پوتین: به رسمیت شناختن طالبان، نزدیک است
یک روز پس از نشست مسکو،رئیس جمهوری روسیه از درخواست طالبان درباره آزادسازی دارایی های افغانستان در خارج از کشور حمایت کرد و همچنین وعده داد طالبان را به زودی از فهرست گروه های تروریستی خارج کند

گروه بین الملل- یک روز پس از نشست مسکو که با حضور نمایندگان طالبان و نمایندگان ۱۰ کشور از جمله روسیه، چین، ایران، هند و پاکستان برگزار شد،کرملین به طالبان چراغ سبز نشان داد. به گزارش آناتولی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشستی در سوچی، طالبان را بابت تلاشهایش در مقابله با تروریستهای داعش در افغانستان ستود و به این نکته اشاره کرد که طالبان در مواجهه و مقابله با داعش تلفات نیز داده است. رئیس جمهوری روسیه در ادامه گفت وگوهایش با شرکت کنندگان در نشست سوچی درباره به رسمیت شناخته شدن طالبان افغانستان افزود: به نظر من به انجام این کار نزدیک میشویم. جو بایدن زمانی که نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد، کار درستی انجام داد، اما اکنون ایالات متحده و اروپا نباید از پذیرفتن مسئولیت تحولات فعلی و آینده در این کشور اجتناب کنند. پوتین همچنین از درخواست اصلی طالبان درباره آزادسازی داراییهای آن در خارج از کشور حمایت و به کشورهای غربی تاکید کرد تا داراییهای مالی افغانستان را از حالت مسدودی در بیاورند. او همچنین وعده داد که روسیه قرار است در آینده نزدیک گروه طالبان را از فهرست "گروههای تروریستی" خود خارج کند.
ضعف مدیریت در سومین نشست مسکو
با این حال، سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل غرب آسیا در توئیتر نوشت: سومین نشست مسکو به رغم بحثهای جدی و پر محتوا درباره همکاریهای منطقهای برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در افغانستان بدون نتیجه ای که باید در بیانیه مشترک نشست منتشر میشد، پایان یافت. موسوی افزود: از نظر من ضعف مدیریت نشست و تلاش نکردن برای رسیدن به اجماع دلیل صادر نشدن بیانیه مشترک است. اعتمادآنلاین نیز نوشت:"ایران تاکنون مواضع خود در قبال تحولات افغانستان را با اصرار بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر اعلام کرده و با شناسایی طالبان به عنوان "دولت موقت" مخالف است و این در حالی است که در بند یک بیانیه برای اشاره به هیئت طالبان از لفظ «نمایندگان دولت موقت افغانستان»نام برده شده است."لاوروف نیز در این نشست از اصطلاح «هیئت برجسته»! برای نمایندگان طالبان استفاده کرده بود. به نظر می رسد، برگزاری نشست افغانستان در مسکو در راستای تلاش های کلی روسیه به منظور تثبیت اوضاع در افغانستان وجلوگیری از گسترش هرج و مرج و تقویت امنیت مرزی خود صورت گرفته است.
اهداف سفر «نفتالی بنت» به روسیه
همزمان،نفتالی بنت دیروز در شهر سوچی با «ولادیمیر پوتین» دیدار کرد. این نخستین سفر نفتالی بنت به عنوان نخست وزیر اسرائیل به روسیه است. پیش از این، «بنیامین نتانیاهو» بارها به مسکو سفر و با رئیس جمهوری روسیه دیدار کرده بود. این دیدار در شرایطی انجام شد که ناآرامیها در سرزمین های اشغالی افزایش یافته است. روسیه از جمله کشورهایی است که گروههای مقاومت در فلسطین و لبنان را به رسمیت می شناسد و روابط سیاسی با این گروهها دارد. در همین راستا، ولادیمیر پوتین به تازگی درباره حزب ا... گفت: "نظرها درباره حزبا... از یک کشور به کشور دیگر فرق میکند، اما ما آن را یک جریان سیاسی مهم در لبنان میدانیم." برهمین اساس، به نظر میرسد بنت در سفر به مسکو تلاش میکند از رابطه روسیه و گروههای مقاومت برای کاستن از ناآرامیها در سرزمینهای اشغالی بهره گیرد. علاوه بر این، بنت زمانی به مسکو سفر کرد که احتمال گفت وگوهای هستهای میان ایران و 4+1 قوت گرفته است. از این رو، نخست وزیر اسرائیل، گفت وگو درباره برنامه هستهای ایران را از اولویتهای دیدار خود با پوتین اعلام کرد و گفت: "در دیدار با ولادیمیر پوتین درباره توقف فعالیتهای هستهای ایران بحث خواهیم کرد." محور دیگر گفت وگوی احتمالی بنت با پوتین، مسائل داخلی در سرزمینهای اشغالی از جمله حملات منتقدان راست گرا نظیر بنیامین نتانیاهوست. نفتالی بنت سعی دارد برای حفظ انسجام کابینه و همچنین خنثی کردن حملات این منتقدان، حمایتهای مسکو را به دست آورد. علاوه بر این، تقویت روابط دوجانبه از دیگر محورهای گفت وگو میان بنت و پوتین خواهد بود. پوتین نیز به این مسئله اشاره کرد. وی پیش از برگزاری نشست با بنت، گفت: "تجارت بین روسیه و اسرائیل با وجود همهگیری کرونا در هفت ماه امسال ۵۰ درصد افزایش یافته است." در سطح مناسبات دوجانبه رژیم صهیونیستی و روسیه در چند سال اخیر گفت وگوهای استراتژیک منظمی در بالاترین سطح انجام شده است. در یک دهه گذشته بنیامین نتانیاهو، به عنوان نخست وزیر پیشین اسرائیل، حدود 20 بار به روسیه سفر کرده و پوتین نیز سه بار به سرزمینهای اشغالی سفر داشته است. با این حال، طرفین از سطح روابط دوجانبه خود رضایت ندارند و همچنان برای افزایش میزان روابط دوجانبه تلاش میکنند.