
بررسی مسائل معیشتی و تدوین برنامه هفتم و بودجه 1402 در نشست مشترک مجلس و دولت
تعداد بازدید : 5
برنامه، بعد از بودجه!
رئیس سازمان برنامه و بودجه از آغاز بررسی بودجه 1402 در دولت خبر داد و اعلام کرد پس از آن بررسی برنامه آغاز می شود، سرنوشت بودجه بدون برنامه چه خواهد شد؟!

مجلس و دولت روز گذشته نشست مشترک غیرعلنی را برگزار کردند که موضوعات معیشتی، لایحه بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه از محورهای اصلی آن بود . در همین حال رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه این نشست از آغاز بررسی لایحه بودجه 1402 در جلسات هیئت دولت خبر داد و گفت: به محض اتمام بودجه، بررسی برنامه آغاز خواهد شد.
مسعود میرکاظمی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت در پاسخ به این پرسش که لوایح بودجه 1402 و برنامه هفتم چه زمانی به مجلس ارائه میشود؟ افزود: هر دو در حال آماده شدن است؛ از امروز رسیدگی به بودجه در دولت شروع میشود و به محض اتمام بودجه، بررسی برنامه آغاز خواهد شد، بررسی برنامه در سازمان برنامه و بودجه از سال گذشته شروع شده و پس از این که سیاستها ابلاغ شد، برنامه براساس سیاستها در حال تنظیم شدن است امیدواریم در کوتاه ترین زمان بتوانیم هر دو را به مجلس ارائه کنیم.
میرکاظمی درباره این که میزان تحقق قوانین برنامه در شش دوره گذشته حدود 30 درصد است، برنامه هفتم چه تفاوتی با برنامههای دورههای گذشته دارد؟ توضیح داد: برنامه هفتم مسئلهمحور است و اقتصاد و معیشت مردم، محور آن است البته این موضوع به این معنا نیست که دیگر موضوعات مطرح نمیشود اما اولویت اصلی اقتصاد و معیشت است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در حال پیگیری چند موضوع کلیدی در برنامه هفتم هستیم که بتوانیم به نتیجه برسانیم به طور مثال رشد اقتصادی برای ما مهم است، موضوع انرژی یکی از محورهای اصلی است و مباحثی مانند معدن و مسکن نیز مسائل کلیدی است، با برخی چالشها هم مانند تنش آبی روبهرو هستیم که باید در برنامه دیده شود.
در همین حال و پس از نشست مشترک دیروز دولت و مجلس، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز درباره بررسی لوایح برنامه هفتم و بودجه 1402 نکاتی را مطرح کرد. سید نظام الدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این پرسش که بر اساس آن چه رئیس مجلس اعلام کرده بود ابتدا باید برنامه هفتم توسعه بررسی و تصویب میشد، سپس بررسی لایحه بودجه 1402 در دستور کار قرار میگرفت، گفت: بر اساس قانون باید ابتدا برنامه هفتم بررسی و تصویب شود سپس بر اساس آن لایحه بودجه تدوین شود اما بر اساس شرایط موجود در دولت ممکن است مجوزهایی کسب شود که برنامه هفتم با تأخیر تدوین شود.
وی در پاسخ به این که نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره زمان تدوین لایحه بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه چه بوده است، خاطرنشان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: لایحه بودجه 1402 در حال تدوین است و بعد از اتمام آن برنامه هفتم توسعه تدوین میشود بنابراین طبق قانون ابتدا باید برنامه هفتم و سپس لایحه بودجه بررسی میشد اما اگر دولت مجوز عالی کسب کند، مجلس نیز طبق آن عمل خواهد کرد.
اظهارات رئیس جمهور و رئیس مجلس در این نشست
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین درباره دیگر مباحث مطرح در این نشست تصریح کرد: در این جلسه مباحث مختلفی درباره موضوعات مهم کشور به ویژه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مطرح شد و موضوعات مهمی که در جلسات گذشته مورد تأکید همه حاضران بود از جمله وضعیت اقتصادی کشور و برخی کمبودها که در حوزه بهداشت و درمان و دارو وجود داشت، پیگیری و دنبال شد و علاوه بر روسای قوای مجریه و مقننه که مباحث مبسوطی را در این جلسه مطرح کردند از طرف دولت، وزیران اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اجرایی رئیس جمهور گزارشهایی را درباره مسائل مختلف کشور و حیطه تخصصی خود ارائه کردند، همچنین گزارشهای مطلوبی از نتیجه سفرهای استانی، همچنین شاخصهای اقتصادی، حوزه صنعت، بازرگانی و خدمات ارائه دادند.موسوی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور نیز درباره آخرین وضعیت تدوین برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه 1402 توضیحاتی را ارائه داد و تأکید مجددی داشت بر این که مجلس و دولت خادمان مردم هستند و در کنار یکدیگر برای رفع مشکلات مردم به ویژه در حوزههای معیشتی تلاش میکنند. ضمن این که علاوه بر تأکید بر تعامل بین این دو قوا، نگاه خود پیرامون حوزه مشورت دهی به مجلس را نیز تشریح کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان این که از طرف مجلس نیز علاوه بر رئیس مجلس، روسای کمیسیونهای فرهنگی و برنامه و بودجه و شش نفر از نمایندگان به نمایندگی از طرف سایر وکلای ملت به تشریح دیدگاههایشان پرداختند، افزود: رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانشان علاوه بر تأکید بر ضرورت تعامل و همکاری بیشتر بین مجلس و دولت برای حل مشکلات مردم تحلیلی از شرایط داخلی و خارجی ارائه کرده و شرایط موجود را تبیین کردند. همچنین نقاط ضعف و قوت آن را برشمردند و تأکید داشتند که باید برای حل این مسائل تدبیری بیندیشیم و بخش عمدهای از این مسائل از طریق ارتقای کارآمدی و بالا بردن سطح همکاری بین مجلس و دولت قابل حل خواهد بود.سخنگوی هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: در مجموع یکی از نکات محوری در این جلسه اعم از تحلیل مسائل روز بود کما این که درباره اعتراضات و اغتشاشاتی که در این مدت شاهد بودیم نمایندگان هم دولت و هم مجلس بر ضرورت به کارگیری بهترین راه مقابله با این مسئله و رسیدن به ثبات در کشور و توجه به مطالبات واقعی و اساسی مردم به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد تأکید داشتند.