
الهه آرانیان- واژه «مشاعره» را که میشنویم، ناخودآگاه به یادش میافتیم و تصویرش در ذهنمان تداعی میشود. دکتر اسماعیل آذر سالهاست که با صدای گرمش در تلویزیون، برنامههای ادبی و به ویژه مشاعرهها را اجرا میکند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این استاد ادبیات و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، دانشآموخته هنرستان موسیقی است و از سیزده سالگی با ویولنِ اهدایی پدرش، وارد عالمِ ساز و صدا شد و بعدها سر از ارکستر برنامه «گلها» در رادیو درآورد و به عنوان نوازنده ویولن فعالیت کرد. اسماعیل آذر در کنار موسیقی، شیفته ادبیات فارسی هم بود و در دانشگاه به سراغ رشته زبان و ادبیات فارسی رفت. این استاد دانشگاه هفته گذشته در برنامه «شبگرد» شبکه دوم سیما، بهمناسبت روز بزرگداشت فردوسی، از کسانی که میخواهند وامواژههای عربی را از زبان فارسی پاک کنند و آن را به دورانِ جوانیاش برگردانند، انتقاد کرد؛ موضوعی که موجب گفتوگوی ما با ایشان شد.
هماکنون مشغول چه کاری هستید؟
حدود 200 مطلب کوتاه را برای رادیو آماده کردهام؛ مطالبی که میتواند در تقویت و تحکیم زبان فارسی تأثیر داشته باشد؛ همین طور میتواند در اخلاق جامعه هم تأثیر بگذارد. ضمن این که قرار بوده است برای شبکه رادیویی ایران صدا، گلستان و بوستان سعدی را بخوانم و معنا و تفسیر کنم. گلستان را تمام کردهام و بخشی از بوستان باقی مانده است که این کار هم در این هفته به فرجام میرسد.
پیشنهادتان برای این روزهای کرونایی چیست؟
این مصرع حافظ را میگویم و بعد نکتهای را که به درد هر انسانی میخورد: «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد». انسان باید همه خواهشها را از این عالم، از درون خودش مطالبه کند. بیرون هر چه هست با ما بیگانه است و از جنس ما نیست. حافظ میگوید از بیگانه چیزی میخواست که از جنس او نیست. در این روزها باید درون خود را تقویت کنیم با مطالعه در زمینههایی که دوست داریم. چنین زمانی برای هر انسانی مثل این است که در مسیر یک جنگ و مبارزه قرار میگیرد. این مبارزه میان امیدواری و ناامیدی است. کسانی که در این عرصه شکست میخورند دیگر چیزی برایشان نمیماند. اگر دوستان ما با کتاب رفاقت و شروع به کتابخوانی کنند، جذابیت این عمل آنها را با خودش همراه خواهد کرد و دیگر نیاز نیست به سراغ کتاب بروند، بلکه دایم کتاب است که به سراغ آنها میآید و با کتاب چنان مأنوس میشوند که بریدن از آن برایشان سخت مینماید.
در یک برنامه تلویزیونی گفتید ما نباید زبان فارسی را به دوران جوانیاش برگردانیم و واژههای عربی را از آن پاک کنیم. در این باره بیشتر توضیح میدهید؟
سخن من این است که زبان کنونی ما ساخته و پرداخته شده است. یعنی اگر بخواهیم این زبان را تغییر بدهیم، باید تمام ادبیات هزارسالهمان را تغییر بدهیم و چنین چیزی مقدور نیست. اگر بخواهید زبان را عربیزدایی کنید، سعدی را چه میکنید؟ خاقانی را چه خواهید کرد؟ اینها همه با این زبان تلفیق پیدا کردهاند. منتها این زبان را به طور مستقیم استفاده نکرده و در زبان و واژگان تغییر اساسی و مفهومی ایجاد کردهاند و بعد آنها را به کار بردهاند. یک مثالش واژه «زحمت» است. ما با این شیوه مفهومی از آن استفاده میکنیم و میگوییم: «آدم زحمتکشی است»، «بیزحمت یک لیوان آب بده» و...، ولی در زبان عربی «زحمت» یعنی ازدحام، شلوغی و جمعیت. ما به این واژه مفهومِ فارسی داده و به کار بردهایم. اگر این جا بیفتد هیچکس اینطور فکر نمیکند که باید عربی را از زبان برداریم. این اصلاً علمی نیست.
از طرفی کسانی هم هستند که در متن و گفتارشان به طور افراطی از واژههای عربی استفاده میکنند.
خودتان میگویید افراط میکنند. کسانی که در هر چیزی افراط میکنند، جانب توازن و تعادل را رعایت نمیکنند و این یک فضای منفی ایجاد میکند. به قول شیخ محمود شبستری: «جهان چون زلف و خط و خال و ابروست/ که هر چیزی به جای خویش نیکوست».
به عنوان کسی که در عالم موسیقی هم دستی دارید، وضعیت ترانههای پاپ را چطور ارزیابی میکنید؟
بارها گفتهام که چرا موسیقی پاپ جای موسیقی اصیل ما را گرفت. جز اقلیتی که در این حوزه فعالیت میکنند، اکثریت از سر بیکاری خواننده پاپ شدهاند. اگر چند نمونه از این ترانههای پاپ را بررسی کنید، شرمنده میشوید. در کشوری که چنین زبانی دارد و از نظر ادبیات در اوج هستیم، تمام شعرها با این مضمون است که: «وقتی تو نیستی پیشم، میمیرم و زنده میشم! چشمت قهوهایه و...»! اشعاری که هیچ گرهی را از گرههای ذهن انسان باز نمیکند. چرا؟ برای این که موسیقیدانهای اصلی ما میدان را خالی کردهاند. اگر ما میدان را پر کنیم، جای آنها خالی خواهد شد. شاید اگر امروز بنانی باشد، دیگر بلیتهایش فروش نرود، ولی اگر فلان خواننده با آب و رنگی که دارد، بیاید، چنان شلوغ میشود که بلیتها ظرف چند دقیقه فروش میرود. کسی با اینها سرِ غرض ندارد، مشروط بر این که آگاهانه بخوانند، موسیقی درست باشد، شعر درست باشد. نظرگاهِ تمام حرفهایم درباره موسیقی پاپ، کسانی است که موسیقی را نمیشناسند، صداهای ناهماهنگ و چهچه الکترونیک دارند و در استودیو صدایشان را با دستگاه میسازند. اگر اینها بدون ساز و در فضای آزاد بخوانند، صدایشان سبب آزار گوش میشود. خوشبختانه با تأکیدهای رهبر عزیز درباره زبان فارسی و ترانهها، حداقل این است که بدتر نشده، ولی اگر توصیه ایشان نبود، معلوم نبود به کجا میرفتیم. توجه و تذکر بجایی بود درباره زبان فارسی. چرا؟ چون اگر به زبان بیتوجهی شود، فرهنگ و پیشینه ما از بین میرود.
نظرتان درباره معادلسازیهای اخیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای اصطلاحات پزشکی چیست؟ مثلاً برای واژه «تله مدیسین» معادل «دور پزشکی» و برای واژه «ویدئو کنفرانس»، معادل «دور سخنی» ساخته شده است. از نظر شما چقدر این واژهها کاربردی هستند؟
فرهنگستان زحمت خودش را میکشد و برای واژگان معادل ساختن از وظایف این نهاد است، ولی واژههایی هستند که معادلپذیر نیست. یک شخصی بیماریای را تشخیص داده و نام خودش هم به نام آن بیماری است. ما نمیتوانیم این را عوض کنیم. ولی واژگانی که میتوانند ساختار درست و مشابهی داشته باشند، فرهنگستان میسازد و اشکالی هم ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


زمانی که اسفند ماه لیگ برتر ایران به دلیل شیوع کرونا با پایان هفته بیستو یکم تعطیل شد و مهر تعطیلی تا اطلاع ثانوی روی آن خورد، بسیاری از رسانهها و فوتبالدوستان این تعطیلی را برای استقلال یک موهبت خواندند، چراکه این تیم بیشترین تعداد بازیکن مصدوم را داشت و دست کادرفنی برای ارنج تیم بسته بود. داریوش شجاعیان و محسن کریمی در هفتههای نخست لیگ برتر دچار پارگی رباط صلیبی شدند و همان زمان اعلام شد که با توجه به پایان لیگ در اردیبهشت ماه، آنها فصل را از دست دادهاند. در ادامه استقلال همچنان تلفات داد و چند بازیکن شاخص این تیم از جمله عارف غلامی، سیاوش یزدانی، فرشید اسماعیلی و شیخ دیاباته، مهدی قائدی و محمد بلبلی دچار مصدومیتهای نسبتا شدید شدند و چندین دیدار مهم را از دست دادند. مصدومیت ستارههای استقلال به یک معضل بزرگ تبدیل شده بود که لیگ به خاطر کرونا تعطیل شد و بازیکنان مصدوم این تیم فرصت پیدا کردند بدون فشار و استرس به درمان و مداوای موضع آسیب دیده خود بپردازند و با اتمام محدودیتهای کرونایی و اعلام آغاز لیگ، حالا خبر میرسد تیم فرهاد مجیدی هیچ مصدومی ندارد. حتی شجاعیان و کریمی که رباط پاره کرده بودند هم به بهبودی کامل رسیدهاند و در قرنطینه طبق برنامه تمرینی کادرفنی تمرین کردهاند و آماده بازی هستند. البته دیاباته که در خارج از کشور به سر میبرد، وضعیتاش هنوز برای کادرپزشکی استقلال محرز نشده و شاید تنها ابهام شرایط این مهاجم آفریقایی باشد.
حالا که اعلام شده لیگ از تیرماه دوباره پیگیری میشود و استقلال باید چند روز زودتر دیدار معوقهاش را با فولاد برگزار کند، موضوعی که ذهن هواداران را درگیر خود کرده، وضعیت شجاعیان و کریمی است. این 2 بازیکن پس از مصدومیت شدید از لیست استقلال خارج شدند، چراکه کسی فکرش را نمیکرد کرونا بیاید و همهچیز را به تعطیلی بکشاند. این 2 بازیکن درحال حاضر جایی در لیست استقلال ندارند اما سرحال و قبراق هستند و قطعا کادرفنی هم مایل است از توانایی آنها استفاده کند. اما سوالی که پیش میآید این است که آیا امکان اضافه شدن آنها به لیست استقلال وجود دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، آیا لیست آبیها جا دارد که این 2 بازیکن دوباره اضافه شوند؟ گویا مقررات اجازه بازگشت بازیکنان خارج شده از لیست را به باشگاهها میدهد و در صورت صلاحدید فرهاد مجیدی، نام شجاعیان برای ادامه مسابقات به لیست این تیم اضافه خواهد شد اما در مورد کریمی تردیدهایی وجود دارد ضمن اینکه ظاهرا در لیست بزرگسالان استقلال فقط یک جای خالی وجود دارد و انتخاب مجیدی هم از بین شجاعیان و کریمی، داریوش شجاعیان است. شجاعیان یکی از بازیکنان استقلال است که در پایان فصل قراردادش با این تیم به پایان میرسد و آبیها برای آنکه رضایت او را برای تمدید قرارداد جلب کنند، بهترین کار را در اضافه کردن دوباره نامش به لیست تیم دیدهاند و در واقع میخواهند با این کار با یک تیر دو نشان بزنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی- در ادامه واکنش ها به گفت وگوی تکان دهنده خراسان با یک دلال نوزاد که چهار روز قبل در همین صفحه منتشر شد، اکنون ایسنا به سراغ معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی رفته و این موضوع را با وی در میان گذاشته است. آقای حقدادی در سمت معاونت امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی تایید کرده است که در حاشیه بیمارستان ها، دلالان اقدام به خریدوفروش نوزادان می کنند: «خریدو فروش نوزادان خانوادههایی که از لحاظ مالی توانایی نگهداری فرزند را ندارند در حاشیه بیمارستانها توسط دلالان صورت میگیرد خانوادههایی که از لحاظ مالی توانایی نگهداری فرزند را ندارند، دچار فقر مالی شدید یا اعتیاد هستند یا ناخواسته صاحب فرزند میشوند ممکن است فرزند خود را بفروشند و این خریدو فروش نوزادان گاهی در حاشیه بیمارستانها توسط دلالان صورت میگیرد.»
این مسئول البته تاکید می کند که با پیگیری های بهزیستی خراسان رضوی و مدیران بیمارستان ها توانسته اند این ننگ را از بیمارستان ها پاک کنند.
آقای حقدادی این طور می گوید: « البته سازمان بهزیستی طی جلساتی که با مدیران بیمارستانها داشته، توانسته این امر را از بیمارستانها پاک کند.»حقدادی درباره روند فرزندخواندگی هم توضیحاتی داده و آماری را هم بیان کرده است: «سال گذشته در خراسان رضوی حدود 350 فرزند را برای سرپرستی به خانوادههای تایید شده ازسمت دادگاه دادهایم. همچنین در سال گذشته، به 30 بانوی فاقد همسر فرزند تحویل داده شده است. در دو سال گذشته، سرپرستی 60 کودک خاص نیز به عهده گرفته شده است.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


قیمت های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا بر اساس دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت اعلام شد که نشان می دهد شورای رقابت رشد بین صفر تا 35.4 درصدی را برای محصولات ایران خودرو و سایپا در نظر گرفته است. به نظر می رسد این قیمت ها پس از اعمال نظر ستاد تنظیم بازار نهایی و اعلام می شود. این نرخ ها در شرایطی ابلاغ شده که قیمت بازار این خودروها بعضا دو برابر قیمت ابلاغی است و باید ببینیم آیا در عمل، بازار، قیمت های ابلاغی را می پذیرد.پس از آن که شورای رقابت در هفته گذشته، از تعیین متوسط رشد 10 درصد قیمت برای محصولات ایران خودرو و 23 درصد برای محصولات سایپا خبر داد، دیروز سرانجام فهرست قیمت کارخانه ای این دو خودروساز اعلام شد. بر این اساس و طبق گزارش خبرگزاری فارس، مشاهده می شود که رشد بین صفر تا 35 درصدی قیمت در مجموع محصولات ایران خودرو و سایپا در نظر گرفته شده است. البته به نظر می رسد قیمت های جدید پس از اعمال نظر ستاد تنظیم بازار نهایی و اعلام شود. به گزارش خراسان، فهرست اولیه قیمت خودروها در حالی اعلام شده که قیمت ها بعضاً از نرخ های رسمی کنونی نیز پایین تر هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

طبق اعلام وزارت اقتصاد، امروز آخرین مهلت پذیره نویسی صندوق دارا یکم یا همان صندوق متشکل از سهام دولت در 3 بانک و 2 بیمه معتبر کشور است و این زمان تمدید هم نخواهد شد.
به گزارش خراسان، مهم ترین خبر جدید در این خصوص مربوط به موضوع دوره آزادشدن این سهام است. طبق گفته معمارنژاد، معاون وزیر اقتصاد، پیشنهاد جدیدی مطرح شده که طبق آن دوره آزادسازی از دو ماه به یک ماه کاهش خواهد یافت. با وجود گذشت حدود سه هفته از زمان اعلام این طرح، همچنان سوالاتی در این خصوص مطرح است که به برخی از آن ها پاسخ می دهیم:
1-کد بورسی لازم است؟ برخی از بانک ها در پیامک های تبلیغاتی خود به نحو گمراه کننده ای به مردم اعلام می کنند که بدون کد بورسی میتوانند در این پذیره نویسی شرکت کنند اما برای خرید این سهام هیچ نیازی به کد بورسی نیست! ولی نکته مهم این است که برای فروش حتما نیاز به کد بورسی هست. لذا شما می توانید سهام را از طریق بانک ها بخرید و برای فروش آن به تدریج کد بورسی بگیرید.
2-ثبت شماره شبا برای چیست؟ در فرایند خرید سهام از شما کد شبا دریافت می شود. مهم ترین کارکرد کد شبا، زمانی است که مشارکت در طرح بیشتر از 8 میلیون نفر (ظرفیت کل طرح) باشد، در این حالت به هر نفر کمتر از 200 واحد سرمایه گذاری (معادل دو میلیون تومان) خواهد رسید. در این شرایط مازاد مبلغ پرداختی به شبای اعلامی واریز خواهد شد. لذا ضرورت ندارد این شماره شبا متعلق به فرد متقاضی باشد. مثلا اگر سرپرست خانواری برای اعضای خانواده ثبت نام می کند، می تواند شبای خودش را ثبت کند تا مبالغ مازاد احتمالی به حسابش برگشت داده شود.
3-نحوه فروش چگونه است؟ نحوه فروش به این صورت است که برای هر فرد متقاضی (هر کد ملی) باید تقاضای کد بورسی داده شود و بعد از طی مراحل (ثبت نام سجام، انتخاب کارگزاری و احراز هویت) امکان فروش واحدهای سرمایه گذاری از طریق سیستمهای معاملاتی (سیستمهای آنلاین یا حضوری کارگزاریهای بورس) وجود خواهد داشت. بعد از فروش، کارگزاری مبلغ را به حساب متعلق به صاحب کد بورسی واریز می کند.
4- سود خرید این سهام چقدر است؟ بسیاری این طرح را با عنوان فروش سهام دولتی با تخفیف 20 یا 30 درصد معرفی میکنند اما این توضیح دقیق نیست. موضوع تخفیف 20 درصدی عملا با اصلاحاتی که دولت در دستورالعمل داد به 30 درصد افزایش یافت. اما باید توجه کرد که این 30 درصد هم نسبت به قیمت های 13 اردیبهشت است. اگر قیمتها نسبت به آن تاریخ افزایش یابد، سود بیشتر و اگر کاهش یابد، کمتر خواهد شد. هم اکنون (با قیمت های دیروز بورس) ارزش هر واحد سرمایهگذاری صندوق حدود 17 تا 18 هزار تومان است. یعنی حدود 73 درصد سود دارد. البته باید دید تا زمان بازگشایی چه خواهد شد هم قیمت نمادهای موجود در این صندوق مهم است و هم قیمت بازگشایی صندوق که ممکن است کمتر از ارزش روز دارایی ها باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استاندار با توجه به نظامنامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد، به همه مدیران دستگاههای اجرایی، روسای سازمانها و دانشگاهها، فرمانداران شهرستانها و شهرداران دستور داد، هر هفته «دوشنبهها» شرایط دیدار چهره به چهره با مردم را فراهم کنند. به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری، «علیرضا رزمحسینی» با توجه به نظامنامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد و ماده ۲۳ منشور حقوق شهروندی، خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی، روسای سازمانها و دانشگاهها، فرمانداران شهرستانها و شهرداران مراکز استان دستوراتی را صادر کرد.
وی با اشاره به برگزاری دیدار چهره به چهره مردم با مدیران دستگاههای اجرایی به منظور ارتباط نزدیک و مستمر با مردم و آگاهی از مشکلات و اهتمام در رفع آنها با تکریم و حفظ کرامت انسانی در دستگاههای تحت مدیریت، گفت: مدیران دستگاههای اجرایی، روسای سازمانها و دانشگاهها، فرمانداران شهرستانها و شهرداران موظف اند، شخصا در روز دوشنبه هر هفته از ساعت ۸ تا ۱۲ به عنوان روز دیدار چهره به چهره در محل دفتر خود ملاقات مردمی داشته باشند.
صرفا دیدار چهره به چهره نه جلسه و سخنرانی
استاندار اضافه کرد: دیدار چهره به چهره به ملاقاتهایی گفته میشود که صرفاً برای حل مشکلات مردمی در مکان و زمان مشخص انجام میشود. بدیهی است که شرکت یا سخنرانی در مجموعه مراسم، مناسبتها، بازدیدهای عمومی و پاسخ گویی موردی روزمره به منزله ملاقات عمومی مردمی نخواهد بود و از ارائه آمار و مشخصات متقاضیان در دیدارهای روزانه مسئول دستگاه به عنوان ملاقات مردمی خودداری شود. رزمحسینی ادامه داد: با استناد به مواد ۲۰ و ۲۲ منشور حقوق شهروندی، همه مدیران دستگاههای اجرایی، روسای سازمانها و دانشگاهها، فرمانداران شهرستانها و شهرداران موظف اند ضمن بررسی سریع موضوعات مطرح شده از سوی شهروندان، نتیجه نهایی اقدام را به نحو مقتضی از طریق پیامک، نامه یا تماس تلفنی به اطلاع متقاضیان برسانند.
اعلام خط ثابت مدیر به اداره کل بازرسی
وی افزود: همه مدیران موظف اند در صورت دعوت اداره کل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری برای پاسخ گویی برخط در مرکز سامد استان یا همان سامانه «111» در زمان مشخص شده شخصا حضور یابند و به صورت تلفنی پاسخ گوی شهروندان باشند. این موضوع با هدف در دسترس بودن برای شهروندان مقیم شهرستان و جلوگیری از مراجعه حضوری به دستگاه از اهمیت زیادی برخوردار است. استاندار ادامه داد: همه مدیران دستگاههای اجرایی، روسای سازمانها و دانشگاهها، فرمانداران شهرستانها و شهرداران موظف اند، برای معرفی یک خط تلفن ثابت مشخص روی میز مسئول دستگاه به اداره کل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری به منظور هماهنگی و انجام برنامههای مدنظر اقدام کنند. البته مدیران باید شخصاً در روز دیدار چهره به چهره پاسخ گو باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر/ در حالی که دو ماه از سال 99 می گذرد، اما امسال هم مانند سال های قبل، میزان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به تصویب نهایی نرسیده و بازنشستگان حقوق پارسال را دریافت
می کنند.
به گزارش خراسان، تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تماس با خراسان اعلام کردند، حقوق اردیبهشت ماه آنان در حالی واریز شده که هیچ خبری از افزایش حقوق سال 99 نیست و این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای آنان شده است. این افزایش حقوق در سال 99 برای حدود 60تا 70 درصد بازنشستگان که حداقلی بگیر هستند، از 300 تا 500 هزارتومان می شود و برای سایر سطوح نیز از این رقم ها بیشتر محاسبه می شود.
هر چند که این اتفاق مختص امسال نبوده و در سال های گذشته هم تکرار شده، اما با توجه به وضعیت اقتصادی امسال و شیوع کرونا و تورم، باید سعی می شد این افزایش حقوق هر چه سریع تر در پرداختی به بازنشستگان اعمال شود.
در ادامه چند پیامک مخاطبان روزنامه خراسان در این باره آمده است.
* دو ماه گذشت ؛بی کفایتی مسئولان مربوطه در تعیین حقوق کارگر و بازنشسته های تامین اجتماعی بیشتر احساس می شود!
* بازنشسته های تامین اجتماعی گرفتار هستند، دو ماه از سال گذشته هنوز حقوق پارسال را می دهند. آیا کارمندانش هم این چنین حقوق می گیرند؟
* چرا دولت جلسه افزایش حقوق سال 99 بازنشستگان تامین اجتماعی را برگزار
نمی کند و دو ماه است که افزایش حقوق ها را پرداخت نکرده و مابه التفاوت دو ماه را هم واریز نکرده است؟ لطفا اقدام شود.
* سلام طی دو هفته گذشته دوپیام خدمتتون فرستادم که پیگیر افزایش حقوق مابازنشستگان تامین اجتماعی که مستاجرهستیم باشید امروز که حقوقم دراین تاریخ پرداخت نشد هیچ ؛ پیامکی ازسازمان آب برای اخطارقطع وپیام یادآوری بدهکاری برق برایم آمد به کی بگم پول برای خرید نان هم ندارم.
در انتظار تصویب هیئت وزیران
برای پیگیری موضوع با عضو کارگری هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی تماس گرفتیم.
اکبر شوکت در گفت و گو با خراسان اظهار کرد: افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار تصویب هیئت وزیران قرار دارد.وی افزود: این موضوع هر ساله است که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در حقوق خردادماه اعمال می شود و مابه التفاوت
حقوق فروردین و اردیبهشت ماه نیز در خرداد به بازنشستگان پرداخت می شود؛ امسال هم همین گونه است.عضو کارگری هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: موضوع میزان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت همزمان با موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیئت وزیران در حال بحث است.
وی با اشاره به این که طبق قانون حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی طی امسال باید 21 درصد و برای دیگر سطوح 15 درصد افزایش یابد، گفت: حال باید ببینیم میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیئت دولت چقدر بیش از این می شود.
شوکت افزود: بر اساس پیشنهاد ارسالی به هیئت وزیران، حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای امسال حدود دو میلیون تومان تعیین شده است.
سرانجام همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
وی درباره سرانجام همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم به خراسان گفت: در این باره سازمان برنامه و بودجه توافقاتی با سازمان تامین اجتماعی انجام داده است و منتظریم مشخص شود این توافقات به کجا می انجامد.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه قرار است شرکت هایی به تامین اجتماعی واگذار شود.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای
همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید از سوی دولت تامین شود و دلیل فاصله گرفتن حداقل حقوق با میزان تورم، سیاست های اقتصادی دولت هاست و مردم در آن دخیل بودند.وی درباره این که آیا همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی امسال اجرایی می شود، اظهار کرد: آن طور که قول داده اند و در حال پیگیری است، امسال انجام می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)