
همان طور که می دانید، طی سال های گذشته مرکز افکارسنجی روزنامه خراسان، نظرسنجی های متعددی را از مردم مشهد و مخاطبان روزنامه انجام داده و نتایج آن را منتشر کرده است. امسال در آستانه آغاز شانزدهمین سال انتشار، برای نخستین بار تصمیم گرفتیم این نظرسنجی را به طور مستقل برای روزنامه استانی «خراسان رضوی» انجام دهیم تا بتوانیم خود را با ترازوی قضاوت شما محک بزنیم و با اطلاع از نظرات و مطالبات شما، برنامه ریزی دقیق تری برای ادامه خدمت رسانی به شما داشته باشیم. از جمله نکات قابل توجه در نتایج این نظرسنجی این است که 89 درصد، پیگیری های روزنامه خراسان رضوی در موضوعات استان و مطالبات مردم را موثر ارزیابی کرده اند، این یعنی عملکرد رسانه ای ما به میزان زیادی مورد رضایت بوده است. مرکز افکارسنجی رصد، وابسته به دفترپژوهش روزنامه خراسان، طی تحقیقی در مرداد امسال به بررسی دیدگاه مشترکان روزنامه خراسان در خصوص روزنامه «خراسان رضوی» پرداخت. این نتایج بر اساس پرسش از نمونه های تصادفی با جامعه آماری 400 پاسخ گو اعم از مخاطبان و غیر مخاطبان روزنامه خراسان رضوی بوده و امکان تعمیم نتایج حاضر به تمام مشترکان روزنامه خراسان را با سطح اطمینان بالا دارد.
ضریب نفوذ 73 درصدی
بر اساس یافته های این پژوهش، بیش از نیمی از مشترکان روزنامه (56 درصد) اعلام کردهاند که هر روز روزنامه خراسان رضوی را مطالعه میکنند. اگر میزان مطالعه «خیلی کم» و «نامنظم» را هم در نظر بگیریم، باید گفت که در مجموع 73درصد، روزنامه خراسان رضوی را مطالعه میکنند گرچه کم و نامنظم. در مقابل تنها 26 درصد گفته اند که روزنامه استانی را مطالعه نمیکنند.
روزنامه های استان ، منبع خبری 82 درصد مخاطبان
اگرچه با توجه به فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و رسانه های مجازی در چند سال اخیر به طور طبیعی فعالیت رسانه ها با تغییراتی همراه بوده و ما نیز همانند بسیاری از فعالان رسانه ای، حوزه اطلاع رسانی و پیگیری مان را در فضای مجازی توسعه داده ایم، اما بسیار جالب است که حدود 82 درصد همچنان روزنامه را منبع دریافت اخبار استان اعلام کرده اند. بر اساس نتایج نظرسنجی، پس از این رسانه مکتوب، فضای مجازی با 37.79 درصد، شبکه تلویزیونی استان با 44.81 درصد و شبکه رادیویی استان با 11.70 درصد دیگر منابع خبری هستند. درخور ذکر است که در این سوال افراد قادر به انتخاب بیش از یک گزینه بودند. به همین دلیل جمع درصد پاسخ ها بیشتر از 100 است.
84 درصد، مخاطب جدی اخبار استان و مشهد
این که 84 درصد مشترکان روزنامه خراسان، پیگیر اخبار استان و شهر مشهد هستند نیز بسیار حائز اهمیت است. 16 درصد اعلام کرده اند که این اخبار را به میزان کم دنبال می کنند و برای بقیه پیگیری خبرهای استان و شهر مشهد اهمیت دارد.
تامین کننده نیازهای خبری 81 درصد مخاطبان
پاسخ هابه سوال ما درباره میزان برآورده شدن نیازهای خبری با مطالعه روزنامه «خراسان رضوی»، 11 درصد «خیلی زیاد»، 27 درصد «نسبتا زیاد» و 43 درصد «متوسط» بوده است. این که در مجموع محتوای روزنامه ما نیاز خبری 81 درصد مخاطبان را به میزان «خیلی زیاد»، «نسبتا زیاد» و «متوسط» تامین می کند، دستاورد مهمی است که به آن افتخار می کنیم و البته این موضوع وظیفه ما در این حوزه را نیز سنگین تر می کند. همچنین تلاش خواهیم کرد با رفع کاستی های احتمالی، میزان رضایت 19 درصد باقی مانده مخاطبان را نیز بهبود بخشیم.
خبرهای مفصل، 64 درصد مخاطب دارد
طولانی بودن حجم خبرهای برخی نشست ها و جلسات، همواره یکی از مشکلات و نگرانی ها در حوزه رسانه است. اگرچه همواره تلاش می شود با کوتاه نویسی، سهولت خوانش آن را برای مخاطب بالا ببریم اما برخی جلسات و خبرها به دلیل اهمیت زیاد اظهارنظرها و مباحث مطرح شده در آن، گاهی ما را ناگزیر به انتشار خبرهای مفصل می کند. نظرسنجی انجام شده نشان می دهد این خبرها، با وجود مفصل بودن، عنصر جذابیت خود را دارد و در مجموع 64 درصد اعلام کرده اند مطالعه آن به میزان «متوسط»، «نسبتا زیاد» و «خیلی زیاد» برایشان جذاب است.
رضایت 89 درصدی از پیگیری ها
باعث خرسندی است که برایند پاسخ ها به این سوال نظرسنجی که «پیگیری خراسان رضوی در موضوعات استان و حرف مردم را چقدر موثر می دانید؟» مثبت است و مخاطبان از عملکرد ما در انجام این وظیفه رسانه ای رضایت د ارند.
در مجموع، 89 درصد، این پیگیری ها را موثر می دانند که به تفکیک شامل 20 درصد «خیلی زیاد»، 32 درصد «نسبتا زیاد» و 37 درصد «متوسط» است. بر اساس نتایج نظرسنجی، فقط 11 درصد در این زمینه رضایت «خیلی کم» و «نسبتا کم» دارند که برای افزایش رضایتمندی آن ها نیز تلاش خواهیم کرد.
ذائقه؛ هم فرهنگی-اجتماعی و هم سیاسی-اقتصادی
این موضوع نیز برایمان حائز اهمیت بود که بدانیم ذائقه مخاطبان مان چیست و بین دو حوزه «فرهنگی-اجتماعی»یا«سیاسی - اقتصادی» کدام را ترجیح می دهند. 39 درصد مایلاند روزنامه «خراسان رضوی» توامان به موضوعات اجتماعی-فرهنگی و نیز اقتصادی-سیاسی بپردازد. 30 درصد تنها حوزه سیاسی-اقتصادی را ترجیح می دهند و 28 درصد هم موضوعات فرهنگی-اجتماعی را مورد علاقه خود برای مطالعه در روزنامه بیان کرده اند. در این بین 3 درصد هم تمایزی بین این دو حوزه موضوعی قائل نبوده اند.
تنها ۳۳درصد، «خراسان رضوی» را سیاسی می دانند
ارزیابی دیدگاه ها در این نظر سنجی نشان می دهد تلاش برای دور بودن «خراسان رضوی» از جناح بندی های سیاسی و انعکاس خبرهای همه احزاب، جناح ها و گروه های سیاسی موفقیت آمیز و سوال ما درباره طیف سیاسی «خراسان رضوی» با پاسخ های جالبی همراه بوده است. این که 34 درصد ما را میانه رو می دانند و 33 درصد نیز طیف سیاسی مان را نمی دانند، یعنی 67 درصد ،«خراسان رضوی» را نزدیک به یک طیف سیاسی خاص ارزیابی نمی کنند. این نگاه و ارزیابی، دستاورد بسیار مهم و حائز اهمیتی برای ماست، چرا که در فضای رسانه ای کشور و با توجه به نیاز مبرم رسانه ها به حمایت های اقتصادی، این که روزنامه «خراسان» و به تبع آن روزنامه «خراسان رضوی» توانسته است استقلال خود را از نظر سیاسی حفظ کند و این نظر سنجی نیز این رویکرد را تایید می کند، یعنی ما در تحقق هدف و رسالتمان درست عمل کرده ایم و تلاش خواهیم کرد همین راه را ادامه دهیم.البته در این بین، 26 درصد، روزنامه خراسان رضوی را نزدیک به طیف اصولگرا و 7 درصد نزدیک به طیف اصلاحطلب میدانند که قطعا توجه به این آمار هم ما را در انجام بهتر وظایف رسانه ای در حوزه سیاسی کمک خواهد کرد.
بی طرفی سیاسی، مطالبه 86 درصدی
سوال مهم دیگر در حوزه رویکرد سیاسی روزنامه «خراسان رضوی»، این بود که بدانیم از ما چه انتظاری وجود دارد. نکته جالب این که فقط 14 درصد تمایل دارند اخبار طیف های خاص سیاسی (اصولگرا، اصلاح طلب و سایر) انعکاس پیدا کند و 86 درصد دیگر چنین دیدگاهی ندارند. این نتایج هم تقویت کننده پاسخ ها به سوال قبل یعنی بی طرفی خراسان رضوی و فارغ بودن از جناح بندی هاست و توجه به این مطالبه مخاطب ، در سیاست گذاری های رسانه ای ما کاربردی خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی- طی روزهای گذشته، بیمه دی به عنوان طرف قرارداد بنیاد شهید برای بیمه ایثارگران اعلام کرد بدهی دو هزار میلیارد تومانی بنیاد به این بیمه، ارائه خدمات به ایثارگران را با مشکلات بیشتری مواجه می کند. از سوی دیگر برخی مراکز درمانی به این جامعه خدمات نمی دهند و در بخش های دیگر نیز همچون پرداخت شهریه تحصیلی دانشجویان، بنیاد با مشکلات گوناگون بودجه ای مواجه است. به طور قطع بخشی از این نارسایی ها به دلیل وضعیت انقباضی بودجه های دولت و بخشی دیگر نیز به گفته تعدادی از نمایندگان مجلس نتیجه عملکرد سوال برانگیز بنیاد شهید در فعالیت های اقتصادی اش است که نتوانسته از طریق آن درآمدهای کافی کسب کند و چه بسا برخی از نمایندگان رفع مشکلات اقتصادی بنیاد را در تعیین تکلیف وضعیت بنگاه داری های این نهاد می دانند.
پرسشی که ربیعی پاسخ نداد
بی شک بنیاد اکنون با کمبود اعتبار رو به روست، چنان که مرداد ماه گذشته نیز معاون توسعه و مدیریت منابع بنیادشهید و امور ایثارگران گفت: هم اکنون بودجه درمان بنیادشهید و امور ایثارگران یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کسری دارد، این در حالی است که باید امسال سه هزار میلیارد تومان در این بخش هزینه می شد. بودجه پیشنهادی بنیادشهید در سال ۹۸ در مجموع ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در نهایت مجلس ۱۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان را تصویب کرد و در سازمان برنامه و بودجه هم 3 درصد آن کم شد و کل اعتبارات این نهاد به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت و این مبلغ به بنیادشهید ابلاغ شد. در همین باره ما به سراغ علی ربیعی سخنگوی دولت رفتیم و پرسش مان را با وی در میان گذاشتیم. از وی پرسیدیم: با توجه به مشکلاتی که اکنون بنیاد شهید در ارائه خدمات به جامعه ایثارگران به ویژه خدمات درمانی و بیمه ای دارد، آیا دولت برنامه فوری و مشخصی برای رفع این مشکلات دارد که عمدتا درخصوص کمبود اعتبار است ؟
آقای سخنگو این پرسش ما را بی پاسخ گذاشت و ترجیح داد به سوال دوم ما پاسخ دهد.اما پرسش دوم ما از ربیعی چه بود؟ خبرنگار ما از او پرسید:« آیا دولت بر کم و کیف فعالیت های اقتصادی و بنگاه داری های بنیاد شهید نظارتی دارد؟ با توجه به این که اغلب نمایندگان مجلس نیز نقدهای جدی به بنیاد در این زمینه ها دارند، نگاه دولت به ماجرای بنیاد در این خصوص چیست؟ »
نظارت و حسابرسی می کنیم
ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ این پرسش گفت: «تمام واحدهای وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران براساس فرایندهای قانونی و با دریافت مجوز از مراجع ذی صلاح در راستای تحقق سیاست های کلان نظام و بنیاد، مشغول فعالیت بوده و در برخی رشته ها و فعالیت ها، در مواقع حساس به مدد دولت می آیند. نظارت بر عملکرد و نحوه فعالیت این واحدها براساس قانون و اساسنامه های مصوب با حسابرسی سالانه و نظارت مراجع ذی صلاح قانونی صورت می گیرد و سایر دستگاه های نظارتی کشور به صورت دوره ای و مقطعی برای نظارت اقدام می کنند. همچنین تمامی فرایندهای این واحد به صورت کلان توسط بنیاد، راهبری و هدایت می شود و در جلسات مجامع و هیئت های امنای آن ها به تناسب نوع وظایف، نمایندگان وزارتخانه ها و سازمان ها حضور دارند و نظرات خود را برای بهبود امور ارائه می دهند. به منظور شفافیت عملکرد و براساس تدابیر ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران و تأکیدهای دولت محترم، 75 درصد شرکت های تحت پوشش سازمان اقتصادی کوثر وارد بازار سرمایه (بازار بورس) شده اند.»
نمایندگان چه گفتند؟
اما نمایندگان به عنوان وکلای مردم و ناظران و قانون گذاران درباره بنیاد شهید دیدگاه های دیگری دارند. برخی از این نمایندگان درباره آن چه آقای ربیعی به خوش بینی از آن یاد کرده است، چندان خوش بین نیستند.جعفرزاده ایمن آبادی یکی از این نمایندگان است که به خراسان چنین گفته است: بنیاد با پول دولت اداره می شود و برخی تصمیم گیران،در خصوص آن دلسوزی لازم را نداشتند بنابراین طی سال های اخیر کارهایی را شاهد بودیم که به جز ضرر نتیجه ای نداشت. ورود بنیاد به بانکداری، بیمه و کشاورزی از این دست اقدامات نادرست در سال های اخیر بوده است.
یک تجربه ناموفق
مهرداد لاهوتی دیگر نماینده منتقد در این باره گفت: «مسئول نابه سامانی فعلی، عوامل خود بنیاد هستند بنابراین باید در ابتدا خود بنیاد پیگیر باشد اما هم اکنون این گونه نیست.متاسفانه ورود بنیاد شهید به فعالیت اقتصادی، تجربه ای ناموفق و شکست خورده بود و نتیجه حاصل شده نشان داد که هیچ گونه پیامد مثبتی برای رفاه حال ایثارگران و جامعه نداشته است.»
چالش غیر شفاف بودن
حسن لطفی عضو کمیسیون اجتماعی هم خاطرنشان کرد: «هم اکنون بحث غیر شفاف بودن شرکت های اقتصادی زیر مجموعه بنیاد، به چالشی جدی مبدل شده است به طوری که نه مجلس و نه دولت و حتی شاید خود بنیاد هم به طور شفاف از عملکرد مالی این مجموعه ها آگاهی ندارند.»
سوددهی یک ادعاست
احمد بیگدلی دیگرعضو کمیسیون اجتماعی هم درباره سودده بودن شرکت های بنیاد به خراسان چنین گفته است : این که بخشی از مجموعه های اقتصادی بنیاد مدعی هستند زیان ده نبوده و سود دهی دارند، یک ادعاست. شاید منظورشان این است که در حد مسائل جاریشان سود دهی دارند که پاسخ گوی نیازها و امور داخلی است وگرنه مشکلات مالی بنیاد ریشه در وضعیت اقتصادی بنگاه های اقتصادی آن دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


محمدحسین شاوردی
روزنامهنگار
در بازاری که پیوسته رو به انزوا میرود، حضور چانگان، جک و چری به عنوان سه خودروساز مشهور چینی غنیمت است و باید این واقعیت را پذیرفت. در چنین شرایطی آن ها که قصد خرید شاسیبلند دارند، دو راه بیشتر ندارند. یا راهی بازار افترمارکت شوند و نسخههای 2008 تا 2011 خودروهای کرهای را بخرند یا این که تن به انتخاب یکی از این سه خودروی چینی که مهمان صفحه خودروی «دخل و خرج» هستند، بدهند! سه خودروی این گزارش محصولات بدی نیستند. یعنی افت کیفی وحشتناکی را نظیر آن چه در مدلهای اولیه امویام ایکس33 رخ میداد، به شما تحمیل نمیکنند. البته در عین حال همگی کند و شهری بوده و به درد استفاده افراد عاشق سرعت نمیخورند. اگر خانواده کوچکی دارید و توان پرداختی در محدوده 200 میلیون تومان را دارید، ابدا از انتخاب یکی از این سه محصول نترسید. ما این جا به شکلی دقیقتر به بررسی هریک از این سه خودرو خواهیم پرداخت.
چانگان CS35
با فروش حدود 27 هزار و 500 دستگاه در ایران، قدیمی ترین عضو این جمع و مشهورترین آن هاست که در بازار چین فروش بسیار بالایی را تجربه کرده و دستپخت مهندسان مشاور آمریکایی و تیمی از مدیران فورد است. این خودرو که کوچک ترین عضو گروه هم هست، توسط تیمی از طراحان ایتالیایی خلق شده و فرم ظاهری استاندارد، پخته و موقری دارد که در نمای بیرونی و داخلی با محصولات چینی فاصله آشکاری داشته و همین عامل هم برگ برنده خودرو در بازار کراساوورهای این چنینی است. هنگامی که برای اولین بار این خودرو را مشاهده می کنید چراغ های بزرگ و جلو پنجره آن توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. به علاوه خطوط جانبی بدنه، گلگیرهای برجسته و شیب سقف و چراغ ها از هماهنگی خوبی برخوردار است که نمی توان به آن ایرادی گرفت. این کیفیت طراحی مناسب در بخش داخلی چانگان cs35 هم بروز کرده و سطح ارگونومی خوبی را به سرنشینان ارائه میکند. روکش چرمی و نورپردازی مناسب نمایشگرها از جمله نکات مثبت موجود در داخل این خودروست. چانگان cs35 دارای موتوری به حجم 1600 سی سی و مجهز به فناوری مدرن بلوکور است که توانایی تولید 123 اسب بخار قدرت و گشتاور 160 نیوتون متر را دارد. چانگان cs35 برای انتقال نیرو از گیربکس اتوماتیک 4 سرعته بهره می برد. اگرچه تا حدودی کند عمل می کند ولی نرمی و راحتی خاصی هنگام تعویضها با خود دارد. مصرف سوخت ترکیبی آن 7 لیتر است که همپای میانگین گروه رقباست و کشش متوسطی را در جاده برای راننده به ارمغان میآورد. از نقاط قوت این خودرو می توان به ترمزهای جلو وعقب دیسکی خنک شونده و قدرتمند اشاره کرد که عملکرد پایداری داشته و در کنار سایر مجموعههای فنی، هم بادوام است و هم به دلیل مونتاژ در سایپا، هزینه نگهداری کمتری در مقایسه با جک و چری دارد.
جک S3
با فروش 13 هزار و 400 دستگاه تا پایان اسفند 97، خود را به یکی از مدعیان تازه این کلاس تبدیل کرده گرچه تحریم شیره جان خودروسازان کرمان را گرفته و آن ها را تا مرز تعطیلی پیش برده است. اس3 که در بازار چین فروش مطلوبی ندارد، به تازگی در این کشور فیسلیفت شده و بزرگتر از دو رقیب دیگرش است. این کراس اوور 1250 کیلویی که 4 متر و 32 سانتی متر طول دارد، طرحی نزدیک به محصولات نسل قبل هیوندای را در نمای بیرونی خود داشته ضمن این که با نصب خطوط اغراق آمیز کرومی در جلوپنجره تلاش کرده جلوهای لوکستر از رقبا برای خود طراحی کند. در اصل، طراحان در اس3 سعی کردهاند تا همان پیکره کلی اس5 را که از شاسی بلندهای هیوندای به عاریت گرفته شده حفظ کنند، اما گویی در رعایت برخی جزئیات ناکام مانده اند که این از پختگی طرح نهایی کاسته است! یک پوزه خشن و عریض که از ترکیب جلوپنجره بزرگ و چندشاخه با دو چراغ کوچک و چهارگوش ساخته و پرداخته شده، رقمزننده استایل کلی این چینی پلاستیکی است! بدنه هرچه از جلو به عقب می رویم محافظه کارانه، ساده و آشفتهتر میشود مخصوصا که جک فرم سپر، مهشکنها و چراغ عقب را در کودکانهترین شکل ممکن طرح کرده است. در کابین این خودرو دیگر خبری از هیوندای نیست و یک فرم فراگیر چینی- کرهای آن هم با پرداخت و کیفیت درجه 2 مشاهده میشود. وضعیتی که البته به شکلی متوازن در اتاق مونتاژ شده و به خوبی خواستههای خریدار ایرانی را که دوستدار شاسیبلند است پوشش میدهد. مانیتور 7 اینچی لمسی، جعبهدنده اتوماتیک، سنسور پارک عقب، سان روف، ایربگ راننده و سرنشین جلو، آینه های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن، تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان،کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی چرمی در کنار چراغهای جلوی حساس به نور محیط کل امکانات مهمی هستند که در این خودروی 195 میلیونی ارائه میشود. پیشرانهای که جک اس3 در بازار ایران از آن نیرو میگیرد هم چنگی به دل نمیزند. این خودروی 1400 کیلویی به یک پیشرانه چهار سیلندر 6/1 لیتری با قدرت 107 اسب بخار و گشتاور 150 نیوتنمتر مجهز است و از جعبه دنده 4سرعته خودکار هم سود میبرد. وضعیتی که تنها برای مسافتهای کوتاه شهری کفایت کرده و ابدا قدرت حضور در مسیرهای آفرودی یا مانورهای سریع را ندارد.
چریX22
با تولید بیش از 31 هزار و 500 دستگاه تا پایان سال 97، این شاسیبلند کوچک چینی موفق شده بازار خوبی برای خود در ایران دست و پا کند. خودروی کوچکی که بر مبنای مدل هاچبک 315 توسعه یافته و در بازارهای بزرگی نظیر برزیل، روسیه، هندوستان و چین هم نسبتا فروش قابل قبولی دارد. پرآپشنترین عضو گروه که کابینی با فرم مدرن و مزین به رنگ و طرحهای متفاوت داشته و با طول 4.2 متر فضایی متوسط را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. اما رازهای موفقیت ایکس22 بیش از این هاست که خواندید. ایکس22 از هر خودروی مشهور و موفقی که میشناسید، بهترین ویژگی را گرفته و با تجمیع آن ها در بستهای کوچک خریداران را به سمت خود جذب کرده است. برای نمونه ایکس22، سقف مشکی خود را از رنو کپچر، فرم بدنه خود را از سوزوکی گرند ویتارای جدید، داشبوردش را با نگاه به محصولات لندرور و فرم بدنهاش را شبیه خودروهای فورد کرده و با قیمتی در محدوده 150 تا 200 میلیون در تلاش است طیفی از خریداران جوان و خانوادههای شهری را به سمت خود بکشاند. جدا از فرم کلی بدنه، فضای اتاق در مقایسه با رقبای هم رده در وضعیت بهتری قرار دارد و تجهیزات و مواد به کار رفته در این مدل چری بهتر از همیشه هستند اگرچه همچنان استفاده فراوان از پلاستیک خشک و مونتاژ متوسط قطعات کابین باعث شده ایکس 22تا رسیدن به حد ایدهآل فاصله زیادی داشته باشد. ایکس 22 که اغواگرانه در تلاش است خود را بزرگ تر از واقعیتش نشان دهد، خودرویی است کوچک و کاربردی که با فضای صندوق 420 لیتری، گنجایش پنج سرنشین بزرگ سال را دارد اگرچه فضای پای سرنشینان عقب کم است و در مسافرتهای طولانی به طور کامل راحتی سرنشینان را تامین نمیکند. این خودرو در حالت اقتصادی، مصرفی کمتر از 7 لیتر دارد که از موتوری 1500سیسی با قدرت 105 اسب بخار سود میبرد. مزیت مهم این خودرو اشتراکات فنی بسیار با امویام 315 هاچبک است که باعث شده تا سادگی تعمیر و نگهداری اش ارزانتر از رقبا تمام شود. در عین حال چری همچون جک خودرویی شهری و کاملا کند است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

قماربازها یا همان زندگی بازهایی که مدتی آزادانه در دامنه کوه مشغول قمار بودند با درایت و دستور دادستانی بجنورد و عکس العمل به موقع ماموران قانون تار و مار شدند و بساط شان برچیده شد. به گزارش خبرنگار ما، قماربازهایی که در دامنه یک کوه در اطراف بجنورد هر روز بساط قمار را برپا می کردند، در پی چاپ گزارش روزنامه «خراسان شمالی» با عنوان «نصف روز با زندگی بازها» به دستور دادستان بجنورد تار و مار و تعداد زیادی از آن ها دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. به گفته معاون دادستان بجنورد، طی عملیات غافلگیرانه ای که با حضور20 گروه از نیروهای پلیس امنیت عصر پنج شنبه انجام شد بساط قماربازها در دامنه کوهی در بجنورد برچیده شد و دورهمی آن ها از بین رفت. «عباسی» اعلام کرد: بعد از پاتک پلیس به بساط قماربازها بیش از 20 نفر از آن ها دستگیر شدند و افرادی که به واسطه گستردگی و فضای باز محل موفق به فرار شدند، تحت تعقیب قرار گرفتند. وی اظهار کرد: در این عملیات علاوه بر ضبط وجوه قماربازها تعدادی موتورسیکلت و خودرو نیز کشف و به پارکینگ منتقل شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد نوائیان رودسری - سال 1332 در حالی آغاز شد که میان دکتر مصدق و دوستان قدیمیاش، به دلیل اختلافات متعدد، نقاری عمیق به وجود آمدهبود. همزمان با این تحولات، انگلیسیها، توفیقاتی در همراه کردن آمریکاییها برای ساقط کردن دولت مصدق به دست آورده بودند. نخستوزیر که در ایجاد تحولات اساسی و عمل به وعدههای اقتصادی، موفقیت قابل قبولی به دست نیاورده بود، دوستان پیشین خود را به عدول از قول و قرارهایشان متهم و رویکرد نه چندان متعارف خود را با شرایط بغرنج آن روزها، توجیه میکرد. در همان حال، دربار و سفارت انگلیس، با حمایت و همراهی تعدادی از سیاستمداران سرخورده از مصدق، طرحهایی را برای ضربه زدن به دولت او و زمینهسازی برای ساقط کردن آن، آماده اجرا کرده بودند؛ یکی از این طرحها، ضربه زدن به سازمان نظامی طرفدار مصدق بود که در قالب گروه «افسران ملی»، بیشترین ظهور و بروز را داشت؛ تشکیلاتی که سرتیپ محمود افشارطوس، یکی از مهم ترین اعضا و احتمالاً، رهبر و مسئول هماهنگی آن محسوب میشد. بر همین اساس، اوایل اردیبهشت سال 1332، افشارطوس را ربودند و چند روز بعد، جنازه او در غار «تِلو»، واقع در کوههای لشکرک تهران، پیدا شد. او را به شدت شکنجه کرده بودند؛ پشت بدن افشارطوس، به شدت آسیب دیده بود و کبودی ناخنهایش نشان میداد که پیش از مرگ بر اثر اصابت گلوله، شکنجههای دردناکی را تحمل کرده است.
چرا افشارطوس؟
افشارطوس، افسری سالم و بدون حاشیه بود. در دورانی که بیشتر افسران یا خود را به دربار متصل میکردند یا با حزب توده نرد عشق میباختند، او ترجیح میداد بیحاشیه بماند و در صورت لزوم، در کسوت یک نظامی وطندوست ظاهر شود. افشارطوس به مصدق وفادار بود. شاه برای جذب وی تلاش فراوانی کرد و حتی در فروردین 1332، یک ماه قبل از آن قتل فجیع، او را به دربار فراخواند و از وی تمجید کرد. در همین جلسه، شاه به افشارطوس پیشنهاد نخستوزیری داد، اما او نپذیرفت و موضوع را به مصدق نیز، گزارش کرد. افشارطوس که میدانست آمریکاییها، بین سالهای 1321 تا 1327 و در زمان حضور شوارتسکف، نفوذیهای فراوانی را در شهربانی و ارتش برای خود دست و پا کردهاند، به پاک سازی نیروهای نظامی پرداخت و حتی در روزهای آخر عمرش، فهرستی مرکب از هزار و 260 افسر و درجهدار وابسته را برای تصفیه و حتی محاکمه، آماده کرده بود. شاه در صحبتهایش با سفیر آمریکا، افشارطوس را در ردیف افسرانی قرار دادهبود که نمیتواند به آن ها اعتماد کند. گزارشهایی وجود دارد که رئیس شهربانی دکتر مصدق، پیش از قتل، ارتباطاتی با حسین خطیبی، از عوامل پیشین اطلاعات و ضداطلاعات ارتش و عضو تشکیلات مظفر بقایی داشته است؛ بقایی و خطیبی کوشیدند تا افشارطوس را برای اجرای نقشه حذف مصدق، با خود همراه کنند، اما نتوانستند. از سوی دیگر، وی به عنوان رئیس شهربانی و در چارچوب مسئولیت تأمین امنیت کشور، اطلاعاتی درباره ارتباط تعدادی از نظامیان با دربار و سفارت انگلیس در دست داشت که افشای آن ها میتوانست زندگی بسیاری از این افسران وابسته را به خطر بیندازد. با این حال، در فهرستی که برای اقدام علیه مصدق آماده شده بود، افشارطوس نفر اول نبود؛ دربار و سفارت برای وارد آوردن ضربه سنگین به دولت مصدق، ابتدا قصد داشتند سرتیپ ریاحی، رئیس ستاد ارتش را به قتل برسانند؛ اما از او به خوبی محافظت میشد و امکان اجرای نقشه قتل، عملی نشد. به این ترتیب، سرتیپ محمود افشارطوس به عنوان رئیس شهربانی کل کشور، به عنوان طعمه اصلی انتخاب شد و به قتل رسید.
نتایج یک قتل فجیع
در جریان قتل فجیع سرتیپ محمود افشارطوس، تنها موارد برشمرده شده مربوط به شخص او، عامل بروز جنایت نبود. 32 سال بعد از قتل وی، در سال 1364، روزنامه «آبزرور»، چاپ لندن، قتل افشارطوس را به نقل از یک مأمور بازنشسته ام.آی.6، بخشی از عملیات چکمه دانست؛ عملیاتی که در مردادماه سال 1332، به عمر دولت مصدق پایان داد. طبق این گزارش، در ربودن افشارطوس، افزون بر افسران طرفدار دربار، برادران رشیدیان نیز، نقشی فعال داشتند. «آبزرور» به نقل از آن مأمور، قتل افشارطوس را اتفاقی و به دلیل فحاشی وی به شاه و عصبانیت یکی از افسران طرفدار دربار و از کوره در رفتن او دانست؛ موضوعی که تطبیق چندانی با آثار شکنجه بر بدن رئیس شهربانی مصدق ندارد. به نظر میرسد، قتل افشارطوس، افزون بر خلاص شدن از دست یکی از نظامیان وفادار به مصدق که در اسفند 1331، توطئه قتلی را علیه او، کشف کرده بود، اهداف دیگری را هم تأمین میکرد. اولاً، ناامنی کشور را به رخ دکتر مصدق میکشید و مدیریت او را به باد انتقاد میگرفت تا از این رهگذر، جایگاه مردمی او را متزلزلتر از قبل کند. ثانیاً، به آمریکاییها ثابت میکرد که مصدق توان اداره کشور را ندارد و هر آن، ممکن است کشور در سراشیبی کمونیسم سقوط کند و به دام شوروی بیفتد. ثالثاً، قتل افشارطوس، ولولهای در فضای سیاسی کشور ایجاد کرد و کار به جایی رسید که علی زهری، نماینده تهران و از نزدیکان مظفر بقایی، طرح استیضاح مصدق را در مجلس پیش کشید. این اقدام، شکاف میان مصدق و مجلس را عمیقتر و زمینه را برای انحلال مجلس توسط وی، در مرداد سال 1332، فراهم کرد؛ اقدامی که عملاً، جاده صافکن کودتای آمریکایی زاهدی و دربار بود. در جریان قتل سرتیپ محمود افشارطوس که مشروح اعترافات متهمان آن، در اقدامی بیسابقه، از رادیو پخش شد، هیچکدام از افراد بازداشت شده، حتی به زندان محکوم نشدند و دربار با اعمال نفوذ گسترده، پرونده این جنایت وحشیانه را بست.
منابع:
توطئه ربودن و قتل افشار طوس؛ محمد ترکمان؛ رسا؛ 1363
زندگینامه سیاسی مظفر بقایی؛ حسین آبادیان؛ مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی؛ 1377
کودتا؛ یرواند آبراهامیان؛ ترجمه: ناصر زرافشان؛ نگاه؛ 1394
ظهور و سقوط سلطنت پهلوی(جلد دوم)؛ عبدا... شهبازی؛ مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی؛ 1384

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تظاهرات ضد دولتی در بغداد و برخی شهرهای شیعه نشین نگاه ها را به سمت عراق روانه کرده است. در این میان برخی منشأ آن را داخلی و برخی خارجی می دانند اما با توجه به نشانه ها و دلایل متعدد می توان به جرئت گفت جرقه این تظاهرات در خارج از عراق زده شده است و آمریکایی ها به دنبال انتقام از عادل عبدالمهدی هستند.سفر او به ریاض به منظور میانجی گری میان ایران و عربستان سعودی برای آمریکایی ها بسیار سنگین بود چون به معنای رفتن به سوی کاهش تنش های منطقه ای و کمتر شدن خرید تسلیحات از آمریکاست.همچنین تلاش پارلمان عراق برای به تصویب رساندن قانونی که قراردادهای امنیتی عراق با آمریکا را ملغی و تقاضای خروج نیروهای آمریکایی از عراق را دارد، انگیزه واشنگتن برای انتقام از عبدالمهدی را بیشتر کرده است. نخست وزیر عراق به تازگی عازم پکن نیز شده و قراردادهای کلانی را با شرکت های چینی بسته و عملا فضای سودبری اقتصادی آمریکا در خاک عراق را تنگ کرده است. مسلما چنین وضعی به مزاج دولت ترامپ که بسیار برای قراردادهای جنرال الکتریک و اکسون موبیل فشار آورده بود، خوش نمی آید.افزون بر این،با وجود آن که در کمتر از یک روز پس از حملات به پایگاه ها و انبار های مهمات الحشدالشعبی مشخص بود،عامل آن اسرائیلی هاهستند و ابومهدی المهندس هم علنا آن را بیان کرد، دولت اصرار داشت که هنوز نتیجه تحقیقات مشخص نشده است. امتناع دولت عراق از نام بردن رژیم صهیونیستی قابل درک بود. بایستی شرایط به گونه ای فراهم می شد تا در صورت معرفی تل آویو به عنوان عامل حمله، اقدامات تلافی جویانه در دستور کار قرار گیرد. عادل عبدالمهدی تنها دو روز پیش از آغاز اعتراضات، در مصاحبه با الجزیره رسما اعلام کرد اسرائیل پشت حمله بوده و این یعنی احتمالا عراق آماده عملیات تلافی جویانه شده است.شبکه الحره نیز چندی پیش مستندی منتشر و در آن نهادهای دینی را متهم به فساد کرد. دولت عراق در واکنش به این اتهامات که غیر مستقیم شخص آیت ا... سیستانی را هم زیر سوال می برد، دفتر الحره را در کربلا بست و فعالیت هایش را برای سه ماه به تعلیق در آورد. حالا اغتشاشات کنونی، برای اولین بار شاهد سخنانی ضد مرجعیت است. این نیز نمیتواند اتفاقی باشد.عبدالمهدی پیش از این نیز مقابل معامله قرن ایستاد.حتی قیس خزعلی رهبر عصائب اهل حق در همان زمان گفته بود دولت عراق هزینه موضع ضد صهیونیستی خود را خواهد داد و برپایی تظاهرات اعتراض آمیز را پیش بینی کرده بود.در کنار تمام آن چه گفته شد، حضور افراد مرتبط با آمریکا و طرفدار بعث مانند توئیت های رغد دختر صدام و ایدی کوهن (مامور توئیتری اسرائیل برای جلب افکار عمومی عربی)نیز همگی از یک برنامه پیچیده و هماهنگ خارجی حکایت دارد. نقش عربستان نیز بسیار پررنگ است و شبکه های بدنام وابسته به عربستان همچون العربیه و الحدث به شدت به دنبال فتنه انگیزی هستند. دعوت نکردن به تظاهرات از سوی گروه های اصلی منتقد حکومت مانند صدری ها نیز بیش از هر چیز نشان دهنده سامان دهی این جریان از سوی یک قدرت خارجی است و فقدان یک رهبر در این تظاهرات و تحریک نوجوانان توسط افراد شاخص فیس بوکی و سلبریتی های نزدیک به سفارت آمریکا عیان و مبرهن است.البته همه شرکت کنندگان در راهپیمایی لزوما طرفدار آمریکا یا بعث و عربستان نیستند و بسیاری از مردم از سر ناچاری و ناکارآمدی دولت و چپاول احزاب به خیابان آمده اند تا شاید کسی به دادشان برسد.یکی از دلایل دیگر که برنامه ریزی توسط خارجی ها را تقویت می کند، نشناختن اوضاع فرهنگی عراق است و با سر دادن شعارهای ضد ایرانی درست در زمانی که بیشترین تعداد ایرانی خود را برای حضور در راهپیمایی اربعین آماده می کنند به دنبال فتنه شیعی شیعی هستند اما قطعا حرکت عظیم اربعین و جلوه های وحدت میان دو ملت ایران و عراق، تقلای دشمنان این دوکشور را ناکام خواهد گذاشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس کل بانک مرکزی از ابلاغ دستورالعمل نحوه تملک سهام بانکها به تمامی بانک ها خبر داد که بر اساس آن، تملک بیش از 33 درصد سهام بانک، برای هر مالک واحد ممنوع است و از سال آینده نسبت به سود توزیع شده سهام مازاد و حق تقدم فروش رفته آن ۱۰۰ درصد مالیات تعلق می گیرد ضمن این که حق رای آن نیز در مجامع در اختیار وزارت اقتصاد قرار خواهد گرفت.
به گزارش تسنیم، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی با اشاره به برنامههای بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی و ذیل دستورالعمل نحوه تملک سهام بانکها پنج دستور ویژه صادر کرد. بر اساس دستورالعمل یادشده و این یادداشت، تملک بیش از 33 درصد سهام بانک، برای هر مالک واحد (شامل اشخاص حقیقی یا حقوقی دارای روابط مالی، خویشاوندی، نیابتی، وکالتی یا مدیریتی) ممنوع بوده و تملک سهام بین 10 تا 33 درصد نیز صرفاً با تایید بانک مرکزی مقدور است. همتی این هشدار را به سهامداران عمده داده که این سهامداران باید تا پایان سال به تعیین تکلیف میزان مجاز سهامداری اقدام و برای واگذاری سهام مازاد خود اقدام کنند. طبق این اعلام، پس از مهلت یادشده، نسبت به سود توزیع شده سهام مازاد و حق تقدم فروش رفته آن ۱۰۰ درصد مالیات تعلق میگیرد و حق رای آن نیز در مجامع، در اختیار وزارت اقتصاد قرار خواهد گرفت. همتی افزوده است که بانک مرکزی اختیار ابطال سهام بیش از 10 درصد را با تصویب هیئت انتظامی دارد و برنامهاش جلوگیری از تامین مالی ترجیحی مالک واحد است.
خبر مرتبط
وزیر اقتصاد: برنامه اجرایی اصلاح نظام بانکی به رئیس جمهور تقدیم شد
در این حال، دیروز وزیر اقتصاد، از تقدیم برنامه اجرایی اصلاح نظام بانکی به رئیس جمهور در نیمه دوم شهریور خبر داد. فرهاد دژپسند اظهار کرد: مقرر شده معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد، بانکها را از منظر اجرای حاکمیت شرکتی و استقرار بانکداری دیجیتال مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار دهد. وی عزم و اراده جدی بانک ها در واگذاری اموال مازاد و شرکتهای تابعه، اموال تملیکی و همچنین تعدیل شعب بانک ها را از اولویت های نظام بانکی برشمرد و گفت: واگذاری شرکت های تابعه غیربانکی به بخش خصوصی با استفاده از ساز وکارهای شفاف ارزیابی، ارزشگذاری و از طریق بورس انجام می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آیین بدرقه 1500 نفر از خادمان اربعین حسینی، عصر پنج شنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین «مروی» تولیت آستان قدس، «مصطفی خاکسار قهرودی» قائم مقام تولیت، «محمدرضا کلایی شهردار مشهد»، جمعی از مسئولان استانی، خادمان و زائران بارگاه منور رضوی در صحن انقلاب اسلامی حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد. به گزارش آستان نیوز، در این مراسم خادمان آستان قدس رضوی، پزشکان بیمارستان سیار رضوی در کربلا، پاکبانان و رانندگان سازمان اتوبوسرانی با بدرقه تولیت آستان قدس رضوی عازم عتبات عالیات شدند. بر اساس این گزارش خادمان و بسیجیان آستان قدس رضوی با چهار موکب در سه شهر کربلا، کاظمین و سامرا به زائران پیاده حسینی خدمترسانی میکنند، همچنین پزشکان و پرستاران بیمارستان سیار رضوی در عمود ۳۲۰ جاده نجف به کربلا مستقر خواهند بود و خدمات رایگان پزشکی به زائران پیاده اربعین ارائه خواهند کرد، پاکبانان شهرداری مشهد نیز وظیفه نظافت شهر نجف و رانندگان اتوبوسرانی وظیفه حمل و نقل زائران را برعهده دارند.
همدلی و انسجام ملتهای ایران و عراق
در این مراسم، قائم مقام تولیت آستان قدس راهپیمایی اربعین را نماد بیداری، بصیرت و اتحاد جهان اسلام برای تحقق آرمانهای نهضت امام حسین(ع) دانست و گفت: خدمت به زوار اباعبدا... الحسین(ع) که امسال برای سومین بار از سوی آستان قدس شکل میگیرد، بدون شک توفیق بزرگی است که باید قدر آن را دانست. مصطفی خاکسار قهرودی با بیان این که تلاشهای ذلیلانه دشمن برای تفرقه افکنی میان مسلمانان نشان دهنده افزایش بصیرت جوامع اسلامی و به خطر افتادن منافع استکبار در منطقه است، گفت: حضور موکبداران اربعین حسینی در مشهد مقدس و ایران اسلامی و حضور آنان در حسینیه امام خمینی(ره) برای استماع بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، حرکت بسیار ارزشمندی بود که نشان از اتحاد، همدلی و انسجام ملتهای ایران و عراق دارد.
2 برابر شدن خدمات رسانی شهرداری مشهد در جابه جایی زائران
شهردار مشهد نیز در جمع خادمان اعزامی به عراق اظهار کرد : اتوبوس های اعزامی اربعین امسال دو برابر سال گذشته، زائر در نجف جابه جا خواهند کرد، در نتیجه خدمات رسانی دو برابر بیشتر از سال گذشته انجام خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد «محمدرضا کلایی» افزود: امسال هم به لطف خدا و دعای حضرت رضا(ع) خدمت به زائران اربعین را در نجف در دستور کار قرار داده ایم و پاکبانان کاروان خدام الحسین(ع) به رفت و روب و نظافت معابر نجف اقدام خواهند کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس سازمان اطلاعات سپاه با اشاره به طراحی و برنامهریزی چند ساله سرویسهای امنیتی عبری-عربی برای ترور سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در کرمان با هدف ایجاد جنگ مذهبی در ایام فاطمیه و محرم، از شناسایی این طرح و در نهایت دستگیری اعضای تیم ترور پردهبرداشت. به گزارش سپاه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسین طائب این مطلب را روز پنج شنبه در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه مطرح کرد و درباره ابعاد این طرح شوم گفت: دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران پس از ناکامی توطئه ها و فتنه های مختلف برای تسلیم جمهوری اسلامی و راه اندازی دوقطبی جنگ و مقاومت و پیامدهای معکوس آن با شکل گیری احساس غرور ملی و افزایش روحیه مقاومت و استقامت برابر فشارهای اقتصادی، درصدد بودند در ایام فاطمیه یا محرم اقدامی در جنوب شرق کشور انجام دهند که به واسطه فضای حاکم و اشراف همه جانبه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و اقدامات خوب نیروی زمینی سپاه موفق نشدند. وی افزود: آن ها با سرخوردگی از ناتوانی در اقدام ضد امنیتی در این خصوص و نیز عملیات علیه مقرهای سپاه، برنامه ریزی چند ساله خود برای ترور سردار حاج قاسم سلیمانی را عملیاتی کردند تا بتوانند وی را در داخل کشور و در استان کرمان هدف قرار دهند.رئیس سازمان اطلاعات سپاه در تشریح بخشی از این طرح ترور گفت: در این طراحی قرار بود تیم تروریستی وابسته و اجیر شده با ورود به کشور در ایام فاطمیه ، محلی را در جوار حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی خریداری و با استقرار در آن ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره تهیه کنند و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند تا زمانی که این سردار عزیز به رسم هر سال در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی حضور مییابند، آن را منفجر کنند.طائب افزود: آن ها با این اقدام شوم درصدد بودند یک جنگ مذهبی راه بیندازند و بگویند مسئله انتقام داخلی بوده است. اما به فضل الهی و به رغم برنامه ریزی چند ساله به سد هوشمندی و هوشیاری فرزندان ملت ایران برخورد کردند و قبل از اقدام، در تور اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند.وی با تاکید بر این که حتی زمانی که این تیم را برای آموزش از ایران به کشورهای همسایه بردند تا با هزینههای زیاد آماده و برای اجرای عملیات به داخل اعزام کنند، تحت کنترل و اشراف اطلاعاتی سپاه قرار داشتند، گفت: اعضای این تیم پس از دستگیری گفتند می خواستیم عملیات ایام فاطمیه را به ایام محرم و تاسوعا و عاشورا بیاوریم تا با ترور سردار سلیمانی اتفاق بزرگی را برای بر هم زدن اوضاع داخلی و افکار عمومی رقم بزنیم. طائب افزود:اما با الطاف الهی و کار دقیق و هوشمندانه اطلاعاتی با دستور سردار فرمانده محترم کل سپاه قبل از تاسوعا و عاشورا موفق شدیم با دستگیری این تیم سه نفره توطئه و برنامه ریزی چند ساله سرویس های عبری-عربی برای ارتکاب چنین جنایتی را خنثی و با شکست مواجه سازیم.رئیس سازمان اطلاعات سپاه خاطرنشان کرد: این ها آن قدر به موفقیت طراحی و عملیات خود اطمینان داشتند که حتی وزیر خبیث رژیم صهیونیستی مدتی قبل اظهار کرده بود که ما سردار سلیمانی را ترور می کنیم اما به یاری خداوند نتوانستند و سربازان گمنام امام زمان (عج) در سپاه موفق به دستگیری تیم و خنثی سازی توطئه شدند.
خبر مرتبط
روایت تحلیلگر لبنانی از التماس رئیس اسبق «سیا» برای دیدار با سردار سلیمانی
شبکه المیادین لبنان در برنامهای اختصاصی به موضوع شکست طرح ترور سرلشکر حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پرداخت و نظر کارشناسان را در این باره جویا شد. به گزارش فارس، یکی از مهمانان این برنامه «انیس النقاش»، هماهنگ کننده شبکه تحقیقات و پژوهشهای راهبردی «امان» بود. او گفت که طرح ترور سردار سلیمانی در حقیقت طرح مشترک اسرائیل و عربستان سعودی است و همکاری اطلاعاتی برخی از کشورهای عربی با سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت پیش از این نیز سابقه داشته است مانند عملیات ترور حاج عماد مغنیه، از فرماندهان نظامی حزبا... لبنان. هماهنگ کننده شبکه تحقیقات و پژوهشهای راهبردی «امان» به التماسهای «دیوید پترائوس»، رئیس اسبق سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده آمریکا (سیا) برای دیدار با قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت که این مقام آمریکایی از حمد بن خلیفه، امیر سابق قطر خواسته است که زمینه دیدار رسمی بین او و سردار سلیمانی را فراهم کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حسین بردبار
روزنامهنگار
موضوع حذف قبوض کاغذی که از قبض تلفن آغاز شد و از ابتدای مهرماه برای قبض برق درحال اجراست و در آینده نزدیک مشمول قبوض گاز و آب نیز می شود، به مثابه تیغه دولبه ای است که از یک سو فواید فراوانی را در اقتصاد کشورمان می آفریند و از سوی دیگر ممکن است دردسرها و مشکلاتی را برای برخی از اقشار مردم نظیر سالمندان، افراد بی بضاعت، روستاییان و ساکنان نقاط دورافتاده و ... به وجود آورد، اما فواید این کار به قدری هست که ارزش انجام آن را داشته باشد. دراین گزارش ابتدا اشاره ای به فواید این کار داریم و بعد برخی از دردسرها و پاسخ مسئولان را درباره آن مرور می کنیم.
صرفه جویی 1440 میلیاردی و چندین مزیت دیگر
اواخر پاییز سال گذشته بود که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از صرفهجویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با این صرفهجویی میتوان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید به هدر رفت این منابع حساس کرد.
آمارها حاکی از آن است که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان میدهد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه میشود. در حالی که به گفته آذری جهرمی، ظرفیت کامل دولت الکترونیکی فراهم است تا تمام این قبوض را به صورت الکترونیکی صادر کند.
در این باره روحا... نوریان، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران نیز گفته است: در صورت اجرایی شدن طرح حذف قبوض کاغذی برای همه ۲۳ میلیون مشترک گاز، مبلغی حدود ۸۵۰ میلیارد ریال به صورت سالانه در هزینههای آشکار صرفهجویی خواهد شد، همچنین ارتقای کیفیت ارائه خدمات به مشترکان، تسریع در وصول مطالبات و نیز حفظ محیط زیست از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
هادی مدقق ،مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و امور مشترکین توانیر نیز با تاکید بر این که حذف قبوض کاغذی برق مانع از قطع ۱۲ هزار درخت در سال میشود، گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته مقرر شده است تا از محل کاغذی که از این طریق صرفهجویی میشود، برای ۱۰۰ هزار دانشآموز مناطق محروم وسایل آموزشی تامین شود.
مرور چند دردسر و پاسخ مسئولان
دردسرهای حذف قبوض کاغذی این روزها بیشتر شامل قبض برق می شود که از ابتدای مهرماه حذف آن کلید خورده و جدی دنبال می شود،به همین دلیل به سراغ دکتر مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور رفتیم. در ادامه برخی از موضوعات دردسرساز را به صورت پرسش و پاسخ مرور می کنیم:
آیا مردم به خوبی از حذف قبوض کاغذی برق استقبال و در آن مشارکت کرده اند؟
-درصد مشارکت مردم بسیار خوب است،بیش از 97 درصد مشترکین تلفن همراه شان را با شناسه قبض در سامانه های اعلام شده از طرف وزارت نیرو و توانیر ثبت کرده اند، یعنی از 36 میلیون مشترک حدود 700 هزار نفر ثبت نکرده اند. این مقدار از مشارکت را انتظار نداشتیم و جا دارد از مردم تشکر کنم.
تکلیف کمتر از 3 درصدی که هنوز ثبت نام نکرده اند، مانند سالخوردگان و روستاییان و... چه می شود؟
-این ها غالبا افرادی هستند که دسترسی کاملی به تلفن همراه ندارند یا ممکن است در نقاط کور و دورافتاده ای که دسترسی به تلفن همراه مشکل است، حضور داشته باشند یا کسانی که سالخورده یا بیمار و ناتوان هستند که در این موارد کسانی که کارهای افراد سالخورده و بیمار را انجام می دهند، مثل اعضای خانواده باید به جای آن ها تلفن همراهشان را با شناسه قبض در سامانه ثبت کنند.
آیا با یک خط تلفن می توان چند قبض را با هم پرداخت؟
-بله، می توانیم همزمان با یک خط تلفن قبض خود و فرد سالخورده یا بیمار خانواده یا پدر و مادر و... را بپردازیم.
کسانی که در نقاط دورافتاده یا فاقد تلفن همراه هستند چطور؟
-همکاران ما در صنعت برق خودشان را به این افراد خواهند رساند یعنی مراجعه حضوری می کنند که به چه دلیل تلفن شان اعلام نشده است و به نحوی عمل می کنند که با قبض کاغذی یا هرطریق دیگری که ممکن باشد، مسئله پرداخت حل شود. البته این افراد تاکنون کمتر از 3درصد کل مشترکان بوده اند و انتظار داریم که در روزهای آینده این آمار کمتر هم بشود.
آیا امکان دسترسی به جزئیات قبض وجود دارد؟
-بله، از طریق سایت ها و اپلیکیشن های مربوط می توان عین قبض کاغذی را به صورت دیجیتالی رویت کرد.الان اپلیکیشن های مختلفی از سوی شرکت های توزیع تبلیغ می شود که می توان از طریق آن ها قبوض را پرداخت و حتی دوره های قبلی مصرف را نیز رصد کرد.
هیچ تغییری در نرخ محاسبه برق نداشته ایم
برخی درفضای مجازی می گویند که با حذف قبوض کاغذی، به نوعی نرخ محاسبه قبوض برق نیز افزایش می یابد، آیا درست است؟
-به هیچ وجه درست نیست، هیچ تغییری در نرخ محاسبه و تعرفه ها و پلکان های مصرفی اتفاق نیفتاده و صرفا قبوض کاغذی حذف شده است و همه محاسبات مثل گذشته است.
اگر در یک منزل دو یا سه کنتور برق وجود داشته باشد، چطور باید پرداخت؟
-فرقی نمی کند، برای هر کنتور یک شناسه قبض وجود دارد که همان شناسه باید به سامانه پیامک شود، در این صورت برای هر کنتور پیامک جداگانه ای می آید. همین طور برای ساختمان هایی که چند واحد در آن زندگی می کنند یا کنتور مشاعات هم همین طور، باید شناسه همان کنتور پیامک شود.
یعنی امکان ارسال قبض الکترونیک چند کنتور به یک شماره تلفن همراه وجود دارد؟
-بله، مثلا من با تلفن همراهم می خواهم علاوه بر قبض برق خودم، قبض منزل پدرم را هم بپردازم، در این صورت هر 2 شناسه قبض از طریق یک تلفن همراه ارسال و پیامک پرداخت برای آن شماره فرستاده می شود.
اگر فرد منزل خودش را عوض کند، مثل مستاجران یا کسانی که خانه جدید خریده اند چطور؟
-پس از استقرار در منزل جدید باید شماره شناسه قبض جدید به سامانه ارسال شود، دراین صورت خود به خود شماره قبلی حذف می شود، یعنی شماره جدید جایگزین می شود و قبض جدید برای آن پیامک می شود.این طرح مستمر است و تداوم دارد. این طور نیست که تمام شود.این کار از طریق اپلیکیشن ها نیز قابل انجام است.
با حذف قبوض کاغذی برق نحوه مراجعه همکاران شما چگونه می شود؟
-همکاران ما فقط یک نوبت برای قرائت کنتور به منازل مراجعه دارند و یک نوبت مراجعه آن ها برای ارائه قبوض کاغذی حذف می شود که این نیز در صرفه جویی و افزایش کارایی موثر است. البته جا انداختن این موضوع مقداری زمان می برد و طبیعی است که ابتدای کار مشکلاتی وجود داشته باشد.
شروع حذف قبوض گاز از آذرماه
قبوض کاغذی گاز از اوایل آذرماه امسال حذف میشود و زیرساختهای لازم برای اجرای این کار آماده شده است. در شرکتهای گاز استانی، با استفاده از سرویسهای پیامکی، تلفنی، ایمیل یا مراجعه کنتورخوان، اقدام به جمعآوری شماره موبایل و ثبت خوداظهاری مشترکان در این باره شده که تاکنون بیش از هفت میلیون شماره همراه مشترکان جمعآوری شده است.
به گزارش ایسنا، به گفته روح ا... نوریان،مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران، برای اجرای این طرح، پروژهای با عنوان (ESB (Enterprise Service BUS در دستور کار مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار گرفته است که مطابق اقدامهای انجام شده و برنامهریزیهای به عمل آمده، پیشبینی میشود تا اواخر مهرماه امسال به بهرهبرداری برسد.
نوریان از مشترکان گاز سراسر کشور درخواست کرد تا از طریق یکی از درگاههای اطلاعرسانی مانند وبسایت و شماره پیامک شرکت ملی گاز ایران یا شرکتهای گاز استانی به شماره پیامک مندرج روی قبوض گاز، اطلاعات پروندهای خود را کامل کنند. این شماره در تهران طی روزهای آینده اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.
حذف قبوض کاغذی آب از سال آینده
معاون آب و آبفای وزیر نیرو نیز از حذف قبوض کاغذی آب و فاضلاب از سال آینده خبرداد و گفت که البته این طرح الان به صورت آزمایشی دراصفهان درحال اجراست.
قاسم تقیزاده خامسی در پاسخ به پرسش خراسان درباره حذف قبوض کاغذی آب افزود:مرحله آزمایشی حذف قبوض کاغذی آب از اصفهان آغاز شده و برنامهریزی کردهایم که از اوایل سال آینده استان به استان شروع به حذف قبوض کاغذی آب کنیم. وی در پاسخ به این که وضعیت کنتورهای مشترک آب در مجتمعهای مسکونی با حذف قبوض کاغذی آب چگونه میشود، افزود: در خصوص کنتورهای مشترک، پیامک قبوض الکترونیکی به مدیریت مجتمع که از سوی خود مردم به اداره آب معرفی میشود، ارسال خواهد شد.
معاون وزیر نیرو با بیان این که هیچ برنامهای برای افزایش تعرفه آب در نیمه دوم امسال نداریم افزود: افزایش تعرفه که به اندازه 7 درصد برای همه و 16 درصد برای پرمصرفها در اوایل امسال اجرا شد، در گزارشهای کوتاهمدت آن موفق ارزیابی شده است.
به گفته وی، میانگین قیمت تمام شده هر متر مکعب آب با احتساب تولید در آب شیرین کن ها و دیگر منابع، 2500 تومان می شود ولی وزارت نیرو به طور میانگین 400 تومان در قبوض می گیرد.
تلاش برای ترویج خوداظهاری کنتورها
معاون وزیر نیرو بر این نکته نیز تاکید کرد که برای این وزارتخانه موضوع خوداظهاری اهمیت فوق العاده ای دارد و به دنبال آن هستیم که با حذف قبوض کاغذی خوداظهاری نیز ترویج یابد به طوری که سالیانه یک بار با مراجعه به منازل مردم قبوض تسویه و در طول سال قبوض به صورت ماهیانه و با قرائت شماره کنتور توسط خود مردم اجرایی شود. به گفته وی موضوع خوداظهاری قبوض آب نیز به صورت آزمایشی در یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی درحال اجراست و درآینده درکل کشور اجرایی خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


یک رسانه تخصصی آمریکایی، اسنادی از پرداخت های کلان منافقین به کنگره منتشر کرده است؛ پرداخت هایی که هدف آن تشدید سیاست های ضدایرانی دولت آمریکاست. بنا بر گزارش وب سایت «اُپن سیکرت» که به طور تخصصی به مسئله ورود پولهای با منشأ مشکوک به امور سیاسی در آمریکا میپردازد، گروهک تروریستی منافقین، از سال 2013 (1392) تا کنون به شرکت لابیگر «روزمونت» مبلغ 1.4 میلیون دلار پرداخته تا بر سیاستهای خارجی و دفاعی آمریکا علیه ایران تأثیر بگذارد. منافقین که از سال 92 با عنوان جعلی «شورای ملی مقاومت» مشغول لابی گری در آمریکا هستند، از یک سو وظیفه جاسوسی علیه ایران برای سرویس های اطلاعاتی آمریکا را برعهده دارند و از سوی دیگر با هزینه کردن پول هایی که از سعودی ها و دیگر کشورهای ضدایرانی دریافت می کنند، در داخل آمریکا مشغول اقدامات ضدایرانی هستند. چند روز قبل و همزمان با سخنرانی دکتر روحانی در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، مایک پمپئو رئیس پیشین سازمان سیا و وزیر خارجه فعلی آمریکا در جمع اعضای گروهک منافقین و گروهکهای تجزیهطلب در نیویورک سخنرانی و ادعاهای بی پایه خود علیه ایران را تکرار کرد. به گزارش ایسنا، گزارش رسانه آمریکایی «اُپن سیکرت» به دلیل ثبت نام رسمی «مایکل موکازی» در فرم مربوط به وزارت دادگستری آمریکا به عنوان لابیگر گروهک تروریستی منافقین تهیه و منتشر شده است. در گزارش این رسانه آمریکایی، اسناد مراودات مالی فرقه تروریستی منافقین با شرکت لابیگر «روزمونت» از طریق ادارۀ اسناد عمومی وابسته به سنای آمریکا به دست آمده است. پیشتر ان. بی. سی هم در گزارشی آورده بود که گروهک منافقین «هزاران دلار به سیاستگذاران آمریکایی میپردازد تا در مراسم این گروه سخنرانی کنند.» مبالغ پرداختی منافقین که سر و صدای زیادی به پا کرده، در مجموع 180 هزار دلار است که به جان بولتون مشاور امنیت ملی پیشین دولت ترامپ پرداخت شده است. یکی از جدی ترین منابع قطعی این گروهک، کمک های رژیم سعودی است. «مسعود خدابنده» عضو سابق منافقین و تیم امنیتی سرکرده این گروهک، سال گذشته اذعان کرد که شخصا سه تُن طلا از رژیم سعودی دریافت کرده و به منافقین تحویل داده است. تمام رسانه ها و شبکه های اجتماعی منافقین در جریان حمله یمن به تاسیسات آرامکو در خدمت منافع سعودی قرار گرفت و حتی پیرمردهای جلاد و هشتگ سازی که پیشتر تصاویر آن ها در خراسان منتشر شده بود، دروغ سازی گسترده ای علیه ایران در فضای مجازی به راه انداختند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه ادب و هنر- شاهنامه فردوسی را همه به رزمها و پهلوانیها و جنبه حماسیاش میشناسند اما همین حماسه در دل خودش، عرفانی ناب هم دارد؛ عرفانی از جنس ارتباط با پروردگار عالم و راز و نیاز با او. شاهنامه فردوسی پر از صحنههای نیایش قهرمانان و پهلوانان با خالق هستی و کمک گرفتن از اوست. همین نکته اثر حماسی فردوسی را از دیگر آثار این گونه ادبی متمایز میکند. در این میان ما با نیایشهای پهلوانان و بزرگانی مواجه ایم که مؤثر واقع میشوند و به عبارتی کارساز میافتند. در ادامه به شش نمونه از دعاهای مستجاب شده در شاهنامه میپردازیم.
وقتی رستم دست به دعا میشود
دو نمونه از نیایشهای کارساز شاهنامه به رستم تعلق دارد که یکی از آنها به ماجرای نبرد او با سهراب برمیگردد. رستم بعد از این که در برابر سهراب جوان و سرحال زمین میخورد، در فرصتِ استراحت از خدا درخواست پیروزی میکند و سرانجام موفق میشود سهراب را از پا در بیاورد.سهراب در این نبرد ،به نمایندگی از تورانیان به ایران حمله کرده است. نمونه دیگر این دعاها مربوط به زمانِ جوانی رستم است؛ این پهلوان در جوانی آنقدر سنگین وزن بود که با هر قدم زمین زیر پایش فرو میرفت. به همین دلیل عذاب میکشید و دعا کرد تا خداوند کمی از قدرتش کم کند: «بنالید و ز کردگار جهان/ به زاری همی آرزو کرد آن/ که لختی ز زورش ستاند همی/ به رفتن به ره بر تواند همی/ بدان سان که از پاک یزدان بخواست/ ز نیروی آن کوه پیکر بکاست».
دعای اسفندیار و همراهانش
فردوسی در جایی از شاهنامه به این نکته اشاره میکند که دعای دسته جمعی زودتر مستجاب میشود؛ یکی از این دعاهای دسته جمعی در داستان هفتخانِ اسفندیار اتفاق میافتد. وقتی او و سپاهیانش در راه درگیر تندباد و ابر سیاه و بارش فراوان برف میشوند، تصمیم میگیرند همه با هم به درگاه خدا دعا کنند تا به سلامت از این راه بگذرند: «نیایش ز اندازه بگذاشتند/ همه در زمان دست برداشتند/ همان گه بیامد یکی باد خوش/ ببرد ابر و روی هوا گشت کش/ چو ایرانیان را دل آمد به جای/ ببودند بر پیش یزدان به پای». اسفندیار یک دعای مستجاب دیگر هم دارد و آن وقتی است که از بند پدرش، یعنی گشتاسب آزاد میشود. او به درگاه خدا دعا میکند که اگر بتواند انتقام برادرش، فرشیدورد را بگیرد، عمرش را صرف دین کند و به نیازمندان کمک کند و... . همینطور هم میشود.
آهی که دامن افراسیاب را گرفت
یکی از نیایشهای کارساز در شاهنامه از زبانِ سیاوش، پهلوان و شاهزاده بیگناه ایرانی است که ناجوانمردانه به دستور افراسیاب کشته میشود. سیاوش وقتی که او را کشان کشان برای بریدن سرش میبرند، اینطور با خدا نیایش میکند: «سیاوش بنالید با کردگار/ که ای برتر از گردش روزگار/ یکی شاخ پیدا کن از تخم من/ چو خورشید تابنده بر انجمن/ که خواهد از این دشمنان کین خویش/ کند تازه در کشور آیین خویش»؛ دعایی که با به دنیا آمدن کیخسرو مستجاب شد و او انتقام سیاوش را از افراسیاب گرفت.
نیایش متفاوت کیخسرو
کیخسرو، پهلوان و شاه ایرانی بعد از این که موفق شد انتقام پدرش، سیاوش را از افراسیاب بگیرد، احساس کرد که اگر بیشتر از این بر تخت پادشاهی بنشیند، دچار غرور و خودبینی شود؛ به همین دلیل تصمیم گرفت از خدا بخواهد او را به جهان دیگر منتقل کند. او برای این خواسته، چندین و چند هفته به راز و نیاز با خدا میپردازد؛ تا این که سروش غیبی به خوابش میآید و به او میگوید بعد از این که جانشین خودت را انتخاب کردی، به خواستهات میرسی. کیخسرو هم تمام امور مملکت را سر و سامان میدهد و لهراسب را به جانشینی انتخاب میکند و سرانجام از این دنیا میرود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دیروز در آخرین بازی هفته ششم لیگ برتر شهرخودرو در مشهد میزبان پرسپولیس بود که این بازی با برتری یک-صفر تیم مهمان به اتمام رسید تا هم شهرخودرو به 3 امتیاز شیرین بازی برسد و هم طلسم این تیم مقابل سرخپوشان پایتخت شکسته شود. بازی دیروز یازدهمین تقابل شهرخودرو و پرسپولیس بود. سرخپوشان پایتخت طی 10 دیداری که با شهرخودرو برگزار کرده بودند صاحب 6 برد و 4 تساوی شده بودند تا رکورد شکستناپذیری جالب توجهی در تاریخ تقابلهای 2 تیم ثبت شود؛ رکوردی که بالاخره شکسته شد و شهرخودرو توانست برای اولین بار مقابل پرسپولیس طعم شیرین برد را بچشد. دیروز شهرخودرو بازی را هجومیتر آغاز کرد و چند فرصت نصفه و نیمه را هم تا دقیقه پنجم روی دروازه پرسپولیس ترتیب داد اما بیدقتی در پاسهای آخر مانع از رسیدن توپ به مهاجمان این تیم شد. در جدیترین موقعیت پرسپولیس علیپور میتوانست با پرس دروازهبان شهرخودرو دروازه این تیم را باز کند که توپ علیپور به تیر دروازه برخورد کرد تا آقای گل سرخها در لیگ نوزدهم همچنان بدون گل باقی بماند. بازی در نیمه دوم تا حدودی متعادلتر شد و در حالی که همه منتظر سوت پایان بازی بودند در سومین دقیقه از وقتهای تلفشده ارسال قاسمینژاد از روی نقطه کرنر، در نقطه کور خط دفاعی پرسپولیس با ضربه سر زیبای فرجی یک گل زیبا برای شهرخودرو به دنبال داشت تا یکی از شیرینترین بردهای این فصل نماینده مشهد رقم بخورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.