
تعداد بازدید : 211
روایت شاهنامه از مرگ عجیب «یزدگرد» در گلمکان
حکیم فردوسی ماجرای کشته شدن یزدگرد در کنار چشمه سو (چشمه سبز در گلمکان امروزی) را به نیکی، روایت و ابوریحان بیرونی نیز بر شگفتیهای این دریاچه طبیعی تاکید کرده است


روایتی از یک مرگ عجیب
چشمه سو یکی از پدیدههای شگفت و دریاچههای مقدس ایران زمین بوده است. این چشمه دریاچه مانند جوشان در ارتفاعات کوههای بینالود میان در ولایت طوس و نیشابور در فاصله سه فرسنگی جنوب غرب شهر نوپای گلمکان که در ۶۰ کیلومتری غرب شهر مشهد واقع است، قرار دارد. اهالی امروزین این شهر، آن را چشمه سبز میخوانند. در پایان پادشاهی یزدگرد بزه گر (از شاهان ساسانی) آمده است که چون او از ستاره شماران (ستاره شناس ها و غیب گویان) پرسید مرگش کجا و چه زمانی فرا خواهد رسید؟ آنها گفتند: «در کنار چشمه سوی طوس»، شاه هم سوگند خورد که هیچ گاه به طوس نرود، اما چندی بعد به خون ریزی بینی مبتلا شد و پزشکان، تنها چاره علاج او را سفر به طوس و نوشیدن آب چشمه سو دانستند. او از سر ناچاری از راه دریای شهد به کنار «چشمه سو»ی طوس رفت و پس از بر سر نهادن اندکی از آن آب، حالش بهتر شد، اما دیری نگذشت که اسبی از چشمه بیرون آمد و توجه یزدگرد را به خود جلب کرد. شاه به تیمار اسب پرداخت. در همین هنگام، اسب ناگهان پشت گردانید و با زدن لگد به پیشانی شاه، او را کشت.
بعضی از ابیات این قسمت به این شرح است:
به اخترشناسان بفرمود شاه
که تا کرد هر یک به اختر نگاه
که تا کی بود در جهان مرگ اوی
کجا تیره گردد سر و ترگِ اوی
ستاره شمر گفت کین خود مباد
که شاه جهان گیرد از مرگ یاد
چو بخت شهنشاه بدرو شود
از ایدر سوی چشمه سو شود
فراز آورد لشکر و بوق و کوس
چو بشنید از و شاه سوگند خورد
به شادی نظاره شود سوی طوس
به خراد برزین و خورشید زرد
که من چشمه سو نبینم به چشم
نه هنگام شادی نه هنگام غم
ز بینیش بگشاد یک روز خون
پزشک آمد از هر سویی رهنمون
بدو گفت موبد کهای شهریار
بگشتی تو از راه پروردگار
ترا چاره این ست کز راه شهد
سوی چشمه سو گرایی به مهد
چو بشنید شاه این، پسند آمدش
همان درد را سودمند آمدش
بیاورد سیصد عماری و مهد

چو نزدیکی چشمه سو رسید
برون آمد از مهد و دریا بدید
از آن آب، لختی به سر برنهاد
ز یزدان نیکی دهش کرد یاد
زمانی ز بینی نیامدش خون
بخورد و بیاسود با رهنمون
ز دریا برآمد یکی اسب خنگ
سرین گرد چون گور و کوتاه لنگ
پس پای او شد که بند دش دم
خروشان شد آن باره سنگ سم
بغرید و یک جفته زد بر سرش
به خاک اندر آمد سرو افسرش
ز لشکر خروشی برآمد چو کوس
که شاها، زمان آوریدت به طوس
روایت ابوریحان بیرونی از«چشمه سو »
چشمه سبز از دیرباز، یکی از چشمههای مقدس ایرانیان بوده است، چنان که در بندهش از آن با عنوان چشمه دریای سور، همانند دریای مقدس «چیچست» نام برده و منشأ «نیکخواهی و برکت ...» خوانده میشود. ابوریحان بیرونی در اواخر قرن چهارم هجری چشمه سو را «سبز رود» و یکی از پدیدههای شگفت طبیعی خوانده است. در اواخر قرن دهم هجری بخشی از دیواره شمالی چشمه سبز خورده (نازک شده) و قسمتی از آب آن به صورت سیلی عظیم جاری شد. بعداً طلا و جواهرات زیادی در کنارههای چشمه پیدا شد که نشان میداد قبل از اسلام ایرانیان به زیارت چشمه سبز میرفته و جواهرات خود را نثار آن میکردهاند (میر منشی قمی، ۱۳۵۹، ج ۱، ص ۴۱۳؛ ج ۲ ص ۹۸۲) چشمه سبز همچنان در کوههای طوس برجا و از جاذبههای مهم این ولایت است.
در گزارشهای آینده خراسان بخوانید
در این نسخه به معرفی چشمه سو پرداختیم و روایتهای خواندنی فردوسی را به زبان نظم پیش روی شما قرار دادیم. در گزارشهای آینده نیز به سراغ دیگر شهرهای خراسان ازجمله سرخس، کلات نادر، بقمچ و... میرویم و روایتهای شنیدنی دیگری از شاهنامه را با هم مرور میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 205
هدف؛قطع شریان حیاتی صهیونیست ها
رهبر انقلاب: دولتهای اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به رژیم صهیونیستی شوند

راه پیشرفت، کار علمی نوآورانه و متکی بر عزم و ایمان
حضرت آیتا... خامنهای پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی هوافضای سپاه در جمع فرماندهان و مسئولان دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، بازدید از این نمایشگاه را شیرین و مطلوب خواندند و مهمترین ویژگی آن را نیازسنجی صحیح و تمرکز علمی و تحقیقاتی بر نیازها برشمردند.ایشان رسیدن به چنین دستاوردهای علمی را ناشی از انگیزه متکی بر عزم و ایمان دانستند و تاکید کردند: هرجا جوانهای ما با عزم و ایمان وارد شدند، توانستهاند کارهای بزرگی انجام دهند و در این نمایشگاه هم نشانههای عزم و ایمان کاملاً مشهود بود.رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از ویژگیهای نمایشگاه هوافضای سپاه را، ابتکار و نوآوری برشمردند و خاطرنشان کردند: البته نباید به سطح کنونی موفقیتها راضی بود، زیرا بخشهای مختلف نظامی و غیرنظامی در دنیا به صورت مستمر در حال حرکت و پیشرفت هستند و ما باید تلاش کنیم تا عقب نمانیم.حضرت آیتا... خامنهای، حرکت و پیشرفت در مجموعههای نیروهای مسلح را سریع و مطلوب خواندند و با تاکید بر لزوم کاهش پیدا نکردن شتاب حرکت افزودند: ما در برخی بخشهای کشور وضعمان خیلی خوب است، اما در برخی بخشها وضعمان خوب نیست و کمبود و نقص وجود دارد که در این بخشها نیز باید با تشخیص صحیح نیازها، به سمت برطرف کردن نقطه نیاز حرکت کرد.
سران مدعی غرب، طرفداران تبعیض نژادی
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات فلسطین و استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفتند: قضایای غزه بسیاری از حقایق مکتوم را برای مردم دنیا آشکار کرد که یکی از این حقایق، طرفداری سران کشورهای غربی از تبعیض نژادی است.حضرت آیتا... خامنهای رژیم صهیونیستی را مظهر تبعیض نژادی خواندند و گفتند: صهیونیستها خود را نژاد برتر میدانند و بقیه آحاد بشر را نژاد پَست به حساب میآورند و به همین دلیل است بدون احساس ناراحتی وجدان، چندین هزار کودک را به قتل رساندهاند.ایشان تاکید کردند: هنگامی که رئیس جمهور آمریکا، صدر اعظم آلمان، رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس، با آن همه ادعا از چنین رژیم نژادپرستی حمایت و به آن کمک میکنند، به معنای طرفداری این آقایان از تبعیض نژادی بهعنوان نفرتانگیزترین مسائل دنیاست.رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مردم اروپا و آمریکا نیز باید تکلیف خود را با این وضعیت روشن کنند و نشان دهند که طرفدار تبعیض نژادی نیستند.
غزه، صحنه واقعی نتوانستن رژیم صهیونیستی و حامیانش
نکته دیگری که حضرت آیتا... خامنهای درباره قضایای غزه به آن اشاره کردند، موضوع ناکامی نظامی و عملیاتی رژیم صهیونیستی بود.ایشان گفتند: رژیم صهیونیستی به رغم بمبارانهای گسترده در غزه، تاکنون در حرکت خود ناکام بوده است، زیرا از ابتدا گفتند که هدف ما نابودی حماس و مقاومت و زمینگیر کردن آن هاست، اما با گذشت بیش از ۴۰ روز و با به کارگیری همه توان نظامی خود، هنوز نتوانستهاند این کار را انجام دهند.رهبر انقلاب اسلامی بمباران وحشیانه بیمارستانها و زنان و کودکان در غزه را نشانه عصبی بودن شدید سران رژیم صهیونیستی از شکست خود دانستند و افزودند: شکست رژیم صهیونیستی در غزه، یک واقعیت است و پیشروی و ورود به داخل بیمارستان ها یا خانههای مردم، پیروزی نیست، زیرا پیروزی به معنای شکست دادن طرف مقابل است که رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانسته است به آن دست یابد و در آینده هم نخواهد توانست.حضرت آیتا... خامنهای با تاکید براین که ابعاد این نتوانستن فراتر از رژیم صهیونیستی است، گفتند: این نتوانستن به معنای نتوانستنِ آمریکا و کشورهای غربی نیز است و اکنون همه دنیا با این حقیقت مواجه شده است که یک رژیم ِ دارای امکانات و تجهیزات مفصل و پیشرفته نظامی نتوانسته است بر طرف مقابل خود که هیچ یک از این امکانات را ندارد، غلبه کند.
ملت ها نگذارند مظلومیت ملت فلسطین فراموش شود
ایشان همچنین درباره وظایف و عملکرد دولتهای مسلمان افزودند: برخی دولتهای اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکردهاند، اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولتهای اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: دولتهای اسلامی حداقل برای یک مدت محدود رابطه سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.حضرت آیتا... خامنهای افزودند: ملت ها باید با ادامه تجمعات و تظاهرات خود، نگذارند مظلومیت ملت فلسطین فراموش شود.ایشان در پایان تاکید کردند: ما به وعده الهی یقین داریم و به آینده نیز امیدواریم و به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 288
معجزه ایمان و علم جوانان ایرانی
همزمان با حضور فرمانده کل قوا در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، از موشک کروز هایپرسونیک «فتاح۲»، سامانه پدافندی متحرک «مهران» و سامانه ارتقا یافته «۹دی» و همچنین پهپاد «شاهد۱۴۷» رونمایی شد

پیام بازدید فرماندهی کل قوا به رژیم صهیونیستی با حضور در کنار پهپاد غزه و البته مهمتر از همه در سخنان ایشان به روشنی منتقل شد.
در جریان بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، چند دستاورد جدید این نیرو برای نخستین بار رونمایی شد.موشک هایپرسونیک فتاح 2 با سر جنگی گلاید کننده یکی از این دستاوردها بود که ایران را به پنجمین کشور دارنده این فناوری بدل کرد.فتاح 2 نوع جدیدی از موشکهای بالستیک ایرانی است که مجهز به سر جنگی با قابلیت گلاید کنندگی است و در اصطلاح HGV نامیده میشود.پرتابههای HGV به جای ارتفاع گرفتن همانند شیوه پرتابههای بالستیک، در ارتفاع بسیار کمتری به همراه امکان تغییر مسیر مکرر به سمت هدف طی مسیر می کند و در نتیجه رادارهای هشدار زودهنگام پدافند دشمن در شناسایی آن ها دچار مشکل میشوند و احتمال غافلگیر کردن مجموعه دفاع موشکی دشمن بسیار بیشتر میشود.این نوع پرتابه تنها در طراحی ظاهری و مسیر پروازی متفاوت با سرجنگیهای مانوردهنده است و سرعت آن از 5 تا 20 ماخ بسته به طراحی و نظر سازنده متفاوت است.پرتابههای HGV بهجای ارتفاع گرفتن همانند شیوه پرتابههای بالستیک، در ارتفاع بسیار کمتری بههمراه امکان تغییر مسیر مکرر بهسمت هدف طی مسیر میکنند و در نتیجه رادارهای هشدار زودهنگام پدافند دشمن در شناسایی آن ها دچار مشکل میشوند و احتمال غافلگیر کردن مجموعه دفاع موشکی دشمن بسیار بیشتر میشود.این تغییر مسیر میتواند بسته به توان پیمایش مسافت HGV، شامل تغییر سمت حمله هم باشد. این توان پیمایشی علاوه بر داشتن موتور مجزا از موتور موشک، به طراحی بدنه سر جنگی گلایدکننده هم
بازمیگردد.طراحی این سر جنگی متناسب با رژیم پروازی فراصوت و ابرصوت بهینه شده است تا کمترین نیروی مقاوم هوا را در آن سرعتها داشته باشد. در صورتی هم که این سر جنگی در بخشی از مسیر خود از جو خارج شود، بهواسطه انرژی اولیه دریافتی و نیز پیشران قرار گرفته در داخل آن میتواند تغییر مسیر و سمت داشته باشد تا در فاز نهایی و ورود به جو با استفاده از طراحی خاص خود بهسمت هدف سرازیر شود.قابلیت سرعت بسیار بالا، شکل آیرودینامیکی خاصی که بیشترین برد را ضمن حفظ سرعت پروازی بسیار بالا به دست میدهد، وجود پیشران برای جبران نیروی مقاوم هوا در فاز پرواز در داخل جو و مجهز شدن به سامانههای کنترل پیشرفته موجب میشود این نوع سر جنگی جدید جدا از قابلیت هدفقراردهی هر نقطه مدنظر، به مهلکترین سلاح برای سامانههای سپر دفاع موشکی و انواع رادارهای شبکه دفاع هوایی دشمن تبدیل شود.کانال اخبار سوریه نیز نوشت:بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه حدود ۱۰ سال پس از بازدید تاریخی و پر از دستاورد ایشان از این نمایشگاه در سال ۱۳۹۳ صورت میگیرد. در آن نمایشگاه چیزهایی دیدیم که برخی از آن ها هنوز هم برای علاقه مندان حوزه دانش نظامی و تسلیحات دارای ابعاد ناشناختهای است و به نظر میرسد آن چه دیروز و در بازدید حضرت آیت ا... خامنهای از این نمایشگاه روی داده، به همان میزان حامل و حاصل دستاوردهای قابل توجهی باشد . اما جدیدترین و پیشرفتهترین سامانه پدافندی که دیروز با حضور فرمانده کل قوا رونمایی شد و تحولی جدید و جدی در عرصه پدافندی کشور به شمار میرود سامانه قدرتمند و ناشناخته مهران است که موشکی با همین نام یعنی مهران ۱ را شلیک میکند. برخی منابع میگویند این سامانه توانسته در فاصله بیش از ۳۲۰ کیلومتری هدفگیری موفق داشته باشد تا به این ترتیب پا به پای سامانه باور ۳۷۳ در حوزه دفاع دوربرد کشور نقش آفرینی کند.مدل ارتقایافته سامانه «9 دی» از دیگر دستاوردهای رونمایی شده در این بازدید بود.علاوه بر این، یک پهپاد جدید با نام شاهد 147 نیز در جریان این بازدید رونمایی شد که طبق تصویر به موتور توربو فن مجهز است.پهپاد «شاهد ۱۴۷» نیز یک هواپیمای پهن پیکر با طول بال ۲۶ متر است که میتواند تا ارتفاع ۶۰ هزار پا پرواز کند و تا بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را در محدوده شناسایی خود قرار دهد.هنوز اطلاعات بیشتری از این دستاوردهای جدید نیروی هوافضای سپاه منتشر نشده است.




سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 229
شیوه نامه مرگبار مدیریت آلودگی هوا!
شیوه نامه غلط کارگروه اضطرار گرد و غبار استان موجب شد که دانش آموزان مشهدی در روزی با آلودگی بحرانی هوا به مدرسه بروند و در روزی که آلودگی کاهش جدی داشته، تعطیل شوند!

تغییر شیوه نامه مطالبه ای عاجل
به گزارش «خراسان رضوی»، هجوم دوباره و چندباره ریزگردها، چنان آلودگی شدیدی برای هوای مشهد رقم زد که انتظار می رفت تصمیم گیران استانی در اقدامی عاجل برای حفظ سلامت شهروندان تصمیم گیری اضطراری کنند اما در کمال تعجب خبری از غیرحضوری شدن آموزش دانش آموزان در نوبت صبح روز شنبه که آلودگی در شدیدترین حالت بود، نشد و دانش آموزان مجبور شدند در چنین هوای آلوده ای به مدرسه بروند! طی امسال که دیگر ریزگردها از مهمان ناخوانده به صاحبخانه تبدیل شدند و هفته ای چند بار هوای مشهد و دیگر شهرهای استان را آلوده می کنند و به شرایط بحران می کشانند، این مدل مدیریت بحران و تصمیمگیری ها همیشه جای سوال داشت و مطالبه ای از سوی افکار عمومی برای اصلاح آن مطرح می شد. در تمام این مدت وقتی از محیط زیست خراسان رضوی، مدیریت بحران استان و هواشناسی این مدل تصمیم گیری برای مدیریت بحران آلودگی هوا را پیگیری کردیم همه انگشت اتهام را به سمت شیوه نامه ای بردند که ملاک هرگونه تصمیم گیری اش شاخص 24 ساعته کیفیت هواست نه شاخص لحظهای! یعنی شهروندان در روزی که هوا به شدت آلوده است اما شاخص میانگین 24 ساعته عدد پایین تری را نشان می دهد، هیچ تصمیم گیری در سطح کلان برای حفظ سلامت شان نمی بینند و روز بعد که به طور مثال آلاینده ها و ریزگردها از هوای شهرشان رخت برمی بندد و کیفیت هوا بهتر می شود اما شاخص میانگین 24 ساعته عدد بالاتری را نشان می دهد باید اجرا کننده تصمیمات کارگروه باشند. این شیوه نامه غلط در این آلودگی اخیر به شکل چشمگیری خود را نمایان کرد و مدل تصمیم گیری کارگروه اضطرار گرد و غبار استان صدای مردم را در آورد! یکی از شهروندان در تماس با روزنامه خراسان رضوی در این زمینه گفت: «واقعا جای تعجب است. بچه کلاس اولی من در روز شنبه با آن شدت آلودگی هوا که حتی با چشم هم قابل تشخیص بود به مدرسه رفت و با علایم سردرد و حالت تهوع به منزل برگشت اما روز یکشنبه که هم شاخص هوا کاهش جدی داشت و هم از شدت آلودگی هوا کم شده بود، تعطیل شد! این چه طرز تصمیم گیری است؟ چرا سلامت بچه های ما برای تصمیم گیران اهمیت ندارد؟ واقعا چرا مدارس صبح شنبه را تعطیل نکردند؟ این قدر تصمیم گیری سخت بود؟» یکی دیگر از شهروندان که از والدین دو دانش آموز مشهدی است نیز روز گذشته در تماس با ما در این زمینه گلایه کرد و گفت: می دانم که شما هم در گذشته گزارش های متعددی درباره این مدل غلط تصمیم گیری مدیران برای مدیریت بحران آلودگی هوا منتشر کردید، اما باز هم بگویید و گله کنید که این مدل تصمیم گیری پر از غلط است و سلامت بچه های ما را به خطر می اندازد. در این آلودگی اخیر مشاهده کردید که این مدل تصمیم گیری چقدر اشتباه دارد و باید سریع تر برای اصلاح آن فکری شود.
امروز؛ جلسه ستاد ملی گرد و غبار برای بررسی ایرادات شیوه نامه
به هر روی این رویه غلط شیوه نامه موضوعی است که باید اصلاح شود و آن طور که مطلع شدیم امروز جلسه ستاد ملی گرد و غبار کشور به منظور بررسی ایرادات این شیوه نامه و مشکلات آن برگزار خواهد شد. مهدی یزدانجو، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان درباره این جلسه به «خراسان رضوی» می گوید: جلسه روز دوشنبه به صورت وبیناری و برای بررسی شیوه نامه است و قرار نیست نتیجه گیری شود. قرار است در این جلسه کل کشور مشکلات و ایراداتی را که دارند منعکس کنند که در ستاد ملی گرد و غبار برای آن تصمیم گیری شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات و ایراداتی که به این شیوه نامه وارد است از سوی استان به ستاد ملی منعکس شده است؟ اظهار می کند: ما مشکلات را ارسال کردیم، همچنین به تمام دستگاه های اجرایی که درگیر این موضوع هستند نیز کتبا اعلام کردیم که موارد مدنظرشان را ارسال کنند تا به ستاد ملی گرد و غبار اعلام کنیم. مهم ترین بحثی هم که در این زمینه مطرح است موضوع ملاک میانگین 24 ساعته برای وضعیت اضطرار بوده است. به یزدانجو درباره گلایه جدی مردم درباره روال غلط شیوه نامه در ملاک قرار دادن میانگین 24 ساعته برای اخذ تصمیمات کارگروه اضطراری گرد و غبار می گوییم و درباره مدتی که برای اصلاح شیوه نامه زمان نیاز است سوال می کنیم که پاسخ می دهد: ان شاءا... جلسه روز دوشنبه برگزار شود و ببینیم سیاست چیست، چون این موارد را ما منعکس کردیم و باید منتظر بمانیم که ببنیم تصمیم ستاد ملی چیست. معاون محیط زیست استان در پاسخ به این سوال که آیا به اصلاح شیوه نامه امید دارید؟ می گوید: بله، چون این موضوع فقط بحث استان ما نیست و سایر استان ها و دیگر دستگاه های اجرایی هم با این مشکل درگیر هستند، باید ببینیم نظر ستاد ملی گرد و غبار چیست و چه تصمیمی خواهد گرفت. در جلسه روز دوشنبه تمام دستگاه های اجرایی که دخیل هستند، دعوت شدند و نظرات اخذ خواهد شد.
همه به شیوه نامه گله دارند
اما این شیوه نامه که در حال حاضر ملاک تصمیم گیری ها در شرایط اضطرار گرد و غبار است، صدای همه را در آورده و تقریبا اکثر متولیان نسبت به آن گله مند هستند. پیش از این عباسی معاون اداره کل بحران استان در این زمینه به «خراسان» اظهار کرد: دستور العمل بر اساس شاخص 24 ساعته است، البته ما مکاتبه کردیم که تصمیم گیری ها بر اساس شاخص لحظه ای باشد اما فعلا شیوه نامه ما بر اساس شاخص 24 ساعته است. مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان نیز از پیگیری برای اصلاح شیوه نامه گفته و درباره اشکالات و نقدهایی که به شیوه نامه برای ملاک در نظر گرفتن شاخص 24 ساعته مطرح است، اظهارکرده بود: تشکیل جلسه کارگروه اضطرار بر اساس شیوه نامه، برنامه ریزی می شود که در این شیوهنامه ملاک تصمیم گیری شاخص 24 ساعته است. محیط زیست استان رایزنی برای اصلاح این شیوه نامه و بومی سازی آن را انجام داده و پیگیری خواهد کرد. یکی دیگر از منتقدان این شیوه نامه هواشناسی خراسان رضوی است. قائنی پور معاون اداره کل هواشناسی استان هم پیش از این ایرادات شیوه نامه را قبول کرده بود ، اعلام کرد: ما بر اساس شیوه نامه هشدار را صادر می کنیم. البته قبول داریم شیوه نامه ایراد دارد.
به هر حال طبق شیوه نامه فعلی عملا ملاک تصمیم گیری ها نه وضعیت جاری بلکه میانگینی از 24 ساعت قبل از وقوع بحران است که تقریبا می توان گفت تصویر دقیقی از وضعیت جاری و فعلی هوا و مواجهه شهروندان با تبعات آلودگی هوا پیش روی تصمیم گیران نمی گذارد. آیا منطق حکم نمی کند که تصمیم گیری ها و اخذ تمهیدات مشخص برای مواجهه با چنین وضعیت های بحرانی همچون آلودگی شدید اوایل هفته مشهد بر اساس وضعیت جاری باشد و نه میانگینی از وضعیت 24 ساعته؟ آیا بهتر نیست شاخص لحظه ای ملاک عمل قرار گیرد و تصمیمات دقیق تری اتخاذ شود؟ به این شکل قطعا حفاظت و مراقبت بهتری از سلامت شهروندان انجام خواهد شد و در بحران های این چنینی که به یک باره حادث می شود می توان تصمیمات بهتر و دقیق تری گرفت.
خبر مرتبط
انتقاد رئیس نظام پزشکی مشهد از تصمیم گیری دیرهنگام کارگروه اضطراری گرد و غبار
ریه مشهدی ها که از فولاد نیست!
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با انتقاد از تصمیم گیری دیرهنگام کارگروه شرایط اضطراری گرد و غبار خراسان رضوی گفت: تصمیم به تعطیلی مدارس دیرهنگام بود، ادارات و سازمان های دولتی هم که اصلا تعطیل نشد، ریه مشهدیها که از فولاد نیست. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر صداقت افزود: تصمیم گیری برای تعطیلی مدارس یا ادارات و مراکز دولتی نباید منوط به برگزاری جلسه یک کارگروه شود؛ بایستی پروتکل تعریف شود به محض عبور شاخص های آلودگی هوا از سالم به ناسالم نخست مدارس و در مرحله بعد ادارات و مراکز دولتی تعطیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


تعداد بازدید : 238
گوجه طلایی!

گوجهفرنگی محصولی آب بر است و در شرایط فعلی بحران آبی مشهد و استان کشت آن تنها به این دلیل است که جزء لاینفک سفره مردم است، محصولی تازه خور که اگر در سردخانه نگهداری نشود، عمر دو یا سهروزه دارد. میخواهیم نگاهی به سرگذشت دو ماه گذشته این محصول کشاورزی استان داشته باشیم.
گوجه 3400 تومانی در اول مهرماه
اواخر شهریور بود که گوجه کاران مشهدی گلایههای شدیدی درباره نرخ خرید این محصول از سوی کارخانهها ابراز کردند؛ این که هر کیلو گوجهفرنگی را 3300 تا 3400 تومان از آنها خریداری و پرداخت پول را هم به 2 و 3 ماه بعد موکول میکنند، درحالیکه قیمت تمامشده تولید هر کیلو گوجهفرنگی حدود همین قیمت است. جالب آن است که قیمت هر کیلو گوجهفرنگی در بازار در مهرماه حدود 10 تا 15 هزار تومان بود، یعنی حداقل 3 برابر قیمت آن سر مزرعه.
قهرمان وارد میشود
در همین اثنا بود که خبر آمد، تعاون روستایی استان به نمایندگی از دولت و برای حمایت از گوجه کاران قصد دارد، محصول این کشاورزان را خریداری کند، جزئیات آن را پیگیر میشویم؛ از قرار معلوم تعاون روستایی درنهایت محبت و لطف در حق گوجه کاران هر کیلو گوجه فرنگی را به قیمت 3400 تومان از کشاورزان خریداری کرد؛ یعنی هم نرخ با قیمتی که کارخانهها خریداری میکردند، سوال این جاست که چرا باید کشاورزان گوجه فرنگی خود را به تعاون روستایی بفروشند؟ شاید دلیلش این باشد که خرید تعاون روستایی بهصورت نقدی باشد که پاسخ این مسئله هم روشن است، زیرا تعاون روستایی هم نحوه پرداختی بهتر از کارخانهها ارائه نمیکند. یعنی نماینده دولت برای حمایت از کشاورزان ورود کرده، اما هیچ تفاوتی در خرید این دستگاه دولتی با بخش خصوصی وجود ندارد.
سرنوشت مبهم 5 هزار تن گوجه 3400 تومانی
طبق اعلام تعاون روستایی خراسان رضوی، کل گوجهفرنگی خریداریشده توسط این نهاد دولتی 5 هزار تن بوده، یعنی تعاون روستایی برای خرید 5 هزار تن 17 میلیارد تومان هزینه کرده است آنهم با هدف حمایت از گوجه کاران! این خرید حمایتی در حالی است که در مهرماه که خرید حمایتی صورت گرفته، هر کیلو گوجهفرنگی در بازار مشهد بین 15 تا 18 هزار تومان قیمت داشت؛ این یعنی اگر تعاون روستایی بخواهد محصول خریداریشده را در بازار عرضه کند، ارزش فروش آن حداقل 75 میلیارد تومان خواهد بود. طبیعی است که این سؤال مطرح میشود که تعاون روستایی با این گوجههایی که با هدف حمایت از کشاورز هم قیمت با نرخ کارخانهها خریداری کرده، چه کرده است؟ در این خصوص تلاش زیادی کردیم که جزئیات را از مدیران تعاون روستایی استان بگیریم، اما تنها پاسخی که گرفتیم، این بود که گوجهفرنگیهای خریداریشده به کارخانههای رب گوجهفرنگی فروخته شده است. عجیب است چرا باید کارخانهها گوجهفرنگی را از تعاون روستایی خریداری کنند درحالیکه مستقیم هم میتوانند این محصول را با همین قیمت از کشاورزان خریداری کنند؟ البته انجمن صنایع غذایی استان این ادعای تعاون روستایی را تایید نکرد و ابهام در سرنوشت گوجهفرنگیهایی که 75 میلیارد تومان ارزش بازاری دارند و تنها با 17 میلیارد تومان خریداری شدهاند، هنوز پابرجاست. پیگیری ما حتی با دستور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم به نتیجه نرسید و مدیران تعاون روستایی خراسان رضوی تنها اعلام کردند که مدارک و مستندات فروش گوجهفرنگیها به کارخانهها موجود است که امیدوار هستیم دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود کنند و نتیجه را به اطلاع عموم مردم برسانند.
اما این تمام ماجرا نیست. معمولاً در چنین شرایط بازار دلالی و احتکار گرم میشود. البته هیچ قانونی برای قیمت محصولاتی مانند گوجهفرنگی وجود ندارد بااینحال وقتی قیمت هر کیلو گوجهفرنگی سر زمین نهایت 3500 تومان است و در بازار مشهد 15 هزار تومان، هرکسی وسوسه میشود که سودی از این وضعیت ببرد.
صادرات محموله 378 تنی گوجهفرنگی به ترکمنستان!
ولی کمی پا را فراتر میگذاریم و نگاهی به صادرات استان میاندازیم. بررسی جزئیات قابلتأمل است. در مهرماه امسال که قیمت هر کیلو گوجهفرنگی سر زمین 3400 تومان توسط دولت و بخش خصوصی خریداری میشود، شاهد آن هستیم که تنها در یک فقره محموله بیش از378 تن گوجهفرنگی از مرز لطفآباد به مقصد ترکمنستان بارگیری شده که قیمت هر کیلو از این محصول در تعرفههای گمرکی 16 هزار تومان ثبت شده و تنها در همین ماه حدود 32 هزار تن گوجهفرنگی از کل مرزهای کشور به مقصد دیگر کشورها بارگیری شده است.
سود 10 برابری در 2 ماه
با شروع آبان آن چه پیشبینی میشد، رخ داد. قیمت گوجهفرنگی سیر صعودی به خود گرفت و در نیمه آبان به کیلویی 25 هزار تومان رسید. روز گذشته خبرنگار ما برای بررسی قیمت این محصول به بازارهای ترهبار در چند منطقه شهر مشهد مانند بولوار امامت، بولوار پیروزی و دستغیب مراجعه میکند؛ قیمت هر کیلو گوجهفرنگی از 30 هزار تومان بهصورت درهم تا 42 هزار تومان متغیر بود. یعنی قیمت گوجهفرنگی در بازه زمانی 2 ماه در بازار حداقل 3 برابر شده است. بدون شک یکی از دلایل این افزایش قیمت، خرید گوجهفرنگی مازاد بر نیاز مهرماه بازار استان و کشور و صادرات آن یا تبدیل کردن آن به رب گوجهفرنگی یا انبار شدن آن برای زمانی است که تقاضا چند برابر عرضه شود. حالا با یک حساب سرانگشتی میتوان سودی را که به جیب سردخانه داران و محتکران و حتی صادرکنندگان و کارخانهداران رب گوجهفرنگی میرود، تصور کرد. اگر تعاون روستایی 5 هزار تن گوجهای را که خریداری کرده در مهرماه روانه بازار کرده باشد، حداقل 75 میلیارد تومان فروش کرده است اما اگر در سردخانه نگهداری شده باشد و امروز به بازار عرضه شود، حداقل 125 میلیارد تومان ارزش خواهد داشت. اگر هم یک سردخانه دار گوجه 3400 تومانی مهرماه را انبار کرده باشد، حالا با گذشت دو ماه میتواند این محصول را به 10 برابر قیمت به بازار عرضه کند و چه سرمایهگذاری پرسودتر از این. همینقدر سامان دهی شده و مدیریت شده است تولید و مدیریت بازار محصولات پرمصرف سفره مردم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 342
یک مصوبه چالشی؛ افزایش سن بازنشستگی
مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه سن بازنشستگی را افزایش داد که در صورت تایید شورای نگهبان اجرایی می شود. ما نظر دبیرکل انجمن های صنفی کارگری را جویا شدیم و نظرات موافقان و مخالفان در مجلس را مرور کردیم

بنابر آن چه مجلس مصوب کرد، از 2 تا 5 ماه به ازای هر سال و به میزان سنوات خدمتی به سن بازنشستگی اضافه شده است. برای نمونه بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می شود.
حداکثر 35 سال
پس از انتشار خبر و جدول میزان افزایش، مخاطبان گسترده این مصوبه به حساب و کتاب میزان باقی مانده خدمت خود پرداختند که گاه اعداد عجیبی در می آمد که البته رئیس مجلس این موضوع را توضیح داد: «درباره بحثی که امروز مطرح شد لازم است صریح بگویم سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان حداکثر 35 سال یا 62 سال است. این مطلب روشن است، چرا که برداشت های متعددی وجود دارد و مردم ضرب و تقسیم می کنند. همچنین این موضوع برای خانم ها سقف سن 55 سال است که در این راستا در نوبت صبح در زمان رأی گیری تاکید کردم که سنوات خدمت حداکثر 35 سال است. من این موضوع را گفتم تا در خارج از مجلس از تحلیلهای متعدد، برداشت های مختلف نشود.»

بنابرآن چه مجلس روز گذشته مصوب کرد، بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی شود. موارد را در جدول ببینیم:
در این مصوبه این هم آمده که چنان چه دستگاهها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می توانند بدون لحاظ زمان های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.
تبعات اجتماعی دارد
علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس در مخالفت با این مصوبه گفت: در این بند سن بازنشستگی افزایش مییابد که مغایر با اصل سه قانون اساسی است چون برای گروههای مختلف شاغلان افزایش پیدا کرده است. قطعا تصویب این بند تبعات اجتماعی به همراه خواهد داشت و باعث ایجاد نگرانی در شاغلان میشود. از طرف دیگر شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را برهم میزند. در این بند فرمول پیچیدهای برای تعدادی از شاغلان در نظر گرفته شده تا سن بازنشستگی را افزایش دهد.
مخالفتمان را اعلام کردیم
ما در این زمینه با هادی ابوی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران همکلام شدیم. او می گوید: در این باره سه نوبت جلساتی را با نمایندگان دولت و کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار و مخالفتمان را با افزایش سن بازنشستگی اعلام کردیم. حرفمان هم این است که کارگری که 20 سال قبل بیمه اجباری پرداخت کرده و حالا برایش تصمیم بگیریم که سنوات خدمتی اش بیشتر از 30 سال است، این به نظر درست و منطقی نیست. البته بیشتر حرف ما این هم بود که در این مصوبه باید تبعیض میان کارگران و کارمندان را هم رفع می کردند؛ که اگر یک کارگر بعد از دوره بازنشستگی بر اساس نیاز، در جایی مشغول کار شد، تامین اجتماعی برای حقوق بازنشستگی اش مشکلی ایجاد نکند. در صورتی که کارمندان پس از بازنشستگی باز هم می توانند بدون هر گونه مشکلی مشغول کار شوند.
سن امید به زندگی زیاد شده است
اما موافقان این مصوبه به چند نکته اشاره کردند:
میرتاج الدینی: این حکم یکی از بهترین حکمهایی است که کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه آورده است و دولت نیز با آن موافق است. اکنون در دنیا میانگین سن بازنشستگی بالای ۶۳ سال است و در کشورهای پیشرفته نیز این سن بالاست اما در کشور ما بسیار پایینتر است. در کشور ما امید به زندگی خیلی بالا رفته چرا که حوزه سلامت و بهداشت تقویت شده است. اکنون نیز که سن بازنشستگی ۵۰ سال است فرد بازنشسته نمیرود در خانه بنشیند بلکه جای دیگری مشغول کار میشود و این امر برای جذب جوانان در عرصه اشتغال مفید نیست.
نماینده دولت: یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه حل مشکل ناترازی صندوق های بازنشستگی است. سن امید به زندگی در کشورمان در مردان ۷۶ سال و در زنان ۷۸ سال است، ولی برخی از شاغلان مانند معلمان امروزه در ۴۸ سالگی بازنشسته می شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


تعداد بازدید : 270
مسکن و سکه اولویت های مردم برای سرمایه گذاری
نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران از 12 هزار نفر از ایرانیان حاکی از این است که مسکن به پناهگاه امن مردم برای سرمایه گذاری تبدیل شده و بورس در رده آخر قرار گرفته است


با این حال، اولویت بندی مردم برای سرمایه گذاری و نحوه مدیریت پس انداز بر حسب متغیرهای جنس، سن، تحصیلات، سرانه هزینه ماهانه فرد در خانوار و محل سکونت قابل توجه است. به طوری که زنان بیشتر از مردان گفتهاند اگر پساندازی داشته باشند طلا و سکه میخرند یا در بانک سرمایهگذاری میکنند. در مقابل مردان (39.9 درصد) بیشتر از زنان (32.1 درصد) گفتهاند در زمین و مسکن سرمایهگذاری میکنند. در بین گروههای مختلف سنی، افراد 50 سال و بالاتر (28 درصد) بیشتر از دیگران اظهار کردهاند اگر پساندازی داشته باشند در بانک سرمایهداری میکنند. ارجحیت گروه 30 تا 49 سال نیز در مقایسه با سایر گروهها این است که در زمین و مسکن سرمایهگذاری کنند. جوانان نیز (26.9 درصد) بیشتر از دیگر گروههای سنی ترجیح میدهند در صورت داشتن پسانداز، طلا و سکه بخرند.از سوی دیگر طبق یافتههای نظرسنجی، افرادی که تحصیلات کمتر از دیپلم دارند (26 درصد) بیشتر از سایر افراد، ترجیح میدهند در صورت داشتن پسانداز، در بانک سرمایهگذاری کنند. در مقابل، ارجحیت افراد باتحصیلات دانشگاهی (25.1 درصد) در مقایسه با سایر گروههای تحصیلی، پسانداز کردن در طلا و سکه است.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 177
مقدمات انتخابات پرشور

کلیدواژه اصلی مقام معظم رهبری در دیدار با فقهای شورای نگهبان، برگزاری «انتخابات پرشور» بوده است. این دستور اساسی که خطاب به جمعی خاص گفته شده دارای پیامی ویژه به تمامی عناصر انقلابی و برگزار کنندگان انتخابات است. مشارکت حداکثری و حضور مردم پای صندوق رای امری است که همیشه مقوم نظام جمهوری اسلامی بوده است. همین امر است که تلاش برای افزایش مشارکت را اساسی میکند.اما چه عناصری مشارکت عمومی را افزایش خواهد داد؟بدون شک شرایط عمومی کشور و امید به اصلاح آن از طریق صندوق رای یکی از اساسیترین عناصر در این زمینه است. وضعیت اقتصاد و معیشت عمومی مردم میتواند مشوق یا مانع جدی برای مشارکت طلبی آن ها در شرایط سیاسی کشور باشد. در چند ماهه اخیر تورم ماهانه کاهش ویژهای داشته اما تورم سالانه هنوز عدد بالایی است. به ویژه آن که برخی رشد قیمتها در سالهای اخیر آن قدر بالا بوده که حتی باوجود کنترل تورم، بازهم شرایط عمومی معاش تحت فشار است. تلاش دولت محترم در این زمینه قطعا موثر بوده و امید است که وضعیت بهتری را رقم بزند.عنصر مهم و اساسی دیگر مسئله «نمایندگی سیاسی» اقشار مختلف است. مجلس شورای اسلامی، عصاره فضائل ملت است و یکی از معانی این امر وجود نمایندگانی از تمامی اقشار جامعه است. یعنی همه مردم با انواع دیدگاهها باید احساس کنند که نماینده ای در حاکمیت دارند تا حرفشان را بزند. این یعنی امکان تغییر و تصحیح براساس نگاه و گفتمان این اقشار مختلف، از راهی در درون نظام میسر است و نیازی به فرصتطلبان بیرونی نیست. صندوق رای باید بتواند این نمایندگی حداکثری را تضمین بکند. البته آن چه در نهایت هر نماینده را به مجلس میفرستد اکثریت خواهد بود. اما با وجود این، اقشار مختلف باید امکان داشتن نماینده سیاسی که حرف و اندیشه آنان را در بالاترین سطوح سیاسی کشور بازنمایی کند، داشته باشند. این جاست که نقش مهم شورای محترم نگهبان مشخص میشود. شورای نگهبان براساس قانون باید با نظارتی استصوابی از ورود افراد نااهل به حاکمیت جلوگیری و زمینه حضور منتخبان دارای صلاحیت را، فارغ از گرایش سیاسی ایشان به مجلس فراهم کند. از همین جهت است که این نظارت به درستی با قواعد استصوابی صورت میگیرد چرا که صلاحیت لازم برای نمایندگی عموما کیفی است و قابلیت بررسی کمی را ندارد. بیان رهبر معظم انقلاب در دیدار با فقهای شورای نگهبان را هم باید در همین راستا دید؛ جایی که در این نگاه کیفی، نوعی از پذیرش افکار و گفتمان های مختلف ذیل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وجود خواهد داشت.البته کار شورا بسیار دشوار خواهد بود؛ از یک طرف باید حراست صحیح و کاملی از انقلاب اسلامی داشته باشد و از ورود افراد بدون صلاحیت به حیطه نمایندگی جلوگیری کند و از طرف دیگر باید اجازه دهد تا تمام مردم صدایی رسا در حاکمیت داشته باشند و امکان انتخاب افرادی که نمایندگی آن ها را به درستی انجام دهند، داشته باشند. باید پذیرفت که پلتفرم احزاب و جریان های سیاسی در این زمینه بسیار کارآمد است. هم از این نظر که صدای بخشی از مردم را به صورت رسمی نمایندگی میکند و هم از این جهت که اضلاع حاکمیت میتواند با آن به صورت مستقیم گفت و گو کند البته تحزب مزایای دیگری مثل تعهد پس از رأی آوری هم دارد.خلاصه این که حضور حدود ۲۴ هزار نفر در عرصه نامزدی انتخابات نشان از امکان برگزاری یک انتخابات پرشور دارد. از این جا به بعد موضوع در دست متولیان است که ذیل قانون و براساس منویات مقام معظم رهبری بتوانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند تا گام نهایی یعنی مشارکت حداکثری از سوی آحاد مردم در یازدهم اسفندماه برداشته و منجر به تشکیل مجلسی کارآمد، شجاع و انقلابی شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 236
ورود انقلاب در مشهد به مرحله بیبازگشت
روز 29 آبان سال 1357، عوامل رژیم پهلوی به جمعیت زائران و مجاوران حاضر در بارگاه منوّر امام رضا(ع) حمله کردند. مورخان معتقدند که این رویداد، فعالیتهای انقلابی را در شهر مشهد وارد مرحله جدیدی کرد که درنهایت به وقایع روزهای 9 و 10 دیماه و پیروزی انقلاب در این شهر انجامید. در این نوشتار، به بررسی چرایی و چگونگی وقوع این رویداد مهم تاریخی پرداختهایم

مقدمات یک حرمتشکنی بزرگ
واقعه حمله عُمّال رژیم پهلوی به حرم مطهر امام رضا(ع)، بخشی از زنجیره حوادث پرشماری بود که از تابستان سال 1357 آغاز شد و به اوج گرفتن انقلاب اسلامی در مشهد انجامید. با این حال، آنچه واقعه حمله به حرم مطهر را مهمتر از بقیه وقایع این دوره میکند، جایگاه معنوی و حُرمت قُدسی این مکان مقدس است که حتی مغولان نیز، حاضر به انکار و نادیده گرفتن آن نشدند. طی روزهای قبل از این واقعه اسفبار، مشهد شاهد برگزاری راهپیماییهای گسترده بود و تقریباً تمام اقشار و اصناف شهر به جریان اعتراضات پیوستهبودند. حتی روزنامههای مهم شهر مشهد نیز، به تبعیت از روندی که در کشور جاری بود، دست به اعتصاب زدند و از انتشار شماره جدید خودداری کردند. رژیم برای کنترل اوضاع مشهد، دست به تغییر استاندار زد و سپهبد امیرعزیزی را به عنوان استاندار جدید خراسان، به مشهد فرستاد. روز 28 آبان سال 1357، مصادف با عید غدیر، مأموران رژیم کلیه مسیرهای منتهی به حرم مطهر و بیت مراجع را در مشهد مسدود کردند؛ اما با این اقدام، هستههای اعتراضی به نقاط دیگر و از جمله میدان راهآهن منتقل شد و کار به درگیری و تیراندازی انجامید؛ هشت نفر در جریان این درگیری، به شدت زخمی شدند.
حرکت مردم به سوی حرم مطهر
مسدود کردن مسیرهای حرکت به سوی حرم مطهر در روز 28 آبان 57، مانع از آن نشد که در روز بعد، حرکت مردم در این مسیر تکرار شود. اصولاً در شهر مشهد، از قدیمالایام حرم امام رضا(ع) مبدأ یا مقصد بسیاری از تحرکات سیاسی و اجتماعی بود و این مسئله، در نوع نگاه مردم به این مکان مقدس و نیز، باورهای راسخ مذهبی آنها ریشه داشت. در میان اهالی قدیم مشهد رسمی رایج بود که بر اساس آن، شکایت ستمگریها و بیدادهای ظلمه را، ابتدا در حرم و در پیشگاه امام رئوف(ع) مطرح میکردند. بنابراین، حرکت تظاهراتکنندگان به سوی حرم مطهر ثامنالحجج(ع) چیز عجیب، یا آنگونه که برخی از وابستگان به طاغوت مدعی هستند، موضوعی غیر عادی برای به چالش کشیدن رژیم پهلوی و تحریک سربازان به تیراندازی در حرم مطهر نبود. رفتار رژیم در سرکوب خونین اجتماع مردمی در میدان راهآهن، باعث خشم بیشتر آنها شد و به همین دلیل، روز 29 آبانماه، مردم دسته دسته از نقاط مختلف شهر مشهد، به ویژه از مناطق محروم اطراف، خودشان را به نزدیکیهای حرم مطهر رساندند تا در یک اجتماع بزرگ شرکت کنند. هر چند این اجتماع، با دخالت مأموران رژیم کامل نشد و به نوعی شکل نگرفت، اما مردم به دلیل فشار مأموران، به سمت حرم مطهر حرکت کردند و وارد صحن انقلاب شدند. به این ترتیب، جمعیت عظیمی از تظاهراتکنندگان، در کنار زائران حرم رضوی قرار گرفت و صحن مملو از مردمی شد که حالا یک صدا علیه اقدامات رژیم شاه شعار میدادند.
هجوم مأموران به اماکن متبرکه
طبعاً ورود مستقیم به حرم مطهر و بازداشت عمومی، میتوانست تبعات وخیمی برای عوامل رژیم داشتهباشد؛ بنابراین آنها در ابتدا کوشیدند فقط هدایتکنندگان راهپیمایی را شناسایی و بازداشت کنند. طبق روایت برخی از شاهدان عینی، تعدادی از مأموران ساواک در لباس خدام حرم، وارد جمعیت شدند، اما یکی از آنها توسط مردم شناسایی و بازداشت شد. تلاش دیگر مأموران برای آزاد کردن مأموری که مردم بازداشت کردهبودند، به جایی نرسید و در این گیر و دار، ساواکیها در اقدامی ناشیانه، دست به شلیک هوایی زدند تا شاید بتوانند مردم را متفرق کنند، اما این کار خشم مردم را بیشتر و وضعیت را وخیمتر کرد. به همین دلیل، در گام بعدی و به نظر خودشان برای فیصله دادن به ماجرا، نیروهای نظامی رسماً وارد حرم مطهر شدند و درگیری میان آنها و زائران آغاز شد. منابع غیررسمی از شهادت چند نفر خبر دادهاند. جمعیت حاضر در صحن عتیق، هراسان از وضعیت پیش آمده، به سوی درهای ورودی صحن عقب نشست و همین ازدحام باعث زخمی شدن دهها نفر شد. مأموران رژیم شاه برای متفرق کردن مردم به تیراندازی
رو آوردند و در پی این اقدام، گلوله به بخشهایی از گنبد طلا و تزیینات ایوانهای حرم برخورد کرد و خساراتی به بار آورد. تعدادی از سربازان برای تعقیب کسانی که گمان میرفت در تظاهرات حضور داشتهاند، حتی وارد رواقها شدند و شلیک در این فضاهای دربسته، علاوه بر آسیب و تخریب بخشی از تزیینات و آینهها، باعث وحشت زنان و کودکانی شد که به داخل این فضاها و به ویژه اطراف روضه منوره پناه بردهبودند. آن روز ظاهراً قیام عمومی و تظاهرات مردم مشهد سرکوب شد، اما این جسارت کمسابقه به ساحت مقدس حریم حرم رضوی، بر خشم مردم افزود و به اعتقاد برخی از مورخان، عملاً باعث چند برابر شدن شتاب انقلاب اسلامی در مشهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 252
فستیوال دروغ صهیونیست ها
نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی اعتراف کردند که کشته شدن حاضران در جشنواره موسیقی «سوپرنوا» کار حماس نبود. با این حال، کنست پیشنویس قانون اعدام اسرای فلسطینی را بررسی میکند!


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 309
ضربه مهلک انصارا... به اقتصاد صهیونیست ها

تصرف این کشتی پیامی روشن و آشکار برای تمام کسانی است که در حال تجارت برای رژیم صهیونیستی هستند و به عنوان خدمه روی کشتی متعلق به صهیونیست ها کار میکنند.نخستین اثر این اتفاق آن خواهد بود که از این به بعد افرادی که معمولاً به عنوان خدمه کشتی و کاپیتان آن کار میکنند و بیشتر یونانی، هندی، فیلیپینی یا اوکراینی هستند حاضر نخواهند بود برای بازرگانان و صاحبان کشتی صهیونیست کار کنند. موضوع دوم و مهم آن که بعد از این اقدام ارتش یمن هیچ یک از خطوط کشتیرانی حاضر نخواهند بود بار و کالای تجار صهیونیست را جابه جا کنند و این موضوع ضربه مهم و مهلکی به اقتصاد نیم بند این رژیم وارد خواهد کرد.
دفتر نتانیاهو نیز در اطلاعیه ای از روی سراسیمگی مدعی شد:ما حمله به یک کشتی بین المللی را به شدت محکوم می کنیم.این کشتی متعلق به یک شرکت انگلیسی است و توسط یک شرکت ژاپنی اداره می شود، در این کشتی ۲۵ خدمه از ملیت های مختلف از جمله اوکراینی، بلغاری، فیلیپینی و مکزیکی حضور دارند. نخست وزیر اسرائیل، مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران، عامل توقیف این کشتی به شمار میرود! با این حال،خبرنگار الجزیره گزارش داد که دولت رژیم اشغالگر اعلام کرده این کشتی متعلق به یک تاجر اسرائیلی است. عملیات دیروز یمنی ها روشن کرد محور مقاومت برگ های برنده زیادی دارد که می تواند در زمان و مکان مناسب رو کند و دشمنانش را غافلگیر سازد. دریای سرخ مسیر اصلی تجاری میان شرق آسیا و اروپاست و تسلط انصارا... یمن بر آن تا دهه ها برتری استراتژیکی به محور مقاومت در راستای اِعمال خواسته های این محور برطرف های جهانی می دهد.
اتمام حجت یمن درباره حمله به کشتیهای اسرائیلی
نیروهای مسلح یمن با انتشار بیانیهای تأکید کرد که به خاطر مسئولیت دینی و اخلاقی و تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به نوار غزه، تمامی کشتیهای صهیونیستی را هدف قرار خواهد داد.
صنعا این کشتیها را هدفهای مشروعی برای خود عنوان کرد:
١. کشتیهایی که پرچم رژیم صهیونیستی دارد.
٢. کشتیهایی که مورد استفاده شرکتهای اسرائیلی است.
٣. کشتیهایی که مالکیت آن متعلق به شرکتهای اسرائیلی است.
نیروهای مسلح یمن همچنین مطالبات زیر را از همه کشورهای جهان مطرح کرد:
الف) خارج کردن شهروندان خود که به عنوان خدمه در این کشتیها کار میکنند.
ب) از حملبار یا استفاده از این کشتیها خودداری کنید.
ج) به کشتیهای خود اعلام کنید که از کشتیهای اسرائیلی دوری کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 265
ماجرای زورگیری های مسلحانه مامور قلابی از اتباع خارجی

سرهنگ احمد نگهبان افزود:با تاکید سردار سرتیپ محمدکاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان)برای دستگیری مامور قلابی، گشت های پوششی در مناطق تردد اتباع خارجی به ویژه در هسته مرکزی شهر تقویت شدند و آنان با لباس های مبدل به گشت زنی های شبانه پرداختند چرا که بررسی پرونده های مذکور نشان می داد بیشتر اخاذی ها در ساعات پایانی شب و درمکان های خلوت صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: به همین خاطر افسران دایره تجسس کلانتری شهید آستانه پرست مشهد نیز،همزمان با رصد های اطلاعاتی وارد عمل شدند و به جست وجو در حوزه استحفاظی پرداختند تا این که آخر هفته گذشته، یکی از افسران پلیس که با لباس مبدل در بولوار رضوان مشهد در حرکت بود ناگهان مرد جوانی را دید که به طرز مشکوکی ماسک بر چهره داشت وخیلی زیرکانه اطراف خود را می پایید. مامور تجسس که به جوان مذکور مشکوک شده بود او را زیر نظر گرفت و درحالی به آرامی به وی نزدیک شد که او در یک لحظه مقابل زوج جوان رهگذر ایستاد و با بیان کلمه«پلیس»ازآنان خواست گوشی تلفن و کیف پولشان را به وی تحویل بدهند.
کلیددار امنیت مشهد تصریح کرد:وقتی زوج جوان از دادن گوشی تلفن خودداری کردند ناگهان مرد جوان اسلحه کلت را از زیر لباس هایش بیرون کشید و بیسیم دستی را روشن کرد.زوج جوان با مشاهده تجهیزات پلیسی، تسلیم خواسته های وی شدند وگوشی تلفن وکیف پول را به وی تحویل دادند.

فرمانده انتظامی مشهد با اشاره به زورگیری 300هزاردیناری از اتباع عراقی مذکور افزود:با انتقال متهم به مقر انتظامی ،تحقیقات در این باره آغاز ومشخص شد که وی همان مامور قلابی تحت تعقیب است که به اخاذی از اتباع خارجی در مشهد ادامه می داد.
سرهنگ احمد نگهبان گفت:با بررسی تصاویر دوربین های مدار بسته و بازجویی های علمی وتخصصی از متهم، شگرد وی برای زورگیری های شبانه لو رفت به گونه ای که تاکنون راز 5فقره اخاذی از اتباع خارجی درهسته مرکزی شهر فاش شده است. وی اضافه کرد :متهم مذکور با دستور قضایی روانه زندان شد اما کنکاش های ماموران تجسس کلانتری شهید آستانه پرست برای کشف تبهکاری های احتمالی دیگر وی همچنان ادامه دارد.
رئیس پلیس مشهد همچنین از دستگیری مرد مامور نمای دیگری درخیابان شهید خاکزادی خبر داد که توسط عوامل انتظامی کلانتری رسالت دستگیر شده است.
سرهنگ نگهبان خاطر نشان کرد:ا ز این متهم که 8سال از عمرش را پشت میله های زندان گذرانده و4سابقه کیفری دارد نیز یک قبضه سلاح کلت کمری کشف وضبط شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 223
بازیکنانِ تغییردهنده قوانین فوتبال
مشخص شدن زمان اجرای قانون جنجالی آفساید به پیشنهاد «آرسن ونگر» بهانهای شد تا از افرادی بگوییم که قوانین فوتبال مثل شادی پس از گل، پاس عقب به دروازهبان و... را دستخوش تغییر کردند


چه کسی؟ پیتر اشمایکل
فینال یورو ۱۹۹۲. تیم شگفتیساز دانمارک در میان بهت فوتبالدوستان با دو گل از آلمان مدعی پیش است و در حالی که ژرمنها برای باز پسگیری توپ و طراحی حملات بیتاباند، اشمایکل بزرگ مشغول تلف کردن وقت بازی است. او توپ را به مدافعان خود پاس میدهد و در بازگشت پاس از سوی مدافعان توپ را در آغوش میگیرد. این روند مدام تا پایان بازی تکرار شده و وقت زیادی از بازی تلف میشود. اعتراضاتی که پس از سوت پایان بازی به این حرکت دانمارکیها و اشمایکل شد، فیفا را مصمم به اصلاح قانون پاس روبه عقب کرد. در واقع فیفا دو سال قبل و پس از جامجهانی ۱۹۹۰ چنین تغییری را مدنظر داشت اما فینال یورو ۹۲ بهانهای برای اجرای فراگیر این قانون در تمام بازیهای فوتبال از آن سال به بعد شد. قانونی که دروازهبانان را ملزم به استفاده از پا در هنگام گرفتن پاس رو به عقب از هم تیمیها میکند. فیفا این طرح را اولین بار به صورت آزمایشی در جام جهانی زیر ۱۷ سالهها در سال ۱۹۹۱ اجرا کرد. اولین بار این پیشنهاد را «دنیل ژاندوپو» سوئیسی سرمربی تیم «کان» فرانسه در نامهای به فیفا مطرح کرد. او از دیدن بازی دفاعی و وقت تلفکردنهای پیاپی دفاع و دروازهبان آرژانتین مقابل آلمان در فینال جامجهانی ۹۰ آزرده شده بود و در نامهای به فیفا پیشنهاد منع دروازهبانان از گرفتن پاس عقب با دست را مطرح کرد. او در این نامه حتی به تیم تحت هدایت خود هم رحم نکرد و دروازهبان تیمش را قهرمان اتلاف وقت خواند! در ابتدا بسیاری از بازیکنان و مربیان با این طرح مخالف بودند. اما با گذشت چندین سال همگان متوجه تحول فوتبال پس از اصلاح این قانون شدند. در فوتبال مدرن امروز دروازهبان را تنها به عنوان مدافع قفس توری نمیبینند بلکه بازی با پای دروازهبان در بازی سازی از عقب زمین، حفظ توپ و شکست پرس مهاجمان حریف اهمیت ویژهای دارد.

چه کسی؟ دیگو فورلان
نوامبر ۲۰۰۲ در ورزشگاه الدترافورد، بازی منچستریونایتد و ساوتهمپتون، باعث وضع شدن یک قانون جدید در فوتبال جهان میشود. دیدار دو تیم با نتیجه مساوی دنبال میشود و منچستریونایتد، صدرنشین لیگ برتر که هفته قبل هم تساوی ناامیدکنندهای مقابل استون ویلای قعرنشین داشته، برای کسب پیروزی مقابل هواداران خود به آب و آتش میزند. نوبت یکی دیگر از تعویضهای طلایی فرگوسن میرسد. دیگو فورلان از روی نیمکت برخاسته و وارد زمین میشود. حملات


چه کسی؟ ژان مارک بوسمن
به نظر نمیرسد هیچکدام از بزرگان دنیای فوتبال به اندازه یک بازیکن میانسال بلژیکی این ورزش را تغییر داده باشند. «ژان مارک بوسمن» نه مهارت فوقالعادهای داشت، نه گل بینظیری زد و نه تیمی را به افتخاری رساند! او فقط توانست ۲۰ بار برای تیم جوانان بلژیک بازی کند و در ۱۸ سالگی وارد ترکیب اصلی یکی از بهترین باشگاههای این کشور شود. در این بین، 25 سال پیش یوفا به نفع بوسمن رای داد، تا لیگهای فوتبال سطح اول این قاره پر از افرادی با ملیتهای متفاوت شود و یک واژه هم به لغتنامه ورزش جهان اضافه شود: قانون بوسمن. از آن به بعد باشگاهها توانستند بدون محدودیت از بازیکنان دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا استفاده کنند، اما بوسمن که بود و چه کرد؟ ژان مارک بوسمن فوتبالیست بلژیکی بود که در سال ۱۹۶۴ متولد شد. او در سال ۱۹۹۰ در شرایط خوبی قرار نداشت. دو سال از حضورش در استاندارد لیژ، تیم کوچک بلژیک میگذشت و باشگاه برای تمدید قراردادش پیشنهاد کرد دستمزد کمتری بگیرد. با این حال بوسمن ترجیح داد در یک تیم فرانسوی حاضر در دسته دو به نام دونکرک بازی کند اما لیژ با توجه به قانونی که وجود داشت میخواست برای این انتقال ۱۲ میلیون یورو درخواست کند. یعنی چهار برابر رقمی که استاندارد برای امضای قرارداد با بوسمن پرداخت کرد. به همین دلیل بازیکن بلژیکی از وکیلی بهره برد که در حقوق اجتماعی تخصص داشت و آنها شکایت خود را به یوفا ارائه دادند. بر اساس بند ۴۸ قانون تصویب شده در رم در سال ۱۹۵۷ بازیکنی که متعلق به یک باشگاه بود پس از پایان قراردادش نمیتوانست بدون اجازه تیمش با باشگاه دیگری قرارداد امضا کند. تلاشهای بوسمن نتیجه داد و این قانون در سال ۱۹۹۵ عوض شد. با تصویب قانون جدید بازیکنان اجازه پیدا کردند که پس از پایان قراردادشان، بدون پرداخت حق انتقال به باشگاه دیگری بپیوندند. همچنین قانونی به نفع باشگاهها وضع شد. تیمها توانستند بدون محدودیت از دیگر بازیکنان اتحادیه اروپا استفاده کنند. با وجود اعتراضهای زیاد در روزهای نخست، این تصمیم هیچ فاجعهای به بار نیاورد و در عوض فوتبال از قبل دلپذیرتر شد و فصل نقل و انتقالات هم جذابتر شد.

چه کسی؟ امیلیانو مارتینز
امیلیانو مارتینز دروازهبانی است که همانقدر که نزد هواداران آرژانتین محبوب است، مخالفان بسیاری در سراسر جهان دارد. عملکرد فوق العاده او در ضربات پنالتی در چند بازی، آرژانتین را به قهرمانی کوپا آمریکا ۲۰۲۱ و جام جهانی ۲۰۲۲ رساند اما شیطنتها و بیاحترامیهای او هنگام نواختن ضربات پنالتی بازیکنان حریف بهویژه در فینال جامجهانی مقابل فرانسه باعث شد تا فیفا قوانین جدیدی برای جلوگیری از برهم ریختن تمرکز پنالتیزنان به تصویب برساند. طبق این قوانین دروازهبانان هنگام ضربات پنالتی حق لمس تیرک و تور را ندارند. همچنین نمیتوانند با بازیکن حریف حرف بزنند. قانون جدید همچنین دروازهبانان را از بیاحترامی و پرتکردن حواس بازیکنان حریف منع میکند.

چه کسی؟سم چدگوسی
ضربه کرنر از سال 1872 وارد قوانین فوتبال شد اما تا سال 1924، این ضربه در صورتی که مستقیم(بدون برخورد به بازیکنی دیگر) وارد دروازه میشد، گل به حساب نمی آمد. ضربه کرنر را ضربه غیرمستقیم مینامیدند ولی بعدها، قانون عوض شد. اولین کسی که توانست از این منطقه به گل دست پیدا کند، سارئو اونساری آرژانتینی بود. او با یک ضربه مستقیم دروازه اروگوئه را در فینال بازیهای المپیک باز کرد. پس از آن، این گلها را گل المپیکی نامیدند اما در حقیقت آن اولین گلی نبود که از نقطه کرنر به ثمر رسید. پیش از او آستون، بال راست «سنت برنارد» در لیگ دسته دو اسکاتلند برابر آلبیون روورز، اینگونه گلزنی کرد. اولین کسی هم که در لیگ انگلیس گلی مشابه اونساری به ثمر رساند، بیلی اسمیت بود. بازیکن هادرسفیلد در 11 اکتبر سال 1924، به همین شکل دروازه آرسنال را باز کرده بود. سال بعد اما اتفاق عجیبی افتاد و موجب شد قانون فوتبال در این زمینه تغییر یابد. اورتون و تاتنهام در گودیسون پارک برابر یکدیگر قرار گرفتند. سم چدگوسی، بال راست اورتون، توپ را به نحو دیگری از نقطه کرنر خارج کرد. او با توپ وارد محوطه جریمه شد و پس از پشت سر گذاشتن بازیکنان حریف، آن را به طور مستقیم وارد دروازه کرد. مدافعان به او اجازه این کار را دادند چون فکر میکردند چدگوسی نمیتواند این کار را انجام دهد اما داور، این گل را قبول کرد. گل بحثبرانگیزی شد. به خصوص پس از این که بازی یک بر صفر تمام شد. این موضوع باعث شد قانون مبهم کرنر، بازنویسی شود. در قانون جدید، اگر توپ به بازیکن دیگری برخورد نکرده باشد، زننده ضربه نمیتواند دوباره توپ را لمس کند. چند سال بعد یعنی در سال 1952، قانون این ضربات دوباره ویرایش شد. اوی بایلی، بازیکن تاتنهام به توپ ضربه زد که در محوطه جریمه به داور برخورد کرد و دوباره به او رسید. بایلی توپ را دوباره ارسال کرد که دوکمین با ضربه سر آن را تبدیل به گل کرد. بازیکنان هادرسفیلد اعتراض کردند اما داور گل را قبول کرد چون معتقد بود ضربه بایلی غیرمستقیم محسوب میشود. دوباره قانون کرنر اصلاح و در آن ذکر شد داور تاثیری در ضربه ندارد. بدین صورت اگر توپ پس از ضربه کرنر به داور برخورد کند و دوباره به بازیکن ضربه زننده برسد، او نمیتواند توپ را لمس کند.

چه کسی؟ فرانک لمپارد
مرحله یک هشتم نهایی جامجهانی ۲۰۱۰، بازی آلمان و انگلیس که با پیروزی 4 گله ژرمنها همراه شد، در ذهن بسیاری از فوتبالدوستان نقش بسته است. در آن بازی آلمان در نیمه اول با دو گل از حریف سنتی خود پیش افتاده و انگلیس در ادامه موفق به جبران یکی از گلها میشود. بازی در نیمه دوم با یورش همه جانبه بازیکنان انگلیس به دروازه آلمان آغاز میشود و در یکی از حملات لمپارد شوتی سهمگین راهی دروازه ژرمنها میکند. توپ به زیر تیر افقی دروازه برخورد میکند و نزدیک به سی سانت پشت خط دروازه فرود میآید و در ادامه به زمین بازمیگردد. لاریندا، داور اروگوئهای این دیدار با اتخاد تصمیمی بحث برانگیز دستور به ادامه بازی میدهد. اعتراض انگلیسیهای خشمگین و لمپارد بهتزده به جایی نمیرسد و بازی که میتوانست مساوی شود و پس از آن حتی با پیروزی انگلیسیها به پایان برسد، در ادامه با دو گلی که مولر به ثمر رساند با نتیجه چهار بر یک به سود ژرمنها پایان مییابد. تصمیم داور معروف اروگوئهای در این بازی به اندازهای جنجالی بود که بلاتر و فیفا را مجبور به عذرخواهی کند. از سالها قبل پیشنهاد استفاده از تراشه الکترونیک در توپهای فوتبال به فیفا داده شده بود. فیفا همواره

منابع این پرونده: طرفداری، سرخنیوز، ایسنا، ورزش 3 و ...

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.