
تعداد بازدید : 202
شب ستارههای خراسانی
مراسم یادبود 3 شهید موسسه فرهنگی خراسان شهید جهانی، سیدی و امانی با حضور خانواده های شهدا، جمعی از فعالان رسانه ای و کارکنان خراسان برگزار شد

هانیه غلامی - خراسانیها دور هم جمع شدند تا یاد همکاران آسمانیشان را گرامی بدارند. شهید محمود سیدی و شهید محمدرضا امانی دو ستاره خراسانی هستند که در آسمان هشت سال دفاع مقدس میدرخشند و شهید جواد جهانی که نشان مدافعان حرم را به سینه دارد.
آیین گرامی داشت شهدای موسسه فرهنگی، هنری خراسان به همت این موسسه و با کمک شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی همزمان با هفتمین سالروز شهادت شهید عزیز جهانی و در آستانه تولد عقیله بنیهاشم، حضرت زینب کبری سلام ا... علیها در فرهنگسرای ترافیک برگزار شد. در این مراسم که خانواده محترم شهدا نیز حضور داشتند، ضمن تجلیل از ایشان، کلیپی از سخنان همکاران و دوستان شهید جهانی اکران شد و چشمان خانوادهاش را بارانی کرد. اشکی که عطر دلتنگی داشت.
سخنران ویژه این مراسم دبیر گروه اندیشه و تاریخ روزنامه خراسان بود که به مرور اسناد تاریخی حضور اهالی خراسان در جبهه های دفاع مقدس پرداخت.
وی درباره تاثیرات روزنامه خراسان در دفاع مقدس گفت: مرحله اول در زمان جنگ، روزنامه خراسان به عنوان یک جریده مردمی از همه ظرفیتهایش برای انعکاس آن حماسه استفاده کرد و در زمینههای مختلف به ویژه مصاحبه فعالیت داشت.
نوائیان با اشاره به محلی بودن روزنامه خراسان تا اواخر دهه ۶۰ افزود: در آن زمان خبرنگاران روزنامه خراسان مصاحبههای بسیار خوبی را داشتند، افرادی از جمله شهید کاوه و علاوه بر آن ریزترین اتفاقات دفاع مقدس را ثبت کرده اند.
وی با اشاره به نام شهید لیاقت به عنوان اولین شهید دانشآموز استان گفت: روزنامه خراسان بهترین منبع برای تاریخ شرق کشور در آن زمان بوده است.
دبیر اندیشه و تاریخ روزنامه خراسان اظهار کرد: روزنامهنگاران خراسان تنها قلم به دست نبودند، بلکه در میدان حضور داشتند، شهید امانی، خبرنگار خراسان در شیروان نمونه آن است. مرحوم شهید امانی، خبرنگار میدانی عملیات والفجر ۸ بوده و اخبار جنگ را برای روزنامه ارسال می کرده است.
وی اضافه کرد: چاپخانه خراسان نزدیک به ۱۱۰ سال است که فعالیت دارد از جمله افرادی که در این چاپخانه کار میکرده و به جبهه رفته اند، شهید محمود سیدی است. شهید سیدی از طبقات زحمتکش جامعه است و این دو شهید برخاسته از این قشر هستند. نوائیان ادامه داد: مرحله دوم نقشآفرینی روزنامه خراسان مربوط به بعد از دفاع مقدس و حفظ آثار آن و تبیین آن دوران است.
دیگر سخنران این مراسم رئیس سازمان بسیج رسانه استان بود که با اشاره به ثمرات خون مقدس شهدا گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران شاهد یک حرکت اساسی هستیم که ثمره خون شهداست. شاد با استناد به سخنان مقام معظم رهبری و دیگر علما درباره نابودی اسرائیل اظهار کرد: آن چیزی که در این بیست و چند سال رقم خواهد خورد در اندیشه و افکار مردم جهان خواهد بود و خونهایی که در این راه ریخته می شود باعث روشن شدن نور خداوند در قلوب بشر خواهد بود.

برادر شهید در خاطرهای نقل کرد: برادرم بعد از سربازی زمانی که به تازگی مراسم نامزدی او انجام شده بود، مجدد راهی جبهه شد و به شهادت رسید.
بیان خاطراتی از سوی فرزند شهید علیمردانی از همرزمان شهید جهانی، شعرخوانی شاعر آیینی، سید حسین سیدی، با محوریت غزه و مقاومت فلسطین و همچنین مداحی جواد مصطفوی، مداح اهل بیت علیهم السلام نیز زینت بخش مراسم بود.
پایان بخش این محفل نیز سخنرانی کوتاه کورش شجاعی مدیر مسئول اسبق روزنامه خراسان بود. وی که با وجود کسالت در مراسم حضور یافته بود، کار برای شهدا را برکت کار روزنامه نگاری دانست و گفت: ببینیم ۲۳۰ هزار شهید دفاع مقدس چه کردند که پس از واقعه کربلا، دفاع مقدس ما تاریخ ساز شد. کورش شجاعی با یادآوری ویژه نامه های ماندگار خراسان در عرصه دفاع مقدس افزود: سال ها به همکارانم می گفتم که باید در محضر شهدا و خانواده های معظم آن ها گدایی کنیم. این پیش کسوت عرصه رسانه به وضعیت امروز فلسطین و غزه نیز اشاره کرد و گفت: در جنگ 6 روزه اعراب با رژیم صهیونیستی در سال 1967، 6 کشور بزرگ عربی در برابر این رژیم شکست خوردند، اما امروز مجاهدان فلسطینی در غزه، قهرمانانه مقابل ارتش رژیم صهیونیستی ایستاده اند و تانک های مرکاوای این ارتش را متوقف کرده اند. این ایستادگی به برکت خون شهدای ما و درس گرفتن مجاهدان فلسطینی از ایستادگی رزمندگان کشورمان در دفاع مقدس است.
در انتهای مراسم نیز ضمن ثبت عکس یادگاری با حضور خانواده های معزز شهدا، از این بازماندگان شهدای عزیز موسسه خراسان تقدیر شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 179
پروژه باطل شد؛ زمین برنگشت!
احداث پتروشیمی در میانکاله که با ترک فعل از اجرای قانون کلید خورد، پس از اعتراض فعالان محیط زیست و دستور قضایی مبنی بر توقف، حالا با ابطال پروژه توسط وزارت نفت مواجه شد، اما اراضی هنوز بازنگشته است. ما با مدیرکل محیط زیست مازندران گفت وگو کردیم
کلاف پتروشیمی میانکاله با «ترک فعل» پیچیده شد

خشت اول که کج بنا نهاده شد
اگر از همان ابتدا، مسئولان مربوطه، در ریل قانون حرکت می کردند و با اراضی بیت المال به عادت روزمرگی برخورد نمی کردند، بی شک این مشکلات پیش نمی آمد. «حر منصوری» فعال محیط زیست مازندران درباره این خشت کج و اولین اشتباه صورت گرفته، این طور می گوید: احداث پتروشیمی ضمن نقض ممنوعیت استقرار صنایع شیمیایی و فاضلابزا در سه استان شمالی کشور حسب مصوبه شماره ۳۲۷۱۹ مورخه 1381.7.19 هیئت وزیران، تعارض آشکار با سیاستهای کلی نظام در بخش نفت و گاز ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (بهخصوص بند 11 سند چشمانداز نفت و گاز تا افق ۱۴۰۴) و تاکید سند ملی آمایش سرزمین (مصوب سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۱۳۹۹) بر توسعه کشاورزی، دامپروری و محصولات باغی و پرهیز از صنایع دارای پساب آلاینده در استان مازندران است. همچنین طبق طرح آمایش استان مازندران، ۹۰ هکتار اراضی ملی تخصیص یافته به پروژه مذکور از نوع درجه یک بوده و بر اساس تبصره یک ماده ۳۱ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع مصوب سال ۴۶ (با اصلاحات و الحاقات بعدی)، تخصیص و واگذاری مراتع غیرمشجر درجه یک برای مصارف غیرکشاورزی ممنوع است.
تخلف آشکار مراتع
عجیب است که با وجود این صراحت های قانونی که منصوری به آن اشاره می کند، چگونه یک سازمان تخصصی به نام مراتع متوجه آن نشده یا اگر می دانسته، با چه توجیهی یا احیانا سفارشی اراضی مربوطه در منطقه ممنوعه را به احداث پتروشیمی واگذار کرده است.از عطاءا... کاویان همین سوال را مطرح می کنیم که می گوید: زمین های مد نظر، از اراضی مرتعی است که برای چرای دام استفاده می شود. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران برای واگذاری اراضی ای همچون جنگلی و مرتعی برای پروژه های مختلف دارای فرایندها و استعدادیابی های قانونی هستند که واگذاری و تخصیص پس از انجام این فرایندها، توسط جهاد کشاورزی انجام می شود.

کاویان درباره واگذاری 90 هکتار از اراضی میانکاله به شرکت مد نظر می گوید: این واگذاری به صورت اجاره 99 ساله به پروژه پتروشیمی اتفاق افتاده است که هم اکنون پیگیر بازگرداندن این اراضی به بیت المال هستند.
رای دادستان و دولت مبنی بر توقف و ابطال پروژه
یک ماه پس از مراسم کلنگ زنی پروژه در اسفند 1400،توسط دولت، معاون محیط زیست رئیس جمهور اعلام کرد، به دلیل فقدان مجوز محیط زیستی «از دید ما کلنگی که برای این پروژه به زمین زده شد، مورد تایید نیست.» 23 فروردین 1401 نیز دادیار دادسرای دیوان عالی کشور و مدیر کل حوزه حقوق عامه دادستانی کل کشور در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم با ارسال نامهای به دادستان عمومی و انقلاب مازندران دستور توقف اجرای طرح پتروشیمی میانکاله را صادر کرد.
پس از 15 ماه کش و قوس و فنس کشی مجدد توسط پروژه و دستورات متعدد قضایی مبنی بر توقف پروژه به دلیل عدم اخذ مجوز زیست محیطی، حالا وزارت نفت نیز در تاریخ 7آبان 1402 در نامه ای به شرکت پتروشیمی که دو روز قبل منتشر شد، ابطال و انقضای موافقت مقدماتی وزارت نفت با احداث پتروشیمی میانکاله را رسما اعلام کرد.
زمین را نمی دهد، خسارت می خواهد
با وجود این ، مالک این شرکت که در مقطعی مطرح شد از بدهکاران بانکی هم بوده است، حاضر به آزاد کردن اراضی ملی نیست و از دولت طلب خسارت کرده است. شرق در این باره نوشت: «گفته میشود عوامل یا افراد نزدیک به شرکت گهر مازندران، با مراجعه به سازمان محیط زیست و امور اراضی ادعا کردهاند که سرمایهگذار آلمانی برای پروژه پتروشیمی میانکاله، هزینه کرده و خسارت آن را حدود ۴۵۰ میلیارد تومان دانسته و در نهایت جبران این ضرر و زیان را بر دوش سازمان محیط زیست و دولت گذاشتهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 178
نسل کشی عصبی صهیونیست ها
در چهلمین روز جنگ، صهیونیست ها با تانک هایشان به بیمارستان شفا یورش بردند.رادیو ارتش اسرائیل گفت: هیچ اثری از اسرای ما در بیمارستان شفا نبود.اهداف ارتش صهیونیستی از تصرف بیمارستانهای غزه چیست؟

کامیار-ماشین جنگی رژیم صهیونیستی که به دنبال نابودی حماس در غزه است و برای رسیدن به این هدف از هیچ جنایتی دریغ نمیکند، پس از تخریب زیرساخت های اقتصادی و مناطق مسکونی به بهانه فعالیتهای نظامی حماس، اکنون چند روزی است که تمرکز خود را بر روی بیمارستان ها قرار داده است که از دید
تحلیل گران اهداف پنهانی مهمی را دنبال میکند. در این خصوص، نیروهای ارتش صهیونیستی روز چهارشنبه به بیمارستان شفا در غزه یورش بردند و آن را به طور کامل اشغال کردند.اسرائیل در شش هفته گذشته علاوه بر محاصره شدید اقتصادی و جلوگیری از ورود کمک های بشردوستانه به غزه، بسیاری از بیمارستان های این منطقه را بمباران و این جنایت، مداوای مجروحان را دشوار کرده است و حتی پزشکان جراحی مجروحان قطع عضو را بدون داروهای بیحسی انجام میدهند. حمله اشغالگران به بیمارستان شفا درحالی است که بر اساس گزارش مدیران شبکه بهداشت غزه، ده ها نفر از اجساد شهدا در این بیمارستان روی زمین مانده است و حتی نزدیک به 200 نفر از شهدا در محوطه این بیمارستان دفن شدهاند.

اسناد دروغین علیه حماس
باتوجه به این که طبق قوانین بینالملل حمله به بیمارستان ها ممنوع است، ارتش اسرائیل برای توجیه جنایتهای خود علیه اماکن شناخته شده غیرنظامی همانند حمله به بیمارستان مسیحی المعمدانی به ابتکارهای جدیدی متوسل شده است. اسرائیل اکنون تحت فشار فزاینده بینالمللی برای جلوگیری از مرگ غیرنظامیان و کاهش وخامت اوضاع انسانی قرار دارد، فشارهایی که ممکن است منجر به توقف جنگ قبل از دستیابی به اهداف اعلانی آن شود. از این رو، مقامات تلآویو برای این که از موج اعتراضات بکاهند، دنبال اسناد ادعایی علیه حماس هستند تا هدف قرار دادن مراکز بهداشتی را موجه جلوه دهند.ارتش صهیونیستی مدعی است که حماس سلاح های خود را در تونلهای زیر بیمارستان شفا و سایر مراکز درمانی پنهان و آن ها را به مرکز فرماندهی خود تبدیل کرده است و برای قبولاندن ادعاهای خود به جهانیان، تصاویر و فیلمهایی را به تازگی منتشر کردهاند تا افکار عمومی جهان مجاب شود که حماس از مراکز بهداشتی غزه برای حملات به سرزمین های اشغالی استفاده میکند، ادعایی که حماس آن را رد میکند.با وجود این، بسیاری از تحلیل گران هم در صحت و سقم اسناد ادعایی اسرائیلیها تردید دارند و حتی برخی منابع اعلام کردهاند که مرکز امنیتی زیر بیمارستان شفا که صهیونیستها ادعا میکنند مقر فرماندهی حماس است، در سال 1983 توسط خود اشغالگران ساخته شده بود و از آن برای مقابله با مبارزان فلسطینی استفاده میکردند.از سوی دیگر، به رغم ادعای مسئولان رژیم صهیونیستی درباره حضور نیروی نظامی حماس در بیمارستان شفا، زمان ورود اشغالگران به این بیمارستان هیچ نیروی حماس در این مکان حضور نداشت و اشغالگران بدون مقاومت وارد محیط بیمارستان شدند. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد در یورش به بیمارستان الشفای غزه، هیچ نشانهای از نگهداری اسرای در بند حماس، در این بیمارستان نیافته است.از این رو، صهیونیست ها اگر واقعا ادعا میکنند که زیر بیمارستان هم جزو مراکر نظامی حماس است برای اثبات ادعای خود باید اجازه دهند که رسانههای خارجی هم از این مراکز دیدن کنند اما این درحالی است که رسانههای فلسطینی گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست سانسور جنایتهایش تمامی خبرنگاران و عکاسان حاضر در اطراف بیمارستان شفا را بازداشت کرده است. این اقدام صهیونیست ها نشان میدهد که سند متقن برای متهم کردن حماس به فعالیت نظامی در زیر بیمارستان شفا وجود ندارد.از طرفی، ادعای ارتش صهیونیستی درحالی است که بر اساس گزارش ها، حماس در زیر غزه که وسعت آن 360 کیلومترمربع است، نزدیک به 500 کیلومتر تونل حفر کرده و طبیعی است که در این منطقه کوچک، بخشی از تونلهای حماس که در عمق ده ها متری قرار دارند، از زیر بیمارستان ها عبور کند.جنایت جدید اشغالگران در شرایطی انجام میشود که به دلیل نابودی بسیاری از ساختمان های غزه، بیمارستان ها اکنون جدای از وظیفه خدمترسانی به مجروحان، به اسکان موقت مردم تبدیل شده و دهها هزار نفر در بیمارستانها سنگر گرفتهاند تا شاید از آماج حملات وحشیانه اشغالگران در امان بمانند، اما دشمن همه جا را برای فلسطینیان ناامن کرده است.مقامات تلآویو سعی دارند حمله به بیمارستان ها

را با هدف مقابله با حماس توجیه کنند، اما جنایات این رژیم در هفتههای گذشته فقط به بیمارستان ها محدود نشده، بلکه ده ها مرکز متعلق به سازمان ملل مورد حمله واقع شدهاند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» روز دوشنبه طی بیانیهای اعلام کرد:«حدود 50 ساختمان این سازمان از جمله ساختمانهای آوارگان فلسطینی در نوار غزه که مورد حمله اسرائیل قرار گرفته است، به شدت آسیب دیدهاند». بر اساس گزارش سازمان ملل، 101 کارمند سازمان امدادرسان فلسطینی آنروا نیز کشته شدند. حتی مدارس غزه هم که جزو مناطق غیرنظامی به شمار میروند از گزند جنایات اسرائیل در امان نمانده و بر اساس گزارش ها، یک سوم مدارس غزه تخریب شدهاند. از بعدی دیگر استراتژی جنگی رژیم صهیونیستی بر مبنای تبدیل کردن غزه به زمین سوخته نشان میدهد که مراکز غیرنظامی در فهرست حملات ارتش قرار گرفته اند و ادعای تبدیل شدن بیمارستانها به مراکز نظامی حماس پوششی برای اجرای این استراتژی جنگی غیرانسانی است. تاکنون طی بیش از یک ماه سپری شده از حملات هوایی و زمینی تعداد مراکز غیرنظامی و اردوگاهها و بیمارستان هایی که توسط ارتش اشغالگر هدف قرار گرفتهاند از حیّز شمار خارج است و صهیونیستها نمیتوانند ادعا کنند که اشتباهی آن ها را بمباران کردهاند. بنابراین باید دنبال هدف استراتژیک و پنهانی نابود کردن بیمارستانها گشت.اگر بخواهیم تعداد بیمارستان هایی را که در این مدت توسط اشغالگران بمباران شدهاند،شمارش کنیم، فهرست بلندی را در برمیگیرد. از جمله بیمارستان «المعمدانی» که در روزهای اول جنگ غزه توسط ارتش صهیونیستی به شدت بمباران شد و طی آن بیش از 500 نفر شهید و صدها نفر دیگر زخمی شدند که موجی از انتقادهای جهانی را برانگیخت. بیمارستان اندونزی غزه یکی از این مکان هایی است که بارها توسط اشغالگران هدف قرار گرفته و به گفته کادر پزشکی، روند خدمت رسانی در آن متوقف شده است. چند روز پیش هم بیمارستان کودکان غزه هدف اصابت موشک های صهیونیستی قرار گرفت و تعدادی شهید و زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، براساس اطلاعات منتشر شده از سوی دولت فلسطین در غزه، در نتیجه حملات شدید اسرائیل خدمت رسانی در 16 بیمارستان و 34 درمانگاه غزه متوقف شده است. بر اساس این گزارش، طی این مدت بیمارستانهای بیت حانون، الدره، الکرامه، العیون، الیمن السعید، بیمارستان بینالمللی چشم، دوستی، حامد، حیفا، بیمارستان چشم مسلم، الکرامه، الحیات، بیمارستان چشم سنت جان، یفا، بیمارستان دوستی تُرک-فلسطین، الوفا، خدمات عمومی و دارالسلام از جمله بیمارستانهایی هستند که فعالیت آن ها به دلیل بمباران اسرائیل متوقف شده است.

تلاش برای اشغال شمال غزه
در واقع حملات ارتش اسرائیل برای تخریب بیمارستانها، با این هدف انجام میشود تا به ساکنان غزه نشان دهد که هیچ جای امنی برای آن ها در غزه وجود ندارد و سیاست کوچ اجباری با وحشتآفرینی به سرعت پیاده سازی شود.رژیم صهیونیستی که میداند اشغال کل غزه کار دشواری است و توان لازم برای جنگ فرسایشی و طولانی مدت را ندارد، لذا سعی دارد حداقل بخش شمالی این منطقه را اشغال کند و با کوچاندن ساکنان آن به جنوب غزه یا کشورهایی مانند مصر و اردن خیالش تا حدی از تهدیدات گروههای مقاومت راحت باشد.بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم روز سهشنبه در سخنانی مدعی شد که مهاجرت فلسطینیان از غزه، تنها راه برای کاهش درد و رنج یهودیان است.
فرا خبر
چرا حماس همه توان خود را وارد عرصه نمیکند؟
یکی از سوالات اصلی که به تازگی مطرح شده، این است که چرا حماس و جهاد اسلامی طبق گفته خودشان فقط از ۱۰ درصد توان خود استفاده می کنند و با رونمایی از بقیه نیروهایشان، دشمن را وادار به عقبنشینی نمیکنند؟ جدای از پاسخهایی چون فرسایشی کردن نبرد، تلفاتگیری، حفظ ابهام و ... که در جای خود صحیح است، اما یک راز مهم این احتیاط در استفاده از نیروها، به هدف اعلامی رژیم صهیونیستی یعنی «نابودی حماس» برمیگردد. به عبارتی، در شرایطی که دشمن از حداقل ۴ لشکر ویژه و نخبه خود در حمله به غزه استفاده و هزاران تن بمب را در هر ساعت بر سر غزه خالی میکند، پیش از هر چیز باید سازمان رزم حماس حفظ شود تا دشمن به این نتیجه برسد که «هر چقدر بمباران و گسیل نیرو بیفایده بوده، سازمان رزم حماس حفظ میشود». در صورت ورود کل نیروهای حماس، طبعاً ضربهپذیری این نیروها بالا رفته، دشمن با مشاهده فروپاشی تدریجی مقاومت، حملات خود را شدت خواهد داد. در تاکتیکهای مقاومت روی زمین نیز همین هدف حفظ شده، به جای درگیری مستقیم رزمندگان، طرحهای کمین و ضربه با موفقیت تضمینی از پشت و عمق در قالبهای گروههای کوچک ۵ تا ۶ نفره اجرا میشود، نیروها نیز در پوشش خمپاره و کوادکوپتر اقدام کرده، پس از ضربه، محو میشوند. همین مسئله موجب آمار بسیار کم شهدا، زخمیها و اسرای مقاومت شد. این مسئله باعث شده تا سازمان رزم حماس و جهاد هم برای مرحله فعلی، هم آینده و هم پساطوفانالاقصی حفظ شود، دشمن تلفات سنگین بدهد و به بنبست در تحقق اهدافش برسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 87
الگوی علامه طباطبایی برای تشکیل پایگاه فکری تهاجمی
اغلب شاگردان علامه طباطبایی جزو نقشآفرینان انقلاب اسلامی هستند
تنوع علمی و عمق فکری2 ویژگی برجسته علامه طباطبایی بود

پدیده کمنظیر حوزههای علمیه
بسم ا... الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة ا... فی الارضین.
خیلی خوش آمدید برادران و خواهران عزیز. من حقیقتاً و عمیقاً متشکّرم از شما به خاطر اینکه این کار بزرگ را انجام دادید. یکی از بهترین کارهایی که باید این روزها انجام میگرفت و به ذهن شماها رسید، خداوند به شما الهام کرد و همّت کردید و انجام دادید، همین است؛ بزرگداشت این مرد بزرگ، این شخصیّت برجسته تاریخی روحانیّت اسلام. مرحوم علّامه طباطبایی از پدیدههای کمنظیر حوزههای علمیّه ما در طول قرنها است؛ انصافاً یک پدیده کمنظیری است. یک خصوصیّاتی در ایشان وجود دارد ــ حالا من بهاجمال عرض میکنم ــ که همه این خصوصیّات جزو فضایل ممتاز انسانی است؛ همه این خصوصیّاتی که تشکیلدهنده شخصیّت این مرد است، جزو فضایل ممتاز یک انسان است. این خصوصیّات مثلاً اینهاست که حالا بعضیهایش را من نوشتهام: علم، پارسایی و پرهیزکاری، مَلَکات اخلاقی، ذوق و هنر، صفا و رفاقت ــ وفاداری و دوستی و رفاقت و مانند اینها ــ و بسیاری از خصوصیّات دیگری که حالا من لازم ندانستم اینجا بشمرم. مجموعه این خصوصیّات، تشکیلدهنده شخصیّت این مرد بزرگ است و هر کدام از این خصوصیّات یک فضیلتی از فضایل انسانی است.
شجرهنامه ما تنظیم شده آقای طباطبایی است
درباره علم این بزرگوار چند جنبه را بنده یادداشت کردهام که عرض بکنم تا مورد توجّه قرار بگیرد. یکی مسئله تنوّع گسترده دانشیِ این مرد بزرگ است؛ یعنی ایشان در تنوّع دانشی انصافاً کمنظیر است. در طول تاریخ، ما افرادی مثل شیخ طوسی، علّامه حلّی و امثال اینها را داریم که تنوّع علمی دارند، امّا در زمان ما انصافاً کم است؛ یعنی بنده غیر از ایشان کسی را با این تنوّع علمی نمیشناسم. ایشان فقیه است، اصولی است، فیلسوف است، دارای غُور شدید در عرفان نظری است، عالِم به هیئت و ریاضیات است، عالِم برجسته تفسیر و علوم قرآنی است ــ که در این زمینه انصافاً ایشان بینظیر است ــ شاعر است، ادیب است، در علم انساب، علم نسب، ایشان یک فرد ماهر و فعّال است؛ یعنی از چیزهایی که مثلاً در کنار فلسفه یا عرفانِ آقای طباطبایی این را انسان [میتواند] نگاه کند، علم انساب است. ایشان یک جدولی دارند که خانواده قاضی طباطبایی را معرّفی میکنند؛ یک جدول تاریخی است که به نظر من یک اثر هنری درجه یک است که چاپ شده و در اختیار افراد هست. مرحوم والد ما که با آقای طباطبایی از نجف رفیق بودند، دوست بودند ــ خود پدرم برای من نقل کردند این را ــ ایشان به آقای طباطبایی مینویسد که شما ترتیب شجرهنامه ما را از فلان کس ــ یک آقای معروفی در قم ــ بپرسید، بگیرید برای من بفرستید؛ آقای طباطبایی در جواب مینویسد که خود من به قدر ایشان میدانم یا بیشتر از ایشان میدانم؛ یکی از این دو عبارت است که حالا من یادم نیست و ایشان شجرهنامه ما را تنظیم کرده و فرستاده؛ یعنی این شجرهنامهای که الان در اختیار ما هست، تنظیمشده آقای طباطبایی است. یعنی انسان یک تنوّع علمی عجیبی در ایشان مشاهده میکند. حالا مثلاً گفتم ریاضیات و هیئت؛ میدانید ــ یعنی شاید معروف است ــ که نقشه مدرسه حجّتیّه فعلی را ایشان کشیده؛ یعنی یک معمار به تمام معنا و یک معمار کامل است. این تنوّع علمی یک جنبه خاصّی از جنبه علمی آقای طباطبایی است.
صاحب عُمق فکری و علمی
یک جنبه دیگر، عمق علمی و فکری ایشان است. ایشان در همین علومی که حالا ما میدانیم و اطّلاع داریم، عمق [زیادی دارند]. اوّلاً در اصول صاحبمبناست. حالا من در فقه از ایشان اثری ندیدم، امّا ایشان در اصول کاملاً صاحبمبنا است؛ یعنی حاشیه کفایه ایشان [این را] نشان میدهد. در فلسفه یک فیلسوف نوآور است؛ ایشان دستگاه فلسفی جدیدی را ارائه میکند که مظهرش همان اصول فلسفه و روش رئالیسم است، و بعد هم این دو کتابی که اخیراً ایشان نوشتند و منتشر کردند: بدایه و نهایه. در تفسیر، به نظر من یک مفسّر شگفتیساز است؛ یعنی کسی تفسیرالمیزان را نگاه کند، [میفهمد که] تفسیرالمیزان به معنای واقعی کلمه یک تفسیر شگفتآور است، از لحاظ کثرت و تنوّع و عمق مطالب که حالا من بعداً یک اشارهای به این خواهم کرد. این هم یک جنبه که مسئله عمق علمی و فکری ایشان است.
آقای طباطبایی فلسفه را زنده کرد
یک جنبه دیگر علمی این بزرگوار، مسئله شاگردپروری است. این شاگردپروریِ مرحوم آقای طباطبایی چیز عجیبی است. این یکی از هنرهای هر عالِمی است؛ در بین علما داریم کسانی که شاگردپرورند و شاگردهای زیادی دارند؛ مرحوم آقای طباطبایی از این قبیل آدمها است. در بین این فلاسفه دوره اخیرِ فلسفه در ایران ــ که مرکز فلسفه کشور هم در واقع تهران بوده ــ از دوره مرحوم ملّا عبدا... زنوزی و پسر ایشان، آقا علی حکیم، بعد مرحوم میرزای جلوه، میرزا اسدا... قمشهای، اینهایی که برجستگان حکمت و عرفانند که عمدتاً در تهران متمرکز بودند و بخشی هم در جاهای دیگر، مثل مرحوم حاجی سبزواری در سبزوار، یکی دو نفر در قم، یکی دو نفر در اصفهان، یکی دو نفر در مشهد ــ که اینها برجستگان فلسفهاند ــ هیچ کدام از اینها به قدر مرحوم آقای طباطبایی شاگرد برجسته معروف فیلسوف ندارند. بله، مثلاً حاجی سبزواری شاگردان زیادی دارد که میآمدند پیش ایشان درس میخواندند؛ مرحوم آخوند خراسانی هم شاگرد ایشان است، لکن آخوند خراسانی فیلسوف نیست، فقیهی است که یک مقدار فلسفه خوانده. تربیتِ شاگردِ فیلسوف مثل شهید مطهّری، مثل شهید بهشتی، مثل مرحوم آقای مصباح و دیگران، و مثل بعضی از بزرگانی که امروز هستند، تربیت امثال اینها را به تعدادی که از درس مرحوم آقای طباطبایی استفاده کردند، بنده هیچ سراغ ندارم در هیچ کس دیگری؛ مسئله شاگردپروری. تا فلاسفه بعدیِ زمانِ ما که در تهران کسانی بودند [مثل] مرحوم آمیرزا احمد آشتیانی، قبل از ایشان مرحوم آمیرزا مهدی آشتیانی، یا مرحوم آقای آملی(رضوان ا... علیهم)؛ خب اینها فیلسوف بودند، منتها تربیت شاگرد از اینها به قدر آقای طباطبایی معهود نیست؛ ایشان زنده کرد فلسفه را و انصافاً فیلسوفسازی کرد.
تربیت شاگردانی نقشآفرین در انقلاب اسلامی
حالا این نکته هم جالب است که شاگردان ایشان ــ یعنی بسیاری از شاگردان ایشان ــ غالباً جزو نقشآفرینان در انقلاب اسلامیاند. در این مجلس خبرگانی که قانون اساسی را نوشت، تعداد زیادی از آن افراد شاگردهای مرحوم آقای طباطبایی هستند؛ چه در مجلس خبرگان، چه قبل از مجلس خبرگان در آن جمعی که قانون اساسی نوشته میشد که مرحوم آقای مطهّری هم جزو آنها بود، اینها شاگردهای مرحوم آقای طباطبایی هستند و تعدادی از شهدای بنامِ انقلاب اسلامی از شاگردهای آقای طباطباییاند؛ شهید مطهّری شاگرد ایشان است، شهید بهشتی شاگرد ایشان است، شهید قدّوسی شاگرد ایشان است، شهید آشیخ علی حیدری نهاوندی شاگرد ایشان است؛ از این قبیل شهدای برجسته شاگردهای آقای طباطبایی(رضوان ا... علیه) هستند، بعضی هم بحمدلله در قید حیاتاند که منشأ افادات زیادی هستند.
مطلقاً اهل تظاهر نبود
یک خصوصیّت دیگر ایشان در مورد مسئله علم این است که آثار ایشان در زمان حیات ایشان منتشر شد و برکات آثار ایشان در زمان حیاتش دیده شد. خود مرحوم آقای طباطبایی اینقدر مطرح نبود که المیزان مطرح بود یا فرض بفرمایید که آن کتابهای حِکمی ایشان مطرح بود؛ یعنی خود ایشان مطلقاً اهل تظاهر نبود، امّا کتابهای ایشان اصلاً همه جا [مطرح بود]؛ المیزان ایشان، اصول فلسفه ایشان، بدایه و نهایه ایشان، شیعه در اسلام ایشان، قرآن در اسلام ایشان، رسائل متعدّد توحیدی و غیره در زمان حیات ایشان منتشر شد. بنابراین، جنبه علمی مرحوم آقای طباطبایی یک خصوصیّات منحصربهفردی دارد که عرض کردیم.
جهاد فکری در بحبوحه تهاجم اندیشههای وارداتی
درباره خصوصیّت پارسایی و پرهیزکاری و تعبّد و ارادت ایشان به اهل بیت(ع) و این خصوصیّات اینجوری ــ که خب زیاد گفتهاند و شنیدهایم و همه میدانید، بنده نمیخواهم تکرار کنم ــ ایشان فوقالعاده بود و واقعاً در این زمینهها هم یک انسان برجسته و فوقالعادهای بود، واقعاً پارسا و پرهیزکار بود. لکن دو خصوصیّت از برجستگیهای مرحوم آقای طباطبایی بنده را خیلی متوجّه خودش میکند و جذب میکند؛ یک خصوصیّت، جهادِ فکریِ کمنظیرِ آقای طباطبایی در بحبوحه تهاجم اندیشههای وارداتی و بیگانه است، در بحبوحه تهاجم به معنای واقعی کلمه. شاید آن کسانی که آن زمانها را درک نکردهاند، توجّه نداشته باشند که آن روز در محیط جوان کشور و محیط فکری کشور چه وضعیّتی وجود داشت؛ یک تهاجم به معنای واقعی کلمه وجود داشت؛ چه افکار وارداتی مکتبی و مسلکی مثل مارکسیسم، چه شبههآفرینیها؛ شبههآفرینیهایی که این[جور] نبود که یک مکتب را بخواهند ارائه بکنند، [بلکه] شبهه درست میکردند؛ همین کاری که مرحوم آقای مطهّری (رضوان ا... علیه) کمر به مقابله با آن بسته بود که کتابهای ایشان غالباً مواجهه با شبهات مطرح آن روزگار است. در بحبوحه این حوادث، مرحوم آقای طباطبایی (رضوان ا... تعالی علیه) توانست یک پایگاه فکری مستحکم با آرایش تهاجمی به وجود بیاورد؛ یعنی آن کسانی که با افکار ایشان آشنا میشدند، موضعشان در مقابل مارکسیسم و در مقابل افکار گوناگون موضع تدافعی نبود، موضع تهاجمی بود که یک نمونهاش همین کتابهای آقای مطهّری (رضوان ا... علیه) است که مشاهده میکنید. این پایگاه فکری را آقای طباطبایی به وجود آورد؛ هم با اصول فلسفه و هم با بیانات تفسیری که این تفسیر، دریایی از معارف سیاسی و اجتماعی است؛ غیر از مسائل معرفتی و مبانی فکری و حِکمی و امثال اینها و آن جنبههای خاصّ تفسیری که تبیین آیات است ــ که خب این کتاب در این زمینهها کمنظیر است ــ این کتاب المیزان سرشار است از مسائل سیاسی و اجتماعی که آن زمان اصلاً این مسائل مطرح نبود، [امّا] امروز که انسان به این مسائل نگاه میکند، میبیند اینها امروز هم مسائلِ روزِ ما است؛ اینها در اختیار افراد قرار میگرفت. این پایگاه فکری تهاجمی را مرحوم آقای طباطبایی به وجود آورد؛ این، آن کاری است که به نظر من ماها باید این کار را از آقای طباطبایی یاد بگیریم: تشکیل پایگاههای فکری پُرکننده خلأها و دارای جنبه تهاجم، نه موضع انفعالی و تدافعی. این، یک خصوصیّت که برای من خیلی جذّاب است.
در بین مردم بود، اما با خدا بود
خصوصیّت دوّم ایشان که آن هم به نظر من خیلی خصوصیّت برجسته و مهمّی است، این است که ایشان در عرصه معارف توحیدی و مفاهیم عرشیای که به آنها در فکر رسیدهبود، صرفاً به زایش فکری بسنده نکرد؛ در نفْس شریف خودش و قلب شریف خودش به آن حقایق و معارف متحقّق شد، عمل کرد به آنچه میدانست. به معنای واقعی کلمه، مرحوم آقای طباطبایی مصداق این آیه شریفه است: «اِلَیهِ یَصعَدُ الکَلِمُ الطَّیِّبُ وَ العَمَلُ الصّالِحُ یَرفَعُه» آن «کَلِم طیّب» در وجود ایشان به معنای واقعی کلمه متحقّق شد. این خصوصیّات اخلاقیای که از ایشان معروف است، تواضع فوقالعاده، بیهوایی، اینها همه ناشی از آن معنا است. این حلم ایشان، این تواضع ایشان ناشی از تحقّق همان معانی و معارف عالیه در نفْس خود ایشان است. خودش را تربیت کرد، خودش را از این مدارج عالی انسانی و معرفتی توانست بالا بکشد و بالا ببرد؛ لذا بود که در بین مردم بود، ولیکن با خدا بود. واقعاً انسان در برخورد با ایشان احساس میکرد هیچ شخصیّتی برای خودش کأنّه قائل نبود. حلیم بود، برخوردش برخورد نرم بود. حتّی با کسانی که با ایشان محاجّه میکردند و مخاصمه میکردند، با حلم و بردباری برخورد میکرد و از آنها گذشت میکرد. ایشان به شدّت متواضع بود که گاهی اوقات تواضع ایشان مایه تعجّب بود. بنده یک خاطرهای را به آقایان عرض بکنم. مرحوم علّامه سمنانی(رضوان ا... علیه) یک ملّای معمّری بود ساکن سمنان، مرد موجّه معروفی بود؛ ایشان آمد قم، علما میرفتند دیدن ایشان و رفتوآمد در منزل ایشان زیاد بود. یک روز من در حجره نشسته بودم، یکی از دوستان ما که ارادتمند به آقای طباطبایی بود و عاشق آقای طباطبایی بود، با هیجان وارد حجره شد و گفت «به حُسن خُلق و وفا کس به یار ما نرسد»؛ گفتم قضیّه چیست، گفت منزل علّامه سمنانی بودیم، آقای خمینی هم بود، آقای طباطبایی هم بود، بعضی دیگر از آقایان هم بودند؛ آقای علّامه سمنانی رو کرد به آقای خمینی گفت که آقا! این تفسیر المیزان شما را ما مشاهده کردیم، خیلی خوب بود، خیلی عالی بود، واقعاً لذّت بردیم و شروع کرد تعریف از تفسیر المیزان، به خیالی که ایشان آقای طباطبایی است. آقای خمینی هم آدمی نبود که در این قضایا دستپاچه بشود، ساکت نشسته بود و حرفی نمیزد. آقای طباطبایی این طرف نشسته بود، رو کرد به آقای علّامه سمنانی، گفت آقا! طباطبایی بنده هستم، ایشان استاد من آقای خمینی است. گفت «به حُسن خُلق و وفا کس به یار ما نرسد»؛ یعنی به این خصوص تحت تأثیر قرار گرفته بود.
صاحبِ زبان شیرین
مرحوم آقای طباطبایی با همه این خصوصیّات معنوی و علمی و سلوکی و این چیزهایی که خب دیگر حالاها تقریباً همه در [مورد] ایشان میدانند، از لحاظ برخورد شخصیّتی و رفاقتی یک انسان دلنشین و دلچسب بود؛ جلسه شیرینی داشت، زبان شیرینی داشت، خوشصحبت بود، خوشتعریف بود. در جلسات اُنسی، یک آدمی بود که آن حالت سکوتی که انسان در جلسات عمومی و بحثی و درسی و مانند اینها از ایشان میدید، آن خصوصیّات در ایشان نبود؛ گرم، گیرا، شیرین و خوشصحبت بود؛ یک قضیّهای را که ایشان نقل میکرد، با رنگ و لعاب و تفصیلات [همراه بود]. یک شخصیّت اینجوری [بود]؛ یک شخصیّت جامع، باذوق، اهل شعر، اهل ادبیّات و جامع خصوصیّاتی که یک انسان برجسته و والا میتواند داشته باشد.
2 مقوله مهم و قابل اعتنا
به نظر من این دو خصوصیّتی را که عرض کردم، یکی مسئله پُر کردن خلأ، یکی متحقّق شدن به معارفی که انسان بلد است ــ «وَ اَفئِدَةَ العارِفینَ مِنکَ فازِعَة»؛ دانستن عرفان غیر از «اَفئِدَةَ العارِفینَ مِنکَ فازِعَة» است؛ اینها، دو مقوله است ــ باید دنبال کنیم؛ همه ما باید این دو خصوصیّت را دنبال کنیم؛ هر کسی در این راه حرکت میکند بایستی دنبال کند. امیدواریم انشاءا... خدای متعال درجات ایشان را عالی کند، ما را جزو قدردانهای ایشان قرار بدهد. و بحمدلله برکات الهی درباره ایشان اینجوری است؛ امروز آقای طباطبایی به مراتب شناختهشدهتر از زمان حیاتش است. زمان حیاتشان شاید یکدهمِ حالا هم شناختهشده نبودند؛ حالا بحمدلله ایشان در سطح کشور، در مجامع علمی، در سطح دنیا، تا حدود زیادی شناختهشده هستند، و بیشتر از این هم آقای طباطبایی شناخته خواهد شد انشاءا... . والسّلام علیکم و رحمة ا... و برکاته.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 208
5 ستاره درخشان «سرزمین مادری»
امیر آقایی، پژمان بازغی، میترا حجار، علی شادمان و بیتا فرهی یکی از بهترین و متفاوتترین بازیهای خود را در ساخته کمال تبریزی به نمایش گذاشتهاند


نقش «جواد اردکانی» یکی از اعضای حزب توده را در «سرزمین مادری» بازی کرده. این شخصیت سرپرستی «رهی» را برعهده گرفته است و در عین حال که مانند یک پدر واقعی برای «رهی» دلسوزی میکند، اما در مواجهه با او جدی و سختگیر است. امیر آقایی به خوبی از پس ترسیم رابطه «جواد اردکانی» با فرزندخواندهاش برآمده. این بازیگر در نقش یک فرد تودهای جسور که بر سر مواضع و عقایدش پافشاری میکند و روحیهای قوی دارد، بازی بسیار خوب و باورپذیری داشت. آقایی به عنوان پدر «رهی» در تربیت او، به عنوان معلم در برخورد با خانوادههای بانفوذ و نزدیک به دربار که قصد داشتند با سوءاستفاده از موقعیتشان اوضاع را به نفع فرزند خود رقم بزنند و به عنوان مبارز سیاسی در مواجهه با هممسلکهای خود و مخالفانش، با همان جدیت و سرسختی کاراکتر خود رفتار میکرد و به خوبی در جلد یک مبارز متعصب فرو رفت. چهره آقایی مانند چهره پدرش در جوانی گریم شده و احتمالا این اتفاق جالب نیز در ارتباط خوب او با کاراکترش بیتاثیر نبوده است.

انتخاب پژمان بازغی برای نقش «محمودرضا بهادری» به عنوان مردی لاابالی و فرزند ناخلف خانواده «بهادری»، انتخاب هوشمندانهای بوده است. چهره این بازیگر به همان اندازه که میتواند برای نقشهای مثبت مناسب باشد، میتواند به واسطه یک گریم خوب برای نقش منفی نیز متناسب باشد. مدل مو و سبیل پژمان بازغی در نقش «محمودرضا» باعث شده معصومیتی در چهره او دیده نشود و کاراکترش از سوی مخاطب پذیرفته شود. بازی متفاوت و خوب بازغی هم باورپذیر شدن این شخصیت را کامل کرده است. «محمودرضا» با همکاری «اشرف پهلوی» وارد تجارت تریاک شده و به همسر خود نیز خیانت کرده است. او هنگام برخورد با «سوسن» به عنوان همسرش نقش مردی وفادار را بازی میکند و او را فریب میدهد. پژمان بازغی دورویی «محمودرضا» و بیقیدی این شخصیت را به خوبی در رفتار و چهرهاش نشان داده و لحظاتی که مست و لایعقل است نیز بیخیالی و بیقیدی در حرکات او مشهود است. بازغی موفق شده شخصیتی منفور را در «سرزمین مادری» به نمایش بگذارد و حس منفی مخاطب را نسبت به شخصیت خود برانگیزد.

علاوه بر پژمان بازغی، میترا حجار هم حضور متفاوتی در «سرزمین مادری» داشته است. او در این مجموعه نقش «سوسن» عروس خانواده «بهادری» را برعهده دارد که خانواده سنتیاش تناسبی با خاندان «بهادری» ندارد، بنابراین هنوز جایگاه خود را در خانواده پیدا نکرده، صاحب فرزند پسر نشده و زندگی زناشویی نابهسامانی هم دارد. «سوسن» از لحاظ روحی در وضعیت نامناسبی به سر میبرد، مدام سیگار میکشد و خشم خود از رفتار «محمودرضا» و خانوادهاش را بر سر فرزند کوچک خود خالی میکند. میترا حجار تعادل روحی نداشتن «سوسن» را در بازی خود کاملا قابل باور و تاثیرگذار نشان داده، بنابراین حس ترحم مخاطب را جلب میکند. این بازیگر در برخورد «سوسن» با خانواده همسر خود نیز سعی میکند کینه و دشمنی با آنها را در لحن و حالت چهرهاش نشان بدهد. «سوسن» جزو نقشهای سخت «سرزمین مادری» است و میترا حجار با یک بازی کنترلشده، بدون اینکه در نمایش حالات روحی و احساسی شخصیت خود دچار اغراق شود، عملکرد متفاوت و چشمگیری در سریال دارد.

بازی بسیار خوب علی شادمان در فیلم «میم مثل مادر»، همه را به آینده این بازیگر امیدوار کرده بود و انتخاب خوبی برای نقش اصلی «سرزمین مادری» محسوب میشد. ایفای نقش شخصیت در دوران کودکی و نوجوانی، برای علی شادمان 13 ساله کار سختی بود. او باید تغییرات کاراکترش طی گذر زمان را در رفتار و حرکاتش نشان میداد و زمینه باورپذیری شخصیت «رهی» در دوران بزرگسالی او را به خوبی فراهم میکرد. این اتفاق به پشتوانه استعداد شادمان و هدایت درست کمال تبریزی رخ داد. علی شادمان در دوران کودکی «رهی» شخصیتی بازیگوش و هیجانی را به نمایش گذاشت و پس از گذشت زمان، شاهد کاراکتر پختهتری بودیم. به این ترتیب تغییرات رفتار «رهی» به تناسب سن او کاملا مشهود است. علی شادمان در بروز احساسات این شخصیت مانند ترس و اضطراب کودکانه او در برخورد با معلمش و همچنین «اقدس الملوک» موفق بوده است. بازی تاثیرگذار و قابل باور شادمان، باعث شده شخصیت «رهی» نزد مخاطب کاملا پذیرفته شود.

یکی از نقشهای ویژه «سرزمین مادری» برعهده بیتا فرهی بوده است. «اقدسالملوک» زنی ثروتمند، جدی و مقتدر است که همه اعضای خانواده «بهادری» از او حساب میبرند و احترام ویژهای برایش قائل هستند. این خانواده که ابتدا و پیش از ممیزی سریال «بختیاری» نام داشتند، با دربار پهلوی ارتباط دارند و بانفوذ هستند، بنابراین «اقدسالملوک» از سیاست هم سر در میآورد. بیتا فرهی موفق شده اقتدار و جدیت کاراکتر خود را کاملا باورپذیر و به اندازه نشان بدهد. او در عین جدیت و چهره عبوسی که دارد، در برخورد با «رهی» به دلیل علاقهای که به او دارد، با ملاطفت رفتار میکند. این بازیگر برای نشان دادن مهربانی و رفتار حمایتگرانه او نیز همچنان اندازه را نگه میدارد و آن تحکم و اقتدار خاص کاراکترش را از بین نمیبرد. بیتا فرهی این اقتدار را که مشخصه کاراکتر «اقدسالملوک» است، در حالت نگاه، لحن و همچنین رفتارها و راه رفتن خود نمایش میدهد.بیتا فرهی که به تازگی با سریال «سرزمین مادری» مورد توجه بوده ، این روزها در بستر بیماری به سر می برد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 213
خشکسالی تابستان امسال در مشهد طی ۷۰ سال اخیر بی سابقه بود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: خشکسالی تابستان امسال در این کلان شهر طی ۷۰ سال اخیر بی سابقه بود اما خوشبختانه این شرایط سخت سپری شد.به گزارش ایرنا، حسین اسماعیلیان افزود: بیش از ۵۰ درصد آب شرب مورد نیاز مشهد از طریق سدها تامین می شود که با توجه به خشکسالی های شدید با کاهش بسیار شدید منابع آب از جمله حجم ذخیره سدها مواجه هستیم و در تابستان حجم ذخیره آب سدها به 7درصد نیز رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 216
ما همه لولوها را نمیشناسیم!
در همه فرهنگها داستان و شخصیتهایی برای ترساندن و جلوگیری از شیطنت بچهها وجوددارد مثل لولو خورخوره در ایران


موجودی خیالی ساخته و پرداخته بزرگترها برای ترساندن کودکان بازیگوشی که گوششان به حرف آنها بدهکار نیست. این همان لولوخورخوره ایرانیهاست که بزرگترها برای کنترل رفتار کودکشان در موقعیتهای مختلفی برای اطمینان از اینکه کودک غذایش را بخورد، زود بخوابد، حرف زشت نزند، بدرفتاری نکند و ... از آن استفاده میکند. شکل و شمایل خاصی برای لولو خورخوره تعریف نشده و این صفت به معنای «بسیارخوار» است. گاهی این موجود به شکل نامرئی درمیآید که میتواند وسایل خانه را بدزدد، غیبکند و گاهی به شکل یک موجود ترسناک ظاهرمیشود که قرار است کودک را با خود ببرد. در کل «لولو» در ایران موجود هزارچهره است و تصورات از آن بسته به نوع تعریف خانواده میتواند از زمین تا آسمان، متفاوت باشد. در عین حال که لولو هیچ شکل خاصی در ذهن کودک ندارد اما برای او یک تجسم بیشکل است که ترس و وحشت را به جانش میاندازد چون همیشه بزرگترها به آنها میگویند اگر این کار را نکنی لولو میآید و تو را با خود خواهدبرد. شکل دیگری از لولو هم وجود دارد که به آن «لولو سر خرمن» میگویند و به مترسکهایی گفتهمیشود که در کشتزارها بالای سر خرمن میگذارند تا کلاغ و دیگر پرندهها را بترساند.

موجود خیالی «کوکو» از شمال پرتغال و گالیسیا سرچشمه گرفتهاست و حتی مردم اسپانیا که همسایه این کشور هستند از آن استفادهمیکنند. البته از آنجا که بخش زیادی از مردم آمریکای لاتین، اسپانیایی زبان هستند این افسانه را با خود به آنجا هم بردهاند. کوکو یا کوکا موجودی با سروشکل عجیبوغریب است که بزرگترها آن را اینطور برای بچههایشان تعریفمیکنند؛ موجودی که اگر کودکی به حرف پدرومادر خود گوشنکند میآید، آنها را میگیرد و قورت میدهد! طوری که هیچ اثری از آن باقی نمیماند. این موجود خیالی شکل هر سایه تاریکی را به خود میگیرد، از پشتبام مراقب رفتار نادرست کودکان است و منتظر یک فرصت است تا کودک نافرمانی کند و آن را ببلعد. میدانیم که دوز وحشت این لولو زیاد است اما این همان چیزیست که در این کشورها وجوددارد!

بیشتر لولوهای آفریقایی در هیبت حیوانات عجیبوغریب ظاهر میشوند. دلیلش هم میتواند زندگی بیشتر گونهها در این سرزمین باشد و حیات وحش آن که بیشتر مستندها از آنجا بیرونمیآید. «توکولوشه» موجودی بدخواه و خطرناک است که میتواند کودکان نافرمان را با انگشتان بلند و استخوانی خود تا حد مرگ ببرد. موجود خیالی سنگال و گامبیا به صورت اژدهای خزنده توصیف میشود که میتواند قربانی خود را آنقدر بچرخاند که دیگر نتواند سالم زندگی کند! «رومپو» هم یک جانور خیالی و اسطورهای ترسناک است که از افسانههای هندی و آفریقایی سرچشمه میگیرد. این موجود بدنی دراز و لاغر و بیشتر از 3 پا دارد. گفتهمیشود به شکل سر خرگوش، گوش انسان، یال اسب، بازوهای جلویی گورکن و پاهای عقبی خرس است. در واقع، بزرگترها برای ترساندن بیشتر بچهها هرچقدر توانستهاند به این موجود پروبال دادهاند و میگویند پوست این موجود به رنگ چیزی که میبیند، تغییرمیکند و عاشق انسانهاست و به جای آنکه قربانیاش را ببلعد، چندبار دور آن حلقهمیزند، انگار که میترسد آن را بگیرد. افسانه رومپو ممکن است از اکولوژی و رفتار کفتارها الهام گرفته شدهباشد.

گریلا لولوی ایسلندی برگرفته از یک داستانِ کریسمسی است. او برخلاف بقیه شخصیتهای خیالی که از آن گفتیم یک غول زن است که عاشق خوردن بچهها است. کرامپوس هم لولوخورخوره اتریشیهاست و در فرهنگ این کشور موجودی انساننمای شاخدار است که همیشه به دنبال بچههای بازیگوش میگردد تا در یک فرصت مناسب ترتیب دزدیدنشان را بدهد و بعدش هم الفرار.
LAMIA| لیبی
در لیبی که همسایه مصر و تونس و سودان است و بیشتر آن را با شهر بزرگ و تاریخیاش طرابلس میشناسیم، لولویی به نام «LAMIA» مشغول به کار است! این موجود ساخته و پرداخته بزرگترها به شکل یک روح شبزندهدار با سر و ریختی شبیه یک موجود نیمه مار و نیمه انسان است که موهای بلندی دارد و کودکان نافرمان را ادب میکند!

لولوی جزیره ماداگاسکار «Songomby» است و یک حیوان عجیبوغریب از دل افسانههای فولکلور ماداگاسکار است. حیوانی تک شاخ که به اندازه یک گاو یا اسب بزرگ و گوشتخوار است. سرعت بالایی دارد و میتواند در عرض چند ثانیه خودش را از مغرب به مشرق برساند. او حیلهگر است، میتواند طعمهاش را با فریب از بالای درخت به پایین بکشاند و همه اینها به خاطر ظاهر غلطاندازش است. اما در واقع این موجود خیالی، چیزی از یک اژدهای عجیب و خونخوار کمندارد. در افسانهها آمده او اهل زندگیِ شبانه است و سمهایش میتواند با دویدن، جرقه تولید کند. با این توصیفها به نظرمیآید همهچیز برای لولو بودن «سانگامبی» فراهم است!

شخصیتی که در اسپانیا از آن برای ترساندن بچهها استفادهمیشود مردی درشتهیکل و زشت است که لباس سیاه میپوشد، یک کلاه بزرگ روی سرش دارد پس از تاریکشدن هوا در خیابانها سرگردان است و به دنبال کودکان میگردد تا آنها را در یک گونی بزرگ بگذارد و با خود ببرد. این شخصیت در فرهنگ اسپانیا برای ترساندن کودکان و این که در ساعت مشخصی به خانه برگردند استفادهمیشود. در فرهنگ اسپانیا آمده این شخصیت بعد از ربودن کودکان آنها را به مکانی ناشناخته میبرد و میخورد!

Seven O'Clock Man| کانادا
مرد ساعت7، شخصیت خیالی و ترسناکیاست که کاناداییها از آن برای ترساندن کودکان خود که قصد خواب ندارند، استفادهمیکنند. پیرمردی که با یک گونی سنگین و پر از بچه روی شانههایش در کوچه و خیابان راه میرود و گاهی به اتاق خواب کودکان هم سرکی میکشد تا کودکانی را که قرار بوده است بخوابند و به هر دلیلی بیدار بودند با خود ببرد و آنها دیگر رنگ خانوادهشان را نبینند.
دارچونکی و گوگگاییا| هندوستان
طبیعی است در هندوستان که پرجمعیتترین کشور جهان است، لولوهای مختلفی تعریف شدهباشند. در شمال هند بزرگترها، کودکان را با نامبردن موجودی به نام Daar Chownki «دارچونکی» میترسانند و تهدید میکنند. کوچودی لولوی دیگر و یک نگهبان شب است و کودکانی را که دیر به رختخواب میروند یا در برای خوابیدن بدقلقی میکنند، با خود میبرد. موجود وحشتناک کودکان جنوب هند هم Goggayya «گوگگاییا» است که میشود گفت همتای لولوست. در بعضی ایالتهای هند، کودکان با شنیدن موجودی به نام Rettai Kannan به معنای دو چشم یکی، تهدید میشوند و با شنیدن اسم موجودی به نام «پوچاآندی» میترسند چون این موجود طبق توصیفها یک مرد مهیب و بدقواره و ترسناک است و به دنبال کودکان بدغذا میگردد. لولوی دیگری به نام «بوچودو» هم در هندوستان وجود دارد که کارش دزدیدن کودکان نافرمان و بیادب و بیتربیت است. تعدد لولوها در هند نشانمیدهد آنها در این باره هم مانند بعضی صحنههای بالیوود، پیازداغ ماجرا را زیادمیکنند تا کودک دست از پا خطا نکند و بهنظر لولوهای هندی بیش از دیگر همصنفان خود میتوانند خارقالعاده عمل کنند.

لولوی دو کشور انگلیس و آمریکا «boogeyman» است که از bugge یا bogge گرفتهشده و به معنی شبح ترسناک است. بوگیمن آمریکایی یک هیولای درشتهیکل مردانه است که ویژگیهای انسانی و ماورایی و حتی حیوانی دارد. البته این موجود در طول سالها تغییراتی داشته و از این توصیفات به یک زن مسنِ شیطانی تغییر یافته است. این موجود بارها در فیلمهای ترسناک و کتابها به تصویر کشیده شده است و برای خودش ژانر وحشت جداگانه ای رقمزده! حتی یکی از ورزشکاران در زمینه کشتی کچ هم اسم بوگیمن را برای خودش انتخاب کرده بود. یک فیلم جدید در ژانر وحشت هم براساس این شخصیت ساخته شده که عامل وحشت در آن انصافاً هم هیبت ترسناکی دارد. در آمریکا یک لولوخورخوره دیگر هم وجود دارد که به «Jersey Devil» شیطان جرسی معروف است و به اندازه بوگیمن بین مردم شناختهشده نیست. طبق توصیفها، این موجود دو پای پرنده شبیه کانگورو، سر اسب، بالهای خفاش با شاخ و چنگال و ویژگیهای اغراقشده دارد.
Bunyip|استرالیا و اقیانوسیه
کلمه «بانییپ» موجودی برگرفته از اساطیر بومی استرالیایی است و به معنای شیطان یا روح شیطانی ترجمهشده. این موجود آبزی است و در باتلاقها، نهرها، رودخانهها و چالههای آب کمینمیکند و شبیه موجوداتی گردن دراز با سرهای کوچک است. در استرالیا موزهای وجوددارد که در آن یک جمجمه عجیبوغریب را به نمایشگذاشتهاند و ادعامیکنند این متعلق به همان موجود افسانهای یعنی بانییپ است. طبق افسانهها این موجودات ترسناک، زنان و کودکان را میبلعند و صدایی شبیه آبخروشان دارند.

پیشتاکو، هیولا و موجود خیالی مشترک بولیوی و پرو است و برای تهدید کودکان از آن استفاده میکنند. با توجه به این که بخش زیادی از جمعیت این کشورها را افراد سیاهپوست تشکیل میدهد این موجود شیطانصفت به عنوان یک مرد غریبه سفیدپوست به تصویر کشیده میشود که بومیها را شـــــکــــارمـــیکـند و بــــه شــــکــــلهــــای مـــخـــتــلـــف از آنهــا ســواسـتفـادهمیکند. او بـیانــدازه وحـشـی است و همیشه با یک خنجر بزرگ کارش را پیشمیبرد.

برای کسانی که در خاورمیانه زندگیمیکنند دیو موجود آشنایی است. در کشور آذربایجان دیو همان ابزار ترساندن کودکان است و تصاویر آن برگرفته از اساطیر ایرانی. دیوها ظاهری شبیه انسان دارند و جثهای بزرگ. بعضی از آنها شاخ و دندانهای بزرگی مانند عاج دارند که باعث ترس و وحشت بین کودکان میشود. داستانها میگویند دیوها عاشق گوشت انسان هستند و میتوانند با جادو، قربانیهای خود را سحر و اسیرکنند. در عراق، «سالوآ» یک غول نیمهدیو و جادوگر است و والدین وقتی میخواهند کودک خود را بترسانند از این موجود خیالی مایه میگذارند. در افغانستان هم که هممرز ایران است، آل، حکمران وحشت است و به یک سگ شبزندهدار توصیفمیشود که نوزادان را در گهواره میکشد و بسیار ترسناک است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 167
جایگاه یمن در استراتژی محور مقاومت

اگر تا دیروز جنگ در فلسطین به نبرد میان نیروهای اشغالگر صهیونیستی و نیروهای حماس در نوار غزه و همچنین درگیری ها در شمال فلسطین با حزبا... به عنوان نیروی دوم جنگ محدود بود، طی چند روز گذشته نبرد فلسطین شاهد ورود یک بازیگر جدید است که اکنون به طور جدی وارد میدان نبرد شده است: یمن. نقطه اوج بازیگری یمنی ها نیز افزون بر هدف قرار دادن مکرر بندر ایلات اراضی اشغالی، انهدام پهپاد گران قیمت MQ9 آمریکایی بود. در واقع مهمتر از ورود یمن به نبرد مستقیم با اسرائیل و هدف قرار دادن اراضی اشغالی، اعلام جنگ با آمریکاست که معادلات نبرد در غرب آسیا را دگرگون خواهد ساخت. در این خصوص چند نکته باید ذکر شود: 1-موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد یمن که کنترل این کشور را بر جنوب دریای سرخ و تنگه راهبردی باب المندب تضمین میکند، توانسته است دست برتری به محور مقاومت در مواجهه با محور غربی-عبری -عربی بدهد. برای مثال حمله رسمی به ناوهای آمریکایی در دریای سرخ اتفاق کوچکی نیست که بتوان از آن به سادگی عبور کرد. معنای این اقدام ناامن سازی تجارت آمریکا، اروپا و اسرائیل در دریای سرخ است. مبرهن مینماید که این اقدامات اهرم فشاری خواهد بود بر حامیان اسرائیل تا جنایات این رژیم در نوار غزه را پایان دهند و در غیر این صورت باید منتظر عواقب آن در دریای سرخ باشند.2- یمنی ها ملاحظات ایران، عراق، سوریه و لبنان برای نبرد و ضربه به آمریکا و اسرائیل را ندارند و اتفاقا افکار عمومی این کشور (حتی مخالفان انصار ا...) از حمله به اراضی اشغالی و حامیان اصلی دولت صهیونیستی استقبال میکنند.3-انهدام پهپاد پیشرفته MQ9 اخطاری جدی به آمریکا بود و نشان داد ارتش یمن هم از قابلیت های فنی بسیار بالایی برخوردار است و می تواند واشنگتن را درگیر کند و هم جرئت و جسارت حمله به منافع این کشور را در خود می بیند. کاخ سفیدنشینان نیز اگر قصد واکنش به یمن را داشته باشند، لاجرم باید ارتش خود را وارد درگیری بزرگ تر و طولانی مدتی کنند که در آن بمباران هوایی نیز نمی تواند کار را یکسره کند، همان طور که سعودی در ۸ سال نتوانست.4- آمریکا در حال پس دادن تاوان حمایت از اسرائیل است و در سوریه، عراق و یمن به طور مکرر در حال تحمل تهاجمات بوده و باید تصمیم بگیرد که آیا می تواند تلفات و خسارت های آن را بپذیرد یا باید واکنش مناسب و بازدارنده به این حملات بروز دهد؟ البته که گزینه سوم فشار به اسرائیل و پایان حمله به غزه است و محور مقاومت اتفاقا این راه را می پسندد. 5- آمریکا رسما اعلام کرده خواهان افزایش تنش با محور مقاومت نیست، اما از طرفی هزینه کاهش تنش و هدف قرار نگرفتن را باید بپردازد و سفرهای بلینکن به تل آویو نیز در همین سو ارزیابی می شود. این که وزیر امور خارجه آمریکا صریحا می گوید اسرائیل نمی تواند غزه را اشغال کند، آیا نشانه ای از انگاره های حاکم بر اذهان کاخ سفید نشینان نیست؟ 6-جنگ غزه در حال فرسایشی شدن بوده و اسرائیل تا این لحظه با وجود دادن تلفات بالا و هزینههای سنگین، دستاورد قابل توجهی نداشته و جبهه های جدیدی نیز علیه این رژیم باز شده است. همچنین آمریکا دارد بخشی از هزینه مادی و انسانی حمله اسرائیل به غزه را متحمل می شود و در یک سال باقی مانده به انتخابات، مسلما جو بایدن این وضع را برنمی تابد.7- احتمالا آمریکا در نهایت تحت تاثیر اعتراضات داخلی و جهانی و ایضا حملات محور مقاومت ناچار شود به اسرائیل فشار وارد آورد تا جنگ را متوقف سازد، اما ممکن است نتانیاهو (بازنده اصلی نبرد طوفان الاقصی) تسلیم نشود و جنگ را ادامه دهد. مهم است که در این صورت آمریکا چه تصمیمی می گیرد؟ در نهایت باید گفت اهمیت ورود یمن به جرگه محور مقاومت در سال ۲۰۱۴ تا این حد مهم و حیاتی بود که امروز آثار آن پدیدار شده و این کشور یک متغیر مستقل برای تحمیل خواسته های این محور بر آمریکاست و ایالات متحده هم اکنون چاره ای برای مقابله با آن ندارد. مجموعه مقاومت اسلامی در عراق، سوریه، لبنان و یمن بهتدریج در حال افزایش فشارهای خود به آمریکا و اسرائیل هستند و باید دید واشنگتن و متحد اشغالگرش تا کجا این شرایط را تحمل می کنند؟ آمریکا نه وضعیت مناسبی از لحاظ رزمی برای جنگیدن در گستره غرب آسیا و بالا بردن سطح تنش دارد، نه انگیزه و اراده ای برای آن. از طرفی روسیه و چین به درگیریهای اخیر آمریکا و اسرائیل پوزخند می زنند و آن را یک فرصت مناسب برای فرسایش این دولت می بینند. انتخابات نیز در پیش است و بایدن و تیمش باید تصمیمات سختی بگیرند و بین بد (پایان جنگ در غزه و فشار به اسرائیل) و بدتر (تداوم حمایت از جنگ اسرائیل و تحمل ضربات و خسارت های پیاپی از اضلاع محور مقاومت و در نتیجه از دست دادن پایگاه مردمی و انتخابات سال آینده) یک گزینه را انتخاب کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 300
صریح وشفاف با ظریف
ایران چرا و چقدر به دوستانش در منطقه کمک مالی میکند؟ ماجرای "خسته شدن مردم" چه بود؟ حمایت از فلسطین چه نفعی برای ما داشته است؟ راه حل مسئله فلسطین چیست؟ و... در گفتوگو با وزیر سابق امور خارجه به این سوالات پاسخ داده ایم

چه خبر آقای ظریف ؟
خبرهای ناگوار از غزه که قلب هر انسانی را به درد می آورد و برخلاف تبلیغات صهیونیستها این واقعیت جنایاتشان در دنیا روشن شده و مردم در خیابانها هستند.
دکتر ظریف هر وقت صحبت کرده فضای مجازی را به خود اختصاص داده. این فضا را دوست دارید ؟
نه الزاما ولی وقتی صحبت نمی کنم هم این اتفاق می افتاد. برخی دوستان دوست دارند همیشه یاد ما باشند و مهر به ما بورزند. ( با خنده) اشکال ندارد ای کاش در جهت آرمانها و منافع انقلاب باشد ولی برخی مواقع این طور نیست. پرسش را مطرح نکردند و قبل و بعد را نمی دانند و یک تکه ای از صحبت را از یک نشست دو ساعته پخش می کنند که تصویر غلطی از سخنان من ایجاد میکند. آنچه از قول من نقل می شود از نظر خود من هم بیگانه است برای همین از مردم درخواست کردم کل حرفها را بشنوند تا معلوم شود بنده چه گفته ام . اینکه آدمها برداشت متفاوت دارند طبیعی است اما اینکه برای اغراض سیاسی حرفها را عوض کنیم به اعتبار رسانه کمک نمی کند.
در برنامه «به افق فلسطین» چه شد که قرار بود بروید و نرفتید؟
خیر قرار نبود بروم. من تلویزیون نگاه نمی کنم. فرصت نمی کنم و حتی تلویزیونهای خارجی هم نمی بینم ولی کلیپی برای من فرستادند که در مصاحبه دکتر عراقچی مجری روی آنتن زنده بنده را دعوت کرد. می دانید که سابقه خوبی با شبکه افق ندارم اما سه شنبه هفته گذشته بدون هماهنگی با افرادی از "اوج" قبل کلاس من آمدند و اصرار زیاد کردند که برای مصاحبه بیایم و قبول نکردم. چهارشنبه با چند نفر از دوستان مشورت کردم و از چند جا از جمله یکی از خانوادههای شهدا پیام دادند و ما هم گفتیم باشد می آیم . بعد از حاشیه های جلسه کانون وکلا به همسرم گفتم حتما دعوت من را پس می گیرند. عادت هم دارم که مصاحبه کنم و پخش نشود زمانی که عادل فردوسی پور هم مصاحبه کرد پخش نشد. ظهر جمعه گفتند چون مصاحبه من با سخنرانی سید حسن نصرا... همزمان میشود یک وقتی دیگری را هماهنگ می کنیم. به همسرم گفتم همان که گفتم شد. تا اینکه شنبه گفتند کل تیم عوض شد. خود دوستان اوج می گویند ارتباطی به مصاحبه من نداشته و حتما درست می گویند.
یک ماه از عملیات طوفان الاقصی گذشت. شما گفتید بازنده این میدان، اسرائیل است. با توجه به 11هزار شهید غزه، هنوز همین نظر را دارید؟
دو موضوع وجود دارد. یکی هزینه این کار است که مردم فلسطین باید تصمیم بگیرند که درست بوده یا خیر. ما نمی توانیم برای مردم فلسطین تصمیم بگیریم این هزینه ای که شما دادید درست است یا غلط. حتی یک انسان بی گناه کشته شود از نظر ما هزینه بالایی است . کسانی که این عملیات را زیر سوال می برند در این موقعیت نیستند و مردم فلسطین باید بگویند. نکته دوم اینکه از نظر یک ناظر اسرائیل در هر دو بعد استراتژی 70 ساله اش شکست خورد. بعد اول شکست ناپذیری و بعد دوم مظلوم نمایی. در بعد اول سیاست اسرائیل این بوده که عملیات باید خارج از سرزمینهای اشغالی و با اصل غافلگیری و سریع باشد اما الان در هر سه حوزه شکست خورد و تصویر شسکت ناپذیری هم از بین رفته و آنچه الان می بینیم فقط وحشیگری است که نشان می دهد یک حیوانی را بهش ضربه ای زده اند و آن حیوان خوی وحشیگری اش را نشان می دهد لذا افسانه شکست ناپذیری که قبلا توسط مقاومت لبنان در سال 2000 و در 2005 توسط فلسطین مقداری شکسته شده بود الان به صورت کلی از هم پاشید. ستون دوم مظلوم نمایی بوده و می گوید این همه وحشی گری را انجام می دهم تا هلوکاست تکرار نشود . در روزهای اول صحنه هایی پخش شد که توانست این فضای مظلوم نمایی را تقویت کند اما بعد از حمله به بیمارستان این تصویر هم پاشید. این همه مردم در نیویورک، لندن و پاریس بهرغم سیاستهای حمایتی دولتهایشان اعتراض می کنند حتی شنیدم صهیونیستها 250 دلار به هر نفر می دهند تا حمایت کنند این یعنی هر دو افسانه شکست خورده و این یعنی شکست اسرائیل و بعید می دانم اقدامی بتواند در داخل غزه بکند که این شکست را جبران کند.
به نظر شما جنگ گسترش پیدا می کند؟
من بعید می دانم جنگ گسترش پیدا کند. به خاطر این که رهبران منطقه به خصوص رهبری ایران و رهبری حزب ا... بسیار بسیار هوشیارانه عمل کردند و در گذشته هم همین طور عمل کردند. برخی فکر کردند فقط در مورد حماس بوده ولی در سال 2006 که اسرائیل به لبنان حمله کرد ایران وارد جنگ شد. ما از مقاومت حمایت میکنیم اما این مقاومت شامل ورود ما به جنگ نیست. ورود ما به جنگ در واقع کمک به رژیم صهیوینستی است اما آرزوی اسرائیل این است که جنگ گسترش پیدا کند چون الان واقعا در کنج قرار گرفته و میتواند از این موقعیت فرار کند. در این وضعیت با اقدامی حتما می خواهد آمریکا را درگیر کند البته آمریکا از ابتدا درگیر بوده ولی حضور آمریکا در فراتر از مرزهای اشغالی آرزوی اسرائیل است و همه تلاشش را نتانیاهو می کند.
آیا با وجود چنین موضعی توسط رهبری نظام در داخل هم کسی دوست دارد جنگ گسترش پیدا کند ؟
آنچه من شنیدم البته من هیچ کاره ام و در گوشه ای درس می دهم اما شنیدم همان گروهی که وقتی حرف می زنم می گویند ترسو است چنین علاقه ای دارند در حالی که سال 2015 بنده به عنوان خطرپذیر اول دنیا انتخاب شدم. کسانی که این تصورات را دارند می گویند ما باید به شکل دیگری وارد شویم و خبرهایی هست که اقداماتی کردند ولی بیشتر وارد این بحث نمی شوم. اوضاع بسیار پیچیده است و توقعات زیادی هم از جمهوری اسلامی وجود دارد ولی مدل رفتاری ایران در این چهار دهه همین بوده است.
شاید به خاطر اینکه برخی می گویند اینها نیروهای نیابتی و گوش به فرمان ایران هستند!
برخی افراد حتی در داخل ایران دوستان ما در مقاومت را نیروی نیابتی ما تصور میکنند آمریکا و اسرائیل هم چنین چیزی را القا می کنند ولی اصلا رابطه ایران و دوستانش رابطه نیابت نیست. نیروی نیابتی هر جا دستور بدهی می جنگد. یک مقدار هم شبیه نیروی مزدور است اما دوستان ما بر اساس تصمیم گیری خودشان عمل می کنند. برای همین برخی باور نمی کردند ما از عملیات 7اکتبر خبر نداشته باشیم. واقعیت این است که اینها نیابتی از طرف ایران عمل نمی کنند اما ما همواره حامی گروههایی بودیم که برای آزادی خودشان تلاش می کردند.
چه حمایتی می کردید ؟
انواع حمایتهای سیاسی، مالی و ... البته نه در رقم هایی که می گویند. این رقم هایی که گفته می شود بیشتر برای حساس کردن مردم است و درست نیست. برخی میگویند این یعنی دخالت در امور دیگران. آن ها جواب بدهند چرا حمایت از حقوق بشر دخالت نیست؟ مگر حمایت از مستضعفین فرقی با حمایت از حقوق بشر دارد؟ ولی بعضی دنبال این هستند که از ایران ایراد بگیرند. ما همیشه سیاستمان حمایت بوده و البته هزینه هم داشته است. حمایت ما از آزادی خواهی یکی از نقاط قوت ماست. منافع آرمانی جزوی از منافع ملی است. البته باید در این منافع اولویت بندی شود و هزینه و فایده را باید بسنجیم اما منافع آرمانی برای جمهوری اسلامی ایجاد قدرت می کند مثل قدرت نظامی و قدرت اقتصادی.
جمله ای هم در مورد خسته شدن مردم از این حمایتها گفته بودید این را هم توضیح می دهید؟
شما باید در پاسخ به سوال و فضای جلسه در نظر بگیرید. پرسیدند اگر حماس بپذیرد راه حل دو دولت را ایران می پذیرد؟ بنده گفتم ما به جای فلسطینی ها تصمیم نمی گیریم. ما اسرائیل را شناسایی نمی کنیم اما اگر فلسطینی ها خواستند دو دولت یا یک دولت یا هر کار دیگر بکنند البته راه ما رفراندوم در فلسطین است که هر نظری بدهند برای ما قابل قبول است اما ما دیدگاه خود را خواهیم داشت یعنی نه به جای فلسطین می جنگیم و نه به جای فلسطین صلح می کنیم. ما از جانب جمهوری اسلامی می گوییم هیچ گاه اسرائیل را به رسمیت نمی شناسیم ولی دخالتی برای برهم زدن خواست مردم فلسطین نمی کنیم. بعضی صحبتهایی در برابر بیانات مقام معظم رهبری می شود از سوی برخی افراد که مردم را نگران و خسته می کنند. حرفی نزنید که مردم خیال کنند شما برنامه هایی دارید. رهبری نکته ای را مطرح کردند شما از رهبری جلوتر نروید و بی خود مردم را خسته نکنید از سیاستهایی که به خاطر حرفهای شما مطرح می شود. مردم ما مثل مردم همه دنیا با مردم فلسطین هم درد هستند و نگراناند و خوشحال نیستند ولی به خاطر برخی مواضع از سوی برخی افراد مردم نمی خواهند از آنها حمایت کنند. الان اگر کسی از فلسطین حمایت کند و هم موضع اینها نباشد حتما می خواهند یک جایی از حرف او را طوری تقطیع کنند که بگویند با ما نیست در حالی که موضوع فلسطین موضوع ملی ماست.
ما چه نفعی از حمایت از فلسطین در 44 سال برده ایم؟
حمایت از فلسطین یک موضوع آرمانخواهانه است و آرمانها به شما قدرت می دهد. کشور بدون آرمان قدرت ندارد. ما آمدیم آرمان و منافع ملی را در مقابل هم قرار دادیم و برخی فکر کردند چون ما ازفلسطین حمایت می کنیم اقتصادمان خراب است اصلا چنین چیزی نیست هرچند ممکن است اشتباهاتی داشته باشیم. اسرائیل سیاستش تهدید انگاری و امنیتی سازی است باید حواسمان باشد در زمین اسرائیل بازی نکنیم. بسیاری از مواقع اشتباه کردیم و در زمین اسرائیل بازی کردیم مثل زمانی که برخی گفتند برویم در فلسطین بجنگیم. دقیقا در زمین اسرائیل است و هیچ کلمه دیگری نیست که به این اندازه بتواند به نتانیاهو کمک کند. باید کاری کرد که آرمان ملی ابزار قدرت و ابزار نفوذ در قلبها شود. خود آمریکایی ها می گویند باید در قلبها و مغزها نفوذ کنیم. نباید حرفهایی بزنیم که در زمین ایران هراسی اسرائیل باشد.

مرحوم عرفات وقتی پیمان اسلو را قبول کرد بعد از مدت کمی همه تعهدات به هم خورد و اسرائیل و آمریکا کاری کردند که توافق به هم بخورد. ما نمی گوییم سازش درست است یا خیر و این به خود فلسطینی ها ارتباط دارد ولی سازش تاکنون پاسخ نداده در حالی که تنها زمانی که اسرائیل مجبور به عقب نشینی شده در سالهای 2000 و 2005 بوده که مقاومت باعثش بوده و این یک واقعیت است. جمهوری اسلامی چه کار می تواند بکند؟ ایران باید در صحنه بین المللی جنایات و نقض حقوق بین الملل را باید یک زبان واحد توسط سازمان همکاری اسلامی، جنبش عدم تعهد و ... اجماع ایجاد کند. در دنیا الان صداها بسیار زیاد شده و همه اینها فشار می آورد. حتما جلوی وحشی گری رژیم صهیوینستی را نمی گیرد اما ایجاد فشار بر آمریکا و اروپا می کند. الان در اروپا مواضع کمی تغییر کرده است. کار دیگر این است الان که فضای افکار عمومی جهان عرب علیه اسرائیل شده و آن دروغهایی که در مورد خطر ایران گفته اند اقداماتی کنیم که این دروغ را از بین ببریم یعنی نزدیک شدن به کشورهای همسایه. من استقبال می کنم از سیاست دولت سیزدهم در نزدیکی به کشورهای همسایه و خوشحالم که پیشرفتهایی هم داشتند. کارهایی که می شود باید کرد تا طرح صلح اعراب و اسرائیل موسوم به ابراهیم را از داخل تهی کرد چون بر اساس یک تهدید انگاری علیه ایران ایجاد شده و ما باید این دروغ را از بین ببریم.
شما هم یک سیاست بی اعتبار سازی اسرائیل در زمان وزارت خارجه خودتان داشتید.
بله و این باعث علاقه نتانیاهو به بنده شده بود(با خنده) و روزی که استعفا کردم گفت "رفت از دستش راحت شدیم ". تنها کسی که در ایران بین سیاسیون سه تا تحریم دارد بنده هستم و پشت هر سه تحریم بنده هم اسرائیل بوده است.
نکته ای در سخنرانی شما مطرح شد که اگر جنگی شود بمبها روی سر مردم ریخته می شود نه حاکمیت. در این باره هم توضیح می دهید.
گروههایی در خارج کشور که بیشتر تبلیغ جنگ و تحریم علیه ایران می کنند مغلطه می کنند و می گویند برای دفاع از مردم ایران جنگ و تحریم شود. کسانی که در رابطه با تحریمها و جنگها تحقیق کردند می گویند این امری بدیهی است که در جنگها و تحریمها مردم آسیب می بینند. برای افشای دروغ گویی افرادی که در خارج تبلیغ علیه ایران می کنند باید افشا شود که دروغ می گویند. آنها حاضرند برای به قدرت رسیدن مردم ایران بدبختی و گرسنگی بکشند و زیر بمباران قرار بگیرند تا شما در آرزوهایتان به قدرت برسند. اینکه برخی شبکه های خارجی سخنگوی اسرائیل شدند و می خواهند به شکلی غرب و آمریکا را علیه ایران بسیج کنند باید برای مردم مشخص باشد اینها علیه مردم کار می کنند و قربانی مردم هستند. ما که حاکمیت درهم تنیده با مردم داریم و سپاه ما از مردم برآمده و علت قدرت ما هم همین است ، بزرگترین عامل بازدارندگی ما و مقاومت ما در برابر تحریم وجنگ مردم بوده و هستند. باید این واقعیت را باید بپذیریم که در واقع دشمنی و خصوصت کسانی که در خارج نشسته اند و تبلیغ جنگ و تحریم می کنند با مردم است چون مردم قربانی می شوند . جواب من پاسخ به این مغلطه بود .
اتفاقا فردی در تلویزیون مطرح کرد اگر جنگ شود آقای ظریف اولین نفر فرار میکند.
به لطف خدا من و خانواده ام همگی در ایران هستیم و دور اول هم که نبودیم به خاطر این بود که ما قبل از انقلاب از شاه فرار کردیم و به آمریکا رفتیم انقلاب که شد نامه نوشتیم که برگردیم اما فرمودند بمانید و درس بخوانید . البته ما همیشه در برابر ایثارگران و رزمندگان و خانواده شهدا احساس می کنیم تا ابد مدیون هستیم و نباید سر خودمان را بلند کنیم. ما در برابر همه آنها سر تعظیم فرود می آوریم اما ما داشتیم کاری که به ما گفته بودند می کردیم حالا من قصه سربازی ام معلوم است. دستور به من دادند در وزارت خارجه خدمت کنم و خود دوستان می دانند چه شخصیتی دستور داد.
چرا کشورهای عربی کاری برای فلسطین نمی کنند؟ حتی تا چند وقت قبل دنبال عادی سازی هم بودند.
از 15 سال قبل صهیونیستها کاری کردند که ایران تهدید اعراب و جایگزین اسرائیل شود همان طور که اسرائیل، ایران را به جای اعراب دشمن اسرائیل قرار داد. یک فضاسازی وسیعی توسط آمریکا و رژیم شد که ایران تهدید است و اسرائیل در طرف اعراب است. نتانیاهو می گفت خطر اول و دوم و سوم ایران است. این بازی آنهاست در ذهن اعراب و ما باید این بازی را بشکنیم و معلوم شود خطر از اسرائیل است. اسرائیل می خواهد از آنها سوءاستفاده کند. کل پرونده هسته ای ایران تهدید نشان دادن ایران است و اصل مخالفت اسرائیل با برجام هم به این خاطر بود که پروژه تهدیدانگاری ایران را خراب می کرد. این سیاست ادامه پیدا کرده و این کشورها هم نیاز به حمایت خارجی دارند. برخی در منطقه ما فکر می کنند می شود امنیت را از بیرون خرید. اینکه ما در ایران احساس نگرانی نسبت به همسایگان خود نداریم به این خاطر است که امنیت ما از درون است. این واقعیات باعث می شود بگویند اسرائیل تامین کننده امنیت آنهاست که بسیار خطرناک است چون اسرائیل تا امروز برای هیچ کس حتی آمریکا هزینه نکرده در حالی که برای همه هزینه میتراشد و از همه هزینه می کند.
چرا این روزها اسرائیل با فارسی زبانانی که دارد در جامعه ما مطلب پخش میکند؟
هدفش قطبی سازی جامعه ایران است و من امیدوارم دوستان ما که ادعای ضد صهیونیستی دارند به این قطبی سازی دامن نزنند، اسرائیل به اندازه کافی تلاش میکند.
این که می گویند آقای ظریف خیلی دنبال جنگ نمی رود، با این مثال می گویند شما جایی گفتید آمریکا با یک دکمه سیستم دفاعی ما را نابود می کند؟
این هم یک تقطیع بود و من به کسی که این برش را زده بود جلوی رئیسش گفتم که چرا جمله بعدی من را قطع کردید؟ من گفتم آمریکا از نظر نظامی بر ما برتری دارد اما آن چیزی که باعث پیروزی ما می شود قدرت مردم ماست. این غیر از حرف امام است؟ ما به چه چیزی متکی هستیم؟ آمریکا بیش از 800میلیارد دلار هزینه نظامی دارد و هزینه نظامی ما کسری از آن هم نیست. حوزه رقابت ما با آمریکا حوزه مردمی ماست. باید توانمندی نظامی کسب کنیم و بسیار هم افتخار می کنیم که توانمندی نظامی داریم اما پایه امنیت ما مردم هستند. آن روز گفتم امروز هم میگویم اعتقاد هم دارم و حرف امام را می گویم امام فرمود سلاح آنها از ما قوی تر است این به این معنی نیست که سلاح مهم نیست معنی اش این است که مردم مهم تر هستند. مردم را داشته باشید مردم بزرگترین عامل امنیت ما و عامل مشروعیت و بازدارندگی ما هستند. من به همان فرد گفتم چرا قطع کردی رئیسش هم گفت چرا تقطیع کردی اما جواب درستی نداشت و هنوز هم بارها این دروغ را تکرار می کنند. چرا دروغ می گویید و ذلت را برای مردم ایجاد می کنید؟ این مردم بزرگ هستند به مردم بگویید برای امنیت خودمان به آنها وابسته هستیم.
اگر همبستگی مردم داخل بیشتر بود نحوه مواجهه ما با موضوع غزه چگونه بود؟
من فکر نکنم فرقی می کرد. ماجرای مواجهه ما با غزه مبتنی بر عقلانیت است و مبتنی بر بهترین روش مبارزه با اسرائیل. برخی گویند اگر وضع اقتصادی مردم بهتر بود وارد جنگ می شدیم. خیر. چرا اسرائیل را از گردابی که در آن گیر کرده نجات بدهیم. البته اگر وضع اقتصادی ما بهتر بود یا اروپایی ها به گاز ما وابسته بودند حتما بیشتر می توانستیم برای حمایت از فلسطین فشار بیاوریم اما دلیلی برای ورود ما به جنگ نداشتیم و تاکید می کنم پایه مشروعیت ما مردم است. وابستگی به سلاح و خارجی ما را حفظ نکرده، سپاه و ارتش ما از مردم است. بسیج ما که برخی از آنها به من محبت هم دارند از مردم هستند لذا باور کنیم قدرت مردم را. به نظر من اگر وضع اقتصادی ما خیلی هم خوب بود در سیاست ما فرق نمی کرد چون این سیاست حکیمانه و عاقلانه است که رهبری تدبیر این سیاست را همیشه دنبال کردند و به نظر من اسرائیل بسیار از این سیاست عصبانی است.
بعد از شهادت حاج قاسم به نظر میرسد مناسبات محور مقاومت تغییر کرد ؟
شهید سلیمانی یک سرمایه بی نظیر برای ایران و محور مقاومت بود. فوق العاده بود و نمی شود گفت رفتن ایشان بی تاثیر است.
این هم یکی از دوگانه سازی هایی بود که بین شما و حاج قاسم ساختند
چرا این کار را کردند در صورتی که صدا و سیما وقتی شهید سلیمانی شهید شد اولین فردی که همان شب دعوت کرد بنده بودم اما چه شد بعدها دوگانه ساختند؟
ربطی به استعفای شما در زمان سفر اسد به تهران نداشت ؟
آن که قبل از شهادت بود. کسی که بعد از استعفا من را به سر کار برگرداند شهید سلیمانی بود و اگر حاج قاسم نبود که من برنمی گشتم سر کار. ایشان آمد خانه ما و خواهش کرد برگردم و او بیانیه داد. اگر شهید سلیمانی نبود من خانه مانده بودم. خدا شاهد است در رودربایستی شهید سلیمانی من برگشتم وزارت خارجه. به خاطر علاقه ای که به ایشان داشتم. آمد خانه ما و گفت باید برگردی سر کار ولی رفتنش خسارت بزرگ و جبران ناپذیری بود هرچند روابط ما با مقاومت کماکان ادامه پیدا کرد و خود رهبری در راس هدایت این موضوع بوده وهستند و رابطه خیلی خوبی هم وجود دارد.
اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی و عملکرد دکتر امیرعبداللهیان را چگونه ارزیابی می کنید؟
روابط با همسایان خوب است اما کاش زمانی که ما در موضع برتر بودیم برخی ها سفارت را آتش نمی زدند و روابط را هفت سال عقب نمی انداختند اما الان خوشحالیم. عضویت ایران در بریکس اتفاق مهمی است. طبیعتا انتقاداتی هم دارم نه به آقای امیرعبداللهیان بلکه به نوع پیگیری برجام که آن هم تصمیم دوستان است و تصمیم دارم چیزی که در آن حضور ندارم نظر ندهم لذا فقط امیدوارم و دعا می کنم.
نظر یا مشورتی از شما گرفته شد؟
خیر البته یکی دوبار آقای امیرعبداللهیان دعوت کردند و من هم آرزوی موفقیت برای ایشان می کنم. من خودم وزیر بودم، وزیر خیلی سرش شلوغ است لذا توقعی هم ندارم. دوست هم دارم دعوت نکنند. گوشه ای نشسته ام درسم را می دهم و با جوانها کار می کنم.
این را از سر دلخوری می گویید؟
دلخوری چرا؟ مگر مسئولیت برای ما چیزی غیر از دردسر و فحش داشت؟
البته توفیق خدمت بوده
توفیق خدمت هم آن دنیا معلوم می شود چون کار اشتباه ضرر زدن به میلیونها آدم است اما خدا می داند که قصدی جز خدمت نداشتیم.
سخت ترین روزهای وزارت خارجه شما چه روزهایی بود؟
بعد از فاجعه هواپیمای اوکراینی که یک هفته بود با شهادت سردار سلیمانی شروع شد و به هواپیما رسید بسیار بسیار روزهای سختی بود. البته ما در وزارت خارجه خیلی در جریان امور نبودیم اما در حدی که اطلاع داشتیم تلاش می کردیم باری از دوش کشور برداریم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 174
آموزش و پرورش به دنبال عدالت جنسیتی در برنامه های درسی است
ضمن آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون، در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ 23/8/1402 با عنوان«کتاب های درسی دخترانه و پسرانه؟!» پاسخ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش را به استحضار می رساند:
در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تکالیفی ناظر به در نظر داشتن هویت جنسیتی دانشآموزان به عهده آموزش و پرورش گذاشته شده که مهمترینِ آن ها بدین قرارند:
راهکار ۱/۱: «طراحی، تدوین و اجرای برنامه درسی ملی براساس اسناد تحول راهبردی و بازتولید برنامههای درسی موجود با تاکید بر:
الف) متناسب سازی حجم و محتوای کتب درسی و ساعات و روزهای آموزشی با توانمندی ها و ویژگی های دانش آموزان
ب) حاکمیت رویکرد فرهنگی- تربیتی در تولید محتوا و تقویت شایستگی های پایه دانش آموزان.
ج) بهره مندی فزون تر از روش های فعال ،خلاق و تعالی بخش
د) بهره گیری از تجهیزات و فناوری های نوین آموزشی و تربیتی در راستای اهداف
ه) توجه بیشتر به تفاوت های فردی به ویژه هویت جنسیتی دانش آموزان و تفاوت های شهری و روستایی»
راهکار ۲/۱۴: «متناسب سازی فضاهای فیزیکی، آموزشی و تربیتی با نیازهای ویژه و تفاوتهای جنسیتی دانشآموزان با تاکید بر فراهم آوردن الزامات نهادینه سازی فرهنگ ایمانی و عفاف و پوشش و رعایت احکام محرمیت در محیط»
راهکار ۲/۱۶: «رعایت اقتضائات هویت جنسیتی ( پسران و دختران) و ویژگی های دوران بلوغ دانشآموزان در برنامه های درسی و روش ها و برنامه های تربیتی ضمن توجه به هویت مشترک آنان»
مضمون کلی همه این راهکارها، ضرورت توجه به «هویت جنسیتی متربیان» به عنوان یکی از ابعاد تفاوتهای فردی، در تدوین برنامه درسی است. برای فهم درست این مضمون کلی، باید به این نکات توجه کنیم:
۱) برنامه درسی، فقط کتاب درسی نیست، بلکه نقشه کلیای است که مسیر یادگیری و تربیت دانشآموزان را ترسیم میکند. در ترسیم این مسیر یادگیری، باید علاوه بر توجه به جهات مشترک هویتی دانشآموزان، به تفاوتهای آن ها هم توجه داشت و -مثلا- موقعیتها و اماکن یادگیری یا محتواهای آموزشی را به گونهای آماده نکرد که صرفاً برای یک گروه از دانشآموزان (مثلا دانشآموزان شهری یا دانشآموزان پسر)، مطلوب و قابل استفاده باشد. اتفاقا این رویکرد به برنامه درسی به این معناست که عدالت جنسیتی را بین دانشآموزان برقرار نماید تا -مثلاً- دانشآموز دختر به خاطر دختر بودنش، از برخی حقوق خود محروم نشود. از این منظر، «برنامه درسی حساس به هویت جنسیتی دانشآموزان» اقدامی در راستای توجه بیشتر به تفاوتهای فردی و در راستای عدالت است.
۲) متناسبسازی برنامه درسی و محتوای آموزشی با در نظر داشتن تفاوتهای جنسیتی، لزوماً به معنای داشتن کتابهای درسی متفاوت برای دختر و پسر نیست، زیرا در برخی دروس (همانند ریاضی و علوم و ...) که چنین چیزی معنا ندارد و در عمده مطالب این دروس، تفاوتی بین دختر و پسر نیست. مهمترین مصادیق این متناسبسازی را میتوان اینگونه برشمرد:
۲/الف) در برخی از موضوعات مرتبط با مسئله سبک زندگی یا احکام و نیازهای اختصاصی هر یک از دو جنسیت یا مشاغل و حرفهها، مطالب مورد نیاز دختر و پسر متفاوت است. گاهی این تفاوتها به اندازهای است که برای آن، به کتاب درسی مستقل نیاز باشد (مثال: «کتاب مدیریت خانواده و سبک زندگی» در پایه دوازدهم که ناظر به آماده کردن دختران و پسران برای ایفای نقشهای اختصاصی آنان در خانواده است و لذا در حال حاضر، یک ویرایش پسرانه و یک ویرایش دخترانه دارد). گاهی نیز این تفاوتها به اندازه یک کتاب درسی مستقل نیست و در حد یک یا دو فصل مستقل نیاز دارد (مثال: «کتاب تفکر و سبک زندگی» پایه هفتم که یک کتاب مشترک دختران و پسران دارد و یک ضمیمه اختصاصی برای دختران که شامل مباحث اختصاصی دختران در زمینه بلوغ و تغییرات جسمی و روحی آن دوره متناسب با دختران و بخشی از احکام حجاب است. مثال دیگر، تفاوتهای دختران در احکام است که در کتابهای درسی دینی باید به آن ها پرداخته شود.) گاهی نیز این تفاوت در حد تفاوت یک رشته در هنرستانهای فنی و حرفهای یا کاردانش است. به عنوان نمونه، رشتههای «دوخت لباس عروس»، «تربیت کودک» یا رشته «مدیریت خانواده» (که به هنرهای خانهداری میپردازد) از جمله رشتههایی هستند که اختصاصی دختران تعریف شدهاند، زیرا با ویژگیهای زنانه تناسب بیشتری دارند و در برابر، «حمل و نقل»، «ناوبری»، «متالوژی (ریختهگری)» و «صنایع فلزی» از رشتههای اختصاصی پسران هستند، چراکه متناسب با ویژگیهای مردانه هستند.
۲/ب) دیگر مصداق مهم متناسبسازی کتابهای درسی/ محتوای آموزشی با هویت جنسیتی دانشآموزان، در نظر گرفتن تناسب و توازن تصاویر و طراحیهای موجود در کتاب متناسب با نگاه دخترانه و پسرانه است. در طراحی کتاب درسی، این مهم است که هم دانشآموز دختر و هم دانشآموز پسر، احساس کنند که کتاب، برای آن ها نگاشته شده و دخترانگی یا پسرانگی آن ها را نادیده نگرفته است. لذا، توجه به متوازن بودن تصاویر دو جنس (در عین رعایت ارزش های اخلاقی و دینی)، حضور متوازن زنان و مردان در میان شخصیتها، داستانها و متن ها و حتی اسامی به کار برده شده نیز بخشی از این متناسبسازی است. این مسئله، به عنوان یکی از استانداردهای مهم در تولید محتوای آموزشی مکتوب و غیرمکتوب مدنظر بوده و در برنامه درسی تحولی، بیش از پیش نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت ان شاء ا... .
خواهشمند است دستور فرمایید طبق قانون مطبوعات و رسانهها نسبت به درج جوابیه این مرکز در همان صفحه و با همان قلم اقدام لازم صورت گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 213
واردات خودروهای کارکرده در پیچ ارزی
توضیحات وزیر صمت نشان می دهد هم اینک مانع اصلی بر سر واردات خودروهای کارکرده که از ابلاغ قانون آن به دولت بیش از 3.5 ماه می گذرد، تدوین سازو کاری برای شناسایی منشأ ارز برای واردات و در نتیجه ممانعت از فشار به بازار ارز برای افزایش قیمت است

واردات خودروهای کارکرده در 31 تیرماه قانونی شد
به گزارش خراسان، واردات خودروهای کارکرده یکی از تدابیری است که دولت در سال جاری، برای مهار بازار خودرو اندیشید. بر این اساس، هر چند که به نظر می رسید واردات این خودروها نیاز به تصویب مجلس نداشته باشد، با این حال دولت لایحه مربوط به آن را 6 اردیبهشت امسال به مجلس فرستاد. مجلس این لایحه را در 28 خرداد امسال تصویب کرد و پس از طی مراحل شورای نگهبان، سرانجام قالیباف رئیس مجلس، 31 تیرماه امسال، قانون الحاق موادی به قانون سامان دهی صنعت خودرو (مربوط به واردات خودروهای کارکرده) را برای اجرا به دولت ابلاغ کرد.
طبق این قانون، برای واردات این خودروها انتقال فناوری لازم نیست و قرار بوده آیین نامه اجرایی آن شامل مواردی نظیر نحوه تامین ارز مورد نیاز و حمایت از تولید داخل، ضوابط فنی این خودروها (عمر کمتر از 5 سال در زمان ورود به گمرک) و نحوه احراز آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی، گمرک، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد، ظرف مدت یک ماه پس از لازم الاجرا شدن قانون، تهیه شود و به تصویب هیئت وزیران برسد. وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مکلف شده گزارش عملکرد این ماده را هر 6 ماه به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال کند.
تصویب آیین نامه اجرایی در دولت؛ 2 ماه پس از اتمام مهلت قانونی
اگر چه در قانون ابلاغی مجلس آمده بود که آیین نامه اجرایی این قانون یک ماه پس از لازم الاجرا شدن آن به تصویب هیئت وزیران برسد و بر این اساس، دولت می بایست تا انتهای مرداد، این آیین نامه را تصویب می کرد، با این حال ایرنا در «30 مهرماه» یعنی 2 ماه بعد از مهلت قانونی یادشده، به نقل از وزیر صمت خبر داد که «آییننامه واردات خودروهای دست دوم خارجی در جلسه هفته قبل (26 مهر) به تصویب هیئت وزیران رسید و بهزودی ابلاغ میشود.»
انتقاد تند نماینده مجلس از معاون اول رئیس جمهور
اما بعد از خبر تصویب آیین نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده، خبری از واردات این خودروها نشد و این موضوع انتقادات کارشناسان از جمله رشیدی کوچی نماینده مجلس را در پی داشت. وی 17 آبان ماه، در یادداشتی در فضای مجازی خطاب به مخبر معاون اول رئیس جمهور نوشت: «آقای مخبر دلیل تعلل نزدیک به سه هفتهای در ابلاغ مصوبه واردات خودروهای کارکرده که در هیئت دولت (بعد از ۴ ماه) به تصویب رسیده است، چیست؟»
اعلام گلوگاه واردات خودروهای کارکرده توسط وزیر صمت
با همه این اوصاف، سرانجام دیروز وزیر صمت دلیلی را که هم اینک موجب شده وضعیت واردات خودروهای کارکرده مبهم شود، تشریح کرد. به گزارش ایسنا، عباس علیآبادی در حاشیه دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو، درباره آخرین وضعیت واردات خودروهای کارکرده، اظهار کرد: آییننامه واردات خودروهای کارکرده تهیه و برای دولت ارسال شد و کلیات آن نیز تصویب شده است؛ تنها بندی در این آییننامه قید شده که بر اساس آن باید کمیتهای منشاء ارز را شناسایی کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این زمینه با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، جلسهای داشتهایم و مقرر شد با همکاری یکدیگر در این کمیته شرکت و تلاش کنیم تا نگرانی بانک مرکزی که بیدلیل هم نیست، رفع شود؛ به اعتقاد بانک مرکزی، ممکن است به دلیل منافعی که این موضوع برای واردکنندگان خواهد داشت، به بازار ارز هجمه وارد شود و نرخ ارز ترقی کند و این ترقی بر تمام کالاها اثرگذار باشد. این نگرانی حتماً باید موردتوجه قرار گیرد؛ بنابراین مقرر شده تا جلسهای در این زمینه با حضور نمایندگان بانک مرکزی، کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته باشیم و راهکاری برای آن تعریف کنیم.
مشخص شدن تکلیف همه ثبتنامیهای خودروهای وارداتی تا پایان آذر ماه
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین خاطرنشان کرد: تا پایان آذر ماه تکلیف همه متقاضیان مرحله اول ثبتنام خودروهای وارداتی (ثبتنامیهای اسفند ماه ۱۴۰۱ که طی مدت اخیر به نوبت برای انتخاب خودروی خود اقدام میکنند)، روشن و نحوه دریافت خودروهایشان مشخص میشود؛ ضمن این که روند واردات خودروهای نو براساس برنامه پیش میرود و تداوم خواهد داشت.سکاندار وزارت صمت درخصوص قیمت بالای خودروهای وارداتی به رغم وعده واردات خودروهای اقتصادی، تصریح کرد: یک خودروی مورد قبول به لحاظ کیفیت و دارای استاندارد، در دنیا از ۵۰۰۰ دلار تا حدود ۶۰ هزار دلار قیمت دارد. ما برای واردات خودروها سقف ۲۰ هزار دلاری در نظر گرفتیم و سعی شده که خودروهای بالاتر از این عدد وارد نشود. به نظر بنده این سقف ۲۰ هزار دلاری حد قابل قبول برای متوسط مردم است که حدوداً یک میلیارد تومان با نرخ فعلی، ارزشگذاری میشود. علیآبادی تاکید کرد: البته در خصوص خودروهای برقی، این خودروها مقیاسهای پایینتر و تعرفه حداقلی (4 درصد) دارند و برای سطوح پایینتر درآمدی در نظر گرفته شده که مشتریان با رقمهای پایینتر میتوانند خودروی مد نظر خود را خریداری کنند. وی اظهار کرد: برای واردات حداقل ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی تا پایان امسال تامین ارز محقق شده است. بانک مرکزی نیز با تامین ارز خودروهای برقی موافقت کرده و مشکل ارزی در این زمینه وجود ندارد. علیآبادی تصریح کرد: برای خودروهای برقی و نو تاکنون مشکل ارزی نداشتهایم و فکر هم نمیکنیم تا پایان سال مشکلی داشته باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 223
قتل در سایه پیامک های شیطانی!
دیوان عالی کشور رای قصاص نفس را تایید کرد

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، ماجرای این پرونده جنایی از بیست ونهم مرداد سال 1399 هنگامی رخ داد که مرد عینکی چاقوی ضامن دار را به دست گرفت و به سوی منزل مردی متاهل در یکی از روستاهای شهرستان خواف حرکت کرد که از مدتی قبل کینه او را به دل گرفته بود.
افکار و خیالات متفرق هم نمی توانست ذهن آشفته او را از آخرین پیامک های شیطانی دور کند که در گوشی تلفن همسرش دیده بود! خشم در چهره مرد عینکی موج می زد و او با یک تصمیم وحشتناک و نسنجیده ،دست به گریبان بود که ناگهان خود را مقابل منزل«ع» دید.پدر و مادر«ع»در حیاط منزل مشغول خرد کردن علوفه های دام بودند که مرد عینکی نام «ع» را بلند صدا زد. لحظاتی بعد وقتی او مقابل مرد عینکی قرار گرفت ناگهان تیغه سر ضامن دار درهوا چرخید و بر سینه «ع» فرود آمد.درحالی که قطرات خون برخاک های زمین می ریخت مرد عینکی از محل گریخت و سوار بر خودرو به سوی پاسگاه انتظامی در یکی از روستاهای اطراف رفت و خود را تسلیم قانون کرد.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است طولی نکشید خانواده«ع» وحشت زده و سراسیمه از خانه بیرون آمدند و با صحنه دلخراشی روبه رو شدند که لحظاتی قبل رقم خورده بود اگر چه مجروح این حادثه دلهره آور بلافاصله به بیمارستان خواف انتقال یافت اما تلاش ها برای نجات وی به نتیجه نرسید و این گونه پرونده ای جنایی شکل گرفت.
«رضا-ک» که با توصیه تلفنی پدرش به پاسگاه انتظامی رفته بود به صراحت ارتکاب قتل را پذیرفت و درباره این ماجرای تکان دهنده به نیروهای انتظامی گفت:حدود چهل روز قبل وقتی متوجه مزاحمت های پیامکی و تلفنی «ع»برای همسرم شدم موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کردم وقتی آن مرد مزاحم را شناختم هنگام بازگشت از دادسرا به مغازه پدر زنش رفتم و موضوع مزاحمت های تلفنی را به او گفتم و حتی پرسیدم اگر کسی برای همسر شما ایجاد مزاحمت کند چه می کنید؟که پاسخ داد سرش را می برم! ولی از مدتی قبل ذهنم به هم ریخته بود به گونه ای که به «ع»(فردمزاحم) نیز تذکر دادم اما فایده ای نداشت تا این که به ناچار به در منزل «ع»رفتم و...
بنا بر گزارش روزنامه خراسان، باتشکیل پرونده جنایی در دادسرای عمومی وانقلاب خواف،روند دادرسی جنایی آغاز شد ومتهم به قتل با بیان این که از پیامک های شیطانی تصویر (اسکرین شات)گرفته ام که درآن ها به همسرم پیشنهادهای وسوسه انگیزی شده است، به بازپرس پرونده گفت: نشانی منزل«ع»را از پسر عمویش گرفتم که مغازه دار است اما من اتهام قتل عمدی را قبول ندارم! او برای همسرم به صورت حضوری و مجازی ایجاد مزاحمت می کرد حتی وقتی روز حادثه به منزل آن ها رفتم«ع» ابتدا با دیدن من برگشت ولی بعد مرا هل داد که این حرف ها را نزد پدر و مادرش بازگو نکنم!
این گزارش حاکی است درحالی که تحقیقات قضایی در این باره ادامه داشت متهم دریکی از جلسات بازپرسی گفت:شب تا صبح خود خوری می کردم تا این که «ع»با من تماس گرفت و با توهین زشت گفت:نزد پدر زنم و پلیس رفتی چه ... کردی؟من هم که از این رفتارها عصبانی شده بودم با چاقوی ضامن دار سوار خودروی پدرم شدم وبه منزل آن ها رفتم.وقتی ضامن دار را به قفسه سینه اش زدم،نمی دانم چاقو را کجا انداختم!بعد هم که به پاسگاه رفتم و ...
طولی نکشید که باتکمیل تحقیقات و بازسازی صحنه جرم در دادسرا این پرونده به یکی از شعبه های دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و مورد رسیدگی دقیق قرار گرفت. در همین حال همسر متهم نیز درباره ماجرای پیامک های شیطانی گفت: من در یک شرکت خصوصی کار می کردم که یک روز «ع» برای انجام امور اداری به آن جا آمد و دراثنای همین رفت وآمدها به من ابراز علاقه کرد. به او گفتم شوهرم اگر موضوع را بفهمد روزگارمان را سیاه می کند ولی او اصرار کرد که شوهرت ازکجا می خواهد در جریان قرار بگیرد!این گونه بود که برایم پیامک ارسال می کرد و من همه آن ها را پاک می کردم تا این که یک روز مرا سوار خودرو کرد و به خارج از شهر برد. آن جا به بهانه خرابی خودرو ایستاد و مرا تهدید کرد که پیامک ها را به همسرت نشان می دهم! من هم که از آبروریزی می ترسیدم با او همراهی کردم اما همسرم آخرین پیامک های او را دید و...
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،واکاوی این پرونده جنایی در حالی در دادگاه کیفری و با برگزاری جلسات متعدد در حضور وکلای مدافع به پایان رسید که در نهایت قضات دادگاه با اشاره به محتویات پرونده و دفاعیات متهم و وکلا،چنین استناد کردند که متهم اعتقاد به مهدور الدم بودن فرد مزاحم داشته است و دراین رابطه به استدلال های تخصصی علمی و حقوقی پرداختند و در پایان نیز ارتکاب این جنایت را شبه عمد تشخیص دادند.اما قضات سپید موی دیوان عالی کشور پس از کنکاش های دقیق در سطور اوراق این پرونده جنایی ،این استدلال ها را نپذیرفتند و بر نقص های قانونی و قضایی تاکید کردند. این گونه بود که پرونده مذکور برای رسیدگی دوباره به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی (شعبه هم عرض)ارسال شد وتوسط قضات با تجربه دیگری زیر ذره بین موشکافانه قرار گرفت.درجلسات دادگاه که به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و مستشاری قاضی غلامرضا مصطفوی برگزار شد همه ابعاد وزوایای این پرونده جنایی در حالی مورد بررسی های دقیق قرار گرفت که قضات دادگاه در دهلیزهای سایه روشن این پرونده به تحقیق پرداختند واستدلال های قضایی دیگری را بر سپیدی برگه های محاکمه نقش زدند وسپس با استنادات شرعی وقانونی در حالی رای به قصاص نفس متهم دادند که ارتکاب قتل عمدی برای آنان محرز شده بود.در همین حال قضات شعبه 39 دیوان عالی کشور که به ریاست قاضی علی رازینی ،تحلیل های استدلالی دادگاه کیفری را مو به مو بررسی می کردند در نهایت مهر تایید بر رای قصاص نفس زدند وبدین ترتیب عامل قتل در سایه پیامک های شیطانی در حالی پای چوبه دار قرار گرفت که باید کارآموزان حقوقی وقضایی این استدلال های تحقیقی وتحلیلی را به کوله بار تجربیات خود بسپارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 157
2 روایت متناقض از کمبود شیرخشک!
در حالی که مردم از کمبود شیرخشک در بازار گله دارند و رئیس انجمن داروسازان استان نیز بازار شیرخشک را دچار کمبود و ملتهب گزارش می کند، علوم پزشکی مشهد اما شرایط را عادی می داند و کمبود را رد می کند

فروش شیرخشک با کدملی هم بی اثر بود!
دکتر سید علی جعفری نژاد، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی درباره وضعیت شیرخشک در بازار به «خراسان رضوی» می گوید: همچنان با کمبود مواجه هستیم، البته نسبت به ماه های قبل کمی وضعیت بهتر شده است، اما بازار همچنان ملتهب است و کمبود احساس می شود. وی در پاسخ به این سوال که آخرین میزان توزیع شیرخشک در بازار چقدر بوده است؟ می افزاید: انجمن داروسازان به این اطلاعات دسترسی ندارد. وی همچنین درباره دلایل کمبود شیرخشک در بازار نیز می گوید: به خاطر اینکه میزان تولید متناسب با نیاز بازار نیست، اما دلایل تخصیص ارز و... بود. از 20 مهرماه به داروخانه ها اعلام شد شیرخشک را در قبال اخذ کد ملی و تاریخ تولد نوزاد به مصرف کننده ارائه بدهند و همین اتفاق هم افتاد، اما با وجود این تمهیدات در تامین نیاز بازار اتفاق خاصی نیفتاد. البته از قبل کمی بهتر شده، اما تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم. رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا صراحتا فروش شیرخشک با ارائه کدملی در زمینه مدیریت بازار شیرخشک تاثیر داشت؟ اظهار می کند: خیر، مشکلی را حل نکرد. از رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی درباره سرانجام آخرین وعده ها برای توزیع شیرخشک سوال می کنیم که پاسخ می دهد: طبق اعلام سازمان غذا و دارو قرار بود یک پارت شیرخشک از خارج کشور وارد و توزیع شود، اما از اوایل آبان ماه که این موضوع را مطرح کردند، اتفاقی نیفتاده است. وی تصریح می کند: از اینکه آیا این محموله وارد شده، در گمرک مانده و...اطلاعی نداریم.
اختصاص 500 هزار قوطی شیر خشک در آبان ماه
در ادامه وضعیت گلایه ها درباره کمبود شیرخشک در بازار استان را از جواد دانایی باغکی، رئیس اداره امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیری می کنیم که وی در این زمینه به «خراسان رضوی» می گوید: در حال حاضر گزارشی مبنی بر کمبود از سطح شهرستان های تحت پوشش دانشگاه و از سوی داروخانه ها به ما اعلام نشده است، در مهر امسال حدود 400 هزار و در آبان ماه نیز حدود 500 هزار قوطی شیرخشک به ما اختصاص دادند که تا امروز 91درصد آن توسط شرکت های پخش برای استان جذب شده است. بنابراین درحال حاضر ما نباید کمبودی داشته باشیم. وی درباره گلایه های اخیر برخی شهروندان درباره کمبود شیرخشک نیز می گوید: در گزارش های مرداد و شهریورماه این کمبودها بود، اما از آبان ماه میزان این ها کمتر می شود. وی تصریح می کند: گزارش کمبودی به ما ارجاع نشده و شرایط عادی است. اگر شهروندی به داروخانه مراجعه می کند ممکن است آن داروخانه شیرخشک را در حال حاضر موجود نداشته باشد اما داروخانه های اطراف دیگر از آن شیرخشک را موجود داشته باشند، نیاز مردم پاسخ داده می شود و کمبود خاصی نیست. ممکن است در یک مقطعی کمبود احساس شود که ممکن است افرادی سودجو باشند و با یک کدملی مثلا 4 عدد شیرخشک بگیرند، در حال حاضر اما شرایط آرام است. وی می افزاید: کمبود تعاریف مختلفی دارد، یک موقع واقعا شیرخشک نیست و ما در این صورت میگوییم بله کمبود است. مثلا می گوییم فلان نشان تجاری نیست. درحالی که واقعا کمبودی احساس می شود و اعداد را اگرمقایسه کنید 2 یا 1.5 برابر نیاز معقول ما، در حال حاضر توزیع و 150 هزار قوطی بیشتر از شرایط عادی توزیع می شود. یکی می خواهد در یک مراجعه 5 شیرخشک بگیرد که درحال حاضر چنین چیزی ممکن نیست چون داروخانه چنین ذخیره ای ندارد.
نبود مشارکت 400 داروخانه در طرح کشوری مبنی بر ارائه شیرخشک با کارت ملی
دانایی باغکی با اشاره به طرح کشوری مربوط به اخذ کد ملی از سوی داروخانه ها برای ارائه شیرخشک می گوید: 2 هفته بعد از شروع طرح، گزارشی را از سامانه گرفتیم و در سطح دانشگاه علوم پزشکی 400 داروخانه را که در طرح کشوری همکاری نمیکردند، با در نظر گرفتن برخی ملاحظات حذف کردیم چون در طرح کشوری مشارکت نداشتند و تحویل شیرخشک را با ثبت کد ملی انجام نمی دادند. وی می افزاید: درحال حاضر 700 داروخانه در این راستا استعلام میگیرند. او درباره این که گفته می شود این طرح در مدیریت بازار شیرخشک تاثیری نداشته است، پاسخ می دهد: قبلا با همان عدد توزیع شده داروخانه توان این را داشته که حداقل تا یک ماه از شیرخشک ها در انبارش ذخیره نگه دارد، اما در حال حاضر از زمان این کمبودها هم بخش تولید و هم تغییر الگوی مصرف، خرید هیجانی و استفاده از شیرخشک در صنایع دیگر مزید بر علت میشود. این موارد آن ذخیره را از داروخانه بیرون میکشد و به سمت دیگر یعنی خانه ها، صنایع مصرفی یا قاچاق می برد. این مقام مسئول در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می گوید: بحث تامین ارز شرکتهای تولید هم دخیل میشود و ممکن است وقفه هایی در تولید اتفاق بیفتد. وی در پاسخ به این سوال که محموله واردات شیرخشک چه زمانی به استان تحویل میشود؟ بیان می کند: پیگیری های ما از سازمان حاکی از این است که آنها ظاهرا منتظر نتایج آزمایشگاهی آن هستند. بررسی همه جانبه ای از نظر امنیتی و... دارند که ببیندد این پارت قابلیت آزادسازی دارد یا خیر. سهم استان از این پارت و زمان توزیع آن را هم اعلام نکرده اند، اما اگر آزادسازی شود عدد خوبی سهم استان ما میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)
آخرین اخبار
پربیننده ترین
حرف مردم