جوابیه آموزش و پرورش به گزارش خراسان با عنوان «آموزش خوب مانند خودروی لوکس!»
در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ 11/06/1402 با عنوان «آموزش خوب مانند خودروی لوکس!» پاسخ قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزش برابر، وزارت آموزش و پرورش را به استحضار میرساند:
وزارت آموزش و پرورش به منظور تحقق مطالبات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و در راستای عملیاتی نمودن راهبردها و برنامههای فصل ششم سند تحول دولت مردمی در حوزه تعلیم و تربیت و ارتقای عدالت تربیتی و افزایش دسترسی افراد جامعه به خدمات با کیفیت و آموزش و پرورش رایگان (خصوصاً در مدارس عادی، مناطق محروم، حاشیه شهرها، روستاها و مناطق مرزی ) و به منظور اجرایی نمودن سومین هدف کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبنی بر پوشش کامل آموزش عمومی با کیفیت و توانمندسازی دانش آموزان مناطق محروم و حاشیه شهرها در سراسر کشور، قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب و آموزشی برابر در سال ۱۴۰۱ تاسیس گردید و اهداف و فعالیت های زیر را تاکنون دنبال نموده است:
اهداف:
۱-ارتقای عدالت تربیتی و افزایش دسترسی افراد جامعه به خدمات آموزش و پرورش رایگان و با کیفیت۲-افزایش مشارکت اجتماعی- تربیتی اولیا، معلمان، نهادهای دولتی و عمومی، مردمی، خیریه ای و غیردولتی برای بهسازی آموزش و پرورش
اهم فعالیت های انجام شده:
1-شناسایی و ساماندهی و به کارگیری 2300 گروه جهادی دانشجویی و مردمی و بیش از 15 هزار گروه دانشآموزی تحت مدیریت معلمان (طرح خدام) جهت اجرای عملیاتهای جهادی قرارگاه.2- تشکیل بانک اطلاعات 30 هزار مدرسه کم برخوردار مناطق آموزش و پرورش کشور (محلات ۲۰۲۰، مناطق مرزی ،عشایری و روستایی) جهت ارائه خدمات آموزشی و پرورشی و عمرانی.3-اجرای طرح جهادی و ملی شهید عجمیان (نهضت بهسازی و شادابسازی مدارس مناطق کم برخوردار و با محوریت محلات2020) در 15 هزار مدرسه و ۱۰۰هزار کلاس درس سراسر کشور.
محورهای طرح :
الف-تعمیرات میز و نیمکت،درب و تخته کلاس ها.ب-رنگ آمیزی دیوارهای کلاس و محیط مدرسه.ج-زیباسازی و شاداب سازی نمازخانه.د-مرمت عایق های سقف.هـ-مرمت و بهسازی سرویس های بهداشتی.ی-ایجاد حیاتی پویا و با نشاط.
4-ساماندهی وضعیت 900 هزار نفر از بازماندگان از تحصیل به منظور برگرداندن آنان به چرخه آموزشی کشور از طریق مدارس حضوری ، مدارس از راه دور ، نهضت سوادآموزی و سایر روش های مجازی و حضوری و تمرکز ویژه در استان سیستان و بلوچستان به دلیل دارا بودن بیشترین بازماندگان از تحصیل با حمایت معاون اول رئیس جمهور.
5- طراحی و راهاندازی سامانه مدیریتی عدالت تربیتی (etnab.ir)، جهت شناسایی و جذب گروههای جهادی داخل و خارج آموزش و پرورش و ساماندهی نیاز مدارس مناطق کم برخوردار، با اولویت محلات 2020.
6-اجرای طرح توانمندسازی و آموزش مهارتهای نرم و کارآفرینی (ستاره شریف) ویژه دانش آموزان ۱۱ تا ۱۶ سال محلات 2020، به ظرفیت ۴۰ هزار نفر در ۱۴ استان کشور، با هدف تربیت کارآفرینان آینده برای کسب و کارهای جدید در محلات و مناطق کم برخوردار، با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، ستاد توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کشور و سازمان برنامه و بودجه.
۷-ارائه خدمات پشتیبان درسی به دانش آموزان نیازمند محلات2020،از طریق طراحی و مدیریت اپلیکیشن آموزشی برپا (barpa.ir)با استفاده از معلمان بازنشسته و نومعلمان.
8-تنظیم برنامه عمل وزارت آموزش و پرورش ،در تحقق عدالت تربیتی و احصای برنامههای همه بخشهای وزارت آموزش و پرورش با موضوع عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر (بیش از ۵۰ برنامه) جهت ارتقای شاخصهای عدالت در چهار محور اصلی: بسترسازی مدیریتی - کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی - مدیریت بهینه منابع انسانی - مدیریت بهینه منابع مالی
9- ساخت ۱۰ هزار چشمه سرویس بهداشتی استاندارد در مناطق کم برخوردار مرزی، عشایری و روستایی در ۱۸ استان با محوریت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور و مشارکت بنیاد علوی.
10-راه اندازی پویش همه حاضر و جلب مشارکت نهادها ،دستگاهها، خیرین و آحاد مردم ، برای خرید لوازم التحریر و نوشت افزار ایرانی و اهدای بیش از ۳۰۰ هزار بسته رایگان به دانش آموزان کم برخوردار محلات 2020و مناطق هدف.
11- شناسایی، ساماندهی ، تجلیل و تقدیر از جهادگران و خیرین مدرسه یار فعال در حوزه تعلیم و تربیت در سراسر کشور و اهدای مدال جهادگران تربیت به بیش از ۳۰۰ نفر از این عزیزان، با هدف جریان سازی اجتماعی، شناسایی ظرفیتهای جدید و فرهنگ سازی رویکرد جهادی، در حل مسائل آموزش و پرورش.
12-تعمیر و مرمت ۱۰۰۰ مدرسه و استانداردسازی ۶۰۰ کلاس درس ،در مناطق کم برخوردار و محروم مرزی، با همکاری و مشارکت بنیاد علوی.
13-راه اندازی پویش اهدای اسباب بازی و اهدای بیش از ۱۴ هزار اسباب بازی به دانشآموزان محلات و مناطق کم برخوردار کشور.
14-برگزاری جلسات کارشناسی و مدیریتی متعدد جهت حل و فصل نهایی انتقال سند مالکیت بیش از ۱۳۰ هکتار از اراضی تحت اختیار بنیاد مستضعفان به وزارت آموزش و پرورش به صورت رایگان.