گزیده
تعداد بازدید : 47
۵۰ درصد گرد و غبار کشور شناسنامهدار شد
مدیرکل مخاطرات زیستمحیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ضمن اشاره به کانونهای بحرانی گرد و غبار در کشور گفت: ۵۰ درصد گرد و غبار داخلی و خارجی را شناسنامهدار کردیم.
به گزارش ایسنا، رضا شهبازی به مناسبت روز جهانی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار اظهار کرد: حدود ۱۵ سال پیش در تیرماه سال ۸۸ نخستین بار گرد و غبار با منشأ خارجی ایران را تا مشهد درنوردید. تلاشهایی برای مقابله با آن آغاز شد که اجرای طرح جامع فرسایش بادی یکی از آنها بود.
وی ادامه داد: طی ۲۰ سال اخیر آلایندههایی مانند ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون اهمیت زیادی پیدا کردهاند چراکه در عمق دستگاه تنفسی نفوذ میکنند. در حال حاضر یک بانک اطلاعاتی از شبکه نمونه برداری کشور داریم که ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی گرد و غبار را نشان میدهد، علاوه بر آن پایگاه داده برخط ایجاد شده است و در ادامه به چارچوبی در زمینه گرد و غبار در منطقه رسیدهایم. وی ادامه داد: یک پایگاه اطلاعاتی جامع در اختیار داریم که کمک به اولویت سنجی برای مقابله با گرد و غبار کرده است. استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان دو نقطه بحرانی هستند. شهبازی افزود: ۵۰ درصد گرد و غبار را شناسنامهدار میکنیم و در حال تجهیز کشور با دستگاههای نمونهگیری اتمسفری هستیم. وی تاکید کرد: رس، فلزات سنگین و گچ در ذرات معلق وجود دارد. کوارتز و سیلیکای موجود در ذرات نیز خطرناک هستند که میتوانند کیلومترها مسیر را طی کنند. با توجه به تاثیر مخرب این ذرات بر سلامت انسان ما دو بار دادههای خود را با شورای عالی سلامت به اشتراک گذاشتهایم.
در ادامه این مراسم غلامرضا گودرزی - عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور- درباره ارزیابی و بررسی آثار مخرب توفانهای گرد و غبار بر سلامت جوامع گفت: ۹۹ درصد جمعیت دنیا در شهرهایی زندگی میکنند که یکی از آلایندههای هوا خارج از میزان استاندارد است. ۷ میلیون نفر نیز سالانه در جهان به علت آلودگی هوا فوت میکنند.