالا در شهریور ماه نیز این عنصر در تورم ماهانه موثر باشد.خاندوزی ابراز امیدواری کرد: از مهر ماه و پس از فروکش کردن تحولات مربوط به جابه جایی و نقل و انتقالات در حوزه مسکن، سهم این اجزا در تورم و شاخص قیمت مصرف کننده کاهش پیدا کند.
سهم 30 درصدی اجاره بها و قیمت مسکن در نرخ تورم
وزیر اقتصاد تاکید کرد: اجاره بها و قیمت مسکن در شاخص بهای مصرف کننده سهم بالای 30 درصدی داشته و افزایش جزئی در این حوزه می تواند منجر به افزایش شاخص هایی مثل تورم ماهانه شود که این موضوع در مرداد ماه امسال مشهود بود.سخنگوی اقتصادی دولت خاطرنشان کرد:در اردیبهشت ماه عمده افزایش قیمت ها اعمال می شود و بر این اساس به صورت سنتی شاهد افزایش تورم ماهانه اردیبهشت نسبت به فروردین ماه هستیم. بر همین اساس برآورد ما این است که بعد از تخلیه آثار مربوط به مسکن و اجاره بها، از مهر تورم ماهانه به محدوده هدف گذاری شده بازگردد.
بررسی میزان افزایش تورم
به گزارش خراسان هرچند گزارش مرکز آمار درباره نرخ تورم مردادماه نشانگر کاهش 8 دهم درصدی نرخ تورم سالانه از رقم 47.5 درصد در تیرماه به رقم 46.7 درصد در مرداد ماه است اما نرخ تورم ماهانه دراین گزارش افزایش 4 دهم درصدی نشان می دهد به طوری که تورم ماهانه از رقم 2درصد در تیرماه به 2.4 درصد در مردادماه افزایش یافته است، البته در خبر دیروز خبرگزاری تسنیم از میزان افزایش 4دهم درصدی نرخ تورم به عنوان «افزایش جزئی» یاد شده است، درحالی که از نگاه کارشناسانه به این مسئله ،این میزان در نرخ ماهانه «جزئی» تلقی نمی شود چرا که تورم ماهانه درواقع برشی حدود یک دوازدهم از تورم سالانه است و این میزان رشد ماهانه ظرفیت رشد 4.8 درصدی نرخ تورم در سال را (درصورت استمرار) نشان می دهد که رقم درخور تاملی است. ناگفته نماند که نرخ تورم ماهانه در مردادماه نیز 2.4درصد است که ظرفیت یا توان تورمی نزدیک به 29 درصد را برای کل سال ترسیم می کند و البته با هدف گذاری نرخ 30 درصدی که پیشتر توسط رئیس کل بانک مرکزی برای امسال مطرح شده بود ، همخوانی دارد. اما این نکته را نیز نباید نادیده گرفت که طبق گزارش این ماه مرکز آمار نرخ تورم نقطه به نقطه درمردادماه افزایش 4دهم درصدی نشان می دهد که از رقم 39.4 درصد در تیرماه 1402 به رقم 39.8 درصد در مردادماه امسال افزایش یافته است و گویای آن است که به طور میانگین قیمت سبد کالایی خانوار مشمول محاسبه نرخ تورم در مردادماه امسال نسبت به مردادماه سال گذشته ، افزایشی معادل 39.8 درصد نشان می دهد که رقم بالایی است.
غفلت از تورم گروه خوراکی ها و روستاها
اما آن چه در گفت وگوی وزیر اقتصاد با خبرگزاری تسنیم نیامده است، موضوع افزایش درخور تامل تورم ماهانه گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات و نرخ بالای تورم روستایی است.بر اساس گزارش مرکز آمار از نرخ تورم مردادماه، نرخ تورم ماهانه گروه خوراکی ها ، آشامیدنی ها و دخانیات از رقم 1.2 درصد در تیرماه به رقم 2.6 درصد در مردادماه رسیده است که افزایش 1.4 درصدی دارد، نرخ تورم نقطه به نقطه در این گروه نیز از رقم 37.1 درصد در تیرماه به رقم 38.4 درصد در مردادماه افزایش یافته است اما نرخ تورم سالانه در گروه خوراکی ها ، آشامیدنی ها و دخانیات از رقم 65.7 درصد در تیرماه به رقم 61.7 درصد در مردادماه کاهش داشته است ، با این حال وجود نرخ تورم بالای 60 درصدی در گروه خوراکی ها نشان دهنده فشار مضاعفی است که روی محروم ترین و ضعیف ترین طبقات درآمدی کشور وجود دارد چرا که این گروه ها به دلیل دست و پنجه نرم کردن با مشکلات معیشتی بیشترین تاثیر را از قیمت خوراکی ها و آشامیدنی ها در مقایسه با دیگر اقشار جامعه می پذیرند.همچنین جزئیات موجود در جداول گزارش مرکز آمار نشان می دهد، نرخ تورم در روستاهای کشور باوجود کاهش 1.4 درصدی ارقام سالانه در مردادماه،هنوز بالای 50 درصد است ،به طوری که نرخ تورم سالانه در مردادماه در بخش روستایی رقم 50.2 درصد را نشان می دهد ، درحالی که در تیرماه نرخ 51.6 درصدی داشته است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سید خلیل سجادپور-اعضای باند« تیز گوشها» که به مزارع استخراج رمزارز دستبرد میزدند با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد در حالی دستگیر شدند که تعداد زیادی ماینر به همراه انواع سلاحهای سرد و گرم از مخفیگاه آنان کشف شد .
رئیس پلیس مشهد روز گذشته در تشریح ماجرای دستگیری اعضای این باند که ۶ تن ازآنان بچه محل یک روستا هستندبه خبرنگار روزنامه خراسان گفت: ماجرای سرقتهای سریالی اعضای باند حرفهای معروف به «تیز گوشها »زمانی در دستور کار پلیس قرار گرفت که پرونده هایی از دستبرد به مزارع رمزارز در مراکز انتظامی تشکیل شد.
سرهنگ احمدنگهبان افزود :بررسی های میدانی و تجزیه و تحلیلهای کارشناسی درباره این سرقتها بیانگر آن بود که دزدان حرفهای فقط به مزارع استخراج رمزارزهای حاشیه جاده کمربند سبز دستبرد میزنند. بنابراین فرضیه آشنایی سارقان با محیط جغرافیایی جرم قوت گرفت و تحقیقات کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد در اطراف جاده کمربند سبز مشهد متمرکز شد .مقام ارشد انتظامی مشهد خاطرنشان کرد: واکاوی یکی از سرقتها نشان داد که دزدان حرفهای با ورود به یک کوره آجرپزی دست و پا و دهان نگهبان را بسته اند و ۶۰ دستگاه ماینر را به همراه ۵۰ کارت گرافیکی گران قیمت به سرقت برده اند.
وی گفت: از سوی دیگر سرنخهایی از تردد چند دستگاه خودروی پژو در زمانهای وقوع سرقت به دست آمد که برخی از آنان پلاک مخدوش داشتند. بنابراین کنکاشهای تخصصی کارآگاهان وارد مرحله جدیدی شد و آنان دریافتند که سارقان ماینرها با عبور از کمربند سبز برای لحظاتی توقف میکنند و به صداهایی گوش میدهند که بعد مشخص شد اعضای این باند مکان مزارع را از صدای بلند فن های ماینرها تشخیص میدهند و به همین دلیل نیز به باند «تیز گوشها» معروف شدهاند .
سرهنگ احمد نگهبان در ادامه این گفت وگوی اختصاصی تصریح کرد: بالاخره پس از یک ماه رصدهای اطلاعاتی و تحقیقات شبانه روزی، مشخصاتی از دو سارق حرفهای به دست آمدو کارآگاهان این دو فرد سابقهدار را در یک عملیات ضربتی به دام انداختند .
کلیددار امنیت مشهد اضافه کرد: در بازرسی از مخفیگاه دو متهم مذکور یک قبضه سلاح کلت کمری، یک قبضه وینچستر و تعدادی سلاح سرد نیز در حالی کشف شد که آنان در بازجوییهای علمی 4 تن دیگر از همدستان خود را لو دادند و مالخر اموال سرقتی را نیز به پلیس معرفی کردند. فرمانده انتظامی مشهد با اشاره به دستگیری دیگر اعضای این باند که 6 تن از آنان از بچه محلهای یکی از روستاهای اطراف جاده کمربند سبز مشهد هستند،یادآور شد: در حالی که متهمان ،به سرقت بیش از ۱۵۰ دستگاه ماینر و ۵۰ کارت گرافیکی اعتراف کردند، فرد مالخر نیز در خیابان دریای اول مشهد دستگیر و ۳۸ دستگاه ماینر مسروقه به همراه تعدادی اموال دیگر شامل هیلتی، دستگاه جوش و ... کشف شد. این مقام انتظامی تاکید کرد: در ادامه عملیات،۴ دستگاه خودروی پژو هم توقیف شد که اعضای باند از آن ها برای دستبرد به مزارع استخراج رمزارز استفاده میکردند. وی گفت: از سوی دیگر بررسی ها نشان دادیکی از اعضای این باند از هکرهای سیستم الکترونیکی است که قبل از آغاز دستبرد به مزارع ،با استفاده از یک دستگاه لپتاپ ماینرها را هک میکرد و بیت کوینها را به کیف پول دیجیتالی انتقال میداد.
رئیس پلیس با تجربه انتظامی مشهد همچنین به فروش ماینرها به مبالغی بین ۲ تا ۴ میلیون تومان توسط اعضای باند اشاره کرد و افزود: ارزش واقعی این ماینرها ۱۵ میلیون تومان بود که به بهای ناچیزی توسط مالخران خریداری میشد.
وی ادامه داد: سارقان معروف به باند «تیزگوشها» که یکی از آنان به جرم دو فقره دستبرد به منازل در بجنورد تحت تعقیب قرار داشت به چندین سرقت نافرجام نیز اعتراف کردند که یکی از این موارد تعمیرگاه دستگاههای ماینر بود. سرهنگ نگهبان در تشریح این سرقت نافرجام گفت: تعمیرگاه مذکور تجهیزات ایمنی داشت و به همین خاطر هم با به صدا درآمدن آژیر تعمیرگاه و مشاهده دوربینهای مداربسته توسط مالک، وی بلافاصله خود را به محل سرقت رساند و سد راه سارقان شد، اما دزدان ماینر با مصدوم کردن مالک و نگهبان از محل گریختند.
رئیس پلیس مشهد در پایان تاکید کرد :تحقیقات بیشتر درباره جرایم احتمالی دیگر اعضای باند «تیز گوشها» همچنان ادامه دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
غفوریان- انتظار هم همین است؛ این که دولت و تمام ارکان کشور، تمام قد از فعالیتها و شرکتهای دانش بنیان حمایت کنند. طبق اعلام معاون پژوهشی وزیر علوم، ایران با یک درصد جمعیت جهان، سهم ۲درصدی از تولید علم را به خود اختصاص داده است. با این توضیح که رتبه ایران در بخش تولید علم هماکنون در جایگاه 15 جهان است و در زمینه پژوهشهای فناوری که در رتبه ۱۲۰ بودیم، اکنون به جایگاه ۵۳ صعود کردهایم. اما در بخش تجاریسازی این علوم، رتبه نامناسب 70 را داریم. با این حال، آمارها از روند رو به رشد طی دو سال اخیر حکایت میکند.
برای این که از روند رشد حمایت ها و رونق بیشتر در حوزه دانش بنیان ها مطلع شویم، باید به تازهترین آمار که در همین هفته از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام شده است، مراجعه کنیم:
- از آغاز کار دولت سیزدهم حدود ۱۳هزار میلیارد تسهیلات به ۴هزار و ۶۳۰ طرح دانش بنیان و فناور ارائه شده است که نشان میدهد میانگین سالانه پرداخت تسهیلات صندوق در دولت سیزدهم رشد تقریبا ۲٫۸ برابری نسبت به قبل از آن داشته است.
- طی دو سال گذشته در مقایسه با میانگین ارائه ضمانتنامه در سالهای گذشته نیز رشد داشتیم. صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه ضمانتنامه از سال ۱۴۰۰ تاکنون رشد ۳٫۸ برابری را تجربه کرده است. در این دو سال ۶۹۰۰ میلیارد تومان ضمانتنامه در قالب دوهزار و ۷۷۴ فقره صادر شده است.
- در حوزه توانمندسازی نیز ۱۲۳ میلیارد تومان خدمات ارائه شده است که این رقم از رشد میانگین سالانه ۷٫۵ برابری نسبت به دولت قبل خبر میدهد. بر اساس آماری که رئیس صندوق نوآوری ارائه داد، در حوزه سرمایهگذاری نیز رشد ۵٫۶ برابری سرمایهگذاریها بر اقتصاد دانشبنیان مشاهده میشود.
میزان اشتغال و فروش در 9 هزار شرکت دانش بنیان
اما بخش مهم شرکتهای دانش بنیان، این است که بدانیم، روند حمایتها و پشتیبانی از این شرکتها، علاوه بر راهبری حوزههای علمی و تجاریسازی علم، چه میزان فروش و اشتغال فراهم کرده است. طبق آنچه معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری اعلام میکند، امروز تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور حدود ۹هزار شرکت است که ضمن اشتغال 340هزار نفری، بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان نیز فروش محصول دارند. او البته خبر خوشی هم دارد: چشمانداز این حوزه چشمانداز روشنی است و رشد فروش شرکتهای دانش بنیان و اشتغال دانش بنیان از متوسط کشور بالاتر است. ما در سال معمولا بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ درصد در این حوزه فروش داریم و هماکنون ۳۴۰هزار نفر در شرکت های دانش بنیان مشغول به کار هستند.
تدوین 400 اقدام حمایتی
از جمله برنامههای مهمی که میتوان در بخش مجموعه حمایت ها به آن اشاره کرد، تدوین و ابلاغ 400 اقدام در حوزه هماهنگی و پشتیبانی از دانشبنیانهاست. معاون توسعه معاونت علمی در این باره می گوید: با نامگذاری سال ۱۴۰۱ با عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»، یک اتفاق بینظیری در دولت رقم خورد و ۱۲ وزارتخانه و دستگاه اجرایی در این زمینه برای خود برنامههایی طراحی کردند و بالغ بر ۴۰۰ اقدام برای این وزارتخانه ها و دستگاه ها طی آیین نامه ای تدوین و برای اجرا ابلاغ شد. اجرای برنامه ها از ابتدای امسال شروع شده و آثار اقتصادی آن به تدریج برای کشور مشخص می شود.
پایان امسال 10 هزار دانش بنیان
این را هم خوب است بدانیم که دولت درجهت تحقق مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر افزایش دانش بنیان ها گامهای اساسی برداشته است. رهبر انقلاب در فروردین 1401 با تأکید بر این واقعیت که دستیابی به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حل مشکل فقر، فقط از مسیر تقویت تولید دانشبنیان میگذرد، گفتند: «تعداد شرکتهای دانشبنیان باید افزایش یابد و این کار شدنی و ممکن است.» آن موقع تعداد شرکت های دانش بنیان ۶۷۰۰ شرکت بود که مطالبه ایشان دوبرابر شدن آن بود: « در سال جدید برای پاسخ به نیازهای کشور، تعداد شرکتهای دانشبنیان باید دو برابر شود؛ البته این موجب نشود که عدهای، شرکتهایی را که واقعاً دانشبنیان نیستند، با این عنوان، تأسیس و راهاندازی کنند.»
اگرچه این تعداد در سال 1401 محقق نشد، اما زیرساخت های آن در حال فراهم شدن است. معاون علمی رئیس جمهور ابتدای این هفته گفت: «پیش بینی میشود تا پایان سال ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان ایجاد و این رقم تا پایان سال آینده چندبرابر شود. اکنون ۵۹۰ شرکت ظرفیت صادرات دارند. در دنیا ۸ پایگاه صادرات داریم. سال گذشته ۶۷۲ قلم دانش بنیان به خارج صادر کردیم.»
3 اقدام برای توسعه دانش بنیان ها
برای تحقق افزایش دانش بنیان ها و البته کیفیتبخشی به آن ها، سه اقدام اساسی نیز در دولت صورت گرفته است، که معاون علمی این گونه روایت میکند: «برای حمایت و ایجاد شرکتهای دانش بنیان از سه محور استفاده کردهایم. محور اول نظام ارزیابی دانش بنیانها را ارتقا دادیم که به زودی ۲ تا ۳ هزار شرکت دانش بنیان نوپا ایجاد میشوند. ارتقای سرعت و تمرکززدایی از دیگر محورهای ساخت شرکت دانش بنیان است. محور سوم نیز زیرساخت جدی ایجاد کردیم به طوری که از شرکتهای بزرگ خواستار شدیم تا شرکتهای کوچک را ایجاد کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.