تعداد بازدید : 445
«صدرنشینهای گیشه» مشغول کارند
بهرام افشاری، پژمان جمشیدی، محسن کیایی و شبنم مقدمی که با فیلمی در رتبه اول تا سوم فهرست پرفروشترین آثار حضور دارند، در چه فیلم کمدی جدیدی بازی کردهاند؟
مائده کاشیان- پدیده گیشه در سال 1402، فیلم «فسیل» ساخته کریم امینی بود که با فروش 295 میلیارد تومانی صدرنشین جدول فروش شد. با توجه به این که فروش «فسیل» پس از 9 ماه همچنان ادامه دارد، احتمالا این رقم تا پایان سال بیشتر نیز خواهد شد. پس از این فیلم، «هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی از راه رسید و با فروش 4 میلیارد تومانی در افتتاحیه، موفق شد رتبه دوم جدول پرفروشترین فیلمها را از آن خود کند. کمدی «شهر هرت» نیز با اختلاف زیاد نسبت به «هتل»، در رتبه سوم گیشه قرار گرفته است. بهرام افشاری، پژمان جمشیدی، محسن کیایی و شبنم مقدمی بازیگران اصلی سه فیلم پرفروش امسال هستند که به تازگی در یک فیلم کمدی جدید نیز جلوی دوربین رفتهاند. به بهانه صدرنشینی این چهار بازیگر در رتبه اول تا سوم جدول فروش، درباره تجربه جدید آنها در یک فیلم کمدی میخوانید.
بهرام افشاری
هفتاد سی
سال گذشته بهرام افشاری با کمدی «سگبند» در رتبه سوم پرفروشترین فیلمهای گیشه حضور داشت و نوروز 1402 با «فسیل» خودش را به صدر گیشه رساند. شوخیهای فیلم با فضای نوستالژیک دهه های 50 و 60، استفاده از موسیقی در فیلم و فضای شاد و سرگرمکننده آن از دلایل موفقیت «فسیل» است که فعلا شش میلیون و 857 هزار تماشاگر را به سینما کشانده است. افشاری در دومین همکاری خود با گروه سازنده «فسیل» یعنی کریم امینی کارگردان و ابراهیم عامریان تهیهکننده، جلوی دوربین «مرد عینکی» رفت. این فیلم در ژانر کمدی و اکشن ساخته شده و بهرام افشاری در آن گریم متفاوتی دارد. افشاری وارد عرصه کارگردانی شده و این روزها مشغول فیلم برداری کمدی «هفتاد سی» است. او علاوه بر کارگردانی این فیلم، به عنوان بازیگر نیز در آن حضور دارد. افشاری در «هفتاد سی» از حضور دوست قدیمی خود هوتن شکیبا استفاده کرده و برای اولینبار با او همبازی شده است. الهه حصاری، صدف اسپهبدی، حسین پاکدل، مهدی حسینینیا، سیاوش طهمورث و ناهید مسلمی دیگر بازیگرانی هستند که در اولین ساخته افشاری حضور دارند. با توجه به محبوبیت بهرام افشاری نزد مخاطبان و همچنین حضور هوتن شکیبا در فیلم، «هفتاد سی» شانس بالایی برای فروش دارد، اما باید دید این فیلم یا «مرد عینکی» کدام یک موفقیت «فسیل» را تکرار خواهند کرد.
پژمان جمشیدی
تگزاس 3
بازیگر پرکار سینما که امسال فعلا با سه فیلم کمدی روی پرده سینما دیده شده، همچنان حضور پررنگی در فیلمهای کمدی دارد. پژمان جمشیدی به تازگی در فیلم «کوکتل مولوتف» ساخته حسین دوماری حضور داشته و در این فیلم با چهرههایی مانند امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی، یکتا ناصر، سعید و کمند امیرسلیمانی همبازی بوده است. جمشیدی پس از این فیلم جلوی دوربین «تگزاس 3» به کارگردانی مسعود اطیابی رفت تا بار دیگر زوج کمدی او و سام درخشانی در یک اثر کمدی، کنار یکدیگر قرار بگیرند. فیلم برداری «تگزاس 3» این روزها ادامه دارد و جمشیدی و سام درخشانی به همراه ژاله صامتی، مهدی هاشمی، گابریلا پتری، سید جواد هاشمی و نعیمه نظامدوست گروه بازیگران فیلم را تشکیل میدهند. قصه «کوکتل مولوتف» در دهه 50 روایت میشود و با توجه به علاقه مخاطبان به خاطرهبازی با دوران گذشته و ترکیب بازیگران فیلم، شانس دوماری برای موفقیت در گیشه کم نیست. از طرفی قسمت اول و دوم «تگزاس» پرفروش بوده و زوج کمدی پژمان و سام نیز پرطرفدار هستند. «تگزاس 1» سال 97 با یک میلیون و 722 هزار مخاطب و 14 میلیارد و 439 میلیون فروش رتبه سوم گیشه را کسب کرد. یک سال بعد «تگزاس 2» اکران شد و با فروش بالاتر نسبت به قسمت قبل، سومین فیلم پرفروش سال بود. این فیلم 25 میلیارد و 89 میلیون فروخت و دو میلیون و 406 هزار مخاطب داشت.
محسن کیایی
به خاطر یک کیف دلار
پیش از این که محسن کیایی با «هتل» به سینما بیاید، آخرین فیلم کمدی و پرفروش او «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی بود. این فیلم سال 1400 به نمایش درآمد و با فروش 58 میلیارد و 177 میلیون تومانی، پرفروشترین فیلم سال بود. بازیگران اصلی «دینامیت» پژمان جمشیدی و احمد مهرانفر بودند، اما با حضور کیایی در کنار این دو بازیگر، مثلثی در قصه شکل گرفته بود که مورد توجه قرار گرفت. پس از موفقیت «دینامیت»، محسن کیایی در همکاری تازه خود با اطیابی، در فیلم «هتل» یکی از نقشهای اصلی قصه را برعهده داشت. این فیلم که از اوایل مهرماه به نمایش درآمده، فعلا 181 میلیارد و 132 میلیون تومان فروخته و حضور موفقی در گیشه داشته، به این ترتیب پس از «فسیل» دومین فیلم پرفروش سینما بوده است. کیایی که قبلا تجربه همبازی شدن با پژمان جمشیدی را داشته، در این فیلم به همراه او زوج کمدی قصه را تشکیل دادهاند. جدیدترین فیلم کمدی که محسن کیایی در آن بازی کرده، «به خاطر یک کیف دلار» ساخته حمید بهرامیان است. او و مهران احمدی بازیگران اصلی این فیلم هستند و پانتهآ پناهیها، علی اوجی، هومن حاجی عبداللهی و سها نیاستی نیز در آن حضور دارند. فعلا توقعات از «به خاطر یک کیف دلار» برای فروشی عجیب و غریب بالا نیست.
شبنم مقدمی
خجالت نکش 2
پس از «فسیل» دیگر ساخته کریم امینی یعنی «شهر هرت» از نیمه خرداد امسال اکران شد و شبنم مقدمی با این فیلم به سینما آمد. این بازیگر به همراه پژمان جمشیدی نقشهای اصلی فیلم را ایفا کردهاند و در نقش خواهر و برادر ظاهر شدهاند. مقدمی امسال با سه فیلم «شهر هرت»، «زنبور کارگر» و «ستاره بازی» حضور پررنگی روی پرده سینما داشت، اما از میان آثار او تنها کمدی «شهر هرت» بود که موفق شد در رتبه سوم پرفروشترین فیلمها جا بگیرد و دو فیلم دیگر او با مضمون اجتماعی فروش خوبی نداشتند. شبنم مقدمی به عنوان تازهترین فعالیت سینمایی خود، در قسمت دوم فیلم «خجالت نکش» به کارگردانی رضا مقصودی بازی کرده است. این بازیگر و احمد مهرانفر به عنوان بازیگران اصلی فیلم، در قسمت دوم نیز حضور دارند و بهاره کیانافشار و بهرنگ علوی از بازیگران جدید «خجالت نکش 2» هستند. قسمت اول این فیلم با موضوع فرزندآوری سال 97 به نمایش درآمد و با فروش چهار میلیارد و 373 میلیون تومانی به فروش چندان بالایی دست پیدا نکرد. شبنم مقدمی نیز جزو بازیگرانی محسوب نمیشود که گیشه فیلم را تاحدی تضمین میکنند، اما با توجه به خاطره مخاطبان از قسمت اول فیلم و همچنین محبوبیت احمد مهرانفر، ممکن است قسمت دوم فیلم با این زوج آشنا، بتواند فروش نسبتا خوبی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 268
ورود«کالسکه آتشی» به «دارالخلافه طهران»!
123 سال پیش در چنین روزی، مظفرالدینشاه نخستین خودرو را به ایران وارد کرد. این خودرو ساخت کارخانه «رنو» در فرانسه بود. به همین بهانه در نوشتار پیش رو به بررسی تاریخ ورود این وسیله نقلیه به کشورمان پرداختهایم
گروه تاریخ – ماجرای ورود نخستین خودرو به ایران، کمی عجیب و غریب است. سال 1279ش بود که مظفرالدینشاه قاجار، هنگام بازدید از کارخانه رنو، سفارش دو دستگاه خودرو برای خودش داد. این خودروها در آذر همان سال وارد ایران شدند و اگر کمی به این تاریخ با تساهل نگاه کنیم، این روزها صد و بیست و سومین سالروز ورود خودرو به کشور ماست. اتومبیلهای مظفرالدینشاه را دو راننده یا به قول قدیمیها «شوفر» فرانسوی هدایت میکردند. این اتومبیلها را در پاریس بهوسیله راهآهن و کشتی و از طریق روسیه و دریای خزر به ایران فرستادند. مردم به این اتومبیل مظفرالدین شاه «کالسکه آتشی» میگفتند. این اتومبیلها سرعتشان از ۴۰ کیلومتر بر ساعت تجاوز نمیکرد و ظرفیت آن چهار نفر بود. آخر و عاقبت این دو خودرو، خیلی جالب نیست. یکی از آن ها همان بین راه، به دلیل نقص فنی از حیّز انتفاع خارج و دیگری هم بعدها، هنگام ترور نافرجام محمدعلی شاه با نارنجک در مسیر دوشانتپه منفجر شد. خوب است بدانید که بعد از مظفرالدینشاه، احمدشاه قاجار دومین شاه ایران است که اتومبیلی خریداری و سوار شدن بر آن را تجربه کرد.
ماجرای خرید خودرو برای احمدشاه
نقل است که ناصرالملک که مدتها در انگلستان و فرانسه زندگی کرده بود، هنگام انتصاب به مقام نیابت سلطنت برای احمدشاه خردسال یک دستگاه اتومبیل را به هزینه دولت ایران از اروپا خریداری کرد. این اتومبیل راهی تهران شد و مورد استفاده دربار قرار گرفت. به غیر از دربار قاجار، سیاحان اروپایی نیز نخستین اتومبیلها را وارد ایران کردند، ولی بعدها در میان سیاستمداران و ملاکان بزرگ و تجار سرشناس، به خصوص تجار بوشهری همچون حاج امینالتجار و معین التجار بوشهری و دیگر تجار یزدی، شیرازی و کرمانی، خرید اتومبیل باب شد و به نوعی نشانه اشرافیت و چشم و همچشمی تجار از هم بود.
نخستین قانون گذاری برای خودرو
از سال ۱۲۸۹ و پس از گذشت چهار سال از صدور فرمان مشروطیت، قانون مالیات شهری بر وسایل نقلیه از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و دولت اجازه یافت از هر اتومبیل، ماهانه پنج تومان مالیات دریافت کند. این هزینه آنقدر زیاد بود که تنها مرفهین جامعه از عهده پرداخت آن برمیآمدند. همچنین مالیاتهایی برای گاریهای اسبی، صاحبان اسب، الاغ، شتر و دوچرخه وضع شد. طبق این قانون، چنان چه اتومبیلی از خارج تهران وارد میشد، صاحبش ملزم به پرداخت یک تومان مالیات و عوارض بود. وسایل نقلیه مخصوص دربار، ماموران سیاسی دولت و کارکنان نظامی و سیاسی دولتهای خارجی، ارتش، بهداری و بلدیه از پرداخت مالیات معاف بودند. اتومبیل در ابتدا نتوانست در بین مردم به محبوبیت برسد، زیرا وضعیت راهها بهگونهای نبود که بتوان در آن با اتومبیل تردد کرد. نیاز به راههای مناسب برای رفت و آمد اتومبیل باعث شد روسها در سال ۱۲۸۵ش جاده جلفا-تبریز را احداث کنند. بعدها و در سال ۱۲۸۸ش نیز، جاده انزلی-رشت-قزوین ساخته شد.
تاسیس راهنمایی و رانندگی
اولین خیابانی که در ایران رنگ آسفالت بهخود دید، میدان توپخانه بود که آن را به مناسبت ورود ملک فیصل اول پادشاه عراق آسفالت کردند. گسترش راهها و ایجاد سنگفرشها در تهران سبب شد که اتومبیل، دوباره بهوسیلهای محبوب و تجملی برای اعیان و اشراف بدل شود. گسترش و آبادانی راههای شوسه و خیابانها، بر تعداد اتومبیلها افزود، اما چون قانون مشخصی برای کنترل وضعیت خودروها وجود نداشت، هرجومرجی عظیم در عبور و مرور اتومبیلها به وجود آمد. درنهایت، پس از تاسیس بلدیه تهران در سال ۱۲۸۵ش، بهمنظور بهبود شرایط زندگی شهری، قوانین عبور و مرور مشخصی برای اتومبیلها، درشکهها و کالسکهها وضع و برای اجرای این قوانین، اداره عبور و مرور – جد اعلای اداره راهنمایی و رانندگی امروز – ایجاد شد. در میدان توپخانه آژانی از اداره عبور و مرور میایستاد و بر سکوی جایگاهش فانوسی چهار طرفه با شیشههای سبز و سرخ نصب و در آن لامپی کار گذاشته شده بود که با کلیدی که در اختیار آژان بود، فرمان ایست و حرکت داده میشد.
آغاز صدور گواهینامه
اتومبیل خیلی زود و بهسرعت توانست زندگی شهری را متحول کند. تسهیل امر جابهجایی و حملونقل بارها، تجارت و بازرگانی را هم آسان کرده بود. این وسیله که ابتدا به عنوان ابزاری تجملی در دست اعیان و اشراف شهرت داشت، خیلی زود به وسیلهای برای تسهیل امور عامه مردم تبدیل شد. ضرورت ایجاد ساختاری مناسب برای حملونقل و جابهجایی عمومی در شهر، سبب شد در سال ۱۳۰۵ تعدادی اتوبوس از دانمارک خریداری شود. در همین سال، لایحه تاسیس شرکت اتوبوسرانی از مجلس شورای ملی گذشت و اجازه تاسیس اتوبوسرانی شهری هم به شرکتی دانمارکی واگذار شد و اتوبوسهای این شرکت، در هفتخط مشغول به کار شدند. بد نیست یادآوری کنیم که پس از جنگ جهانی اول تعداد خودروها در ایران و بهخصوص در تهران بهصورت چشمگیری افزایش یافت. این افزایش خودرو در تهران با رشد ترافیک و بیقانونی در مقررات رانندگی همراه بود و سرانجام نظمیه تهران در سال ۱۲۹۵ش بخشنامهای خطاب به رانندگان خودروهای خصوصی و عمومی صادر کرد تا در اداره نظمیه حضور یابند و امتحان رانندگی بدهند و خودروهایشان را شمارهگذاری کنند. به این ترتیب، شمارهگذاری خودرو و اخذ گواهینامه رانندگی باب شد.
خودرو هم سنگ مسکن!
اتومبیل رفتهرفته به یکی از بهترین و پرسودترین وسایل نزد ایرانیان تبدیل شد و شغلهای مرتبط با این صنعت، از پردرآمدترین کسبوکارها در ایران به حساب میآمد، بهطوری که هرکسی دوست داشت در این صنعت و حرفه وارد شود. رانندگان (شوفرها) اتومبیلها در شهر با انگشت نشان داده میشدند و نزد کسبه و مردم از احترام خاصی برخوردار بودند. واردات خودرو در حدود سال ۱۳۱۰ش از مرز سه هزار دستگاه در سال گذشت. اتومبیل بهقدری در بین ایرانیان محبوب شد که اولویت اول هر جوان شهری، خرید یک دستگاه اتومبیل بود. اتومبیل خیلی زود خودش را به جایگاه مسکن در بین ایرانیان رساند و به مهمترین اولویت زندگی آن ها بدل شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 221
جوابیه وزارت راه و شهرسازی به گزارش « نهضت مسکن به ٢ روایت»
وزارت راه و شهرسازی در واکنش به گزارش روز سه شنبه 30 آبان روزنامه خراسان که تیتر یک روزنامه شد، جوابیه ای ارسال کرده است که متن کامل آن در ادامه آمده است:
ساخت حدود یک میلیون و ٩٠٠ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در سراسر کشور
وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم در راستای اجرای سیاست های توسعه مسکن اقدامات متعدد را تاکنون از جمله ساخت حدود یک میلیون و ٩٠٠ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در سراسر کشور، پیگیری برای تسهیل در تأمین مالی خدمات زیربنایی و روبنایی، پرداخت سهم صندوق ملی مسکن برای تامین خدمات زیربنایی و افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن و کاهش نرخ سود بازپرداخت تسهیلات انجام داده است.
همچنین دیگر اقدامات دو سال اخیر شامل همکاری در پرداخت تسهیلات مسکن، پیگیری برای کاهش هزینه های بیمه تأمین اجتماعی و مالیات پروژه های نهضت ملی مسکن، تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان ها،ساماندهی مشاورین املاک و همکاری در اصلاح صلاحیت های درخواست کنندگان مجوز بنگاه مشاور املاک، پیگیری ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگهی املاک مسکونی، ایجاد بستر ثبت رایگان قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر در سامانه ثبت املاک و مستغلات و پیگیری و همکاری با مجلس شورای اسلامی در تدوین طرح «تنظیم و ساماندهی بازار زمین،مسکن و اجاره بها» است.
در ادامه به طور مختصر جزئیات هر یک از عملکردها توضیح داده می شود.
اجرای طرح نهضت ملی مسکن به منظور کمک به افزایش عرضه مسکن
نهضت ملی مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی با هدف ایجاد ثبات قیمتی در بازار مسکن و تعادل بخشی از ابتدای دولت سیزدهم در حال اجراست. تاکنون در قالب نهضت ملی مسکن بیش از یک میلیون و ٨٦۷ هزار و ۷١٩ واحد مسکونی به شکل انبوه سازی، واگذاری زمین با اجاره ٩٩ ساله، نوسازی بافت فرسوده، نوسازی مسکن روستایی، ساخت مسکن کارکنان نیروهای مسلح، پرداخت تسهیلات خودمالکی مسکن و تکمیل مسکن مهر در حال انجام است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در بیان جزئیات احداث واحدهای نهضت ملی مسکن، توضیح داد: هم اینک در بخش واگذاری اراضی ٩٩ ساله به صورت انفرادی و گروهی در شهرها به تعداد ٣۷١ هزار و ٣٣٨ واحد، واگذاری اراضی با اجاره ٩٩ ساله به صورت انفرادی و گروهی در روستاها به تعداد ٤٣ هزار و ٤٣٦ واحد و انبوه سازی در اراضی با اجاره ٩٩ ساله به تعداد ٥٠٠ هزار و ۷٦٢ واحد در حال اجراست.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن افزود: علاوه بر آن، تعداد ٢١٠ هزار و ١٥٥ واحد نیروهای مسلح،١٥٨ هزار و ٥٣٦ واحد در قالب نوسازی بافت های فرسوده، ١٤٣ هزار و ٦۷۷ واحد خودمالکی شهری، ٣٣١ هزار و ١٥١ واحد مسکن روستایی و تکمیل ١٠٨ هزار و ٦٦٤ واحد مسکن مهر در سراسر کشور نیز در حال اجراست.
پیگیری برای تسهیل در تأمین مالی خدمات زیربنایی و روبنایی
با عنایت به پیگیری های صورت گرفته و بر اساس بند ص تبصره ١١ ماده واحده قانون بودجه سال ١٤٠٢؛ به منظور تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح(پروژه)های تامین خدمات زیربنایی و روبنایی طرح های حمایتی تامین مسکن، امکان تهاتر اراضی دولتی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداری ها، استانداری ها (از طریق سازمان ذی ربط)، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بر اساس قیمت کارشناسی و به صورت ترک تشریفات وجود دارد.
پرداخت سهم صندوق ملی مسکن برای تامین خدمات زیربنایی
در راستای اجرای مصوبات ششمین جلسه شورای عالی مسکن، تاکنون قریب به ٣٥٠٠ میلیارد تومان، از محل منابع صندوق ملی مسکن برای تأمین خدمات زیربنایی هزینه شده و مقرر است وزارت نیرو و استانداری ها، هریک به همین میزان نسبت به تأمین مالی زیرساخت ها اقدام نمایند.
افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن و کاهش نرخ سود بازپرداخت تسهیلات
با عنایت به پیگیری های صورت گرفته، سقف تسهیلات ساخت مسکن در مناطق شهری به ٥٥٠ میلیون تومان افزایش یافته و ضمناً نرخ این تسهیلات از ٢٣ درصد به ١٨ درصد برای پروژه های حمایتی مسکن کاهش یافته است. همچنین بر اساس مصوبه اخیر هیئت محترم وزیران، سقف تسهیلات ساخت مسکن در مناطق روستایی، از ٢٠٠ میلیون تومان به ٣٥٠ میلیون تومان (با نرخ ٥ درصد) افزایش یافته است.
همکاری در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن
برنامه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان واجد شرایط در دستور کار بوده و طی ٦ ماه ابتدایی امسال به بیش از ٤٠ هزار متقاضی این تسهیلات پرداخت شده است.
پیگیری برای کاهش هزینه های بیمه تأمین اجتماعی و مالیات پروژه های نهضت ملی مسکن
به منظور کاهش با عنایت به پیگیری های صورت گرفته، قانون ماده ٥ بیمه کارگران ساختمانی اصلاح گردیده و هزینه های بیمه مذکور کاهش یافته است.
همچنین به منظور کاهش هزینه های مالیات پروژه های حمایتی مسکن و به استناد بند الف تبصره ١١ ماده واحده قانون بودجه سال ،١٤٠٢ «مالیات طرح(پروژه)های مسکن مهر بابت هر واحد مسکن مهر و واحدهای احداثی قانون جهش تولید مسکن (شامل ساخت، آماده سازی، محوطه سازی، زیربنایی و روبنایی) برای سال های ١٣٩٨ تا سال ١٤٠٢ در طرح(پروژه)های تفاهم نامه سه جانبه با سازندگان و تعاونی ها و پیمانکاران فرعی طرف قرارداد با آن ها با هر نوع قرارداد و با معرفی وزارت راه وشهرسازی معادل ٣٠٠ هزار تومان برای هر واحد تعیین شده و هیچ گونه مالیات دیگری به غیر از مالیات بر ارزش افزوده بابت خرید مصالح به این طرح(پروژه)ها تعلق نمی گیرد.»
تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان ها
به منظور کنترل بازار املاک و مستغلات در سطح تمامی استان های کشور، دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل املاک و مستغلات استان ها تشکیل شده است. این کارگروه حسب دستورالعمل اجرایی تدوین شده، می بایست چهار موضوع؛ -١ساماندهی بنگاه های مشاورین املاک -٢ شناسایی و برخورد با اخلالگران عرضه مسکن و زمین -٣ تسریع در شناسایی خانه های خالی -٤ پیگیری وام ودیعه مسکن در استان ها را پیگیری و عملیاتی نماید.
ساماندهی مشاورین املاک و همکاری در اصلاح صلاحیت های درخواست کنندگان مجوز بنگاه مشاور املاک
در راستای ساماندهی بنگاه های مشاورین املاک و برخورد با مشاورین املاک متخلف، از ظرفیت دستگاه های متعدد و ذی ربط در این خصوص استفاده می شود. در این راستا تاکنون ٩۷،٦٦٦ بازرسی از ١۷٦،٥٣٢ مشاورین املاک فعال در سطح استان های کشور صورت پذیرفته که این امر منجر به پلمپ ۷،٠٤٤ مشاور املاک متخلف و اخذ جریمه تعزیراتی به میزان ٢١٤.٤ میلیارد تومان شده است.
پیگیری ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگهی املاک مسکونی
ضوابط ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگاهی املاک مسکونی و نحوه درج آگهی در این سکوها توسط وزارت راه و شهرسازی به وزارت صمت اعلام و جلسات متعددی با دستگاه های مربوطه برگزار شده است. لازم به ذکر است در سکوهای مذکور، امکان احراز هویت ثبت کننده آگهی و همچنین تایید ثبت ملک آگهی شده در سامانه ملی املاک و اسکان به صورت اختیاری ایجاد شده است و اقدامات لازم جهت توسعه امور مربوط به ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگاهی برای کاهش اثرات منفی این سکوها در دستور کار قرار دارد.
ایجاد بستر ثبت رایگان قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر در سامانه ثبت املاک و مستغلات
در راستای اجرای ماده (١٨) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر امکان ثبت کلیه معاملات املاک و مستغلات کشور توسط متعاملین در سامانه ثبت املاک و مستغلات، ایجاد بستر ثبت رایگان قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر در سامانه مذکور فراهم شده و تاکنون بیش از ٣٨ هزار قرارداد به صورت رایگان بین موجر و مستاجر ثبت گردیده و برای آنان کد رهگیری صادرشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 266
15 قلق کاربردی برای خرید اینترنتی
خرید کالا، غذا و ... بهصورت مجازی این روزها فراگیر شده، همه ما نکات مربوط به ایمنی خرید را میدانیم اما کمتر درباره اینکه چطور با استفاده از نظرات خریداران قبلی انتخاب بهتری داشته باشیم، اطلاعاتی داریم
سیدمصطفی صابری | روزنامهنگار- خرید اینترنتی کالا، خدمات یا غذا و نان و خیلی چیزهای دیگر به وسیله سایت فروشگاههای بزرگ، آنلاینشاپها، پیجها و کانالها و هر مسیر دیگری مدتهاست که در زندگی روزمره ما جایش را باز کرده است و به خصوص از چند سال قبل با شیوع پاندمی کرونا و حضور جدیتر کسب وکارها در فضای مجازی و از طرفی ضرورت خرید غیرحضوری، این عادت تثبیت هم شد و تا امروز هم قوت گرفته. بیشتر ما حین خرید اینترنتی به ایمنی جایی که از آن خرید میکنیم، درگاه بانکی و این قبیل نکات توجه میکنیم. گاهی از امکانات سایت یا اپلیکیشنها برای مقایسه کالاها استفاده میکنیم و در نهایت نگاهی سریع به امتیازی که آن کالا، خدمات یا غذا از مشتریان قبلی گرفته، میاندازیم. درحالیکه اگر بخواهیم خریدی خوب، مطمئن و جذاب داشته باشیم باید بدانیم فوت و فن خرید اینترنتی چیزی بیشتر از این روال مرسوم و ساده است. شاید ماجرا چندان پیچیده نباشد، اما هرچه به نکات بیشتری دقت کنیم خرید بهتری خواهیم داشت، بهخصوص اینکه حین خرید اینترنتی امکان دیدن کالا را نداریم، از مراحل ارسالش با خبر نیستیم و وقت و پولمان را هم برای خرید صرف کردهایم. در این پرونده میخواهیم فراتر از نکات همیشگی درباره ایمنی خرید، توجه به نماد اطمینان، رعایت اصول در اتصال به درگاهها و نکاتی که دیگر همه میدانیم، درباره این صحبت کنیم که چطور در یک سایت، اپلیکیشن یا پیج و کانال، میتوانیم با رصد امتیاز و کامنت دیگران خرید بهتری داشته باشیم. با ما همراه باشید.
1- امتیاز 5 را خیلی جدی نگیرید
در بیشتر فروشگاههای اینترنتی که کالا یا غذایی فروخته میشود، بیشترین امتیازی که کاربران میتوانند بدهند 5 است. در مواردی امتیاز 10 هم وجود دارد، اما نکته کلی این است که امتیازهای کامل کاربران چندان قابل اعتنا نیستند. وقتی با چنین امتیازی مواجه میشوید باید تعداد رای دهندهها را بررسی کنید. شاید آن فروشگاه یا رستوران تا بهحال خدمات فراگیری نداشته و بهطور معمول هم رایدهندهها اگر زیر 100 نفر باشند بخش زیادی از آنها شامل دوستان و آشنایان خود آن فرد میشوند. گاهی هم سایت یا اپلیکیشن در حال سانسور یا جهتدهی به آرا و نظرات است، اما اگر تعداد رای دهندهها بالا بود و به سایت هم اطمینان دارید امتیاز کامل میتواند واقعی باشد.
2- به بخش نظرات خودتان بروید
اگر میبینید تمام نظرات مثبت است به بخش نظرات پروفایل خودتان بروید. همیشه نظرات شما آنجا آرشیو شده و میتوانید ببینید به نظراتتان پاسخ داده شده یا نه؟ اصلاً نظرات تایید شدهاند یا نه؟ اگر نظراتتان به بهانهای مثل رعایت نکردن اصول و... تایید نشده بود یعنی نظرات منفی دیگران هم تایید نشده و جایی که از آن خرید میکنید فقط نظرات مثبت را منعکس میکند. ترکیب امتیاز و کامنت در کنار هم اطمینان بهتری درباره نوع خدمات به شما میدهد.
3- صفر را هم جدی نگیرید
وقتی سیستم امتیازدهی صفر تا 5 باشد ممکن است بسیاری از کاربران طیف امتیازها را در نظر نگیرند و براساس رضایت نسبی امتیاز کامل و براساس نارضایتی نسبی هم امتیاز صفر را بدهند. اینجاست که امتیازها چندان قابل اعتنا نیست. بهطور مثال گاهی یک خریدار غذا بهخاطر دیر رسیدن پیک ناراحت است، اما بهجای آنکه درخصوص نوع ارسال امتیاز دهد با ناراحتی به کیفیت غذا امتیاز پایینی میدهد. در اینباره هم تعداد بالای نمره منفی مهم است و نباید نادیده بگیرید، اما یکی دو امتیاز پایین را خیلی جدی نگیرید.
4- چرا خریداران کامنت میگذارند؟
فراموش نکنید بسیاری از فروشگاههای اینترنتی برای اینکه خریداران را به مشارکت ترغیب کنند، امتیازهایی را بهعنوان باشگاه خوانندگان بابت کامنت و امتیاز به محصولی که خریداری شده، میدهند. برای همین خیلی از کامنتها و نظرات واکنش واقعی خریدار به کیفیت مدنظرش نیست و صرفاً فعالیتی برای دریافت کد تخفیف و بالارفتن امتیاز در باشگاه مشتریان است. در چنین شرایطی کاربر به امتیازی که میدهد، دقت نمیکند. کامنت را هم خلاصه و در حد گفتن جملاتی کلی مثل «خوب بود»، «پیشنهاد میکنم بخرین» و... میدهد، اما کامنت واقعی توضیح کاملتری از کیفیت کالا یا غذا، شرایط ارسال و چیزهای دیگر است. برای همین باید کامنتهای واقعی را تشخیص دهید تا اسیر کامنتهای هیجانزده یا باری بههر جهت نشوید و با بررسی نظر واقعی خریداران اقدام کنید.
5-کامنت خریداران مشخص است؟
بسیاری از سایتها فقط ارسال نظر را برای خریداران یک کالا یا غذا مجاز میکنند و فردی که خریدار نبوده، نمیتواند نظری بدهد، اما در بسیاری از سایتها و برنامههای اینترنتی هر کسی میتواند نظر بدهد. بهطور مثال زیر پست یک رستوران در اینستاگرام هر کسی میتواند نظر بدهد درحالیکه شاید رقیب یا رفیق آنها باشد. در برخی از سایتها هم امکان نظر دادن برای همه فراهم است، اما کامنت خریدار از کاربر معمولی متمایز میشود تا شما بدانید فردی که نظر میدهد صرفاً نظرش را گفته یا تجربه خرید داشته است؟
6- به تصاویر ارسالی از کالا یا غذا دقت کنید
در بسیاری از سایتها این امکان فراهم است که کاربران و خریداران بتوانند از خریدشان تصویری بگذارند. تصاویر سایتها از غذاها و کالاها بهطور معمول آتلیهای و شیک است، طوریکه با ویژگیهای واقعی آن کالا یا غذا مطابقت ندارد، اما تصویری که کاربر منتشر میکند دید واقعیتری به شما میدهد تا بدانید کالا چه ویژگیهایی دارد، بستهبندی و نوع تحویلش چگونه است؟ ابعادش چطور است و...
7- نظرات اینفلوئنسرها را جدی نگیرید
بسیاری از بلاگرها در ازای پول برای کالاها، رستورانها و... تبلیغ میکنند. هرچند تظاهر میکنند که با صاحب آن فروشگاه یا رستوران رفیق هستند، کالایی را خریدند یا هدیه گرفتند، اما پشت همه اینها تجارت و سود خود آنهاست. برای همین نظرات آنها را مثل کامنت یک خریدار واقعی در نظر نگیرید.
8- استوری کاربران چطور؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دوست، آشنا یا فامیلتان حراج و جشنواره یک فروشگاه یا سینی چند نفره یک رستوران را در استوریهایش تبلیغ کرده باشد. شاید آن فرد بلاگری با دنبالکننده زیاد نباشد، اما این نوع تبلیغ برای خیلی از مارکتها بهتر از تبلیغ یک بلاگر است؛ چون اساساً در ذهن مخاطب تبلیغ محسوب نمیشود و از جنس بیان تجربه است. البته در چنین مواقعی پای پول در میان نیست و افراد برای یک کد تخفیف و... این کار را انجام میدهند.
9- کامنت اینستاگرامی یا کامنت سایتها؟
پلتفرمهای فروش آنلاین اعم از سایت و اپلیکیشن، ممکن است در چهارچوب قوانینی که مخاطب نخوانده، اما پذیرفته اجازه دستکاری در کامنتها را داشته باشند. اما بهطور معمول در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام امکان این کار برایشان فراهم نیست. برای همین اگر میخواهید دقیقتر فضا را رصد کنید به پیجشان سر بزنید و ببینید مخاطب تا چهحد راضی است. توجه داشته باشید که بیشتر اوقات فردی که راضی است، نظری نمیدهد، اما بهطور معمول خریدار ناراضی کامنت میگذارد. برای همین یک منبع را ملاک قرار ندهید و برآیند نکاتی را که گفتیم،بررسی کنید تا به نتیجه برسید. بهطور مثال در اینستاگرام هر کسی میتواند یک یا چند پیج فیک داشته باشد و زیر پست یک رستوران، رقیبش را تخریب کند یا برای خودش مثل مشتری معمولی تبلیغ کند.
10- هدفتان از خرید را مشخص کنید
بسیاری از سایتها این قابلیت را دارند که کامنتهای کاربران و خریداران را دستهبندی میکنند، طوریکه بدانید خرید یک کالا براساس کیفیتش مهم است یا براساس قیمت یا برمبنای خدمات پس از فروش، نوع بستهبندی و چند آیتم دیگر. خود شما هم میتوانید براساس این آیتمها بعد از خرید نمره بدهید تا به بقیه کاربران کمک کنید. اگر شما هدف و توقعتان را از خرید یک کالا مشخص کنید، اینجاست که برآیند نظر کاربران بسیار مفید است. بهطور مثال اگر چیزی را برای هدیه میخرید شاید اصل بودن یا بستهبندی برایتان مهم باشد. اگر برای استفاده میخرید، شاید کاربردی بودن آن. اگر قیمت کمی دارد شاید بخواهید بدانید از نظر خریداران قبلی بهاندازه قیمتش میصرفد یا نه. در ضمن وقتی برآیند نظرات را مطالعه میکنید به نکته مهم دیگری هم توجه کنید. بعضی از فروشگاهها تصویر کالایی را میگذارند، اما سایز، رنگ و ابعاد آن کالا مثل تصویر نیست. اینجاست که نظرات خریداران بهکار شما میآید، بهخصوص اگر روی این مورد حساس هستید.
11- مخاطب هدف یک کالا کیست؟
گاهی ممکن است تمام یا بیشتر نظرات و امتیازهای مربوط به یک کالا مثبت باشد، اما چیزی که به دست شما میرسد انتظارتان را برآورده نکند. اینجاست که باید با یک بررسی ضمنی و بهطور حدودی مخاطب هدف آن کالا یا غذا را حدس بزنید. اینبار مثال را سمت خدمات کافهها ببریم. گاهی برخی کاربران و مشتریان به طعم یا نوع بستهبندی یک کافه عادت کردهاند و بسیاری از افراد هم یک بار خرید داشتهاند و دیگر سراغ آنجا نرفتند که نظرشان در تیررس شما باشد. از طرفداران یک رستوران یا کافه که بهخاطر ویژگیهای خاصی مشتری همیشگی هستند باید انتظار داشت تا برای آن ویژگی رعایت شده نظر مثبت بگذارند، اما شاید سلیقه شما با این موضوع همخوانی نداشته باشد. اینجا نه کافه خلف وعده کرده، نه خریدار نظر دروغ گذاشته، بلکه اساساً موضوع چیز دیگری است.
12- پرسش و پاسخها مهم است
در بسیاری از پیجهای فروش آنلاین سوالات پرتکرار درباره یک موضوع در بخش نظرات پین میشوند یا بهخاطر لایک و بحث بیشتر کاربران جزو اولین نظرات هستند. در خیلی از فروشگاههای اینترنتی هم امکان سوال و جواب هست یا در مواردی خود سایت ابهامات را برطرف میکند. این سوال و جوابها بسیار عینیتر و کاربردیتر از کامنتها هستند و چشمانداز بهتری پیشروی شما برای خرید قرار میدهند. حتی لحن پاسخ مدیر سایت یا فروشگاه هم موثر است. کسیکه با لحن بد یا بیحوصلگی پاسخ میدهد، قاعدتاً بعد از خرید هم خدمات ضعیفی خواهد داشت. در ضمن بین این چالشهاست که واقعی بودن ادعای فروشنده راجع به سایز کفش، اصل بودن یا ایرانی بودن برنج رستورانش و ... بهتر مشخص میشود.
13- لایک و دیس لایک یک کامنت
کامنت مخاطبان یک چیز است، واکنش بقیه به آن کامنت چیز دیگر. گاهی یک کامنت توام با حجم زیادی از دیس لایکها شده که نشان میدهد بقیه با نظرش موافق نیستند یا در جوابش نکاتی را نوشتهاند. توجه به این موضوع هم میتواند به شما در تشخیص ادعای کاربر یا خریدار کمک کند.
14- کامنتها را سورت کنید
یکوقت در حال خرید تیشرتی معمولی هستید نیازی نیست به همه این نکات توجه کنید، اما اگر میخواهید گوشی و لپتاپ بخرید، بد نیست از سورت کردن کامنتها غافل نشوید، یعنی براساس امکانات سایت، کامنتها را براساس جدیدترین دیدگاه، نظرات خریداران (در این حالت کامنت افرادی که خریدار نبودند، حذف میشود) و مفیدترین دیدگاه دستهبندی کنید. در حالتی که مفیدترین دیدگاهها را انتخاب کردید، درخود سایت نظر خریداری که بهترین نظر را درباره محصول داشته و بیشترین لایک را از بقیه گرفته، بالا میآید. در بخش معرفی کالاها هم این امکان وجود دارد که ترتیب ارائهشان براساس نظر و پیشنهاد خریداران باشد، اما همانطور که گفتیم باید دقت کنید که امتیاز یک محصول براساس چند رای محاسبه شده است.
15- رضایت کدام مشتری؟
یکی دیگر از مواردی که در پیجها و کانالهای فروش اینترنتی برای جذب مشتری دیده میشود، انعکاس رضایت مشتریهاست که میتواند تا حدی هم مبنا باشد، اما بهتر است وقتی قرار است از چنین فروشگاههایی خرید کنید، آنها را بشناسید یا کسی را بشناسید که قبلاً خرید کرده، به ادبیات رضایت مشتری هم دقت کنید تا ساختگی نباشد. اگر یک فروشگاه، نشانی داشته باشد که در صورت لزوم حضوری هم مراجعه کنید که چه بهتر.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 286
طلاق از تازهعروس خبرچین
واکاوی روانشناسانه ماجرای شوهری که 9 ماه بعد از عقد، درخواست جدایی از همسرش را داده چون همه چیز زندگیشان را به همه گفته است
وقتی دو نفر با هم ازدواج میکنند، باید بدانند که برخی موارد و مشکلات در زندگی مشترک خصوصی است و کسی نباید از آنها باخبر شود. چند روز قبل زوج جوانی برای جدایی به یکی از شعبههای دادگاه خانواده رفتند که خبر آن بازنشر زیادی در سایتها داشت. قاضی با دیدن دختر جوان که تازه ۲۰ ساله شده بود، گفت: «دخترم فکر نمیکنی طلاق گرفتن بعد از ۹ ماه زندگیمشترک تصمیم درستی نباشد؟!» دختر که شیدا نام داشت، گفت: «آقای قاضی من راضی به جدایی نیستم، همسرم میثم درخواست طلاق داده است.» در ادامه مروری کوتاه بر ماجرای این طلاق خواهیم داشت و از راهکارهای زندگی با همسر خبرچین زیر یک سقف خواهیم گفت.
نویسنده : فریبا البرز | کارشناسارشد مشاوره خانواده
شیدا درباره همه مسائل با دیگران دردل میکند
پسر جوان از جا برخاست و گفت: «جناب قاضی، حدود یک سال قبل از مادرم خواستم که به خواستگاری شیدا برویم و ازدواج کنیم اما حالا پشیمانم چراکه بعد از ۹ ماه زندگیمشترک، من مدام از اطرافیان حرفهایی میشنوم که مربوط به زندگی خصوصیام است. اطرافیان مدام به خودشان اجازه میدهند در زندگی ما دخالت و اظهار نظر کنند. وقتی بیشتر دقت کردم متوجه شدم که شیدا درباره همه مسائل زندگی مشترکمان با فامیل و دوست و آشنا درددل میکند. من دیگر تحملش را ندارم آقای قاضی. در این ۹ ماه زندگی این خانم همه چیز را به همه گفته است هرچه به او تذکر میدهم بیفایده است و میگوید من درددل کردم. چرا مادر شیدا باید بداند من در خانه چه کار میکنم و چه میپوشم و چه رفتاری دارم؟ که به بهانه نصیحت یا راهنمایی جلوی دوست و آشنا مرا سکه یک پول کند». قاضی گفت طلاق که قطعاً راهحل مناسبی برای شما نیست و باید ابتدا به ۲ ماه کلاس مشاوره ارجاع شوید(منبع: خبرآنلاین).
چرایی خبرچینی بعضی همسرها
در بیشتر موارد، خبرچینی همسر به دلیل نداشتن بلوغ فکری و داشتن شخصیت وابسته یا نبود صمیمیت کافی و نداشتن مهارت گفتوگو بین زوجین است. گاهی هم شما نمیتوانید شنونده خوبی برای حرفها و درددلهای همسرتان باشید و نتوانستید با گفتوگوی سازنده به حل مشکلات برسید؛ بنابراین همسرتان به این نتیجه میرسد که گفتوگو و تشریح ریز مسائل برای نزدیکان میتواند کمکی به زندگی کند، در حالی که این کار فقط پای دخالت دیگران را باز می کند و به آنها اجازه حضور در ریزترین مسائل را میدهد. برخی افراد هم چون قبل از ازدواج خیلی به خانواده وابسته بودند حالا که ازدواج کردهاند، میترسند که توجه و محبت اطرافیان خصوصا مادر را از دست بدهند و همه چیز را میگویند و حس میکنند باید آنان را راضی نگه داشت. این دسته معمولا اعتمادبهنفس لازم ندارند. همچنین والدینی که در کودکی سعی میکنند فرزندشان را درست مطابق میل خودشان تربیت کنند و طبق سلیقه خودشان فرزند حرف بزند و علایق داشته باشد و ... باعث میشوند فرزند واقعا به لحاظ شخصیتی رشد نکند و مستقل نشود. چنین فردی وقتی ازدواج میکند، نمیتواند کاری بدون نظر خانواده انجام دهد و از طرفی خانوادهاش هم حق ورود به زندگی و دخالت را هم برای خود قائل هستند.
از بین رفتن صمیمیت و امنیت با خبرچینی
برخی زوجین هم به دلیل بیتجربگی، برخی به دلیل وابستگی زیاد به خانواده و عدهای هم علت عادت و شخصیت پرحرف مسائل خصوصی زندگیشان را به مادر و اعضای خانواده و دوستان بازگو میکنند. گاهی خصوصیترین رفتارها یا حرفها به اطرافیان در همین شرایط منقل میشود. این رفتار به مرور زمان باعث از بین رفتن حس عشق و علاقه بین زوجین شده و امنیت و صمیمیت را در زندگی مشترک از بین می برد. مسلما کسی دوست ندارد در خانهای زندگی کند که دیوارهای شیشهای داشته باشد!
چه باید کرد؟
تا زمانی که یک زوج نتواند مسیر زندگیاش را از زندگی قبلی جدا کند، نمیتواند وارد مسیر رشد زندگی مستقل شود. رفتار زشت و نامناسب خبرچینی ابتدا باید ریشهیابی شود. واقعا عدهای از زشتی این کار اطلاع ندارند و به نظرشان مگر چه کار کردهاند که باید توبیخ شوند؟ مثلا ممکن است یک همسر خبرچین بگوید طبیعی است که مادرم بداند و دوست صمیمی من در جریان باشد چون آنها همیشه از زندگی من مطلع بودهاند. پس علتیابی این کار خیلی اهمیت دارد. در ادامه تعدادی از دلایلی را که باعث خبرچینی میشود ذکر می کنیم. بعد از ریشهیابی و پیدا کردن علت این کار محترمانه با همسرتان صحبت و ابراز نارضایتی کنید. احساستان را در آرامش بیان کنید، حد و مرز حریم خصوصیتان را مشخص کنید و به خانواده همسرتان توهین نکنید. در ضمن، خودتان الگوی مناسبی برای همسرتان باشید و حریم خصوصی زندگیتان را حفظ کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت روز
تعداد بازدید : 224
لعنتیهای اقتصاد ایران!
سید جلال فیاضی - info@khorasannews.com
۱. دو ماه پس از تولد خلق الساعه دلار جهانگیری طی یادداشتی با عنوان:"این ۴۲۰۰ تومانی لعنتی" در روزنامه خراسان ۲۶ تیرماه ۱۳۹۷ نسبت به گسترش رانتخواری ارزی و واردات بی رویه کالاهای لوکس و عدم تاثیر در کنترل قیمت ها هشدار دادم؛ اما گوش شنوایی نبود!
بنابر گزارشها در سال اول دلار جهانگیری ۱۸ میلیارد دلار ارز به واردات اختصاص یافت. در سال دوم کالاهای مشمول ارز ترجیحی به ۲۵ قلم کاهش یافت و طی ۴ سال حدود ۷۰ میلیارد دلار ترجیحی به واردات تخصیص یافت با وجود این، قیمت بسیاری از کالاها در بازار از جمله کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، دارو و تجهیزات پزشکی که مشمول ارز ترجیحی بودند، افزایش یافت که عملاً نشانه ناکارآمدی این طرح بود.
در سال ۱۴۰۰ ارز ترجیحی با پیشنهاد دولت رئیسی و همکاری مجلس از بودجه ۱۴۰۱ حذف شد و دولت و مقامات دولتی همزمان با حذف ارز ترجیحی اعلام کردند فقط ۴ قلم کالا در این جراحی اقتصادی گران خواهد شد. اما همه کالاها جهش قیمت چند برابری داشت. برای مقابله با گرانی، دلار ۲۸۵۰۰ تومانی فرزین جایگزین دلار ۴۲۰۰ تومانی جهانگیری شد. اما نرخ دلار افسار گسیخت و حتی از ۶۰ هزار تومان نیز عبور کرد. دولت با تمهیداتی آن را در حدود ۵۰ هزار تومان تثبیت کرد. اما کارکرد دلار نیمایی ۲۸۵۰۰ تومانی فرزین با دلار ۴۲۰۰ تومانی جهانگیری متفاوت نبود و رانت خواری و گرانی استمرار یافت. افشای فساد4/3میلیارد دلاری چای دبش که رکورد فساد تاریخ کشور را جابهجا کرده است، یک بار دیگر ناکارآمدی ارز چند نرخی را آشکار کرد. اکنون روشن است که ارز چند نرخی یکی ازآفتهای اقتصادسوز ایران است که جز فساد و رانت نتیجه دیگری بر اقتصاد ایران ندارد.
حال که از یکی از لعنتی های اقتصاد ایران سخن به میان آمد بد نیست از سایر لعنتیهای اقتصاد کشورمان نیز یادی بکنیم:
۲. دومین لعنتی اقتصاد ایران "شرکتهای دولتی" هستند؛ شرکتهایی که حدود ۷۰ درصد بودجه کشور را خارج از شمول دیوان محاسبات میبلعند و به کسی هم پاسخگو نیستند. شرکتهای دولتی منشا رانت، فساد، سفرهای خارجی، استخدام بیرویه نورچشمیهاودر یک کلام "حیاط خلوت جریانهای سیاسی" هستند. شرکتهای دولتی همه شرکتهای وابسته به ارکان کشور و به تعبیری شرکتهای حاکمیتی راشامل می شود.
۳. "اقتصاد ناکارآمد دولتی "سومین بلایی است که بر جان اقتصاد ایران افتاده است. اگرچه گفته میشود ۷۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است ولی با سیاستها و دخالتهای گسترده دولتها درامور بخش خصوصی به جرئت میتوان گفت همه اقتصاد ایران دولتی است. دولتها صرف نظر از گرایش های سیاسی اصولاً در تصدیگری اقتصاد ناکارآمد و شکست خورده هستند. آنها در بهترین وضعیت و کارآمدترین شکل میتوانند سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت و نظارت بر اقتصاد را به خوبی عهدهدار شوند.
۴. لعنتی چهارم "قانون گریزی و مسئولیت ناپذیری" است. مهمترین سند جمهوری اسلامی پس از قانون اساسی سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور است که تنها دو سال دیگر از آن باقی است. بر اساس این سند " جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل"
این که اولین سند چشم انداز جمهوری اسلامی ناکام مانده، واقعیت تلخی است که که از پذیرش آن گریزی نیست، اما تلختر این که هیچ کس مسئولیت آن را بر عهده نمیگیرد. قوانین برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه برای تحقق چشم انداز ۲۰ ساله تصویب شدند اما در خوشبینانهترین وضعیت هر کدام از این برنامهها کمتر از ۲۰ درصد اجرا شده است و هیچ نهاد، سازمان، شخص و دولتی مسئولیت این ناکامیهای بزرگ و راهبردی را بر عهده نمیگیرد.
"قانون گریزی و مسئولیت ناپذیری "در همه بخشهای کشور جریان دارد. همین روزها که تشت رسوایی فساد4/3 میلیارد دلاری چای دبش واژگون شده است یک بار دیگر شاهد بازی "کی بود کی بود من نبودم" هستیم. دولتهای رئیسی و روحانی هر یک دیگری را متهم می کنند. البته رئیس قوه قضاییه اعلام کرده که کمتر از یک درصد این ارز در دولت روحانی تخصیص داده شده است. در هر حال مردم همه فسادها و از جمله این فساد بزرگ را برای دولتها فاکتور نمیکنند بلکه به حساب نظام میگذارند!
جالب این که پایگاه خبری نورنیوز (نزدیک به شورای عالی امنیت ملی) کشف این فساد بزرگ را ناشی از گزارش رقبای چاپ دبش دانسته نه اشراف و نظارت دستگاههای نظارتی! بنابراین هیچ دستگاهی نمیتواند برای کشف این فساد بزرگ برای خود نوشابه باز کند.
۵. و بالاخره لعنتی پنجم اقتصاد ایران"عدم شفافیت" است. عدم شفافیت همه تار و پود اقتصاد کشور را در بر گرفته است. دسترسی به فعالیتهای اقتصادی وثروت افراد به ویژه صاحب منصبان، مقامات و شخصیتهای کشور غیر ممکن است. پایگاه خبری نورنیوز در همان گزارش با عنوان از "چای سیاه" تا"شکر سفید "از ابهامات جدی در واردات شکر سخن گفته است و این تنها مورد از ابهامات اقتصادی کشور نیست.
در فساد دبش دولت اعلام کرده ۶۰ تن از مدیران مرتبط را برکنار(بخوانید جابهجا) کرده است، بدون آنکه میزان نقش و سهم آنها را شفاف سازی کند یا پرونده آنها را به قوه قضاییه بفرستد. نقش آفرینی این تعداد مقام دولتی در این فساد که قطعا بیشتر از اینها هستند، بیانگر "فساد سیستماتیک "در اقتصاد ایران است و در فساد سیستماتیک باید رد پای شخصیتها، صاحب منصبان یا آقازادهها، دامادها، برادرزاده ها، خواهر زاده ها و سایر بستگان آنها را جستوجو کرد.
دکتر قالیباف در ۲۸ آذر ۱۳۹۸ گفت: "ما یک ائتلاف سیاسی نیستیم، ما یک خیزش هستیم برای نجات اقتصاد کشور. ما یک خیزش هستیم برای جلوگیری از فقیرتر شدن مردم. ما یک خیزش هستیم برای این که مردم بیشتر تحقیر نشوند. ما به دنبال یک تغییر جدی و اساسی هستیم، به دنبال تغییری که به جای وعده دادن به سمت عمل کردن برویم. "
انتظار میرود مجلس و دولت برآمده از این خیزش هرچه سریعتر برای دفع شر این پنج لعنتی اقتصاد کشور تدبیری اساسی، موثر وسریع بیندیشند؛ چراکه ناگهان خیلی زود دیر می شود!
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 376
افزایش حقوق قربانی مهار تورم
اظهارات رئیس سازمان برنامه مبنی بر تورم زا بودن افزایش حقوق ها در شرایطی است که با افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان در شرایط تورم 40 درصدی، قدرت خرید این قشر، بیش از پیش تضعیف می شود؛ چرایی بروز این وضعیت چالش برانگیز را بررسی کرده ایم
حقگو- رئیس سازمان برنامه دیروز پاسخ صریحی به مطالبه افزایش بیش از 18 درصدی حقوق کارمندان داد و اظهار کرد که ظرفیت منابع درآمدی دولت کفاف افزایش 25 تا 30 درصدی حقوق را نمی دهد و در صورت این افزایش، با افزایش ناترازی بانک ها و در نتیجه تشدید تورم روبهرو خواهیم شد. این در شرایطی است که در سوی دیگر این جریان نیز با افت شدید قدرت خرید حقوق بگیران در سال های اخیر در نتیجه تورم روبهرو هستیم. با این شرایط به نظر می رسد حل این معادله، به ناچار به قربانی شدن نسبی یکی از دو مولفه افزایش حقوق یا تورم بستگی داشته باشد. فعلاً که دولت طرف اول را برگزیده است.
چرایی رشد کمتر از تورم حقوق کارمندان از نگاه بودجه
به گزارش خراسان، رویکرد انقباضی دولت در لایحه بودجه سال آینده، نشانه مثبتی برای حرکت به سمت کاهش تورم به شمار می رود. دولت در این لایحه، رشد 18 درصدی منابع و مصارف عمومی را برای سال آینده هدفگذاری کرده که همین رقم به تنهایی از ارقام تورم کنونی یعنی 44.9 درصد، فاصله ای 27 درصدی دارد. با این حال، جزئیات بیشتر، نشان می دهد که چه در سال جاری و چه در لایحه بودجه سال آینده، هزینه ها و درآمدهای جاری دارای کسری است. گزارش مرکز پژوهش های مجلس در خصوص ارزیابی لایحه بودجه سال آینده نشان می دهد که برای سال جاری، پیش بینی می شود درآمدهای جاری دولت 953 هزار میلیارد تومان محقق شود، در حالی که تحقق هزینه ها در حدود 1405 هزار میلیارد تومان و در نتیجه کسری در این بخش در حدود 452 هزار میلیارد تومان خواهد بود که از محل فروش نفت و اوراق جبران می شود.با این اوصاف، برای سال آینده، دولت درآمدهای جاری را 1498 همت و هزینه های جاری را 1803 همت پیش بینی کرده که باز هم در این بخش کسری دیده می شود که باز هم این کسری با فروش نفت و اوراق جبران می شود. با این حال رقم این کسری نسبت به پیش بینی عملکرد سال جاری کمتر بوده و به 305 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
از اینجاست که چرایی رشد کمتر از تورم حقوق کارکنان که قسمت اعظم هزینه های جاری دولت را تشکیل می دهد، نسبت به تورم آشکار می شود. در واقع دولت به دنبال تحقق مهار کسری تراز عملیاتی (تفاضل درآمدها و هزینه های جاری) است.
رویکرد توسعه ای دولت در بودجه
این هدف دولت، با ادبیات توسعه همراستاست. ادبیات بودجه ای حکم می کند که هزینه های جاری از محل درآمدهای جاری تامین شوند. در غیر این صورت به بیان ساده، کسری تراز عملیاتی (ناشی از کمبود درآمدهای جاری نسبت به هزینه های جاری) به ناچار باید از محل فروش نفت و یا اوراق بدهی تامین شود. این در حالی است که هزینه کرد درآمدهای بین نسلی نفت برای امور جاری خطایی راهبردی است و انتشار بی رویه اوراق نظیر آن چه دولت قبل در سال های انتهایی به آن مبادرت کرد نیز موجب پوشش بدهی های جاری به قیمت گروگان گرفتن درآمدهای آتی دولت می شود.
الزامات کلان پذیرفتن فاصله 27 درصدی تورم با رشد حقوق ها
از منظر کلان، در صورتی که رشد کمتر از تورم کارکنان دولت، چشم انداز کوتاه مدت و مثلاً صرفاً کارکرد سیاسی داشته باشد، چندان قابل تحمل نخواهد بود؛ اما اظهارات دیروز رئیس جمهور و وزیر اقتصاد در همایش «اقتصاد ایران؛ اصلاح ساختارها و رفع ناترازیها» نشان می دهد چشم انداز بلندمدت تری برای مسیر بودجه سالانه قابل تصور است. رئیس جمهور دیروز در همایش مذکور تصریح کرد: «در سال نخست دولت سیزدهم تلاش کردیم کسری بودجه ٤٨٠ هزار میلیاردی را با ایجاد درآمد جبران کنیم که موفق هم شدیم. در سال بعد تلاش کردیم تغایر بین مصارف و منابع آنچنان نداشته باشیم که در این زمینه هم موفق عمل کردیم؛ امسال هم تمام تمرکز و تلاش ما این است که کسری بودجه نداشته باشیم. اکنون شاهد کنترل رشد نقدینگی هستیم، به سمت نقدینگی ۴۰ درصد حرکت میکردیم، به ۳۴ درصد و اکنون ۲۶ درصد رسیدهایم. کاهش رشد نقدینگی به ۲۵ درصد تا پایان سال هدفگذاری شده است.» وزیر اقتصاد نیز ضمن اظهاراتی، ایجاد منابع ارزی مازاد برای توسعه کشور را یکی از الزامات سه گانه برای غلبه بر تحریم ها برشمرد. با این اوصاف مشخص است که در زمینه بودجه ای و توسعه ای و تورمی (از مسیر کنترل نقدینگی)، مسیر مشخصی را طی می کند. اما تنها نکته لزوم همراه شدن این تغییرات با رشد اقتصادی است.
رشد اقتصادی به کدام سو خواهد رفت؟
در دولت اخیر، شاهد عبور از یک دهه رشد کم و طبق اظهارات رئیس سازمان برنامه رسیدن رشد اقتصادی به رقم متوسط 5 درصد در دو سال گذشته بوده ایم. رشد شش ماهه امسال نیز 7.1 درصد بوده است. اما نکته اینجاست که تحلیل مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد عمده رشد اقتصادی دو سال گذشته ناشی از رشد بخش نفت و صنایع بزرگ در نتیجه استفاده از ظرفیت های خالی بوده است. در نتیجه در صورت تداوم رشد محدود تشکیل سرمایه ثابت امکان تداوم رشد اقتصادی سال های 1400 و 1401 وجود ندارد. این مرکز در مجموع رشد اقتصادی 4.5 درصدی در سال جاری و 3.1 درصدی در سال آینده را برای اقتصاد کشور پیش بینی کرده است. این پیش بینی نشان می دهد که با محدودکردن رشد حقوق ها، خطر کاهش رفاه مصرفی خانوارها در سال آینده هر چند زیاد نیست، اما محتمل است. به عبارت دیگر در صورت بی توجهی به این روند، ممکن است اقتصاد در سال های بعد وارد چرخه رکود از منظر افت مصرف مردم و حقوق بگیران شود.
ملاحظات جدی پیرامون معیشت حقوق بگیران
بدیهی است مولفه های کلان که در بالا به آن اشاره شد، مانع از این نخواهد شد که در سطح خرد، از فشاری که حقوق بگیران در سال های اخیر از بابت رشد کم حقوق متحمل شده اند، چشم پوشی کرد.نمودار فوق به نقل از روزنامه اعتماد نشان می دهد که در یک دهه گذشته، متوسط افزایش حقوق از نرخ تورم سالانه کمتر بوده و همین مسئله، عیان ترین دلیل برای توجه به معیشت حقوق بگیران در سطوح پایین تر درآمدی است.
رشد کمتر از تورم حقوق ها، فارغ از تبعات روانی که در جامعه ایجاد می کند، در نگاه اولیه موجب خواهد شد تا طبقات متوسط بیش از پیش به هم فشرده شوند، هر چند به ظاهر معیشت آن ها بالاتر از خط فقر هم باشد.از همین رو و در صورت باقی ماندن محدودیت افزایش حقوق کارکنان، دو مسیر متناقض پیش روی دولت خواهد بود. اول پلکانی شدن حقوق که موجب تسهیل درآمدی برای طبقات حداقل بگیر خواهد شد. دوم افزایش یکسان حقوق ها که البته علیرغم کم توجهی به طبقات حداقل بگیر، موجب می شود حتی الامکان منابع انسانی بهره ور و با کیفیت در بدنه دولت بیشتر حفظ شوند.باید منتظر ماند و دید که در کمیسیون تلفیق چه اتفاقی پیرامون افزایش حقوق کارکنان خواهد افتاد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 303
«آرش»؛ در جست و جوی کمان دیپلماسی
در حالی که یکی از نمایندگان مجلس ذخایر میدان آرش را آن قدری ندانست که به مجادله برسد! بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که دستگاه دیپلماسی مذاکره با کویت را فوری آغاز کند. ریشه اختلاف در میدان آرش چیست؟
هادی محمدی – یک میدان نفتی و گازی قدیمی و تقریبا دست نخورده در جنوب غربی ترین نقطه آب های مرزی ایران که سال هاست بر سر مالکیت و سهم کشورهای اطراف آن دعوا و بحث و جدال است. ایران، کویت و عربستان، هرسه مدعی مالکیت بر بخشی از این میدان هستند، حتی عرب ها نام آن را هم الدره گذاشته اند. با این حال در یکی، دو سال اخیر بیشتر نام این میدان نفتی مشترک به گوش می رسد و این در حالی است که از سرگیری روابط میان تهران و ریاض و بهبود روابط ایران و امارات این نوید را می داد که روابط سرد و نسبتا تیره ایران با بیشتر کشورهای عربی وارد فصلی جدید و گرم شود. هنوز اختلاف بر سر آرش باقی است و اگر چه کشورها به نوعی احترام هم را نگه می دارند اما در عمل از خواسته های خود هم کوتاه نیامده اند. همین هفته قبل بود که سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان چهل و چهارمین نشست خود در دوحه قطر ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران درخصوص پرونده میدان نفتی آرش را تکرار کردند. شرکت کنندگان در پایان این نشست در بیانیه ای مدعی شدند که مالکیت میدان گازی و نفتی مشترک آرش (الدره) متعلق به عربستان و کویت است و تنها این دو کشور حق بهره برداری از منابع آن را دارند. این ادعاها از سوی ایران بی پاسخ نماند و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به بند مربوط به میدان آرش واکنش نشان داد و ضمن ابراز تاسف، آن را غیرقابل قبول و مردود دانست. سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران، براساس مذاکرات دوجانبه خود با دولت کویت و سوابق مذاکراتی، همواره بر همکاری دوستانه و سازنده در حوزه انرژی از جمله در منطقه آرش تاکید کرده است.
اختلاف در میدان آرش از کجا شروع شد؟
میدان آرش در سال ۱۳۴۶ توسط شرکت ژاپنی AOC کشف شد. آرش در شمال خلیج فارس قرار دارد و از میدانهای مشترک ایران با کویت محسوب می شود و در واقع اختلاف از زمانی آغاز شد که ایران امتیاز دریایی را به شرکت نفت انگلیس و ایران داد در حالی که کویت این امتیاز را به شرکت رویال داچ شل اعطا کرد و این دو امتیاز در بخش شمالی میدان همپوشانی دارند. پیچیدگیهای جغرافیای سیاسی در شمال خلیج فارس، مسائل تکنیکی و فنی بسیار زیاد، همین طور اختلاف حقوقی و برداشتهای متفاوت از قوانین بینالمللی و دریایی موجب شده است که اختلافات بر سر این میدان انرژی مهم برطرف نشود. ذخیره درجای گاز طبیعی میدان آرش حدود ۲۰ تریلیون فوت مکعب و ذخیره نفت خام درجای این میدان نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد میشود که سهم ایران را حدود ۴۰ درصد تخمین زدهاند اما از همان زمان اکتشاف اختلاف میان ایران و کویت بر سر مرز آبی دو کشور در منطقه قرارگیری این میدان مشترک آغاز شد، هرچند اختلافات بهصورت اظهارنظرهایی در جلسات باقی ماند تا این که در سال 2001 ایران به استقرار تجهیزات برای آغاز حفاری اکتشافی در این میدان اقدام کرد. کویت با اطلاع از آغاز حفاریهای اکتشافی توسط ایران، با تهدید کشورمان به شکایت در مراجع بینالمللی، ایران را از هرگونه فعالیت تا زمان حصول نتیجه در تعیین مرز آبی نهی کرد و ایران نیز فعالیتهای اکتشافی و توسعهای خود را در میدان آرش متوقف کرد.در ایران، پرونده این میدان برای مشارکت با کویت باز نگه داشته و هرگونه اقدام توسعهای از سال 2001 از سمت ایران متوقف شد، عربستان و کویت با تشکیل شرکت مشترک (KJO) سهم برداشت از این میدان را بهصورت 50 درصد عربستان و 50 درصد کویت بین خود تقسیم کردند و هیچ سهمی برای ایران که برآورد شده است حتی تا 70 درصد از ذخایر گازی این میدان مشترک در آب های ایران باشد، قائل نشدند. ادامه طرح شبیخون به ذخایر گازی ایران در میدان آرش، امضای سند همکاری اخیر بین سعودیها و کویت برای تولید روزانه یک میلیارد فوتمکعب گاز و 84 هزار بشکه میعانات گازی از این میدان مشترک بود.درحالی کویت در همکاری مشترک با عربستان، در حال تقسیم سهم ایران با سعودیهاست و در اظهاراتی عجیب، این میدان مشترک گازی را میدانی کویتی ـ سعودی اعلام کرده است که سوابق تاریخی مذاکرات ایران و کویت نشان میدهد در طول مذاکرات دو کشور از 60 سال پیش، بر سر تعیین مرزهای آبی و همکاری مشترک در برداشت از این منابع گازی، همواره سران دو کشور حق کشور مقابل را برای سهمداشتن در این منابع عظیم گازی بهرسمیت شناختهاند و تا اواخر قرن بیستم و رسیدن به سال 2000 نیز، سعودیها نقشی در این مذاکرات دوجانبه بین ایران و کویت نداشتند. جواد اوجی، وزیر نفت ایران فروردین ماه 1401 با انتشار مطلبی اعلام کرد: «مطالعات جامع میدان مشترک آرش با حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزهنگاری تکمیل شده است و بهزودی با نصب جکت (پایه) عملیات حفاری در این میدان آغاز خواهد شد. گرچه ما مایل به مذاکره و همکاری برای توسعه میدانهای مشترک هستیم اقدامات یک جانبه، مانع طرح مذکور نخواهد گردید.» این اظهارات وزیر نفت نشان میداد ایران از این پس قرار نیست مثل سالهای گذشته، نظارهگر تقسیم منابع گازی ایران در میدان مشترک آرش، بین کویتیها و سعودیها بماند و بعد از 22 سال وقفه در توسعه میدان گازی آرش، بار دیگر اقدامات توسعهای را برای برداشت گاز از این مخزن مشترک، آغاز میکند؛ اما در یکسال گذشته نیز اتفاق مؤثری در میدان آرش از سوی ایران رخ نداد و بهنظر میرسد روز به روز این کشورها، در تقسیم منابع ایران حریصانهتر رفتار میکنند.در این بین یک نماینده مجلس نظر عجیبی دارد و کلا منکر حجم بالای ذخایر نفت و گاز آرش است. هادی بیگینژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس به ایلنا تصریح کرد: هر سه کشور ایران، کویت و عربستان ادعاهایی بر سر این میدان دارند و در واقع اکنون میدان آرش سیاسی شده و کشورها روی آن مانور میدهند، ضمن این که میدان ذخایر زیادی ندارد که کشورها بخواهند روابط خود را تحتالشعاع آن قرار دهند. حجم ذخایر میدان آرش مشخص است و به میزانی نیست که کشورها بخواهند بر سر آن مجادله کنند، راه حل موضوع، مذاکره است. اما در مقابل؛ سیدعلی حسینی کارشناس امور خاورمیانه معتقد است دستگاه دیپلماسی ما درباره میدان نفتی آرش منفعل بوده و باید هر چه زودتر با کویت وارد مذاکره شود. او می گوید می توان با مذاکره مشکل را حل کرد. وی در گفت و گو با جماران، در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظرهای اخیر دولت کویت درباره میدان نفتی آرش گفت: در سال های گذشته مذاکرات مستمری بین ایران و کویت درباره میدان آرش انجام شده و آخرین دور مذاکرات هم مربوط به 2022 و اسفند 1401 است که در آن وزیر خارجه کویت اعتراف کرد که این میدان موضوعی بین ایران و کویت است و بر مذاکره برای حل و فصل آن تاکید کردند. او در پاسخ به این سوال که اگر هیئت کویتی در مذاکرات این نکته را اعلام کرده بود پس مواضع اخیر کویت چیست؟ گفت: موضع گیری های اخیر کویت بر مبنای فشار جریان های سلفی است و لازم است با توجه به تغییر موضع دولت کویت دستگاه دیپلماسی ما با قدرت وارد میدان شود و با مذاکرات مستقیم با کویتی ها موضوع را به نوعی حل و فصل و از تمامیت ارضی و منافع ما دفاع کند.حسینی با انتقاد از انفعال دستگاه دیپلماسی کشور در این زمینه گفت: سوال از وزارت خارجه این است که چرا مذاکرات با دولت کویت در این زمینه متوقف شده است و مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه از وزیر امور خارجه سوال و موضوع را پیگیری کند. مطمئنا موضوع میدان آرش صرفا با مذاکره مستقیم با دولت کویت قابل حل و فصل خواهد بود.او در پاسخ به این سوال که آیا کشوری از این میدان بهره برداری می کند؟ گفت: کویتی ها اعلام کرده اند که تا 2029 از این میدان بهره برداری می کنند، ولی عملا کاری در منطقه شروع نشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 317
درماندگی غرب در دریای سرخ
جنگ غزه، مانور قدرت انصارا... یمن و تردید و گزینههای محدودی که واشنگتن برای مقابله به مثل دارد
نبی شریفی- «حملات موشکی، راهپیمایی و گزینههای نظامی» این وعدهای بود که عبدالمالک الحوثی، رهبر انصارا... یمن، چند روز پس از آغاز حملات اسرائیل به غزه داده بود. در این هشدار ذکر شده بود که در صورت عبور از «خطوط قرمز»، از جمله اگر آمریکا در غزه مداخله کند، نیرورهای انصارا... یمن تلافی خواهند کرد؛ وعده ای که تاکنون به تمامی محقق شده و به چالش اسرائیل و حامی اصلی اش، یعنی آمریکا بدل شده است. انصارا... در آن زمان تاکید کرده بود که «ما آمادهایم تا با تمام توان مداخله کنیم.» تهدیدی که رژیم اسرائیل در آن زمان نادیده گرفت و اکنون نتوانسته جلوی آن را بگیرد. حملات تلافی جویانه و شجاعانه انصارا... یمن، خشم عمومی خاورمیانه درباره حمله اسرائیل به غزه را پررنگ از قبل به نمایش گذاشته است. جنگی که در آن رژیم صهیونیستی محلهها را با خاک یکسان کرده، حدود 18 هزار نفر را کشته، موجب آوارگی نزدیک به 80 درصد ساکنان غزه شده و فاجعه انسانی بزرگی را رقم زده است. روز شنبه، انصارا... یمن اعلام کردند که هر کشتی را که به اسرائیل سفر کند و برای ارسال کمکهای بشردوستانه در غزه توقف نکند، هدف قرار خواهند داد. این گروه گفت: «کشتیهایی که هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند یا به آنجا سفر نمیکنند، اجازه عبور (در دریای سرخ را) خواهند داشت.» یکی از مهمترین دستاوردهای انصارا... از نقشآفرینی در جنگ غزه، تثبیت و تحکیم قدرت این نیروی تازه نفس در معادلات منطقهای است. ورود انصارا... به درگیریهای غزه، ترس و نگرانی صهیونیستها از یمن را به واقعیتهای ملموس تبدیل کرد و یمن را از یک کشور حاشیهای و ضعیف وابسته در دوره رژیمهای قبلی به یک کشور منطقهای مؤثر و تأثیرگذار در منطقه تبدیل کرده است. دستاورد دیگر انصارا... در جنگ غزه، اثبات تسلط این نیرو بر تنگه استراتژیک باب المندب و مانور قدرت در دریای سرخ بود. انصارا... در پی اقدامات اخیر علیه ناوگان دریایی رژیم صهیونیستی (از جمله کشتی سنترال پارک) نشان داد که بر تنگه استراتژیک «بابالمندب» به عنوان یکی از شاهراههای تجارت دریایی کاملاً مسلط است و میتواند در صورت لزوم با بستن این تنگه، تجارت دریایی در دریای سرخ را مختل کند و این مسئله کابوسی برای سران تلآویو تبدیل شده است. به گزارش رادیو ارتش اسرائیل، گدئون گلبر، مدیرکل بندر ایلات در این باره تأیید کرد که تهدیدات یمن در راستای جلوگیری از حرکت کشتیها به سمت سرزمینهای اشغالی ۸۰ تا ۸۵ درصد سود بندر را از بین میبرد. گلبر اعلام کرد که «تهدیدهای نیروهای مسلح یمن از ۱۵ نوامبر گذشته تاکنون مانع از ورود کشتیهای حامل ۱۴ هزار خودرو به بندر ایلات شدهاست. اسرائیل نگران بسته شدن تنگه باب المندب به روی حرکت کشتیهای تجاری است که از طریق دریای سرخ یا کانال سوئز به بندر ایلات منتقل میشوند؛ چراکه این امر باعث طولانیتر شدن پنج هفتهای زمان سفر کشتیهای باری از شرق به اسرائیل میشود.» در این شرایط، به رغم تهدیدهای تل آویو و واشنگتن، دست آنها برای مقابله با نیروهای مقاومت یمن بسته است. به گزارش واشنگتن پست، به گفته تحلیلگران، به نظر میرسد نیروهای انصارا... محاسبه کردهاند که حملات آنها مزایای بیشتری نسبت به خطرات دارد، و موضعی را اتخاذ کردهاند که با احساسات شدید حمایت از فلسطین در یمن طنینانداز میشود، و موقعیتی که جایگاه و به رسمیت شناختن جنبش را در منطقه از جمله در میان گروههای مقاومت تقویت میکند. در میان این گروهها، انصارا... احتمالاً کمترین محدودیت را دارند و هیچ شریک سیاسی برای پاسخگویی یا نیروی نظامی رقیبی ندارند. مصطفی نعمان، تحلیلگر، نویسنده و دیپلمات پیشین یمنی، روز جمعه در نشست خبری چتم هاوس درباره یمن گفت: «آنها فشار زیادی در داخل ندارند.» او گفت: «فکر میکنم آنها پروایی ندارند که آمریکاییها یا اسرائیلیها به آنها حمله کنند، زیرا این اتفاق حوثیها را به یک نیروی «مقاومت» واقعی تبدیل میکند.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 415
جنجال مجلسی ظریف و رایزنیهای روحانی برای خبرگان
گرچه وزیر سابق خارجه اظهاراتش علیه عملکرد مجلس را برداشتی ناقص از سخنانش دانست اما واکنش ها به او ادامه دارد
جنجال مجلسی ظریف
محمد جواد ظریف از جمله نیروهای دولت روحانی است که در 2 سال و اندی گذشته هیچ وقت به حاشیه نرفته است. او اگرچه مدعی بود که وارد سیاست داخلی نخواهد شد و به دانشگاه برمیگردد اما در 2 سال گذشته بارها و بارها با اظهارات و ادعاهایی عموما تکراری توانسته خود را به سرخط خبرها برساند و چهره مورد توجه روز کند. او در تازهترین فقره طی یک جلسه در کانون زندانیان سیاسی مسلمان پیش از انقلاب به مجلس یازدهم تاخته و گناه همه ناکامیهای خود و همکارانش در قضیه برجام را به گردن مصوبه اقدام راهبردی انداخته است. ظریف گفته بود: «اگر مجلس یازدهم نبود مردم به ۱۰۰ میلیارد دلار منافع برجام دست پیدا میکردند.اگر مصوبه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نبود ترامپ در سال ۲۰۲۱ به برجام بازمی گشت، ایران نفت میفروخت و تحریمها برداشته میشد.مجلس یازدهم بدترین مجلس پس از انقلاب است.اگر مردم در سال ۹۸ پای صندوق رأی میآمدند نمایندگان فعلی انتخاب نمیشدند.» این رویکرد وی با توجه به فاصله زمانی اندکی که تا انتخابات داریم، بیش از قبل مورد توجه بود و بازتاب رسانهای داشت. چنان که «صبح نو» آن را آغاز به کار پویش انتخاباتی اصلاح طلبان قلمداد کرد و «کیهان» نیز از هجمه ظریف انصافنیوزی های حامی دولت روحانی به مجلس نوشت. در پی همین بازتاب گسترده و حواشی بود که آقای ظریف گام دوم برای در سرخط خبرها بودن را برداشت و دست به تکذیب زد. او گفته: «برداشتی ناقص از سخنانم در یک جلسه خصوصی منتشر شد».ظریف میگوید: «مطلبی که به نقل از این جانب در جلسه خصوصی با کانون زندانیان سیاسی مسلمان پیش از انقلاب منتشر شده، برداشت ناقص و مغلوطی از پاسخ بنده به پرسش چندنفر از حاضران بوده است. سخنرانی بنده درخصوص تحولات نظام بین المللی بود و ارتباطی با مسائل داخلی نداشت.» این که موضوع واقعا با مسائل داخلی ارتباط دارد یا ندارد البته بعدا و در پی اقدامات آتی ظریف و همفکرانش در طیف اعتدال که این روزها سعی دارند پرچمداری اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو را هم به دست بگیرند؛ معلوم خواهد شد.اما واکنش ها به سخنان ظریف نیز زیاد بود. مثلا مهدی محمدی مشاور امور راهبردی رئیس مجلس در توییتی نوشت: «آقایان نوبخت و ظریف گفته اند مجلس با قانون اقدام راهبردی مانع رفع تحریم ها شد! همین مقدار بگویم هدف مجلس از وارد کردن مفهوم «انتفاع» به ادبیات پرونده هسته ای این بود که آقایان یک جوری تحریم ها را لغو کنند که حداقل بتوانند برای سفارتخانه های ایران در اروپا یک حساب بانکی باز کنند!» مجید شاکری اقتصاددان نیز نوشت: «نقد مجلس به خاطر قانون اقدام راهبردی و انداختن تقصیر عدم احیای برجام به گردن آن ...نهایت ناسپاسی است.قانونی که دست شما را بازکرده و سطح جمع بندی ها در مذاکرات تابستان ۱۴۰۰را نسبت به اسفند ۹۹ به گواهی گزارش خود آقای ظریف به مجلس ارتقا داده، وزر و وبال است؟» مهدی قاسم زاده فعال رسانه ای نیز نوشت: هرچند همچون همیشه جناب ظریف مدعی سوءبرداشت، انتشار ناقص و حتی بدون اجازه صحبت هایشان شدهاند اما کل حرف هایش را می توان صرفا در راستای بازی انتخاباتی اخیر جناب روحانی دانست؛ نوعی تحریک آرای خاموششان با داغ کردنِ مجدد مسائل سیاست خارجی و برجام و همچنین حمله به مجلس فعلی به جای پاسخگویی!
سخنگوی حزب«اعتدال و توسعه»: مستقل و شفاف وارد انتخابات خواهیم شد، نوبخت نیز از تهران کاندیدای مجلس می شود
آغازرایزنیهای روحانی برای خبرگان
تحرکات سیاسی حسن روحانی روز به روز بیشتر میشود. او در انتخابات مجلس خبرگان ثبت نام کرده است و از آن سو حزب نزدیک به خود یعنی اعتدال و توسعه را آماده انتخابات مجلس میکند تا بتواند پایگاه سیاسیاش را در دو نهاد مهم یعنی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی حفظ کند. روحانی سعی میکند همچنان در عالم سیاست رسمی حضور داشته باشد و چندان از شرایط کنونیاش راضی نیست که دیگر حتی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نیست. برای این منظور او میداند برای ورود مجدد به سیاست رسمی هم باید خودش در میانه گود سیاست باشد و هم همراهانش اما مشکل اینجاست که او همراهان زیادی با خود ندارد و اگر حزب اعتدال و توسعه را که تعداد نفرات تأثیرگذارش به تعداد انگشتان یک دست است، کنار بگذاریم؛ هیچ طیف تأثیربخش سیاسی نیست که مایل به حمایت از روحانی باشد.دراین بین،جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درباره فعالیت انتخاباتی این حزب برای انتخابات مجلس دوازدهم در اسفندماه، به تسنیم اظهار کرد: «اعتدال و توسعه» بعد از تجدید قوایی که با برگزاری کنگره انجام داد، تصمیم دارد در انتخابات بهصورت فعال وارد شود و استراتژی حزب هم این است که به این گروه و آن گروه وابسته نباشد، بلکه شفاف و مستقل در مسیر انتخابات و توسعه گام برمیداریم.وی افزود: تلاش حزب این است که با نگاه امیدوارانه بین مردم و با پرهیز از مجادلات رسانهای و حزبی وارد میدان سیاسی شود و تبوتاب انتخابات و مشارکت را بالا ببریم و فعلاً تمام هدف ما ایجاد بستر مناسب برای مشارکت بالا در انتخابات است. هروی درباره احتمال ائتلاف اعتدال و توسعه با سایر احزاب و گروههای سیاسی، گفت: ما تمامیتخواهی نخواهیم کرد و میتوان با حرکتهای اعتدالی که در سایر احزاب وجود دارد همراهی داشته باشیم اما در زمان حاضر مشخصاً مصداقی را نمیتوانیم معرفی کنیم و منتظریم تا شورای مرکزی حزب به این مسئله ورود کند. سخنگوی اعتدال و توسعه خاطرنشان کرد: با توجه به آن چه در روزهای آینده اتفاق میافتد، امیدواریم زمینههای جذب نیروهای شایسته و اعتدالی را داشته باشیم؛ هدف ما صرفاً نیروهای خودی نیست بلکه جذب نیروهای توانمند را در دستورکار داریم.وی درباره این که آیا در روزهای گذشته دیداری با حسن روحانی هم داشتهاند یا خیر، گفت: آقای روحانی بیشتر در زمینه مجلس خبرگان در حال فعالیت هستند و دیدارهایشان در بحث خبرگان شروع شده است اما درباره مجلس شورای اسلامی لااقل با حزب تاکنون بحثی را شروع نکردند.هروی درباره این که آیا ممکن است روحانی هم فهرستی برای مجلس خبرگان معرفی کند، توضیح داد: این یک امر طبیعی است که ایشان در بحث انتخابات بهدنبال این باشند که مشارکت شایستگان را افزایش دهند و اینکه ایشان رایزنیهایی را در بحث خبرگان با نیروهای همراهشان داشته باشند، طبیعی است.سخنگوی اعتدال و توسعه درباره ثبتنام محمدباقر نوبخت در انتخابات و جایگاه وی در فهرست احتمالی حزب، اظهار کرد: آقای نوبخت بهعنوان دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، یک شخصیت فرهیخته در اقتصاد هستند؛ ایشان چهار دوره عضو کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس و دو دوره رئیس سازمان برنامه و بودجه بودند، طبیعتاً حزب از وجود ایشان برای انتخابات استفاده خواهد کرد.وی اضافه کرد: آقای نوبخت از حوزه انتخابیه تهران ثبتنام کردند و از تهران هم کاندیدا خواهند شد و سوابق اقتصادی ایشان اقتضا میکند چهره برتر لیست اعتدال و توسعه باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با اعترافات متهم به قتل انگیزه جنایت در هاله ابهام قرارگرفت
تعداد بازدید : 352
قتل هولناک در نزاع چند نوجوان !
سید خلیل سجاد پور- با دستگیری شبانه چند نوجوان که جنایتی وحشتناک را رقم زده اند تحقیقات پلیس با اعترافات متهم به قتل در حالی وارد مرحله جدیدی شد که اظهارات متناقض انگیزه وقوع این جنایت را در هالهای از ابهام قرار داده است.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، حدود ساعت ۲۳ شب نوزدهم آذر فریاد و جیغهای چند نوجوان که هر کدام به سویی میگریختند، ساکنان کوچه بشارت در خیابان بهمن ۲۶ را از منازل بیرون کشید. رهگذران و اهالی محل وحشت زده پیکر خون آلود نوجوان ۱۷ ساله را دیدند که نقش بر زمین شده بود. دقایقی بعد صدای آژیر نیروهای امدادی در محل پیچید و امدادگران پیکر نیمه جان بنیامین را در حالی به مرکز درمانی انتقال دادند که او نتوانست از انگیزه نزاع خونین سخن بگوید، اما شواهد امر به گونهای رقم خورده بود که حکایت از ماجرای زورگیری داشت.
گزارش اختصاصی خراسان حاکی است از سوی دیگر تلاشهای کادر درمانی بیمارستان شهید هاشمی نژاد برای نجات جان بنیامین به نتیجه نرسید و او بر اثر عوارض ناشی از اصابت تیغه چاقو به قفسه سینه اش جان سپرد. طولی نکشید که خبر جنایت هولناک در بیسیمهای پلیس پیچید و بدین ترتیب گروهی از نیروهای انتظامی به سرپرستی مستقیم سرهنگ روح ا... شجاعی (رئیس کلانتری خواجه ربیع) عازم محل وقوع جنایت شدند و ماجرا را به قاضی ویژه قتل عمد مشهد اطلاع دادند. هنوز یک ساعت از این نزاع مرگبار نگذشته بود که قاضی (محمود عارفی راد) به همراه گروهی از کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی به طرف مرکز درمانی حرکت کرد و در مسیر بیمارستان در حالی دستورات محرمانهای را برای آغاز تحقیقات جنایی به عوامل انتظامی داد که هر لحظه تاخیر در شروع ردزنی های اطلاعاتی احتمال داشت مسیر تحقیقات با مشکلاتی همراه شود، بنابراین گروهی از افسران تجسس کلانتری خواجه ربیع نیز به کارآگاهان جنایی پیوستند و در دو گروه مشترک بررسیهای پلیسی را آغاز کردند. تحقیقات میدانی بیانگر آن بود که عاملان نزاع مرگبار در همان محل سکونت دارند، چراکه مشخصات ظاهری که شاهدان از نوجوانان مذکور می دادند با آن چه در بازبینی دوربینهای مداربسته و رصدهای اطلاعاتی به دست آمده بود، کاملا مطابقت داشت. در همین حال با حضور قاضی محمود عارفی راد تحقیقات جنایی وارد مرحله جدیدی شد و نیروهای مشترک آگاهی و کلانتری به سرنخهایی از حضور یک دختر نوجوان در صحنه درگیری رسیدند که با شناسایی این دختر ۱۳ ساله گره کور این جنایت گشوده شد، او که از بستگان نزدیک مقتول بود ماجرای این نزاع مرگبار را به «متلک بچگانه» گره زد و گفت:من و بنیامین (مقتول) برای خرید شارژ گوشی از خانه خارج شدیم، اما درون کوچه با چند نوجوان برخورد کردیم که به من متلک گفتند. بنیامین هم که عصبانی شده بود به آن ها اعتراض کرد، ولی یکی از آن ها به او گفت ما به تو کاری نداشتیم با آن دختر بودیم (که منظورشان من بودم)، ولی بنیامین به آن ها گفت: آن دختری را که میگویید از بستگان من است و همین موضوع به درگیری بین آن ها انجامید که در این میان جوانی با کاپشن سفید چاقو را بیرون کشید و در حالی که دوست او ضربهای با گوشی تلفن همراه به سر بنیامین زد او هم تیغه چاقو را در قفسه سینه بنیامین فرو برد.
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، با اظهارات این دختر بی درنگ عملیات شبانه برای دستگیری نوجوانی با کاپشن سفید شروع شد.
ساعتی بعد نیروهای انتظامی نوجوانی را در داخل یکی از منازل اطراف دستگیر کردند که لباسهای خون آلود او زیر نور چراغ برق نمایان شد. ادامه بررسیها نشان داد که این نوجوان همان «سلمان» متهم به قتل است که در ادامه بازرسیها کاپشن سفید مارک دار وی نیز پیدا شد و با اعتراف وی سه تن دیگر از عاملان این نزاع خونین شناسایی و با دستورات قاضی «عارفی راد» دستگیر شدند. با انتقال متهمان به کلانتری خواجه ربیع تحقیقات تخصصی از آنان در حضور قاضی شعبه ۲۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ادامه یافت و مشخص شد که «سلمان» ضربه چاقو را به قفسه سینه «بنیامین» وارد کرده است، اما این نوجوان ۱۷ ساله در اعترافات خود انگیزه دیگری برای وقوع این جنایت هولناک بیان کرد و گفت من و بنیامین با یکدیگر دوست بودیم و قبل از این حادثه به همراه دوستان دیگرمان به پارک رفتیم. آن جا بنیامین محتویات جیبش را خالی کرد و به یکی از دوستانش سپرد تا از سرویس بهداشتی استفاده کند. من هم به یکی از سرویسهای بهداشتی رفتم، اما وقتی بیرون آمدم کسی آن جا نبود و لوازم بنیامین هم درون سنگ سرویس افتاده بود، به همین خاطر بنیامین نزد من آمد و چاقوی خودش را طلب کرد. من هم از وجود چاقو اظهار بیاطلاعی کردم، ولی او جیبهای مرا بازرسی کرد که خیلی به من برخورد و ناراحت شدم با وجود این وقتی به خانه بازگشتم او دوباره به در منزلمان آمد و مدعی شد که باید چاقویش را بدهم این بود که مشاجرهای بین ما شروع شد که به دعوا انجامید و او با برادرش تماس گرفت. من هم به دوستانم زنگ زدم که چند نفر آمدند و دوباره با هم درگیر شدیم که در این میان من چاقو کشیدم تا او را بترسانم، ولی در زمان درگیری چاقو به قفسه سینهاش فرو رفت و من هم از ترس فرار کردم، اما زمانی که در خواب بودم ماموران را بالای سرم دیدم و تازه فهمیدم که بنیامین کشته شده است.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است در پی اعتراف صریح این نوجوان دستور انتقال وی به پلیس آگاهی خراسان رضوی از سوی مقام قضایی صادر شد و بدین ترتیب تحقیقات فنی در حالی توسط سرهنگ محمد مرادی( افسر پرونده) ادامه یافت که هنوز انگیزه اصلی این جنایت هولناک در هالهای از ابهام قرار دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دیدگاه شما | 1 نظر
گزارشی از علل مشکلات خرید لاستیک خودرو در مشهد با وجود افزایش قیمت
تعداد بازدید : 300
چرخ عرضه لاستیک نمی چرخد
غلامی/ با وجود تصویب افزایش 20 درصدی قیمت لاستیک خودرو، کمبود عرضه همچنان ادامه دارد و مردم برای خرید مشکل دارند.
طی چند ماه گذشته کمبود عرضه لاستیک در بازار گلایه های مردم را به همراه داشت. شهروندان در دوراهی ایستادن در صف های طولانی برای خرید لاستیک با قیمت تعاونی و خرید با دوبرابر قیمت از بازار آزاد قرار گرفته بودند. روزنامه خراسان در اواخر مهرماه به این موضوع پرداخت و رئیس وقت اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک با بیان اینکه در سه ماه اخیر (مهر، شهریور و مرداد) عرضه در بازار حدود 60 تا 65 درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: «برای مثال شرکتی که در ماه از کارخانه 2500 حلقه تحویل می گرفت، 110 حلقه برای دو ماه دریافت کرد. سهمیه به این شکل شد و بازار التهاب پیدا کرد.» از جمله دلایل کمبود عرضه، نارضایتی تولیدکنندگان از نبود رویکردی برای افزایش قیمت بهرغم گران شدن مواد اولیه، به خصوص، پس از تصمیم دولت مبنی بر افزایش نرخ پایه محصولات پتروشیمی توصیف می شد. در کنار آن، قاچاق لاستیک از دیگر عوامل این شرایط بود؛ از جمله آن که در همان روزها نیروی انتظامی اعلام کرد 320 حلقه لاستیک در استان کشف شده است. اما روزهای پایانی مهرماه بود که وزارت صمت در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی قیمت لاستیک خودرو را 20 درصد افزایش داد و امید می رفت پس از آن مشکل کمبود عرضه در بازار برطرف شود؛ ولی شهروندان همچنان برای خرید لاستیک با قیمت تعاونی دچار مشکل هستند و در این خصوص گلایه دارند. به همین منظور بار دیگر با دو تن از مسئولان مرتبط در استان گفت و گو کردم.
ناکارآمدی سامانه فروش و زمانبر بودن استعلامات، علت تأخیر در عرضه
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد گفت: سامانه جامع تجارت، سامانه ای است که فروشندگان لاستیک باید در آن لاستیک را تهیه و توزیع کنند. به این معنی که از شرکت ها تهیه کنند و به دست مصرف کننده برسانند. بهتازگی دو سه آیکُن (نَقشَک) با عنوان شماره شاسی، شماره موتور، پلاک و... در این سامانه اضافه شده است که باید استعلامات از فراجا، بیمه و ثبت احوال گرفته شود. به علت مشکلات در ارتباط سامانه ای این سازمان ها با هم، مشتری درِ مغازه همکاران ما یا حتی اگر بخواهد خرید اینترنتی کند با مشکل مواجه می شود. چرا که سامانه جامع تجارت سرعت عمل کافی را ندارد و بعضا قطع و وصل می شود و به طور کلی به درستی عمل نمی کند.
اعلام سبدهای مازاد در ماه گذشته ؛ کمبود در سایز پرایدی
پورحسینی اظهار کرد: در تولید نیز، بعضی سایزها مثل 14 و 15 سبدهای مازادی که شرکت ها ماه پیش اعلام کردند مشکلی ندارد، فقط در سایز پرایدی کمبود وجود دارد و میزان تولید کمتر از تقاضاست.
وی درباره فروش خارج از شبکه لاستیک های تعاونی با قیمت آزاد افزود: با توجه به بازرسی های مداوم اتحادیه و سازمان بازرسی تقریبا یک ماه می شود که این اتفاق نمی افتد. البته اگر تخلفی مشاهده شود جلوگیری خواهد شد.
خرید شهرستانی ها از مشهد تناسب عرضه و تقاضا را به هم زده است
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد افزود: اما مسئله دیگر ، هجمه ای است که از سمت شهرهای دیگر به مشهد وارد می شود. در واقع از شهرهای اطراف برای خرید لاستیک پرایدی به مشهد مراجعه می کنند و این موضوع نیز از دلایل کمبود در بازار است. چون نظارت و بازرسی ما محدود به مشهد است اما آنچه دارد اتفاق می افتد، باعث می شود تقاضای شهرهای اطراف نیز به مشهد منتقل شود. به عبارتی لاستیکی که وارد بازار مشهد می شود می تواند جوابگوی شهر مشهد باشد اما خرید در مشهد توسط ساکنان دیگر شهرستانها تناسب عرضه و تقاضا را به هم می زند.
اکنون فروش سبدی نداریم
در ادامه با مدیر بازرسی اصناف استان نیز گفت و گو کردم. صیادی اظهار کرد: تنها لاستیکی که می شود گفت در سطح بازار کم است و میزان عرضه با تقاضا مناسب نیست، لاستیک پرایدی است. در بقیه موارد، بعد از افزایش 20 درصدی قیمت لاستیک اوضاع بازار آرام تر شده است. البته در میزان لاستیک های تعاونی با لاستیک بازار تفاوتهایی وجود دارد که دارای چندین علت است؛ از جمله اینکه کارخانه ها در گذشته فروش سبدی داشتند و بیشتر لاستیک های سایز بزرگ را ارائه و عرضه می کردند.
فروش لاستیک های تعاونی در فضای مجازی
وی در پاسخ به این سوال که آیا کارخانه ها هماکنون فروش سبدی دارند یا خیر، گفت: الان تقریبا می توان گفت سبدی فروشی نداریم و مرتفع شده است. در بررسی ها مشخص است که این روند کمتر است و حتی نیست. دلیل بعدی تشکیل انبارهای خانگی توسط مردم است. گزارشها از بازار نشان می دهد بعضی افراد لاستیک را خریداری می کنند اما به جای استفاده نگهداری می کنند. یا خرید انجام می داد اما قبل از اینکه تحویل بگیرد در فضای مجازی به فروش می گذاشت.
محدودیت خرید جفتی برداشته خواهد شد
صیادی اظهار کرد: بسیاری از این مسائل برطرف خواهد شد، من فکر می کنم تا اوایل دی ماه هم بحث فروش لاستیک به صورت صرفا جفتی حل خواهد شد و این محدودیت برداشته می شود.
سامانه ای وجود ندارد
درباره خرید از سامانه و زمانبر بودن فرایند استعلامات آن سوال کردم و وی در پاسخ با رد وجود سامانه ای برای فروش لاستیک بیان کرد: برای خرید لاستیک تنها برگ سبز خودرو و کارت ملی لازم است و لاستیک در مکان عوض می شود و من در خصوص سامانه اطلاعی ندارم. ما سامانه ای برای فروش نداریم، در گذشته داشتیم که آن را برداشته اند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 224
اقرار«ادمین» به جنایات منافقین
صابرین نیوز: ادمین صفحه رسمی سازمان تروریستی مجاهدین خلق برای همکاری با نهادهای امنیتی وارد ایران شده است
توکلی - ادمین اکانت رسمی گروهک تروریستی منافقین در شبکه مجازی ایکس (توئیتر)؛ دست به افشای جنایات و سناریونویسی های منافقین زده و در توئیتی نوشته است: «سلام، من محسن ادمین پیج مجاهدین هستم. فکر کنم بعد از پست کردن این توئیت عواقب بدی در انتظارم باشه، ولی فدای آگاهی مردم ایران. سازمان اون چیزی که خیلی هاتون فکر می کنید، نیست. اکثر نیروهایی که در خارج هستن خودشون یا خانواده هاشون گرفتار و گروگان سازمانن و مجبورن برای سازمان کار کنن. نیروهای داخل ایران هم برای هر عملیات پول می گیرن یا تهدید می شن که اگه همکاری نکنن به خانواده شون آسیب می رسه.» ادمین اکانت رسمی منافقین ادامه داده است: «هدف سوشیال مدیای سازمان اینه که خون بیشتری ریخته شه و فاند بیشتری تو جیب مقامات سازمان بره. احتمالا این حساب الان پس گرفته می شه چون من ادمین هستم و ایمیل اکانت مربوط به خود سازمان هست ولی به زودی اطلاعات شبکه های سازمان در داخل ایران پخش می شه.» در کنار این توئیت تصاویر چت های گروهک منافقین نیز منتشر شده است. در یکی از این چت ها با بیان این که باید کاری کرد که مردم عصبانی بشوند، خطاب به یکی از اعضای فعال در فضای مجازی نوشته شده است: «تا می تونی از شهرهای محروم ویدئو بذار، مردم این شهر ها زودتر عصبانی می شوند و به هدف ما فکر می کنند. ویدئوهایی بذار تا اوضاع رو طوری نشون بده تا انگار مردم در یک قدمی رسیدن به سر نگونی هستند.»
ما اصلا به شما فکر نمی کنیم!
انتشار توئیت و چت های میان اعضای گروهک منافقین با واکنش کاربران فضای مجازی همراه شد. کاربری نوشت: «دم خروس بیرون زد، نشون می ده فساد و جنگ داخلی بدجوری توی سازمان داره بیداد می کنه!» کاربر دیگری هم واکنش جالب طنازانه ای داشت و نوشت: «آقا محسن! این که گفتی منافقین اون چیزی که خیلی هاتون فکر می کنید نیست، باید عارض بشم خدمتتون که ما اصلا به شما فکر نمی کنیم!» در این میان اما صابرین نیوز مدعی شد: «ادمین صفحه رسمی سازمان تروریستی مجاهدین خلق برای همکاری با نهادهای امنیتی وارد ایران شده است.» از دیگر سو اما برخی این ادعا را رد کرده و آن را دور از ذهن دانستند. کاربری در این باره نوشت: «زیباترین پروژههای امنیتی، آنهایی است که سوژه، با تصمیم خود، تحت هدایت روانی، اقدام به تکمیل پازل عملیاتی کند. حرفهایترین سرویسها را میتوان با پروژههای تمیزشان شناخت. هوش اطلاعاتی که هیچ، هیچ عقل نرمالی هم نمیپذیرد که یک ادمین تواب از داخل تیرانا مخالفت خود با سازمان را اعلان علنی کرده باشد. از اصول عملیاتهای اطلاعاتی، حفظ امنیت سوژهای است که اقدام به همکاری کرده است.»
دربهدر و خاک برسر
با همه این حرف و حدیث ها اما جنایات و سناریونویسی های ساکنان آلبانی برای تحریک اذهان مردم و ضربه به ایران و ایرانی امر پوشیدهای نبوده و مسلما خبر جدیدی هم نیست. خوی تند و وحشیانه منافقین حتی برای دولت آلبانی نیز قابل تحمل نیست. اوایل سال جاری ورود بی سابقه پلیس آلبانی به کمپ منافقین در تیرانا یک کشته و دهها زخمی به جا گذاشت. دولت آلبانی در یک خط و نشان بی سابقه تاکید کرد که این منافقین قوانین این کشور را کنار گذاشته و اگر می خواهند به این رفتار خود ادامه دهند، باید خاک آلبانی را ترک کنند. در نهایت مستندات کشف شده در مقر اشرف3، دولت و دادگاه ویژه ضدتروریسم آلبانی را بر آن داشت که فعالیت های منافقین را محدود کند، موضوعی که به مذاق ساکنان تیرانا خوش نیامد و اعلام شد که سران گروهک تروریستی منافقین در حال تدارک برای انتقال مقر این گروهک از آلبانی به کانادا هستند. این حد از نفرت، خواری، زبونی و دربهدری تنها و تنها شایسته منافقین است. روزی از تهران به لیبرتیِ عراق رانده شدند، روزی هم به آلبانی و حالا هم آیا کانادا پذیرای آن ها باشد یا نه؟ بی تردید در میان گروه های مختلف اپوزیسیون خارج نشین و ضد انقلاب، شاید هیچ گروهی به اندازه منافقین در میان مردم ایران منفور نبوده و نیستند. به عنوان نمونه اگر طرفداران پهلوی با بزک کردن اقدامات دوران طاغوت به تکاپو برای یافتن جایگاهی درمیان ایرانیان افتادند اما همین پتانسیل هم در میان منافقین وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 340
بی فرزندیم،چون خانه نداریم!
بررسی های جدید مرکز افکارسنجی ایسپا می گوید، دلیل 75.4 درصد از مردان و 68.3 درصد از زنانی که تمایل به فرزندآوری ندارند نداشتن مسکن است و پیمایشی دیگر نیز نشان می دهد 68.1 درصد درباره مسکن و تامین اجاره در آینده نگران هستند. ما ابعاد موضوع را بررسی و به مشوق های فرزند آوری در سایر کشورها هم نظری افکندیم
صادق غفوریان- اگر نگوییم در تشکیل یک زندگی حرف اول و آخر را مسکن و شغل می زند، اما بخش زیادی از آن شامل همین دو مورد می شود. به تبع آن، فرزنددار شدن نیز در نگاه بسیاری به شغل یا مسکن بستگی دارد. در این باره، نتایج بررسی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) این مدعا را ثابت می کند که تعداد بسیاری از زوج ها به فرزنددار شدن علاقه مند هستند اما شرایط آن ها از جمله نداشتن مسکن باعث شده که تمایلی به آن نداشته باشند.
75 درصد: چون خانه نداریم
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در نتایج بررسی خود درباره دلایل تمایل نداشتن به فرزندآوری که دو روز قبل آن را منتشر کرده، آورده است: «نتایج پیمایش ملی ایسپا در زمستان 1401 با جامعه آماری زنان و مردان متاهل که در سن باروری قراردارند نشان میدهد، 75.4 درصد از مردان و 68.3 درصد از زنانی که تمایل به فرزندآوری ندارند به مقدار زیاد و خیلی زیاد نداشتن مسکن مناسب را از دلایل عدم تمایل به فرزندآوری در کنار سایر عوامل و دلایل ذکر کردهاند.»
یک نکته مهم
روی دوم سکه این آمار، یک مفهوم دیگر نیز در خود دارد؛ این که این 75 و 68 درصد مردان و زنان در سن باروری اگر مشکل مسکن نداشته باشند احتمالا به فرزنددار شدن علاقه مند هستند اما دیدگاهشان اکنون این است که چون خانه ندارند، شرایطشان برای پدر یا مادر شدن فراهم نیست.
یک نگرانی بزرگ؛ یک غصه ناتمام
امروز کمتر خانواده ای را می توان یافت که یک یا چند عضو آن گرفتار درد خانه نداشتن نباشد. امروز اجاره نشینی و غم مداوم «اجاره» یک نگرانی بزرگ و تا حدودی یک غصه ناتمام است. شاید تا چند سال قبل تا حدودی می شد با وام های مسکن، پس انداز و مقداری قناعت و قرض از این و آن صاحب خانه شد اما حالا چه؟
شرایط غیرقابل باور در فاجعه قیمت مسکن طی سال های اخیر، خانه دار شدن را برای تعداد زیادی از زوج ها و جوانان به یک رویا تبدیل کرده است؛ رویایی که به معنای واقعی برای بخشی از جامعه دست نیافتنی است.
در همین باره یکی دیگر از نظرسنجی های مرکز افکارسنجی ایسپا، این نگرانی را مستند به آمار و پیمایش کرده است: «نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در تیرماه 1400 نیز نشان میدهد، 68.1 درصد از شهروندان در سطح ملی «کاملا» و «زیاد» و 11.6 درصد «تاحدی» در خصوص مسکن و تامین اجاره آن در آینده نگران هستند.»
70 درصد حقوق برای اجاره
برای برخی آمارها و عدد و رقم ها ناچار نیازمند منبع و نقل قول معتبر هستیم. اما برای چالش اجاره بها شاید لازم نباشد به نقل قول نماینده کارگران در شورای عالی کار مراجعه کنیم که گفته است: «70درصد حقوق کارگران صرف اجاره بها و هزینههای مسکن می شود»، چون همه می دانیم که این درد، چه درد عمیق و زخم کهنه ای است که حتی دولت ها و مجالس هم آن طور که باید نمی توانند با تمام شعارها و اقدامات خرد و کلان خود، مرهمی برایش بیابند. در تمام این سال ها هرچه قانون و تبصره و سند ملی و وام و خرده فرمایش نتوانستند این چالش و مصیبت بزرگ را به نقطه ای از آرامش برساند و در مقابل، این اجاره نشینان هستند که هرسال در موعد تمدید اجاره، کمرشان از سال قبل خمیده تر و سفره شان کوچک تر می شود.
این وام ها، این مشوق ها
سیاستگذاران (دلسوزان!) و دغدغه مندان خانه دار شدن جوانان، با این تسهیلات و شرایطی که برای خرید مسکن طراحی و تدوین میکنند، خودشان بیش از دیگران می دانند که تعداد زیادی اجاره نشین ها، توان دریافت این وام ها را ندارند. برای نمونه، وام 960 میلیونی با اقساط بیش از 19 میلیون و دریافت یک میلیارد و800 میلیون تومان سود، با کدام منطق درآمدی زوجهای جوان همخوانی دارد؟ به ویژه اگر زوج، از شاغلان در بخش کارگری و با حقوق بین 7 تا 8 میلیون در شمار حداقلی بگیرها باشند که هیچ! سوی دیگر، مشوق های حداقلی پیش بینی شده در قانون جوانی جمعیت برای فرزندآوری است. ضمن این که این مشوق ها به دلیل ارقام بسیار اندکشان، اساسا نقشی موثری در پیشبرد اهداف گسترش فرهنگ فرزندآوری ندارد، بماند که همین ارقام کم نیز اغلب با سختی، دوندگی و گذر از پیچ و خم های متعدد به دست متقاضیان می رسد.
شلیک گرانی خانه به فرزندآوری
داده های رسمی مراکز آماری در سال های اخیر نشان می دهد، قیمت مسکن تحت تاثیر تورم افسارگسیخته و نوسان های همواره بازارهای مالی روند افزایشی هولناکی راتجربه کرده است. تجارت نیوز روز گذشته عددی را از این رشد گزارش کرد که عمق یک فاجعه اقتصادی را نشان می دهد: «بر اساس آمارهای رسمی، قیمت مسکن از دهه ۸۰ تاکنون بیش از دو هزار درصد رشد داشته است.» آیا نتیجه این افسارگسیختگی قیمت مسکن، خود اولین شلیک به ازدواج و فرزندآوری نیست؟ ضمن این که گسترش حاشیه نشینی، پشت بام خوابی، اجاره کانکس و... از دیگر آسیبهایی است که وضعیت کنونی مسکن و گرانی اجاره بر سر جامعه آورده است.
آن ها برنامه دارند
ما امروز برای تشویق به فرزندآوری به جای فراهم آوری شرایط، بیشتر به دنبال تبلیغات خوب است آقایان مسئول که کمی از تجربیات مشوق های سایر کشورها برای فرزندآوری الگو بگیرند همچون در سوئد که با فرزند دوم تسهیلات کارگشای مسکن با سود اندک به والدین تعلق می گیرد یا در ایتالیا که صاحبخانهها اجازه اخراج مستاجری را که فرزند زیر 18 سال دارد، ندارند حتی اگر او کرایه هم نپردازد و بسیاری دیگر از مشوق ها که ما بیشتر شعارش را می دهیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.