
پس از محبوبیت پژمان جمشیدی به واسطه سریال «پژمان»، پیشنهادهای زیادی برای بازی در آثار کمدی به سمت این بازیگر و البته سام درخشانی سرازیر شد. این دو چهره به تعدادی از این پیشنهادها پاسخ مثبت دادند و به عنوان زوج کمدی، در چهار فیلم و یک سریال نمایش خانگی دیده شدند. همکاری آنها در آثار مختلف طی بازه زمانی تقریبا پنجساله، باعث شد این زوج کمدی بهتدریج در ورطه تکرار بیفتند و جذابیت اولیه را نداشته باشند. از سال 1400، مسیر این دو بازیگر جدا شد و هرکدام از آنها به صورت مستقل با پروژههای مختلفی قرارداد بستند. این اتفاق به موقعیت هر دو بازیگر کمک میکرد و برای آنها لازم بود، اما پُرکاری پژمان جمشیدی و اکران همزمان چند فیلم با بازی او، باعث شده این بازیگر به سمت تکراری شدن برود و این خطر همچنان او را تهدید کند. جمشیدی چند روز قبل در گفتوگو با عادل فردوسیپور در برنامه «فوتبال 360»، اعتراف کرد به دلیل مشکل مالی بزرگی که برای او پیش آمده، مجبور بوده پرکار شود و قصد دارد طی یکی، دو سال آینده کمتر کار کند. به بهانه تصمیم درست این بازیگر، نگاهی داشتیم به روزهای پرکاری او طی دو سال اخیر و موفقیتها و شکستهایی که در این دوران نصیبش شده است.
بازی در 4 فیلم و سریال
پژمان جمشیدی در سال 1400، از نیمه تابستان تا پایان سال جلوی دوربین بود. او مردادماه در فیلم «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی ایفای نقش کرد و پس از بازی در یک نقش جدی چالشبرانگیز، باز هم یک نقش غیرکمدی را تجربه کرد. جمشیدی بعد از فیلم دانشی، در روزهای پایانی تابستان جلوی دوربین فیلم «بیمادر» به کارگردانی مرتضی فاطمی رفت و سپس به ژانر کمدی بازگشت. این بازیگر اواسط پاییز در سریال نمایش خانگی «آنتن» ساخته ابراهیم عامریان نقشآفرینی کرد و در فصل زمستان مشغول بازی در اثر محبوب کارنامهاش یعنی سریال «زیرخاکی 3» بود. بنابراین دو فیلم سینمایی و دو سریال تلویزیونی و نمایش خانگی، حاصل فعالیت او در سال 1400 بود.
موفقیت با «علفزار» و «زیرخاکی 3»
از میان چهار فیلم و سریالی که پژمان جمشیدی سال 1400 در آنها ایفای نقش کرد، فیلم «علفزار» و سریال «زیرخاکی 3» باعث شدند توانایی بازیگری پژمان جمشیدی مورد تحسین و توجه قرار بگیرد. نقش یک بازپرس در فیلم کاظم دانشی و شخصیت سادهدل و دوستداشتنی «فریبرز باغبیشه» در سریال جلیل سامان، جزو بهترین کاراکترهای این بازیگر هستند. جمشیدی در این فیلم و سریال موفق شد بازیهای متفاوتی داشته باشد و حتی منتقدانش را قانع کند. بازی او در فیلم «بیمادر» که این روزها روی پرده سینماست، نکته ویژه و تحسینبرانگیزی ندارد. جمشیدی در سریال ضعیف «آنتن» نیز در مقایسه با آثار تجاری کارنامه خود، نقش خاص و همچنین بازی متفاوتی نداشت.
سال پرکاری عجیب پژمان جمشیدی
سال 1401، پژمان جمشیدی پرکارتر شد و در پنج فیلم و یک سریال نمایش خانگی حضور یافت. او ابتدا در سریال «آفتابپرست» به کارگردانی برزو نیکنژاد بازی کرد و سپس اوایل اردیبهشت در فیلم کمدی «بخارست» ساخته مسعود اطیابی حاضر شد. جمشیدی اوایل تابستان جلوی دوربین «یادگار جنوب» ساخته پدرام پورامیری و امیرحسین دوماری رفت تا یکی دیگر از نقشهای جدی کارنامهاش را تجربه کند. این بازیگر اوایل مهرماه نیز با کیانوش عیاری همکاری کرد و در فیلم «ویلای ساحلی» حضور داشت. دو فیلم کمدی «شهر هرت» ساخته کریم امینی و «هتل» کاری از مسعود اطیابی نیز دیگر آثاری است که پژمان جمشیدی اواخر سال گذشته و اوایل امسال جلوی دوربین آن بوده است. «بخارست» و «شهر هرت» جزو فیلمهای گیشهپسند جمشیدی هستند و موفقیتی برای این بازیگر به همراه نداشتهاند. هنوز «یادگار جنوب»، «ویلای ساحلی» و «هتل» اکران نشدهاند، اما با توجه به رونمایی از «یادگار جنوب» در جشنواره فجر، میتوان بازی جمشیدی را در این فیلم، جزو بازیهای خوب او دانست. امیدها به «ویلای ساحلی» نیز کم نیست.
از بهار تا پاییز حاضر در سینما و نمایش خانگی
پرکاری پژمان جمشیدی در سال 1400 و 1401، باعث شد این بازیگر سال گذشته با چهار فیلم و سریال، حضور پررنگی در سینما و نمایش خانگی داشته باشد. اوایل خردادماه فیلم «علفزار» اکران شد و حدود دو ماه بعد، سریال «آفتابپرست» به انتشار رسید. سپس فیلم «دوزیست» که البته محصول سال 98 بود، نمایش داده شد. هنوز مدت زیادی از اکران و انتشار این آثار نگذشته بود که مجموعه کمدی «آنتن» نیز از 30 شهریور منتشر شد. دو ماه بعد از این سریال نیز «بخارست» به نمایش درآمد. بنابراین پژمان جمشیدی از خرداد تا آبانماه، طی شش ماه با سه فیلم و دو سریال نمایش خانگی مدام در معرض دید مخاطبان قرار داشت.
ترافیک فیلمهای آماده اکران
هرچند که پژمان جمشیدی در مقطع فعلی تصمیم گرفته کمکار شود، اما ترافیک فیلمهایی که او طی دو سال اخیر و همچنین پیش از آن بازی کرده، باعث میشود این بازیگر در ماههای آینده نیز حضور پررنگی در سینما داشته باشد. در حالی که این بازیگر طی شش ماه اول سال با دو فیلم «شهر هرت» و «بیمادر» روی پرده سینما دیده شده، دو فیلم «هتل» و «ویلای ساحلی» نیز در راه هستند تا طبق اخباری که منتشرشده مهرماه اکران شوند. کمدی «مجوز خروج»، «کوسه» و فیلم «خط فرضی» نیز دیگر فیلمهایی هستند که جمشیدی اواخر دهه 90 در آنها بازی کرده و هنوز به نمایش درنیامدهاند. بنابراین احتمالا طی یک یا دو سال آینده شاهد نتیجه تغییر مسیر پژمان جمشیدی و حضور کمرنگ او در سینما و نمایش خانگی خواهیم بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


لجبازی با مصمم بودن تفاوت دارد، گاهی کودک سماجت و سخت کوشی را به صورت مثبت در راستای رسیدن به یک هدف مفید و غلبه بر موانع موجود از خود نشان میدهد که میتوان آن را مصمم بودن نامید. در مقابل کودکی است که به هیچ وجه آماده پذیرش تغییر در شیوه خود نیست که به این کار لجبازی میگوییم. بنابراین سرسختی دو رو دارد. یکی مثبت که شامل قاطعیت و اراده قوی است و روی دیگر منفی که شامل لجبازی و ستیزهجویی است. در ادامه نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.
شروع لجبازی از یک سالگی
لجبازی مرحلهای از رشد کودک است که بهویژه در کودکان نوپا بسیار شایع است. کودک لجباز با داد و فریاد و کوبیدن پا بر زمین به ویژه در انظار عمومی مخالفت خود را ابراز میکند و قصد رسیدن به خواستههای خود را دارد. این رفتار از یک سالگی شروع می شود و در ۳ سالگی به اوج خود میرسد. اگر والدین نحوه صحیح برخورد با آن را ندانند، با مشکلات زیادی در تربیت مواجه خواهند شد. زمانی که والدین در برابر رفتار کودک واکنش مناسبی نداشته باشند و به خواستههایش تن دهند، به رشد و تقویت این رفتار منفی در کودک خود کمک کردهاند. دفاع از خواستههای شخصی و توانایی مقابله با این خواستهها در کودک امری ضروری است اما آن چه لجبازی نامیده میشود، تداوم آن در تمام موقعیتها و تشدید آن با رشد کودک است. چنان چه کودک شما که به سالهای دبستان نزدیک میشود همچنان رفتار لجبازی را از خود بروز میدهد، ضروری است با یک مشاور یا روان شناس کودک ارتباط برقرار کنید.
خصوصیات کودکان لجباز
1- تمایل به استقلال به صورت خشن و تند.
2-کجخلقی.
3-وظیفهشناسی افراطی در انجام کارهای مورد پسند و خواست خود.
4-پیش بردن کارهای خود با هر سرعتی که خودش میخواهد.
5-نیاز شدید به دیده و شنیده شدن و توجه.
ویژگیهای رفتاری کودک لجباز
1-درخواستهای غیرمعقول (رفتن به پارک در نیمه شب).
2-زیاده خواهی (خریدن بستنی یا چند عروسک همزمان برای خود).
3- تمایل نداشتن به انجام وظایف شخصی (نپوشیدن لباس یا کفش خود در حالی که توانایی انجام آن را دارد و از دیگران میخواهد که برایش انجام دهند).
راههای کنترل و برخورد با لجبازی
1- خود را کنترل کنید و هیچ گونه واکنشی نشان ندهید مثلاً یک لیوان آب بخورید یا تا ۱۰ بشمارید.
2- به لجبازی کودک بیتوجهی کنید؛ این مسئله در ابتدا سخت و ممکن است لجبازی خود را بیشتر نشان دهد ولی بهتدریج متوجه میشود که پاسخ مثبت یا حتی منفی در برابر رفتار لجوجانه خود دریافت نخواهد کرد.
3-پاداش برای رفتارهای خوب؛ زمانی که کودک خواسته خود را به صورت معقول بیان میکند، تشویق شود.
4- توجه داشته باشید هنگام جریمه هرگز عصبی یا خشمگین نباشید و در کمال آرامش برای او توضیح دهید که به چه دلیل کودک را جریمه کردهاید و دقیقاً نوع جریمه را مشخص کنید.
5- تعیین حد و مرز برای کودک؛ سختگیر نباشید ولی چارچوب مشخصی را برای رفتارهای کودک تعیین کنید.
6- قاطع اما مهربان باشید.
7-پاسخ صحیح به خواستههای منطقی کودک بدهید.
8- با کودک درباره رفتارهای مناسب صحبت کنید.
9- حق انتخاب به کودک بدهید.
10- با کودک همکاری کنید.
11- از مصالحه به جای اجبار استفاده کنید.
نکاتی برای تربیت نکردن فرزند لجباز
والدین باید ابتدا خود را به فردی ایدهآل تبدیل کنند سپس بهصورت خودکار و عملی کودک آنها رفتار درست را یاد خواهد گرفت. بنابراین برای آن که کودک لجباز تربیت نکنیم، نکات زیر پیشنهاد میشود:
1- پدر و مادری که حرف کودکشان را گوش نمیکنند و در پی بازکردن کودک از سر خودشان هستند، نباید توقع داشته باشند کودکشان حرف آنها را بشنود.
2- ترساندن و تنبیه هرگز از کودک انسان بهتری نخواهد ساخت و تنها باعث افزایش اضطراب در کودک میشود.
3- مطالعات نشان میدهد که اگر به کودک چیزی را مدام بگویید، او هم شروع به مخالفت با شما میکند. در حالیکه اگر بعد از یک بار گفتن ادامه ندهید، کودک هم آن را رها خواهد کرد.
4- به یاد داشته باشیم، پدر و مادربودن دو گوش شنوا میخواهد، نه یک زبان گویا. قرار نیست پدر و مادر متکلم وحده باشند. هر پدر و مادری که حرف میزند و گوششنوایی برای شنیدن سخن کودکش ندارد، کودکش را از پا خواهد انداخت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مرز خیال و واقعیت در صحرای نمک
«Salar de Uyuni» سخت پیدامیشود. این کویر نمک در جنوب غربی بولیوی قراردارد. کویر «سالار دی ایونی» یکی از شگفتانگیزترین جاذبههای آمریکای جنوبی است که هرسال مقصد عکاسان زیادی از سراسر دنیاست. سفیدی یکدست نمکهای درخشان و ترکیب آن با آسمان آبی و افق بهظاهر بیپایان این کویر به آنها فرصت میدهد تا حسابی با عمق عکس و چشمانداز آنجا بازی و عکسهای خیرهکننده و خلاقانهای خلقکنند. در دنیایی که بیشتر پدیدههایی مانند دریا، جنگل و طبیعت آدم را سر ذوق میآورد، وجود کویرهای نمکی فرصت یک تجربه متفاوت و عجیب است. البته تنها در چند ماه از سال میتوان به سراغ این کویرها رفت. گردشگرهایی که تجربه قدمزدن در صحرای نمکی سالار دی ایونی را داشتهاند معتقدند روزی شبیه یک رویا را تجربهکردهاند و گاهی به دلیل زمین سراسر سفید، مرز میان زمین و آسمان را گممیکردهاند که البته موقعیت جالب و عجیبی بودهاست. اگر میخواهید درباره این کویرنمک و چگونگی تشکیل آن بیشتر بدانید این پرونده را از دستندهید.
موقعیت جغرافیاییاش کجاست؟
صحرای سالار د ایونی در جنوب غربی بولیوی واقع شده است. این منظره دیدنی در ارتفاع 3هزار و 656متری از سطح دریا قراردارد. با این که صحرای سالار در یک مکان ایزوله واقع شده، میتوان به راحتی به آن رسید و به آن دسترسی داشت. راههای رسیدن به این صحرا زیاد است اما رایجترین راههای رسیدن به سالار از طریق «لاپاز» در بولیوی یا «سن پدرو د آتاکاما» در شیلی است. با این حال، میتوان از راه دیگر نقاط بولیوی و شیلی و همچنین پرو و آرژانتین به آن دسترسی داشت.
صحرای نمک سالار چطور شکل گرفت؟
این مکان و دریاچههای شورآبی که شاهکاری از طبیعت است، بر اساس شکلگیریهای طبیعی زمین به وجود آمده است. این زمین نمکی منطقهای به وسعت ۱۰۵۸۲ کیلومتر مربع است و بزرگترین زمین نمک جهان به شمار میآید. جالب است بدانید که طبق تخمین ها هر سال ۱۰ میلیون تن نمک از این زمین استخراج میشود و حتی از فضا نیز قابل مشاهده است. لایههایی از نمک بین رسوبها قرار گرفتهاند که به عمق 10 متری در مرکز میرسند. میخواهید بدانید زیر سطح صحرا چه خبر است؟ دریاچهای شور به عمق ۲ تا ۲۰ متر زیر سطح این صحرا وجود دارد. این دریاچه پوشیده از نمک سفتی است و لایههای نمک آن از ۱۰ سانتی متر حتی تا چند متر، متفاوت است. در مرکز سالار هم چند جزیره وجود دارد که در واقع این جزیرهها بقایای آتشفشانهای باستانی در منطقه بودهاند. وقتی به آن نگاه میکنید به یاد زمینهای مرجانیشکل و ساختارهای کف دریا میافتید که از فسیلها و جلبکها تشکیلشدهاند.
سالار، در زمستان 2 آسمان دارد!
در فصل تابستان و به طور کلی زمانی که هوا گرم و خشک باشد، آب صحرای نمک سالار دی ایونی بهطور کامل خشک و به یک منطقه خیلی بزرگ و یکپارچه از نمک خشک تبدیلمیشود اما در فصلهای بارانی، دریاچه پوپو (Poopo) که در نزدیکی آنجا قراردارد به این منطقه سرازیر میشود و به همین دلیل روی این زمین وسیع سفید رنگ را لایهای از آب فرامیگیرد. این موضوع باعث به وجودآمدن منظره بسیار خیرهکننده و جذابی میشود و تصویر آسمان و ابرها تمام و کمال روی زمین انعکاس مییابد، انگار که دو آسمان وجود دارد! به همین دلیل است که به این صحرا در بولیوی بزرگترین آینه طبیعی جهان هم گفتهمیشود.
بیش از 5میلیون تن نمک بدون هیچ کندوکاوی
درصحرای سالار د ایونی تعداد زیادی از عناصر جدول مندلیف حضور پررنگ دارند، از سدیم و پتاسیم تا لیتیوم و منیزیم و بوراکس هم ماده دیگری است که در آن پیدا شدهاست. تخمین زده شده که این زمین نمکی بیشتر از 5میلیون و 40۰ هزار تن نمک دارد و در واقع کشور بولیوی بیشتر از نصف منبعهای لیتیوم جهان را در اختیار دارد. اکنون هیچ برنامه خاصی برای معدنکاری در این منطقه وجود ندارد و دولت بولیوی اجازه نمیدهد که هیچ اکتشاف و کندوکاوی در این منطقه انجامشود. به جای این سعی کردهاست برنامههایی را برای نگهداری از این میراث طبیعی اجرا کند و در این زمینه هم موفق بودهاست.
دمای هوا ثابت است
همانطور که گفتیم صحرای سالار دی ایونی در ارتفاع بیش از 3هزار متری از سطح دریا قرار دارد و میشود گفت در هر زمانی از سال با هوای سرد مواجه خواهیدشد. از ماه نوامبر تا ژانویه دمای هوا بین 21 تا 22درجه سانتی گراد است و در ماه ژوئن به 13درجه سانتی گراد کاهشمییابد. در ماه جولای هوا آنقدر سرد است که به راحتی به زیرصفردرجه میرسد و گاهی به مرز 10 درجه زیر صفر هم میرسد. رطوبت نسبی در منطقه فلات کوه همیشه کم است و در فصلهای بارانی فقط 5روز بارانی در ماه وجوددارد.
این جا همه چیز نمکی است حتی هتلهایش
زمینهای نمکی تنها نعمتی نیستند که در بولیوی جا خوشکردهاند و به یکی از جاذبههای هیجانانگیز گردشگری این کشور تبدیل شدهاند. صحرای سالار هر سال گردشگرهای زیادی را از سرتاسر دنیا به خود جذبمیکند. اما از آن جایی که این منطقه وسیع در خارج شهر و در فاصلهای نسبت به شهر قرار دارد، در نزدیکی این زمین نمکی چندین هتل برای اقامت گردشگران و بازدیدکنندگان ساخته شدهاست، اما نه هتلهای معمولی! به دلیل کمبود مواد و مصالحِ ساختوساز در بولیوی، بسیاری از هتلهایی که در نزدیکی این دشت وسیع نمک قرار دارند هم با نمک ساختهشدهاند. نمکهایی که در ساخت هتلهای نمکی در بولیوی به کار رفته از همین دشت نمک استخراج شدهاست. این نمک نه تنها در ساخت اسکلت، بدنه و نمای هتل، بلکه در وسایلی که داخل این هتلها هستند هم به کار رفتهاست. حتی سقف این هتلها هم نمکی است. اولین هتلی که به این صورت ساختهشد، هتل
«de Sal Playa» نام داشت که 28سال پیش در وسط زمین نمکی ساخته و خیلی زود به یکی از دیدنیترین جاذبههای گردشگری بولیوی و حتی به یک مقصد گردشگری تبدیل شد!
کاکتوسهای بزرگ و غولپیکر تنها ساکنانِ دایمی
بهنظرتان در یک دشت نمک 10هزارکیلومتری حیوان، گیاه یا موجود زندهای میتواند تاب بیاورد؟ وقتی دشت تا چشم کارمیکند نمک باشد و نمک، یعنی نمیتواند از هیچ موجود زندهای خبری باشد به جز کاکتوسهای بزرگ و غولپیکر که یک استثنا به حسابمیآیند. آنها هرسال یک سانتی متر رشدمیکنند و بیشتر طول آنها حتی تا 12متر هم میرسد. بیشتر این کاکتوسها به شکل بوتههایی از خار دیده میشوند. البته در فصلهای بارندگی بیش از 90گونه پرنده برای تولیدمثل به این صحرا سرمیزنند بنابراین اگر در این صحرا، فلامینگوهای صورتیرنگ را دیدید،تعجبکنید.
صحراهای نمکی در دنیا
معرفی چند کویر نمکی در سراسر جهان که هر کدام ویژگیهای متفاوت و جالبی دارند
کویرهای نمکی در سراسر جهان، کوچک و بزرگ، شگفتانگیز و جذاب جایگرفتهاند. ما در این قسمت میخواهیم از کویرهای نمکی دیگری بگوییم که بعضی از این موارد با صحرای سالار برابری میکنند و بعضی در همین نزدیکی روزگاری کویری نمکی بودهاند و اکنون گنبدهای نمکی تنها یادگار آن روزهاست.
کویر نمکی هندوستان
در شرق آسیا و کشور هندوستان، کویر نمکی هند با مساحت 10هزار کیلومتر مربعی قراردارد و به همین دلیل خیلیها آن را رقیب بولیوی میدانند. این کویر پرنمک و شور مسیر اقوام مختلف بهخصوص عشایر و کولیهای هندی است. عجیب اینکه سراسر این کویر نمکی در طول فصل موسمی در هندوستان زیر آب میرود اما با این حساب باز هم 8ماه از سال بدون آب است. زمین کویر نمکی هندوستان تا دوردستها سفید است و آفتاب سوزان سراسر کویر را پوشاندهاست. این کویر در نزدیکی شهرهای بمبئی و جیپور قرار دارد و هرسال از ماه اکتبر شروع به خشکشدن میکند و بعد بهطور پیوسته به بیابان خشک و نمکی تبدیل میشود.
دشت کویر در ایران
دشت کویر یا کویر مرکزی ایران در قلب فلات ایران قراردارد. این کویر در ابتدا یک دریاچه آب شور بوده و بعد از مدتی با خشکشدن آب دریاچه و باقیماندن 6تا7کیلومتر نمک روی سطح آن به این شکل درآمدهاست. اکنون سطح این دشت با گلولای و باتلاقهای نمکی پوشیده و لایه نمکی زیر گلولای دفن شدهاست. سطح پایینی لایه نمکی دشت کویر «چربه» نام دارد و گریسمانند و گِلی است و همین موضوع سفر به کویر مرکزی ایران را خطرناک کردهاست. اگر کسی در این لایه چربه گیربیفتد به سختی میتواند از آن خلاص شود. نمک چگالی کمتری نسبت به گلولای و سنگها دارد. گذر زمان این گلولای را به سمت بالا میآورد که باعث بهوجودآمدن گنبدهای نمکی میشود. هرچند باد و باران روی این گنبدها اثر فرسایشی داشته اما هنوز یکی از پدیدههای زیبای زمینشناسی هستند. تعداد این گنبدها در دشت کویر به حدود50 میرسد.
منابع پرونده: salardeuyuni- nationalgeographic- الیگشت

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس جمهور با بیان این که امروز شیعه و سنی در کنار هم و با اتکا به ظرفیتهای عظیم کشور کارهای بسیاری را رقم زدهاند و چهره شهرهای کشور نسبت به قبل از انقلاب بسیار متفاوت شده است، تصریح کرد: باید درخصوص کارهای انجام شده شکرگزار خدای متعال بود و برای کارهایی که باید انجام شود نیز با کمک و همراهی یکدیگر گام برداشت.سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر پنج شنبه در نشست علما و نخبگان اهل سنت که به مناسبت هفته دولت در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، اضافه کرد: خون مطهر شهدا از جمله 15 هزار شهید اهل تسنن، خون شهید سلیمانی، تلاشها برای پیشرفتهای علمی و فناوری، دستاوردهای اقتصادی و حضور مستمر مردم بصیر و انقلابی در میدان به ویژه در مناسبتهایی نظیر 22 بهمن، روز قدس و نمازهای جمعه برای ایران اسلامی، قدرتآفرین و پشتوانه عظیم جمهوری اسلامی هستند. رئیس جمهور وجود 17 هزار مسجد، 12 هزار ائمه جمعه و جماعت و صدها مرکز دینی اهل سنت در کشور را از برکات انقلاب و جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به فعالیت 1700 مدیر سنی در دستگاههای اجرایی کشور گفت: امروز در بخشهای مدیریتی کشور شیعه و سنی فعالیت دارند و همواره تاکید بنده در جلسات شورای اداری استانها استفاده از ظرفیت نیروهای بومی تحصیلکرده، صاحب تخصص، کارآمد و ذیصلاح بوده است. رئیسی محرومیتزدایی بهویژه در مناطق مرزی کمبرخوردار و همچنین بهبود وضع معیشتی مردم را از اولویتهای دولت برشمرد و افزود: مردم دلداده خدای متعال بدانند که قطعا خیرات و برکات الهی بر این وحدت و انسجام ملت نازل خواهد شد و دولت نیز به عنوان خدمت گزار دغدغه معیشت مردم را دارد و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. رئیس جمهور با اشاره به گزارش ارائه شده به رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای هیئت دولت با ایشان، کاهش چشمگیر بیکاری در دو سوم استانهای کشور با فعالسازی بیش از 5 هزار واحد تولیدی و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل، افزایش دو برابری خرید گندم و رشد 22 درصدی تولید کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، رشد 6 درصدی تولید و افزایش 19 درصدی ابزار تولید را از جمله شاخصهای مثبت رشد اقتصادی در کشور و نشانه فعال شدن تولید در صنایع و کشاورزی با تلاش و همت دولت دانست. رئیس جمهور گفت: دولت شبانهروز برای حل مشکلات تلاش میکند و به امدادهای الهی نیز باور دارد. دولت در این مدت همچنین 6 میلیون از جمعیت فاقد بیمه درمانی را به شکل رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار داده است و تلاش کردهایم سهم مردم و بهویژه دهکهای کم درآمد از هزینههای درمانی کمتر و کمتر شود. رئیسی حب اهل بیت(ع) و عشق به ائمه اطهار را نقطه اشتراک شیعه و سنی دانست و تاکید کرد: همه ما باید در هر جایگاهی که هستیم با تکیه بر نقاط اشتراک، برای تقویت ایمان و امید در جامعه تلاش کنیم؛ علما باید با بیان و دولت با عمل در راستای تحقق این هدف مهم تلاش کنند، دشمن میخواهد ما متحد نباشیم، اما انسجام و اتحاد همواره رمز موفقیت ما بوده است.پیش از سخنان رئیس جمهور 9 تن از علما و نخبگان اهل سنت به نمایندگی از مردم اهل تسنن نقاط مختلف کشور، به بیان دیدگاهها، مسائل و مطالبات آنها پرداختند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بیانات روز چهارشنبه رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت دولت ضمن اشاره به توفیقات و پیشرفت های اقتصادی 2 سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، حاوی نکات مهمی در زمینه مشکلات معیشتی بود. مشکلاتی که سایه پررنگی بر توفیقات اقتصادی دولت سیزدهم انداخته است.
اگر به وقایع 12 سال اخیر در حوزه اقتصادی نگاهی بیندازیم، می بینیم که اقتصاد ایران از ابتدای دهه 90 با نسلی جدید از تحریم ها مواجه شد که اثر فوری و عینی بر معیشت مردم داشت. در حقیقت تحریم ها علاوه بر تاثیرات کلان بر حوزه افت رشد اقتصادی، به طور مشخص با توجه به وابستگی نسبی ما در زنجیره تامین غذا و دارو به واردات و اثرپذیری فوری نرخ ارز از اقدامات واقعی تحریمی و تصویر رسانه ای پررنگ شده آن، تاثیر کاملا مستقیمی بر معیشت مردم داشت. در حقیقت در دوگانه تاثیرگذاری تحریم ها و ناکارآمدی های داخلی، باید اذعان کرد که تحریم ها با سوار شدن بر نقاط ضعف داخلی و ناکارآمدی های خودمان از جمله وابستگی اقتصاد به نفت، وابستگی در تامین زنجیره غذا به واردات و به تعویق افتادن بسیاری از اصلاحات ساختاری اقتصاد از جمله اصلاحات بودجه ای، تاثیر پررنگی بر اقتصاد ایران و به ویژه معیشت مردم داشت. به گونه ای که حتی با وجود رشد مثبت اقتصادی و کاهش تورم در سال های میانی دهه 90 و همزمان با دوره برجام، باز هم میانگین عملکرد کل دهه 90 به ویژه به دلیل کارنامه شاخص های کلان اقتصادی در سال های 97، 98، 99 و 1400، کارنامه بدی است. میانگین رشد نزدیک به صفر و تورم نزدیک به 30 درصد و همچنین 5 سال مداوم تورم بالای 40 درصد از سال 97 تاکنون، خروجی خود را براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس در کاهش 34 درصدی درآمد سرانه در دهه 90 نشان می دهد. به این ترتیب همزمانی 3 پدیده توقف رشد اقتصاد، افزایش جمعیت و افزایش تورم منجر به تقسیم کیک ثابت مانده اقتصاد بین تعداد بیشتری از مردم و دسترسی بیشتر ثروتمندان منتفع از تورم به این کیک شده است.
در چنین شرایطی برای بهبود وضعیت معیشت مردم باید 2 دسته اقدامات را مدنظر داشت. دسته نخست بهبود شاخص های کلان اقتصادی به معنای رشد مداوم بالای 4 درصد و رسیدن تورم به محدوده کمتر از 30 درصد است که طبیعتا مجموعه وسیعی از اقدامات اصلاحی را می طلبد که بخشی از آن در اقتصاد کشور آغاز شده است و باید با قدرت بیشتری ادامه یابد. به ویژه در بعد بین المللی نیاز به نوعی از ارتباطات و تعاملات اقتصادی - سیاسی داریم که معنای جدیدی از ایران را در دنیای جدید تصویر کند. معنایی که به نقش آفرینی بیشتر ایران در عرصه کریدورهای بین المللی منتهی شود و اجازه ندهد مانند دهه 90 اقتصاد ایران، اقتصادی قابل تحریم شدن باشد.
بخش دوم به تشکیل یک نظام رفاهی کارآمد باز می گردد. از ابتدای دهه 80 با تشکیل وزارت رفاه، از اواسط همان دهه با توزیع سهام عدالت و از انتهای همان دهه با هدفمندسازی یارانه ها و توزیع یارانه نقدی، سنگ بنای سیاست گذاری رفاهی در کشور گذاشته شد. اگرچه این سنگ بنا اشکالات جدی نیز داشت اما ورود کشور به یک عرصه مهم را نشان می داد. با این حال در دهه 90 و در مواجهه با جهش نرخ ارز در برابر 2 سوال تمکین به نرخ بازار ارزی و توزیع منابع ناشی از واقعی سازی نرخ ارز به نیازمندان و ادامه پرداخت ارز ترجیحی، بیشتر گزینه دوم مدنظر بود. هم در ابتدای دهه 90 با توزیع ارز به نرخ 1226 تومان و هم در انتهای دهه 90 با توزیع ارز به نرخ 4200 تومان، ترجیح داده شد که ضربه گیر جهش نرخ ارز، ارز دونرخی باشد در حالی که می شد با حذف ارز ترجیحی به سمت ایجاد یک نظام رفاهی رفت. با این حال از ابتدای سال 1401 این اقدام در قالب حذف ارز 4200 و افزایش یارانه به 300 تا 400 هزار تومان انجام شد تا شکل دیگری از نظام رفاهی با توزیع یارانه نقدی شکل گیرد. با این حال با مرور تجارب قبلی برای ایجاد یک نظام رفاهی کارآمد که ضربه گیر نوسان های قیمتی بر معیشت خانوار باشد، به نظر می رسد باید اقداماتی مکمل توزیع یارانه انجام شود:
1 - مجموعه ای از تعاملات اقتصادی و سیاسی برای خارج کردن اقتصاد ایران از انزوا و گوشه رینگ و پیوستن ایران به مجموعه ای از تعاملات جهانی که آن را از حیطه تحریم دور کند.
2 - شکل گیری سیاست ارزی غیروابسته به بودجه دولت که بتواند نرخ ارز را برخلاف روند سینوسی تثبیت – جهش، وارد روند پیش بینی پذیری از تغییر مداوم و تدریجی اما قابل پیش بینی کند. برای تحقق این منظور تعاملات اقتصادی - سیاسی که پیشتر گفته شد و هماهنگ کردن نقشه تجاری کشور با نقشه ارزی ضروری است.
3 - ایجاد نظام رفاهی در زمینه غذا و دارو با اتکا به شناسایی دقیق خانوارها و تکمیل پایگاه های اطلاعاتی با هدف فاصله گرفتن تدریجی از پرداخت نقدی، مشروط کردن یارانه به پایش سلامت، بهداشت و تحصیل و همچنین سوق دادن بخشی از رانت های گسترده موجود در قیمت گذاری ها به حمایت غذایی، دارویی، بهداشتی و آموزشی از خانوارهای هدف.
4 - تغییر دست فرمان در بازار مسکن از طرحی بسیار هزینه بر و کم اثر به فروش زمین های درون شهری به سازندگان مسکن و اختصاص منابع آن در قالب وام با نرخ سود پایین و بلندمدت به متقاضیان مسکن

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه سیاسی-با عنایت حضرت ولی عصر(عج) طی ماههای گذشته شبکه ای کاملا حرفه ای و کار آزموده که قصد داشت با همکاری برخی عوامل نفوذی قطعات معیوب و تجهیز شده را برای به کارگیری در تولید موشکهای پیشرفته در صنایع موشکی وزارت دفاع به چرخه تولید وارد کند، در تور اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان( عج) در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع گرفتار و متلاشی شد.یک مقام مسئول در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام این خبر به «نورنیوز» گفت: با توجه به تاثیرگذاری راهبردی قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران در ایجاد بازدارندگی در برابر تهدیدات دشمنان قسم خورده ملت ایران، صنایع موشکی همواره از اهداف سرویسهای جاسوسی در زمینه خرابکاری صنعتی بوده است.او با اشاره به خودکفایی کشور در زمینه طراحی و تولید انواع سامانه ها و موشک های مورد نیاز در بردهای مختلف گفت: طی سال های اخیر پروژه های چند لایه اطلاعاتی و امنیتی با پوشش خرید قطعات برای فریب سرویسهای حریف طراحی و اجرا شده است.این مقام مسئول امنیتی افزود: صنایع موشکی وزارت دفاع علاوه بر تولید قدرت نظامی و دفاعی قابل ملاحظه برای کشور، بستر مناسبی برای به دام انداختن شبکه های پیچیده جاسوسی و نفوذ و وارد کردن ضربات اساسی به ظرفیت های اطلاعاتی سرویسهای حریف نیز بوده است.او خاطر نشان کرد: شبکه ای کاملا حرفه ای و کار آزموده که قصد داشت با همکاری برخی عوامل نفوذی قطعات معیوب و تجهیز شده را برای به کارگیری در تولید موشکهای پیشرفته در صنایع موشکی وزارت دفاع به چرخه تولید وارد کند، در تور اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان( عج) در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع گرفتار و متلاشی شد.این مقام مسئول اظهار کرد: این شبکه با هدایت مستقیم سازمان موساد قصد داشت با فروش قطعه تجهیز شده، موشکهای تولید شده را به ابزاری انفجاری برای ضربه زدن به خطوط صنعتی و کارکنان شاغل در این حوزه تبدیل کند.او تصریح کرد:به رغم برنامه بسیار پیچیده دشمن صهیونیستی، با عنایت پروردگار و تلاش بی وقفه سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع این اقدام دشمن صهیونیستی از همان ابتدا تحت رصد اطلاعاتی و عملیاتی قرار گرفت و با دستگیری عوامل آن به طور کامل خنثی شد.این مقام مسئول افزود: با اجرای این پروژه کاملا موفق کلیه مسیرها و فعالیت های موساد برای تامین و انتقال قطعه مد نظر آنان به همراه افسران خارجی و عوامل داخلی آنان شناسایی شد و در چتر اطلاعاتی قرار گرفتند.او با اشاره به پیچیدگی و ابعاد فنی این پروژه اظهار کرد: دشمن صهیونیستی تا چندی قبل کاملا مطمئن بود که طرح خرابکاری صنعتی و انتقال قطعات معیوب به صنایع موشکی وزارت دفاع با موفقیت اجرا شده، ولی پس از وارد شدن ضربه اخیر به شبکه خرابکاری فوق از عمق شکستی که در جریان این عملیات متحمل شده همچنان در شوک است.
اگر صهیونیستها موفق میشدند...
همزمان سردار رضا طلایینیک سخنگوی وزارت دفاع گفت: ماموران حفاظت اطلاعات وزارت دفاع حدود ۹ سال قبل در سال ۱۳۹۳ هنگامی که در حال کار روی شبکه دشمن بودند، در فرایند شناسایی این شبکه که در داخل و خارج کشور مرتبط بود، متوجه میشوند یک تمرکز اطلاعاتی توسط موساد روی برخی موضوعات از جمله همین قطعه کانکتور در داخل صنعت دفاعی وجود دارد. آنها موفق میشوند در سال ۹۵ علایم و اطلاعات اولیه را به دست بیاورند. ما سه دوره را پشت سر گذاشتیم تا امروز این خبر مهم اعلام شد که در این فرایند چند ساله این بزرگ ترین خرابکاری صنعتی ایران خنثی شده است. وی در تشریح ویژگیهای کانکتورهای مذکور، ادامه داد: این قطعه ۷ سانتیمتری از دو بخش جداشونده تشکیل شده است که یک بخش آن شامل ۱۰ تا ۳۲ پین کابلاژی میشود. این قطعه انتقالدهنده سیستم هدایت و عصبی موشک است و دو تا سه سانتیمتر قطر دارد. البته شیارهای داخلی آن بسیار ریز است.سخنگوی وزارت دفاع، بیان کرد: عوامل موساد در برخی از کانکتورها، نه همه آنها یک مدار الکتریکی جاسازی کرده بودند تا ایجاد اختلال کند و انتقال به صورت طبیعی و طبق برنامه هدایت و کنترل در موشک انجام نشود. البته ایجاد اختلال به صورت زمانبندی شده برای انفجار هم در برنامه آنها بود تا کانکتور منفجر شود و سیستم از کار بیفتد. سخنگوی وزارت دفاع، با بیان این که یکی از افرادی که در ابتدا به صورت داوطلبانه به کشف این موضوع کمک کرد و مورد تقدیر وزارت دفاع نیز قرار گرفت، فردی بود که به عنوان رابط خرید فعالیت میکرد، خاطرنشان کرد: شخصی که ماجرای قطعات معیوب را لو داده، ایرانی و غیرنظامی بوده که خودش حساس میشود به این که چرا طرف خارجی که قطعات را میفروشد پیگیر است و ماجرا را به حفاظت اطلاعات وزارت دفاع انتقال میدهد.در این دوره سیستم اطلاعاتی ما از اقدام رژیم صهیونیستی درخصوص این خرابکاری مطلع بود. اما صهیونیستها مطلع نبودند و از این که ما از این موضوع آگاه هستیم، اطلاعی نداشتند و فکر میکردند که این طرح را به جلو میبرند.به گفته طلایی نیک، نکته مهم این است که کانکتورها قبل از این که وارد سامانه موشک شوند توسط حفاظت اطلاعات ما شناسایی شدند و اصلاً وارد سامانه موشک نشدند. در این راستا، انبوهی از این کانکتورها توسط همکاران ما در بخش فنی و آزمایشگاههای فنی مورد به مورد بررسی شده و مواردی را که داخل آنها این خرابکاری رخ داده بود، جداسازی کردند و پس از بازسازی برای استفاده از آنها اقدام کردند. بدین ترتیب ما خسارتی ندیدیم.همزمان سردار فرحی جانشین وزیر دفاع نیز در این باره گفت: اگر در ابتدای این کانکتور یک مدار انفجاری قرار داده می شد،می توانستند بر اساس یک زمان بندی که از قبل برای آن تعریف کرده بودند موشک را منفجر کنند. اگر این طرح کشف نمیشد بخش اعظمی از موشکهای ما از حیز انتفاع خارج میشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صادق غفوریان-وزیر آموزش و پرورش در اظهارنظری عجیب، کیفیتطلبی و در جست وجوی مدرسه خوب بودن و شهریه بالای مدارس غیرانتفاعی را با خرید یک اتومبیل مدل بالا مقایسه کرد و گفت: «شما اگر بخواهید یک ماشین مدل بالا هم سوار شوید، باید پول بیشتری بدهید!»البته این حرف وزیر با واکنش تند خضریان نماینده مجلس همراه شد که گفت،استیضاح وی را کلید خواهد زد.
بعید است که...
به نظر دور از ذهن است که وزیر آموزش و پرورش، نگاهی کالامآبانه به مقوله آموزش و مدرسه داشته باشد. آن هم وزیری که دستکم نسبت به سایر وزیران پیشین، در آغاز کار خود، بیشترین اظهارنظرها را درباره عدالت آموزشی و ضرورت کیفیتبخشی به مدارس دولتی داشته است. در عین حال، از گفتار آقای رضامراد صحرایی، وزیر نسبتا جوان آموزش و پرورش، در یک برنامه تلویزیونی به گونهای میتوان برداشت کرد که وی، آموزش، کیفیت بهتر و برندبودن مدرسه را با خرید یک اتومبیل مدل بالا مقایسه میکند که برای تهیه آن باید پول بیشتری پرداخت کرد.
آقای وزیر خودتان می دانید که...
با این که اصل 30 قانون اساسی میگوید: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد»؛ اما آقای وزیر خودتان میدانید که آن چه امروز، با عنوان مدارس دولتی میشناسیم، اگرچه اغلب رایگان است، اما فاقد کیفیت لازم است. کمکیفیتی و بعضا بیکیفیتی مدارس دولتی را نمیتوانید کتمان کنید. چرا خودتان به مدیران و مسئولان توصیه کردید، فرزندانشان را در مدارس دولتی ثبتنام کنند؟ چون آنقدر کمتوجهی به این مدارس صورت گرفته که یکی از راهکارهایتان این است که با حضور فرزندان مسئولان در این مدارس، «توجه مدیران مناطق به مدارس دولتی افزوده میشود.»
همه به دنبال کیفیت بهتر هستند
آقای وزیر، مردم آنقدر غربت مدارس دولتی و بیعدالتی آموزشی را لمس کردند که اگر آن چنان پهلوی چربی هم نداشته باشند، تلاش میکنند از زیر سنگ هم که شده، درآورند تا خرج آموزش فرزندانشان در مدارس باکیفیت کنند. چون آمار و ارقام قبولیهای کنکور را در روایتهای رسمی میبینند که در سال ۱۴۰۱ از میان ۴۰ نفر رتبههای برتر، فقط یک نفر از مدرسه دولتی بود و در کنکور 1402 فقط سه نفر در این جمع حضور داشتند که دو داوطلب از هنرستان هنرهای زیبای اصفهان بودهاند؛ مدرسهای که شرایط تحصیل در آن هم نسبت به مدارس دولتی خاص است. همین مسئله نشان میدهد هنوز راه زیادی برای بهبود وضعیت دولتیها در میان نفرات برتر وجود دارد.
به طور قطع، رابطه عمیقی میان کسب رتبه ها، رشته ها و دانشگاه های برتر و شرایط اقتصادی داوطلبان وجود دارد؛ رابطهای که تحلیل آن، قصه «عدالت آموزشی» و گاهی رویای آن را به ذهن متبادر میکند. به این آمارها به نقل از قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از کنکور 99 و 1400 دقت کنید:
-۸۰ درصد قبولشدگان (تا رتبه ۳ هزار)، از دهک ۸ و ۹ و ۱۰ یعنی سه دهک بالای جامعه هستند.
- ۸۶ درصد رتبههای برتر (تا رتبه ۳ هزار) در رشتههای پرطرفدار جزو سه دهک بالای جامعه هستند.
-در رشته های پرطرفدار در هزار نفر اول از دو دهک پایین جامعه ( یک و ۲) نداشتیم.
- پذیرفتهشدگان در دانشگاههای برتر همچون امیرکبیر، تهران، شریف و... از دهکهای 8 ، 9 و 10 یعنی سه دهک بالای جامعه هستند.
اگر بخواهیم جزئیتر نیز به آمار کنکور سال 99 نظر بیفکنیم، توجه به این آمار هم بد نیست: «قبولیهای رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی، در سال ۱۳۹۹، ۱۴ درصد از ۷ دهک پایین و ۸۶ درصد از سه دهک بالای درآمدی بودند. قبولی رشته روانشناسی با رتبه زیر ۳هزار، در سال ۱۳۹۹، ۱۹درصد از ۷ دهک پایین و ۸۱ درصد از سه دهک بالا بودند.» و همچنین غصه قدیمی مهجور ماندن مدارس دولتی هم به نحوی دیگر خودش را در آمار کنکور نشان داده است.
عدالت آموزشی با تقویت مدارس دولتی محقق می شود
بیشک، یکی از مهمترین ابعاد و مسائل تحقق عدالت آموزشی، کیفیتبخشی به مدارس دولتی است؛ امر مسلم و بدیهی که رهبر انقلاب نیز اردیبهشت امسال درباره آن به نکات مهمی اشاره کردند: «تقویت مدارس دولتی مهم است. نباید در کشور جوری باشد که وقتی گفته میشود «مدرسه دولتی»، اوّلین چیزی که در مقابل انسان نقش میبندد ضعف مدرسه باشد؛ این نباید باشد. معلّمینِ خوب، مربّیانِ خوب، مربّیانِ تربیتیِ خوب، معلّمینِ متعهّد، فضاهای آموزشی قابل قبول، در مدارس دولتی باید وجود داشته باشد؛ این مطلب اوّل. وقتی ما به مدرسه دولتی کماعتنایی بکنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیه مالیاش آن قدر نبود که بتواند در آن مدرسهای که شهریّه میگیرد ثبت نام بکند، ناچار است که تن به ضعف بدهد؛ معنایش این است که کسی که بنیه مالی ندارد، بنیه علمی هم نداشته باشد. این بیعدالتیِ محض است؛ این بیعدالتی به هیچ وجه قابل قبول نیست.»
شورای عالی اقتصادی آموزش و پرورش باید تشکیل شود
ما برای بررسی موضوع، به سراغ دکتر محمود فرشیدی از وزرای سابق آموزش و پرورش میرویم. او تقویت بنیههای اقتصادی این وزارتخانه را از مهمترین راهکارها برای تحقق عدالت آموزشی میداند. او معتقد است: وزارتخانه آموزش و پرورش، یک مجموعه راهبردی است که باید به نیازهای آن توجه شود. هماکنون دهها شورای عالی درخصوص مسائل اقتصادی داریم که معتقدم باید در کنار این موارد، «شورای عالی اقتصادی آموزش و پرورش» با حضور رئیس جمهور یا معاون اول، وزرای اقتصاد، نفت و رئیس بانک مرکزی و سایر وزرای مرتبط تشکیل شود. جایگاه وزیر آموزش و پرورش، جایگاهی اقتصادی نیست؛ بنابراین ارکان اقتصادی دولت باید این مجموعه را در پیشبرد اهداف اقتصادی و قوی شدن در این بخش یاری برسانند. با توجه به تجربهای که در این وزارتخانه داشتم، تصور میکنم برای تحقق اهداف متعالی آموزش و پرورش، به بودجههای بسیار کلانتر از بودجههای سالانه و لوایح بودجهای نیاز است. فرشیدی می گوید: موضوع دیگری که میتوان به عنوان یک راهکار به آن اشاره کرد، تقویت رویکرد و جذب مشارکت است. مشارکت در حوزه آموزش و پرورش از جنس تعلیم و تربیت است؛ هرکس دغدغه تربیت آیندگان را دارد، باید اجازه پیدا کند در این نهاد نقش ایفا کند. ما امروز چارهای نداریم جز این که متخصصان و دلسوزان را در تربیت و آموزش فرزندان این سرزمین سهیم کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


حسین بردبار- بازار خودرو این روزها شاهد پدیده ای بدیع و عجیب است که موجب شده برخی خودروهای قدیمی مثل پیکان و پراید مدل 80 به پایین با بیش از 20 سال عمر در برخی برنامه های کاربردی فروش مجازی مثل دیوار، با قیمتی حدود 300 تا 400 میلیون تومان آگهی شوند؛ یعنی با قیمتی شبیه خودروهای درحد نو ایرانی مثل سمند، کوئیک و ... . وقتی با برخی فروشندگان این خودروها تماس میگیری، متوجه نوعی تازه و مدرن از دلالی خودرو و بازی با قیمت آنها به بهانه اسقاطی بودن می شوی؛ موضوع از این خبر نشئت می گیرد که چندی پیش توسط یکی از مسئولان مربوط مطرح شد: «همه خودروهای وارداتی برای شمارهگذاری باید گواهی اسقاط داشته باشند». با این حال برخی کارشناسان نیز هشدار می دهند که گول آگهیها و شایعات را نخورید؛ برای واردات، خودروی فرسوده نیاز نیست. جزئیات بیشتر از این دلالی مدرن و هشدارها را در گزارش خراسان می خوانید.
قیمتهای بی ضابطه
این روزها با مروری بر صفحات آگهی های دیوار درباره خودروهایی مثل پیکان و پراید قدیمی مدل 80 یا همان حوالی، می توان قیمتهای عجیب و غریبی درحد 250 تا 400 میلیون تومان را مشاهده کرد؛ قیمتهایی که هیچ ضابطه ای ندارند و با ایدهای نو از نوعی دلالی مدرن نشئت می گیرد و در کنار آنها می توان قیمتهای زیر 100 میلیون تومان را نیز برای برخی خودروهای مشابه مشاهده کرد که بی تردید از طرف یک مصرف کننده بی ادعا آگهی شده است. مثلا درحالی که در آخرین لحظات تهیه این گزارش (عصر دیروز) یک پیکان دوگانه سوز مدل 77 در مشهد به قیمت 90 میلیون تومان در برنامه دیوار آگهی شده، یک پیکان وانت مدل 87 دوگانه سوز در تهران درهمین برنامه کاربردی به قیمت 400 میلیون تومان آگهی شده است! همزمان قیمت یک پیکان مدل 76 نیز در این برنامه کابردی «غیرقابل نمایش» منتشر شده است.
دلیل اصلی مسئله
به عنوان یک خریدار با برخی از این فروشنده ها تماس می گیریم و جزئیات و علت گرانی بیش از حد خودروی قدیمی شان را جویا می شویم. پاسخ روشن است: «به دلیل مسئله خودروهای وارداتی و نیاز به اسقاط خودرو برای واردات.» یکی از آنها که عنوان آگهی اش «پیکان اسقاطی مدل 81» است به گزارشگر ما می گوید: «موارد دیگری هم برای اسقاط موجود است، مثلا یک پرشیا مدل 80 داریم که 350 میلیون تومان است و دلمان هم نمی آید برای اسقاط بگذاریم.» وی درخصوص علت این گرانی با بیان این که چند روز پیش هم یک پژو مدل 79 داشتیم که 260 میلیون تومان فروختیم،می افزاید: «الان مسئله اسقاط خودروهاست، بالاخره هر از گاهی دری به تخته می خورد (و موجب گرانی می شود.)
فروشنده دیگری قیمت پیکان وانت مدل 87 خود را 400 میلیون تومان آگهی کرده است که بعد از کلی تعریف درباره سالم بودن خودروی قدیمی اش، علت گرانی بیش از حد آن را در ماشین های وارداتی معرفی می کند و البته با چند دقیقه چانه زنی و پیشنهاد معاوضه با یک سمند حاضر می شود تا 370 میلیون تومان برای همین خودرو پایین بیاید.
گول نخورید؛ برای واردات، خودروی فرسوده نیاز نیست!
درهمین حال و هوا ایسنا گزارش داد: چند روزی است که آگهیهای فروش خودروهای فرسوده با قیمتهای بسیار بالا در پی یک شایعه، بحث برانگیز شده است؛ بنابراین مردم نباید فریب این آگهیها و سودجویان را بخورند؛ حقیقت این است که برای واردات خودرو به هیچ خودروی فرسودهای نیاز نیست و آنچه توسط ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شده، لزوم ارائه گواهی اسقاط آن هم توسط واردکننده است.
آخرین بند آییننامه واردات خودروهای کارکرده به موضوع الزام اسقاط یک خودروی فرسوده به ازای هر خودروی کارکرده وارداتی اشاره دارد که مطابق با این بند هر فرد حقیقی و حقوقی برای واردات یک دستگاه خودروی کارکرده باید گواهی اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده را دریافت کند.
به دنبال این موضوع برخی افراد سودجو و دلالان، حقیقت آییننامه را کمی دستخوش تغییر قرار داده و با شایعهپراکنی اعلام کردند که با داشتن خودروی فرسوده میتوانید برای واردات خودروهای کارکرده خارجی با عمر حداکثر 5 سال اقدام کنید؛ بر این اساس این موضوع آغازی برای انتشار آگهیهای فروش خودروهای فرسوده در برخی سایتهای خرید و فروش شد تا جایی که قیمت برخی خودروهای مدل پایین همچون پیکانهای دهه ۵۰ و ۶۰ به شکل عجیبی افزایش یافت و حتی تا ۵۰۰ میلیون تومان هم پیش رفت.
همچنین شایعه شد که شرط ترخیص خودروهای وارداتی، اسقاط خودروی فرسوده است؛ بنابراین برخی به تب و تاب این افتادند که خودروی فرسوده خود را با قیمتهای فراتر از تصور به فروش بگذارند.
گواهی اسقاط برای گروه تولیدی نیاز است نه خود خودروی اسقاطی
این در حالی است که طبق اعلام ستاد نوسازی خودروهای فرسوده برای شمارهگذاری هر نوع وسیله نقلیه نوشماره اعم از خودرو، موتورسیکلت و خودروهای سنگین نیاز به ارائه گواهی اسقاط توسط تولیدکننده یا واردکننده ضروری است و این موضوع صرف خودروها نیست و بر این اساس، ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، به تازگی در جدولی تعداد گواهی اسقاط برای شمارهگذاری انواع خودروها را اعلام و رئیس این ستاد تاکید کرد که تا زمان تصویب آییننامه جدید، تمامی خودروهای تولیدی مکلفاند از گروه گواهی اسقاطِ مجاز برای استفاده در گروه خودرویی تولیدی خود استفاده کنند.
اما انتشار مفاد آییننامه واردات خودروهای کارکرده، با توجه به این که به ارائه گواهی اسقاط خودروی فرسوده برای واردات اشاره کرده است، سبب شد که جریانسازی دروغی در بازار به راه بیفتد و پای خودروی فرسوده نیم میلیاردی را به آگهیهای فروش باز کند؛ اما نکتهای که مردم باید بدان توجه کنند و فریب این آگهیها را نخورند این است که همانطور که در آییننامه خودروهای وارداتی قید شده و همچنین ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده تاکید کرده است، ارائه گواهی اسقاط برای واردات ضروری است و نه خود خودروی فرسوده و قیمت هر گواهی اسقاط از ۳۰ میلیون تومان فراتر نمیتواند برود.
موضوع آگهیهای پیکانهای فرسوده با قیمتهای گزاف آنقدر داغ شد که طی روزهای اخیر، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی مشهد در نامهای با اتاق اصناف مشهد اعلام کرد: «با توجه به شایعه گرانی قیمت خودروهای فرسوده با مبالغ غیرواقعی و مشاهده چندین نمونه در فضای مجازی، ایجاد تشویش اذهان عمومی در خصوص خرید و فروش خودروهای فرسوده، خواهشمند است ضمن پیگیری و اطلاعرسانی موضوع، برای جلوگیری از هرگونه کلاهبرداری و سوءاستفاده از شهروندان، اقدام لازم را مبذول فرمایید.»
گواهی اسقاط ربطی به خودروی اسقاطی ندارد
همچنین به گزارش خبرآنلاین، علی خسروانی، فعال بازار خودرو در صفحه شخصی خود نوشت: گول بازیهای جدید قیمت خودروهای مدل پایین برای اسقاط را نخورید. وزارت صمت مقرر کرده قیمت گواهی اسقاط توسط سازمان حمایت از مصرف کننده تعیین شود. فعلا این قیمت حدود 30 میلیون تومان است. ماشین 150 میلیونی را به هوای اسقاط نخرید که فردا گواهی اسقاط را نتوانید 30 میلیون بیشتر بفروشید و متضرر شوید. خناسان با شایعهپراکنی پراید مدل پایین 150 میلیون تومانی را هم از دسترس قشر ضعیف جامعه دور میکنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پشت پرده شکست پروژه روسونری ها برای شاهزاده پارسی
کار بی شرمانه پورتو مانع انتقال طارمی به میلان!
هادی/در حالی که پنج شنبه هفته گذشته قرعه کشی فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا انجام شد و تیم های پورتو و آث میلان حریفان شان را شناختند، اما این دو باشگاه پرتغالی و ایتالیایی در هفته گذشته بیشتر به دلیل مذاکرات شان بر سر انتقال مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو به میلان، مورد توجه رسانه های پرتغالی ایتالیایی و رسانه های اروپایی قرار گرفتند. در شرایطی که تیم آث میلان پس از بازنشستگی زلاتان برای پر کردن جای خالی این ستاره نامدار سوئدی، به دنبال یک مهاجم باتجربه و البته نه چندان گران بود، مهدی طارمی جدی ترین گزینه روسونری ها برای تقویت خط حمله بود. اتفاقی که می توانست هم برای مهاجم تیم ملی ایران در سال های پایانی دوران حرفه ای اش یک انتقال رویایی باشد،هم برای پورتو درآمدزایی خوبی انجام شود و هم این که باشگاه میلان با هزینه ای معقول یک مهاجم گلزن و شش دانگ به خدمت بگیرد. همه چیز برای این انتقال با پیشنهاد 15 میلیون یورویی باشگاه ایتالیایی آماده بود، به خصوص که آث میلان ایتالیا در گروه مرگ لیگ قهرمانان اروپا قرار گرفت و با تیم های دورتموند و پاری سن ژرمن و نیوکاسل هم گروه شد و این مسئله لزوم تقویت خط حمله و جذب یک مهاجم تراز اول امتحان پس داده را بیش از پیش یادآوری می کرد. تقریبا همه شرایط مهیای حضور شاهزاده پارسی در سری آ ایتالیا به عنوان چهارمین بازیکن سرشناس ایرانی در این لیگ معتبر بود که به زعم ایتالیایی ها کار غیرحرفه ای سران باشگاه پورتو مانع انتقال طارمی به میلان و پرونده این انتقال بسته شد. نشریه معتبر «گازتا دلو اسپورت» ایتالیا در گزارشی از دلیل به هم خوردن مذاکرات و نهایی نشدن انتقال ستاره ایرانی به روسونری پرده برداشت و نوشت:« تمام توافقات تا پنج شنبه انجام شده بود و طارمی در آستانه پوشیدن پیراهن میلان قرار داشت، اما به شکل باورنکردنی باشگاه پورتو یک واسطه جدید را برای نهایی کردن انتقال معرفی کرد و درخواست های خارج از عرف این واسطه باعث شد تا میلان از جذب این بازیکن منصرف شود. » گویا کمیسیون بالاتر و بندهای مربوط به پاداش باعث شده است تا این انتقال انجام نشود.به زعم نویسنده ایتالیایی گازتا اقدام غیر حرفه ای باشگاه پورتو شرم آور بود و باشگاه میلان هم نخواست به این شرایط تن دهد. بلافاصله پس از منتفی شدن انتقال طارمی به میلان، کانال رسمی باشگاه پورتو اعلام کرد که مذاکرات با میلان برای فروش مهدی طارمی متوقف شده است، بنابراین این مهاجم در باشگاه فعلی خود باقی خواهد ماند. آث میلان هم پس از شکست پروژه انتقال طارمی، گزینه های جایگزین او را بررسی کرد و به همین دلیل برستو بازیکن چلسی در فهرست نهایی آن ها قرار گرفت. فصل گذشته، برستو در تیم دوم چلسی ماند و در 25 بازی لیگ، 10 گل به ثمر رساند، اما در تابستان امسال بخشی از آماده سازی پیش فصل تیم اصلی تحت هدایت مائوریسیو پوچتینو قرار گرفت و مشخص نیست باشگاه لندنی به پیشنهاد میلان پاسخ مثبت دهد یا خیر.
لاریجانی دوباره علیه «خالص سازان»
علی لاریجانی: دلیل ثبت نام نکردن در انتخابات مجلس را بعد می گویم، از اول انقلاب عده ای خالص ساز دنبال حذف دیگران بودند
کامیار-پس از پایان مجلس دهم به نظر رسید که لاریجانی دیگر نمیخواهد ادامه کار سیاسیاش را در مجلس دنبال کند. او در انتخابات مجلس یازدهم نامزد نشد تا حدس و گمانها به سمت میل او برای ریاستجمهوری برود. گمانهزنیها درست هم بود و او در انتخابات ریاستجمهوری سال1400 نامزد شد که البته صلاحیتش تأیید نشد. شایدلاریجانی هنوز میلش به پاستور باشد وبکوشد مجلسی نزدیک به خودش تشکیل شود تا از این رهگذر در صورت نامزدشدنش در انتخابات 1404 دستِکم با مجلسی مخالف روبهرو نباشد؛ او هفته گذشته نیز در جمع گروهی از جوانان، در باره موضوعات سیاسی روز سخن گفت.به نوشته خبرآنلاین،لاریجانی با اشاره به تلاش عدهای برای خالصسازی گفت: از اول انقلاب عده ای خالص ساز می گفتند فقط ما انقلابی هستیم و دنبال حذف دیگران بودند. تلاش برای دو قطبی سازی در کشور وجود دارد . از اوایل انقلاب دو فکر مقابل هم بودند. پایه نظری اولین فکر این بود که ما باید به دنبال وحدت ملی باشیم و تفکر دوم به دنبال تجزیه بود.وی افزود: گروهی که تفکر وحدت و وفاق را داشتند، افراد حاضر در جریان اصیل انقلابی بودند، نگاه دردمندانه به انقلاب داشتند و اگر مطالبی را که امام خمینی (ره) و حواریون ایشان نظیر آیتا... بهشتی، آیتا... خامنهای و آیتا... هاشمیرفسنجانی داشتند، مطالعه کنید، همگی توجیه کننده یک تفکر بودند که یکی از بنیادهای آن تفکر ایجاد وحدت در کشور و قرار دادن پایههای تصمیمگیری براساس نظر مردم بود.
عده ای نگاه کاسب کارانه به انقلاب داشتند
لاریجانی با بیان این که البته عدهای هم نگاه کاسبکارانه به انقلاب داشتند، گفت: این افراد به دنبال مونوپول کردن بودند. مبنای این اقدام بیهنری است چرا که اگر کسی هنر داشته باشد قدرت توجیه دیگران برای ایجاد وفاق را دارد اما اگر هنری نداشته باشد، به دنبال تجزیه است. یکی از ویژگیهای انقلابی واقعی وحدتگرایی است به این ترتیب که همه افراد کارگزار و فعال باشند و به اندازه استعداد خود انقلاب را یاری کنند.رئیس سابق مجلس گفت: انقلابیِ کاسب کار به دنبال این است که بگوید بقیه انقلابی نیستند، ما انقلابی هستیم و همه پستها را ما باید بگیریم. نتیجه این اقدام کوچک کردن انقلاب است در صورتی که انقلاب اسلامی بسیار بزرگ بود، اقدام امام خمینی (ره) بسیار بزرگ بود.وی افزود: امام اساس اندیشه ای را بنا نهاد که از سیاستهای متعارف بالاتر بود و به همین دلیل گسترش یافت. یکی از خصوصیاتی که شهید مطهری بر آن تاکید دارد این است که علت اصلی گسترش اسلام این بود که پاسخگوی نیاز زمان بود.لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در باره ثبتنام نکردن خود در انتخابات مجلس دوازدهم افزود: امور عدمی که دلیل نمیخواهد. البته ثبتنام نکردن بنده در انتخابات مجلس دوازدهم دلایلی دارد که به موقع آن را میگویم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هادی محمدی – هر چه به موعد نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نزدیک می شویم ، گمانه زنی های رسانه ای مبنی بر گزارش مدیرکل آژانس در خصوص برنامه هسته ای ایران بیشتر می شود به ویژه این که در هفته های آینده موعد گزارش نهایی آژانس درباره ایران هم فرا می رسد و این گزارش می تواند برای آینده برجام هم حیاتی باشد . در همین زمینه، شبکه خبری آمریکایی بلومبرگ بار دیگر مدعی شد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی آینده خود احتمالاً کاهش سرعت غنیسازی اورانیوم در ایران را اعلام خواهد کرد.انتظارات مبنی بر تعدیل غنیسازی اورانیوم توسط ایران پس از آن مطرح شد که برخی رسانهها مدعی شدند تهران و واشنگتن همزمان با توافق بر سر تبادل زندانیان و آزادسازی پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی با هدف کاهش تنشها درخصوص کاهش غنیسازی در ایران نیز توافق کردهاند .همچنین در حالی که منابعی در ایران صادرات نفت ایران را نزدیک به 5/1 میلیون بشکه در روز تخمین می زنند که بیشترین میزان فروش نفت ایران از زمان تحریم های جدید آمریکاست ، خبرگزاری آمریکایی رویترز نیز در گزارشی مدعی شد: بر اساس گزارش شرکتهای رصد کننده محمولههای نفتی در سراسر دنیا، تولید و صادرات نفت ایران در ماه اوت با وجود ادامه تحریمهای آمریکا افزایش یافته زیرا تهران به خریداران مختلف از جمله چین نفت میفروشد.رویترز در ادامه گزارش خود نوشته که این افزایش صادرات نفت ایران بیشتر نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریم های آمریکا و توافق با واشنگتن در اجرای آن هاست و کارشناسان صنعت نفت معتقدند سطح صادرات نفتی ایران در دوره ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است.تا این جای کار نتایج به دست آمده نشان می دهد روند مذاکرات مثبت است و حتی این روزها از احتمال گفتوگوی ایران و آمریکا در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل سخن گفته می شود. گرچه مشخص نیست این اتفاق رخ می دهد یا خیر و اگر رخ دهد، چه کسانی و در چه سطحی با هم مذاکره خواهند کرد، اما آن چه مشخص است این است که در صورت تحقق این موضوع، احتمال برخی تعدیل ها در مواضع طرف ها، با توجه به تفاهم اخیر وجود دارد.برخی کارشناسان و تحلیل گران معتقدند که حضور روسای جمهور - به عنوان مقامات بالاتر از وزرای خارجه - در نیویورک و در حاشیه مجمع سالانه سازمان ملل در اواخر شهریور ماه این امکان را میدهد که گره از کار مذاکرات باز شود. این گروه از تحلیل گران باور دارند که این فرصتی است که مقامات ایران و واشنگتن می توانند از آن استفاده کنند.فردانیوز نوشت:از این فرصت استفاده شود یا خیر را نمیدانیم اما گام سوم مذاکرات از همین الان مشخص است؛ مقامات آمریکایی گفتهاند «مذاکرات در باره مسئله هستهای در اوایل سال میلادی یعنی بهمن ۱۴۰۲ انجام می شود». در واقع قرار است بعد از تبادل زندانیها و دریافت نهایی پول توسط ایران، در باره مسئله هستهای و منطقهای گفت وگو شود.باید منتظر ماند و دید که این گفتوگوها چگونه انجام میشود و چه نتیجهای دارد. آن چه که نمیتوان نادیده گرفت،مسائل داخلی است که هر یک از دو طرف اصلی این جدال یعنی ایران و آمریکا با آن مواجه هستند. مسائلی که به باور برخی تحلیل گران در روند مذاکرات و چگونگی پیشرفت آن نقش تعیین کنندهای دارد.با این حال ، امیر عبداللهیان که در بیروت به سر می برد، گفت : ابتکاری از سوی سلطان عمان روی میز و گفت و گو ها در جریان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کامیار-در پی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب آن هم با حضور بسیار مهم بشار اسد در خاک عربستان سعودی، باید بخش مهمی از روابط خارجی این کشور را که در دوران بحران داخلی دچار آسیب جدی شده بود، ترمیم یافته تلقی کرد. با این حال فارغ از دشمنی تاریخی با رژیم اشغالگر صهیونیستی، یک پرونده بر زمین مانده مهم برای حل و فصل تمامی تنشها در روابط منطقه ای سوریه باقی مانده که آن هم اختلافات با ترکیه است. اگرچه طی ماههای گذشته گامهای بسیار خوب و مؤثری در قالب مذاکرات سه و چهارجانبه مسکو (متشکل از ایران، روسیه، سوریه و ترکیه) در پیشبرد پایان بخشیدن به یک دهه روابط مخاصمهآمیز دو کشور همسایه برداشته شده است و حتی گمانهزنیهای جدی درباره احتمال دیدار قریب الوقوع روسای جمهور دو طرف مطرح میشد، اما با این حال بروز برخی شواهد جدید نشان میدهد که هنوز فاصله قابل توجهی تا تحول کامل در روابط سوریه و ترکیه وجود دارد. از یک سو در حالی که دمشق بارها خواهان اقدام جدی آنکارا برای عقبنشینی از مناطق اشغال شده در شمال سوریه و پایان دادن به حضور نظامی غیرقانونی و نامشروع در این مناطق شده است و انتظار میرفت با شکلگیری مذاکرات مستقیم سیاسی و دیدارهای متعدد مقامات دو کشور گامهایی در این جهت برداشته شود اما شواهد نشان میدهد که مقامات ترک همچنان با بهانهتراشیهای گوناگون از این خواسته سرباز میزنند و بر تداوم فعالیتهای نظامی در خاک سوریه اصرار دارند. دراین بین حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیئتی به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عالی رتبه سوریه در دمشق حضور داشت، صبح پنج شنبه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد. خبرگزاری رسمی سوریه نوشت: بشاراسد در این دیدار گفت: آن چه امروز جهان شاهد آن است، ثابت میکند مسائلی که ما از آن دفاع کردیم و به خاطرش هزینه دادیم، درست بود و سیاست صحیحی در این زمینه در پیش گرفته بودیم. وی با بیان این که به خاطر تغییراتی که در جهان رخ داده، تصویر بینالمللی واضح تر شده است، تصریح کرد: اتفاقاتی که امروز رخ داده است، اطمینان ما را به مسیری که طی کردیم، بیشتر میکند. دفتر بشار اسد خبر داد که دوطرف در این دیدار، روابط دوجانبه، اوضاع منطقه، اقدامات مربوط به بازگشت آوارگان سوری و خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه را بررسی کردند. رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که خروج نظامیان ترکیه، شرط اجتنابناپذیر دمشق برای بازگشت روابط با آنکارا به حالت عادی است. وی روابط سالم بین ایران و کشورهای عربی را باعث ثبات و شکوفایی منطقه توصیف کرد و پیوستن ایران به گروه بریکس را به دولت و ملت ایران تبریک گفت. امیرعبداللهیان هم با اشاره به گفتوگوهای روز گذشتهاش با نخستوزیر و وزیر خارجه سوریه اظهار کرد: در این گفتوگوها، روند اجرای توافقات دو کشور در سفر رئیس جمهور به دمشق را بررسی و در این باره تبادل نظر و تأکید کردیم که توافقات انجام شده بین دو کشور از جمله اسناد امضا شده در سفر دکتر رئیسی به دمشق با دقت مورد اهتمام، پیگیری و اجرا قرار گیرد. به نظر می رسد آنکارا دیر یا زود با این واقعیت نیز روبه رو خواهد شد که سوریه پس از بازگشت دمشق به اتحادیه عرب و تقویت روابط با دولت های عربی به دنبال استفاده از این ظرفیت سیاسی جدید برای محکومیت بین المللی تداوم اشغالگری ترکیه به عنوان عاملی بی ثبات ساز و در حمایت از تروریسم خواهد بود. در همین راستا در نشست اخیر اتحادیه عرب در جده عربستان سعودی که با حضور بشار اسد رنگ و بوی دیگری نسبت به نشستهای سال های گذشته داشت، رئیس جمهور سوریه با برشمردن تهدیدات مشترک کنونی و آینده کشورهای عربی، از دخالتهای خارجی و نئوعثمانیگری دولت ترکیه به عنوان دو تهدید بزرگ اسم برد. موضوعی که نشان میدهد به رغم چندین دوره مذاکره با ترکیه، دمشق همچنان به اهداف و نیات آنکارا بی اعتماد است؛ درسی که اسد از یک دهه دست و پنجه نرم کردن با شخص اردوغان آموخته است و مواضع اخیر سلطان ترکیه به خوبی نشان داد که چرا رئیس جمهور سوریه در این مدت تمایلی به دست دادن با او نداشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور- چشم از اسکیتهای دختر همسایه برنمیداشت. آرزو میکرد کاش میتوانست برای یک بار هم که شده اسکیتسواری کند! حالا درگیرودار بازیهای کودکانه، ناگهان دختر همسایه اسکیتها را از پایش خارج کرد. دختر۶ ساله با دیدن این صحنه، بیدرنگ به طرف اسکیت رفت و لبخندزنان بند اسکیتها را به پایش بست! او آنقدر خوشحال بود که سر از پا نمیشناخت. با آن که چند بار تلوتلو خورد، اما به چیزی جز حرکت نمیاندیشید. گویی همه رویاهایش به یکباره تعبیر شده بود. دختر ۶ ساله افغانستانی شادیکنان چرخهای اسکیت را به کف آسفالت خیابان سایید و در جمع دوستان همسن و سالش سعی میکرد خود را کنترل کند، ولی در میان هیاهوی کودکانه ناگهان تعادل خود را از دست دادو نقش بر زمین شد. در همین هنگام بود که با درخواست دختر صاحب اسکیتها، او بندهای اسکیت را گشود و آنها را در حالی تحویل دختر همسایه داد که صدماتی بر پیکرش وارد آمده بود، ولی هنوز درد زیادی را احساس نمیکرد. دختر ۶ ساله بعد از این حادثه، لنگلنگان راهی منزلشان شد، اما به همبازیهایش تاکید کرد که در این باره چیزی به پدرش نگویند! دخترک که به خاطر اسکیتسواری مصدوم شده بود، از آن میترسید که مورد سرزنش یا عصبانیت پدر و مادرش قرار گیرد. به همین خاطر و در حالی که سعی میکرد درد ناشی از زمین خوردگی را پنهان کند، به طرف اتاق رفت و پتو را به بهانه خواب روی سرش کشید. مادر او که از رفتار عجیب دخترش تعجب کرده بود، از او پرسید: این چه وقت خواب است؟ دخترک که همچنان نمیخواست مادرش در جریان اسکیتسواری او قرار گیرد، فقط به زحمت از زیر پتو گفت: خوابم میآید!
گزارش روزنامه خراسان حاکی است، هنوز بیشتر از2 ساعت از این ماجرا نگذشته بود که دختر ۶ ساله دیگر نتوانست دردهای وحشتناک ناشی از زمین خوردن را تحمل کند؛ بنابراین آرام آرام صدای نالهها و گریههایش از زیر پتو بلند شد! مادر با نگرانی و سراسیمه پتو را کنار زد و با مشاهده ورم پاها و صدمات دیگر روی پیکر دخترش، او را سوالپیچ کرد. دختر خردسال که دیگر نمیتوانست حقیقت را پنهان کند پس از دقایقی انکار، بالاخره ماجرای اسکیتسواریاش را بازگو کرد. مادرکه بسیار مضطرب به نظر میرسید، تلاش کرد تا دخترش را آرام کند ولی فایدهای نداشت. چند ساعت بعد هنگامی که پدر از سر کار به منزل نقلی اجارهای رسید، دختر خردسالش را دید که لنگلنگان به طرف سرویس بهداشتی میرفت ولی او نتوانست روی پاهایش بایستد و به کف اتاق افتاد. مرد تبعه خارجی که ۶ فرزند قد و نیم قد داشت، وقتی در جریان موضوع قرار گرفت، دیگر فرزندانش را رها کرد به طرف دختر ۶ سالهاش رفت. او که بهطور غیر مجاز وارد ایران شده بود و بیمه درمانی نداشت، با چهرهای نگران دخترش را در آغوش فشرد و به سوی منزل شکستهبند محلی رفت. مرد شکستهبند هم مقداری آب ولرم روی پاهای دخترک ریخت و ادعا کرد که باید مدتی استراحت کند تا بهبود یابد. مرد افغانستانی دوباره دخترش را به خانه بازگرداند، ولی چند ساعت بعد دردهای وحشتناک طوری بروز کرد که دخترک فقط اشکریزان جیغ میکشید. جیغ و فریادهای دلخراش که هیچ کس را یارای شنیدن آن نبود! این بیتابی و فریادهای اشکآور 2 روز دیگر هم ادامه یافت تا این که بالاخره یکی از همسایگان نتوانست این جیغهای دلخراش را تحمل کند. او به سراغ همسایه افغانستانی خود آمد و هنگامی که در جریان موضوع قرار گرفت با بیان این که گریههای دختر دلمان را به درد آورده است، پیشنهاد داد تا اجازه دهند او با هزینه خودش دخترک را به بیمارستان برساند. مرد تبعه خارجی هم که به خاطر اقامت غیرقانونی در ایران، خانوادهاش را در تنگناهای سختی قرار داده بود، بالاخره رضایت داد و مرد همسایه دخترک را با خودروی شخصی خودش به بیمارستان رساند. پزشکان پس از معاینات اولیه و تجویز برخی داروهای مورد نیاز تاکید کردند که باید ابتدا ورم پاهای دخترک رو به بهبود برود تا بعد معاینات دیگر پزشکی صورت گیرد. مرد همسایه نیز داروها را از داروخانه خرید و دخترک را برای استراحت به منزلشان بازگرداند، اما بیتابی و بیقراریهای او ادامه یافت و دخترک همچنان از شدت درد به خود میپیچید تا این که پدردیگر نتوانست نظاره گر اشک هایی باشد که بر پهنای صورت دخترش جاری می شد.بنابراین او دوباره دخترک را درآغوش گرفت و این بار سراسیمه به طرف بیمارستان امدادی شهید کامیاب رفت.پزشکان با مشاهده اوضاع وخیم دختر ۶ ساله او را بستری کردند ولی اقدامات درمانی نتیجه نداد و دختر مذکور در بیمارستان جان سپرد.بر اساس گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، با انتقال جسد این کودک به پزشکی قانونی، بررسیهای قضایی توسط قاضی «محمود عارفیراد» آغاز شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بهاره موفقی/ «روز جمعه با خانواده ام برای گذراندن تعطیلات به سمت گلمکان رفته بودیم که در جاده پلیس راهنمایی و رانندگی دستور توقف داد و اعلام کرد که ماشین باید به پارکینگ برود. وقتی با نگرانی علت را جویا شدم اعلام کردند به خاطراین که افزایش جریمه های خودروی شخصی ام بیشتر از سقف مدنظر بوده است. از یک طرف، من اصلا اطلاعی از این موضوع نداشتم و پیامکی هم ارسال نشده بود. از طرف دیگر، وسط جاده در گرمای تابستان ما را مجبور کردند که خودرو را به پارکینگ ببریم و خانواده ام وسط جاده ساعت ها علاف شده بودند. لطفا پیگیری کنید برای این موارد شرایطی را فراهم کنند که حداقل بتوانیم جریمه را همان جا پرداخت کنیم تا علاوه بر این همه هزینه های مازاد، ترس و دلهره در دیگران ایجاد نشود.» این گلایه یکی از شهروندان در تماس با روزنامه خراسان در انتقاد از توقیف خودروهای شخصی به علت پرداخت نکردن جریمه های رانندگی است. شهروند دیگری نیز در تماس با روزنامه خراسان در این باره می گوید: «برای کاری مهم و ضروری با خانواده ام عازم چناران شدیم که به طور ناباورانه ای پلیس خودروی ما را متوقف کرد و دلیل آن را هم انباشت جریمه های پرداخت نشده اعلام کرد. با وجود این که من اطلاعی از این موضوع نداشتم، وسط جاده با خانواده ام ساعت ها علاف شدیم. لطفا این موضوع را پیگیری کنید تا در این موارد ضروری چنین برخوردهای غافلگیرانه ای انجام نشود.» برای پیگیری این مسائل به گفت و گو با رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان پرداختیم.
جرایم تا 3 میلیون تومان؛ توقیف خودروی شخصی
سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان در پاسخ به این گلایه ها به «خراسان رضوی» می گوید: برابر ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ابلاغ شده در سال 1390 جریمه افراد به مرز یک میلیون تومان که می رسد برای فرد پیامک ارسال می شود که برای خودروی شما شکایت ثبت شد تا فرد از شکایت خودروی خود مطلع شود. در صورت پرداخت نکردن، خودرویش توقیف می شود. پلیس برای راحتی کار افراد، این مبلغ را تا 3 میلیون تومان افزایش داده، در صورتی که قانون این میزان را یک میلیون تومان در نظر گرفته است. بنابراین وقتی میزان جریمه ها به 3 میلیون تومان رسید، همکاران ما در هرجا که خودرو را ببینند، آن را توقیف می کنند. وی در پاسخ به این سوال که سقف 3 میلیون تومان از چه زمانی برای جریمه در نظر گرفته شد، می گوید: از سال 1400 این میزان به 3 میلیون تومان افزایش یافت. در قانون همان سقف یک میلیون تومان است، اما پلیس در بخشنامه داخلی خودش ابلاغ کرد که این دستورالعمل انجام شود. به محض رسیدن به یک میلیون تومان پیامک صادر می شود که شکایت ثبت شده است، اما به 3 میلیون تومان که برسد دیگر برای فرد پیامکی ارسال نمی شود. رحیمی در اشاره به ارسال نشدن پیامک برای برخی از افراد می افزاید: این جا دیگر کوتاهی فرد است که متاسفانه با توجه به علم و یقینی که به تخلفات دارد، اقدام به پرداخت نکرده است. حالا اگر برای کسی پیامک ارسال نشده، این جا باز هم کوتاهی خود فرد است چراکه باید لینک شماره تلفن همراه خود را با شماره پلاک خودروی شخصی اش برقرار کند تا پیامک های تخلفات برایش ارسال شود، باز هم اگر این هماهنگی برقرار نیست، می تواند تخلفات خود را از دفاتر پلیس + 10، اجراییات راهنمایی و رانندگی و از طریق شماره تلفن 1101202020 استعلام بگیرد تا از میزان خلافی های خودش مطلع شود. خصوصا زمانی که می خواهد به مسافرت برود یا در جاده تردد داشته باشد. این همه وظایفی است که خود افراد باید انجام دهند اما انجام نمی دهند و توپ را به میدان پلیس می اندازند. رحیمی خاطر نشان می کند: پلیس وظیفه خود را انجام داده و ارفاق لازم را تا 3 برابر مبلغ در نظر گرفته است، اما بعد از آن در زمره خودروی توقیفی قرار می گیرد و حتما هم در صورت متوقف کردن خودرو آن را توقیف خواهند کرد. افراد قبل از این مراحل می توانند پرداخت آنلاین هم انجام بدهند کما این که اگر خلافی خود را از پلیس به اضافه 10 بگیرند، می توانند بگویند با شناسه قبض و شناسه پرداخت به ما بدهید و سپس بخشی از جریمه ها یا تمام آن را پرداخت کنند که مبلغ زیر 3 میلیون تومان شود تا در زمره توقیف قرار نگیرند. رحیمی در پاسخ به این سوال که آیا امکان پرداخت آنلاین پس از توقیف خودرو و قبل از انتقال به پارکینگ وجود دارد؟ می گوید: اگر فرد بتواند در همان لحظه توقیف، جریمه را آنلاین پرداخت کند، همکاران ما به توقفگاه انتقالش نخواهند داد. وی درباره میزان توقیف خودروها به دلیل افزایش جریمه ها در سال گذشته می گوید: سال گذشته 660 گواهی نامه توقیفی داشتیم و به علت این که تعداد نمره منفی شان از حد مجاز بیشتر شده بود، گواهی نامه آن ها را پلیس به مدت 3 ماه، 6 ماه و یک سال ضبط کرد.
تصادفات در مشهد هر 3روز 2کشته
به جا می گذارد
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان با اشاره به ایجاد موقعیت دشوار برای رانندگان در شرایط نامساعد یا همراهی آن ها با خانواده هایشان می گوید: در نهایت باید خودروی آن ها را توقیف کنند و معمولا همکاران ما مساعدت می کنند، اما اگر کسی بخواهد این مساعدت را انجام ندهد، نمی توانیم بگوییم که خلاف مقررات عمل کرده است. فرد فرصت پرداخت جریمه را در چندین مرحله داشته، اما کوتاهی کرده است. لذا به خاطر این قصور باید جور این موضوع را هم بکشد. گله مندی از پلیس در این زمینه برای ایجاد نظم بجا و بحق نیست. وی می افزاید: بیشتر از این قانون نمی تواند با این افراد مساعدت کند چون با این کار انگار داریم قانون خود را نفی می کنیم و می شکنیم. پلیس این میزان را سه برابر کرده است، بیشتر از این چه می تواند بکند؟ در حالی که جریمه ها افزایش پیدا نکرده است. فکر می کنم جریمه ها دوسال است که سالانه 2 درصد اضافه می شود. رحیمی در توضیح جزئیات می گوید: کسی که 3 میلیون جریمه دارد از دید ما راننده ای با احتیاط و منضبط نیست. بپذیریم که این فرد با جریمه هایی که اغلب 20 هزار تومان تا 40 هزار تومان است، 3 میلیون تومان جریمه شده است. حتما این موارد و حتی بدتر از آن، جریمه های بازدارنده باید صورت بگیرد. عده ای هر کار دلشان می خواهد در خیابان ها می کنند، بعد پارکینگ نبریم چون اذیت می شوند؟ حداقل حق آن ها پارکینگ است. سه میلیون تومان جریمه یعنی فرد به طور میانگین بالغ بر 80 تا 100 تخلف داشته است. هر تصادف زاییده یک تخلف است. با قاطعیت می گویم که این ها متخلف هستند. در شهری مثل مشهد روزانه 30 تا 40 مصدوم ترافیکی داریم و هر سه روز 2 نفر کشته می شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
