
اصلانی/ هرچه به ثانیههای پایانی کوارتر چهارم نزدیکتر میشد، تحمل زجر دقایق برایش دوچندان بود. از یک طرف سنگینی باخت و از طرف دیگر دو دلی. پاهایش هر ثانیه لرزانتر از قبل میشد و سرخی چشمهایش از غلیان سریع یک احساس خبر میداد. تنها سرخی چشمها کافی نبود و وقتی صورتش با قطرههای درشت اشک پر شد، دیگر تصمیماش را گرفته بود و بردودلی آنچه در سر داشت، غلبه کرده بود. باخت ایران به لبنان در جام جهانی بسکتبال، آخرین پرده از تراژدی رقم خورده در جاکارتا نبود؛ این تلخی به یک پایان تراژیکتر دیگر نیاز داشت تا زهرش کامل شود و آن چیزی نبود جز خداحافظی اسطوره 2متر و 18 سانتی بسکتبال ایران با دنیای حرفهای توپ و تور. حامد حدادی درحالی در شب ناکامی ایران مقابل لبنان گوی و میدان را برای همیشه بوسید و کنار رفت که انگار خلائی در ورزش حرفهای ایجاد کرد و حسرتی به دل بسکتبال گذاشت و گویی با هیچ اتفاق قشنگی جبران نخواهد شد. تجربه چهارمین حضورش در جام جهانی به یک چاشنی شیرین برای ماندگاری در تاریخ نیاز داشت؛ اما نشد که نشد. 5 بازی و 5 شکست، تلخ بود و او هم در این تلخی با بسکتبال وداع کرد. انگار سرنوشت این بود که پایان حدادی با بسکتبال، مثل تمام دقایق خداحافظیاش، تلخ باشد. آخرین بازمانده نسل طلایی بسکتبال ایران در شرایطی خود را بازنشسته کرد که پیش از آن به نماد بسکتبال ایران در دنیا بدل شده بود. نمادی بیتکرار از نسلی پرافتخار که غرور ملی را در رگ سرخ حیات بسکتبال کشورمان جاری کرد و وقتی بهعنوان نخستین ایرانی پایش به بیبدیلترین لیگ حرفهای دنیا(NBA) باز شد، اسطوره جاودان بسکتبال ایران لقب گرفت. پسر 38 ساله اهوازی دقایق خداحافظیاش را اینطور توصیف میکند: «بعد از 20، 25 سال که برای تیم ملی بازی کردم، تصمیم سختی گرفتم. هم تیمیهایم خبر داشتند، اما خودم تا آخرین لحظه دو دل بودم که این کار را بکنم یا نه که سرانجام این اتفاق افتاد. تصمیم خیلی سخت و سنگینی بود، چون هم بسکتبال را دوست دارم و هم تیم ملی را. دوست داشتم همیشه تیم ملی نتیجه بگیرد. به هرحال باید یک روز این اتفاق میافتاد و امروز و فردا هم نداشت.» خداحافظی تلخ حدادی اما با تاریخسازی همراه بود و او آخرین جام جهانی بسکتبالیاش را با میانگین 10 امتیاز، 6.3 ریباند، 3.5 پاس منجر به گل و 1.6 دفاع در هر بازی به پایان رساند تا به جمع پنج مدافع برتر تاریخ جام جهانی بسکتبال بپیوندد. او درحالی در سال المپیک از تیم ملی خداحافظی کرد که آخرین بار زمانی که در واپسین تورنمنت انتخابی المپیک 2016 برای ایران بازی کرد، صفحه رسمی فیبا در یوتیوب با انتشار ویدئویی از بهترین لحظات کاپیتان تیم ملی بسکتبال ایران در تمجیدش او را کلید اصلی ایران معرفی کرد و لقب «هیولایی از شرق» به حامد داد. تصمیم سخت حدادی برای وداع بالاخره اجرایی شد ولی فدراسیون جهانی بسکتبال پیشتر گزارش جالبی از آخرین حضور حامد در جام جهانی منتشر کرده بود؛ گزارشی که کاپیتان حدادی تعبیر جالبی برایش به کار برده بود؛ «آخرین رقص».
نخستین پست اینستاگرامی حدادی بعد از خداحافظی
حامد حدادی بعد از خداحافظی از تیم ملی بسکتبال با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «خیلی برام سخته که بعد از ۲۲ سال از تیم ملی بسکتبال خداحافظی کنم ولی یک روز باید این اتفاق میافتاد و اون روز، آخرین بازی در جام جهانی ۲۰۲۳ در جاکارتای اندونزی بود. تشکر میکنم از تمام افراد و پیشکسوتانی که من را در این راه حمایت کردند و حتی تشکر از افرادی که در مواردی منتقد من بودند و باعث شدند تا تلاش و جدیت من در رسیدن به اهدافم بیشتر شود. قدردانی ویژه از خانوادهام و همچنین مربیان، دوستان و همبازیهایم که در این مدت همراه و همیار من بودند. با آرزوی موفقیت برای تیم ملی بسکتبال ایران. ارادتمند؛ حامد حدادی.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


در دومین جلسه کمیسیون «کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته» اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، بر ضرورت نگاه واقع بینانه به آینده بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه و پرهیز از کلی گویی و البته نگاه به تامین منابع لازم برای پیشبرد اهداف و همچنین استفاده بیشتر از سازمان های مردم نهاد تاکید و مقرر شد پیشنهادهای بخش کشاورزی استان از سوی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی برای ارائه به مجمع نمایندگان استان و پیگیری دغدغههای بخش خصوصی در این حوزه، جمع بندی شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، احمد سلحشور، رئیس این کمیسیون در ابتدای این نشست در راستای بهبود وضعیت اقتصادی خراسان رضوی گفت: امیدواریم با موشکافی موضوعات بخش کشاورزی، کمک و همفکری لازم را به نمایندگان استان و کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه دهیم.
وی اظهار کرد: این آمادگی را داریم تا به صورت مکتوب تمام نکات و نظرات تخصصی حوزه کشاورزی استان را منتقل کنیم تا با ارتباطی که با مجمع نمایندگان استان، کمیسیون کشاورزی مجلس و اتاق ایران داریم، در راستای مطالبهگری به منظور رفع مشکلات و دغدغه های این بخش گام برداریم.
نگاهی به گزارش دیوان محاسبات کشور از برنامه ششم در بخش کشاورزی
مجید مهدوی، دبیر کمیسیون کشاورزی، دام و طیور و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به گزارش دیوان محاسبات درخصوص عملکرد برنامه ششم گفت: براساس این گزارش، احکام کاملا محقق شده برنامه ۳۰ درصد بوده است. ۴۸ درصد مربوط به تحقق بخشی از احکام برنامه ششم بوده و درصد محقق نشدهها نیز ۲۲ درصد اعلام شده است. در بخش کشاورزی نیز فقط موضوع خرید تضمینی محصولات کشاورزی تحقق یافته اعلام شد که با پیگیری از یکی از کارشناسان مشخص شد منظور دیوان، صرفا اقدام به خرید است که انجام شده و به کیفیت و نحوه این عمل پرداخته نشده است.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد با اشاره به موضوعات تحقق نیافته بخش کشاورزی در برنامه ششم توسعه گفت: طبق گزارش دیوان محاسبات، افزایش ضریب مکانیزاسیون در حوزه کشت محصولات سالم، افزایش سرمایه صندوق های حمایت و مسائل حد نگاری و بیابان زدایی از برنامه های محقق نشده هستند. دلایل تحقق نیافتن نیز نبود پایگاه اطلاعاتی و آماری قوی و به روز، برنامه ریزی ناصحیح، نبود هماهنگی های بین بخشی، تصویب نشدن دستورالعمل ها و مقررات لازم، نگاه آرمانی به برنامه، تحریم ها و منابع مالی اعلام شده است. موضوع دیگر، بی توجهی به ظرفیت سازمانهای مردم نهاد یا تشکل هاست.
آشفتگی در لایحه برنامه هفتم توسعه مشهود است
شهرام عیدی زاده مدیر مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: در بحث لایحه برنامه هفتم توسعه با آشفتگی عجیبی روبهرو هستیم. در مواد لایحه برنامه هفتم، ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی ۹۰ درصد (در پایان سال برنامه) اعلام شده است. در حالی که در هیچ جای دنیا مرسوم نیست کشوری ۹۰ درصد ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی داشته باشد. همچنین، در یکی از مواد ذکر شده در برنامه هفتم، رشد بخش کشاورزی ۵/۵ درصد نوشته شده بدون این که به نحوه این رشد اشاره شود.
عیدی زاده تصریح کرد: ۱۸ درصد سهم آب بخش کشاورزی در برنامه هفتم کاهش یافته و در مقابل، ضریب خودکفایی ۹۰ درصد شده است. این موضوع چگونه رقم خواهد خورد؟
کاهش سهم دولت در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی
مهدی جعفری، معاون صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی نیز در بخشی از جلسه یادآور شد: در صندوق خراسان رضوی، بیشترین حجم سرمایه گذاری و سهامدار را داریم. ۲۲۲ میلیارد تومان سرمایه ثبتی استان در صندوق است که ۳۵ میلیارد تومان آن به شهرستان نیشابور تعلق دارد.
جعفری همچنین با بیان این که سهم دولت در صندوق های سرمایه گذاری از ۴۹ درصد به ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده، تصریح کرد: هرچه سهم دولت در صندوق کمتر شود، صندوق نیز خدمات کمتری میتواند ارائه دهد.
احسان ارکانی، نماینده نیشابور و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، ضمن آسیب شناسی برنامه ششم و انتقاد از کلی گویی ها در آن، اظهار کرد: متاسفانه در تمامی سالهای گذشته بودجه با برنامه ها هماهنگ نبوده و این امر سبب شد که اجرای برنامه ششم، هفت سال به طول بینجامد.ارکانی افزود: کمیسیون کشاورزی اتاق خراسان رضوی میتواند در موضوعات آب، تامین مالی و دانش بنیان شدن بخش کشاورزی پیشنهادهای خود را به ما اعلام کند.
نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قطعی 8 ساعته برق کشاورزان در جلگه نیشابور اظهار کرد: دولت و وزارت نیرو در اوج فصل آبیاری، برق چاههای کشاورزی را روزانه قطع میکند. امسال وضعیت در این زمینه حاد شده است؛ به دنبال قطعی برق چاه های کشاورزی، آبیاری نیز قطع می شود و ظرفیت تولید از دست میرود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از کشاورزان چه حمایتی میشود که سیستم سنتی آبیاری خود را به سمت قطرهای و سیستم کشاورزی مدنظر دولت تغییر دهند؟ هیچ راه حلی در برنامه و قوانین و بودجه سنواتی در این باره دیده نشده است.
ارکانی یادآور شد: علت این که دولت اصرار به حذف ارز ترجیحی داشت این بود که سالانه بین ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلار یارانه می دهیم تا ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی به چند قلم کالای اساسی داده شود. گندم، دانههای روغنی و سویا از جمله این اقلام بود. با حذف این ارز، ۱۷ میلیارد دلار در هزینههای دولت صرفه جویی شد؛ اما این پول کجا رفت؟ در واقع، تاثیر آن باید در خودکفایی دیده میشد، حداقل باید در تولید داخلی و بومی دانههای روغنی و خودکفایی گندم با این پول سرمایه گذاری انجام میشد؛ اما نه تنها انجام نشد که مشکلات نیز فزونی یافت و سالانه ناگزیر از همین پول برای واردات گندم و مرغ استفاده میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کامیار-انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند برگزار می شود و با پیش ثبت نام 50 هزار نفر انتظار می رود، بازار رقابت گرم باشد.غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، به تازگی پیشبینی کرده است که حزب کارگزاران سازندگی و اعتدالیها با هم لیست مشترک بدهند. سخنی که البته دور از ذهن نیست، اما به نظر میرسد ممکن است در مسیری که تا انتخابات باقی است این تحلیل دستخوش تحولاتی شود، زیرا متغیرهایی در این مسیر وجود دارد.نخستین متغیر موضع جبهه اصلاحات است؛ به این معنی که اگر جبهه اصلاحات برای مشارکت در انتخابات تصمیمی قطعی بگیرد و عزم راسخی داشته باشد، کارگزاران ذیل جبهه اصلاحات حرکت میکند؛ کما این که بارها حسین مرعشی، دبیرکل این حزب، گفته است که کارگزاران بر اساس تصمیم جبهه، حرکت میکند و حالا اگر جبهه بگوید در انتخابات شرکت میکنیم و در لیست نهایی از اعتدالیها هم حمایت میکنیم، پر واضح است که کارگزاران هم از این تصمیم حمایت میکند و در آن شرایط باید بگوییم ائتلاف اصلاحطلبان با اعتدالیها نه کارگزاران با اعتدالیها. در روی دیگر سکه، کارگزاران در صورتی خارج از تصمیم جبهه اصلاحات ادامه مسیر میدهد که رادیکالها و مشخصا حزب اتحاد ملت ابتکار عمل را در دست داشته باشند و موفق شوند که نظر جبهه را به سمت تحریم انتخابات سوق دهند که در این صورت به احتمال زیاد کارگزاران مانند سال98 به سمت ارائه لیست خودش میرود.حالا باید بررسی کنیم که در صورت مشارکت نکردن جبهه اصلاحات در انتخابات، کارگزاران میخواهد لیست مستقل بدهد یا با اعتدالیها ائتلاف میکند؟ کارگزاران یک بار لیست کاملا مستقل خود را ارائه داد؛ در انتخابات مجلس، در سال98، لیستی با نام «یاران هاشمی». آن لیست مطلقا نتوانست موفق باشد؛ به نحوی که نفر اول لیست مذکور یعنی مجید انصاری رأیی بسیار پایینتر از آخرین نفر لیست اصولگرایان آورد. با این اوصاف شاید کارگزاران دنبال آن باشد که قدمهایی محکمتر در انتخابات بردارد و این هدف محقق نمیشود، مگر با بهرهگیری از نیروهایی خارج از حزب که نزدیکترین این نیروها را میشود در میان اعتدالیها جست. محور اعتدالیها هم حزب اعتدال و توسعه است؛ حزبی که به نوعی حزب روحانی خوانده میشود. در این شرایط سخن حدادعادل میتواند محقق شود و کارگزاران با اعتدالیها لیستی مشترک بدهند.شاید تصور شود که اگر اصلاحطلبان در میدان حضور نداشته باشند، ممکن است لیست کارگزاران و اعتدالیها هم رأی لازم را نیاورد؛ این احتمال بعید نیست، اما به نظر میرسد برای کارگزاران و اعتدالیها مهم آن است که مرزی میان خود با رادیکالهای جبهه اصلاحات ایجاد کنند و به حاکمیت این پیام را برسانند که ما هنوز در زمره نیروهای درونحاکمیتی هستیم؛ برخلاف اصلاحطلبان رادیکالی که بسیار نزدیک به اپوزیسیون شدهاند. شاید انتخابات کارگزاران و اعتدالیها به انتخابات پیش رو فارغ از نتیجهاش، به چشم مسیری برای ادامه حیات سیاسی خود نگاه میکنند که همه این ها بیش از هر زمان احتمال بروز انشعابی بزرگ در جریان اصلاحات را به وجود آورده است. با این حال،حجت الاسلام حسین سبحانی نیا، فعال سیاسی احتمال شکل گیری ائتلاف انتخاباتی بین اعتدالی ها و اصلاح طلبان را زیاد خواند و یادآور شد: البته این موضوع بستگی به ترکیب کاندیداهای تأیید صلاحیت شده دارد، این مسئله می تواند در تنظیم لیست انتخاباتی به طورقطع موثر باشد. در این دوره از انتخابات به نظر می رسد اصلاح طلبان و اعتدالی ها به یک لیست مشترک برسند یا حداقل تعداد زیادی از نیروهای شاخص شان مشترک خواهد بود.نماینده ادوار مجلس درباره شانس پیروزی اصلاحات و اعتدال در انتخابات پیش رو گفت: هم اعتدال و هم اصلاحات امتحان پس دادند بنابراین مردم آشنا به عملکردها و دیدگاه های آن ها هستند. اگر دولت آقای رئیسی در 6 ماه باقی مانده به انتخابات به خصوص در حوزه اقتصادی چند اقدام مثبت انجام دهد و بازار خودرو و مسکن ثبات پیدا کند و تورم مهار شود، بیشتر کرسی های مجلس آینده نیز همچنان در اختیار اصولگراها خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گاهی اوقات شرایط زندگی باعث میشود احساس خوشبختی نکنید، ولی بخشی از این نارضایتی به دلیل تفکر خودتان است. درواقع، اغلب اوقات، تفکر، رفتار و عادتها نقش خیلی مهمی در این مسئله ایفا میکنند. در این مطلب با 3 عادت مخرب افراد همیشه ناراضی آشنا میشوید که میتواند باعث نارضایتی شدید شما و اطرافیانتان شود.
1 کمالگرایی
حتما همه چیز باید عالی باشد تا خوشبخت شوید؟ باید رفتارتان عالی باشد و نتایج عالی بگیرید تا خوشبخت شوید؟ در این صورت خوشبختی تقریبا غیرممکن است. این که از خودتان انتظاراتی داشته باشید که از هیچ انسانی برنمیآید درنهایت، اعتماد بهنفس شما را کم میکند. حس میکنید به اندازه کافی خوب نیستید، حتی اگر نتایج خوب یا عالی زیادی گرفته باشید؛ فقط هرازگاهی که کارها عالی پیش میرود. در بقیه مواقع هر کاری میکنید و هرکه هستید، کافی نیست!
چطور بر این عادت غلبه کنید؟
دو راهکار به شما کمک میکند تا از کمالگرایی خلاص شوید و رضایتمندتر باشید:
1بدانید اگر به دنبال کمال مطلق باشید، شکست میخورید. این یکی از مهمترین دلایل رهاکردن کمالگرایی است. اگر افکار کمالگرایانه به ذهنتان خطور کرد، این دلیل را برای خودتان تکرار کنید. فیلمهای زیاد، موسیقی و مشاهده دنیا باعث میشود بهآسانی در رویای کمالگرایی غرق شوید. این رویا خیلی خوشایند بهنظر میرسد و در طلب آن هستید ولی این ایده در زندگی واقعی خیلی عملی نیست و باعث درد و رنج زیادی برای شما و اطرافیانتان میشود. این مسئله به ضرر شماست. گاهی اوقات باعث میشود رابطه، شغل و پروژههای خود را از دست بدهید؛ فقط به این علت که انتظارات واقعی از آنها ندارید. همیشه این حقیقت ساده را به خود یادآوری کنید.
2هیچکس تنها نیست. اطرافیان، کتابهایی که میخوانید، فیلمهایی که میبینید و موسیقی که گوش میدهید تاثیر زیادی بر احساسات و افکارتان دارند. حالا اگر اجازه بدهید این صداهای منفی بر شما تاثیر بگذارند، خوشحالبودن سختتر هم میشود. صداهایی که مدام از ناخوشیهای زندگی میگویند خطرناک هستند و شما را پر از ترس و محدودیت میکنند.
2در گذشته و آینده غرقبودن
خیلی دردناک است که بیشتر زمان خود را در گذشته بگذرانید یا خاطرات قدیمی و دردناک را یادآوری کنید. یا به یاد دعواها، فرصتهای ازدسترفته و چیزهایی از این دست بیفتید. از طرف دیگر، فکر زیاد درباره آینده هم ترسناک است. گاهی تصور میکنید ممکن است چه مشکلاتی سر کار پیش بیایند یا در رابطه خود با چه چالشهایی مواجه شوید یا چه مشکلاتی برای سلامتی شما پیش بیاید. در تمام این موارد دچار کابوسهای ترسناکی میشوید که دوباره و دوباره در ذهنتان تکرار میشوند. وقتی در حال حاضر زندگی نمیکنید، تجربههای شگفتانگیز زیادی را از دست میدهید.
چطور بر این عادت غلبه کنید؟
فکر نکردن درباره گذشته یا آینده تقریبا ناممکن است. البته، حتما باید برای فردا و سال آینده خود برنامه داشته باشید یا از گذشته خود درس بگیرید. ولی زیاد فکر کردن به این مسائل کمک چندانی نمیکند. من همیشه تلاش میکنم در حال حاضر زندگی کنم. همین الان اینجا هستم، کاملا روی کلماتی که مینویسم تمرکز کردهام، بعدها میخواهم ناهار بپزم و آن را بخورم و بعد ورزش کنم هنگام انجام همه این کارها دقیقا روی همان کار متمرکز هستم. هر کاری که میکنید، تلاش کنید حواستان را روی کار متمرکز نگه دارید و غرق در گذشته و آینده نشوید.
3مقایسه خود و زندگیتان با دیگران
یکی از مضرترین عادتهای روزانه این است که مدام خودتان را با دیگران و زندگی آنها مقایسه کنید. وقتی ماشین، خانه، شغل، کفش، پول، روابط شخصی، روابط اجتماعی و ... را با دیگران مقایسه میکنید، درنهایت فقط اعتماد بهنفس خود را نابود میکنید و باعث احساسات منفی زیادی در خود میشوید.
چطور بر این عادت غلبه کنید؟
بهجای مقایسه خودتان با دیگران، عادت کنید خودتان را با خودتان مقایسه کنید. ببینید چقدر رشد کردهاید. چه چیزهایی را بهدست آوردهاید. چقدر به سمت اهداف خود پیش رفتهاید. این عادت باعث میشود شکرگزار باشید. قدر خودتان را بدانید و با خودتان مهربان باشید. چون میبینید چقدر پیشرفت کردهاید، بر چه موانعی غلبه کردهاید و چه کارهای خوبی انجام دادهاید. فراموش نکنید در هر شرایطی دیدن جنبههای منفی و تمرکز بر جزئیات برایتان به جز نارضایتی هیچ چیز ندارد. در این صورت اطرافیان را هم ناراحت میکنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روابط ایران و سوریه فراتر از آن است که افزایش شمار تبادل سفرها و رایزنیهای تهران و دمشق در ماه های اخیر جلب توجه کند. در سفر اخیر وزیر خارجه کشورمان به سوریه نیز طیف گستردهای از موضوعات مورد بحث قرار گرفت. البته اطلاعات خاصی از محتوای رایزنیها منتشر نشده، اما برخی نکات مهم در صحبتهای دو طرف به چشم میخورد. در خصوص تحرکات اخیر آمریکاییها، وزیر خارجه ایران با صراحت به آمریکاییها توصیه کرد «به خانههایشان برگردند.» همچنین وی بر پاسخ قطعی به حملات اخیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد و از ابتکار ایرانی گفتوگو میان کشورهای منطقه خبر داد. همچنین طرف سوری ضمن اینکه تحرکات اخیر داعش را متوجه آمریکا دانست، هدف تحرکات آمریکایی را قطع مرزها و اختلافافکنی میان کشورهای منطقه دانست. بشار اسد همچنین خروج اشغالگران ترکیه را پیششرط گفتوگوهای سوری - ترکی دانست؛ اما ایران و سوریه علاوه بر پیشبرد روابط سیاسی و اقتصادی، مسائل چالش برانگیز دیگری دارند که شامل روابط این کشورها با سایر بازیگران منطقه نیز می شود. جنگ سوریه، موجب شکلگیری چند جبهه در غرب آسیا شده بود که یک سوی آن ایران، سوریه و روسیه قرار داشتند و در طرف مقابل جبهه های مختلفی از بازیگران منطقهای به رهبری عربستان، امارات متحده، قطر و ترکیه و بازیگران فرامنطقه ای به رهبری ایالات متحده بودند. هر چند با بازسازی روابط منطقه ای تحت تاثیر اراده پایتخت ها، دیگر نشانه های کمتری از جناح بندی های قبلی منطقه ای در سوریه مشاهده میشود اما کاهش نفوذ سیاسی ایالات متحده در منطقه و افزایش مسائل واشنگتن با روسیه و چین، در حال تبدیل شدن به معضل جدید برای سوریه و منطقه است. در واقع به نظر می رسد مجموع زمینه های موجود در سوریه و ژئوپلتیک خاص این کشور در دریای مدیترانه، همسایگی با سرزمینهای اشغالی، سرمایه گذاری سیاسی و نظامی که ایران و روسیه در این کشور داشتند، علاقهمندی چین به سوریه، ضعف های عمده سیاسی و اقتصادی و امنیتی سوریه، مذاکرات دشوار با عربستان و... زمینی را در سوریه برای آمریکا فراهم کرده است که بازی را به این کشور منتقل کند. از سوی دیگر، حقیقت این است که در دوران گذار و نظم جدید بینالمللی، انحصار و یکجانبهگرایی نه ممکن است و نه مطلوب. از این رو شاید تعویق طرحهای سرمایهگذاری اعراب در سوریه برای ما یک پنجره طلایی فرصت برای جبران عقبماندگیها ایجاد کند، اما در بلند مدت در صورت بروز شرایطی، به نفع ما نیست؛ زیرا اولا در صورت درگیر نشدن عملی اعراب در روند بازسازی سوریه ممکن است آنها مجدد دست به اقدامات ضدامنیتی ضدسوری بزنند. ثانیا ایران و حتی روسیه به تنهایی توانایی بازسازی کل سوریه را ندارند و از این نظر، عقب ماندگی قلب پل محور مقاومت، به نفع کل جریان مقاومت نیست. لذا ما باید از این فرصت استفاده کنیم و علاوه بر تلاش برای جبران سریع عقبماندگیهای اقتصادیمان در سوریه، سایر کشورهایی که مانند اعراب محدودیت تحریمها را ندارند، وارد عرصه سوریه کنیم و از سوی دیگر تلاش کنیم در چارچوب ۸ کشور خلیج فارس که قرار است اولین جلسه آن در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود، روند همگرایی منطقهای را با ابتکارات خودمان پیش ببریم. خلاصه آنکه برای بازسازی سوریه به یک ابتکار منطقه ای نیاز است. این ابتکار منطقه ای می تواند فصل مشترک دیگری در روابط تهران و دمشق ایجاد کند. درواقع، ورود سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه، از جمله عربستان به سوریه، می تواند نقش بازدارنده در برابر افزایش تحرکات نظامی آمریکا در این کشور داشته باشد. اقناع منطقه برای این مشارکت نیازمند ابتکار و حمایت سیاسی است. با این کار هم جایگاه کشورمان را ارتقا دادهایم، هم مشکلات سوریه را به عنوان عضو محور مقاومت حل کردهایم. همچنین طرح آمریکا را خنثی کرده و تمرکز را نیز از توافق سه جانبه آمریکا، عربستان، اسرائیل به سمت توافق گسترده منطقهای تغییر جهت دادهایم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بهاره موفقی/ مطابق آخرین آمارهای سازمان فائو در سال های 2021 تا 2022 وضعیت امنیت غذایی در ایران افت کرده و به رتبه 90 در سطح جهان رسیده است؛ این در حالی است که سالهای قبل از آن ایران رتبه 76 را به خود اختصاص داده بود. به ادعای متخصصان حوزه امنیت غذایی، کشور ایران از نظر منابع طبیعی جزو 10 کشور برتر دنیاست، اما از نظر امنیت غذایی نسبت به دیگر کشورهای همسایه به جز کشورهای افغانستان و پاکستان در شرایط پایینتری به سر می برد. هر چند آمارهای مربوط به امنیت غذایی کشوری است و در سطح استان ارائه نمی شود، اما به نظر متخصصان این حوزه، وضعیت امنیت غذایی استان با توجه به تورم و سیل مهاجرت افغانها بعد از تغییرات سیاسی و اجتماعی کشور افغانستان نیز نگران کننده است. با توجه به ظرفیت های موجود استان امید است که تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و ایمنی غذایی اندیشیده شود.
وضعیت امنیت غذایی ایران مطابق آمارهای اخیر سازمان فائو؛ رتبه 90 در سطح جهان
مرضیه حسین نژاد، دبیر علمی همایش ملی پژوهشهای کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در پاسخ به چگونگی وضعیت امنیت غذایی بیان کرد: ناامنی غذایی پدیدهای چند بعدی است که علاوه بر کمیت و کیفیت زندگی میتواند ابعاد اجتماعی، فرهنگی و... داشته باشد. در واقع امنیت غذایی، دسترسی افراد جامعه به مقدار غذای سالم و کافی است که هر سال یا هر 2سال یکبار توسط سازمان فائو آمار آن در کشورهای مختلف بر اساس شاخص میزان واردات مواد غذایی اساسی نسبت به صادرات آن کشور ارائه می شود. وی افزود: آمارهای موجود ما مبتنی بر آمار فائو است و در داخل کشور آمار منسجم و دقیقی در این باره نداریم. حسین نژاد در پاسخ به این سوال که چرا در داخل کشور آمارها بررسی نمیشود؟ بیان کرد: حتما بررسی میشود، اما اعلام نمیشود. دلایل آن هم واضح است، اما جای گفتن ندارد. وی خاطر نشان کرد: وقتی سند امنیت جامع غذایی را داریم که مربوط به سالهای 1402 تا 1411 است که در این بازه موضوع را بررسی کردند و موضوع در سطح کارشناسی ارزیابی شده، حتما آمار دقیقی وجود دارد، اما اینکه مشابه فائو سالانه اعلام شود، چنین چیزی را ندیدیم. در واقع، به طور پراکنده آمارهایی ارائه می شود، اما به طور جامع، خیر. حسین نژاد در اشاره به وضعیت امنیت غذایی ادامه داد: بر اساس آمار فائو شرایط ما متاسفانه افت کرده است. طی جدیدترین آمار سال های 2021-2022 ایران از نظر امنیت غذایی و سوء تغذیه در کل جهان رتبه 90 را دارد. با توجه به منابع سرشاری که داریم، این میزان عدد خوبی نیست در حالی که در گزارش قبلی که مربوط به 2 سال پیش است، ایران رتبه 76 را داشت. وی خاطر نشان کرد: ایران از نظر بهره مندی از منابع طبیعی جزو 10کشور برتر دنیا قرار دارد. اگر این موارد را در نظر بگیرید و بسیاری از شرایط مثبت دیگر که ایران را می تواند از نظر امنیت غذایی به جایگاه بالاتری در کشورهای منطقه و دنیا سوق دهد، این آمار مناسب نیست. وی افزود: ما در کشورهای همسایه بهجز افعانستان و پاکستان در شرایط پایینتری قرار داریم. این موضوع نگرانکننده است. البته بحث تحریم ها را نمی توان نادیده انگاشت.
وضعیت نگران کننده امنیت غذایی در استان
دبیر علمی همایش ملی پژوهشهای کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در پاسخ به چگونگی وضعیت امنیت غذایی در استان بیان کرد: مطابق آمارهای فائو 7 استان کشور از نظر امنیت غذایی با توجه به خشکسالی و... جزو استانهای تهدید شده هستند که خوشبختانه استان خراسان رضوی جزو این استانها نیست. وی افزود: تنش آبی در این زمینه یکی از شاخص هاست و بحث خط فقر مهمتر است. احساس میشود با توجه به تورم و سیل مهاجرت بعد از تغییرات سیاسی و اجتماعی در افغانستان شرایط در استان ما هم نگران کننده است و همت مسئولان را می طلبد چراکه با ظرفیتهای موجود استان وضعیت امنیت غذایی در استان باید بهتر باشد. وی خاطر نشان کرد: شاخص امنیت غذایی شاخصی ملی است و منطقه ای نیست و آن به میزان واردات مواد غذایی نسبت به صادرات سایر محصولات از هر کشوری مربوط می شود. آنچه ما در بحث منطقه ای در داخل کشور می توانیم بپردازیم وضعیت تغذیه، سوءتغذیه و خط فقری است که در مناطق مختلف پیش بینی میشود. مطابق آمار سال جاری در تهران گفته شده خط فقر بالای 30 میلیون تومان و در مشهد حدود 18 میلیون تومان پیش بینی شده است. البته آمار رسمی نیست بلکه غیر رسمی است. باید ببینیم در سطح استان چه تعداد از خانواده ها درآمدشان کمتر از این میزان است. هم چنین باید ببینیم این میزان درآمد برای چند درصد از حاشیه نشین ها، مهاجران و... وجود دارد. بدون پردازش این آمار هم وضعیت نگران کننده مشخص است. امیدوار هستیم با برنامه ریزی های صحیح شرایط استان بهمراتب بهتر شود.
24 مهرماه؛ اولین همایش امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در مشهد
دبیر علمی همایش ملی پژوهشهای کاربردی در امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در پاسخ به این سوال که شاخص امنیت غذایی بر چه اساسی تعریف میشود؟ بیان کرد: امنیت غذایی، غذای کافی، سالم و ایمن است که منجر به تامین تمام مواد غذایی برای یک فرد در طول شبانه روز و در طول سال می شود. بر اساس این تعریف، کفایت غذا یک مسئله است و کیفیت و سلامت آن مسئله ای دیگر. وی افزود: ما خانواده هایی داریم که با حداقل پروتئین، کربوهیدرات و... می توانند خود را سیر کنند اما آیا این مقدار کافی به میزان تغذیه مورد نیاز بدن شان هم هست یا خیر؟ لذا فقط عامل سیرکنندگی را نباید در نظر بگیریم چراکه سلامت و امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است؛ بنابراین یکی از محورهای ما در همایش، ایمنی غذاست و فقط به امنیت غذایی نمیپردازیم. وی درباره جزئیات این همایش افزود: این همایش ملی است و در 24 مهرماه همزمان با روز جهانی غذا برگزار خواهد شد. در همایش پیش رو از استادان مختلف دعوت می کنیم به این موضوعات بپردازند، مشکلات را بررسی کنند و گزارش بدهند تا بتوانیم به راهکارهایی برسیم. همچنین در این همایش از استادانی که درگیر تدوین سند جامع امنیت غذایی بوده اند، دعوت شده است. حسین نژاد تصریح کرد: این همایش یک علامت سوال اولیه است و اهمیت موضوع را به جامعه نشان می دهد که بحران امنیت غذایی چقدر جدی است. برای رفع آن باید بکوشیم و ببینیم چه راهکارهایی را می توان پیشنهاد داد. وی خاطرنشان کرد: این همایش شامل 4 محور کلی کشاورزی، صنعت غذا، اقتصاد و بازرگانی و بهداشت و سلامت است. ما مقوله امنیت غذایی را در این 4 محور بررسی میکنیم. این اولین دوره این همایش در مشهد است. 2 یا 3 دوره گردهمایی روز جهانی غذایی و فعالیت های مشابهی داشتیم، اما امسال جهتمند و هدفمند به صورت ادواری می خواهیم به صورت سالانه یا هر 2 سال یک بار برگزار کنیم و این اولین همایش امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در مشهد است.
علی میری، رئیس دبیرخانه سلامت امنیت غذایی درباره سلامت و ایمنی غذایی نیز گفت: امنیت غذایی یعنی غذا برای مصرف مردم وجود داشته باشد، اما ایمنی غذایی یعنی غذایی که مردم می خواهند مصرف کنند، سالم باشد. در همایش پیش رو وضعیت ایمنی غذایی در استان ما نیز بررسی خواهد شد. وی افزود: از سال 1393 در کشور ما روی 25 تا 30 نوع از محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سموم کودهای شیمیایی توسط معاونت غذا و دارو در سراسر کشور مرتب آزمایشهایی انجام می شود. سال 1396 برنامه ای درباره ارتقای سلامت محصولات کشاورزی نوشته شد تا این باقیمانده سموم به حداقل برسد و خوشبختانه باقیمانده سموم از آزمایشهای سال 1399 به بعد به حد خیلی مطلوبی رسیده است. میری خاطرنشان کرد: نگرانی دیگر درباره باقیمانده نیترات در محصولات غذایی و کشاورزی بود که آن هم در ارزیابی اخیر میزانش به حدی نیست که بخواهیم به فردی اخطار بدهیم که مثلا خیار یا گوجه را مصرف نکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

غفوریان-وزیر آموزش و پرورش پس از اظهارنظر سه روز قبل خود درباره این که هرکه مدرسه بهتر میخواهد باید پول بیشتری بدهد همانطور که تهیه یک اتومبیل مدل بالا خرج بیشتری روی دست فرد میگذارد، حالا دوباره به میدان آمده و با ارائه گزارشی از عملکرد مجموعه خود، حرکت به سوی «عدالت آموزشی» و تقویت مدارس دولتی را از ارکان برنامه ریزی در این وزارتخانه و مجموعه دولت دانسته است. ما هم اقدامات و برنامههای آقای وزیر درجهت توسعه عدالت آموزشی را میستاییم و از آن جا که بخش قابل توجهی از آنها، امکان راستیآزمایی توسط رسانهها را ندارد، تنها اظهار امیدواری میکنیم که این طرحها و برنامهها صرفا طرحهای کاغذی نباشد و به مرحله عمل نیز نائل آید.
عدالت در توزیع معلمان در همه مدارس
در میان مواردی که رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، به آن اشاره کرده است، حضور معلمان مدارس برتر در مدارس عادی، از اقدامات مهم این وزارتخانه به شمار میآید: «در مسیر تقویت مدارس دولتی بخشنامه کردیم که تمام معلمان مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی موظفاند ۱۲ ساعت از زمان فعالیت هفتگی خود را در مدارس دولتی عادی تدریس کنند.»
اقدامات برای عدالت آموزشی
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گزارشش از اقدامات انجام شده درجهت توسعه عدالت آموزشی، به این موارد اشاره می کند:
- برنامهریزی برای جمعآوری بیش از هزار مدرسه کانکسی اتفاق افتاده است و طی دو سال گذشته به توفیق قابل توجهی دست یافتیم؛ امسال در سیستان و بلوچستان بیش از 100 مدرسه کانکسی 10 نفره را جمعآوری و مدرسه خوب و مناسب برای دانشآموزان جایگزین کردیم.
-اجرای طرح شهید محمودوند که با هدف شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل است؛ تا این لحظه حدود 180 هزار نفر شناسایی شدند و آنها را به مدرسه بازمیگردانیم.
- در قالب طرح شهید عجمیان بیش از 100هزار کلاس درس مدارس دولتی عادی در مناطق محروم برای استقبال از اول مهر شادابسازی و مناسبسازی شدند.
- اجرای طرح شهید همت با هدف ارتقای توانمندیهای معلمان دوره ابتدایی که بیش از 100هزار معلم توانمند شدند.
- ایجاد قرارگاه عدالت و برابری آموزشی و فعالیت 25 هزار معلم جهادی و تشکیل 13 هزار و 500 گروه جهادی دانشآموزی.
- مجوز مدرسه غیردولتی ندهیم یا مجوز در مناطقی که واقعاً نیاز است اعطا شود.
-برخورد با مؤسسان مدارس غیردولتی که از قوانین سر باز زدند و بیش از هزار مدرسه که در چارچوب فعالیت نکردند تعلیق و تعطیل شدند یا مدیر آنها تغییر کرد.
- در بخش نظارت بر مدارس غیردولتی و حمایت ویژه از مدارس دولتی مسامحه و تعارفی با افراد نداریم.
- از مدیران آموزش و پرورش خواستیم تا فرزند خود را در مدارس دولتی ثبتنام کنند و اگر فرزندشان در مدرسه غیردولتی تحصیل میکرد، از آنها تقاضا کردیم، فرزند خود را در سال تحصیلی جدید به مدرسه دولتی بیاورند.
-صدور بخشنامه تعارض منافع و عدم به کارگیری مدیرانی که سهامداران مدارس غیردولتی بودند.
- این دولت مصوبه تأثیر قطعی 40 درصدی امتحانات نهایی را به نفع دانشآموزان مدارس دولتی عادی تصویب کرد و امروز خرسندیم که زمینه ورود آسانتر دانشآموزان مناطق محروم به دانشگاههای خوب کشور فراهم شده است.
- بعد از 17 سال دوره کاردانی را برای پذیرش معلمان مناطق روستایی، مرزی و عشایری احیا کردیم.
نسبت تبعیض به ما نمیچسبد
وزیر آموزش و پرورش این را هم تاکید کرد که «نسبت ناروای تبعیض به این دولت با این عملکرد هیچ خریداری نخواهد داشت، رفع تبعیض آموزشی و دستیابی به عدالت آرمانی است که شبانهروز برای آن تلاش میکنیم و اطمینان داریم که نتایج آن به نفع کل کشور خواهد بود.»
عدالت آموزشی؛ عددی موفق بودیم اما در کیفیت نه
دکتر مهدی نوید ادهم، عضو شورای عالی آموزش و پرورش، در واکاوی عدالت آموزشی به خراسان میگوید: در بخش عددی و کمی عدالت آموزشی خیلی خوب توانستهایم به موفقیتهایی نائل شویم. برای نمونه در زمینه شاخص تعداد دانشآموزان لازمالتعلیم مقطع ابتدایی هماکنون بیش از 98.5 درصد تحت پوشش هستند؛ در حالی که این عدد، در دورههایی 70 تا 80 درصد بوده است. یا در بخش تعداد دانشآموزان دختر و پسر نابرابری 65به 35 با تعداد بیشتر پسران همراه بود که اکنون به میزان تقریبا تساوی 50 درصد برای هر دو گروه رسیده است.نوید ادهم ادامه میدهد: اما در بخش کیفی عدالت آموزشی، توفیقات لازم را کسب نکردهایم. شاخص آن هم تفاوتهایی است که در مسائل آموزشی مدارس مناطق محروم و نیز تفاوت کیفی میان مدارس دولتی با غیردولتی وجود دارد.
چه باید کرد؟
1- باید برای ارتقای مدارس دولتی به طور جدی اندیشه و اقدام کرد؛ مهمترین راهکار آن نیز تربیت معلمان توانمند، کارآمد و دارای مهارت و بهکارگیری آنها در مدارس دولتی با حقالزحمههای مناسب است. متاسفانه بخشی از معلمان به دلیل حقالزحمههای اندکی که دریافت میکنند، تمرکزشان به سمت مدارس غیردولتی معطوف شده است، چراکه بعضا آنجا دریافتی های بیشتری نسبت به دولتی ها دریافت می کنند.
2- تعداد معلمان استخدامی و باکیفیت آموزش و پرورش را با مکانیزم های تشویقی برای مناطق محروم افزایش دهیم. یکی از مشکلاتی که معلمان ما با آن روبه رو هستند، مسئله خانه است.
3- تقویت بخش نرم افزاری مدارس به ویژه در مناطق محروم. هماکنون خیران مدرسهساز، کمیسیونی با عنوان «مدرسه یاری» تشکیل دادهاند که خیران را به تجهیز و تهیه امکانات برای مدارس تشویق و ترغیب میکند. طبیعتا، بخشی از خیران علاقهمند به فعالیت در بخش های مدرسه سازی و سخت افزاری هستند و هنوز فرهنگ مدرسه یاری با تجهیز و توسعه امکانات مدارس ایجاد نشده است، چراکه اغلب تجهیزات و امکانات مصرفی هستند و در عین کارکرد بالا اما ماندگار نیستند همچون وسایل یک آزمایشگاه یا تجهیزات کمک آموزشی.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رحیم پور-در بحبوحه تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی به ترور رهبران مقاومت، معاون دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با دبیرکل حزبا... لبنان در بیروت دیدار کردند. دیداری که نشان میدهد راهبرد اتحاد گروههای مقاومت یا به عبارت دقیقتر «استراتژی وحدت میان جبهههای مقاومت» صرفاً یک شعار نبوده و
صهیونیست ها بیشتر از هر طرفی از شاخصهای عملی و قواعد این استراتژی آگاه هستند. پس این دیدار می تواند مرحله جدیدی از هماهنگی جبهههای مقاومت علیه صهیونیستها تفسیر شود. با توجه به اهمیت موازنه قوا، باید عناصر قدرت و موفقیت کافی برای حصول این موازنه فراهم شود. به همین منظور محور مقاومت دوره تازه ای از تلاشها را در جهت یکسانسازی سیاستهای راهبردی، امنیتی و سیاسی در همه جبهههای مقاومت طی سالهای اخیر از لبنان تا نوار غزه و کرناه باختری در مقابله با دشمن انجام داده است که بروز و ظهورش در رایزنی های سید حسن نصرا...، زیاد النخاله و صالح العاروری تجلی یافت. این تلاشها منجر به تثبیت قواعد ائتلاف مقاومت در منطقه شده و بخش عمدهای از آنها مرتبط با تجارب مستقیمی است که گروههای مقاومت در میادین مختلف در عرصه تقابل نظامی و امنیتی در برابر دشمنان خود کسب کردهاند. باید در نظر داشت که طی این سال ها راهبرد اتحاد عملا به ایده وحدت میدانها و جبهههای مقاومت در برابر اشغالگری تبدیل شده است که به هیچ وجه در سطح شعار باقی نمانده، بلکه تثبیت قواعد آن را در شاخصهای عملی به وضوح دیده می شود. در این میان به باور ناظران، دشمن صهیونیستی بیش از هر طرف دیگر با این قواعد آشناست، چراکه از 2 سال گذشته تاکنون دشمن تلاش میکند حلقهای را که گروهها و کشورهای عضو محور مقاومت را گرد هم آورده، بشکند؛ اما در عین حال میداند محاسباتی که برای رسیدن به این هدف باید انجام دهد بسیار پیچیده است. علاوه بر موضوع مهم اتحاد میان گروه های مقاومت فلسطینی و لبنانی، نکته دیگری که باید در دیدار سید حسن نصرا...، زیاد النخاله و صالح العاروری باید به آن توجه کرد ناظر به تحرکات و نقش معاون دفتر سیاسی جنبش حماس (العاروری) است. چنان که سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه دست برتر را دارد. البته شاید برخی تصور کنند که مثلا چون صهیونیستها صالح العاروری را تهدید به ترور میکنند، بهتر است وی پنهان یا از ضاحیه بیروت خارج شود و ... اما بهترین راه حفاظت، همین حضور در لبنان است؛ زیرا چند روز پیش نیز سیدحسن نصرا... گفته بود اقدام به ترور هر فرد فلسطینی، لبنانی یا ایرانی با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد؛ بنابراین همین حضور بیشترین ضریب امنیتی را با خود به همراه دارد زیرا خاک لبنان بازدارنده است. البته نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد، شکست توطئههای صهیونیستی در مدت زمان نبردهای وحدت میادین و ثارالاحرار است که تلاش داشتند با اختلافافکنی میان جهاد و حماس روند مقاومت را مختل کنند، اما تحولات اخیر نشان میدهد آمادگی و هماهنگی میان مقاومت در بالاترین سطوح ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هادی محمدی- وزیر خارجه ترکیه در تهران به سر می برد. این نخستین سفر فیدان به تهران در مقام وزیر خارجه ترکیه است. او را با نزدیک به دو دهه فعالیتهای امنیتی، اطلاعاتی و دیپلماسی می توان از سیاست گذاران آنکارا در روابط خارجی ترکیه محسوب کرد، اما خبر انتصاب او به عنوان وزیر خارجه ترکیه در ۱۴ خرداد ، خبری جنجالی در داخل ترکیه، منطقه و جهان بود. ایران از اولین کشورهایی بود که از انتصاب فیدان به عنوان وزیر خارجه استقبال کرد. در سه ماه گذشته یادداشت ها، تحلیل ها و گمانه زنی های زیادی درباره نقش فیدان در تغییر یا تداوم برنامه های سیاست خارجی اردوغان منتشر شده اند. برخی، تفکر و عملکرد هاکان فیدان را در امتداد تحقق برنامه های اردوغان در منطقه و جهان ارزیابی و برخی نیز فیدان را عامل به روز رسانی، اصلاح و تکمیل برنامه های بلند پروازانه رئیس جمهور ترکیه در مناطق پیرامون معرفی می کنند. یکی از جنبه های روایت های رسانه ای درباره فیدان در برخی رسانه های ایرانی و منطقه ای به ویژه رسانه های اسرائیلی، علاقه مندی های وی به ایران بود،اما در مجموع به نظر می رسد یکی از مهمترین پیامهای سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران این است که تهران از اولویت های منطقه ای آنکاراست. سفر وزیر خارجه ترکیه به تهران را می توان محرک جدید در توسعه مناسبات ایران و ترکیه دانست. این سفر نشان می دهد برقراری روابط گرم و دوستانه میان تهران و آنکارا از اهمیت بالایی برای هر دو کشور برخوردار است. هر چند در این رابطه عناصر مختلفی موثر هستند که الزاما عامل همگرایی نیستند.در واقع بسیاری از ارکان ژئواستراتژی ایران و ترکیه در تعارض با هم قرار دارند. بنیان سیاست ترکیه در قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی، در رابطه با عراق و رابطه با سوریه، در رابطه با بسیاری دیگر از کشورهای همجوار ایران، رقابت با تهران است که از نظر تحلیل گران محدود کننده فرصت های ایران در این مناطق و کشورهاست.حمایت و مشارکت ترکیه در ایجاد کریدور زنگزور (دالان تورانی) یکی از موضوعاتی است که ایران و ترکیه را در قفقاز جنوبی در برابر هم قرار می دهد. هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز از حامیان این پروژه است و آن را رویداد ویژه عصر نو می نامد. این در حالی است که کریدور زنگزور تغییر ژئوپلیتیک ایران را در پی خواهد داشت. ایران به ترکیه به عنوان مسیر ترانزیتی می نگرد، اما طرح های بلندپروازانه ترکیه مترادف با تغییر ژئوپلیتیک ایران و کاهش دسترسی ایران به راههای ترانزیتی و ارتباطی به مناطق همجوار در شمال و غرب ایران است.در همین حال کارشناسان درباره آثار فاجعه بار زیست محیطی استراتژی یک جانبهگرایانه ترکیه برای احداث سدهای متعدد روی آب های مرزی با ایران و دیگر همسایگان هشدار می دهند. با تمام فهرست بلندبالایی که از تعارض منافع و سیاست های متعارض ایران و ترکیه ذکر می شود، تهران و آنکارا در دهه های گذشته با رویکرد پراگماتیک سطح روابط را دوستانه نگه داشته و در برخی بزنگاه ها نیز از هم حمایت کرده اند. در سیاست گذاری خارجی ترکیه در 20 سال گذشته، یک خط سیر مشخص در برابر ایران قابل مشاهده است که سیاست تعامل-رقابت با ایران بوده است. به طور نمونه به رغم تحریم های غربی، روابط اقتصادی ایران و ترکیه از تنوع بیشتری برخوردار بوده است.سیاست تهران و آنکارا در قبال عراق و سوریه هم به رغم اختلافات موجود، دارای یک نقطه استراتژیک مشترک است که مبتنی بر مقابله با جدایی طلبی کردهاست. در همین خصوص نیز یکی از محورهای اصلی مذاکرات فیدان با مقامات ایران، موضوع رایزنی ها و همکاری های تهران و آنکارا در زمینه کنترل تحرکات فزاینده جدایی طلبان کرد در مرزهای مشترک است.دیروز امیر عبداللهیان وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای ترک خود از تشکیل نشست سه جانبه اقتصادی ایران ، ترکیه و عربستان خبر داد و گفت:درخصوص مسئله قفقاز قویا معتقد هستیم دوره عبور از تنش به دوره صلح و ثبات فرارسیده است. حضور رژیم صهیونیستی در منطقه نتیجهای جز فتنهانگیزی و اختلافافکنی در بین مسلمانان نداشته است.وی گفت: امروز شاهد پیشنهاد طرح ایجاد امنیت مرزی از سوی فیدان وزیر خارجه ترکیه بودم. هاکان فیدان نیز گفت: در چارچوب هشتمین نشست شورای عالی ایران و ترکیه در روزهای آینده پذیرای آقای رئیسی در ترکیه خواهیم بود. همچنین درخصوص گام ها برای افزایش حجم تجارت گفت وگو کردیم. در تجارت مرزی؛ کشاورزی، حمل و نقل و...موقعیت کشورهای خودمان را مطرح کردیم. در دیدار خودمان درخصوص همکاری ها در موضوع انرژی نیز گفت وگو کردیم و امیدوارم که مسائل را از طریق درک مشترک حل کنیم. واقعیت این است که زمینه های توسعه روابط اقتصادی ایران و ترکیه نیز بسیار گسترده است. ایران و ترکیه از جمله کشورهای همسایه هستند که اقتصاد مکمل دارند. حجم روابط تجاری ایران و ترکیه بیش از ۱۲ میلیارد دلار اعلام شده است. در روابط اقتصادی ایران و ترکیه، نه تنها ظرفیت تجاری و بازرگانی بین دو کشور بالاست، حتی در پروژه های کلان از جمله کریدورهای اقتصادی و طرح های ژئواکونومیکی مطرح ظرفیت بالایی وجود دارد. ترکیه مسیر مبادلات تجاری ایران با اروپاست و ایران نیز مسیری برای برقراری ارتباط ترکیه با شبه قاره هند محسوب میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همزمان با اعلام تجهیز نیروی هوایی ایران به شماری هواپیمای آموزشی پیشرفته «یاک-۱۳۰»، یک روزنامه صهیونیستی روز شنبه نوشت، یاک-۱۳۰ برای آماده سازی خلبانان ایرانی برای پرواز با هواپیماهای پیشرفته مانند جنگندههای نسل چهارم طراحی شده است.چند فروند هواپیمای آموزشی یاک-۱۳۰ در راستای ارتقای توان آموزشی و رزمی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد کشور و به پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان ملحق شدند. الحاق هواپیماهای یاک -۱۳۰ به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای قراردادهای تسلیحاتی با روسیه است.روزنامه «جروزالم پست» در مطلبی به قلم «سث جی فرانتسمن» نوشت که این هواپیما در روسیه توسعه یافته و به عنوان جت آموزشی برای هواپیماهای جنگی استفاده میشود.این جنگنده میتواند به خلبانان در یادگیری پرواز با «سوخو-۳۵» یا «سوخو-۵۷» کمک کند. این به معنای ارتقای قابل توجه برای نیروی هوایی ایران است که عمدتا از هواپیماهای قدیمیتر تشکیل شده است.بر اساس این گزارش، یاک-۱۳۰ راداری با توانایی شناسایی اهداف متعدد به طور همزمان و رهگیری در برد ۶۰ کیلومتری دارد و در زمینه ناوبری این هواپیما به سامانه «گلوناس» مجهز است. یاک در الجزایر، ویتنام، بنگلادش، بلاروس، میانمار و سوریه استفاده شده یا سفارش داده شده است.جروزالم پست در پایان نوشت، حضور یاک در ایران تحول بزرگی در منطقه و نشانگر این است که ایران در آستانه افزایش تهدیدات و ظرفیت نظامی خود است. ایران میخواهد صادرات و واردات نظامی خود را در ماه اکتبر همزمان با پایان برخی تحریمها افزایش دهد. نشریه «فوربس» با اشاره به این که ایران روز شنبه تعدادی هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ از روسیه دریافت کرده است، نوشت: بنابر اعلام رسانههای ایران، جتهای سفارش تهران از مسکو وارد این کشور شدهاند. این هواپیماها، همان جنگندههای سوخو ۳۵ نیستند که ایران به دنبال دریافتشان است، اما میتوانند به عنوان هواپیمای جنگی سبک نیز استفاده شوند.این نشریه ادامه داد: اگرچه هواپیماهای یاک ۱۳۰ به اندازه سوخو-۳۵ توانایی ندارند، اما تحویل آنها نشان میدهد که روسیه آن جنگنده را نیز در تاریخ بعدی تحویل ایران خواهد داد.«فرزین ندیمی»
تحلیل گر دفاعی و امنیتی در موسسه «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» پس از انتشار این خبر به فوربس گفت: این میتواند گامی منطقی قبل از دستیابی به جنگندههای نسل چهارم باشد. همچنین نشان میدهد که قرارداد فروش سوخو ۳۵ در نهایت در مقطعی در آینده رو به جلو پیش خواهد رفت.به نوشته فوربس، مدتهاست که گمانهزنیهایی گسترده مبنی بر این وجود دارد که ایران دستکم ۲۴ فروند جنگنده سوخو ۳۵ را که روسیه پیشتر برای مصر ساخته بود، دریافت خواهد کرد. اکنون، تحویل یاک ۱۳۰ تایید میکند که روسیه سرانجام چیزی را که ایران خواستار آن است به این کشور تحویل خواهد داد.یاک ۱۳۰ قابلیت شبیهسازی مشخصات آموزشی جنگندههای مختلف از جمله نسل ۴++ و نسل پنجم را دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یکی از معضلات مهم اقتصاد ایران در سال های اخیر، خروج سرمایه از اقتصاد بوده است. خروج سرمایه به مفهوم عام، به کنار رفتن سرمایه ها از اقتصاد به اشکال مختلف گفته می شود از جمله تبدیل پول به طلا یا ارز یا ...اگر چه میزان دقیق خروج سرمایه از اقتصاد ایران به صراحت در آمارها نیامده است اما این را می توان تا حدودی از منفی بودن تراز حساب سرمایه حدس زد. آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد تا پایان سال گذشته، حساب سرمایه کشور بیش از منفی 6 میلیارد دلار بوده است که همان طور که گفته شد نه به طور دقیق بلکه می تواند نمودی از جریان خروج سرمایه از کشور به شمار آید. یکی از مهم ترین منافذ خروج سرمایه از کشور در سال های گذشته، خرید ملک در ترکیه توسط ایرانیان بوده است. با این حال، جدیدترین آمارها، از افت خرید مسکن در ترکیه توسط ایرانیان و شهروندان سایر کشورها در 7 ماه نخست 2023 نسبت به 2022 حکایت دارد. موضوعی که می توان آن را ناشی از سیاست های جدید بانک مرکزی در تثبیت اقتصاد دانست.
نقش فرار سرمایه در چرخه باطل شوک های ارزی
فارغ از ارزش وجودی سرمایه برای رشد اقتصادی کشور ما، باید گفت فرار سرمایه از منظر این که این مسئله در متن دور باطل و ویرانگر شوک های ارزی قرار دارد، اهمیت دوچندانی می یابد. شوک هایی که در کشور ما به دلایل مختلف زیر در سال های گذشته تجربه شده اند:
* کسری بودجه دولت که خود را در تورم و در نتیجه کاهش ارزش پول ملی نشان داده است.
* تحریم ها که مستقیم بر نوسانات بازار ارز اثر گذاشته است.
* ناترازی های نظام بانکی که خود را در افزایش قیمت دارایی های غیرمنقول نظیر ملک و ... و در نهایت کاهش ارزش پول ملی نشان داده است.
اما جایگاه فرار سرمایه در میان دور باطل شوک های ارزی کجاست؟ به طور خلاصه شوک های ارزی و تورمی موجب ایجاد هراس و ترس های یکباره در بازارها می شوند. این هراس، موجب می شود تا برخی فعالان اقتصاد، تصمیم بگیرند برای مصون ماندن سرمایه خود، آن را به اشکال مختلف از کشور خارج کنند. این فرار سرمایه از دو مسیر موجب افزایش نرخ ارز می شود. اول: افزایش ارزش دارایی ها که آن را در اقتصاد امروز کشور شاهد هستیم و از آن جمله می توان به کالاهایی نظیر املاک، لوازم خانگی و ... اشاره کرد. دوم: افزایش تقاضای پول که به عنوان مثال موجب افزایش نقدینه خواهی بنگاه ها خواهد شد. این افزایش تقاضای پول که به دنبال خود افزایش عرضه پول را به همراه دارد، تورم و در نهایت ورود مجدد به چرخه شوک ارزی از دریچه هراس در بازارها را رقم خواهد زد.
از فرار سرمایه تا خرید ملک در خارج
با توجه به آن چه گفته شد، شاهد این هستیم که در سال های گذشته، خروج ارز از اقتصاد حداقل استمرار داشته و در یکی از اشکال خود یعنی خرید ملک در ترکیه نمود پیدا کرده است. حتی آمارهای منتشر شده حاکی از این است که ایرانیان، جایگاه بالایی را در خرید املاک ترکیه در سال های اخیر داشته اند. طبق گزارش 7 خرداد اکو ایران به نقل از آمارهای منتشر شده دولت ترکیه، از سال 2015 تا آوریل 2023 (فروردین 1402) در مجموع 38 هزار و 564 واحد مسکن در ترکیه معادل 10.4 میلیارد دلار توسط اتباع ایرانی خریداری شده و پس از عراق و روسیه، بیشترین میزان سرمایهگذاری در بازار مسکن ترکیه از سوی شهروندان ایرانی صورت گرفته است.
عقبگرد آمار خرید ملک در ترکیه و احتمال وجود دلیل خاص برای ایران
با وجود این، تازه ترین آمارهای منتشر شده حاکی از این است که وضعیت خرید مسکن در ترکیه از سوی غالب کشورها و از جمله ایران، روندی منفی را سپری می کند. طبق گزارش نود اقتصادی، بر اساس داده های مرکز آمار ترکیه، شهروندان ایرانی در 7 ماه سال 2023 تعداد 2929 خانه در ترکیه خریداری کرده اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال 2022 کاهش 45 درصدی داشته است. طبق این گزارش، هرچند میانگین این رقم برای شهروندان حدود 18 کشور نیز منفی 44 درصد بوده، اما از آن جایی که اولاً گزارش ها از مقصد جدید سرمایه گذاران ایرانی منتشر نشده و همچنین با توجه به برخی شواهد و قراین داخلی، به نظر می رسد دلیل کاهش به همین شواهد و قراین داخلی مرتبط باشد.
کنترل گلوگاه زنجیره بی ثباتی اقتصادی
به نظر می رسد یکی از قوی ترین دلایلی که تغییر روند سرمایه گذاری ایرانیان در ترکیه را رقم زده، کنترل اولین حلقه از همان دور باطل شوک های ارزی باشد (که در بالا به آن اشاره شد) یعنی ثبات بخشی به بازار ارز و همچنین ثبات نسبی شاخص های اقتصاد کلان در ماه های اخیر.گفتنی است بانک مرکزی در رویه چند ماه گذشته خود، سیاست تثبیت اقتصادی را در پیش گرفته است که در سه محور کلی ثبات بخشی و پیش بینی کردن بازار ارز، کنترل نقدینگی و تقویت اقدامات تنظیم گری در بازارهای مالی (پولی و ارزی و اعتباری) دنبال می شود.
بر این اساس، برخی از اقدامات بانک مرکزی در ماه های اخیر به شرح زیر بوده است:
1-تامین ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی در بستر سامانه نیما با نرخ دلار 28500 تومان.
2-راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با هدف ایجاد مرجعیت نرخ ارز از کانال بازار رسمی، عرضه منابع ارزی حاصل از صادرات تولیدکنندگان بزرگ کشور نظیر پتروشیمی ها به واردکنندگان کالاهای غیر اساسی، پاسخگویی به همه نیازهای واقعی ارزی و تغییر رویکرد نظارت بر منابع و مصارف ارزی کشور از حالت نظارت پسین به پیشین (بررسی اصالت و اهلیت متقاضی ارز)
3-اصلاح دستورالعمل اجرایی فروش اسکناس ارز در سرفصل تامین نیازهای ضروری از طریق واریز به حساب های بانکی
4-هماهنگی بانک مرکزی با وزارتخانه های صمت، جهاد و بهداشت برای سازگاری بین نقشه ارزی و تجاری کشور .
5-کاهش مدت زمان بازگشت ارز صادراتی از 125 به 80 روز

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور -مردی که با ریختن بنزین در دفتر یکی از مدارس دخترانه مشهد قصد خودسوزی و به آتش کشیدن مدرسه را داشت در حالی جنجال هولناکی را رقم زد که با حضور سریع پلیس و نیروهای امدادی از یک فاجعه وحشتناک جلوگیری شد. به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، این حادثه تاسفبار ظهر یازدهم شهریور هنگامی رخ داد که پدر یکی از دانشآموزان وارد دبیرستان دخترانه در بولوار اندیشه ۲۲ شد و در حالی که بطری حاوی بنزین را به همراه داشت، دست به جنجالی وحشتناک زد! او با ریختن بنزین روی خودش تهدید به خودسوزی کرد اما این ماجرا با عکسالعمل مدیر مدرسه روبه رو شد و همکاران او نیز به یاری مدیر آمدند.
لحظاتی بعد زنگ تلفن نیروهای امدادی و پلیس ۱۱۰ به صدا درآمد و گزارش تکان دهندهای در بیسیمهای امدادگران پیچید. خودروهای آتش نشانی و پلیس آژیرکشان وارد دبیرستان شدند و بلافاصله عملیات نجات را آغاز کردند. آتشنشانان لباسهای آغشته به بنزین مرد مذکور را شست و شو دادند تا از بروز یک فاجعه جلوگیری کنند. از سوی دیگر نیز نیروهای گشت کلانتری قاسم آباد در اطراف مرد خشمگین حلقه زدند که در حیاط مدرسه حضور داشت. گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است نیروهای انتظامی بیدرنگ مراتب را به مقام قضایی در ناحیه ۶ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد اطلاع دادند و با کسب دستورهای ویژه تحقیقات خود را درباره این ماجرای هولناک آغاز کردند. مدیر مدرسه درباره چگونگی این حادثه گفت: فردی به هویت «ر-د» که پدر یکی از دانش آموزان است، هفته قبل دخترش را در مدرسه ثبت نام کرده بود اما امروز یازدهم شهریور دوباره به مدرسه آمد و گفت کار دارم. من هم به اتفاق او به داخل دفتر مدرسه رفتم که ناگهان بطری بنزین را بیرون آورد و قصد داشت با بستن در دفتر مرا آتش بزند! من هم با فریاد از همکاران کمک خواستم که در همین حال آن مرد بنزینها را روی خودش ریخت و تهدید به خودسوزی کرد. در این شرایط بود که با پلیس و نیروهای امدادی تماس گرفتم... بنابر گزارش روزنامه خراسان، بررسیهای بیشتر ماموران انتظامی بیانگر آن بود که لباسهای مرد مذکور آغشته به بنزین است و باقی مانده بنزینهای داخل بطری نیز در دست مدیر مدرسه قرار داشت که تحویل پلیس شد. در همین حال گزارش امدادگران آتش نشانی که هنوز در محل حضور داشتند هم بیانگر آن بود که آن ها لباسهای آغشته به بنزین مرد خشمگین را برای جلوگیری از یک فاجعه تکان دهنده شست و شو دادند و نیروهای اورژانس ۱۱۵ نیز به دلیل حضور به موقع عوامل انتظامی و پیشگیری از آتش افروزی وحشتناک به ایستگاه خود بازگشتند. طولی نکشید که با انجام تحقیقات مقدماتی درباره این آتش افروزی نافرجام مرد مذکور با دستور مقام قضایی بازداشت و به کلانتری هدایت شد اما درباره علت این ماجرای ابهام برانگیز سکوت کرد. این در حالی بود که یکی از معلمان با اعلام شکایت از مردی که توسط پلیس دستگیر شده است، مدعی شد او به قصد آتش زدن مدرسه آمده بود و بعد از این که سه بطری بنزین را در دفتر و سالن مدرسه ریخت با کمک همکارانم او را به حیاط مدرسه بردیم که آن جا با مشت به من حمله کرد.
در همین حال رئیس ناحیه7 آموزش و پرورش مشهد در تشریح علت وقوع این حادثه به خبرنگار روزنامه خراسان گفت: ثبت نام اولیه دختر این فرد (متهم) هفته قبل انجام شده و قرار بود که او برای ثبت نام قطعی مدارک اقامتی مانند قولنامه را به مدرسه ارائه کند چرا که دختر وی سال گذشته ترک تحصیل کرده و در ناحیه تبادکان تحصیل میکرد. مرتضی نظر نژاد افزود: اما پدر دانش آموز بعد از یک هفته قولنامهای را به مدرسه ارائه کرده بود که تاریخ آن منقضی شده بود .طرح این موضوع موجب عصبانیت و پرخاشگری از سوی مرد مذکور شد و دختر او نیز ادعا کرد که قصد تحصیل ندارد! با وجود این مراحل ثبت نام وی در مدرسه انجام شد تا او مدارک دیگری را ارائه دهد چرا که مدعی بود در بلوار اندیشه منطقه قاسم آباد سکونت دارد ولی متاسفانه حدود ساعت یک بعد از ظهر در حالی که چند بطری بنزین را در جیبهای شلوار کردی خود مخفی کرده بود وارد مدرسه شد واین حادثه تاسف بار را رقم زد. بررسیهای تخصصی پلیس با دستورات ویژه سرهنگ احمد زمانی «رئیس کلانتری قاسم آباد مشهد» درباره این ماجرا ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خانه پدربزرگ و مادربزرگ رفتن چه شکلی است و در آنجا چه میگذرد؟ پاسخ این سوال به تعداد پدربزرگ و مادربزرگهای روی زمین متفاوت است. چون هرکدام از آنها روحیات متفاوتی دارند. بعضی از آنها دوست دارند همیشه خانهشان شلوغوپلوغ باشد و نوهها بیایند و بریزند و بپاشند. بعضیها به خاطر شرایط روحی یا جسمی ترجیح میدهند همه رفتوآمدها کم وکنترل شده باشد. پاسخ به این سوال به سن پدربزرگ و مادربزرگها، شرایط اقتصادی، وضعیت جسمی و روحیشان و هزار اما و اگر دیگر و همچنین روحیات فرزندان و نوهها، میزان اهمیت به روابط خانوادگی و... بستگی دارد. به همین دلیل اصلا نمیشود در این باره برای همه یک نسخه پیچید، اما وقتی این پیامک به دستمان رسید «در زندگیسلام بنویسید که بچهها به مادربزرگها و پدربزرگهاشون هم سر بزنن. اونا هم دل دارن و نباید فراموش بشن.» تصمیم گرفتیم تا در این پرونده با چند پدربزرگ و مادربزرگ و نوه گفتوگو کنیم و از آنها بپرسیم آخرین باری که پدربزرگ یا مادربزرگشان را دیدهاند، چه زمانی است، چقدر برای هم وقت میگذارند و در ادامه از مهارتهایی بگوییم که شاید این رابطه را بهتر و قویتر کند.
پای حرف دلِ پدربزرگها و مادربزرگها
یک گپوگفت دوستانه با چند پدربزرگ و مادربزرگ
درباره این که چقدر با نوهها ارتباط دارند
پدربزرگ و مادربزرگها را راحت میشود پیدا کرد. صحبت کردن با بعضی از آنها آسان است، مقدمه نمیخواهد و میشود راحت سر صحبت با آنها را باز کرد. برای تکمیل این گزارش سراغ چند پدربزرگ و مادربزرگ میروم تا از آنها بپرسم نوههایشان را هرچند وقت یکبار میبینند، دوست دارند رفتوآمدشان چقدر باشد و چه انتظاراتی از آنها دارند. البته در این میان به چند پدر بزرگ و مادر بزرگ هم برخورد کردم که نوه نداشتند و بدشان نمیآمد این حس را تجربه کنند. ادامه مطلب خلاصهای از این گفتوگوهاست.
یکی از نوههایم را اصلا ندیدهام
«لیلا» اولین مادربزرگی است که سر صحبت را با او باز میکنم. روی صندلی پارک نشسته، 63ساله است و دو نوه 10 و 13ساله دارد. سریع گوشی تلفنهمراهش را درمیآورد و عکسشان را نشانمیدهد. میگوید: «بچههای دخترم هستن. پسرم هنوز بچه ندارد. بازنشستهام و خیلی دوستدارم بعضی وقتها نوهها شب پیشم بمونن، اما مادرشون یعنی دخترم میگه بدعادت میشن. دخترم خودش کار میکنه و هفتهای یک بار بچهها رو میاره تا من و پدربزرگشون اونا رو ببینیم. بعضی وقتا هم خودم میرم خونه اونا. البته الان که تابستونه بیشتر اونا رو میبینم. وقتی بچه بودن شیطنت زیاد داشتن، اما الان که دوروبرمون خلوته دوست دارم بیشتر بیان خونهمون.» سوالم را این بار از خانمی میپرسم که در مترو او را دیده ام و با توجه به سنوسالش حدس میزنم مادربزرگ هم باشد. یک نایلون بزرگ و سنگین پر از جورابهای رنگی و لباسهای بچهگانه دارد و با رفتوآمد خانمها، آن را جابهجامیکند. میگویم: «چه جورابای خوشرنگی! برای فروش آوردین؟» میگوید: «نه! برای نوههامه. میخوام ببرم اداره پست مرکزی. خیلی از من دور هستن. استرالیا زندگی میکنن.» وقتی از او میپرسم چند وقت است که آنها را ندیدهاید، اینطور پاسخمیدهد: «نوه اولی همینجا به دنیا اومد. دومی اون جا به دنیا اومد و تا حالا از نزدیک ندیدمش. بلیتش خیلی گرونه، راهشم دوره. شوهرم فوت کرده و نمیتونم تنها برم اون جا. پسرم قول داده بهار بیان ایران تا ببینمشون.» چهرهاش پر از حسرت است، اما شکایتی نمیکند و هر چند دقیقه یکبار نگاهش را به محتویات نایلون میاندازد. چشمانش برق میزند و خوشحالی میدود زیر پوستش. وقتی میگویم دفتر خدمات امور مشترکین کارتان را راه نمیانداخت؟ میگوید: «خواستم خودم را سرگرم کنم.»
نوههای کوچک آسایش برایمان نمیگذارند
مادربزرگ آخری که سراغ او رفتم سنوسالدارتر از بقیه بود. موهای سفیدش از زیر روسری بیرون زده و چینوچروکها روی صورتش جا خوش کرده بود. اسمش «زهرا» است، ولی نوهها «عزیزجون» صدایش میکنند. 7نوه دارد که 4تایشان زیر 6سال هستند. میگوید: «بچهها معمولا پنج شنبه یا جمعه میان خونهمون. البته خونه بعضیاشون نزدیکه و هر روز عصر میرن و میان. خیلی پرسروصدا هستن. بعضی وقتا صدای همسایهها درمیاد. همین چند روز پیش طاهرهخانم اومد دم در، گفت عصرا آسایش نداریم.» میپرسم یعنی دوست دارید رفتوآمدشان کمتر شود؟ میگوید: «بله! وقتی میان ،خونه به هم میریزه. غر میزنم، ولی باباشون می گه اشکالی نداره. وقتی بچهها سروصدا میکنن پا می شه می ره بیرون. سروصدا و شلوغی از حوصله ام خارجه. میان روی مبل بپربپر میکنن. مامان باباشون هیچی نمیگن. منم بگم بدشون میاد. یک ساعت، دو ساعت نه از صبح تا شب» آخرین نفری که میخواهم از او سوال کنم مرد ی حدودا 70 ساله است که با خانمی کم سنوسالتر از خودش در تاکسی خطی مینشیند و مسیر کوتاهی را با آنها همسفر میشوم. سر و صورت پیرمرد سفیدسفید است. میپرسم: «نوه دارین؟» میگوید: «بله. 3 تا» میشود بگویید چند ساله هستند و هر چند وقت آنها را میبینید؟ میگوید: «بزرگن. فکر کنم دوتاشون 20 سال به بالا باشن. دومی کنکور داشت. قبلا بیشتر میدیدمشون. الان هروقت مهمونی هم باشه یا با دوستاشون بیرونن یا میگن درس داریم. البته دومیه همیشه زنگ میزنه، نوبت دکتر بخوایم میگیره و به خانم، سفارش غذا میده. [خانم همراهش میخندد و میگوید خوب بچهم دستپختم رو دوست داره].»
وقت سرزدن نداریم
از نوهها پرسیدیم پدربزرگ و مادربزرگشان را
هرچند وقت یکبار میبینند؟
برای این که یکه به قاضی نرفته باشیم سراغ نوهها هم رفتیم و از آنها پرسیدیم هرچند وقت یکبار به پدربزرگ و مادربزرگهایشان سر میزنند و رابطهشان با آنها چطور است. طبیعی است که در این قسمت به مواردی برخوردیم که حسرت دیدن پدربزرگ یا مادربزرگشان را داشتند و بعضیها یک یا چند نفر از آنها را از دست داده بودند. مطلبی که در ادامه میخوانید چکیدهای از این پرسش و پاسخهاست.
گیر ندهند دوستشان داریم!
«فریده» 22ساله و دانشجوی مدیریت مالی است. نوه ارشد خانواده مادری است و درباره روابطش با پدربزرگ و مادربزرگهایش میگوید: «متاسفانه بابابزرگامو از دست دادم. مامانِ مامانم رو که بهش «مامانی» میگیم هر ماه میبینم تقریبا. مامانِ بابام شهرستانه و هر وقت بیاد مشهد میبینمش. کم پیشمیاد بریم شهرستان، اما همیشه گلایه میکنه که بهم سر نمیزنین. زنگ نمیزنین و این داستانا.» از دختر دیگری که به نظر دوست فریده است همان سوال قبلی را میپرسم. او متاهل است و میگوید: «مامانبزرگا و بابابزرگای خودم همیشه شاکیان. قبل از ازدواج منظمتر بهشون سر میزدم، اما الان خیلی گرفتارم. شاید دو، سه ماه یکبار ببینمشون. اوایل خیلی گیر میدادن که زودتر بیاین، اما همسرم یه مامانبزرگ و بابابزرگ داره. الان اونا هم اضافه شدن و میگن چرا بهمون سرنمیزنین. حتما باید مامان و باباتون باشن که شما هم بیاین؟ دوست داریم بریم سر بزنیم، ولی واقعا وقت نمیشه.» اینبار میخواهم سوالم را از نوجوانها بپرسم. چند دختر را میبینم که جلوی ویترین یک مغازه راجع به یک هدفون با هم صحبت میکنند. اجازه میگیرم که با آنها درباره این موضوع صحبت کنم. بالاخره یکیشان داوطلب میشود و میگوید: «من با یکی از مامانبزرگام زیاد حال نمیکنم. خیلی بهم گیر میده، واسه همین کمتر میرم خونهشون. اون یکی مامانبزرگم رو بیشتر دوست دارم چون کاری به کارم نداره. وقتی میرم خیلی تحویلم میگیره. تازه گوشی جدید خریده و استیکر اشتباهی میفرسته واسم. ولی بابابزرگم حوصله آهنگ و اینا نداره. سریع دعوا میکنه که صداشو کم کن. وقتی میریم خونهشون بیشتر گوشی دستمه و به کسی کار ندارم.» جمله آخر تمامنشده خداحافظی میکنند و با خنده میپرسند: «حالا کی چاپ می شه؟!»
اگر نوه هستید
نکاتی که پدرومادرها و نوهها بهتر است برای ارتباط بهتر با پدربزرگ و مادربزرگها بدانند
«فرزند بادومه و نوه مغز بادوم» این را به احتمال زیاد شنیدهاید و اگر نوه هستید میدانید چقدر خاطرتان برای پدربزرگ و مادربزرگهایتان عزیز است. البته این موضوع همیشه صادق نیست و بعضی وقتها آنها اصلا حوصله نوهها را ندارند و پدر و مادرها نقش مهمی در شکلگیری و فرموله کردن رابطه نوه و بابابزرگ،مامانبزرگ دارند. میخواهیم از مهارتهایی بگوییم که میتواند کوچکترین اعضای خانواده را به بزرگترین اعضا وصل کند.
1.سوال کردن
اگر نوجوان هستید میتوانید سوالات شخصی و احساسی از پدربزرگ و مادربزرگتان بکنید. برای مثال «اولین دوست صمیمی شما چه کسی بود؟ دوستیتان به کجا ختم شد؟»، «اولین شغل شما چه بود؟»، «اگر فرصت داشتید دوستداشتید چه کار متفاوتی انجام دهید؟»آنها صحبت کردن را دوست دارند، سعی کنید شنونده باشید و حرفشان را بشنوید.
2.سرزدن حتی تلفن زدن
برای سرزدن به پدربزرگ و مادربزرگ خود برنامه داشته باشید و اگر امکانش را دارید بهطور منظم به آنها سربزنید. از آنها بپرسید به کمکی احتیاج دارند؟ اگر وقتش را ندارید با آنها تماس بگیرید. تماسهای کوتاه تلفنی برای آنها شبیه یک مسکن عمل میکند. اگر با آنها قرار دارید، دیر میرسید یا نمیتوانید به قرارتان برسید حتما با آنها تماس بگیرید و دلیلتان را بگویید، شاید آنها ساعتها منتظر و مشتاق این لحظه باشند. بههمیندلیل بهتر است یک یادآور در تقویم یا اپلیکیشنهای خود بگذارید تا به صورت هفتگی و ماهانه با آنها در تماس باشید.
3.توجه به علاقه
اگر میخواهید پدربزرگ و مادربزرگهای خود را شاد کنید کافی است از علاقهشان سردربیاورید. عاشق چی هستند؟ آهنگهای مورد علاقهشان را در ابزاری که به آن دسترسی دارند، منتقل کنید. فیلم دوست دارند؟ برایشان چند فیلم دانلود کنید. عاشق گلوگیاه هستند؟ برایشان چند گلدان بخرید تا با آنها سرگرم باشند. به بافتن علاقه دارند؟ کاری کنید که دوباره بافتنی را شروع کنند.
4.آشنا کردن با فناوری
به پدربزرگ و مادربزرگها حق بدهید که به اندازه شما از فناوری سر درنیاورند. اگر اینطور است اجازه ندهید اوضاع همینطور پیش برود. اگر تلفنهمراه هوشمند دارند برایشان برنامههای ارتباطی و سرگرمکننده نصبکنید. روش استفاده از این برنامهها را به آنها آموزش دهید و روی کاغذ بنویسید. کافی است یکبار گفتوگوی تصویری را امتحان کنند تا نظرشان راجع به فناوری عوضشود. اگر در استفاده از فناوری مشکل دارند، پشتیبانشان باشید و صبر خود را از دست ندهید.
5.تنظیم زمان و برنامهریزی
این که بیشتر پدربزرگ و مادربزرگها، بازنشسته یا از کارافتاده هستند دلیل نمیشود تا وقتوبیوقت سراغشان رفت و توقع همراهی داشت. آنها هم برنامهریزی دارند. بعضی روزها حوصله مهمانی و شلوغی را ندارند و دلشان میخواهد به قول امروزیها ریلکس کنند. اگر پدر و مادر نوههای کوچولو هستید سعیکنید طبق یک برنامهریزی و زمانبندی به خانه پدر و مادرتان بروید تا خسته و بیحوصله نشوند و از طرفی مجبور نباشید دایم بچهها را کنترل کنید.
اگر پدربزرگ و مادربزرگ هستید
مامانی،بابایی، عزیز، پدرجون، آقاجون یا مامانبزرگ و بابابزرگ یا هر چیزی که نوهها، صدایتان میکنند؛ شما میتوانید زندگی نوههایتان را تحتتاثیر قرار دهید و کاری کنید تا بیشتر به شما سر بزنند و ارتباطتان قویتر شود. راههایی وجود دارد، اما آنها چیست؟
1.به اشتراک گذاشتن تجربه
اگر میخواهید سر صحبت را با نوهتان بازکنید باید بدانید شنیدن داستانهایی که از نظر سنی به سن او نزدیک است، برایش بیشتر اهمیت پیدامیکند. اگر کودک است تجربه شما درباره شیطنتهای مدرسه یا چگونگی تلاش شما برای استقلال در دوران کودکی جالب است. البته آنچه به نوههای خود میگویید خیلی مهم است و حتما قبل از گفتن، همه جنبهها را بسنجید.
2.بیطرفی
از آنجا که پدربزرگ و مادربزرگها، والدین نیستند، میتوانند با لحن خنثیتری با نوهها صحبت کنند و به آنها چیزی بگویند. یعنی اگر از نوههایتان درباره مدرسه سوال کنید احتمال بیشتری دارد که اخبار را با شما در میان بگذارند تا با پدر و مادرشان. از آنها درباره مشکلاتشان بپرسید و حتی اگر برای شما خندهدار به نظر میرسد با درک و بدون لبخند به همه چیز گوش کنید.
3. تجربه نسلها
بچهها وقتی احساسمیکنند پیوندهای خانوادگی دارند، احساس امنیت میکنند. این احساس را با داستانهایی درباره این که «در زمان شما چگونه بود» تقویت کنید. برای مثال به نوههایتان از اتفاقی که قبل از تولدشان افتاده است، بگویید. داستانهای خانوادگی به خصوص مواردی را که بیشتر جنبه سرگرمی دارد و مربوط به والدین است،انتخابکنید و سراغ شکستها و اتفاقات تلخ نروید.
4. حالت فیزیکی
وقتی بیمار میشوید و دارو مصرف میکنید، به نوههایتان کمک میکنید درسهای مهم زندگی را بیاموزند و کمکم با مفهوم پیری و محدودیتهای جسمی مواجه شوند. شاید کمکخواستن برای شما سخت باشد، اما باید این کار را بهخصوص درباره نوهها انجام دهید. میتوانید از بچههای کوچکتر بخواهید ژاکت شما را بیاورند و از نوههای بزرگتر بخواهید تا در لباس پوشیدن به شما کمک کنند، چیزی بپزند یا حتی شما را به جایی ببرند. این روند به نوههای شما کمک میکند تا قدرت خود را درک کنند.
5. تمرین حوصله
اگر نوههای کوچکی دارید که یکجا بند نمیشوند و دایم اینطرف و آنطرف میروند دوران کودکی فرزندتان را به یاد بیاورید. هرچند در آن زمان سن و صبرتان متفاوت بوده است، اما کمی صبر و حوصله میتواند روند را تغییر دهد. دعوا و اخم و تشر چیزی را عوض نمیکند. به کمک فرزندانتان بازیهای قدیمی را به نوههایتان یاد بدهید. حتی میتوانید آنها را به روز کنید و با نوههایتان در مواردی که امکانش را دارید، همبازی شوید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.