تعداد بازدید : 8
روایت لحظات نفس گیری که اشک وزیر را درآورد
گفتوگو با 3 نفر از پرسنل اورژانس اصفهان که ویدئوی احیای کودک توسط آنها در فضای مجازی پربازدید و باعث جاریشدن اشک وزیر بهداشت شد
چند روز پیش، همزمان با روز ملی اورژانس ویدئویی در فضایمجازی منتشر شد که گفته میشود اشک وزیر بهداشت را هم درآورد. در این ویدئوی کوتاه شده، شاهد لحظات نفسگیری از تلاش پرسنل اورژانس در محوطه اداره روی دختربچهای هستیم که هیچ عکسالعمل حیاتی نشان نمیدهد و ادامه ماجرا ... به بهانه پربازدید شدن این ویدئو در فضایمجازی، با سه نفر از کارمندان زحمتکش اورژانس اصفهان که این صحنههای زیبا را رقم زدند، صحبت کردیم. صحبت از لحظههای پراضطرابی که هر روز پرسنل اورژانس میگذرانند ولی دوربینی نیست تا آنها را ثبت و ضبط کند. شاید این گزارش تلنگری باشد به ما تا هم قدر این زحمتکشان را بیشتر بدانیم و هم برای انجام ماموریتهایشان بیشتر همکاری کنیم. مثلا هنگام دیدن آمبولانس در خیابان به آن راه دهیم، برای مسائل غیر اورژانسی به 115 زنگ نزنیم و ... و البته مسئولان هم فکری به حال حقوق و معیشت این دوستان بکنند.
نویسنده : علیرضا کاردار | روزنامهنگار
کودکی بیهوش روی دستان مادر سراسیمه
روایتی از آنچه در این ویدئوی پربازدید میبینید
فیلم با نمای در ورودی حیاط یک ساختمان اداری شروع میشود. مادری سراسیمه کودکش را روی دست گرفته و وارد محوطه میشود. یکی دو نفر دورش جمع میشوند. ولولهای در جمع میافتد. دو آقا و یک خانم خود را به مادر و کودک میرسانند. یکی از آقایان کودک را از مادر میگیرد. او را حالت دمر قرار میدهد. فایدهای ندارد. کودک هنوز تکان نمیخورد. مادر گریان و پریشان است. مرد کودک را روی همان پلههای محوطه میگذارد. این تصاویر از دوربین مداربسته اداره گرفته شده است. چند دقیقه بعد از زاویه دوربین گوشی همراه یکی از کارکنان مرکز شاهد تلاشهای پرسنل اورژانس برای احیای کودک هستیم. یکی لولهگذاری مجرای تنفسی انجام میدهد، دیگری ماساژ
قلبی میدهد، یکی رگ گرفته و دارو تزریق میکند. مادر از حال رفته. ناگهان کودک چشمهایش را باز میکند ... به هوش که میآید، میزند زیر گریه. حاضران احساساتی میشوند. همزمان مادر هم گریه میکند و تقریبا هر بینندهای که این صحنه را در فضای مجازی میبیند. این اتفاق در دهم شهریور ماه در مرکز مدیریت حوادث فوریتهای پزشکی استان اصفهان رخ داده است. در پرونده امروز زندگی سلام صحبتهای سه نفر از افرادی را که این فرایند احیای کودک را انجام دادند، می خوانیم.
وقتی چشمهایش را باز کرد انگار دنیا را به ما دادند
«محمدعلی هاشمی» مسئول آموزش اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان با 20 سال سابقه کار از آن لحظات نفسگیر می گوید
در ویدئو آقایی دیده میشود که عینک دارد و به بچه تنفس مصنوعی میدهد. محمدعلی هاشمی، کارشناس فوریتهای پزشکی شاغل در اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان با 20 سال سابقه کار است. او میگوید: «در حال حاضر مسئول آموزش اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان، با سمت اداری هستم. همزمان نیروی عملیاتی هم هستم و در پایگاهها و دیسپچ (اتاق فرمانی که مردم تماس میگیرند) شیفت دارم و مشغول به کارم.» هاشمی داستان آن روز را اینطور تعریف میکند: «ساعت اداری تمام شده بود. مقداری کار پیش آمده بود و رفتنم طول کشیده بود. دو نفر همکار دیگرم یعنی خانم شریفپور و آقای حاتمی هم از نیروهای اداری بودند و دست بر قضا در آن زمان خارج میشدند. همان لحظه مسئول ارتباطات پشت شیشه داد زد که بیا کمک. از ورودی که خارج شدم دیدم خانمی بچهای که سیاه شده بود و تنفس نداشت روی دست گرفته.» با این که آن محل پایگاه اورژانس نبوده ولی سرنوشت این طور رقم خورده تا کودک به آن محل برسد. هاشمی اینگونه توضیح میدهد: «مادر تاکسی گرفته بوده و قرار بوده کودک را به بیمارستان اطفال ببرند. ولی راننده تاکسی چون دیده بوده قبلا در محل اداره ما آمبولانس حضور داشته، بچه را به آن محل آورده بود.»
همه چیز خواست خداست، ما وسیلهایم
این عضو باسابقه اورژانس روند احیا را چنین توضیح میدهد: «بچه را گرفتیم. از مهم ترین علتهای بیهوش شدن بچه مشکلات تنفسی و انسداد راه ریه، یا ضربه به سر، تشنج و مسمویت است. حدس زدم که ممکن است جسم خارجی در راه تنفسش باشد. برش گرداندم و مانور هایملیخ(حرکتی برای بیرون آوردن جسم گیرکرده در گلو) را انجام داد. دیدم جسم خارجی نبود. روی پلههای ورودی مرکز بچه را خواباندیم و اقدامات احیا را شروع کردیم. همکارم آقای حاتمی ماساژ داد، من راه هوایی را باز کردم و لوله گذاری کردیم، آمبو دادیم. همکار دیگرمان هم کیف امداد را آورد و اقدامات را انجام داد. رگگیری کردیم و دارو زدیم.» هاشمی از لحظه به هوش آمدن کوک میگوید: «خدا را شکر. وقتی چشمهایش را باز کرد انگار دنیا را به ما دادند. خواست خدا بود و ما وسیله شدیم که کودک برگردد. آخرین اطلاعی که از بچه دارم، سه روز بعد از این اتفاق شب پدر و مادرش با کودک به مرکز مراجعه کرده بودند برای تشکر، ولی ساعت کاری نبود و ما نبودیم. بچه هم صحیح و سالم آمده بود. همین برای ما کافی بود.» او دلیل این حادثه را چنین بیان میکند: «علت در لحظه قابل شناسایی نیست. بعدها باید تحت نظر باشد و آزمایش و سیتی اسکن بدهد تا ارزیابی شود و مشخص شود علت اصلی چه بوده. علامت نشانهداری نبود و گفتند قبل از آن بچه انگور میخورده. ولی دیدیم جسم خارجی در راه هواییاش نبود.»
با اورژانس همکاری کنیم
مسئول آموزش اورژانش اصفهان درباره این اتفاق میگوید: «این اتفاقات روزانه زیاد میافتاد. همکاران ما خیلی از این کارها را میکنند ولی آنجا دوربینی نیست تا مستند شود و مردم لذت ببرند. حس و حال فوقالعاده خوبی است. در این چند سال که احیای قلبی و ریوی انجام میدهم هروقت مثمر ثمر بوده و نتیجهاش را در لحظه دیدهام، خیلی خوشحال شده و انرژی گرفتهام. خدا را شکر، خواست خدا بوده که در شغلی قرار گرفتهایم که خدمت ما به خلق و مردم است. انسان ایرانی و غیرایرانی و بد و خوب و سفید و سیاه هم ندارد. در نهایت یک رضایت خاطر برای ما ایجاد میشود.» او از بازخوردهایی که دیده میگوید: «در فضای مجازی مردم خیلی تشکر کردند و لطف داشتند. ما هم از مردم میخواهیم شرایط شغلی همکاران ما را درک کنند. وقتی تماس میگیرند بهتر ارتباط برقرار کنند. وقتی همکاران ما به محل میرسند همکاری کنند. طبیعی است که بیقرار باشند ولی کسی که آرامش بیشتری دارد و خودش را کنترل میکند با پرسنل اورژانس در ارتباط باشد. ما آموزشهای عمومی رایگان داریم که در سطح کشور این دورهها اجرا میشود. این آموزشها از این لحاظ هم مهم هستند تا مردم فقط موارد اورژانسی تماس بگیرند تا بتوانیم خدمت کنیم.» او درباره سختی کار پرسنل اورژانس ادامه میدهد: «متاسفانه با توجه به سختی و حجم کار، معیشت همکاران ما وضعیت خوبی ندارد. ما بدون چشمداشت آماده خدمتگزاری هستیم و امیدواریم که مسئولان هم به این موضوع نظری داشته باشند.»
عملیات احیا نیم ساعت طول کشید
«علیرضا حاتمی»، کارشناسارشد پرستاری و مسئول رسیدگی به شکایات اورژانس 115 اصفهان از پخش این ویدئو در حضور وزیر بهداشت میگوید
در فیلم کوتاه شده، دستهای فردی را میبینیم که به کودک ماساژ قلبی میدهد. او علیرضا حاتمی، کارشناس ارشد پرستاری و مسئول رسیدگی به شکایات اورژانس 115 اصفهان است که داستان آن روز را این چنین تعریف میکند: «روز حادثه بعد از وقت اداری، ساعت زدیم تا از اداره خارج بشویم. مادری را دیدیم که با کودکی روی دست سراسیمه وارد اداره شد. دویدیم جلو و بچه را از دست مادر گرفتیم. بچه کامل ایست قلبی و تنفسی کرده بود. علایم حیاتی نداشت. به خاطر نرسیدن اکسیژن کبود شده بود. بعد از این که در ایوان مرکز مدیریت حوادث فوریتهای پزشکی استان اصفهان بچه را خواباندیم، بیشتر از 30 دقیقه عملیات احیا طول کشید. خدا خواست که بچه برگردد. بعد از احیا درخواست آمبولانس کردیم و تحویل آمبولانس دادیم. دو سه روز بعد مرخص شد. خانواده که برای دیدن آمده بودند، همکاران که بچه را دیده بودند گفتند خوب و سرحال بوده است.» حاتمی از آن لحظه و سختیهای این شغل چنین میگوید: «در این ویدئو که منتشر شده وقتی بچه بعد از احیا چشمهایش باز میشود و گریه میکند، صحنه خیلی احساسی است. خیلیها ابراز احساسات و لطف کردند. شغل ما همین نجات جان انسانهاست. خوشحالیم که کاری کردیم که در رزومه کاریام نه برای این دنیا، برای جای دیگر این کار ثبت شد. کار بچههای اورژانس 115 همین است ولی دوربینی بالای سرشان نیست تا رسانهای شود.»
شغل سخت با حقوق ناچیز
روز اورژانس در مراسمی با حضور وزیر بهداشت در تهران این فیلم را پخش کردند که وزیر تحت تاثیر قرار گرفته و گریه کرده بود. هرچند خود پرسنل زحمت کش در این مراسم نبودند. حاتمی درباره تقدیر از این کار میگوید: «من 24- 25 سال سابقه کار دارم و تمام این سالها علاوه بر کار ستادی، خارج از وقت اداری و تعطیلات و... اضافه کار روی کد میروم. یعنی روی آمبولانس کار میکنم و هم ستادی هستم و هم عملیاتی. نیازی به تقدیر احدالناسی نیست و چشمداشتی به هیچکس نداریم. این کار را با هیچ چیز عوض نخواهم کرد. فقط خواهشی که از مسئولان دارم بدانند که شغل سخت و
زیانآور و طاقتفرسای اورژانس 115 با میزان دریافتی این بچهها تحت هیچ شرایطی سنخیت ندارد. من به خاطر سمتم در اداره، مشکلات بچهها را میشنوم. خیلیها به مشکل خوردهاند. با حقوق میانگین 11 تا 13 میلیون تومان چه کسی میتواند امرار معاش کند؟ آن هم در شغلی که با جان مردم سر و کار دارد. ناراحتی من از این است که پرسنل ما این مشکلات را دارند.»
این کار عشق است
الهام شریفپور، کارشناس پرستاری و شاغل در واحد تریاژ اورژانس 115 از خاطراتش در این شغل میگوید
در کنار سایر افراد حاضر در این ویدئو، خانمی هم حضور دارد که به عملیات احیای کودک کمک میکند. الهام شریفپور، کارشناس پرستاری و شاغل در واحد تریاژ اورژانس 115 است. او که قبلا هم در بخش نوزادان کار میکرده میگوید: «همان لحظه داشتم مرکز را یک ساعت زودتر ترک میکردم. من چون در بخش نوزادان کار کرده بودم، با دیدن آن صحنه استرسی نداشتم، ولی با نجات جان یک نوزاد وقتی برگشت و چشمهایش را باز کرد، خوشحال شدم. زنده شدن یک نفر که ایست قلبی و تنفسی بود.» او از روز ماجرا و بعدش میگوید: «رگ گرفتیم و داروی احیا تزریق کردیم. احیا یک کار تیمی است و یک نفره نیست. هر نفری کار خاصی انجام میدهد. ماساژ و تنفس و رگ گرفتن و تزریق دارو ... وقتی آدم میبیند کاری که انجام میدهد به ثمر رسیده، خوشحال میشود.»
خواهرم هربار این کلیپ را میبیند گریه میکند
شریفپور با ذکر خاطرهای از دوران کاریاش، ادامه میدهد: «زمانی که در بیمارستان شاغل بودم، مریض بدحالی داشتیم که نیاز به خون داشت. همان موقع رفتیم و از ما خون میگرفتند تا مستقیم به خانم داخل آیسییو تزریق کنند. تا این که خانم برگشت. اینها خواست خداست و ما همه وسیله هستیم. بعد از پخش شدن کلیپ در فضای مجازی و مخصوصا مقابل وزیر بهداشت، هرکسی که دید گریه و اشک شوق ریخته بود. خواهرم هربار این کلیپ را میبیند گریه میکند. انشاءا... بعد از انتشار این گزارش از زحمات پرسنل اورژانس هم تقدیر شود. پرستاری عشق است. هر کسی وارد این رشته میشود باید عاشق باشد. مخصوصا با این شرایط موجود.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فرمانده قرارگاه منطقه ای شمال شرق نیروی زمینی ارتش خبر داد:
تعداد بازدید : 4
1405؛ پایان ساخت دیوار مرزی با افغانستان
حلاجیان / فرمانده قرارگاه منطقهای شمال شرق نیروی زمینی ارتش گفت: ساخت دیوار حائل در مرز ایران و افغانستان به طول 930 کیلومتر در اواخر سال گذشته شروع شده و تا پایان سال 1405 به پایان خواهد رسید. به گزارش «خراسان رضوی»، امیر سرتیپ دوم ستاد سیروس امانالهی در نشست خبری که روز گذشته برگزار شد، به تشریح برنامه های هفته دفاع مقدس و رژه نیروهای مسلح پرداخت و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص دفاع مقدس بیان کرد: در بیانات مقام معظم رهبری درباره دفاع مقدس ایشان می فرمایند ابتدا باید بدانیم که ما از چه چیزی دفاع کردیم؟ دوم این که باید بدانیم دفاع در مقابل چه کسانی انجام گرفت؟ همه قدرت های مطرح آن روز دنیا، آمریکایی ها ضمن کمک اطلاعاتی مستمر، شیوه های نظامی را به بعثی ها آموزش دادند، فرانسوی ها پیشرفته ترین تجهیزات هوایی را به صدام دادند و آلمانی ها صدام را به سلاح های شیمیایی مجهز کردند و اعراب منطقه پول بی حساب به صدام دادند.
امیر امان الهی افزود: سوم این که باید بدانیم این دفاع توسط چه کسانی انجام گرفت؟ همه اقشار و آحاد ملت. زاویه چهارم هم این است که آثار و دستاوردهای این دفاع چه بود؟ حفظ تمامیت ارضی کشور، نمایان شدن توانمندی های ملت، شکوفایی استعدادهای هزاران جوان، ظهور فرهنگ اعتماد به نفس و رشد و استحکام فکر مقاومت در کشور، این ها نتایج دفاع مقدس ماست.
او در ادامه با بیان این که شعار هفته دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳، «ما در راه فتح قلهایم» است؛ افزود: تاکید بر همبستگی ملی و روحیه جهادی به منظور مقابله با ترفندهای دشمن است که در راستای فعالیت های ما در سال جاری خواهد بود. ارشد نظامی آجا در شمالشرق کشور، مهمترین برنامههای هفته دفاع مقدس را اعلام و بیان کرد: شنبه، ۳۱ شهریورماه، با عنوان «وحدت ملی و معنویت» آغازگر هفته دفاع مقدس خواهد بود که با اجرای رژه نیروهای مسلح، یگان های موتوری و عملیات چتربازان در بولوار نماز، گوشهای از توانایی دفاعی را به نمایش خواهیم گذاشت.وی درخصوص سخنران ویژه مراسم سی و یکم شهریور اظهار کرد: جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ نوذری، سخنران ویژه این مراسم خواهد بود. امیر سرتیپ دوم ستاد امانالهی با بیان این که روز یک شنبه، یکم مهر ۱۴۰۳، به نام «جوانان و علمودانش» نامگذاری شده است، ادامه داد: در روز دوشنبه، ۲ مهر ۱۴۰۳، زیارت و غبارروبی قبور شهدا در بهشترضا(ع) و خواجهربیع را خواهیم داشت. دیدار با خانواده شهدا و جانبازان و بحثهای مردم یاری بهویژه در حوزه بهداشت و درمان از دیگر برنامههای این هفته است.ارشد نظامی آجا در شمالشرق کشور و قرارگاه منطقهای نزاجا در بخش دیگری از این نشست به موضوع احداث دیوار مرزی در مرز افغانستان پرداخت و گفت: یگانهای نیروی زمینی ارتش در طول ۹۳۰ کیلومتر در مرزهای مشترک شرق و شمالشرق مستقر هستند و کار احداث دیوار مرزی را انجام میدهند. او با خاطرنشان کردن سنگین بودن ساخت دیوار حائل به خصوص در شرایط جوی نامناسب اظهار کرد: این کار که از اواخر سال ۱۴۰۲ آغاز شده، قرار است در طول سه سال تکمیل شود. امیر امان الهی تاکید کرد: برای کنترل حداکثری نوار مرزی کار مطالعاتی مفصلی انجام شده و این موضوع فقط ساخت یک دیوار نیست و استفاده تمام ابزارها و تجهیزات لازم مانند نصب دوربین و حفاظت پهپادی برای رصد و پایش، همچنین حسگرهای لازم برای این دیوار در نظر گرفته شده است. ارشد نظامی آجا در شمالشرق کشور در پاسخ به این سوال که آیا دیوار دقیقا روی نقطه صفر مرزی ساخته خواهد شد یا خیر؟ توضیح داد: تقریبا تمام دیوار روی نقطه صفر مرزی احداث خواهد شد اما در برخی نقاط که عوارض طبیعی مانند کوه و رودخانه وجود دارد، دیوار عقب تر احداث می شود اما در عین حال نقطه مرزی کاملا با احداث فنس و سیم خاردار حفظ خواهد شد، همه این موضوعات برای این که حاکمیت ما حتی روی یک سانتی متر از خاک ما نقض نشود، دیده شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
دهه هشتاد یها درباره بازگشایی مدارس و شروع فصل پاییز چه م یگویند؟
درباره یک روز خوب برای من و خانم معلم
همه احساسم را هدیه کردم
یکی از زیباترین خاطرات دوران مدرسه، روز معلم است که همیشه برای من یادآور لحظات خاص و خاطرات شیرین بوده و هست. ماجرا از این قرار است که سال گذشته تصمیم گرفتم برای معلمم یک هدیه خاص ببرم و چون ساز سنتور میزنم، فکر کردم یک قطعه زیبا بنوازم تا برای همیشه در خاطرش بماند. روز قبل از تاریخ موعود، ساعتها تمرین کردم تا بهترین کار را ارائه کنم و با بچههای کلاس هماهنگ شدم تا اجرای موفقتری داشته باشم. روزمعلم که رسید، با ذوق و اشتیاق زیادی به مدرسه رفتم. وقتی به کلاس رسیدم، همه بچهها منتظر بودند تا سنتور بزنم. قلبم تند میزد، اما یادآوری اینکه این کار برای ارزشمندترین انسان دنیاست و باید به بهترین نحو انجام شود، به من آرامش میداد و آرامم میکرد. هنگامی که شروع کردم همه احساساتم در موسیقیای که مینواختم جاری شده بود. این موضوع از برق چشمان بچهها و لبخند معلمم که در طول اجرا همراهم بود به راحتی دیده میشد. بعد از این که قطعهام تمام شد، همه کلاس برای من دست زدند و خانم معلم با چشمان پر از شادی و قدردانی به من گفت که این هدیه و اجرا برایش بسیار ارزشمند است و تا به حال اینقدر ویژه، از کسی هدیه نگرفته است. آن روز نه تنها برای معلمم، بلکه برای من هم یک خاطره فراموشنشدنی شد. حس میکنم که هنر و محبت میتواند ارتباطات را عمیقتر و دوستی را زیباتر کند.
--------------------
خیالپردازیهای رنگی یک دانشآموز
پاییز بوی نارنگی و پرتقال میدهد
امیر ارسلان جوزدانی | 14ساله
پاییز قشنگترین فصل سال است.خدا همه رنگهای شاد را روی بوم نقاشی پاشیده و نام این اثر هنری را پاییز گذاشته است. پاییز قلبی بزرگ دارد؛ چرا که همه داشتههایش را فرشی از رنگ کرده و به همه هدیه میدهد تا چشمها از دیدن آن برق بزند. صدای سمفونی برگها، عابرها را به دنیای خیال و رویا میبرد و قطرههای باران صورت پنجرهها را نوازش میکند. بعدازظهرها دلت میخواهد کنار پنجره بنشینی تا اشعههای خورشید نوازشت کنند یا اگر هوا ابری و بارانی باشد، به قطرههای باران خیره شوی و چای بنوشی. روزها کوتاه میشوند و شبها بلند. صدای قارقار کلاغها خبر از غروب خورشید میدهد. مدرسهها باز میشوند و صدای هایوهوی و شادی بچهها همه جا را پر میکند. عصرهای پاییز بوی نارنگی و پرتقال میدهد، هـمهچــیـــز در نــارنــجیترین حالت ممکن است و در یک کلام پاییز، دنیا را زیباتر میکند، زیباتر از همیشه.
------------------------------
پاییز با عطر و بوی شاهنامه
چطور در فصلِ زرد سال، ادبیات زرد نخوانیم؟!
فاطمه فرهوش | 18ساله
حالا که تابستان به روزهای آخر رسیده است و پاییز دارد با دامن چیندار نارنجیاش، خرامان وارد میشود بهتر است نیم نگاهی به ادبیات کهن فارسی بیندازیم. یکی از بهترین کتابها برای شروع مطالعه ادبیات کهن فارسی، شاهنامه فردوسی است. شاهنامه، یکی از بزرگترین منظومههای حماسی جهان و سروده حکیم ابوالقاسم فردوسی است که نگارش آن دستکم سی سال به طول انجامیده است. موضوع این اثر گیرا آمیختهای از تاریخ و اسطورههای ایرانی است که از پادشاهی کیومرث آغاز و به پادشاهی یزدگرد ختم میشود. شاهنامه در واقع یادگاری از عصر پهلوانانی چون رستم و فریدون و کیخسرو است؛ این کتاب از ظهور تا انقراض حکومت ساسانیان را به تصویر میکشد، ابعاد تاریخی این دوره را با عناصر اساطیری و افسانهای در هم میآمیزد و مرزهای خیال و حقیقت را محو میسازد. شاهنامه اثری حماسی است؛ اما مفاهیم اخلاقی و گاه عاشقانه نیز در آن به خوبی جای گرفتهاند. میدانیم که شاهنامه حماسیترین اثر پارسی است که در همه جای جهان طرفدار دارد و به زبانهای مختلفی ترجمه شده است. همچنین این اثر بازتاب شکوهمندی در ادبیات جهان داشته و شاعران و نویسندگانی همچون گوته و ویکتور هوگو از آن به نیکی یاد کردهاند. شاهنامه میتواند در نگاه اول برای کودکان و برخی نوجوانان سنگین و غیرقابل فهم جلوه کند که در این صورت میشود کتابهایی را خواند که داستانهای شاهنامه را به صورت نثر سادهتر نوشتهاند و بعد از خواندن آنها سراغ نسخه اصلی شاهنامه رفت. اگر باز هم گیر کردید، از نسخههایی استفاده کنید که تفسیر هم دارند و درک و فهم کلمات دشوار و ابیات سنگین آن را آسانتر میکند. یکی از راههای دیگر برای ارتباط برقرارکردن با شاهنامه، شرکت در مراسم نقالی یا پردهخوانی است. نقالی یا افسانهگویی، کهنترین شکل بازگویی افسانهها در ایران است و از گذشتههای دور سبک مورد علاقه ایرانیها. نقال، شعر یا نثر را با صدای رسا و لحنی شیوا همراه با حرکات بدن بیان و جذابیت و گیرایی داستان را دوچندان میکند. نقالها به عنوان نگهبانان فرهنگ عامیانه، داستانهای حماسی و موسیقی بومی ایرانی شناخته میشوند؛ آنها پیشتر در قهوهخانهها و کاروانسراها برنامه اجرا میکردند اما الان خبری از کاروانسراها نیست و قهوهخانهها محبوبیت گذشته را ندارند. به همین دلیل نقالی هم کمرنگ شده است. این روزها که بازار ادبیات زرد و بیمفهوم داغتر از همیشه است، لازم است تا ادبیات کهن و غنی خودمان را پاس بداریم و از این گنجینه بیپایان حسابی بهرهمند شویم.
------------------------
پیشنهاد کتاب
مدرسه پرماجرا
نویسنده: دن گاتمن
مترجم: مونا قائمی
انتشارات: گام
سلام، من محدثه هستم. آیا دوست دارید با هم بریم و با «ای جی» مصاحبه کنیم؟! آماده! یک، دو، سه، شروع.
سلام ای جی. میشه خودت رو به دوستامون معرفی کنی؟
ای جی: سلام بچهها. امیدوارم حالتون خوب باشه. همونطور که میدونید، اسم من ای جی هست. من در مجموعه «مدرسه پر ماجرا» هستم، در مدرسه ما خیلی اتفاقات عجیب، خنده دار، ترسناک و هیجانانگیز میافته.
چه باحال. این مجموعه چند جلد داره؟
ای جی: بیشتر از ۵۰ جلد کتاب داره مثل؛ دردسر تازه، نجات مدرسه، کاراتهباز حرفهای ، حمله هیولاها و ... .
ممنون ای جی، جملهای هست که بخوای به بچهها بگی؟
ای جی: بچهها امیدوارم این مجموعه رو مطالعه کنید و لذت ببرید.دوستتون دارم. خدانگهدار.
خب بچهها میتونید مجموعه کتاب مدرسه پرماجرا رو از کتابخانه یا کتابفروشی تهیه کنید و بخونید و بخندید. خدانگهدار.
-----------------------
اعترافات یک دانشآموزِ سالآخری
ما آتشهایمان را سوزاندهایم و میرویم!
خانم اجازه! ما امسال به ته خط رسیدیم. البته نه از آن لحاظ که توی فیلم و سریالها میگویند. ما امسال به ته خط مدرسه رسیدیم، بعد از دوازده سال قرار است دیگر بقچهمان را ببندیم و برویم پی زندگیمان . آخر ما هرجا بار و بندیل میگذاشتیم زمین، هی میگفتند: «نه! بشین! هنوز مهمان مایی!» البته مثل این که قرار است از سال بعد بار و بندیل را توی دانشگاه پهن کنیم ولی خب دیگر مزاحم شما و عوامل مدرسه نمیشویم. خدا را شکر ما همه آتیشهایمان را سوزاندهایم و همه آن نمرههایی که باید میگرفتیم هم نگرفتیم. روزگار است دیگر! میچرخد و ما را از مدرسه به دانشگاه میکشاند و لابد از اتاق ناظم به اتاق آموزش دانشگاه! تازه امسال علاوه بر کتابهای درسی که شبها میگذاشتیم زیر سرمان، باید کتابهای تست خیلی زرد و کمی نارنجی و یک خرده صورتی یواش را هم بگذاریم زیر سرمان تا شاید اتفاقی افتاد و دری به تخته خورد و نتایجمان در کنکور خیلی خیلی سبز و درخشان شد. خانم اجازه! ما برای آیندهمان، برنامهها ریختیم اما اینکه چقدر موفق باشد هم بیتاثیر نیست. مثلا برنامه ریختیم برویم خلبان شویم ولی همین الان هم داداش ما میگوید : «تو خلبان هستی! چون کلا با این درس خواندن و هوش و حواست در فضا سیر و سفر میکنی». ما خوشحالیم که جلوجلو، مایه افتخار خانوادهمان هستیم. خانم این دوازده سال هم دارد برای ما با هر خوبی و بدی که داشت و دارد میگذرد. از خدا میخواهیم که امسال دیگر از حضورتان مرخص شویم و مثل هر تابستان به شما زحمت ندهیم. فقط از شما میخواهم که سال بعد لطفا زنگ انشا و ورزش را زیاد و ریاضی را کم کنید تا بقیه دانشآموزان هم بتوانند آتش بسوزانند!
این بود انشای من، ملقب به «کوشای توانا»
--------------------------
سوالی که از مدرسه سر درآورد!
مهسا سلفیان | 11ساله
یک روز وقتی در راه مدرسه بودم، یک سوال ساده و عجیب ذهنم را مشغول کرد. دیدید بعضی وقتها کلمههای ساده برایتان سوال میشوند؟ همان اتفاق برایم افتاد و من چندبار از خودم پرسیدم «مدرسه چیست؟!» اصلا انگار این کلمه را نشنیده بودم. تحمل نکردم و از خانم معلم پرسیدم :«مدرسه چیست؟ چرا باید مدرسه بیاییم؟!» معلم از سوال من تعجب کرده بود و گفت :«مدرسه جایی است که در آن یاد میگیریم در اجتماع چگونه رفتار کنیم. یاد میگیریم که با افراد مختلف چگونه حرف بزنیم. یاد میگیریم که چگونه صبور باشیم، با هم مهربان باشیم و به هم کمک کنیم. ما در مدرسه تصمیمگیری درست را یاد میگیریم. پس مدرسه فقط مکانی برای درس خواندن نیست.» من که خیلی تحت تأثیر حرفهای معلّم قرار گرفته بودم، از او تشکر کردم و روزهای بعد با شور و اشتیاق بیشتری به مدرسه میرفتم. از آن روز به بعد، بیشتر از همیشه مدرسه را دوست داشتم و دیگر فقط به خاطر درس به مدرسه نمیرفتم. متوجه شده بودم درس خواندن، قسمتی از مدرسه است و ما با مدرسه رفتن قرار است آینده خودمان و کشورمان را بسازیم. من در آینده، سهم داشتم و این برایم ارزشمند بود.
-------------------------
شاعرانهبازی با فصل خزان
آرزوهایی که مسافر بادند
نگار حامدی | 14ساله
پاییز به رنگ سرخ بر تن دشت
با رودی از آبهای زلال
و سرود پرقیلوقال کلاغها
از راه رسید
پاییز با سرود الفبا، صدای بچهها، با آرزوهایی که مسافر بادند، برگها را تکان میداد، درختها را به لرزه میانداخت و برگریزان راه میافتاد. پاییز همان فصلی است که دانه دانه اشکهایش در یاقوت سرخِ دانههای انار پیداست. پاییز با سروصدایش از راه میرسد و به ما فرصت میدهد در شبهای بلند، کنار بخاری بنشینیم، درس بخوانیم و گل بگوییم و گل بشنویم. هر شب پاییز قشنگ است و آخرین شب پاییز، آخرین و بلندترین شب سال است. شب دخترِ انار که نامش «یلدا» است. دختری که با خود برف میآورد و شبهای پرستاره.
------------------------------------
فتیلهپیچ کردن اضطراب اجتماعی
راههای مقابله با اضطراب اجتماعی که در فصل مدرسهها پررنگتر میشود
اشکان محمودی | 18ساله
اضطراب اجتماعی یکی از چالشهای رایج در میان نوجوانان، به ویژه در موقعیتهای تازه مانند ورود به مدرسه یا کلاس جدید است. ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن، کمبود اعتمادبهنفس و تجربیات منفی در تعاملات گذشته از عوامل اصلی بروز اضطراب اجتماعی هستند. همچنین ویژگیهای جسمانی مانند تغییرات ظاهری و هورمونی میتواند به این احساس دامن زند. مبتلایان به هراس اجتماعی، ترسی دایمی و شدید از تحتنظر قرارگرفتن توسط دیگران را احساس میکنند. بسیاری از نوجوانان درگیر با اضطراب اجتماعی میدانند که هراس آنها غیرمنطقی است؛ با اینحال قادر به غلبه بر آن نیستند. این افراد ممکن است روزها یا هفتهها قبل از یک موقعیت جدی مانند ارائه دادن در مدرسه، نگران باشند. تپش قلب، تعریق، ناراحتی گوارشی و لرزش دستها بخشی از نمود بیرونی اضطراب اجتماعی هستند. این اختلال نباید با کمرویی یا درونگرایی اشتباه گرفته شود. برای مقابله با اضطراب اجتماعی بهتر است این چهار قدم را بردارید:
مواجهه تدریجی با ترسها
اگر از صحبت کردن در جمع میترسید، میتوانید ابتدا در گروههای کوچکتر شرکت کنید و به تدریج به جمعهای بزرگتر بروید. این روش «مواجهه تدریجی» نام دارد و به شما کمک میکند تا با موقعیتهای ترسناک آشنا شوید و احساسات خود را کنترل کنید. سعی کنید بهجای فرار، با موقعیتهای استرسزا روبهرو شوید. برای تحمل راحتتر این موقعیتها، میتوانید با فعالیتهای موردعلاقهتان شروع کنید.
پرورش مها رت ها
شرکت در کلاسها و کارگاههای متعدد آموزشی میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. همچنین تمرین مهارتهای ارتباطی و اجتماعی میتواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. این مهارتها شامل یادگیری نحوه شروع مکالمه، گوش دادن فعال و ابراز نظر است.
فعالیتهای بدنی و ورزش
شرکت در کلاسهای ورزشی یا فعالیتهای خارج از منزل میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. ورزش باعث آزاد شدن گروهی از هورمونها میشود که احساس مفید بودن را افزایش میدهند. انجام روزانه تمرین های تنفسی نیز میتواند در کاهش سطح اضطراب موثر باشد. تمرین های تنفسی به شما کمک میکند تا در موقعیتهای استرسزا، آرامش بیشتری داشته باشید.
مراجعه به درمانگر
مراجعه به یک روانشناس یا مشاور میتواند به شما کمک کند تا احساسات و افکار خود را شناسایی کنید و با تکنیکهای مدیریت اضطراب آشنا شوید. پس از آن میتوانید با کمک درمانگر الگوهای تفکر منفی را شناسایی کنید و آنها را تغییر دهید. مهمترین نکته برای درمان این است که بدانید احساسات شـــما طبیعی هستند و درخـواست کــمــــک از دیگران هیچ اشکالی ندارد.
------------------------------------------
خاطره یک سهشنبه فراموشنشدنی در مدرسه
چه میکنه این بازیکن!
همایون طاوسی | 12ساله
یکی از سهشنبههای فروردین ماه بود که با ذوق از خواب بیدار شدم. تازه تعطیلات نوروز تمام شده بود و آن روز، زنگ ورزش داشتیم. حیاط مدرسهمان خیلی بزرگ نبود. زنگ آخر، ورزش داشتیم و همه خداخدا میکردیم زودتر زنگ بخورد و برسیم به زنگ ورزش. من عضو تیم فوتبال مدرسه بودم و آن روز توانستم یک گل دیدنی بزنم اما وسط بازی بازیکن تیم مقابل که دوستم بود یک شوت محکم زد و من خواستم از دروازهمان دفاع کنم. شوت به کمرم خورد و درد زیادی هم داشت اما من به بازی ادامه دادم. بدنم گرم بود و آن لحظه از شدت آسیب خبردار نشدم. از دفاعم راضی بودم و همتیمیهایم خوشحال بودند که آن شوت به گل تبدیل نشد. تیممان برنده آن روز مسابقه شد اما وقتی به خانه رسیدم دردسرهایم شروع شد. کمردردم بیشتر و بیشتر شد. آن شب از درد نخوابیدم و فردایش هم نتوانستم به مدرسه بروم. آن سهشنبه را هیچوقت فراموش نکردم و حالا بیشتر در مسابقات حواسم به خودم است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پلیس مشهد عاملان سرقت های شبانه را زمین گیرکرد
تعداد بازدید : 6
ماجرای دستبرد سریالی به باغ ویلا های روستایی !
سید خلیل سجادپور- چهار عضو یک باند سرقت که شبانه به باغ ویلاهای روستایی دستبرد میزدند با هوشیاری اهالی روستا و تلاش پلیس مشهد دستگیر شدند.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، گزارش سرقت های شبانه از باغ ویلاهای اطراف روستای ناظریه مشهد در حالی نیروهای پاسگاه انتظامی فردوسی را به تکاپو انداخت که دزدان در چند شب پیاپی به اموال مردم دستبرد زدند.
به همین دلیل گروهی از افسران دایره تجسس با هدایت مستقیم سروان مصطفی حسنی (رئیس پاسگاه انتظامی فردوسی) پس از بازدید های میدانی از محل های سرقت، ردزنی های اطلاعاتی را با تجزیه و تحلیل های کارشناسی جرم آغاز کردند.
آنان در اولین مرحله از اقدامات پلیسی به تقویت منابع و مخبران محلی پرداختند و از سوی دیگر نیز اهالی روستا را با ارائه آموزش های لازم به یاری طلبیدند. طولی نکشید که یکی از سارقان حرفه ای با هوشیاری اهالی محل شناسایی شد و هنگام دستبرد به یکی از باغ ویلاها به محاصره درآمد و به چنگ قانون افتاد. ماموران انتظامی که یقین داشتند با انتقال متهم به مقر انتظامی، دیگر همدستان آن ها متواری خواهند شد، در همان محل ارتکاب جرم، وی را مورد بازجویی های فنی قرار دادند. متهم که خود را «فرزاد» معرفی می کرد، دو همدست دیگر خود را به پلیس لو داد و گفت: آن ها قبل از حضور پلیس، بسیاری از لوازم سرقتی را به مخفیگاه بردند!
در پی اعترافات وی، بلافاصله عوامل انتظامی با هماهنگی قضایی عازم روستای ناظریه شدند و 2 سارق دیگر را در حالی دستگیر کردند که در بازرسی از مخفیگاه آنان یک تخته فرش و مقادیری لوازم آرایشی کشف شد. متهمان وقتی دریافتند که نیروهای انتظامی در جست و جوی دیگر لوازم سرقتی هستند به ناچار یکی دیگر از اعضای باند را لو دادند و مدعی شدند که بسیاری از اموال سرقتی را به مخفیگاه «محمود» در روستای بازمرگان انتقال دادهاند.این گونه بود که گروه عملیاتی پلیس به طرف روستای مذکور حرکت کردند و حلقههای قانون را بر دستان وی گره زدند. در همین حال مشخص شد اموال زیاد دیگری شامل تخته فرش، دستگاه تصفیه آب، لوازم بنایی، دستگاه ماساژور و تعدادی شمشیر و قمه در مخفیگاه وی تلنبار شده است. اما در این میان لوازم سرقتی متعلق به مالباختگان دیگر نیز کشف شد که بررسیها نشان داد آن ها در همان شب به یک باغ ویلای روستایی دیگر هم دستبرد زده اند.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است: در حالی که ماموران قصد داشتند اموال سرقتی را به مقر انتظامی منتقل کنند ناگهان جوان دیگری که در کنار مخفیگاه دزدان ایستاده بود، توجه آنان را به خود جلب کرد. در این شرایط و با دستور رئیس پاسگاه، وی نیز مورد بازرسی قرارگرفت که در نتیجه یک دستگاه گوشی تلفن همراه سرقتی هم از وی کشف شد.با انتقال متهمان به دایره تجسس پاسگاه انتظامی فردوسی، بررسی های تخصصی درباره سرقت های سریالی آنان آغاز شد و برخی از مالباختگان اموال خود را در حالی شناسایی کردند که اعضای این باند پس از ورود به باغ ویلاهای روستایی تا پوشش لامپ برق و بیل و کلنگ را سرقت کرده بودند. بنابراین گزارش،4 عضو این باند با دستور مقام قضایی روانه زندان شدند تا تحقیقات تکمیلی پلیس برای شناسایی مالخران و همدستان احتمالی آنان ادامه یابد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت روز
تعداد بازدید : 3
پیامبر اسلام یا رحمت برای عالمیان
کورش شجاعی -shojaee@khorasannews.com
کدامین ذهن و اندیشه وبیان و قلم توان شکر این بزرگ ترین نعمت الهی را دارد،نعمت و عطیه بی مثال تجلی وجود حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص)،این برترین خلق خداوند خالق هستی،این مهربان ترین که در مهر وعطوفت،مانند ندارد،در زهد و تقوا و پارسایی،بی همانند است،در علم الهی و دانایی،شهر علم است ،در وقار و متانت و صولت پیامبری،جمیع خصال و فضایل انبیا را یکجا دارد،چنان «نیک نگاه» و «نیکو روش» و«خوش گفتار»است که حتی بدکاران، خبیث طینتان و دشمنان در پناه بخشایش اش در امان هستند،پیامبری که «کریم السجایا»،«جمیل الشیم»،«بنی البرایا»است و «شفیع امم». دردانه هستی که جان وابسته به جانان هستی اش و قلب مطهرش«مهبط وحی» است و جایگاه فرود«جبرئیل»،مبارک وجودی که خداوند هستی،او را «بهانه آفرینش» دانسته و در وصف و حق اش فرموده:«لولاک لم خَلَقتُ الافلاک» همان یگانه گوهر عالم وجود که حضرت رحمان رحیم در چهارمین آیه سوره مبارکه قلم در منزلت و منقبت اش می فرماید:«انّکَ لعلی خُلُقٍ عظیم» آری محمد«ص»آن نبی،رسول و گران قدر پیامبر عظیم الشأن که نه تنها برای مسلمانان و نه تنها برای مومنان، بلکه به فرموده خداوند حکیم علی اعلی«رحمت» است برای «عالمیان» و چه زیبا و چه حکیمانه خداوند جلّ واعلی در آیه107 سوره انبیا این معنا را بیان می فرماید که «وما ارسلناک الّا رحمه للعالمین» که جا دارد برای چنین عطیه الهی و «نگار» به مکتب نرفته ای که به «غمزه»مسئله آموز صد مدرس شد و وجود مبارکش رحمت است برای «عالمیان»هر آینه هزاران هزار «سجده شکر» به درگاه الهی به جای آورد و شُکر اصلی«دل»به «دل» حضرت مصطفی دادن و دست به دامان شریعت پاکش شدن و قرآن نازل شده بر قلب مطهرش را در گوش دل و جان ریختن و جاری کردن آیات نور در ذهن و گفتار و کردار و منش هایمان است. دست به دامان شدن و دل به دل پیامبری دادن که اطاعت از سنت پاک و عترت طاهرینش مایه تقرب به حضرت رحمان رحیم است و «کمال آفرین»و«سعادت» بخش اطاعت و مودت با پیامبر و اهل بیت اطهرش که به فرموده قرآن کریم از هر «رجس » و«پلیدی»پاک و مبرایند،سزاوارترین شکر به درگاه الهی است برای پاس داشت و بزرگداشت این برترین عطیه خداوند عالمیان،آری پیروی و اطاعت و گام در راه و مسیر پیامبر اعظم،حضرت ختم رُسُل،حبیب خداوند رحمان رحیم،زیبنده ترین شکر به درگاه خداوند کریم است که محمد(ص)را «بهانه آفرینش»،«حبیب خود»،«برترین مصطفی و برگزیده»،«ختم رُسُل » وخاتم الانبیا می داند واز خشنودی اش،خشنود می شود و از اندوهگینی اش،ناخشنود است و چنان برای وجود نازنین حضرت محمد مصطفی حرمت قائل است که در سومین آیه سوره شعرا می فرماید:«لعلک باخع نفسک الا یکونوا مومنین» و چه زیبا و حکیمانه آفریدگار هستی در این آیه با پیامبرش نه تنها سخن می کند، بلکه بر لزوم حفاظت از جان گرامی اش تاکید دارد و چه شکری بالاتر و ارزنده تر از گرامی داشت و پاس داشت«قرآن» و«عترت» پیامبر و عمل به سنت حضرت ایشان و اهل بیت مطهرشان و هر روز بر معرفت و ایمان خویش افزودن وتلاش برای انجام «عمل صالح» و گره گشایی از کار مردمان برای رسیدن به کمال و سعادت تحت لوای آیین پاک محمدی،رسول و پیامبری که خداوند حکیم به او کسوت «خاتم الانبیایی»پوشانده،همان مهربان و عطوفت پیامبری که رحمه للعالمین است و حتی در معراج و آن گاه که در «سدره المنتهی» جبرئیل از او بازماند و حضرتش «قاب قوسین»،«او ادنی»را درک کرد به فکر انسان،عالمیان و امتش بود. هزاران هزار سلام و درود و صلوات بر روان حضرت محمد مصطفی که طبق صریح قرآن،خداوند و ملائکه اش از «ازل» تا ابد بر او صلوات می فرستند،خداوندا به برکت این روزهای مبارک و تقارن آن با ولادت حضرت ختمی مرتبت نام ما را در زمره صلوات فرستادگان به پیامبر خاتم و تسلیم امر او شدگان که تسلیم امر الهی شدن است ثبت و ضبط بفرما به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 9
آقای عبدالملکی، آن وعدهها چه شد؟
با گذشت بیش از یک سال از وعده عبدالملکی برای سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری امارات در مناطق آزاد ایران، مطالبه سرنوشت وعده های فضایی از برخی مسئولان ضروری است
مصطفی غنی زاده-حجتا... عبدالملکی نمادی از وعدههای نافرجام در انواع جایگاههای مدیریتی است. وعدههایی که قبل از دوران مسئولیتش در دولت نیز زبانزد خاص و عام بود در دوران وزارت وی هم وجود داشت و در جایگاه دبیری شورای عالی مناطق آزاد هم ادامه پیدا کرد. بد نیست حالا که مسئولان دولت قبل باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند و برخی از آنان نیز مسئولیت را به نفر بعدی واگذار کرده اند، برخی از وعدههای آقای عبدالملکی را مرور کنیم. او در سال 1400 در بحبوحه رقابت های انتخاباتی مدعی شد دولت با ارزپاشی 300 میلیون دلاری می تواند دلاری را که در آن زمان حدود 23 هزار تومان بود، به کمتر از 15 هزار تومان برساند و دو ماه در آن محدوده نگه دارد. در همان سال ها وعده اشتغال زایی برای هر فرد، فقط با یک میلیون تومان، ساخت لامبورگینی توسط چند جوان، واگذاری کل زمین های کشاورزی به مردم جهت ساخت و ساز وعدم تاثیرگذاری تحریم ها بر اقتصاد ایران به دلیل فقدان ارتباط تجاری بین ایران و آمریکا از دیگر وعده ها و اظهارات شاذّی بود که وی مطرح کرد و بازخوردهای مختلفی در فضای مجازی داشت.زنجیره حرف ها و ادعاهای عجیب و غریب عبدالملکی در دوره مسئولیت وی در دبیرخانه مناطق آزاد نیز ادامه یافت. ایشان در میانه مرداد سال گذشته مدعی شد بسته های سرمایه گذاری در مناطق آزاد ایران به اتاق های بازرگانی و رایزن های بازرگانی کشورهای مختلف ارائه شده است. وی افزود: چینی ها کل بسته های سرمایه گذاری ایران را که شامل 370 بسته بود یک جا در اردیبهشت ماه (1402) با خود بردند و گفت این بسته ها را به سرمایه گذاران چینی معرفی می کنم و فکر می کنم خیلی استقبال کنند. وی سپس ادامه داد: اتاق سرمایه گذاری خارجی امارات گفت تا 100 میلیارد دلار آماده اند در ایران سرمایه گذاری کنند. تمام طرح ها را یک جا برده اند بررسی کنند و ما در حال رفت و برگشتیم.اکنون انتظار می رود پس از گذشت بیش از یک سال از آن زمان، ایشان پاسخ دهد که چه میزان واقعی از این عدد محقق شده است؟ نه کل آن که آیا 10 درصدش هم محقق شده است؟ نه 10 درصد که حتی مناطق آزاد یک درصد این رقم را جذب کرده است؟ همان زمان به ایشان تذکر داده شد که این اعداد و وعدهها پوشالی است اما عجیب بود که ایشان متوجه آن نمیشود یا متوجه میشود و خدای نکرده وعده توخالی پشت تریبون رسمی میدهد.
از این دست وعدههای ناشدنی و واضحا غیرممکن، در همان نشست خبری بسیار وجود دارد اما مسئله، این شخصِ تجربهشده نیست، بلکه مشکل نوعی از مدیریت و ارتقا در فضای مدیریتی است که در آن افراد براساس عملکرد و نتیجهبخشی وعدههای گذشته ارتقا نمییابند. افرادی که مشخصا در مسئولیت قبلی خود کار برجستهای نکرده و قدم بزرگی برنداشتهاند، به مسئولیتی دیگر گمارده میشوند. همین امر باعث میشود تا در هر جایگاهی سخنان و وعدههای بزرگ بدهند، چراکه میدانند کسی در مقامات بالاتر از آن ها چندان سوالی درباره تحقق آن وعدهها نخواهد کرد. عمق این مسئله در آن جاست که پای برخی گروه و باندبازیها هم در میان باشد و مسئله اصلی وفاداری باشد و نه توانمندی و کارآمدی. تجمیع این عناصر میشود وعدههای مدیریتی بزرگ اما پوچ، عملکرد کوچک حتی با شکست و عقب نشینی و بهانههای بسیار برای افکار عمومی.
حالا که در آغاز یک دولت جدید هستیم باید نسبت به این شکل مدیریتی حساس باشیم. باید هزینه سخنان و وعدههای بزرگ و نشدنی را در رسانه افزایش داد تا افراد نتوانند افکار عمومی را فریب دهند. همچنین باید نسبت به عملکرد گذشته هر مسئول جدید یا نامزد برای مسئولیت مهم، حساس بود، یعنی مقام بالاتری که قرار است چینش مدیران را به عهده بگیرد، باید نسبت به توانایی آن افراد پیشنهادی هم پاسخگو باشد و به همه نشان دهد که این مدیر جدید در مسئولیتهای قبلی چه کارآمدی از خود نشان داده است. این جا باید انتظارات واقعبینانه همراه با آرمانگرایی معقول هم توسط آن مسئول بالاتر برای هر مسئولیت مشخص شود. این روش به معنای حرکت پلکانی مسئولان در مدیریتها و براساس شایستگی آن هاست، یعنی با قراردادن این قاعده در راس انتصابها میتوان امیدوار بود که به مرور مسئله شایستهگزینی نیز حل و فصل شود.مجموعه این عناصر است که میتواند بخشی از این مشکل ناکارآمدی در مدیریتها را حل کند اما این به یک تصمیم سیاسی در راس دولت و وزارتخانهها هم نیاز دارد. متاسفانه برخی رویههای کنونی بازتولید همان روشهای اشتباهی است که همیشه وجود داشته و فقط افراد و باندها در آن تغییر میکردهاند.
بخش دیگری از پازل فرایند تصحیح وضعیت انتصابات، به عهده رسانههاست. جایی که باید نسبت به وعدههای پوچ حساس باشند و به دور از نگاه سیاسی و جناحی آن را نقد کنند. پس از ایراد سخنان مسئول مربوطه نیز در برهههای مختلف، وعدهها را پیگیری کنند، یعنی مکرر از او پرسیده شود که چه میزان واقعی از وعدههای او محقق شده و تا کجا پیش رفته است؟ این پیگیری موجب میشود تا وعدههای پوچ بعدی تولید نشود. برای مثال اگر به درستی نسبت به ناتوانی آقای عبدالملکی در تحقق وعدههایش در وزارت کار، مطالبه و آگاهسازی صورت میگرفت، ایشان امکان نشستن بر روی صندلی مدیریتی بعدی را نداشت تا به ما وعده 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری صرفا از طرف امارات را بدهد، لذا ما باید با همین ابزار رسانه، سعی کنیم در انتصابات دولتی نقش آفرینی کنیم و جلوی روندهای اشتباه گذشته را بگیریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 3
مردمی مثل حکمرانی نبوی
تاملی دریکی از راهبردی ترین ابعاد سیره پیامبر اکرم(ص)که حاجت مبرم نظام های سیاسی از گذشته تا کنون است علامه طباطبایی و آیت ا...خامنه ای در این باره چه گفته اند؟
صادق غفوریان- تحلیل محتوا و به عبارتی تفسیر آنچه در قرآن کریم در مواجهه وحیانی با نبی مکرم اسلام(ص) پیش روی ما قرار گرفته است، جدا از امر «سیاست» نوعی ساحت اخلاقی و تربیتی با محوریت دعوت نبی اکرم(ص) به اصل مردمداری و مردمی بودن است. در این باره آیات متعدد معطوف به فضایل اجتماعی ایشان وجود دارد که در بن مایه خود یا دست کم در آثار مترتب بر آن، ایشان را به مردم داری در حکمرانی فرا میخواند. در این زمینه، آیاتی که از «حسن خلق» نبی می گوید، همچون «و انّک لعلی خلق عظیم»؛ به راستی که تو دارای اخلاق عظیم هستی.( قلم، 4)، همچنین توصیه به خوش اخلاقی در آیه «...واخفض جناحک للمؤمنین» یعنی و بال (عطوفت) خود را برای مؤمنین فرود آر و نیز دعوت ایشان به صبر و شکیبایی، صبر در برابر حرف مردم، پرهیز از شتاب در مجازات (و لا تستعجل لهم )، ادب در معاشرت و حتی در مناظره، رعایت ادب و قدردانی از پرداختکنندگان زکات و شرح صدر نمونه های مشخص و متقنی است که در معنای خود ادب مواجهه درست با مردم را به پیامبر عظیم الشان اسلام یاد آور می شود.
در ادامه این مصادیق از آیات شریف قرآن، مضامین بلندی همچون «شنیدن سخنان مردم با سعه صدر»، توصیه پیامبر به عفو و گذشت و عطوفت با مردم و امانت داری از دیگر اصولی است که در ذات خود، نبی مکرم را به نیکوترین نحوه مواجهه و نوع تعامل با مردم دعوت می کند.
این پیامبر مردم دار
روایت مصداقی بخشی از تمامی این ویژگی ها را علامه فقید سید محمد حسین طباطبایی در کتاب «سنن النبی» ( ج۱، ص۱۳۴) این گونه آورده است: «از روشهای بسیار مؤثر در جذب مردم و نفوذ در قلوب آنان، در کنار آن ها زیستن و دوری نکردن از آن ها و محبت به آن هاست. مردمدار کسی است که همواره در کنار مردم باشد؛ با آن ها خو بگیرد؛ با آداب و سنن آن ها آشنا باشد و تا جایی که با دین الهی در تضاد نیست، آن ها را رعایت کند و خود را در غم و شادی آنها شریک بداند. رسول خدا (ص) با حلم، بردباری و نیکخواهی منحصر به فرد خود، همواره در کنار مردم و از حال آن ها با خبر بود و در غم و شادی با آن ها شریک بود؛ در تشییع جنازه شرکت میکرد و برای عیادت مریض، حتی در دورترین نقطه مدینه، عازم خانه او میشد. با مردم بسیار مانوس و مهربان بود و با کمال تواضع و بزرگواری با آن ها برخورد میکرد؛ هیچگاه خود را تافته جدا بافته نمیدانست و هرگز خودرا از مردم متمایز نمیدانست؛ نیازهایش را خود از بازار تهیه میکرد و به دست خود به خانه میبرد. به همگان، کوچک تا بزرگ، سلام میکرد و با ثروتمند یا فقیر هر دو مصافحه میکرد و تا فرد مقابل دستش را نمیکشید، دست مبارک خود را از دستش جدا نمیساخت. با این که آن حضرت از هر گونه تکلفی بیزار بودند و بین خود و دیگران هیچ امتیازی قائل نمیشدند، گاه برخی نیازمندان، مقهور شکوه شخصیت وی میشدند؛ از اینرو، پیامبر گاهی کسانی را که به هنگام برخورد با ایشان دچار لکنت زبان میشدند، یا آثار تاثیرپذیری در چهرههایشان مشاهده میشد، در آغوش میگرفت و به آن ها محبت میکرد و کاری میکرد که از شکوه و ابهت ایشان، دچار شتابزدگی و عجله نشوند... همچنین هرگاه نیازمندی نزد ایشان میآمد، فوری میفرمود: اشکالی ندارد، اشکالی ندارد و بدین ترتیب کاری میکرد که وی هرگز احساس شرمندگی نکند.»
مردم داری پیامبر از دلایل پیشرفت اسلام
مردمی بودن، نه صرفا آموزه ای منحصر در آداب فردی بلکه اصلی برای ایجاد پیشرفت اجتماعی و جریان اسلامی نیز مورد نظر پیامبر اکرم(ص) بوده است، چرا که نوع مواجهه مردم دارانه نبی مکرم با اقشار مختلف، دستاوردهای متعدد و مختلفی را برای جریان اسلامی پدید آورده و مصادیق و حکایت فراوانی از آن در تاریخ زندگی پیامبر(ص) را پیش روی ما قرارداده است. آیت ا... حسین مظاهری از استادان مطرح اخلاق در گفتاری ضمن اشاره به یکی ازهمین مصادیق تاریخی، تصریح می کند: «یکی از دلایل پیشرفت اسلام، سعه صدر، مردمداری و صبر و استقامت پیامبر اکرم(ص) در برابر حوائج و توقعات مردم بود.»
مردمی بودن به ادعا نیست
بی شک الگوی نبوی در حکمرانی مردمی، از مهم ترین اصول مدیریت اجتماعی به شمار می آید که تحقق آن در بستر «عمل» و نه شعار پدید می آید. رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانی ضمن اشاره به روش نبوی در مردمداری، نتیجه قابل تاملی را تبیین می کنند: «این که ما این قدر می گوییم و می شنویم که باید مردمی باشیم، یعنی این. مردمی بودن به ادّعاکردن نیست. با مردم، با زندگیِ مردم کنار بیاییم، مثل مردم زندگی کنیم، با طبقات مختلف مردم انس بگیریم. این، معنای مردمی بودن است. بعضی از ماها که حالا معمّم هستیم، اگر مثلاً یک آدم ذیشأنی، آدم محترمی باشد، خب، سلام علیک می کنیم، گرم می گیریم، اگر کاری با ما داشته باشد گوش می کنیم، آقا! یک استخارهای بکنید، قرآن را درمیآوریم و یک استخارهای برایش [می گیریم]. اگر یک آدم فرودستی باشد، یک آدم مثلاً [سطح] پائینی باشد؛ نه، اعتنا و اهتمامی نمی کنیم! این، خلاف سیره رسول ا... است. سیره پیغمبر این است که با فقرا و با ضعفا و مانند این ها کنار میآمد. به شئون ظاهری و آن چیزهایی که به حسب ظاهر موجب جلال و شوکت و این چیزها ست، اهمّیّتی نمی داد. وضع زندگی پیغمبر این طور بود؛ این برای ما واقعاً درس است. حالا ما البتّه نه توقّع داریم، نه می شود توقّع داشت که مثل آن بزرگوار یا مثل امیرالمؤمنین رفتار کنیم؛ نه، خب، وضع آنها وضع دیگری است، جایگاهشان جایگاه دیگری است امّا آن را بایستی ملاک قرار بدهیم. آن را مثل یک نشانهای [قرار دهیم]؛ شما فرض کنید از یک دامنه کوهی دارید می روید بالا، آن قلّه مورد نظرتان است، به قلّه نمی رسید امّا به طرف قلّه می روید، حرکت به آن سمت می کنید؛ باید این جوری باشد.»
(بیانات03/۱۰/۱۳۹۸)
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
وعده مهار گرد و غبار 20 سال دیگر، شاید!
هم راستا با سازمان محیط زیست که از حداقل مدت 20 سال برای مهار گرد و غبارهای خارجی می گوید،رئیس مرکز ملی اقلیم هم در گفت و گو با خراسان از وضعیت بحرانی و لزوم همزیستی با گرد و غبار، داد سخن می دهد
صادق غفوریان-اگر همین امروز اقدامات لازم برای کنترل گردوغبار را آغاز کنیم، 20 سال زمان نیاز است تا نتایج آن را ببینیم. احتمالا با شنیدن یا خواندن این خبر که دو روز قبل دکتر صدیقه ترابی سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست آن را مطرح کرده، باید ناراحت شویم که تا 20 سال آینده باید گرد وغبار را تحمل کنیم؟ او گفته است: «برای مدیریت کانون خارجی گرد و غبار تا ۲۰ سال زمان نیاز است چراکه اعتمادسازی، مشارکت، رد و بدل کردن اطلاعات و عبور از چالشها در تعامل با کشورهای همسایه زمانبر است.»
آری؛ واقعیت همین است که به دلایل گوناگون از جمله پدیده «تغییر اقلیم» و کم بارشی، کم کاری ها و قصورهای صورت گرفته در سال های گذشته و البته چالش های موجود در جغرافیای برخی همسایگان، وضعیت زیست محیطی ما را سخت کرده است.
گرد و غبار تمام نمی شود؟
کمی که بیشتر در ماجراها و تبعات تغییر اقلیم جست و جو می کنیم، اطلاعات و اظهارنظرهای نگران کننده هم کم نمی بینیم. از جمله مطالب نگران کننده دکتر احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی که ما با او همکلام شدیم. او معتقد است: «با توجه به شرایط موجود، به نظر می رسد گرد وغبار تا سال ها ادامه پیدا خواهد کرد و شاید گریزی هم از آن نباشد به این دلیل که ما چه برنامه مشخصی برای مقابله یا کنترل آن داریم؟ در حال حاضر تنش آبی در حوضه آبریز مرکزی بیشتر از هر زمان دیگری افزایش یافته است. به هرحال شرایطی که در استان اصفهان و سایر استان هایی که در فلات مرکزی وجود دارد، نشان می دهد این تنش روبه افزایش و حتی نگرانی ها را به سمت تامین آب شرب هم برده است. در واقع مجموع شرایط و عوامل این را هشدار می دهد که وضعیت رو به تشدید است و این گونه نیست که بگوییم شرایط را مدیریت کنیم که اوضاع بهتر بشود مگر این که ساز و کار فوق العاده ویژه ای ایجاد شود البته که معتقدم هیچ گاه به گذشته نمی توانیم برگردیم.»
از دجله و فرات تا هیرمند
حال اگر بخواهیم کمی جغرافیایی به مسئله گرد وغبار در کشور نظر بیفکنیم، وضعیت چگونه است یعنی ما از چه بسترهایی مورد تهدید کانون های گرد و غبار هستیم؟ در این باره سرپرست معاونت محیط زیست انسانی می گوید: کشور ما هم از غرب و از طریق حوضه دجله و فرات و از شرق و از طریق حوضه رودخانه هیرمند دچار مشکل گرد و غبار است. مدیریت کانونهای داخلی گرد و غبار به عهده خودمان است و تاکنون مطالعات و فعالیتهای خیلی خوبی در این زمینه انجام شده است. خوشبختانه طرحش هم در معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد.
نیازمند تدوین برنامه مشترک با همسایگان
نکاتی که ترابی به آن اشاره می کند، همان طور که از اظهارات دکتر احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی بر می آمد، چشم انداز سخت و البته گردوغباری را نشان می دهد: «لازم است تعامل خیلی خوبی با کشورهای همسایه برای مدیریت کانونهای خارجی گرد و غبار داشته باشیم. این گرد و غبار نه فقط کشور ما بلکه کشور همسایه را هم آزار میدهد. در دجله، فرات و هیرمند این مسئله وابسته به مشکلات آب است. در این شرایط باید به سمت تدوین برنامه مشترک برویم. کار آسانی نیست و مذاکرات بین المللی خیلی دیر به نتیجه میرسد اما لازم است در این زمینه اقدام کنیم. این کار در حوضههای آبریز مشترک شاید گاهی اوقات ۲۰ سال طول بکشد. از وقتی کار مشترک شروع و تا وقتی که اولین نتایج حاصل میشود، ۲۰ سال زمان نیاز است تا اعتمادسازی، مشارکت، رد و بدل اطلاعات و عبور از چالشها انجام شود. بعد از این مدت زمان تازه باید شاهد کاهش پیامدها باشیم. اگر همین امروز هم شروع کنیم، دیر است. البته قبلا هم کارهای خیلی زیادی انجام شده است اما در بحث موضوعات بین المللی اصلا کار راحتی نخواهیم داشت.»
چاره ای جز همزیستی با گرد وغبار نداریم
رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی همچنین می گوید: «شرایط زیست محیطی به گونه ای پیش می رود که چاره ای جز سازگاری با محیط زیست و به نوع همزیستی با گرد وغبار نداریم.
وظیفه با اشاره به عوامل گردوغبار توضیح می دهد: تغییرات محلی همچون سوء مدیریت در آب و عدم پرداخت حقابه که توسط انسان ها انجام می شود و البته مسئله تغییر اقلیم به ویژه در بستر دریاچه ها و تالاب ها عمده دلایل خیزش گرد وغبار است که این موارد زمان می شناسد که بگوییم 10 یا 20 سال می توان آن را کنترل و مدیریت کرد، بلکه اگر چند سال حقابه دریاچه ها و تالاب ها را به موقع پرداخت کنیم، شاید خیلی زود چالش گرد وغبار برطرف شود اما چنان چه با محیط زیست همان رفتار گذشته را ادامه دهیم قطعا آن محیط زیست هیچ وقت به شرایط مطلوب بر نخواهد گشت.»
وظیفه به مسئله تغییر اقلیم هم اشاره می کند: «همان طور که اشاره کردم، بخشی از چالش گرد وغبار به تغییر اقلیم هم باز می گردد که مسئله ای جهانی و مرتبط با رفتارهای غلط بشر در انتشار گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین است. با توجه به روند افزایشی انتشار این گازها، گرمایش زمین نیز تداوم خواهد یافت و طبیعتا الگوهای متعادل جوی همچون بارش، دما و... نیز به هم می خورد، بنابراین چاره ای جز سازگاری با محیط زیست و به نوعی همزیستی با گرد وغبار نداریم و باید سرمایه های در معرض آسیب را کاهش دهیم.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پیشواز ادبی از هفته دفاع مقدس
تعداد بازدید : 5
این 6 بانوی جریانساز
فاطمه میرعالی، مهناز فتاحی، مریم عرفانیان، معصومه سپهری، لیلا نظری و راضیه تجار با کدام آثار دریچه تازه ای را فراروی دوستداران ادبیات دفاع مقدس گشودند؟
آخرین روز تابستان نزدیک است. چهلوچهار سال پیش در آخرین روز تابستان 1359، نیروهای رژیم بعث عراق به خاک ایران حمله کردند و بچهمدرسهایهای آن سال در حالی که کیف مدرسهشان را برای اولین روز مهر آماده میکردند، با ترکیبی به نام «دفاع مقدس» آشنا شدند؛ دفاع مقدس از خاک وطن. خاطرات روزهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و دلاوریها و رشادتهای رزمندگان ایران هیچگاه از حافظه مردم این سرزمین پاک نخواهد شد. خاطرات دلاوری مردان بیادعا با قلم نویسندههای متعهد همچنان نوشته میشوند تا نسلهای آینده بدانند در هشت سال دفاع مقدس چه گذشت و چه کسانی با دل و جان جنگیدند و شهید شدند تا ایران، ایران بماند. در آستانه فرارسیدن هفته دفاع مقدس، از آثار شش بانوی نویسنده دفاع مقدس نوشتهایم؛ آثاری که جای خود را در بین کتابخوانها باز کردهاند.
نویسنده : الهه آرانیان- calture@khorasannews.com
روایت بکر «حوض خون»
«حوض خون»، روایتی تازه و بدیع از روزهای جنگ تحمیلی است. فاطمه سادات میرعالی در این کتاب از زاویهای تازه به آن روزها نگاه کردهاست. او روایت 64 زن اندیمشکی از رختشویی در روزهای جنگ را به رشته تحریر درآورده: «زیر نور لامپ حوضهای پر از خون را دیدم. هر روز آن صحنهها را میدیدم. ولی آن بار توی تاریکی و سکوت شب، خیلی عجیب و دردناک بود. سرخی خون زیر نور لامپ برق میزد. نمیخواستم باورش کنم. چندبار چشمهایم را باز و بسته کردم. بهجای آب تلالو خون را میدیدم. جگرم سوخت. دیدم ننه غلام و زهرا هم مثل من روی حوض خون ماتشان برده». «حوض خون» را انتشارات راهیار در سال 1400 منتشر کرد و در این مدت استقبال خوبی از آن شدهاست.
رنجی که دیده نشد
راضیه تجار، از نویسندگان پیشکسوت و صاحبنام حوزه دفاع مقدس است و آثار داستانی فاخری درباره رشادت شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی نوشتهاست. یکی از آثار تجار درباره دفاع مقدس، مجموعه داستانی «هفتبند» است. این کتاب زندگی افرادی را روایت میکند که زندگیشان بهواسطه جنگ دچار تغییر شدهاست. نویسنده در «هفتبند» از نگرانیها و دردهای همسران رزمندگان نوشته؛ زنانی که در خط مقدم جنگ حضور نداشتند، اما حضورشان در پشت صحنه جنگ چیزی از جنگیدن در میدان کم نداشت؛ زنانی که آنطور که باید قدرشان دانسته نشد. داستانهای «هفتبند» هرکدام روایت مخصوص خود را دارند و راضیه تجار با قلم شیوا و روان خود در هر داستان دست روی گوشهای از درد و رنج همسران رزمندگان آسیبدیده از جنگ گذاشتهاست.
لشکری از خوبان
از دیگر کتابهای جذاب و خواندنی دفاع مقدس، «لشکر خوبان» به قلم معصومه سپهری است؛ کتابی که حاصل گفتوگوی فرج قلیزاده با مهدیقلی رضایی و بیان ناگفتههایی از روزهای جنگ تحمیلی است. سپهری در این کتاب بخشهایی از این گفتوگو را بازنویسی و در قالب زندگینامه داستانی تنظیم کردهاست. مهدیقلی رضایی، رزمندهای از دیار آذربایجان است که در «لشکر خوبان» برای اولین بار از وقایع لشکر عاشورا میگوید و اطلاعاتی جدید درباره این لشکر و نقش واحدهای اطلاعاتی در سالهای دفاع مقدس به خواننده میدهد. نویسنده نیز این رزمنده را شخصیتی بااراده و باهمت توصیف میکند که از هر عملیات زخمی برداشته؛ زخمهایی که هنوز هم با او هستند.
روایت خواندنی «شیشههای ترکخورده»
ناگفتههای جنگ آنقدر زیاد است که هر نویسنده میتواند با قلم و نگاه خاص خود به سراغشان برود و با روایت آنها خواندنیشان کند. کتاب «شیشههای ترکخورده»، نوشته مریم عرفانیان از آن روایتهای خواندنی است. این نویسنده به سراغ خاطرههای علیاصغر شیشهچی، جانباز جنگ تحمیلی رفته؛ خاطرههایی که تنها به یک نفر محدود نمیشود. بلکه داستان فداکاری و رشادت یک خانواده را به تصویر میکشد. قلم مریم عرفانیان در این کتاب روان و صمیمی است و به خوبی توانسته از پسِ توصیف و شرح آنچه بر رزمندگان ایرانی در دوران جنگ گذشته، بربیاید. نویسنده با ظرافتی مثالزدنی به بیان جزئیات وقایع و خاطرههای آن روزها پرداخته است.
شجاعت دختری به نام «فرنگیس»
در سال 1341 در روستایی از توابع گیلانغرب در استان کرمانشاه، دختری به نام فرنگیس حیدرپور به دنیا آمد. دختری که وقتی در سال 1359 عراقیها به زادگاهش حمله کردند، در حالی که فقط 18 سال داشت، بدون داشتن سلاح با دو سرباز عراقی درگیر میشود و یکی از آنها را به هلاکت میرساند و دیگری را اسیر میکند و به ارتش ایران تحویل میدهد. این حجم از شجاعت و دلاوری یک دختر 18 ساله باورنکردنی است، اما حقیقت دارد. مهناز فتاحی شرح این دلاوری را در کتاب «فرنگیس» مفصل نوشتهاست. حالا وقتی وارد پارک «شیرین» کرمانشاه شوید، تندیس زنی را میبینید که تبر به دست دارد و تبدیل به اسطوره مردم کرمانشاه شدهاست.
رشادت فرزندان و دامادهای «حاج جلال»
لیلا نظری گیلانده، نویسنده کتاب «حاج جلال» است؛ کتابی که به بیان خاطرات حاج جلال حاجیبابایی میپردازد؛ مردی که در سالهای دفاع مقدس دو فرزند و دو دامادش به شهادت میرسند. «حاج جلال»، روایتی فصیح از درگیری مردمان عادی با جنگ تحمیلی است. حاج جلال و پسرانش برای جنگ آموزش ندیده بودند. آنها از راه کشاورزی زندگی میکردند، اما با حمله دشمن به خاک میهن، برای دفاع از خاک و زمین خود دست به کار شدند. لیلا نظری در این کتاب به خوبی توانسته شخصیتها و لحن هرکدام را به خواننده بشناساند. «حاج جلال» پر از صداقت و پاکی مردمان روستاست. این کتاب را باید خواند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
شیب منفی رشد اقتصادی
بانک مرکزی رشد اقتصادی بهار امسال را در حالی 3.2 درصد اعلام کرده که این رقم در بهار سال گذشته 5.7 درصد بود در 3 ماه امسال بخش کشاورزی با افزایش و خدمات با سقوط نرخ رشد مواجه شده اند
حسین بردبار- تازه ترین گزارش بانک مرکزی از رشد اقتصادی در بهار امسال گرچه از رشد 3.2 درصدی به قیمت های ثابت سال پایه 1395 (و رشد 4.2 درصدی به قیمت های بازار) حکایت می کند اما در مقایسه با ارقام متناظر در بهار سال گذشته (به ترتیب 5.7 درصد به قیمت های پایه و 6.3 درصدی به قیمت های بازار) از شیب نزولی در حرکت رشد اقتصادی خبر می دهد. تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه ( بدون نفت) نیز در بهار امسال رشد 2.5 درصدی نشان می دهد که نسبت به نرخ رشد آن در بهار سال گذشته ( 4.6 درصد) روندی نزولی داشته است.
عوامل عمده افزایش نرخ رشد
بر اسـاس برآوردهای بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی کشـور به قیمت پایه و به قیمت های ثابت سـال 95 از رقم 3784.3 هزارمیلیارد ریال در سـه ماهه اول سـال ١٤٠٢ به رقم 3905.1 هزار میلیارد ریال در فصـل اول سـال ١٤٠٣ افزایش یافته اسـت وگویای نرخ رشـد تولید ناخالص داخلی به میزان ٢/٣ درصـد طی دوره زمان مذکور است. برآورد ارزش افزوده فعالیت های مختلف اقتصــادی در ســه ماه اول ســال ١٤٠٣ نشــان می دهد که علت عمده افزایش نرخ رشـــد تولیـد نـاخـالص داخلی را بـایـد در افزایش ارزش افزوده فعـالیـت هـای گروه «نفـت و گـاز»، «اطلاعـات وارتبـاطات»، و «صـــنعـت:» جست وجو کرد. ســـهم ارزش افزوده هر یک از فعـالیت های مذکور در نرخ رشـــد 3.2 درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماه اول سال ١٤٠٣ به ترتیب یک دهم، 6 دهم و 4 دهم واحد درصد برآورد شده است.
جهش نرخ رشد کشاورزی، افول خدمات
بررسی جزئیات این گزارش برحسب گروه های مختلف و فعالیت های اقتصادی نشان می دهد گروه کشاورزی که در بهار سال 1402 با رشد 6 دهم درصدی به قیمتهای پایه مواجه بوده است توانسته در بهار امسال با جهش نسبی فعالیت ها، نرخ رشد بیش از 5 برابری یعنی 3.1 درصد داشته باشد. برآوردهای انجام شده در این زمینه حاکی از آن است که احتمالاً رشد 6.3 درصدی تولید محصولات زراعی و 3.5 درصدی تولید محصولات دامی نسبت به سال قبل، توانسته موتور محرک این بخش باشد. با این حال نرخ رشد گروه خدمات از 5.6 درصد در بهار سال گذشته به 1.9 درصد در بهار امسال افول کرده است. وضعیت در گروه نفت نیز شرایط مشابهی دارد به گونه ای که رقم آن از 16.5 درصد در بهار سال گذشته به 9.5 درصد در بهار امسال کاهش یافته است. در گروه صنایع و معادن نیز شاهد اندکی تنزل در نرخ رشد هستیم و رقم آن از 3.8 درصد در بهار پارسال به 3.6 درصد در بهار امسال کاهش یافته است. نتایج حاصـل از محاسـبات مقدماتی در این زمینه نشـان دهنده آن اسـت که افزایش نرخ رشـد ارزش افزوده این گروه طی دوره مذکور، ناشی از افزایش تولید و صادرات نفت خام و گاز طبیعی نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است.
توقف نسبی رشد مصرف
یکی از محرک های رشد اقتصادی، افزایش مصرف خصوصی و دولتی است. با این حال برآورد حاصـل از تولید ناخالص داخلی بر حسـب اقلام هزینه نهایی دلالت برآن دارد که در فصـل اول سـال ١٤٠٣هزینه های مصــرف نهایی بخش خصــوصــی و هزینه های مصــرف نهایی بخش دولتی به قیمت های ثابت سال ١٣٩٥ به ترتیب از نرخ رشد 7 دهم درصدی و منفی۳/۷- درصدی و 4.6 درصدی برخوردار بوده اند. این در حالی است که بهار سال گذشته، مصرف خصوصی 8.3 درصد، مصرف دولتی 4.1 درصد بوده که احتمالاً نشانگر تاثیر سیاست های انقباض پولی در سال گذشته است.
افزایش نرخ رشد سرمایه گذاری به مدد ترقی حوزه ساختمان
تشـکیل سـرمایه ثابت ناخالص (سرمایه گذاری) عمدتاً متشـکل از دو بخش سـاختمان و ماشـین آلات اسـت. در این راستا، نرخ رشـد تشـکیل سـرمایه ثابت ناخالص در این بخش ها در سـه ماه اول سـال ١٤٠٣ نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب 7.5 درصد و 7 دهم درصد بوده، در حالی که این ارقام در بهار سال قبل از آن، به ترتیب 1.7 و 0.5 درصد به ثبت رسیده بودند. در نتیجه شاهد جهش رشد سرمایه گذاری در بخش ساختمان هستیم. دلیل این افزایش، رشد تشـکیل سـرمایه ثابت ناخالص سـاختمان در هر دو بخش خصـوصـی و دولتی است. علت افزایش تشکیل سرمایه در بخش ماشـین آلات نیز به رغم کاهش کالاهای سـرمایه ای تولید داخل، به دلیل افزایش واردات کالاهای سـرمایه ای طی سـه ماه اول سال ١٤٠٣ نسبت به دوره مدت مشابه سال قبل است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
آقای پزشکیان! به سخندانی هم هست
«با آمریکا هم برادریم»، جمله ای تقطیع شده از پزشکیان در نشست خبری که انتقاداتی در داخل داشت با واکنش سخنگوی کاخ سفید نیز روبه رو شد
توکلی- «آن ها باید اول برادریشان را ثابت کنند بعد از ما ارثیه بخواهند، اول آنها نشان دهند که با ما مشکلی ندارند ما که با آنها دشمنی نداریم، آنها ما را تحریم کردهاند،آنها ما را تهدید میکنند ما که آنها را تحریم نکرده ایم، ما که آنها را تهدید
نکرده ایم، ما که اطراف آمریکا پایگاه نظامی نزده ایم، نکنند از این کارها ، ما اصلا باآنها هم برادریم، کاری که به آنها نداریم». آنچه خواندید بخش های کامل از اظهارات مسعود پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا بود. در این میان اما بخش انتهایی سخنان او که میگوید «ما اصلا با آنها هم برادریم، کاری که به آنها نداریم» در رسانه ها تقطیع شد که واکنش های زیادی را به همراه داشت. تا جایی که حتی ثابتی نماینده تهران به همین اظهارات تقطیع شده استناد کرد و بدون بیان پیش شرط پزشکیان برای ارتباط با آمریکا؛ مدعی شد که پزشکیان خواهان ارتباط و برادری با آمریکاست: «رئیس جمهور گفته با آمریکا برادر هستیم در حالی که آمریکاییها ثابت کردند نمیخواهند با ما برادر باشند و میخواهند با ما دشمنی کنند.» کیهان نیز روز گذشته با اشاره به بازتاب اظهارات پزشکیان در رسانه های عربی منطقه نوشت: «برخی از رسانههای عربی همچون العربیه با تمرکز ویژه بر سخنان پزشکیان درباره برادری با آمریکا با سوءاستفاده از این جمله و موضعگیری پزشکیان سعی در تبلیغات منفی علیه کشورمان در اذهان عمومی در جهان اسلام و القای دروغ همکاری پشت پرده ایران و آمریکا دارند. العربیه در همین راستا سخن پزشکیان را اینگونه پوشش داد: «ما برادر آمریکاییها هستیم.»
از همین حالا باید نگران سفر پزشکیان به نیویورک باشیم ؟
پای همین بخش تقطیع شده و همین بازتاب رسانه ای در خارج از کشور به نشست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم رسید. در همین باره متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسید «رئیس جمهور ایران دیروز گفت ما با آمریکایی ها برادریم و آنها باید دشمنی با ایران را خاتمه دهند و آمریکاییها باید حسن نیت خود را در عمل نشان دهند. آیا شما در این باره نظری دارید؟» اظهار کرد:«قطعا ما با مردم ایران ارتباطات گستردهای داریم و جامعه بزرگی از ایرانیان در آمریکا زندگی میکنند که به نظر ما این اتفاق بسیار بزرگی است.» میلر افزود: «ما بر اساس عملکرد حکومت ایران قضاوت می کنیم نه اظهارات آنها. این برادری باید در عملکرد نشان داده شود نه در گفتارشان. اگر آنها میخواهند برادری با آمریکا یا سایر کشورها در جهان نشان دهند، باید حمایت از گروههای تروریستی و تشدید فعالیت های هسته ای خود را متوقف کنند و از انتقال موشک به روسیه جلوگیری و حقوق بشر را رعایت کنند.» اظهاراتی که باعث شد برخی رسانه ها این گونه تیتر بزنند: «دست رد سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به اظهارات پزشکیان». پاسخ متیو میلر نشان میدهد فعلا سیاست واشنگتن در قبال ایران با حضور پزشکیان هم تغییر نکرده و دشمنی ها ادامه دارد. نکته مهمتر ازاین اظهار دشمنی آن است که اساسا پزشکیان سخنی از برادری به میان نیاورد و پیش شرط های متعددی را برای ارتباط با آمریکا بیان کرده است. اما مشکل این جاست که ضعف گفتاری رئیس جمهور باعث بهوجود آمدن موج واکنش ها چه در داخل و چه در خارج و واشنگتن شده است. بی تردید عدم دقت در استخدام واژگان درست و دقت در اتصال بهجای کلمات و جملات به یکدیگر توسط پزشکیان به پاشنه آشیل او تبدیل خواهد شد. بهویژه در موضوعات خارجی و بین المللی که حساسیت خود را دارد. به کاربردن جملههایی چون «از خدا میخواهم با مصر رابطه داشته باشیم» یا «با آمریکا هم برادریم» و... از یک فرد عامی چندان عجیب نیست؛ اما هرکدام از این عبارات در روابط بینالملل ممکن است معنایی داشته باشد که منافع کشور را تحت الشعاع خود قرار بدهد. یا مثلا استفاده از لفظ «شوروی» به جای روسیه و «افغانیها» به جای مهاجران شاید یک اشتباه لفظی ساده باشد ولی در ذهن مخاطب اثر منفی میگذارد. پزشکیان طی دوماهه گذشته بارها و بارها نشان داده که چیزی که میگوید غیر از چیزی است که در نظر داشته بگوید. شاید حالا دیگر وقتش رسیده که مشاوران پزشکیان طنازی کاربران فضای مجازی درباره مدل حرف زدن پزشکیان در سازمان ملل را جدی بگیرند و فکری به حال پزشکیان کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اقدام متقابل مجری افق در پاسخ به زیاده گویی مجری آذربایجانی، با بدسلیقگی سیمای ملی همراه شد
تعداد بازدید : 5
تنبیه غیرموجه برای پاسخ موجه!
یوسفی - در روزهای اخیر، واکنش صریح و جسورانه مجری شبکه افق در برابر اظهارات مجری تلویزیون باکو به یک موضوع داغ رسانهای تبدیل شده است. این مجری، با لحنی تند و بهوضوح انتقادی، به اظهارات گستاخانه مجری آذربایجانی واکنش نشان داد. مجری باکو در اظهارات خود، ادعاهایی بیاساس درباره تمامیت ارضی ایران مطرح کرده بود؛ ادعاهایی که نه تنها دروغین و نادرست بود، بلکه آشکارا با اهداف تحریکآمیز سیاسی همراه بود. مجری شبکه افق، با دفاع از حقانیت ایران، بهدرستی به دخالتهای رژیم صهیونیستی و ناتو در منطقه قفقاز و سیاستهای ضدایرانی الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، اشاره کرد. این مجری تلویزیونی در برنامه زنده خود گفت: «اگر به برخی چیزی نگویی وهم برشان میدارد. مجری باکو گفته بود کل ایران برای ماست! قبلا هم میگفتند آذربایجان و اردبیل، مجری باکو بداند که اگر ایران عزیز اراده بکند، ما به زودی گزارش وضع هوای آذربایجان شمالی را هم در تلویزیون جمهوری اسلامی پخش میکنیم!» او همچنین ابراز امیدواری کرد که روزی «آذربایجان سابق ایران» دوباره به خاک کشور ملحق شود. این سخنان که بهنوعی بازتاب دهنده نارضایتی عمومی از سیاستهای حاکمان آذربایجان و همپیمانیهای مشکوک این کشور با ناتو و رژیم صهیونیستی بود، مورد استقبال بخشی از جامعه ایرانی و بسیاری از تحلیلگران منطقهای قرار گرفت. چرا که سیاستهای الهام علیاف در طول سالهای اخیر، بهویژه با گسترش روابط نظامی با اسرائیل و حضور ناتو در نزدیکی مرزهای ایران، به یکی از موضوعات مهم و حساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. این سیاستها، علاوه بر تهدیدات امنیتی مستقیم، زمینهساز بیثباتی گسترده در منطقه نیز بودهاند.
زمینههای تاریخی تنش میان ایران و آذربایجان
جمهوری آذربایجان تحت رهبری الهام علیاف، به دلیل ائتلافهای نظامی با اسرائیل و حضور نیروهای ناتو در این کشور، همواره به عنوان منبعی از تهدیدهای بالقوه برای ایران مطرح بوده است. علیاف، در طول سالهای اخیر، تلاش کرده است تا با بهرهبرداری از تنشهای منطقهای، موقعیت ژئوپلیتیکی کشورش را تقویت کند. اما این سیاستها، بهویژه نزدیکی با رژیم صهیونیستی، همواره با نگرانیهای جدی از سوی ایران مواجه بوده است. از طرف دیگر، جنایات صورت گرفته توسط دولت آذربایجان در جنگ قرهباغ و سرکوبهای داخلی علیه شیعیان این کشور نیز از جمله موضوعاتی است که همیشه حساسیتهای بالایی را در داخل ایران برانگیخته است.
واکنش عجیب صدا و سیما: ممنوعالفعالیت به جای تقدیر
با این حال، واکنش مدیران صدا و سیما به سخنان این مجری، برخلاف انتظار بسیاری از ناظران منصف بود. بهجای تقدیر و حمایت از مجریای که از موضع ملی و در برابر گستاخیهای دشمنان ایران دفاع کرده بود، او ممنوعالفعالیت شد. تصمیم عجیب و غیرمنتظرهای که انتقادهای گستردهای را در محافل رسانهای و سیاسی به همراه داشت. منتقدان معتقدند که مدیران صدا و سیما در این تصمیمگیری، بهجای بهرهگیری از رویکردی هوشمندانه و استراتژیک، با عجله و بدون توجه به پیامدهای احتمالی آن، به واکنش تند و قهری دست زدهاند. چنین تصمیمی، نشاندهنده ضعف در مدیریت بحران و ناتوانی در درک شرایط و حساسیتهای داخلی و بینالمللی است. بسیاری از کارشناسان رسانه معتقدند که در چنین شرایطی، حمایت از کنشگران رسانهای، بهویژه در مواقع حساس، باید در اولویت قرار گیرد. چرا که برخورد با چنین مواردی، پیامدهای جدی در زمینه اعتماد عمومی به رسانه ملی و حتی تأثیرگذاری بر روابط خارجی کشور دارد.
ضرورت بازنگری در سیاستهای رسانهای
سخنان مجری شبکه افق، هرچند تند و واکنشبرانگیز بود، اما در چارچوبی حرفهای و رسانهای بیان شد و به قول دیپلمات ها همسطح بودن پاسخ رعایت شده بود و بازتاب خوبی هم در رسانه های خارجی داشت. آیا برای پاسخ به گستاخی یک مجری در تلویزیون باکو، نیاز بود کل دستگاه دیپلماسی فعال شود؟ یا اینکه پاسخی در همان تراز و با تدبیری منطقیتر، میتوانست مسئله را مدیریت کند؟ به نظر میرسد واکنشهای شتابزده و غیرضروری از سوی مدیران ذیربط، به جای حل مسئله، به آن دامن زد و باعث شد تا موضوع به یک چالش تبدیل شود. در شرایطی که جامعه به انسجام و همبستگی دربرابر تهدیدات خارجی نیاز دارد، برخورد قهری با مجریای که از منافع کشور دفاع کرده بود، تنها به تضعیف اعتماد عمومی به رسانه ملی و ایجاد حاشیههای بیشتر منجر شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
قفل میزبانی فوتبالی مشهد شکست
مدیرکل ورزش و جوانان: طبق اعلام استاندار برگزاری بازی های تیم ملی در ورزشگاه امام رضا(ع) و بازی های استقلال و پرسپولیس در ورزشگاه ثامن الائمه (ع) مشکلی ندارد
علی ترابی- میزبانی مشهد از بازی های بین المللی فوتبال این روزها به یکی از چالش های اصلی ورزش کشور تبدیل شده تا حدی که پای وزیر ورزش و جوانان و مسئولان ارشد استان هم به این موضوع کشیده شده است تا با بررسی موضوعات مختلف به این مشکل پایان داده شود. شهر مشهد با این که تیمی در بالاترین سطح فوتبال کشور ندارد، اما دارای زیر ساخت های خوبی برای برگزاری مسابقات بین المللی است که تاکنون به خوبی از این ظرفیت ها استفاده نشده است. ورزشگاه های شیک و مدرن امام رضا(ع) و ثامن الائمه(ع) از نظر زیرساختی شرایط خوبی برای برگزاری مسابقات فوتبال را دارند، ولی به لحاظ برخی محدودیت ها، فوتبال دوستان از دیدن مسابقات بین المللی در این شهر محروم هستند. با توجه به حواشی میزبانی های بین المللی اخیر تیم ملی و تیم های باشگاهی در مشکلات ورزشگاه های میزبان، پیگیری هایی از سوی مسئولان ارشد کشور انجام شد که شرایطی به وجود بیاید تا برخی از بازی های بینالمللی برای تیم ملی فوتبال ایران و بازی های آسیایی استقلال و پرسپولیس در مشهد برگزار شود. در پی آن مسئولان تربیت بدنی آستان قدس رضوی اعلام آمادگی کرده اند تا میزبان بازی های بین المللی باشند. از طرفی استاندار هم با توجه به مشکلات به وجود آمده بازدیدی از دو ورزشگاه داشت و موانع و مشکلات را بررسی و اعلام کرد که ورزشگاه های شهر مشهد می توانند میزبان بازی های بین المللی باشند.این روزها ورزشگاه آزادی تهران دستخوش تغییراتی شده و تیم ملی فوتبال کشورمان به همراه تیم های سرخابی امکان استفاده از این ورزشگاه را ندارند که به همین خاطر برای میزبانی با مشکلاتی مواجه شده است. تیم ملی فوتبال کشورمان در هفته اول بازی های مقدماتی جام جهانی برای میزبانی مقابل قرقیزستان با مشکل مواجه بود که در نهایت در اصفهان به میدان رفت که آن هم با حاشیه هایی همراه بوده است و ناراحتی امیر قلعه نویی را به همراه داشت.حالا تیم ملی فوتبال ایران 24 مهرماه میزان تیم ملی قطر است که از همین الان دغدغه میزبانی را دارد. از طرفی تیم فوتبال استقلال تهران هم که خیلی تمایل داشت بازی های خانگی لیگ قهرمانان آسیا را در مشهد برگزار کند، نتوانست مجوز لازم را بگیرد و در هفته اول در ورزشگاه قدس تهران به میدان رفت که آن هم با مشکلات زیادی روبه رو و با واکنش تند وزیر ورزش و جوانان همراه بوده است.در پی این مسائل مسئولان ارشد کشور از مدیران خراسانی درخواست کرده اند که شرایط لازم میزبانی از مسابقات بین المللی را مهیا کنند.
درخواست سرخابی برای میزبانی
حالا با توجه به موافقت ضمنی مدیران ارشد آستان قدس رضوی با برگزاری بازی های ملی و باشگاهی در ورزشگاه امام رضا(ع) شنیده ها حاکی است که همزمان با مکاتبات رسمی مدیران استقلال، پرسپولیسی ها نیز برای برگزاری بازی های آسیایی و داخلی پیشنهاد های خود را به مدیران ورزش و جوانان خراسان رضوی ارائه دادند تا شاید موافقت مشهدیها را به دست آورند و از کابوس نبود ورزشگاه مجهز و مدرن رهایی پیدا کنند.
الزامات فدراسیون فوتبال
این در حالی است که با توجه به صحبت های انجام شده، میزبانی ایران از قطر برای بازی های مقدماتی جام جهانی در ورزشگاه امام رضا(ع) تا حدودی قطعی شده است و باید منتظر اعلام رسمی فدراسیون فوتبال آسیا باشیم. دبیر هیئت فوتبال خراسان رضوی درباره چگونگی میزبانی تیم ملی فوتبال ایران در مشهد به «خراسان» گفت: در این زمینه صحبت هایی مطرح شده است که با برگزاری بازی تیم ملی فوتبال ایران با قطر در مشهد موافقت هایی صورت گرفته است اما فدراسیون فوتبال الزاماتی مدنظر دارد که باید اجرایی شود. محسن حیدری افزود: برای همین نامه ای از سوی فدراسیون فوتبال به ما ابلاغ شده و برخی موضوعات باید رعایت شود که ما هم طی نامه ای به اداره کل ورزش و جوانان اعلام می کنیم. اگر این الزامات مدنظر فدراسیون فوتبال مورد قبول واقع شد، نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا برای بازدید از ورزشگاه امام رضا(ع) به مشهد سفر می کند تا ورزشگاه را برای برگزاری مسابقات بین المللی تایید کند.
دستور استاندار برای میزبانی
یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی نیز طی یک روز از دو ورزشگاه امام رضا (ع) و ثامن الائمه (ع) مشهد بازدید داشته و گفته است: مشهد ظرفیت های مختلفی دارد و در صورت رعایت مؤلفههای فرهنگی این شهر، شرایط برای میزبانی از مسابقات مختلف مهیاست. دو مجموعه ورزشی ثامن الائمه (ع) و امام رضا (ع) ظرفیتهای خوبی دارند و با توجه به شرایط فعلی برگزاری مسابقات مختلف این دو مجموعه میتوانند به باشگاههای مطرح کشور و تیم ملی کمک کنند. وی همچنین تاکید کرد: ما شرایط مختلف را بررسی کردیم، موانع و مشکلات را برطرف میکنیم و برای برگزاری بازی با رعایت موازین فرهنگی و اخلاقی آمادگی کامل داریم. مشهد ظرفیت های مختلفی دارد و همچنین با توجه به جمعیت، موقعیت و شرایط این شهر برگزاری مسابقات با حساسیتهای مختلفی رو به روست.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی نیز در این باره به «خراسان» گفت: با توجه به مشکلاتی که برای بازی های ملی و استقلال در تهران و اصفهان به وجود آمده است، وزیر ورزش و جوانان تماسی با ما داشت و درخواست داشت که مشکل میزبانی در مشهد برای بازی های تیم ملی و سرخابی ها حل شود. از طرفی با توجه به حواشی ایجاد شده در فوتبال کشورمان، دغدغه ای هم برای استاندار خراسان رضوی بوجود آمد و بازدیدی از دو ورزشگاه امام رضا(ع) و ثامن الائمه(ع) داشت. علیرضا تاج فیروز درباره تصمیم نهایی برای میزبانی در مشهد افزود: استاندار پس از بازدیدی که داشت اعلام کرد برگزاری بازی های تیم ملی فوتبال ایران در ورزشگاه امام رضا(ع) و بازی های استقلال و پرسپولیس هم در ورزشگاه ثامن الائمه(ع) مشکلی ندارد.این موضوع را به وزیر ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال هم اعلام کردیم. وی خاطر نشان کرد: برگزاری بازی های مهم بین المللی در مرکز شهر مشکلات و دغدغه های خودش را دارد که مدیریت آن سخت است و باید خیابان های منتهی به ورزشگاه امام رضا(ع) را مسدود کنیم تا خللی در روند مسابقه به وجود نیاید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.