
آمار خواندنی از رقابتهای قطر 2022
تعداد بازدید : 1
طارمی میان برترینهای جام
شبنم روحی/ با برگزاری دیدار برزیل و صربستان به قضاوت علیرضا فغانی و دو کمک ایرانیاش محمدرضا ابوالفضلی و محمدرضا منصوری دور اول مرحله گروهی جامجهانی به پایان رسید؛ بازی که با برتری 2-صفر پرافتخارترین تیم دنیا همراه شد. دیدار پرتغال و غنا نیز یکی از بازیهای پرگل روز پنجم جامجهانی بود؛ جایی که پرتغال با نتیجه 3-2 از سد غنا گذشت. اروگوئه-کرهجنوبی ولی دیدار کسلکنندهای بود که درنهایت هم بدون گل به پایان رسید. در دور اول اما نتایج عجیب و آمارهای باورنکردنی به ثبت رسید؛ مثل 24 دقیقه وقت اضافه در یک بازی، شکست دو غول فوتبال جهان مقابل آسیاییها، ناکامی آفریقایی در گلزنی و... نکته جالب توجه اینکه در اولین بازی هر تیم، بازیکنان زیادی بودند که موفق به دبل شدند؛ مهدی طارمی(ایران)، انر والنسیا(اکوادور)، بوکایو ساکا(انگلیس)، الیویه ژیرو(فرانسه)، فران تورس( اسپانیا)، ریچارلیسون دآندراده(برزیل). در ادامه برخی از آمارهای مهم این مرحله از رقابتها را مرور میکنیم:
کریستیانو رونالدو: در دقیقه 64 دیدار مقابل غنا از روی نقطه پنالتی برای پرتغال گلزنی کرد و تنها بازیکن تاریخ شد که در 5 دوره جامجهانی ۲۰۰۶، ۲۰۱۰، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ گلزنی میکند. گل اول او در این رقابتها مقابل ایران و از روی نقطه پنالتی بود.
بریل امبولو: بازیکن سوئیس که تکگل او مقابل کامرون منجر به پیروزی یک-صفر تیمش شد اولین گل تاریخ جامجهانی بود که یک بازیکن به کشور زادگاهش میزند! امبولو و پدر و مادرش متولد کامرون هستند و حتی مدتی هم در این کشور اقامت داشتند!
قطر: اولین کشور میزبان جامجهانی شد که در بازی افتتاحیه شکست میخورد. شاگردان سانچس در یک بازی ضعیف و پرانتقاد با نتیجه 2-صفر به اکوادور باختند.
مهدی طارمی: با دبل مقابل انگلیس رکوردهای خاصی را به نام خودش ثبت کرد. او اولین آسیایی شد که در تاریخ جامجهانی دو گل در یک مسابقه میزند. طارمی همچنین با زدن گل دوم ایران از روی نقطه پنالتی دیرترین گل تاریخ جامجهانی را در وقتهای معمول زد. ۱۰۲ دقیقه و ۲۹ ثانیه زمان گلزنی مهاجم تیم ملی ایران مقابل انگلیس بود. طارمی همچنین اولین ایرانی شد که در جامجهانی دو گل میزند؛ آن هم در یک مسابقه اما به خاطر شکست سنگین ایران این آمارهای خیرهکننده ستاره خط حمله به چشم نیامد.
اروگوئه و کرهجنوبی: یک آمار منفی بزرگ را در قرن بیستویکم به نام خود ثبت کردند. دیدار این دو تیم که باتساوی بدون گل به پایان رسید تنها دیدار قرن 21 جامجهانی است که هیچ شوت در چارچوبی نداشت!
ایران و انگلیس: رکورددار وقت اضافه در تاریخ جامجهانی شدند چراکه این مسابقه 24 دقیقه وقت اضافه داشت! 14 دقیقه در نیمه اول و 10 دقیقه در نیمه دوم. ضمن اینکه به خاطر اعلام ضربه پنالتی چهار دقیقه نیز به وقتهای اضافه نیمه دوم اضافه شد!
کامرون: در 20 سال گذشته هیچ پیروزی در جامجهانی کسب نکرده است! آنها آخرین بار سال 2002 عربستان را یک-صفر شکست دادند و پس از آن مقابل آلمان، ژاپن، دانمارک، هلند، کرواسی، برزیل و سوئیس شکست خوردند.
اسپانیا: با 7 گل زده بهترین نتیجه دور اول را مقابل کاستاریکا کسب کرد. دومین نتیجه برتر نصیب انگلیس شد که 6-2 از سد ایران گذشت. آنها همچنین با 941 پاس صحیح بیشترین پاس درست یک تیم را در این رقابتها ثبت کردند.
غنا: تنها تیم آفریقایی جام بود که در دور اول موفق به گلزنی شد. آنها دو بار دروازه پرتغال را باز کردند هرچند که درنهایت 3-2 باختند. سنگال، کامرون، تونس و مراکش دیگر تیمهای آفریقایی جام هستند.
کاستاریکا، ایران و استرالیا: به ترتیب با 7 ، 6 و 4 گل خورده بدترین عملکرد را مقابل اسپانیا، انگلیس و فرانسه برجای گذاشتند.
ایران: با 46 پاس کمترین پاس در یک نیمه تاریخ جامجهانی را در مقابل انگلیس ثبت کرد. در آن سو انگلیس با 366 پاس سومین رکورد تعداد پاس در یک نیمه را به نام خود زد.
ژاپن و عربستان: دست به کار بزرگی زدند و با نتایج مشابه 2-یک مقابل آلمان و آرژانتین به برتری رسیدند. این برای اولین بار در تاریخ جامجهانی بود که دو تیم آسیایی در یک دوره دو قهرمان جهان را مغلوب میکنند.
ایران: با 6 تعویض مقابل انگلیس بیشترین تعداد جابهجایی در تاریخ جامجهانی را به نام خود ثبت کرد. طبق قانون جدید فیفا تعویضهایی که به دلیل مصدومیتهای شدید صورت بگیرد جزو پنج تعویض معمول محسوب نمیشوند.
برزیل: با 8 شوت بیشترین ضربه در چارچوب را در دور اول به نام خود ثبت کرد هرچند که آنها نتوانستند بیش از دو گل به صربستان بزنند.
شوئیچی گوندا: دروازهبان تیم ملی ژاپن مقابل آلمان خیرهکننده ظاهر شد و نقش مهمی در پیروزی تاریخ چشمبادامیها مقابل ژرمنها داشت. گوندا با 8 مهار مهم بیشترین سیو را در میان دروازهبانان داشت.