
به یاد دانشجویان شهید رشته تاریخ دانشگاه فردوسی
تعداد بازدید : 94
تاریخآموزانی که تاریخساز شدند
یادمان
از میان هشت شهید دانشجویی که در پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه فردوسی به عنوان دانشجویان شهید این دانشگاه معرفی شدهاند، چهار نفر در رشته تاریخ درس میخواندهاند؛ شهیدان سیدمحمدحسین عَلمالهدی، سید غفور هزاوهای، هادی قربانینیا و حسیناصغر قانع. تاریخآموزانی که با دلاورمردی و شهادت خود، تاریخساز و به عنوان نماد استقلالطلبی، مبارزه با جریان نفاق، وطندوستی و دفاع از عقیده، در این دانشگاه 73 ساله، جاودانه شدند. امروز، به مناسبت روز دانشجو و در صفحه تاریخ، میخواهیم یادی از این دلاوران تاریخآموز داشتهباشیم؛ سروقدانی که در راه دین و میهن، از جان شیرین گذشتند و به لقای پروردگار نائل آمدند.
شهید سیدمحمدحسین علمالهدی
شهادت: 16 دی 1359 (هویزه)
شهید علمالهدی، یکی از شناخته شدهترین شهدای دانشجو در تاریخ دفاع مقدس است که به همراه جمعی از یارانش در کربلای هویزه به شهادت رسید و مرقد آن ها امروزه محل زیارت عاشقان شهادت است. وی در سال 1337 در اهواز و در خانوادهای روحانی متولد شد، در 11 سالگی قرآن تدریس میکرد و از همان دوران، در مبارزات مردمی با رژیم طاغوت مشارکت داشت. وی در سال 1356، وارد دانشگاه فردوسی شد و تحصیل در رشته تاریخ را آغاز کرد. شهید علمالهدی بعد از پیروزی انقلاب و در پی آن، آغاز دوران دفاع مقدس، راهی جبههها شد. او پس از جنگی سخت و در حالی که با یارانش توسط 40 تانک محاصره شدهبود، به شهادت رسید.
شهید حسیناصغر قانع
شهادت: 12 دی 1365 (ترور به وسیله منافقین)
شهید حسین اصغر قانع سال 1336 در خانوادهاى مذهبى در روستاى گلیان از توابع شهرستان شیروان پا به عرصه وجود گذاشت. وی پیش از انقلاب، در مبارزات حضور فعالی داشت و در سال 1354 بازداشت و شکنجه شد. شهید قانع، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ابتدا به نیروهای کمیته پیوست و سپس، وارد سپاه پاسداران شد. او در سال 1362 به دانشگاه راه یافت و تحصیل خود را در رشته تاریخ آغاز کرد. منافقین به دلیل شخصیت مبارزاتی وی و نیز اعتقاد راسخش به انقلاب، نقشه ترور او را کشیدند و به مرحله اجرا درآوردند.
شهید هادی قرباننیا
شهادت: 11 خرداد 1365 (مهران)
شهید هادى قربان نیا سال 1343 در شهر چالوس و در خانوادهای مذهبی و انقلابی دیده به جهان گشود. او در سال 1360 با معدل بالا دیپلم گرفت و بعد از آن بلافاصله وارد بسیج شد و پس از اتمام دوره آموزش نظامى و امدادگرى، چند ماهى به جبهه رفت. شهید قرباننیا دوران سربازی خود را هم در سپاه گذراند. او بعد از اتمام دوره سربازی، در کنکور سراسرى شرکت کرد و در رشته تاریخ دانشگاه فردوسی قبول شد. با این حال، حضور در جبههها، برنامه همیشگی وی بود. شهید قرباننیا در عملیات کربلای یک، شب 21 ماه مبارک رمضان شهید شد.
شهید سیدغفور هزاوهای
شهادت: 21 دی 1365 (شلمچه)
شهید سید غفور هزاوه اى سال 1345 در خانوادهاى مذهبى و در شهرستان اردبیل چشم به جهان گشود. وی سال 1364 در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته تاریخ دانشگاه فردوسی پذیرفته شد، اما از آنجا که رفتن به جبهه و دفاع از دین و میهن را تکلیف خود میدانست، موقت درس را رها کرد و راهی صحنه نبرد شد. شهید هزاوهای در عملیات کربلای 5 حضور داشت و در همین عملیات، در حالی که فقط 20 بهار از عمرش گذشتهبود، بر اثر اصابت ترکش به صورت و گردنش به شهادت رسید.