


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سرانجام پس از 7 سال قانون برگزاری دیدارهای نمایندگان ایران و عربستان در زمین بیطرف لغو شد و اکنون تیمهای 2 کشور میتوانند در زمین خود پذیرای طرف مقابل باشند. این خبری است که روز گذشته به صورت رسمی توسط AFC تایید شد و از فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا اعمال میشود. در بیانیه رسمی که در سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا و با تیتر «بازیهای تیمهای ایرانی و عربستانی به صورت خانگی و خارج از خانه برگزار میشود» منتشر شده، آمده است: کنفدراسیون فوتبال آسیا با خوشحالی تایید میکند که تمامی مسابقات بین تیمهای ملی و باشگاههای فدراسیونهای فوتبال عربستان (SAFF) و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران (FFIRI) به صورت رفت و برگشت برگزار میشود. این پیشرفت مثبت به دنبال توافقی پیشگامانه بین فدراسیونهای 2 کشور انجام و دیروز به AFC ابلاغ شده است. این اتفاق به دنبال عادی شدن روابط دیپلماتیک ایران و عربستان و بازگشایی سفارتخانه های 2 کشور در تهران و ریاض و پیرو دیدار و توافق مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران با یاسر المسحل، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان و درخواست از AFC برای لغو مصوبه 2016 رخ داد و خبر بسیار خوبی برای فوتبالدوستان ایرانی است. گذشته از هزینه های گزاف تحمیل شده در سالهای اخیر به نمایندگان ایران برای بازی در زمین بی طرف با تیم های عربستانی، نمایندگان کشورمان از بزرگترین امتیازشان که هواداران هستند محروم بودند و همین مسئله در افت و ناکامی آنها تاثیر زیادی داشت. حالا با برطرف شدن این مانع بزرگ، تیم های عربستانی که در فصل جاری گلچینی از ستارگان دنیا را جمع و جذب کرده اند برای بازی با پرسپولیس، سپاهان و نساجی به ایران خواهند آمد و این اتفاق اواخر ماه جاری می افتد؛ زمانی که تیم النصر عربستان حریف پرسپولیس برای بازی رفت با نماینده ایران باید به تهران و ورزشگاه آزادی بیاید. البته رونمایی از رونالدو ستاره پرتغالی النصر در آزادی بدون حضور تماشاگران ایرانی خواهد بود چراکه با حکم AFC پرسپولیس به خاطر شکایت باشگاه هندی به یک جلسه محرومیت از حضور تماشاگرانش محکوم شد. بنابراین فوتبالدوستان ایرانی در بازی با سپاهان و الاتحاد و نساجی و الهلال باید منتظر دیدار با کریم بنزما و نیمار و دیگر ستارگان دنیای فوتبال شاغل در لیگ عربستان باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسعود حمیدی- کنار هم گذاشتن این گزارهها در یک نوشتار کمی عجیب است؛ گزاره اول؛ دشت مشهد بالاترین میزان کسری مخازن آبی و آبخوان را در کشور دارد، گزاره دوم؛ مشهدیها به لحاظ سرانه مصرف آب در طیف کممصرفترین شهروندان کشور هستند. گزاره بعدی؛ باغ ویلاهای غیرمجاز متهم اصلی مصارف غیرمجاز آب مشهدند و گزاره نهایی؛ در تابستان امسال به خاطر بحران آب، مردم مشهد آنقدر مصارف خود را کاهش دادند که شاهد کاهش ورودیهای پساب به تصفیهخانهها بودیم. امروز که قلم بر این صفحه میساییم، سد دوستی بهگِل نشسته و در سال آبی جاری افغانستانیها حتی یک قطره حقابه به مخزن این سد ندادهاند که تا همین 2 سال پیش 60 تا 70 درصد مصارف آبی مشهد را تأمین میکرد! بارندگی چند ماه اخیر یک میلیمتر هم نبوده و خشک ترین استان کشوریم. در این شرایط وقتی چشمان خیره به افق سراب آبی، آب میطلبند متولیان چاره را در آن میبینند که کوزه بشکنند تا قدحی آبدست مردم دهند، مانند مادری که برای سیراب کردن فرزندش به هر اقدامی دست میزند متولیان هم که خود میدانند حفر مجدد چاه بر دشت بیآب و برداشت از مشک هزار چاک و بیآب آبخوان مشهد شلیک با پای خود است و میدانند این آبخوان خشک مانند پوسته تخممرغ خواهد شکست و ما را خواهد بلعید. قصه تلخ بحران آب مشهد را همه میدانند اما وقتی پای عمل و اقدام پیش میآید تنها مردم هستند که به نگاه متهم آنقدر مصارفشان را کم میکنند تا مدیران راضی شوند، پایتختنشینان هم که گویی پژواک شکستن حنجره آب مشهد را نمیشنوند یا هم اگر میشنوند با خود میگویند؛ «مشهدیها خودشان فکری به حال خودشان میکنند» یا به قول نماینده ولیفقیه در استان، مشهدیهایی که در تهران تصمیم گیرند، اگر کمکی نمیکنند لااقل مشهد را سرکوب نکنند.
متهم اصلی وضعیت کنونی مشهد را باید «توسعه خلاف آمایش سرزمینی و توان محیطی این خطه» دانست. دشتی که 60 سال پیش ممنوعه اعلام میشود معنیاش آن است که این محیط و آبخوان توان تأمین آب جمعیتی بالاتر از نیم میلیون نفر را ندارد، اما چه اتفاقی رخ داد؛ جمعیت مشهد در این مدت 10 برابر شده است. وقتی دشتی که 400 هزار نفر جمعیت دارد ممنوعه میشود یعنی دیگر چاه حفر نشود؛ اما گوش شنوایی نبود! تمامی طرحهای بالادستی و پاییندستی و استانی و شهرستانی مشهد در یک نقطه با هم وفاق داشتند و آن هم توسعه شهر مشهد و تبدیلشدن آن به قطب دوم جمعیت کشور و ساخت و احداث صنایع آب بر مانند فولاد بر گرده بیآب این دشت! طبیعی است که توسعه و اسکان جمعیت آب نیاز دارد اما از کجا؟ دشتی که دهه 40 ممنوعه شده، توان تأمین آب دارد؟ در عوض چه واقع شد؛ طبق دادهها تعداد کل چاههای مجاز و غیرمجاز دشتهای استان در پایان دهه 40 و همزمان با ممنوعه اعلام شدن این دشت حدود 2 هزار حلقه چاه بود اما امروز که در حال نگارش این گزارش هستیم بیش از 16 هزار 500 حلقه چاه مجاز در استان فعالیت میکنند و طبق آمارهای شرکت آب منطقهای بیش از 7 هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان شناساییشدهاند؛ یعنی 2.5 برابر کل چاههای دهه 40 چاه غیرمجاز حفرشده است که آمارهای غیررسمی از وجود بیش از 10 هزار حلقه چاه غیرمجاز خبر میدهد.
وقتی یک دشت یا آبخوان و ظرف آب کلانشهر 4 میلیونی به این نقطه میرسد، کوچکترین مسائل هم بزرگ دیده میشود. شهروندان مشهدی کار خود را کردند و میزان صرفهجویی در توان خود را انجام دادند اما آن طرف ماجرا چه؟ دولت و متولیان آب وظایف خود را انجام دادهاند؟ در نگاه بلندمدت باید بگوییم خیر؛ زیرا آنچه در طول 6 دهه گذشته برنامهریزی و اجرا شد کاملاً خلاف واقعیت موجود آبخوان و دشت مشهد بوده است.
شرکت آب منطقهای سالانه بر اساس پروانه مصرف میزان معینی آب را تولید و تأمین و در اختیار آبفا قرار میدهد تا از طریق شبکه توزیع در اختیار شهروندان قرار دهد. شبکه انتقال و توزیع آب معمولاً عمر چندساله دارد و در ایران یا حداقل در شهر مشهد میزان متعارف عمر مفید شبکه توزیع آب 25 سال است. البته در این بازه زمان به دلیل افزایش خطوط شبکه یا حوادث آبی خطوط شبکه افزوده یا اصلاح میشوند. طبق گفتههای مدیران آبفای مشهد برای بهروز رسانی شبکه آبی باید سالانه حداقل 4 درصد شبکه آبی این کلانشهر اصلاح شود. طبیعی است اگر این اصلاح، تعویض و ترمیم شبکه انجام نشود، شاهد هدررفت آب در خطوط شبکه آبی خواهیم بود.
ایجاد 100 کیلومتر شبکه انتقال آب چاه در 2 سال!
آب مصرفی مشهد سالانه 260 تا 280 میلیون مترمکعب است که از طریق شبکه انتقال وارد شبکه توزیع میشود. بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد هم اکنون طول شبکه انتقال آب مشهد 804 کیلومتر است درحالیکه پاییز 1400 در گزارشی که با عنوان «نشتهای میلیاردی» به این موضوع پرداختیم، طول شبکه انتقال آب مشهد 700 کیلومتر بود. این یعنی در 2 سال گذشته 100 کیلومتر به شبکه انتقال آب مشهد افزودهشده است که مدیرعامل آبفای مشهد این افزایش را ناشی از ایجاد شبکه انتقال آب چاه به مشهد میداند؛ بنابراین در 2 سال گذشته در شرایط فوق بحرانی آب مشهد متولیان 100 کیلومتر شبکه انتقال احداث کرده تا از دشت ممنوعه و آبخوان روبهمرگ آب از طریق چاه به مشهد منتقل کنند.
حذف آماری 300 کیلومتر شبکه توزیع
طول شبکه توزیع آب مشهد نیز بر اساس گفته اسماعیلیان هم اکنون5100 کیلومتر است درحالیکه پاییز 1400 این شبکه 5400 کیلومتر بود. مدیرعامل آبفا تفاوت اعداد اعلامی را ناشی از حذف آمارهای ریز میداند یعنی درگذشته برخی شبکههای توزیع که ممکن است بدون استفاده باشند در آمارها اعلام میشد ولی در آمار جدید این ریز دادهها حذفشدهاند.
اسماعیلیان طول شبکه انتقال آب روستایی مشهد را 1060 کیلومتر اعلام میکند که این مسافت نسبت به مهرماه 1400 حداقل 400 کیلومتر بیشتر شده است. مدیرعامل آبفا دلیل این افزایش را افزوده شدن حداقل 70 روستا به شبکه تأمین آب روستایی مدیریت ابفای مشهد اعلام کرد و هم اکنون تعداد روستاهای تحت پوشش آبفای مشهد به 300 روستا رسیده است، البته اجرای برخی پروژههای آب روستایی هم در این افزایش بیتأثیر نبوده است. علاوه بر این، طول شبکه توزیع آب روستایی نیز از 1600 کیلومتر به 1790 کیلومتر رسیده است.
از فرسودگی 30 درصدی تا نیاز 3600 میلیاردی
اما سوال اساسی این است که چه میزان از شبکه انتقال و توزیع آب مشهد نیازمند اصلاح و بازسازی است؟ مدیرعامل آبفا میگوید: حداقل 30 درصد شبکه توزیع آب مشهد نیازمند بازسازی است و در روستاها حدود 90 درصد شبکه آبی نیازمند بازسازی است که یا ناشی از اتمام دوره عمر مفید شبکه بوده یا این که شبکه موجود پاسخگوی رشد جمعیت روستایی نیست.
اسماعیلیان هزینه اصلاح هر یک کیلومتر شبکه توزیع آب مشهد را 2.3 میلیارد تومان اعلام میکند که با احتساب این که لوله استفاده شده با قطر 200 میلیمتر باشد، برای قطرهای بالاتر تا 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. اگر از طول شبکه 5100 کیلومتری 30 درصد نیازمند بازسازی و با احتساب حداقل اعتبار موردنیاز 2.3 میلیارد تومانی برآورد کنیم، مشخص میشود برای اصلاح 30 درصد شبکه آبی مشهد حداقل 3600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل آبفا مشهد درباره اینکه چرا تاکنون اصلاح شبکه توزیع آب مشهد انجام نشده؟ میگوید: با احتساب عمر مفید 25 ساله شبکه ما سالانه باید 4 درصد شبکه را اصلاح کنیم که به دلیل نبود اعتبار در سالهای گذشته این برنامه بهطور کامل محقق نشده است یعنی درحالیکه باید سالانه حدود 200 کیلومتر شبکه اصلاح شود به دلیل نبود اعتبار تنها 100 کیلومتر اصلاح میشد.
اصلاح نشدن شبکه آب یعنی هدررفت آب ان هم در شرایط فوق بحرانی و هزینههای سرسامآور تولید و تأمین آب؛ اما سؤال دیگر اینجاست که چه میزان از آب تولیدی مشهد در شبکهای که 30 درصد آن اکنون فرسوده است، هدر میرود؟
برای برآورد این میزان به 2 عدد نیاز داریم؛ اول اینکه چه میزان آب در طول یک سال در مشهد تولیدشده است و دوم اینکه چه میزان از این آب به مصرف رسیده است؟
اسماعیلیان میزان تولید آب مشهد در سال 1401 را حدود 254 میلیون مترمکعب اعلام میکند که از طریق شبکه توزیع در اختیار یکمیلیون 454 هزار و 457 مشترک آبفا قرارگرفته است.
ماجرای 64 میلیون مترمکعب آب گمشده!
مدیرعامل آبفای مشهد درباره اینکه چه میزان از آب تولیدی بر اساس قبول صادرشده در سال 1401 به مصرف مشترکین رسیده است؟ میگوید: بر اساس قبضهای صادرشده توسط آبفای مشهد در سال 1401 معادل 191 میلیون مترمکعب آب توسط مشترکان مشهدی مصرفشده است.با احتساب اعداد اعلامی توسط مدیرعامل آبفا، در سال 1401 حداقل 64 میلیون مترمکعب آب در مشهد هدررفته یا مصرفشده و به ثبت نرسیده است. اسماعیلیان در توضیح این موضوع میگوید: این آب «آب بدون درآمد» است که صرفاً به معنی هدررفت نیست. یعنی اگرچه اختلاف این دو عدد نشان میدهد در سال 1401 حدود 24 درصد آب مشهد هدررفته است، اما واقعیت ماجرا این نیست.
هدررفت واقعی و ظاهری
مدیرعامل آبفای مشهد میگوید: حدود 10 درصد از این میزان( حدود 25 میلیون مترمکعب) هدررفت«واقعی»(هدر رفتی که از طریق شبکه توزیع به دلیل شکستگی یا فرسودگی اتفاق می افتد) است و 14 درصد دیگر (حدود 40 میلیون مترمکعب) دیگر هدر رفت «ظاهری» (هدررفت ظاهری مربوط به آبی است که توسط شهروندان مصرف میشود اما ثبت نمیشود و برای آبفا درآمد ندارد مانند انشعابهای غیرمجاز و دقت نداشتن کنتورها و ...) .اسماعیلیان میگوید: میزان هدررفت آب در شبکه توزیع آب در کشورهای توسعهیافته 3 تا 5 درصد و در ایران حدود 8 درصد است. در مشهد میزان هدررفت در سالهای گذشته حدود 9 درصد بوده اما سال گذشته به دلیل یخزدگی شبکه توزیع این درصد به عدد 10 رسید. البته با این حال، وضعیت ما از تهران و اصفهان بهتر است.
از سوی دیگر باید توجه داشت وقتی میخواهیم میزان هدررفت آب در شبکه توزیع را از 20 درصد به 18 درصد برسانیم، هزینههای سرمایهگذاری اندکی میطلبد اما وقتی بخواهیم عدد 10 درصد را به 8 درصد برسانیم هزینههای سرمایهگذاری بسیار سنگینی میطلبد.
3600 میلیارد سرمایهگذاری نیاز است
مدیرعامل آبفای مشهد تأکید میکند: اگر بخواهیم میزان هدر رفت آب مشهد را از 10 درصد به استاندارد 6 درصد و کمتر برسانیم، به حداقل 3600 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیازمند هستیم. هرچند در سالهای اخیر با اقداماتی مانند پهنهبندی شبکه آب مشهد میزان هدررفت کاهشیافته است. از سوی دیگر کل درآمد آبفای مشهد از فروش آب و فاضلاب در سال حدود 500 میلیارد تومان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شهریور تقریباً به نیمه خود رسیده و کم کم بوی خوب ماه مدرسه میآید. امسال هم مثل هر سال میلیونها دانشآموز سال تحصیلی را در حالی شروع میکنند که ممکن است برخی از آنها به خصوص کلاساولیها ترس از حضور در مدرسه داشته باشند. البته چنین نگرانی فقط شامل آنها نمیشود و بچههایی که در مقاطع بالاتر درس میخوانند هم ممکن است اضطراب شروع مدرسه را تجربه کنند و در روزهای منتهی به بازگشایی مدارس برنامه خوابشان عوض شود، ناراحت باشند و ... هرچند طی این سالها حال و هوای بازگشایی مدارس نسبت به گذشته تغییرکرده و کمی جذابتر شده است؛ اما در مقابل دنیای بچهها هم تغییر کرده است. اگر کلاس اولی دارید و هنوز مدرسه را تجربه نکرده، یا دانشآموزی در کلاسهای بالاتر دارید که هنوز هم در آغاز سال تحصیلی اضطراب دارد مطالعه این پرونده را به شما توصیه میکنیم. با ما باشید.
مدرسههراسی؛ از علایم تا راهکارها
اصطلاح فوبیای مدرسه به معنای ترس کودک از مدرسه رفتن است اما متخصصان معتقدند که مشکل اساسی واهمه از رفتن به مدرسه نیست
سمانه تعلیم دهنده | کارشناس ارشد مشاوره توان بخشی
گاهی فرزند شما کلاس اولی هم نیست؛ اما از چند روز مانده به شروع مدرسهها نگران است، شبها نمیخوابد و در کل فوبیای رفتن به مدرسه را دارد. ماجرای این دانش آموزان از چه قرار است؟ جداییها در تار و پود زندگی افراد تنیده شدهاند، سازش با جدایی چه به صورت گذرا یا به صورت اساسی و پایهای بخشی از فرایند رشدی مادامالعمر انسان است. جداییهایی که هرکدام فرد را وارد چالش جدیدی میکنند. شاید بتوان گفت جدایی از خانه و والدین با ورود به مدرسه از مهم ترین رویدادهای چالشبرانگیز دوران کودکی است. کودکان حساس در برابر رویدادهایی که برای بیشتر همسنوسالهایشان، تنش کمی ایجاد میکند دچار ترس شدید میشوند و ممکن است دچار مدرسههراسی شوند. والدین در این مواقع باید چه کنند؟
مشکل اساسی «واهمه از رفتن به مدرسه» نیست
اصطلاح فوبیای مدرسه به معنای ترس کودک از مدرسه رفتن است اما متخصصان معتقدند که مشکل اساسی واهمه از رفتن به مدرسه نیست، بلکه ترس از ترک خانه و اضطراب ناشی از جدایی از والدین است که علایم آن از گریستن تا سردرد، تهوع، بیاشتهایی و دلدرد را شامل میشود. عموماً در صبح زود رخ میدهد و بعد از نرفتن به مدرسه علایم فروکش میکند و در روزهای تعطیل یا آخر هفته کمتر می شود یا اصلاً دیده نمیشود.
دلایل بهوجود آمدن این مشکل
مطالعات نشان داده که چنین کودکانی معمولاً دارای والدین یا در حقیقت مادرانی کمال گرا، مستبد، بیش از حد مراقب یا سهل گیر هستند. در واقع مادران به فرزندان بیشتر میچسبند تا فرزندان به مادر. خانه کودکانی که فوبیای مدرسه دارند عموماً گرم و دور از طردشدگی و بیرحمی است، این کودکان عموماً بهره هوشی مناسبی دارند و در مدرسه شاگردان خوبی هستند ولی دارای زمینههای ترس، ناپختگی، انفعال و انزواطلبی هستند. به همین دلیل از جنگ و دعوا، ورزشهای سنگین و فعالیتهای اجتماعی اجتناب میکنند. خیلی کمتر تجربه جدایی از والدین را در کودکی کشیدهاند و به مادر وابستگی بیش از حد دارند. عواملی هم در مدرسه ترس از مدرسه را ایجاد میکنند مثل اذیت و آزار توسط کودکان یا سختگیری معلم، سر به سر گذاشتن یا لقب دادن، ترس از شکست، فشارهای امتحان، دیر رسیدن به مدرسه، عقب افتادن در نتیجه بیماری، ترس از تنبیه، تولد فرزند جدید، فوت یا طلاق والدین، جلب توجه و... .ضمن این که ترس از مدرسه در تمام طیفهای اجتماعی و سطوح هوشی دیده میشود و رایجترین آن در دوره ابتدایی است. در نخستین روز مدرسه کودکان زیادی اشک میریزند که حالت شدید آن اضطراب جدایی است.
توصیههایی برای درمان مدرسههراسی
با شرایط مدرسه جدید آشنایش کنید پیش از شروع سال تحصیلی با کودک به مدرسه بروید و اگر برای اولین سال است که به مدرسه جدید میرود، تمام قسمتهای مدرسه مانند دستشویی، آبخوری، فروشگاه و... را به کودک نشان دهید. برای آشنایی با کادر مدرسه، قبل از شروع سال تحصیلی او را به مدرسه ببرید و اجازه دهید چند کلامی با مدیر، معاون یا سایر کارکنان مدرسه گفتوگو کند.
علت ترس را شناسایی کنید بهجای مسخره کردن، تحقیر یا جدی نگرفتن موضوع ترس کودکتان از مدرسه، برای شناسایی علت ترس کودک در یک محیط امن و آرام و صمیمی با او گفتوگو کنید.
با همکلاسیهایش ارتباط بگیرید کودک را به ایجاد دوستیهای مدرسهای تشویق و به او کمک کنید تا با همکلاسیهای خود صمیمی شود. در صورت امکان دوست یا دوستان همکلاسیاش را به منزل دعوت کنید. در این زمانها از تجربههای خوشایند خود در مدرسه بگویید تا دیدگاه و تفکر فرزندتان درباره مدرسه اصلاح شود.
اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید والدین باید با افزایش اعتماد به نفس و ایجاد فضای ارتباط با همسالان و تشویق فعالیتهای گروهی، زمینه برطرف شدن ترس از مدرسه را در کودک فراهم کنند. در نهایت خودتان را آماده کنید که دردسرهای این جدایی، روزها یا حتی هفتهها به طول بینجامد و در عین حال به خودتان یادآوری کنید که آرام و خوشبین باشید. اگر شما بتوانید از پس این روزهای سخت برآیید، کودکتان به این روند عادت خواهد کرد و جداییهای بعدی خیلی راحتتر خواهد بود.
از وسایل مادر کمک بگیرید در صورت وابستگی شدید کودک به مادر میتوانید یکی از وسایل شخصی مادر مانند گیره مو را به کودک بدهید تا وجود مادر را در کنارخود احساس کند. تاکید میکنم که نادیده گرفتن ترس کودک و برخورد خشونتبار و غیرمنطقی یا بیتوجه بودن به کودک مشکل وی را تشدید میکند. هرگز کودکی را که دارای اضطراب جدایی است، در مدرسه یا کلاس رها نکنید.
این کارها را در زمان بازگشایی مدارس انجام دهید معلم، مدیر و کارکنان مدرسه را از مدرسههراسی کودک خود مطلع کنید. در صورت لزوم از مسئولان مدرسه بخواهید تا به کودک مسئولیتهای ساده و به فراخور حال او بدهند. بعد از شروع مدارس، روزهایی که آرام و بدون دردسر به مدرسه میرود، او را تحسین و تشویق کنید یا روزهایی که به دلیل بیماری در خانه میماند، اجازه ندهید بازی کند یا تلویزیون ببیند. هنگام جداشدن از وی برای او وقت بگذارید، به حرفهایش گوش دهید و با روی خوش از وی جدا شوید. در صورت لزوم به صورت تدریجی چند ساعتی را در مدرسه حضور داشته باشید و به تدریج زمان را کاهش دهید و به او اطمینان دهید که تا خودش نگوید او را تنها نخواهید گذاشت. همچنین برای پاداش دادن به کودک برای حضور در مدرسه، به او جایزه بدهید. از طرف دیگر، به دلیل امتناع کودک از رفتن به مدرسه، از انجام فعالیتهای سرگرمکننده در خانه خودداری کنید.
از روانشناس کمک بگیرید سعی کنید با ایجاد یک شبکه حمایتی امن و شاد در مدرسه برای کودک که نقش اصلی را معلم به عهده دارد و با برخورد مناسب و دوستانه نظر کودک را جلب کنید و ترس و نگرانی او را کاهش دهید. در صورت وجود اضطراب شدید جدایی حتماً با یک روان شناس یا مشاور کودک گفتوگو کنید.
فرشقرمز برای کلاس اولیها بیندازید
آماده کردن کلاس اولیها برای رفتن به مدرسه اصولی دارد که والدین باید در این روزهای باقی مانده شهریور مد نظر قرار دهند
منیره کشف رودی | فوقلیسانس روان شناسیبالینی
شروع کلاس اول یکی از مهم ترین مراحل در زندگی هر شخصی است. آمادهکردن دانشآموزان برای شروع کلاس اول یکی از دغدغههای والدین است خصوصاً والدینی که فرزندانی وابسته دارند. اگر فرزند شما دوره پیش دبستانی را تجربه نکرده باشد، شروع کلاس اول برای او سختتر است و والدین باید وقت و انرژی بیشتری را برای آماده کردن کودک به کار ببرند. در ادامه مطلب مهمترین نکات آمادهسازی کودک برای شروع کلاس اول بیان میشود.
ساعت خواب کودک را تنظیم کنید
یکی از مسائلی که باعث می شود کودکان برای شروع کلاس اول آمادگی نداشته باشند، بیدار شدن دیر هنگام از خواب است. خصوصاً کودکانی که شبها دیر به خواب میروند، با این مشکل بیشتر دست و پنجه نرم میکنند. به همین سبب به والدین توصیه میشود حداقل 4 هفته قبل از بازگشایی مدارس کمک کنند تا خواب کودک تنظیم شود. ترغیب کودکان برای زود خوابیدن و زود بیدار شدن باعث میشود تا کودکان برای شروع کلاس اول آمادگی بیشتری پیدا کنند.
بازسازی مدرسه در اتاق کودک
والدین چندین ماه قبل از شروع مدارس باید اقداماتی را برای کاهش اضطراب فرزندشان انجام دهند. راهکارهای کاهش اضطراب کودکان پیش از رفتن به مدرسه مثلاً میتواند این باشد که محیط مدرسه را در اتاق کودک بازسازی کنید و مادر با کودک بازی کند؛ به این صورت که مادر نقش معلم، دوست، همکلاسی و مدیر را بازی کند و در بازی این افراد را مهربان و صمیمی جلوه دهد.
گشتوگذار در مدرسه
حدود دو هفته قبل از بازگشایی مدارس، بهتر است که کودک را به مدرسه ببریم و اجازه دهیم کمی در محیط مدرسه گشت و گذار کند و با محیط به خوبی آشنا شود. همچنین برنامه یک روز مدرسه را برایش شرح دهید. فعالیتها، بازیها، زنگ تفریح، محل و زمان خوردن چاشت، ساعت برگشت به خانه، چه کسی صبح او را به مدرسه خواهد برد، چه کسی او را به خانه برمی گرداند و... . با این کار پاسخگوی همه سوالات ذهن مشوش فرزند خود، قبل از رفتن به مدرسه خواهید بود. یادتان باشد که او نیاز به اطلاعات بسیار دقیق و روشنی دارد.
خرید لوازم مدرسه با همراهی کودک
همچنین مهم است که کودک، والدین را برای خرید لوازم مدرسه همراهی کند. توصیه میشود که لوازم مدرسه کودک را حداقل دو هفته قبل از شروع کلاس اول خریداری کنید زیرا کودکان علاقه دارند مدام این وسایل را لمس کنند. هر قدر زمان طولانیتری با این وسایل در ارتباط باشند، راحتتر برای شروع مدرسه آماده میشوند. اگر از بین افراد فامیل، همسایهها، دوستان پیشدبستانی یا مهدکودک و... کسی همراه با فرزند شما در همان مدرسه به کلاس اول میرود، لازم است برای کاهش اضطراب جدایی کودک، اجازه دهید چندین روز قبل از شروع مدرسه آنها با هم در ارتباط باشند. این که کودک بداند یکی از دوستانش در همان مدرسه و کلاس با او همراه است؛ بهطور چشمگیری از اضطراب کودک کلاس اولی کم می کند.
بزرگشدن او را تحسین کنید
فرزند شما یک مرحله از زندگی را سپری کرده و دیگر کودک نیست. این جمله را مدام در برابرش تکرار کنید تا به او برای پذیرش شرایط جدید کمک کند. برایش روشن کنید که همه بچههای همسن او به مدرسه میروند. مهمتر از همه این که به او نگویید در مدرسه قرار است با دوستانش خوش بگذراند، چرا که ممکن است در اولین روز مدرسه از این موضوع ناامید شود.
برای کودک قصه دنبالهدار بخوانید
از آن جا که کودکان باید برای شروع تحصیل در کلاس اول تمرکز کافی داشته باشند، به مادران توصیه میشود قبل از شروع سال برای کودکان کتاب بخوانند. قصههای دنبالهدار میتوانند بهترین گزینه برای آمادهسازی کودک در شروع مدرسه باشند. به طور کلی به مادران توصیه میشود راهکارهایی برای تقویت حافظه شنیداری و بصری به کار گیرند. انجام تمریناتی برای ورزیده شدن دستها هم در کنار این راهکارهای تقویت حافظه کمک میکند تا دانشآموزان برای شروع کلاس اول آمادگی بیشتری داشته باشند.
او را با مفاهیم جدید آشنا کنید
کودک در این دوره با بسیاری از مفاهیم مانند گروه، مسئولیت و فداکاری آشنایی پیدا می کند؛ به همین سبب لازم است آمادگی روحی و جسمانی برای درک این مفاهیم داشته باشد. به عنوان مثال کودکان در شروع کلاس اول با مشق نوشتن و تکلیف آشنایی پیدا میکنند. مشق نوشتن و تکلیف در این دوره یکی از مسئولیتهای مهم دانشآموزان است. به همین سبب مادران باید با اقداماتی کودکان را برای این امر آماده کنند؛ خمیر بازی، ماسه بازی و گل بازی در دوران قبل از مدرسه باعث ورزیده شدن دستها و انگشتان کودکان می شود و در نتیجه کودکان برای انجام تکالیف مشکل کمتری پیدا میکنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

موسیقی
موسیقی سوگواری بوشهر به روایت«محسن شریفیان»



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه بین الملل-در ادامه سیاست های اسلام ستیزانه کشورهای غربی ، پلیس سوئد ۱۵ نفر را به دلیل تلاش برای جلوگیری از هتک حرمت قرآن کریم بازداشت کرد.«سلوان مومیکا» شهروند ساکن سوئد که در ماه های گذشته چندین بار در اقدامی موهن و اسلام ستیزانه، اقدام به هتک حرمت قرآن کرده است؛ این بار در منطقه «وارنهمستورگت مالمو» که تعداد زیادی از مسلمانان در آن زندگی میکنند اقدام به هتک حرمت قرآن کرد، اما این اقدام وی با اعتراض بسیاری از ساکنان مواجه شد و بیش از 100 معترض به سمت وی سنگ و بطری آب پرتاب کردند.با افزایش اعتراضات، پلیس سوئد به حمایت از مومیکا وارد عمل شد و بیش از 15 معترض را دستگیر کرد.کشورهای سوئد و دانمارک طی ماه های اخیر به بهانه «آزادی بیان» مورد ادعای خود چندین بار مجوز هتک حرمت قرآن کریم توسط افراد تندرو را صادر کردند و در واقع با چراغ سبز و حمایت دولت این کشورها، موضوع اسلام ستیزی و هتک حرمت قرآن همچنان ادامه دارد.ادامه اسلام ستیزی در کشورهای غربی درحالی است که این کشورها همواره مدعی آزادی بیان هستند. در واقع کشورهای غربی به طور عامدانه تفاوت بین آزادی بیان و تمسخر و توهین به مقدسات را نادیده می گیرند. آن ها مجوز لازم برای قرآن سوزی را صادر و از شخص هتاک به بهانه آزادی حمایت می کنند، در حالی که به افراد معترض به این هتاکی حمله و آن ها را ضرب و شتم یا دستگیر می کنند.در واقع کشورهای غربی فقط زمانی دم از آزادی می زنند که زیر سوال بردن و توهین به موضوعاتی که مدنظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد به شدت برخورد و محکوم می کنند، چنان که اکنون نیز به جای دستگیری شخص هتاک، افرادی که به وی اعتراض کرده اند، دستگیر شده اند.«توبیاس بیلستروم» وزیر خارجه سوئد چندی پیش با اذعان به این که انجام کارهای ضد اسلامی امری وحشتناک است، گفت که استکهلم خواستار تقویت روابط با کشورهای اسلامی است. وی همچنین مدعی شد، این کشور هرگونه اقدام اسلامهراسانه را به شدت رد می کند و هتک حرمت قرآن یا هر کتاب مقدس دیگر، توهینآمیز است و بیاحترامی به شمار میآید. به رغم ابراز تاسف برخی مقامات سوئدی، دولت این کشور مدعی است که بر اساس قوانین مخصوص حفاظت از آزادی بیان، نمی تواند مانع از انجام این اقدام شود.اسلام ستیزی و نمود آن سوزاندن کتاب مقدس قرآن درکشورهای اروپایی با دیگر سیاست هایی چون پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات گسترده منفی علیه اسلام و مسلمانان و همچنین اعمال انواع تبعیضها درباره آن ها حتی تهدید به سلب حق شهروندی سبب شده تا عملا مسلمانان در فشار مضاعف سیاسی و اجتماعی قرار بگیرند، موضوعی که برخلاف ادعاهای آزادی خواهی کشورهای غربی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور – کودک ۷ سالهای که آثار وحشتناک شکنجه در نقاط مختلف پیکرش نمایان است در حالی به طرز مشکوکی جان سپرد که نامادری وی پرده از آزارهای هولناک او برداشت. به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان عصر سوم شهریور، زنی در تماس با مرکز فوریتهای پلیسی از وضعیت وخیم کودک ۷ ساله ای خبر داد که مدعی بود توان حرکت ندارد! وقتی امدادگران اورژانس به محل رسیدند در معاینات اولیه مشخص شد که او علایم حیاتی ندارد، با وجود این نیروهای امدادی پیکر ویهان را به بیمارستان طالقانی انتقال دادند اما کادر پزشکی هم مرگ پسر بچه مذکور را تایید کردند و بدین ترتیب جسد وی به پزشکی قانونی منتقل شد.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است در حالی که تا دوازدهم شهریور کسی پیگیر تحویل جسد کودک نبود،ناگهان زن ۴۴ سالهای وارد پزشکی قانونی شد و ادعا کرد قصد دارد جسد ویهان را برای دفن تحویل بگیرد اما پزشکان قانونی که آثار هولناک شکنجه و زخمهای وحشتناک را روی پیکر کودک ۷ ساله دیدند مراتب را به قاضی دکتر صادق صفری قاضی ویژه قتل عمد مشهد اطلاع دادند.
طولی نکشید که با حضور مقام قضایی در پزشکی قانونی،علت مرگ کودک مورد واکاویهای دقیق و معاینات پزشکی قرار گرفت و از سوی دیگر نیز قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد که به اظهارات ضد و نقیض و گاهی دلسوزانه نجمه (زن ۴۴ ساله) مشکوک شده بود دستور بازداشت او را صادر کرد تا علت شکنجههای مذکور مشخص شود. بنابر گزارش روزنامه خراسان این گونه بود که پرونده کودک آزاری وارد مرحله جدیدی شد و گروهی از کارآگاهان با نظارت و هدایت مستقیم سرهنگ مهدی سلطانیان (رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی) تحقیقات گستردهای را در این باره آغاز کردند. این زن جوان که مدعی بود نامادری «سید ویهان» است در بازجوییهای مقدماتی گفت: شوهرم از اواخر دی ماه سال گذشته و به خاطر برخی جرایم در زندان مرکزی مشهد به سر میبرد و من از پسر ۷ ساله او مراقبت میکردم. اما ویهان نمیتوانست ادرار خود را کنترل کند که همین موضوع مدام باعث عصبانیت من میشد.
آن روز هم وقتی از خانه مادرم به منزل خودم در توس ۹۷ بازگشتم پسرم را دیدم که در حیاط منزل با حالتی مضطرب ایستاده است، هنگامی که نزدیک رفتم متوجه شدم که او باز هم اسهال شده و لباسهایش را کثیف کرده است، این بود که با فندک اتمی دست و پاهایش را سوزاندم و سپس از او خواستم دستانش را روی دیوار بگذارد و پشتش به من باشد و با چوب ضرباتی را برای تنبیه او بر پیکرش وارد آوردم ولی بعد از چند ساعت حال او وخیم شد و با کمک همسایه تلاش کردیم تا نفس بکشد ولی او حرکتی نداشت به همین دلیل هم با اورژانس تماس گرفتیم و او را به بیمارستان طالقانی بردند تا این که من برای رضای خدا به پزشکی قانونی رفتم که جسدش را تحویل بگیرم. این زن جوان همچنین در باره آثاری از زخمهای التیام یافته که به صورت گرد روی مچ پاهای کودک وجود داشت نیز گفت:آن آثار زخمهای عمیق مربوط به نخهای جعبه شیرینی است چرا که وقتی ویهان مرا با رفتارهایش عصبانی میکرد پاهایش را با آن نخها محکم میبستم ولی چون به خودش فشار میآورد نخ ها به درون گوشت پایش فرو میرفت. به گزارش روزنامه خراسان در پی اعترافات این زن جوان بلافاصله گروهی از کارآگاهان به سرپرستی سروان اسماعیل عظیمی مقدم (افسر پرونده) و با دستورات ویژه قاضی پرونده های جنایی عازم منزل زن مذکور شدند و به بررسیهای میدانی پرداختند. در همین حال چندین فندک اتمی به همراه مقدار اندکی شیشه و تعدادی چوب کشف شد که وی ادعا کرد لوازم استعمال مواد مخدر مربوط به شوهر زندانی اش است، چوبها را نیز برای حفاظت از خودش در منزل نگهداری میکند.
با توجه به اهمیت و حساسیت این موضوع و مرگ مشکوک پسر بچه ۷ ساله قاضی صفری دستورات محرمانهای را برای پیگیری این پرونده در حالی صادر کرد که علت دقیق مرگ این کودک معصوم زیر ذره بین آزمایشهای تخصصی پزشکی قانونی قرار گرفته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.