رونمایی از شرکای فراری متهم فساد اقتصادی
نزدیکانم جواب تلفنم را نمی دهند

هادی محمدی - هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامات حمید باقری درمنی متهم به فساد اقتصادی صبح روز گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد و طی آن متهم، نماینده دادستان و وکیل مدافع متهم اظهارات خود را درباره پرونده بیان کردند. نکته مهم در این دادگاه اعلام طلب هزار میلیارد تومانی بانک ملی از متهم و تکذیب وی بود. علاوه بر این در این جلسه دادگاه از همدستان فراری باقری سخن به میان آمد.
به گزارش ایسنا، قاضی صلواتی در ابتدای این جلسه، با بیان این که درباره فروش قیر جلسه قبل دفاعیات انجام شد و نماینده شرکت جی مطالب لازم را بیان کرد از نماینده دادستان خواست تا توضیحات لازم را بیان کند.
نماینده دادستان: متهم به صورت واقعی مدیرعامل 6 شرکت متخلف بوده است
نماینده دادستان با اشاره به قسمتی از اظهارات متهم که گفته بود تنها دو شرکت از جمع شرکتهای متخلف را میشناسد، گفت: به استناد سخنان آقای ورسنج حداقل مدیریت شش شرکت به صورت واقعی و البته به دلیل ممنوعالمعامله بودن متهم به صورت باطنی برعهده وی بوده است.
نماینده دادستان با بیان این که درخصوص ادعای متهم که گفته است وثایق در تادیه دیون محاسبه نشده است باید گفت که این سخن هیچ تاثیری در بزه اتهامی ندارد بلکه یک بحث حاشیهای است. البته حق متهم هم اعتراض به روند کارشناسی بوده است. سوال من است که مستند قانونی شما برای واریز نشدن وجه کارشناسی چیست؟ و این که ادعا کردهاید تخفیفات بورسی مد نظر قرار نگرفته است چرا آن زمان مستنداً به نظر کارشناسی اعتراض نکردید؟ متهم ادعا کرده است در قراردادهایی که جنبه حقوقی دارد هیچ گونه جعلی انجام نداده است در حالیکه جعل مستند به شما و همدستان شماست و با توجه به این که صرفا یک ادعا کردهاید باید آن را اثبات کنید.
وی افزود: درباره این که متهم اظهار کرده خودش شخصا قیر دریافت نکرده است ولی در صفحات کیفرخواست اظهارنظر برخی شرکت ها در این زمینه وجود دارد. متهم اظهار کرده هیچ ضمانت نامه معتبری به نفت جی تعلق نداشته است و در زمان وقوع جرم، قانونی مبنی بر جرم بنده وجود ندارد در حالی که از سال 70 برای آن قوانین وضع شده است. به موجب پرونده موجود آقای درمنی 160 میلیارد تومان بدهی را قبول دارد و طبق اعلام ایشان تمامی پرداختها مربوط به شرکتهای زیرمجموعه این فرد است.
باقری درمنی : 52میلیارد تومان بدهی را قبول دارم
متهم پرونده با حضور در جایگاه گفت: مستندات را بازپرس باید به بنده ارائه دهد نه این که بنده به شما مستندات اتهامات وارد شده را اعلام کنم. در صفحه 40 پرونده کارشناسی های انجام شده شفافیت ها و مبالغ پول های پرداخت شده وجود دارد. در صفحه 41 املاکی که توسط من به شرکت نفت جی ارائه شد اصلا مشخص نیست.
حمید باقری درمنی اظهار کرد: آقای نصیری با آقای جزایری فرار کردند. در این صورت چطور ممکن است که آقای نصیری بدون حضور در ایران ضمانت نامه ارائه کرده باشند. این موارد دارای اسناد موثق است و قرارداد به خودی خود کیفری نمیشود. در صفحه 50 پرونده مشخص است که شرکت نفت جی به آن اعتراضی نداشته است. مبلغ بدهی شش شرکت را که 52 میلیارد مشخص شده بود قبول دارم. در آن زمان نفت جی اعتراضی نکرد و همچنین 108 میلیارد تومان چکهای ضمانت شرکت در پرونده وجود دارد. حال این که بخواهیم هر قراردادی را بیمورد کیفری تلقی کنیم قانع کننده نیست زیرا مستنداتی در پرونده وجود دارد.
قاضی خطاب به متهم گفت: درباره خروج برخی از متهمان توضیح دهید. چرا آقای (م) از کشور خارج شد که متهم در پاسخ گفت درباره نصیری باید بگویم که این شخص قبل از فرار ۵۴ واحد در ولنجک خرید که بعد از فرار مشخص شد ۲۴ واحد بیشتر نیست. با این حال ۸۷ میلیارد تومان به آقای شرافتمند دادم که املاک خود و نصیری را آزاد کنم اما پول را دادم و املاک آزاد نشد و حتی زندانی هم شدم.
از ابتدا مخالف فرار بودم
قاضی بار دیگر در خصوص فرار (ج. م) به ترکیه از متهم توضیح خواست که باقری درمنی گفت اتفاقا من از ابتدا مخالف فرار از مجموعه بودم و اگر قرار بر فرار بود، خودم فرار می کردم. نمی دانم بدهی میلیاردی که صدا و سیما از آن می گوید چیست، فقط می دانم اشتباه بزرگی کرده ام و چوب آن را هم خورده ام.
نماینده دادستان تهران در واکنش به برخی دفاعیات متهم با طرح این موضوع که سهم هر ایرانی از یارانه ماهی ۴۵ هزار تومان است و این در حالی است که به گفته خود متهم یک میلیارد تومان برایش پول خرد است مبنای درآمد میلیاردی متهم چیست، خطاب به متهم گفت: آقای باقری توضیح دهید.
متهم در واکنش به این صحبت نماینده مدعی العموم گفت: اگر درآمد داشتم که برای ۴۰ میلیارد تومان در زندان نبودم و هر طور شده وثیقه جور می کردم. فرزند من وقتی به زندان آمدم ۱۴ ساله بود و الان ۱۸ ساله شده است. چهار سال از بهترین روزهای عمرم را در زندان سپری کردم این که می گویید یک میلیارد تومان برای من پول خرد است درست نیست اگر این طور بود سند اجاره می کردم و بیرون می آمدم. می گویند ابر بدهکار، چطور است که برای ۴۰ میلیارد در زندان مانده ام و هیچ کس نیست برای من سند جور کند.
نزدیکانم جواب تلفنم را نمی دهند
قاضی خطاب به متهم گفت: شما اموالی را به نام دیگران زدید، این اموال به نام چه کسانی است؟ متهم در پاسخ گفت: دقیقا همه افراد را یادم نمی آید، آقای مسلمی، محمد فخاری تبار و کیانوش افشین کسانی هستند که اموالی به نام آن ها شد اما بعدها حتی جواب تلفن بنده را ندادند. من ممنوع المعامله بودم که اموال را به نام این ها زدم، نماینده دادستان در واکنش به این سخنان متهم گفت در عجبم که اموال را به چه کسانی منتقل کردید مگر می شود فهرست اموال غیرمنقول را یادتان نباشد؟
نماینده دادستان توضیح داد: شما اموال را به نام آقایان محمد و عباس فخاری تبار، محمد باقری، مجید سیدبخت، فرزاد سیدبخت، جواد باقری و میزانی زدید که متهم در واکنش به سخنان نماینده دادستان گفت: این افراد حتی جواب تلفن من را هم نمی دهند که قاضی صلواتی در پاسخ به متهم گفت: شما اسامی را کامل بگویید آن ها جواب تلفن بازپرس را می دهند.
قاضی در ادامه خطاب به متهم گفت: آقای حمید باقری درمنی، برادرتان مجید باقری درمنی که مدیرعامل یکی از شرکت های شما بود کجا فرار کرده و چرا متواری شده است که وی در پاسخ گفت: من هم از این شخص دلخورم و اطلاعی از این که کجاست، ندارم.
قاضی صلواتی همچنین به میزان بدهی مالیاتی متهم اشاره و تصریح کرد: حسب اعلام سازمان امور مالیاتی شما ۷۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارید چرا می گویید بدهی ندارم که متهم گفت از این موضوع بی خبرم.
مطالبه هزار میلیاردی بانک ملی و تکذیب متهم
در ادامه جلسه لهراسبی نماینده بانک ملی گفت: مطالبات بانک ملی در یک مورد 73 میلیون دلار، 99 میلیارد و 556 میلیون و 904 هزار ریال و حساب ذخیره ارزی حدود 21 میلیون دلار بوده است که میزان مطالبات ما حدود هزار میلیارد تومان میشود و این گونه نیست که متهم بیان کرد که بدهی تسویه شده و مطالباتی وجود ندارد.
قاضی از نماینده بانک ملی پرسید: آیا لایحه خود را در مرحله دادسرا ارائه کردید؟
نماینده بانک ملی گفت: براساس ماده 477 رسیدگی مجدد خواستهایم و امروز نیز لایحه دفاعی را تقدیم شما میکنیم.
متهم گفت: درباره ذخیره ارزی از بنده شکایت نشده است. درباره این که ما ذخیره ارزی بگیریم و چیزی وارد نکنیم تفاوت وجود دارد. ما با مشکلات زیاد در سال 85 ماشینآلاتی را از کشور آلمان وارد کردیم و در کارخانه گرمسار گذاشتیم متاسفانه بانک ملی این دستگاهها را به ما تحویل نداد اما ماشینآلات و برگه سبز آن ها را خود بانک ملی گرفته است.
وی ادامه داد: رای شعبه 38 دادگاه در این زمینه مشخص است. بعد از چند سال شکایت کیفری و ادعای طلب میکنید؟ شما هم به پول تان رسیدهاید و رای دادگاه بدوی و تجدیدنظر صادر شده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: آیا افرادی که اموال به نام شان زدهاید حاضرند اموال را برگردانند؟
متهم پاسخ داد: آقای ف جواب گوی بنده نیستند و متاسفانه مالی که آزاد باشد وجود ندارد.
جلسه بعدی حسب اعلام قاضی صلواتی امروز سه شنبه برگزار می شود.
پاسخ سربسته قاسمی درباره سفرهای منطقه ای ظریف
قاسمی: لازم است برخی خبرها دیرتر اعلام شود
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفرهای از پیش اعلام نشده ظریف به ترکیه، سوریه و پاکستان که در برخی رسانه های منطقه ای از آن به ایجاد ائتلاف منطقه ای بین ایران و این کشورها تعبیر شده بود، به این گفته بسنده کرد که «شاید گاهی لازم باشد برخی خبرها دیرتر اعلام شود. در ادامه سیاست ایران و در استمرار رایزنیهایی که با همسایگان خود داریم وزیر خارجه دو سفر به ترکیه و پاکستان داشت.»بهرام قاسمی در نشست خبری روز گذشته خود درباره پخش فیلمی در صحن علنی مجلس مرتبط با تیم مذاکره کننده هستهای و اتهاماتی که کریمی قدوسی به برخی از مقامات وزارت خارجه وارد کرد، گفت: این اخبار بحث جدیدی نیست و احتمالاً یک سری عداوتهای شخصی و مسائل فردی است که به این نوع فرافکنی و اتهام افروزی درباره برخی مقامات دامن میزند. وی با ذکر این نکته که نباید این ها را جدی گرفت، افزود: ما سعی میکنیم پاسخ گو باشیم و خیلی جاها هم به خاطر منافع و مصالح کشور مجبور به سکوت هستیم. به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه مطالب مطرح شده درباره عراق طی هفتههای اخیر را جنگ روانی گستردهای خواند که برای تخریب روابط ایران و عراق صورت میگیرد. وی در پاسخ به سوالی درباره تحولات سیاسی عراق، اتهامات مطرح شده علیه ایران را بی اساس خواند و افزود: استقلال و تمامیت ارضی عراق برای ما حیاتی و با اهمیت است. از هر آن چه در عراق توسط مردم و نمایندگان پارلمان مورد پذیرش قرار بگیرد، استقبال می کنیم. ما با هر دولتی و از هر حزبی که در عراق انتخاب شود، همکاری می کنیم.