سیمرغ بینالمللی سینماگران ایرانی در اختتامیه فجر 42
داریوش یاری، محمود کلاری، محمد عسگری و انسیه شاهحسینی در بخش بینالملل جشنواره فجر و جایزه گوهرشاد، جوایزی را کسب کردند
چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جمعه 20 بهمن با نمایش سه فیلم «احمد»، «پرویز خان» و «شور عاشقی» به پایان راه رسید و اختتامیه این دوره از جشنواره نیز دیشب برگزار شد. فیلم «مجنون» با نامزدی در 14 بخش پیشتاز بود و «تابستان همان سال»، «پرویز خان» و «قلب رقه» به ترتیب در 10، 9 و 8 بخش، نامزد دریافت جایزه شدند. «صبح اعدام» نیز با نامزدی در 8 بخش، مورد توجه داوران چهلودومین جشنواره فجر یعنی پوران درخشنده، بهرام عظیمی، مهدی فخیمزاده، محمدحسین لطیفی، محمدهادی کریمی، شهاب اسفندیاری و عبدالحمید قدیریان قرار گرفت. نامزد نشدن فیلم «صبحانه با زرافهها» در هیچ کدام از رشتهها هم واکنشهایی را برانگیخت. امسال در اختتامیه جشنواره فجر، علاوه بر مدیران و مسئولان سینمایی، چهرههایی مانند محمدرضا شریفینیا، جهانگیر الماسی، احمد نجفی، مجید انتظامی، هوشنگ توکلی، اسماعیل خلج، مارال بنیآدم، ابوالقاسم طالبی، بهرام عظیمی، محمود کلاری، رضا یزدانی، علی اوجی و هادی مقدم دوست نیز حاضر بودند. محمدرضا شهیدیفر که سال گذشته اجرای اختتامیه را برعهده داشت، امسال نیز مجری این مراسم بود. در ادامه مطلب گزارشی میخوانید از آن چه تا لحظه تنظیم این خبر (21:30)، در اختتامیه چهلودومین جشنواره فجر گذشت.
سینماگران ایرانی برندگان بخش بینالملل
ابتدا جوایز بخش بینالملل دوره چهلودوم جشنواره فجر اهدا شد و داریوش یاری در بخش بینالادیان، سیمرغ بلورین را برای فیلم «شور عاشقی» کسب کرد. محمود کلاری در بخش بین الادیان و سینمای سعادت، برای فیلم «تابستان همان سال» دیپلم افتخار و جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد. در بخش مقاومت نیز سیمرغ بلورین به خیرا... تقیانیپور برای فیلم «قلب رقه» و دیپلم افتخار به محمدحسین حقیقت برای فیلم «پرواز 175» اهدا شد. در بخش جلوهگاه شرق، سیمرغ بهترین فیلم نامه به نسیم باستانی برای فیلم «ظاهر» و سیمرغ بهترین کارگردانی به محمد عسگری برای فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
سیاهنمایی از سینمای ایران رخت بربست
به گزارش ایسنا، پس از پایان جایزههای بخش بینالملل، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی همراه دو دخترش کوچکش روی صحنه آمد و دعای تحویل سال را خواند و شروع سال نو سینما را تبریک گفت. خزاعی گفت: «سال گذشته لحظات تلخی با درگذشت داریوش مهرجویی و پروانه معصومی و دیگر هنرمندان و مشکلات معیشتی سینما همراه بود که امیدوارم با افزایش بودجه این مشکلات برطرف شود.» وی در ادامه با اشاره به اتفاقهای سال قبل جامعه و این که پس از کرونا و این وقایع، سینما در حال تعطیلی بود، افزود: «سینما با حضور مردم احیا شد و این باعث خوشحالی است.» رئیس سازمان سینمایی به موفقیتهای بینالمللی سینما نیز اشاره و وعده افزایش سالنها به ۱۰۰۰ سالن تا پایان سال را یادآوری کرد و گفت: «خوشحالم که سیاه نمایی و ناامیدی از آثار سینمایی ایران رخت بربسته است. البته به این معنا نیست که نقد نکنید. ما به سینمای اعتراضی و اجتماعی هم نیاز داریم. امیدوارم فیلمهای اجتماعی هم سال آینده با رعایت نکات شرعی و ... بیشتر ساخته شود.» وی ادامه داد: «من از حضور بخش خصوصی در سینما تشکر میکنم و همین طور از نهادهای مختلف. البته در دهه ۶۰ همین نهادها پشتیبان فیلمها بودند و کسانی مثل عباس کیارستمی، بهرام بیضایی و ناصر تقوایی با همین نهادها فیلم ساختند، نمی دانم چرا الان حضور این نهادها بحثبرانگیز میشود.» او در پایان از حاضران خواست یک دقیقه ایستاده برای مردم غزه دست بزنند و تاکید کرد که باید برای غزه فیلم ساخته شود.
«آسمان غرب» بهترین فیلم از نگاه ملی
در ادامه مراسم نوبت به اهدای جوایز بخش ملی جشنواره فجر رسید. «آسمان غرب» به عنوان بهترین فیلم از نگاه ملی «جایزه ویژه شهید سردار قاسم سلیمانی» انتخاب شد. در بخش جایزه جدید گوهرشاد نیز که از سال گذشته به جوایز جشنواره فجر اضافه شده است، دو جایزه سیمرغ و دیپلم افتخار اهدا شد. سیمرغ بلورین گوهرشاد برای فیلم «احمد»، به حبیبا... والینژاد اهدا شد. انسیه شاهحسینی هم برای فیلم «دست ناپیدا» دیپلم افتخار این بخش را از آن خود کرد.